Спаска Митрова спечели родителските права над дъщеря си

Спаска Митрова

© Асен Тонев

Спаска МитроваСпаска Митрова е спечелила делото за родителските права над дъщеря си Сузана. Това съобщиха пред журналисти Митрова и евродепутатът Димитър Стоянов от "Атака", цитирани от БТА.


Вчера адвокат Петър Петров, който беше осигурен от "Атака" да помага във воденето на делата на Митрова, е получил писмо от македонския адвокат Шпенд Девая, който я представлява. В писмото Девая съобщава, че апелативният съд в Македония е отхвърлил жалбата срещу решението на първоинстанционния съд по делото за попечителство на Сузана, с което потвърждава решението на първоинстанционния съд.


Първоинстанционният съд беше присъдил попечителството на Митрова. Решението е окончателно и влиза в сила незабавно, с което делото за родителските права върху Сузана беше спечелено от Спаска Митрова, посочи Димитър Стоянов.
Сега предстои пътуване на Митрова и адвокат Петров до Македония, за да бъдат обсъдени заедно с македонския адвокат предстоящите стъпки за вземането на детето и предаването му на майката. Стоянов очаква това да стане до края на седмицата или в началото на следващата седмица.


Спаска Митрова заяви, че няма да настоява да се забрани на бащата да вижда детето и той ще има право на срещи с дъщеря си. Желанието й е детето да живее заедно с нея в България, но това трябва да се уточни с македонските власти.


Евродепутатът каза, че има информация, че служители на социалния център, чрез който са се осъществявали свижданията на майката със Сузана, са оказвали психически тормоз върху детето и са му обяснявали, че майка му го оставя, защото не го иска. Ще следим тепърва дейността на този социален център, но най-важното сега е Сузана да бъде предадена възможно най-скоро на Спаска, допълни Стоянов.


Миналата година Митрова стана сътрудник  на Димитър Стоянов в Европейския парламент (ЕП). Преди това Митрова беше осъдена на девет месеца условна присъда за "клевета и обида" на съдии, които гледаха процеса й за попечителство на детето й. Въпросните съдии я осъдиха на три месеца затвор, а тя беше обвинена от тях за това, че ги е нарекла удбаши - по името, с което се наричат сътрудниците на сръбските тайни служби (УДБА), които са издевателствали над българите в Македония. Преди това Спаска Митрова загуби делото за попечителство на детето си.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK