Вътрешният министър излезе чист, но съмненията остават

Има разминавания в сметките на тъста и тъщата

Шефът на НАП Красимир Стефанов подчерта, че подчинените му са били подложени на безпрецедентен политически, медиен и обществен натиск, и отхвърли всички подозрения, че резултатите от проверката са нагласени. Той говори пред журналисти, след като едва двама от петимата членове на антикорупционната комисия се явиха

© Георги Кожухаров

Шефът на НАП Красимир Стефанов подчерта, че подчинените му са били подложени на безпрецедентен политически, медиен и обществен натиск, и отхвърли всички подозрения, че резултатите от проверката са нагласени. Той говори пред журналисти, след като едва двама от петимата членове на антикорупционната комисия се явиха
589 480 лв. са общо доходите на Цветанов и съпругата му за периода 2004 - 2009 г.


459 821 лв.  са разходите им за същия период. Така според НАП няма "недостиг на средства по направените разходи"


Има разминаване в спечеленото и изхарченото от тъста и тъща му - сем. Георгиеви, потвърдиха от НАП. Не обявиха обаче каква сума се губи. В същото време Георгиеви са дарявали имоти и пари на Цветанови.

Националната агенция за приходите установи, че вътрешният министър Цветан Цветанов е с чисти сметки и няма разминаване в доходите и разходите на семейството. Данъчните обаче признаха, че има проблем при полученото и похарченото от тъста и тъщата му. Освен имоти те са дарявали и пари на Цветанов и затова съмненията към вицепремиера останаха.


Проверката, предизвикана след сигнал на РЗС, започна през октомври още преди скандала с подслушването на шефа на митниците Ваньо Танов и обхвана периода 1 януари 2004 г. - 31 декември 2009 г. Политици от опозицията първо се опасяваха от опити на данъчните да "заметат скандала" и да оневинят Цветанов, а сега намериха аргументи да прогнозират, че оставането му като вътрешен министър изглежда все по-несигурно. Премиерът Бойко Борисов обаче каза пред БНТ снощи: Цветанов остава министър.
Самият Цветанов, който е в Брюксел за участие в срещата на вътрешните министри на ЕС, коментира, че ако е искал да открадне, е можел да живее под наем в новото си жилище в столичния квартал "Изток" и нямало от какво да се притеснява за това, което е направил. "Естествено е агресията срещу мен да продължи, тя ще се увеличи, но ще продължа и няма да допусна да стана зависим", обеща още той.


Предложи всички, започнали политическата си кариера в прехода, да преминат имуществена проверка, каквато е направена за него. "Това е безпрецедентно оповестяване на имотни данни, нека това да е начало за чистотата в политиката" - апелира той след оповестяването на проверката на данъчните.


При представянето на доклада си в парламентарната комисия за борба с корупцията шефът на НАП Красимир Стефанов на няколко пъти подчерта, че Цветанов е първият гражданин в историята на България, който доброволно е поискал да бъде проверен публично. Проверките обаче ще продължат. Данните, събрани от данъчните, ще бъдат дадени на прокуратурата. Агенцията на Стефанов ще провери родителите на съпругата на Цветанов за невнесени данъци. 


Зад данъчната тайна обаче останаха скрити отговорите на ключови въпроси - за несъответствието при доходите и разходите на тъста и тъщата на Цветанов, за фирмите, от които е получавал хонорар за консултантски услуги. Стефанов не даде повече информация за доходите на родителите на съпругата на Цветанов, защото те не са подписали съгласие за разгласяване на данъчна тайна, както направи министърът.


От думите му само се разбра, че семейство Георгиеви имат над 14 сметки в повече от една банка. Цветан Цветанов пък уточни, че не всички документи са съхранени от родителите на съпругата му. Каза още, че към 1996 г. тъстът му има 41 години трудов стаж и продължава да работи в частния бизнес, тъщата му - 35 години стаж.


От справката на НАП се вижда, че Цветанов е взел 40 хил. лв. хонорари от три фирми за 2007-2008 г. Шефът на НАП обаче не посочи кои са фирмите, тъй като собствениците им не били съгласни да се нарушава данъчната тайна.


Предметът на трите договора за консултиране е съответно - "по въпроси, свързани с режима на пребиваване на чужденци в България, статут на семейства на чужденците, както и относно нивото на престъпност", "специализирано заключение относно системите за контрол и наблюдение, сигурност и охрана на офис сграда в София, както и информация относно нивото на престъпността в страната през годината" и "консултиране на възложителя по въпроси, свързани със сигурността на България, във връзка с неговите инвестиции".


От предоставената на журналистите справка за доходите, разходите, пътуванията и банковите сметки на семейство Цветанови за времето от 1 януари 2004 г. до 31 декември 2009 г. става известно, че доходите им са 589 480 лв., в това число дарения от тъста и тъщата на Цветанов, банков заем и лихви по депозит. Разходите са 459 822 лв. Стефанов докладва пред комисията, че семейство Цветанови имат 17 сметки в 6 банки, като 13 са на името на вътрешния министър.


От обясненията на Стефанов пред комисията стана ясно, че семейство Цветанови са купили само двата апартамента с две паркоместа в столичния квартал "Изток", останалите 4 имота са наследени или дарени от родителите на двамата. Апартаментите в "Изток" са платени с ипотечен заем - 59 хил. евро, собствени спестявания на Цветанов и съпругата му - 20 766 евро, и дарения от тъста и тъщата му - 48 366 евро и 3223 долара, обяви шефът на НАП.


За петте години данъчните са установили 52 пътувания в чужбина на Цветанов и девет екскурзии със съпругата му. За 13 от излизанията си зад граница министърът не можал да представи документи пред данъчните. На база данните от националната статистика и на две туристически агенции за пазарните цени от НАП изчислили, че Цветанов е похарчил за самостоятелните пътувания 16 317 лв. Индиректно Цветанов призна, че е пътувал на разноски на частни фирми, като каза, че пътуванията му зад граница са били предимно "командировки от работодатели или партньори, с които сме работили".589 480 лв. са общо доходите на Цветанов и съпругата му за периода 2004 - 2009 г.


459 821 лв.  са разходите им за същия период. Така според НАП няма "недостиг на средства по направените разходи"


Има разминаване в спечеленото и изхарченото от тъста и тъща му - сем. Георгиеви, потвърдиха от НАП. Не обявиха обаче каква сума се губи. В същото време Георгиеви са дарявали имоти и пари на Цветанови.


Още проверки


- НАП ще даде на прокуратурата всички данни за доходите и разходите на семейството на Цветан Цветанов, както и тези на тъста и тъща му. Прокуратурата ще прецени дали родителите на съпругата на вътрешния министър трябва да носят наказателна отговорност.
- НАП ще направи данъчна ревизия на тъста и тъщата на Цветанов за преизчисляване на данъчната основа и определянето на данъците, които те трябва да заплатят.
- Данъчните проверяват и строителната фирма на Тодор Бояджиев, от която семейството на министъра е купило през 2008 г. два апартамента с две паркоместа в столичния квартал "Изток". Проверката е за продажба на имоти на стойност под пазарната цена.

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 688 Весело

  Като сълза блести г-н Цветанов ... много е оригинален, не е като магистратите с бедните деца...

 2. 2 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Предметът на трите договора за консултиране е съответно - "по въпроси, свързани с режима на пребиваване на чужденци в България, статут на семейства на чужденците, както и относно нивото на престъпност"" Брееее, а аз си мислех, че това са чисто правни категории- "режима на пребиваване на чужденци", "статут на семействата на чужденците", уредени в ЗАКОН за чужденците в Република България...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 3. 3 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Проверката е изпипана, изгладена, лъсната. Обаче доведе до нови въпроси .
  Пример : преводите на парите от тъщата от сметки в две банки са грижливо правени така, че да са под 30 000 лв. всеки. Защото над тази сума банката по закон докладва превода на финансовото разузнаване. И то прави проверка, която е грижливо избягната.

  На 17.10.2008г. – превод 5500 евро.
  На 20.10.2008г. – превод 11106.84 евро.
  На 21.10.2008г. – превод 4410 евро.
  На 21.10.2008г. – превод11650.00 евро.
  На 22.10.2008г. – превод 15700.00 евро.

  На 20.10.2008г. – превод 2100 щ.д.
  На 21.10.2008г. –превод 7162.49 щ.д.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 4. 4 Профил на Николай
  Николай
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Поне разбрахме, че министърът е достатъчно компетентен да консултира чужденци относно българското право а също така и сигурност на инвестициите /всъшност ако си спомняте в началото Цветанов обяви че консултациите са свързани с европейското право/. Явно двамата вицета са в люта надпревара кой е по - голям вундеркин. А журито, когото за краткост наричаме премиер, доволно примлясва и когато намери за добре им подхвърля по някоя бучица захар. А за нас остава неприятно соленият вкус на битието. В крайна сметка след като цялата държавна машина за няколко месеца не можа да измисли достатъчно добро оправдание на доходите на Цецо, шефът на НАП отсече, че от правна страна всичко е перфектно. Не си мислете обаче, че ако вие случайно се провалите да докажете някой лев за градинското джудже сгушило се в райграса ви, ще бъдете опрстени. О не. В крайна сметка ясно ни бе дадено да разберем, че "което е позволено на Юпитер, не е позволено и на роба". А журито, пардон, премиерът все така щедро раздава захарчета на двамата идиоти, а на нас подхвърля трошици с нескончаемите обещания, колко добре ще живеем. Това мй съм го чувал, че и баща ми, та и неговият баща също. Хм.

 5. 5 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Нормално е ,от сега нататък Цветанов да отговаря на въпроси само от публични личности минали през подобна проверка.Защото нашия народ има дълга памет за относително дребни( за ръководители на държавата) неща - за един два апартамента , завижда и помни като слон , ама за откраднатите милиардите като случаите с енергийните сделки ,военните сделки ,заменките на земи и гори,замяната на дълга и др ,бързо забравя ,защото цифрите в числата са много и трябва определено ниво на интелигентност, за да се асимилират и запомнят. А виж един ,два шест апартамента лесно се помнят и всеки отваря устата - бреййй ,каква корупция Макар че ще бъде много интересна статистиката колко семейства в България притежават собственост колкото и повече от Цветанов ?

 6. 6 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#4] от "ending":
  "Поне разбрахме, че министърът е достатъчно компетентен да консултира чужденци относно българското право.." Дааааа- компетентен е - в следипломната квалификация по право към УНСС е учил ударно по експириментална програма за вундеркинди систематично тълкуване на правната норма, взел е 6 години правно обучение за 5-6 месеца/а може и за по-малко/, той е вундеркинд неземен... Министре, министреееее, не си вадете с правни консултации хляба- освен ЦРУ има ли нормален гражданин, който ще дойде при Вас за правна консултация?! Аааа...ама Вие всъщност НЕ СТЕ правоспособен юрист, така, че ....ох... съвсем се обърках.....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 7. 7 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#5] от "do":
  Въпрос , зададен на Цв.Цв. от мен: Г-н Цветанов , Вие правоспособен юрист ли сте? Имате ли образователно- квалификационна степен "магистър" по специалността "право"? Кога сте положили 3те задължителни държавни изпита за тази степен и във кой ВУЗ? Поне спомняте ли си председателя на изпитната Ви комисия на държавния изпит по гражданско-правни науки? С какви оценки бяхте оценен на тези държавни изпити? Не съм публична личност, но все пак можете да отговорите, макар и с простичкото "да" или "не"

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 8. 8 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  До коментар [#5] от "do":

  Е то по схемата Цветанов няма някой който да не може да докаже и милиони. Просто казва тъщата ми ги дари, проверява се тъщата няма ниакакъв произход, но тя нали не е публична личност, не е била на държавна служба, просто и начисляват данъка и лихвите, разбира се това е данъчно-осигурителна тайна и всичко приключва. Тия са най-жалките отрепки, които са се добирали до властта. Това да нямаш смелост да поемеш отговорност за действията си, а да се скриеш зад тъщата е невиждана помиярщина.

 9. 9 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Цветанов - чист, окъпан. Слава на такива!

 10. 10 Профил на каруцар
  каруцар
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Сапуна на БАБА И ДЯДО по стара МВР рецепта - във всички ситуациии с чисти ръце !

 11. 11 Профил на into the wild
  into the wild
  Рейтинг: 237 Весело

  Умен е Цецо.С един куршум два заека.Хем той кристално чист,хем тъщата наклепана.А бе то ученото си е учено!

 12. 12 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 696 Неутрално

  сега да видим дали Костов и разни други политици ще продължават да искат оставката на Цветанов или ше си траят, че тая идея на всички да им се проверят сметките май ще ги поизпоти

 13. 13 Профил на lindentown
  lindentown
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Цвък обясни, че тъста му и тъщата имали по 40 и кусур години трудов стаж, минал основно при социализъма. От там имали толкова пари. Нали знаеш- прави се туршия, вари се ракия, коли се прасе на село, лябът-евтин, и така годинка след годинка, и ето ти 130 бона. А бе това много голема работа бил това социализъма бе- щом всеки скромен труженик от село като Цецовите ора спестява по толкова много пари. И после раздават даже- на внучката апартамент, на Цецо и Цецовица - 2 апартамента и 130 бона.....

 14. 14 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#8] от "svoboden": Абе аз ти говоря за откраднати милиарди ти като истински българин все въртиш и сучеш към апартаментите ! А парите на тъщата също са публикувани !

 15. 15 Профил на lindentown
  lindentown
  Рейтинг: 524 Неутрално

  А бе що не проверят кои са тия "клиенти" дето били натоварили Вифаджията да прави "консултантски анализи" за 40 бона? Да не се окаже, че са същите, от които преди това Цвъкови са купували апартаменти на цени 4-5 пъти под пазарните.....

 16. 16 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#6] от "dqdomart": Е много ти се иска само дипломирани юристи да дават юридически съвети . А останалите когато някой ги попита по правен въпрос само да мучат !

 17. 17 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#12] от "jackdaniels": Ти за Костов не се притеснявай.
  По добре да беше продължиш с разните други ,Ама пусто шубе ....

 18. 18
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:05 на 24/02/2011 от неговия автор.

 19. 19 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#16] от "do":
  Е, да, някои висши милиционери също могат да дават консултации по въпросите на сигурността, особено ако имат определен достъп до информационните масиви на МВР по силата на служебното си положение Макар, че всъщност това би могло да се тълкува по много начини И все пак- за да дава човек адекватни правни съвети / а не алабализми/, трябва да е правоспособен юрист, да е вписан в адвокатска колегия като адвокат или като младши адвокат Закон за адвокатурата изм. ДВ. бр.101 от 28 Декември 2010г.
  Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва:
  1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото;
  2. изготвяне на всякакви книжа - молби, тъжби, заявления, жалби и други, свързани с възложената от клиента работа;
  3. представителство на доверителите и подзащитните и защита на правата и законните им интереси пред органите на съдебната власт, административните органи и служби, както и пред физически и юридически лица.
  (2) Пред Върховния касационен съд и Върховния административен съд страните могат да бъдат представлявани и защитавани от адвокати с най-малко 5-годишен юридически стаж.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 20. 20 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#19] от "dqdomart":Аз ли да ти обяснявам какво е правото в България - и най- блестящия юрист ще бъде победен от най - мътния връзкар .Защо ли господин дипломиран правоспособен ?

 21. 21 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Допълнение към [20]- мътния също с диплома в джоба

 22. 22 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#20] от "do":
  Няма нужда - целта ми не е политиката- доходите ми се формират от истински правни консултации и процесуални защити. Да Ви обяснявам ли защо, г-н политикан

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 23. 23 Профил на diogen_1
  diogen_1
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#7] от "dqdomart":

  ами то по тази логика и господин Доганов не е хидроинжинер, ама пък какъв хонорар, евала машала ашколсум.

 24. 24 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#22] от "dqdomart": Ако целта ти не е политиката ти си много недалновиден юрист.Защото в противен случай не може да не знаеш че почти цялото материално и процесуално право в нашата държава е подчинено на конюнктурната политика ! Или може би си ползвател ! който се ползва от пробивите на другите от гилдията !

 25. 25
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:32 на 24/02/2011 от неговия автор.

 26. 26 Профил на diogen_1
  diogen_1
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#6] от "dqdomart":

  верно е объркахте се, още повече, че не знам,кой ограничава възможността за избор на консултант, и кой може да ме накара да си избера точно консултант с диплома, не засягам казуса с Цв. интересуваме понеже съм тъп, а вие светната.

 27. 27 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#24] от "do":
  Явно Вие сте недалновидния- според Вас има'безплатен обяд " на политическата трапеза?! Цената ,която се плаща за нея, не представлява интерес за мен Живея спокойно, нормално, имаме се със съседите, не ми гърмят бомби през нощите под прозорците, нито МПСто, с действията си не застрашавам сигурността на член от семейството си, живи сме , здрави сме/ като изключим грипа/ и се радваме на живота Щом толкова Ви влече политиката- ами чудесно- какво правите във форума- бягайте да кандидатствате за членство във ГЕРБ- ние го отказахме още 2007г. въпреки изричните формуляри, които ни бяха изпратили

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 28. 28 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Не е допустимо, докато си на държавна длъжност, да даваш консултации на частни фирми. А щом го обявяваш...

 29. 29 Профил на bigbira
  bigbira
  Рейтинг: 8 Гневно

  Г-н Цветанов трябва да бъде произведен в генерал! Заслужил е.

 30. 30 Профил на avens
  avens
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Чисти сметки - добри приятели.

  Ако искате четете или не четете написаното от мен.И още нещо:НЕ МИ ПУКА ЗА ВАШИТЕ (+) или (-).Интересува ме само смисъла на нещата.
 31. 31 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#27] от "dqdomart":Точно това казвам и аз, че стоиш отстрани и искаш да хапнеш безплатно, за сметка на съседите си де. Но след като пишеш във форума и даваш съвети ти СЕ занимаваш с политика.Всеки ден всеки час на работата си ти се занимаваш с политика . Защитаваш една корумпирана и мафиотизирана съдебна система която беше конструирана да ограби българите да им каже "на ви демокрация" да маргинализира нашия народ за да могат такива като теб да се перчат с хартиите си .

 32. 32 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#31] от "do":
  " Защитаваш една корумпирана и мафиотизирана съдебна система която беше конструирана да ограби българите да им каже "на ви демокрация" да маргинализира нашия народ за да могат такива като теб да се перчат с хартиите си .'
  Я пак- кого защитавам?! Нещо не си в час
  Ако искам да отхапя от политическата баница на властта, драги, до сега да съм го направила Теб какво всъщност те дразни- факта, че съм различна от представите ти в професионално отношение и не можеш да го преглътнеш, или факта, че Цв. Цв. НЕ Е правоспособен юрист- магистър Е, споко де- има време да си купи дипломата и тогава ще седнете на една софра

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 33. 33 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 753 Разстроено

  Цветане,
  Дори да сте несправедливо оклеветени, нали знаеш: "Ако излезе име, че сестра ти е курва, после иди доказвай, че нямаш сестра". От сега нататък каквото и да направиш, ще е пасив за ГЕРБ. Най-разумно и достойно е да се оттеглиш. Жалкото е, че така могат да окалят и елиминират всеки на висок пост. Твоите противници умеят това най-добре.

 34. 34 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#31] от "do":
  "Но след като пишеш във форума и даваш съвети ти СЕ занимаваш с политика." Пиша във форумите, защото дамите и господата управляващи погазват грубо и Конституцията , и основни закони на тази държава, а после най- нагло твърдят, че са за законността и спазват законите....Виждам началото на реставрация на тоталитаризма, принципа на разделение на властите се потъпква, а за принципа на върховенство на закона- да не говорим....Не търпя лъжци и лицемери - просто ги наричам с нарицателното "политици" Няма юрист, който може да остане безучастен към подронването на принципа на правовата държава и да гледа мълчаливо разпада на държавността. Ако е беучастен , е купен, а моят случай не е такъв.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 35. 35 Профил на simo
  simo
  Рейтинг: 237 Любопитно

  "Националната агенция за приходите установи, че вътрешният министър Цветан Цветанов е с чисти сметки и няма разминаване в доходите и разходите на семейството."

  Някой може ли да ми обясни, как и с какви средства апартаментът, купен в груб строеж, се превърна в напълно завършен и годен за обитаваме дом? Това чие задължение е да го провери - НАП ли, прокуратурата ли, МВР ли? Какво става тук? Колективна шизофрения ли е що ли?

 36. 36 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#34] от "dqdomart": О котето се оказа дама, затова спирам да споря, но за последно "Виждам началото на реставрация на тоталитаризма, принципа на разделение на властите се потъпква, а за принципа на върховенство на закона - да не говорим" като че ли Станишев го е написал а май и той не е достоен да седне на софрата . Но стига толкова ( че стана утре ) !

 37. 37 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#36] от "do":
  Станишев не е юрист, а няма и 1 ден трудов стаж- я не ме сравнявайте с него!
  До коментар [#35] от "simo":
  "Някой може ли да ми обясни, как и с какви средства апартаментът, купен в груб строеж, се превърна в напълно завършен и годен за обитаваме дом?"
  Това е в прерогатива на прокуратурата - "Още проверки
  - НАП ще даде на прокуратурата всички данни за доходите и разходите на семейството на Цветан Цветанов, както и тези на тъста и тъща му. Прокуратурата ще прецени дали родителите на съпругата на вътрешния министър трябва да носят наказателна отговорност.
  - НАП ще направи данъчна ревизия на тъста и тъщата на Цветанов за преизчисляване на данъчната основа и определянето на данъците, които те трябва да заплатят.
  - Данъчните проверяват и строителната фирма на Тодор Бояджиев, от която семейството на министъра е купило през 2008 г. два апартамента с две паркоместа в столичния квартал "Изток". Проверката е за продажба на имоти на стойност под пазарната цена."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 38. 38 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  По тъщите ще ги познаете....

 39. 39 Профил на Михал Мишкоед
  Михал Мишкоед
  Рейтинг: 466 Разстроено

  Това е напълно очаквано от НАП. Как би ви звучала сводката " НАП констатира крещящо нарушаване на куп закони при ЦЦ - несъответствие на доходите, незаконно придобити имоти, декл.с невярно съдържание и то от мин. на аферите /работите, по французки/"? За кое по-напред да го осъдиш? Защо, мислите, продължи толкова дълго 4-5 месеца т.н."проверка" ? Ами за да нагласят нещата със задна дата, да ги изчистят, щото ако някой реши да се рови в последствие, да няма за какво. И как така - парите на този, който ги дава, са с недоказан произход, но за този, който ги получава и ползва, са редовни? Тия от НАП страдат от синдрома на Хайд-Джекил: Минавал съм проверки на НАП за произход на средства - знаете ли, че по закон, за да приключат ревизията с констр.протокол или акт, трябва да достигнат до този, който е платил ВСИЧКО дължимо: ДДС, корпоративен данък, подоходен данък и пр. за втория, третия и пр.по веригата. Ако такъв не се установи, отнася го проверяваният, щото парите се третират като недоказани - преживявал съм го, и то за суми около 12-15 хил.лева, обложени по напълно редовен трудов договор към голяма монополистична компания, но от НАП не ги признаха като редовно получени. А тази колосална далавера? Да, ама в този случай, НАП гази бодро собствените си правилници и закони като ги прилага съвсем избирателно. Егати агенцията, а тоя пък шефът и жив да го оплачеш!!! За едни сватба ... Това от своя страна показва, че сме галактически далече от право и права, норми, свободи, равенство пред закона и пр. Тоя оял се физкултурник в друга държава щеше отдавна да е осъден, но чорбаджийския манталитет в устройството на скапаната нещастна държава не е помръднал от 150 г. назад. Не ни остава нищо друго, освен че оня отгоре някога ще въздаде справедливост и да си попеем " не всичко е пари, приятелю!", взирайки се в яйцевидния висообразован профил на новите вождове. Много вожд, малко племе.

  Истината е някъде там ...
 40. 40 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Българина е болен от Андрешковския синдром.

  И няма никакви изгледи и това поколение да изчисти този ген от себе си.

  Затова и следващите 20 години, масовия българин ще е същия мизерник в парично и емоционално измерение.

  Участниците в този форум могат да служат като типичен пример за онагледяване на комплексите за малоценност, човешка завист и злоба.

  Относно статията - кога ще видим подобна детайна проверка на НАП на хора като Доган, Гоцевите спонсори (поне живите), новобогаташите от СДС и прочие.

  Идиоти - пред парламента спират коли, всяка от които струва 140х. лева.

 41. 41 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#33] от "4i4oti":

  Не че Цветанов ми е симпатичен, но ако падне от власт - то значи тая държава не става за нищо. Всеки средностатистически боклук може да свали министър на вътрешните работи с помощта на един педераст + няколко доста грозни и инфантилни журналиста.

  Ебати държавата!

 42. 42 Профил на millton
  millton
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Когато започнеш да проверяваш един, провери и останалите... и СПРАВЕДЛИВОСТ за всички! Но нашата Темида е или с прозрачна превръзка на очите, или я е загубила! (с нечия помощ/принуда естествено)

 43. 43 Профил на carlitta
  carlitta
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Подкрепям niakoi_si ,точно така аман от злобни червениушки с къса памет и какво сте се хванали с тези договори той тогава не е бил министър,яд вие че не ги налапахте вие,ами да сте работили в системата на мвр а не само да препрочитате законите,името което градил му се отблагодарява.Когато му приберат визите за САЩ се обадете.

 44. 44 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И тая проверка е колкото експертизата на записите!!!

 45. 45 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#7] от "dqdomart": Ровил съм се в Интернет -ЦЦ е завършил следдипломна квалификация по Право. Ама то в УНСС един старшина -милиционер завърши Икономика незнайно как и кога е положил изпитите, че и магистър там е станал, че и доцент - доцент Асан Умеров от Градешница - звучи гордо, нали! И който държавен ръководител реши да се покаже пред обществото , отива да изнася лекция в УНСС - Дянков, Първанов, май и Бойко Б. ходи да се просвещава. Последният стълб на държавата, ощастливил икономистите, беше Бареков. Оказа се, че там има и специалност Журналистика. Защото крилатият, разпространяван от студентите от техническите специалности във вузовете на София - ВИАС, ТУ, виц гласи, че когато Господ след 10-и ноември раздавал безплатно некадърници-студенти в СУ, НБУ, МГУ и т.н., той ги е вземал от УНСС. Чел съм дипломни работи на бакалаври и магистри от УНСС - нивото им беше като това на ученици, завършили икономически техникуми, та дори и по-лошо, пепел ми на езика.

 46. 46 Профил на george11
  george11
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#15] от "lindentown":Как кои са тези клиенти - ами тези,които строиха язовира Цанков камък - от Мултигруп. Нали той им прави юридическата обосновка, а Доган - хидротехническите пресмятания. Лошото е, че Ц.Ц. сега се ориентира към обосновка на Възобновяемите енергийни източници - ВЕИ, а от тях се интересува и Ал.Петров - печалбата е над 50%, затова Я.Дачков и Кристина спъват ЦЦ и искат ревизия на приходите му до 9-о коляно. Защото Трактора им обещава пари за списване на в-к Галерия, а ЦЦ- съд.

 47. 47 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Като в стар виц. Събрала се тълпа и наблюдава как мъжага-каунь се опитва да избута жена през прозореца на 7-я етаж. Крещи тълпата: "Как смееш?! Остави жената на мира!" "Я да мълчите" - отговорил кауньят, "Това не е жена, това е тъща!"
  Та, така. Браво Цецо, браво каунь! Никаква милост към тъща ти, а покрай нея и към тъста ти. Ти да си чист. Вярно, ние виждаме, че задникът ти е посран. В това отношение не си единствен. Лошото е, че се опитваш да ни го предложиш за целуване. Е, засега се справяш само с НАП! Както се казва опитваш се да излезеш от лайната, доказано непосран!
  Браво Цецо, браво каунь!

 48. 48 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  абсурдно е лично шефа на НАП(или изобщо който и да било) се занимава с 2 апартамента и несъответствия в доходите на пенсионери. Но след като е направено, да се продължи нататък. Да се види например от къде прост силовак като Алексей Петров е намерил средства за закупуване на таксиметрови компании, застрахователни дружества и какво ли още не на стойност стотици милиони. Откъде Яне намери пари за да изтипоса гнусната си физиономия на всеки километър по време на предизборната кампания. Какво е финансовото и имотно състояние на членовете на политбюро на червените кхмери, бившите им министри и т.н.

 49. 49 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1217 Весело

  Сега на Костов му остава само да иска оставката на тъщата. Изпързаляха Костов. Е, и нас, и вас, ама нас и вас кой ли ни пита?

 50. 50 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 800 Весело

  Спомняте ли си стария виц: чисто и просто - пщо е то? къпан милиционер. Та за този важи същото, но той освен къпан е и ужасно нагъл. Същият като д-р Борисов.

 51. 51 Профил на disastrous
  disastrous
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Е няма ли кой да пусне още една бомба в рдакцията на "Галерия", че вече почват да губят обществен интерес. Записите свършиха, министъра чист. Ама тоя път някой друг да я пусне, не Алексейчо мамин сладък

 52. 52 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Когато проверят на втората му леля братовчеда по втораа линия от първия й брат, на негов син от другия и после да го питат как от баджанака на третия му братовчет е взел заем, който е преотстъпил на сина на лелинко си...

 53. 53 Профил на slavper
  slavper
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Индиректно Цветанов призна, че е пътувал на разноски на частни фирми, като каза, че пътуванията му зад граница са били предимно "командировки от работодатели или партньори, с които сме работили".
  Питам аз - само заради "сините му очи" един зам. кмет ще пътува на разноски на частни фирми? И това ако не е отплащане за "услуги", здраве му кажи!

 54. 54 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  "а вий... вий сте идиоти" цитирам стиха на великия българин защото прекрасно отговаря на коментариите - броят се кокошките в курника на тъщата на Цветанов а не се гледат откраднатите милиарди от Милен Хотелски ,Симеон Горския, Румен Галевия , Румен Енергийния , Меди Хидроинджинеров и....
  Но на късогледия народ погледа му стига само до колибата (апартамента ) другото само го усеща като тактилно възприятие ,но щом не може да го осмисли ,то не съществува !

 55. 55 Профил на lindentown
  lindentown
  Рейтинг: 524 Неутрално

  #54, тук хич не става дума за кокошки! Става въпрос, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи, който уж се бори с престъпността, се е облагодетелствал чрез корупционни схеми с грубо казано поне 1 млн. лева.
  Човек не е нужно да е гений, за да разбере няколко простички неща:
  1. Никой не прави подаръци на добри познати, пък и дори на приятели, за приблизително 300 хил. евро. Толкова е най-малко разликата между пазарната цена на двата луксозни апартамента на Цветанови на ул. "Елемаг" и парите, които Цветанов е декларирал за покупката им. Аз предполагам, че той дори е декларирал по-голяма покупна цена, отколкото реално са му излезли. В качеството си на зам-кмет на София той е свършил услуга на въпросния стриотелен предприемач, от когото е получил двете жилища, под формата на печелени на общински поръчки за милиони левове.
  2. Три от останалите 4 апартамента, според изнесената информация, също са придобити през време на престоя му като зам-кмет. Под придобити разбирам уж "купени" от тъста и тъщата или родителите му в периода 2006-2008 и прехвърлени в последствие на него.Разликата между декларираните и пазарните цени е около поне 100 хил. евро., а самите апартаменти уж са платени от родителите им, без да се пояснява с какви средства.Декларираната цена от 80 хил. евро за трите апартамента е смешна, но освен всичко тя никога не е и плащана от родителите на Цветанови. Парите за въпросните апартаменти са получени като рушвети в качеството на Цветанов на зам-кмет.
  3. Хонорарът от 40 хил. лева е измислен. Цветанов никога не е сключвал никакви консултантски договори, нито е правил някакви консултантски проекти, нито някой му е плащал пари за това. Става въпрос отново за получаване на подкупи в качеството си на зам-кмет.
  4. С парите, които са получавали като държавни служители, е можело да си позволят стандарта през последните 4-5 години само ако не са купували имоти. И тъй като те са купували такива имоти, които струват по груби сметки около поне 1 млн. лева, е ясно как е станал номера. Всички тези имоти са купувани чрез рушветите, които Цветанов е получавал през последните години в качествата му на зам-кмет и председател на партия ГЕРБ.

 56. 56 Профил на ГЕОРГИ ХРИСТОЗОВ
  ГЕОРГИ ХРИСТОЗОВ
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Искам да знам на каква цена са придобити от г-н Цветанов последните два апартамента с двата гаража в р-н Изгрев.Каква им е квадратурата? Коя фирма е продала тези имоти на Министъра на цени пет пъти по ниски от пазарните и защо. Кой разреши при липса на терени за детски градини и ясли терена в Изгрев да се преотреди от общински за детска градина в жилищен. Фирмата купила терена и построила и прадала апартаментите на Цветанов, какви общественни поръчки е спечелила последните години и за какви пари.
  Г-н Министър колкото и да ви защитават държавните структори рейтинга ви се срина. Лошото е ,че покрай вас ще закъса много яко и г-н Борисов.

 57. 57 Профил на dark_man
  dark_man
  Рейтинг: 8 Весело

  Разбира се, че ще "излезе чист", да не би някой да се е надявал, че ще стане обратното?! Все пак живеем в правова държава, нали така? Европейци сме! Ех, не сме чак дотам, ама нейсе...

 58. 58 Профил на emsainada
  emsainada
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#29] от "bigbira":

  Може , може ! ...
  Генерал на лъжците и мошениците !...
  То в България всичко е възможно !
  Америка ряпа да яде !
  Държавата на неограничените възможности се нарича България !
  Щом като пожарникар е премиер, а топсерсем- вице ...

  Не може да има по-голяма трагедия за България от управлението на ГЕРБ !
 59. 59 Профил на emsainada
  emsainada
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#43] от "carlitta":

  В затвора и с визи няма да могат да пътуват !

  Не може да има по-голяма трагедия за България от управлението на ГЕРБ !
 60. 60 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Бесепедерастите пак го издухаха

  Обичам да грухтя и плюскам.
 61. 61 Профил на worldann
  worldann
  Рейтинг: 8 Весело

  В нашата държава властимащите си прават каквото искат и сигурно щи стане така:
  Б.Борисов-президент
  А.Петров-вице
  Ц.Цветанов-премиер
  Яне ще клепа отстрани и никои няма да го слуша и ходете питаите защо БГ е най-долната държава,сигурно в третия свят живеят по добре от българите.

  http://www.worldannouncement.net/bg/
 62. 62 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Коментар [#24] от "gobels":

  ""- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина- отговаря Цветанов.
  - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъста ми ги слага - отговаря Цветанов.
  - А на него кой ги дава - пак пита следователят. - Аз му ги давам - казва Цветанов.
  - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят. - От скрина...." "

 63. 63 Профил на faq
  faq
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#41] от "niakoi_si":

  Е.. ти, малоумника!

 64. 64 Профил на alkash1o
  alkash1o
  Рейтинг: 237 Весело

  Проектът "Бойко":
  http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=360

  Кой е всъщност ББ ?
  http://zonabg.info/Tochka.40_43/12543.article/
  http://mutri.blog.bg/lichni-dnevnici/2007/10/16/boiko-metodiev-borisov-rapona.122384

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2011/02/16/1045116_neumeloto_upravlenie_katalizator_na_prestupnostta/?p=0#addcomment

  Генерал на мафиоти, главатар на койоти
  и успял да заблуди милиооони идиоти.
  Бил пожарникар, мечтаел да е господар -
  демократическа маска на комунистически звяр.
  Лична охрана на диктатора Живков,
  изпрал милиарди със ехидна усмииивка.
  Кой трябва да си, за да пазиш "най-големия",
  на най-големия предател най-доверения???
  След комунизма охранителна фирма,
  рекет, убийства деведесе и някоя година...
  СИК, ВИС, коя е третата най-голяма?
  Притежание на Бойко...
  Насилие и измама!

  http://www.youtube.com/watch?v=f8LqtZBNU78


  Проектът "Бойко": http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=360
 65. 65 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#64] от "alkash1o":

  Спамчо, забравил си хапчетата!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 66. 66 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: 790 Неутрално

  http://www.stancianegra.com/2011/02/blog-post.html
  На Цветан Цветанов всичко му било наред. Баща за трети път, шеф на предизборен шаб за първи и гражданин с доказано изрядно финансово състояние. На всичко отгоре, тъстовете му с 11 банкови сметки и широка душа, дарили го с 200 бона. Изгелжда пенсионерът Васил Георгиев е открил философския камък на благоденствието в третата възраст. Открай време роднини на най-честните държавни чиновници забогатяват стремглаво. Баба Цеца Топлото, горката, наскоро се спомина барабар с обвинението за пране на пари. А какво да кежем ние с гайдите (топломерите), които всеки месец от немай-къде се минаваме в полза на някоя баба, тъща или лелинка.

  "I put a dollar in a change machine - nothing changed." George Carlin
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK