Журналисти сигнализираха БОРКОР за корупция

Златна Перла

© Юлия Лазарова

Златна ПерлаЖурналисти са внесли първите сигнали за корупция в създадената миналата сряда служба Център за борба с корупцията и организираната престъпност към правителството, известна като БОРКОР.


Журналистите Асен Йорданов и Атанас Чобанов от сайта за разследваща журналистика "Биволъ" (http://www.bivol.bg) са изпратили до БОРКОР три журналистически разследвания. Те съдържат подробни анализи, доказателства и свидетелства за корупционни практики, свързани със земи в парк "Странджа" и по Южното Черноморие. 


Единият случай е за продажбата през 2002 г. на 130 дка общинска земя на брега на къмпинг "Корал", община Царево, по 7 долара на кв.м на фирмата "Витатур инвест", в която чрез фирмата "Европа 5" има участие сегашният кмет на Бургас Димитър Николов, член на ИК на ГЕРБ. Вторият случай е за издаване на разрешение за строеж на ваканционно селище "Златна перла" на базата на фалшифициран документ от екоминистерството. Третият случай е за продажба на земи от парк "Странджа", публична държавна собственост на частни юридически лица, през 2004 и 2005 г.
Журналистите посочват по тези случаи незаконосъобразни действия на овластени лица от целия политически спектър, от които са възникнали щети за много милиони за държавата и обществения интерес, се казва в прессъобщение, разпространено от агенция "Имидж едвъртайзинг".


"Всички случаи са сигнализирани на прокуратурата, но до този момент няма осезаем ефект от нейните действия. Дори напротив, налице са откази от образуване на досъдебно производство в случая с продажбата на общинска земя край къмпинг "Корал", където е замесен висш политик от управляващата партия ГЕРБ, и в случая с продадените земи на територията на природен парк "Странджа". Тези откази, които пренебрегват и омаловажават трудно оспорими доказателства за корупционно поведение са тревожен индикатор за липсата на независимо разследване и за наличие на политически натиск над съдебната власт. Поради съмненията за такъв натиск в окръжната прокуратура в Бургас сме сезирали Върховната касационна прокуратура с искане за отвод на бургаската, но до този момент нямаме отговор",  пишат журналистите.


Според тях реакцията на БОРКОР по тези сигнали ще е показателна за реалната воля и капацитета на новосъздадената институция да открива корупционни практики и да инициира разследвания срещу тях. Вносителите на сигналите очакват бързо активизиране на разследващите органи и обещават да препратят сигналите до компетентните европейски институции.


"Ако комисията ни потърси и пожелае да ни изслуша, ще се явим и ще дадем допълнителна информация, която не сме съобщавали до този момент поради липса на доверие в разследващите институции, за които имаме съмнения, че са корумпирани и политически зависими", казват още разследващите журналисти.


Сигналите в съобщението:


- Продажбата през 2002 г. на 130 декара общинска земя на брега на къмпинг "Корал", община Царево, на фирмата "Витатур Инвест", в която чрез фирмата "Европа 5" има участие сегашният кмет на Бургас Димитър Николов, член на ИК на ГЕРБ. Земите са продадени по 7 долара на кв./м срещу ангажимент за крупни инвестиции от страна на купувачите, осигуряване на работни места и изграждане на инфраструктура. През 2007-2008 г. "Витатур Инвест" продава земите, без да е реализирала нито едно от инвестиционните си задължения по договора с община Царево. Димитър Николов и приближените му бизнесмени съдружници във "Витатур Инвест" реализират печалба от около 30 милиона евро. Налице са данни и свидетелства за търговия с влияние на Димитър Николов и общински съветници в Царево. Има и съмнения за давани подкупи. Документално потвърдено е, че кметът на Царево Петко Арнаудов не изпълнява решението на общинския съвет за вписване на клауза за разваляне на сделката в случай, че фирмата не изпълни инвестиционните си ангажименти. Той и юрисконсултът на община Царево заблуждават общинския съвет, че ще включат клауза за разваляне на сделката, но не го правят. По този начин става възможно земите да бъдат препродадени от частната фирма с огромна печалба. Случаят е интересен и от гледна точка на взаимодействието на лица от различни политически сили (БСП, СДС, НДСВ) в името на материалната облага за сметка на обществения интерес. Показателно са и следните факти: общински съветници от Царево, гласували за тази сделка, впоследствие получават на безценица скъпи терени на брега на морето като лица с установени жилищни нужди. На тях те са построили хотели и апартаменти за продан. Върховният административен съд, който одобрява сделката, оспорена от областния управител, също се сдобива с терен за почивна станция на брега на морето в с. Лозенец на символична цена. Съпругата на съдията от Върховния административен съд (ВАС) Николай Урумов - Здравка, получава терен като крайно нуждаеща се в Ахтопол. Урумов е шеф на 3-то отделение на ВАС, което разглежда казусите с местното самоуправление и администрация.


- Издаване на разрешение за строеж на ваканционно селище "Златна Перла" на базата на фалшифициран документ от Министерството на околната среда и водите. Случаят стана скандално известен след журналистически публикации и прокуратурата започна разследване. Установено беше наличието на фалшив подпис на зам.-министър Йордан Дардов на писмо, с което се одобрява инвестиционния проект в границите на парк "Странджа". Разследването е приключено, без да бъде разследвано докрай кой е използвал фалшификата и е входирал документа в община Царево. По този начин е прикрита отговорността на действителния поръчител и на бенефициента от криминалното деяние. Има данни, че лицето, което е внесло документа в общината е юрисконсултът Евгений Мосинов.


- Продажба на частни юридически лица на земи на територията на парк "Странджа", които са публична държавна собственост. През 2004 и 2005 г. в община Малко Търново са продадени на търг 974 декара от държавния поземлен фонд. Това грубо нарушение е констатирано от прокуратурата, но въпреки това тя отказва да образува досъдебно производство. Аргументът на отказа е абсурден: министърът и зам.-министрите от Министерството на земеделието и горите не били запознати със статута на природен парк "Странджа" и неговите граници. Така виновните не са понесли отговорност и сделките не са анулирани, въпреки че търговете са опорочени. Нещо повече, собствениците на придобитите по корупционен начин земи от държавния поземлен фонд (фирми от предполагаемия "обръч" на Ахмед Доган), усвояват неправомерно средства от европейските фондове, което би представлявало интерес за инспекторите на ОЛАФ, е посочено в съобщението. Показателно е, че прокурорът от окръжната прокуратура в Бургас Огнян Стоянов извършва нарушения по преписката, за които прокуратурата е изготвила доклад до Висшия съдебен съвет със заключение, че с действията си той е накърнил престижа на съдебната власт. ВСС обаче не санкционира виновния прокурор.

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Зора Чернева
  Зора Чернева
  Рейтинг: 551 Неутрално
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 3. 3 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  аз давам втория сигнал, ве4е 20 години , 4ервената номенклатура краде, по независими оценки около 50 милиарда лева . Тука са намесени, Гоцье, Р. Петков, Р. Ов4аров, Симеон, Доган , ДС боклука.

 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3453 Неутрално

  Хъммм?

  Тоя Бор-Чвор го сезират като омбудсман по въпросите на корупцията. Ха да видим какви ще ги свършат.

  Иначе - ако се търси вече "правдата" в подобни случаи там, то какъв остава смисълът от прословутата "комисия Кушлев"?
  Излиза, че ще плащаме за едно и също два пъти ...

 5. 5 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  Е това се казва тест. Нека да видим сега, колко струват приказките на ББ и ЦЦ относно волята за борба с корупция, и др. подобни

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 6. 6 Профил на granik
  granik
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Абе уж целия черноморски бряг бил застроен, пък всеки ден някой се облажва с по 100 декара на морето. Нямат ли свършване тия парцели бре.

 7. 7 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ако се захванат и с незаконното строителство/особено с циганските къщи/ще им се отвори 300 години работа за напред.

 8. 8 Профил на pezar
  pezar
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Димитър Николов , Петко Арнаудов , Николай Урумов , Евгений Мосинов , Огнян Стоянов , Бургаската прокуратура , като за начало .А сега да видим този Бор дали може да им забие по-един КОЛ .Мечтиии .

 9. 9 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  Сигналите са анализирани. Станишев е виновен.

 10. 10 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Поредната безсмислена организация. Колко станаха вече тия, с дублиращите се функции? Сега ще посъберат малко "сигнали" и после ще си кютат по бюрата с дебелите заплати. А след края на управлението на ГЕРБ ще изчезне като Министерството на бедствията и авариите на Емел Етем.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 12. 12
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:51 на 21/02/2011 от неговия автор.

 13. 13 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тоя Атанас Чобанов ако е същия .. мда същия е.. тоя е журналист колко яне янев не е с БСП..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 14. 14 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 398 Неутрално

  ТОВА Е НОВИЯ МОРАЛ НА ГЕРБ

  ГЕРБ=БСП=ДПС=НДСВ=СК=ДСБ=СДС

 15. 15 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Комунистите винаги са били на власт,макар и под формата на Герб,СДС,НДСВ и какво ли още не.Нали виждате кои са милионерите,хора пряко свързани с ДС и комунистическата номенклатура.Нали виждате че и Бойко е бил доносник на ДС,клел се е на БКП,пряко е слугувал на Тодор Живков,т.е. и той бди над интересите на организираната престъпност и корупцията.Иначе нямаше да е той..................премиер министър

 16. 16 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Добър ден, сигнал за корупция - всеки ден огладнели катаджии си искат почерпки за около 20 лв, щото, цитирам : "пожарогасителя не е заверен в пожарната", например.

 17. 17 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#14] от "dnp_m":
  Абсолютно точно.На всички тези комунистически израстъци на врата им е стъпила ДС,затова са така послушни

 18. 18 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "хубав" човек е Наско... червено мекере..

  http://tchobanovtruth.wordpress.com/

  Правим този сайт, за да покажем истината за лицето Атанас Чобанов (този на снимката горе), което се подвизава в интернет пространството и като кандидат за Европейския парламент, председател на няколко фантомни партии, издател на „Парижки вести” и още много неща, които ще напишем скоро тук.
  Омръзна ни подобни хора да злоупотребяват с интересите и потребностите на българските общности в чужбина, водени от най-груби кариеристични и користни подбуди.

  Биографични бележки за Атанас Чобанов:

  Атанас Чобанов е емигрант в Париж от 1991 г. В младежките си години е комсомолски секретар, а през 1989 кандидатства за членство в Българската комунистическа партия.

  През последните няколко години прави отчаяни опити да се включи в политиката. За целта се умилква около СДС, после около НДСВ, а в последно време се пише активист на ДСБ. Има данни, че преди години се е ангажирал и с партиите на Жорж Ганчев, а след това с Евролевицата на Александър Томов. Отритнат е отвсякъде поради психическа неуравновесеност, нарцисизъм и агресивност. Отличава се безпринципност и готовност да направи всичко за пари. Характеризира се с пълна безидейност и склонност да паразитира върху чужди идеи, които присвоява и представя за свои. Прави няколко опита да създаде своя партия, но не успява да привлече симпатизанти – сред тези опити са „Е-партия” и Съюз на българите по света „Бъдеще”.

  Политическите възгледи, които изповядва, видно от дописки и други документи, които е публикувал или изпращал до различни институции са объркани, противоречиви и като цяло показват некомпетентност и недостатъчно познаване на политическите проблеми. Доколкото могат да се идентифицират някакви идейни възгледи в проявите му, те са странна микстура от анархо-комунизъм и десен радикализъм.

  Името му е напълно неизвестно сред авторитетните и успели българи в чужбина. Малцината, които го познават в Париж твърдят, че Чобанов с измамливи действия е придобил права върху вестничето „Парижки вести” и го използва главно като повод да събира спонсорства и дарения за собствената си издръжка. Сред българите във Франция, които поддържат връзки с българското посолство в Париж се говори, че Чобанов се е предлагал нееднократно за сътрудник на българските тайни служби, но след като за това не са му предложени финансови облаги, се е отказва и започва да злослови срещу тях.

  Очаквайте още подробна информация.

  Този сайт е създаден от:
  Иван Живков, Париж
  Георги Апостолов, Лас Вегас
  Мария Вилянова, Сао Пауло
  Силвия Войнова, Ню Йорк
  Мартин Василев, Прага
  Чавдар Стоименов, Аделаида
  Георги Георгиев, Ню Йорк
  Стефан Пиронков, Лос Анджелис
  Галя Вълкова, Лион
  Анна-Мария Шнайдер, Дрезден

  ЧОБАНОВ УВЪРТА ГУЗНО

  След като по-горе беше публикувана само малка част от информацията за съмнителните му дела, Атанас Чобанов реагира нервно и започна гузно да увърта в своя блог.

  На очевидния му страх, че тук ще лъсне истината за незавидната му биография и несвързаните обяснения, които се опитва да дава, ние отново заявяваме, че ще публикуваме всичко за него – за парите, които е завлякъл, за молбите му да бъде приет в БКП и т.н.
  Благодарим на читателите на този сайт, които само часове след неговото публикуване изпратиха много мейли с конкретни информации за лицето Чобанов. След като направим съответните проверки – ще ги публикуваме тук. Смятаме, че българските граждани имат правото да знаят кой и с какви цели се изправя пред тях като кандидат в предстоящите избори.  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 19. 19 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  И тоя същия червен ла*номет къде беше когато разграбваха държавата последните 20 години? Боклук! Бойко го каза ясно който е сгазил лука си носи отговорността, но това като чели за червената мафия не важи!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 20. 20 Профил на diogen_1
  diogen_1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#13] от "Раз печки, раз кюнци":

  Виж приятелю остави Яне, той е ясен, направо няма какво да го коментираме, остави и журналиста, да помислим реално, ако това, което те тръвдят е вярно, дори и наполовина, не е ли редно някой да си получи заслуженото, не е ли редно, ако уравляващите наистина ще борят корупциятата да дадат отговор на това предизвикателство. И аз се бия в гърдите и викам,че съм Тарзан, ама тарзан ли съм.
  Ако тези хора имат доказателства е редно и прокуратурата да се самосезира сега, това е достатъчно основание и тези измислени БОРКОРовци да ги видим, дали наистина са само политически марионетки или не.

 21. 21 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#18] от "Раз печки, раз кюнци":
  Много интересен сайт.Наистина и този е комунистическа отрепка

 22. 22 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#20] от "diogen_1":

  Разбира се че ще си получи заслуженото, но аз питам защо точно това лице Ат Чоб. се активизира последната г. къде спа 20г? Тая работа ми понамирисва на донос. Сигнали всеки може да подава, 2008-ма и ние сме писали много за кражби в общините по нашич край..снимали сме //искахме одит..крадеше се пред очите на хората и нема възмездие.. затова и гласуваха за ББ.. Мисълта мие че сигнала подаден от лицето Ат Чоб е равноосилен на такъв от Румен Петков примерно .. има нещо перверзно, порочно в тая работа разбираш ли.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 23. 23 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 503 Весело

  Чудесни случаи са подбрали журналистите Чобанов и Йорданов - показателни, неполитизирани и високо обществено значение !!!

  Да видим сега дали БОРКОР ще действа в защита не на поличитечески, а на чисто държавнически и обществени интереси!

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 24. 24 Профил на diogen_1
  diogen_1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#22] от "Раз печки, раз кюнци":

  Хубаво е, че ги казваш тези неща, напр. аз не бях наясно, но всеки медал си има две страни, не го знам какъв е този Чобанов, не мога да отсъдя, но ми писна от гадостите в тази държава, писна ми от поругаване на всичко свято. Искам да вярвам, че някой ще посегне на най-долните креатури, дето плячкосват България и ни чернят пред света. И ако тоя Чобанов има наистина доказателство срещу тези гадости, дори и воден от негови си интереси е пак добре това да стане достояние на хората. Има една притча, че невинаги са бели рицарите дето проправят пътя.

 25. 25
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 26. 26 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1245 Весело

  Пак имоти/парцели/хотели/апартменти ... купили под масата - продали. Традиционен БеГе бизнес, поради липса на възможност за правене на друг.

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 27. 27 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Браво!Страхотен ход,з да се види,че БОРЧВОР е за прикриване на корупцията !Браво!

  4itatel
 28. 28 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#24] от "diogen_1":

  Чобанина за това се перчи защото усеща някаква сигурност която преди не е.. ако беше обратното щеше да квичи преди 10г.. или чак сега му просветна. Просветна му пак заради Б.Б защото той разрови кошера и сега е на мода всеки да се прави на велик, че и протести има вече..но броя на мрънкачите расте в геометрична прогресия.. особено на тия дет не им дреме / вкл и същия / Ат. Чоб. /! Къде са му сигналите срещу тройната колаиция, нали ако имаше такива щеха или да го пречукат или най-малкото щяха да му покажат среден пръст. Ами ето ти доказателство за промяна преди не му чуваш гласа сега е активен и при всяка възможност оплюва ББ т.е точно тоя който му дава свобода или слободия. Вече им се повдиган а хората от такива борци, агент хлапето ни стига.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 29. 29 Профил на trola
  trola
  Рейтинг: 449 Неутрално

  7 $ за квадратен метър през 2002 година си е направо пазарна цена.Аи долара тогава беше скъп.Това ,че цените след няколко години са скочили и долара е паднал си е пазарно движение.Така ,че не виждам кой знае каква ОГРОМНА злоупотреба.Това си е инвестиция по пазарни цени и толкоз.

 30. 30 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#25] от "SorryLol":

  Баш по темата сие. Кога е станало това - 2002г, а сега сме 2011....ми много просто, значи той гледа първо длаи е от Герб и после другото. Извратено е някакси ..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 31. 31 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 502 Неутрално

  165 чиновника ще си го преместят бор-чвора от единия крачол в другия и ще продължат да цъкат пасианси на служебните компютри.

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#30] от "Раз печки, раз кюнци":

  Но това, че е от Герб няма значение, щото оповестителя не ни кефи? Интересна логика, типична някак си..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на tanyaa
  tanyaa
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Поздравления на Бивола, хубава инициатива! Но да видим крайния резултат от действията на другите институции

 34. 34 Профил на Винету
  Винету
  Рейтинг: 8 Весело

  ДругарЕ, не сте разбрали нещо. Създадох БОРЧВОР не да бори корурпцията, а да бори разкриването й.

 35. 35 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1439 Весело

  До коментар [#21] от "kitaec__":

  Значи, като е кандидатствал за член на БКП, е комунистическа отрепка?
  Ако е бил член на БКП, полуграмотен рабфак-овец, тогава е ... ценен кадър на ГЕРБ, корифей на демокрацията и председател на Народното събрание.

  Разбрах, не е важно какъв си и какво правиш, хората се делят на "ГЕРБери" (арийци) и "други" (отрепки).

 36. 36 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Журналисти сигнализираха БОРКОР за корупция...))

  И БОРКОР потъна в дълбока мисловна и анализаторска дейност :)))))))))..
  Трябваше да изясни - кой е от ДС , кой и от герб , кой на кого е дал и дали всички са доволни ..Разследването ще продължи 2-5 години и ще има доклад по случая ..)))

  BIG AL
 37. 37 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Хайде сега, журналистите от "Биволь" ли е, бик ли е, какво е. Активисти на ГЕРБ... бля бля. Къде бяхте и защо мълчахте когато копаха оная дупка за Белени и строиха Цанков камък? Това си е провокация с Него.

 38. 38 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Браво на журналистите, но отговорът е ясен: БОРКОР (кората на бора?! ) е аналитична организация.

  Сигналът би трябвало да е към ДАНС евентуално, ама там е постоянен флаш-данс.

  Само ЕК може да направи нещо: нерегламентирана държавна подкрепа, неспазване ангажименти за защита на околната среда и подобни ключови думи. Там са бавни, но като захапят не пускат. А и не подбират: леви, десни, средни всички на килимчето.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 39. 39 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Поредният инструмент... Сега ще събират инфо, ще го трупат някъде, утре ще почнат да използват не по предназначение. След като прокуратурата си е мълчала, к'во ще направят тия. За едни БОРКОР, за други БолиМеК.ра.......

 40. 40
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:28 на 21/02/2011 от неговия автор.

 41. 41 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  отличен ход на журналистите - вместо да множат думите за или против боркора направо му дават възможност да се хвърли в полезни дела и да изпъкне, или с бездействие да се слее с масата органи, чийто функции дублира!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 42. 42 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Вие к'во си мислите бе,че този сигнал срещу " наши" хора ще има последствие ли?
  Той амуджата хем не св води за "наш" ,че нищо не му направиха,оставиха го да се радва на двта милона ,че на тази далавера ли ще дадат ход! Най много един маньовър до някоя инстанция на съда и...край!
  Много сте наивни бе...!

 43. 43 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#35] от "Yotce":
  Не ти е необходим микроскоп за да видиш ,че Герб е сбирщина от изгладнели комунисти и малокалибрени доносници ва Държавна сигурност,т.е. слугите на комунистическата номенклатура.Нищо чудно ,че козируват и на такива като мишо бирата,а Доган и Трактора им се изплюха в лицето.Не е ли така

 44. 44 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#28] от "Раз печки, раз кюнци":
  Това го писах при комунягите:
  http://www.dnevnik.bg/evropa/comentari_analizi/2008/11/30/591706_troianskiiat_kon_v_es_pobesnia/
  Преведоха го в западни издания и от ДС централата на Позитано почнаха да пишат доноси срещу мен, като този сайт дето си цитирал. Разбираемо е, че второешалонни мутроченгета се хващат и ме плюят, защото демонстрирам непочистените им саждиви ауспуси.

  Красьо, обади им се!
 45. 45 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#44] от "Атанас Чобанов":

  Аре бе очаквахме те.. Кажи са защо си такъв боклук ? И колко ти плащат да плюваш Бойко ?

  Ти хубаво си написал тая статия но това си го знаем от десетки години. Друго те питах къде ти беха сигналите когато тройната коалиция окраде де що можеше ? Колко сигнала имаш ? И кое в статията не е вярно ?

  Съветвам те да си смениш тактиката понеже плюваш върху народа си и срещу вятъра!

  П.П Усети ли как "господарите" как тактично се изгавриха с теб като ти дадоха ефир да си дадеш ''експертното'' мнение за разговорите, просто защото знаят кой си и че си пълен измамник!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 46. 46 Профил на bojko_borisov
  bojko_borisov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Давайте ги, директно на съда в Страсбург.

  Слушате ли ме внимателно, а ? Да нема после чук и гек.
 47. 47 Профил на Сава Мутафов
  Сава Мутафов
  Рейтинг: 566 Неутрално

  БОРКОР ще се бори с корупционни схеми, застрашаващи богатството на тези, които вече се обогатиха от корупция.

  Казано простичко, новобогаташите показват кукиш на следващите мераклии за забогатяване с думите: "Късно е, чадо, мандалото падна!"

 48. 48 Профил на keller
  keller
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "СОПА" от Варна сега да пробват да се разплете сагата с ТИМ, "Алея първа", натискът върху община, медии, полиция и прокуратура, натискът върху хората във Варна, които си "позволяват" да подават сигнали и жалби за злоупотреби. И Бойко да бъде принуден да смени надупената поза, с глава в пясъка, в посока ТИМ. А "За да остане природа в България" да пробват да осветлят Цеко Минев и другите червени бандити, които купуват куцо и сакато, за да дозастроят Пирин, да го извадят от списъка на Юнеско и да си пуснат необезпокоявани пипалата на Витоша.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK