Мустафа Хаджи обяви, че Недим Генджев го изхвърлил от жилището му

Мустафа Хаджи

© Надежда Чипева, Капитал

Мустафа ХаджиПреизбраният за главен мюфтия Мустафа Хаджи изпрати писмо до медиите, в което се оплака, че хора от обкръжението на Недим Генджев са нахлули в дома му, докато е бил на работа, сменили са бравата на входната врата и не са го допуснали вътре. Апартаментът е собственост на мюсюлманското вероизповедание, уточнява Хаджи.


Спорът за това кой е легитимният главен мюфтия в България датира още от 1997 г., като то се оглавява от Недим Генджев според решение на Софийския градски съд от 1996 г. Въпреки това хиляди мюсюлмани и местни общности, недоволни от Недим Генджев, периодично инициират заседания, които обявяват за национални конференции и избират нов главен мюфтия. На 12 февруари отново бяха проведени две паралелни конференции, на които бяха избрани съответно Мустафа Хаджи, както и посоченият от Генджев Али Байрактаров.


Мустафа Хаджи допълва също, че от жилището са изнесени негови лични вещи и документи. Той е информирал служителите на полицията, които са отишли на място, а по-късно през нощта е подал жалба до Пето районно управление на МВР в София.


"След всичко това за голямо съжаление служителите на реда не направиха нищо за извеждане на нахлулите в жилището ми, което е израз на накърняване на честта и достойнството ми, както и накърняване на правата на мюсюлманската общност, която представлявам", пише Хаджи. Допълва, че до момента няма някаква информация относно предприетите мерки от страна на прокуратурата и МВР.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK