От РЗС твърдят, че Цветанов е злоупотребявал и с европейски пари

От РЗС твърдят, че Цветанов е злоупотребявал и с европейски пари

© Юлия ЛазароваЦветан Цветанов е извършил документни престъпления и финансови злоупотреби и с европейски средства като член на Управителния съвет на сдружение "Граждани за европейско развитие на България" (ГЕРБ). Това заявиха от партията на редовната си пресконференция днес, предаде БТА. Те обявиха, че ще внесат сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Това е поредният сигнал срещу вътрешния министър от страна на РЗС, след като те сезираха комисията за имотното му състояние.


Според депутата Емил Василев с неистински документ, подписан от Цветан Цветанов, са легализирани неистински счетоводен отчет за дейността на сдружението за 2006 г. и 2007 г., извършени са промени в устава и са вписани избрани нови членове на УС на сдружение ГЕРБ.


От РЗС настояха за пълна финансова ревизия на сдружение ГЕРБ, както и да бъде сигнализирана прокуратурата за извършено документно престъпление от страна на Цветанов. Те поискаха и Сметната палата да направи проверка на цялостната финансова дейност на сдружение ГЕРБ за периода 2006 - 2010 г., включително да се провери дали има преводи на парични средства към партия ГЕРБ. Партия ГЕРБ беше регистрирана преди 5 години, като преди това беше сдружение.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK