След грешката с данъците: Зам.-кмет подаде оставка, Фандъкова спира презонирането

Йорданка Фандъкова

© Георги Кожухаров

Йорданка ФандъковаСедмица, след като част от столичани получиха по-високи сметки за данъци, които от общината по-късно обявиха за "грешка", кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще внесе доклад в общинския съвет за спирането на решението за презонирането на града, докато то се прецизира, и съобщи новината, че е получила оставката на заместника си Минко Герджиков.


По-високите данъци бяха резултат от ново райониране на столицата, като някои квартали бяха причислени към централните, където дължимите суми са по-големи. По-късно Фандъкова и Герджиков обявиха, че е станала грешка и данъците на ощетените ще бъдат преразгледани.


"За мен е важно хората да не остават с впечатлението, че правим нещо на тъмно", каза пред журналисти Фандъкова. По думите й получените в презонираните райони уведомления за нови данъчни оценки и надчислените данъци и такси върху тях са довели до напрежение.
"Моята твърда и категорична позиция е, че презониране трябва да има. Но трябва да бъде направено така, че хората да нямат съмнения, че нещата се правят на тъмно", подчерта Фандъкова. Технически грешки винаги е имало и те се отстраняват на място, каза още тя.


Кметът обясни, че ще се създаде организация до седмица да бъдат изпратени нови съобщения до зоните, чието определяне се връща в старите граници. Надвзетите суми от по-високите данъци и такса "смет" могат да се върнат по два начина - в службата за местни данъци и такси или да се приспаднат при бъдещо плащане.


Тя обясни, че ще вземе решение за подадената от Герджиков оставка след като приключи проверката по случая. Като мотив за оставката си той е посочил "поемане на лична отговорност". "Нямам специални притеснения, че това ще доведе до сривове в бюджета", посочи още Фандъкова. Проверката, разпоредена във връзка с оплакванията на гражданите, показа, че явно не сме обяснили добре на хората причините за презонирането. Това е важно, за да са наясно данъкоплатците защо плащат повече, обясни още тя.


Фандъкова допълни, че сегашното зониране в София е от 1998 година и целта на промяната е била "подреждане на данъчната карта". Като пример тя посочи съдебно решение за изплащането на обезщетение от 1,7 млн. лв. за 1,187 дка имот, който е трябвало да се отчужди в "Младост" за изграждането на инфраструктурен обект, а в същото време данъчната оценка за един декар е 50 хиляди лева.

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на каруцар
  каруцар
  Рейтинг: 529 Гневно

  Оправете си администрацията като цяло ! Некомпетентни недрономерени мързеливи и КОРУМПИРАНИ можеш да намериш на почти всяко гише и кабинет в СО !

 2. 2 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Е, не мина опита за подхлъзване. Пробвайте пак. Между другото, къде зачезна Премиера от ГЕРБ /к/ тези дни?

  http://5starhospitality.weebly.com/
 3. 3 Профил на automatic
  automatic
  Рейтинг: 388 Неутрално

  А! Дойдохме ли си на думата?

  Че имаше уникални простотии от рода на съседи един под друг, в един и същи блок, с една и съща квадратура и на единия данъчната оценка променена, а на другия НЕ!

  Малоумници!
  Тая простотия дето я сътворихте сега си сърбайте попарата...

 4. 4 Профил на VaKY
  VaKY
  Рейтинг: 660 Неутрално

  В нормалните държави, така се прави. Не казвам, че сме, просто напомням.

  Pro bono publicum with a bit more gusto
 5. 5 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Ако наистина Герджиков е подал е доста достойно!

  По-скоро обаче Лидия Кираджиева, шефката на Дирекция "ПРИХОДИ И АДМИНИСТРИРАНЕ НА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ" трябваше да бъде изгонена много, много отдавна!

 6. 6 Профил на A.K
  A.K
  Рейтинг: 721 Весело

  Тези не са в час. Една община не могат да въведат в ред пък се чудим защо държавата спи. Не могат да смятат , не могат да се разберат Б-Слънцето ли да слушат или безгласната кметица и само се подиграват с хората.

 7. 7 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Гневно

  ДС ченгетата когато и да ги лустросат все ще е късно.
  ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ НАВСЯКЪДЕ

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 8. 8 Профил на каруцар
  каруцар
  Рейтинг: 529 Гневно

  Ако наистина прочиствате общината мога да Ви посоча следващия гл.арх Петър Диков !

 9. 9 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#5] от "tolex":

  "Ако наистина Герджиков е подал е доста достойно!"


  Ако наистина ПРИЕМАТ оставката на Герджиков - това ще е единственото положително нещо от галимацията с данъците!

  А сега кога и как ще връщат надвзетите данъци на тези данъкоплатци, които ги платиха преждевременно?

  И как ще успеят занапред да "съблазнят" който и да е гражданин да си плати дължимото към държавата, преди "втория" акъл на администрацията да се прояви?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 10. 10 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 524 Весело

  Герджика отдавна трябваше да си иде. Истината обаче е, че трябва да си иде и цялата пасмина начело на СО, воглаве със СОС. По-крадливи и нагли типове май няма. Дори тия в парламента не са толкова нагли. То не са кражби от синята зона, от градския транспорт, от водоснабдяването, от боклука. При това най-нагли и брутални схеми. Не са мили града от две - три години, а Фандъкова обяснява как от 2006 година приходите от такса смет скочили от 100 на 180 милиона. И какво направихме с тия 80 милиона? Живеем в прах и кал до колене. Да не говорим за разбитите пътища.

 11. 11 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Кефи ме поведението на Фандъкова, добре се учи.
  "Не съм аз виновна, друг е"
  А поведението а Герджиков е като дежа вю. "Поемам лична отговрност" Итова сме го чували, но по друг повод.
  И двамата са ми еднакво противни, но зам. кмета не изпълнява ли нарежданията на кмета? Щото ако е направил нещо зад гърба на кмета е редно да бъде уволнен...

 12. 12 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Тая пък идиотка!!! Даскалица проста! Какво презониране ще спираш ма патко? Я по-добре преизчислете данъците на тия дето живеем в центъро, че не виждам къде му е преимуществото - кал, мръсотия, коли по тротоарите, пушеци от комините. Това център ли е и ако е на кое село. Дееба тез малоумни олигофрени. Хората нямат улици, те причислили махалата им към централните. Тоя малоумник Герджиков го държат само като бушон и не моа разбера що още не са го отвили и сменили с нов. Издъни се малоумника с боклука, а сега с данъците. ма тя патицата щяла да помисли дали да му приеме оставката! "За някой предизборната кампания е започнала, за мен работата продължава"! Пфу, малоумна лелка!

 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  Да се повторя от деня когато изтече "новината":

  И ся к'во?

  Кой се минал да плати - минал.
  А мнозинството? Ще чакат и няма да плащат.
  А с бюджетеца на Столична община какво правим?
  Май ще го кърпят със заем. С лихва.
  И познайте кой ще плати лихвата ...

  Апропо, спомнете си какво стана и с таксите.
  Аман от келнерски номера "Ако мине"! Това им е стил!
  Така управлява ли се?
  Циркаджии!

 14. 14 Профил на yoda_master
  yoda_master
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Какво си мисли жената на снимката: "Ох, откачих се най-после от тоя навлек Минко! Само ме засенчваше и даваше повод на хората да си мислят, че е истинският кмет в сянка. Сега всички ще знаят, че съм само аз- други няма! Ох, честит да е денят, в който тоя сив кардинал си подаде оставката! Ох, благословената аз!".

 15. 15 Профил на Сони
  Сони
  Рейтинг: 768 Весело

  "За мен е важно хората да не остават с впечатлението, че правим нещо на тъмно"
  Съгласни сме, правите го на сляпо, пък ако мине, мине...

  :) Усмихни се днес! Утре ще е по-зле!
 16. 16 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 605 Неутрално

  В нотариалния акт за апартамента, който купи синът ми е написано цена на апартамента 50000 лв., а данъчната му оценка е 60000 лв. Вярно е, че предприемачите лъжат държавата. Синът плати 50000 евро, 25000 плати кеш, а останалите по банков път. по този начин предприемача не плаща данъци за 25000 евро. нееднократно съм писал на данъчните и кво? нищо. писах и за най-големите далавери, които се извършват на Илиенци. Там почти не се издават фактури, а трябва всеки ден да има полиция и данъчни. Управляващите си правят оглушки. писал съм и на Боко. Нищо.

 17. 17 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Герджиков поема отговорност само с мезета. А каква е тая смехория - "съобщи новината, че е получила оставката на заместника си Минко Герджиков", ако беше решила да я приема нямаше да ни хаби времето с глупости.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 18. 18 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Наистина докато петър диков се подвизава в тая община кметицата няма абсолютно никакво право да говори за каквито и да са "реформи", "прогрес" и тн.

 19. 19 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  А Фандъкова, това поредно недоразумение от ГЕРБ, тя няма ли да носи отговорнст. Или и тя като Боко Тиквата каквато и мизерия да направи - отговорност не носи. Колко още гафове трябва да напранят и тя и нейния вожд за да напуснат постовете си

 20. 20 Профил на Kpuc
  Kpuc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Само не разбрах за оставката на Минко Боклука, пардон Герджиков - този светъл символ на плавния преход и приемственост между администрациите на Софиянски и Борисов, ще се приеме ли?

  Never argue with idiots - they bring you down to their level and then beat you with experience.
 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  До коментар [#19] от "stenli1":

  Отговорността май ще си я понесе на изборите.
  Съвсем скоро ...

 22. 22 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#21] от "xm...":

  Не зная. Като гледам как се е случвало досега, ако ГЕРБаджиите я издигнат пак, май пак ще я изберат.

 23. 23 Профил на granik
  granik
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Герберите яко дерат народа.Няма милост от тях.А председателя на Столичния Общински Съвет /Гербер/ Андрей Иванов си има 40 имота.Да са живи и здрави богаташите като него.Смятайте ,че ако данъка ви е 300 лева, то това са джобните на децата на такива като Иванов за един ден, или ежедневната им покупка на парцалки в МОЛ-а. Вие бедните плащайте, за да могат децата на богаташите да купонясват и да ходят със самочувствие и високо навирени носове.

 24. 24 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#18] от "lol":

  Диков е съвсем отделна тема. Той не е за оставка или уволнение, а за разстрел.
  Очаквам скоро да се наблегне и на черноморските му подвизи.

 25. 25 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Мдаа, поредното бушонче. Пази фандъкова. Която е наредила презонирането, а сега се връцва и се явява в ролята на добрия милиционер.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 26. 26 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  До коментар [#22] от "stenli1":

  Е, ще видим.
  Аз гледам как познатите ми вият вече от идиотиите.
  И като си спомня, че тая се "промуши" в данданията около "свалянето" на СерГея и триглавите и много не гласуваха защото си беше ясна работата, а сега се гневят, че ги правят на идиоти...

  Мкар че си остава вероятността срещу нея другите да пуснат някой откровен идиот и да я направят безалтернативна.
  Вече доста пъти се е случвало и минава. Помниш ли Иван Костовото "Гласувах с отвращение"?. Технологията е отработена ...

 27. 27 Профил на Schwejk
  Schwejk
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Чудех се дали ще има новина, която да свали от водещите места японския апокалипсис – оказа се, че имало. Некадърността на Фънди. А като знам колко от звездите от дългата резервна скамейка на премиера не са блеснали още – страх ме хваща.

 28. 28 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  пак управляващите си измиват ръцете. може ли герджиков да направи тази машинация без знанието на фандъкова и сие. не може. гафът стана голям.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 29. 29 Профил на roko17
  roko17
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Така е уважаеми Сф избирателю. Човек да ви се чуди на акъла, толкова ли от 2000000 нямате 100 читави човеци да ви управляват, та се набутахте на тая начална учителка. Кога ще пораснете.

 30. 30 Профил на virtuoz1234
  virtuoz1234
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Нищо достойно не може да сътвори един агент , каккъвто е Герджиков. Фандъкова такава грешка не може да съществува, аз съм за теб, но не може да се каже , че всеки допуска грешка. Грешка от такова естество или е нарочно или , което е малко вероятно Герджиков да е такъв голям некадърник, по скоро е първото.Оправяйте нещата защото това е равно на политическо самоубииство за теб самата , а и за ГЕРБ, което ще е много жалко.Дествувайте бързо и компетентно.

 31. 31 Профил на yield
  yield
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Здравей Фандъкова
  Главно се интересуваме какво изплащаме с данък сгради
  амортизирането ли им, а за колко години е Амортизационния план може би Аморт т.е до смърт
  а нали сме воювали за земята си като граждани
  дедите ни с войни ние по площадите, не помните ли,
  да не би да не сме Република, откога
  за сметопочистването е резонно да има данък
  всички го разбират.

 32. 32 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Любопитно

  До коментар [#30] от "virtuoz1234":

  Ама ти сериозно ли в днешно време смяташ, че "царят-батюшка е добър и справедлив, ама болярите му го лъжат"?

 33. 33 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1366 Весело

  Е, сега вече Минко Герджиков ще може да си почине от тежките общински дела и да се порадва на натрупаното покрай тях състояние.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 34. 34 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Избори идат..., а след тях и НОВО ПРЕЗОНИРАНЕ!!!

 35. 35 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 850 Неутрално

  госпожата наистина не е виновна, тя просто толкова акъл има. какво да прави горката. допреди няколко години е организирала родителски срещи и е правила организация за празника 24 май, а сега ние чакаме да организира 2 милионен град. Как да стане това ??

 36. 36 Профил на tst54
  tst54
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Поредното проба-грешка ,ако мине номера .Това е герберастията

 37. 37 Профил на Мартин Христов
  Мартин Христов
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Факт е, че данъчната оценка на апартамент в "Младост-2" е скочила два пъти спрямо 2008 г. И всъщност къде точно се изливат всички тия пари, като пак е прашно, мръсно, тротоарите са осеяни с дупки и по тях няма място за пешеходци!?

  Traduttore traditore
 38. 38 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#1] от "каруцар": Общинската администрация е от дъщери, снахи, жени и т.н. на отговорни клечки. Когато една жена има голо средно образование и я мързи да учи и работи , я набутват по общините да взема заплата. На две магарета сено не могат да разделят, пък и нещат , щото някой ги крепи. Имал съм два-три тежки случаи на мързел, дето не ми се описват. Веднаж ги псувах като каруца, наистина . Да ти кажа. На 31 юли , малко преди 12 часа отидох в един районен нотариат за подпис и печат. В дъното на залата 5-6 млади путета лафят.Стана 12. Тръгват си и ми казват,че работят само до обяд. А от следващия ден нотариатът почива за един месец ! Тогава се разпцувах и се намери една възрастна жена ,та ми удари печата И други подобни. В стария нотариат до Попа , в архивата се мотаха 5-6 пак такива . Имаха 4 гишета. На всичите работеше само едно моме. Другите пушеха и бъбреха.

 39. 39 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ивайло Йосифов": Загубил си ножицата !

 40. 40 Профил на drgglbg
  drgglbg
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До Стоичо2 - с това презониране и качване на данъчни оценки се опитват да предотвратят точно това - или поне да събират по-голяма част от дължимото. Другите данъци - който си го плаща - ще продължи - който не плаща, не плаща и това е. Реално се опитват да събират колкото се може повече пари, които след това да харчат - тъй като ако ТЕ ( правителството ) ги похарчат ще има ПР, ако оставят тези пари в ръцете на хората - няма ПР. А както стана ясно всяко решение на това правителство се диктува от желание за по-висок рейтинг.

 41. 41 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1579 Гневно

  Бабината ви трънкина!
  Без да е презониран, данъкът на апартамента ми тази година беше почти двойно по-голям, отколкото миналата година. Отидох да се разправям и се оказа, че била станала грешка и сумата беше намалена и то със 120 лв.
  Ако имате съмнения, отивайте да се разправяте, а не си плащайте тихо и кротко като попове! Нито общината, нито държавата заслужават доброволни дарения!

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 42. 42 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#37] от "Мартин Христов":

  как къде, вълка кара бугати вейерон за 2 млн лева,перничаните от титан дават на цска около 10 млн на година. нашите левчета отиват в такива кретени. нали не мислииш че тези харчове са им от наследство.

 43. 43 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#24] от "Офца": За Дянков аз предложих да направим като американците - да го овъргаляме в катран и перушина и да го пренесем през София. Сигурно ще му хареса - нали от там дойде.

 44. 44 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Тези от ГЕРБ стават все по-опасни за страната

 45. 45 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#41] от "Хриси":

  Бабината ви трънкина!
  Без да е презониран, данъкът на апартамента ми тази година беше почти двойно по-голям, отколкото миналата година.
  ---------------------------------------
  Ако мине номера. Ти си се разправяла, но със сигурност има много народ, който си го е платил без да протестира.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 46. 46 Профил на Хан Крум
  Хан Крум
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Май най-сетне някой реши да провери какви ги къдри Герджиков.
  Би следвало и цялата общинска мафия да върви по дяволите.

  този коментар написа безплатно за вас дедо ви Хан Крум
 47. 47 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#31] от "yield": Виж сега, тя, бъркотията е пълна. Ако ,например, си туриш алуминиеви прозорци, ти се вдига данъчната оценка и плащаш повече. Като че ли те са ти я направили.

 48. 48 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  До коментар [#40] от "drgglbg":

  ...с това презониране и качване на данъчни оценки се опитват да предотвратят точно това - или поне да събират по-голяма част от дължимото...

  Ъхъм. Вервай си, че се опитвали да съберат укритите плащания при покупка на имот.

  Да ти припомня сагата с "данък лукс" и "данък колибка". Беше съвсем наскоро.
  Отказаха се от "данък лукс" щото нямало смисъл заради някакви си петнайстина милиона които не си оправдавали разходите по администрирането.
  Но въведоха "данък колибка" заради "справедливостта". Нищо, че е само за около 5 млн. Тук за разходите по администрирането - нито гък.

  А сега забележи, че и Фандъковата за "справедливост" говори.
  Погледни и как я "въведоха".... Същият случай!

  Ама ти си вЕрвай ...

 49. 49 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Минча падна, един седераст и доносник по-малко! Притесняваме тази троянска ракия, че е по-мазен от зехтин дори и ще почне да се мазни я на бизнесмен, я на Бойчо!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 50. 50 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Минко Герджиков върши реално цялата оперативна работа в общината, Фандъкова е само една фасада. Без него няма кой да движи нещата.
  Оставката е измиване на ръцете от страна на кметицата

 51. 51 Профил на yield
  yield
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Фандъкова Вие сте абсолютно Безпросветна!
  Ние си правим Фонд с наши пари заделени с името
  "данък сграда" а вие се разпореждате без наши представители ей така на партийно самоуправление и за каквото ви се иска.Каква е правната логика в организацията на това-Нито е АД нито е Командитно дружество.Искаме да получаваме заеми за ремонтите си по жилищата.

 52. 52 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1041 Разстроено

  До коментар [#43] от "ahasver":

  И аз много уважавам По, но какво общо има Дянков със СО? Той е толкова прост и неангажиран, че хал хабер си няма кво става у милата ни татковина. Че България е лудница е ясно, но матреала нема се усети и ше продължава да си живее в Карлуково и да верва...на всеки следващ.
  П.п не дойде от там, а от там се върна. Дойде от ромската част на Ловеч

 53. 53 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  До коментар [#45] от "ръпончо":

  Именно затова призовавам тези, които имат подозрения, че е станала грешка, да идат и да се разправят, а не да си плащат безропотно и да псуват пред телевизора.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 54. 54 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  До коментар [#52] от "Офца":

  Оооо, напротив.
  Дянков е в кюпа защото това е управленски стил. И той е един от основните задаващи тона. Особено що се отнася до финансите и данъците.

 55. 55 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Искам да попитам патката Фандъкова защо вече втора година не получавам съобщения за дължими данъци, а от нейната администрация ми казват, че това нямало значение и ме осведомяват по телефона какви баснословни суми трябва да платя за данък сгради и смет? И как така сме зонирани в първа зона след като автобусните ни сирки се състоят само от кал - няма нито плочки, нито асфалт по тях? Това нова форма на изнудване ли е - по случаен принцип да не изпращаш съобщения за данък и да дереш балъците до дупка?!

 56. 56 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#55] от "Mai Tai":

  Лошо. Всеки, който е получил честитка (надявам се) е забелязал, че в дясно са трите имена, под тях точния адрес, а в ляво ЕГН-то. Голям кеф е да видиш това инфо да се подмята по/върху/под/над пощенските кутии.

  До коментар [#54] от "xm...":

  Според мен го работят, точно както и Фандъкова. След време ще се разбере.

 57. 57 Профил на yield
  yield
  Рейтинг: 605 Неутрално

  С моите пари искам да видя чистота и ред
  около жилището си/блока и до местоработата
  което ще създава настроение за Труд и творчество
  е не магистрала която я ползвам през лятото я не
  а Метро не ползвам.
  Който иска Магистрала да си инвестира а Европа да организира ползващите по трасето тираджии и данъците от съответните братски държави.

 58. 58 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Бе аре бе, все едно сметките за ток, парно, гсм не ги бъркат всеки месец, та сега голямата трагедия. Ще си ги оправят.

 59. 59 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  До коментар [#56] от "Офца":

  Дори да го "работят", което е тотално невярно, но да приемем за работна хипотеза ... пък излиза въпроса за чий ни е управник и що за "специалист" е щом толкова лесно го "работят"?
  Да го устроим недомасления на работа само?

 60. 60 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не се хили като свинска глава в тава, ами измий улиците, че сезонът на калта свърши и дойде сесонът на праха.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 61. 61 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Е защо питаш мен?
  Гласувам от 95-та. Никога за БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ. До колкото знам, Дянков също не е пряко избран, а назначен
  Демек тоя въпрос го задай на "разбирачите", които са гласували за настоящото мнозинство. Аз имам моралното право да плюя по управляващите и да изказвам субективно мнение, просто щото гласувам. Ако щеш на едни местни избори преди години се радвах на баща ми, който гласува за някаква партия на инвалидите (тъй като беше такъв, поздрави и цунки на комунистите за което) и познай-имаше един глас. Всеки ходи на модерното. ГЕРБ=на тв Планета. Сори. Дай сега за София!

 62. 62 Профил на nikiv25
  nikiv25
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "бъдат изпратени нови съобщения до зоните, чието определяне се връща в старите граници." Това е цитат от изявлението на кмета.Вижда се че имат намерение да върнат старото райониране само в НЯКОИ квартали.Да намалят броя на засегнатите данъкоплатци,за да избегнат масови протести.А останалите ще ги презонират догодина. "Разделяй и владей."

 63. 63 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Уникален вой срещу общината! Всички виещи са твърдо убедени, че с по стотина лева данъци на калпак годишно София трябва да светне като слънце.... И който не им обещае именно това, следва незабавно да освободи кметския стол!
  Поздравления на виещите

  Не съм магаре;-)
 64. 64 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 652 Весело

  А защо, братия софиянци, си избрахте тази учительница с акъл на врабче?

  Не съм простак като онзи дето се провикна "А, духайте супата сега", но идват нови избори и умната.

  Не че пловдивското говедо е по добро..

  Поздрави от Филибето

  и нищо лично

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 65. 65 Профил на e_bre_majmuni
  e_bre_majmuni
  Рейтинг: 8 Любопитно


  Нещо не маловажно.позволих си да сложа тази статия.Който разбрал ,разбрал.Който не, това е.
  Говорят ни, че макар в последния момент, но ще се протегне ръка за помощ. Уверяват ни, че там някъде има същества небезразлични към съдбата ни. Да, така е. Вярно е. Само че какъв е смисълът да ни протягат ръка, когато ние не сме протегнали своята? Ще се протегне ръка за помощ. Дали в отговор тя няма да срещне само и единствено Пустота?

  Преди два месеца, когато написах и пуснах този текст, той изглеждаше по един начин. Оттогава се случиха разни събития. И текстът изглежда иначе. Хората все повече и все повече осъзнават, че събитията в една или друга страна не са изолирани. А че са взаимосвързани. Че няма отделно взети страни, райони или местности, а всичко е глобално. Катастрофата също. Касапската дружинка на Бойко, наречена „правителство на ГЕРБ” срещу добро заплащане ликвидира българския народ. Какви ще са последиците? Не знам. Никой не знае. Може би вулкан в Камчатка, може би бедствие в пустинята Негев, може би трагедия в Калифорния… Нали искаха глобален свят – ето им го. Получиха каквото искаха, но дали съзнаваха какво всъщност искат?

  Те скоро ще разберат. И ще бъдат ужасени, когато видят истинския лик на Демона, на когото са служили. Но ще е късно. За вас, които четете не е късно. Все още не е. Затова отново пускам „Несъучастие”. Нищо чудно да го пусна пак. Защото също като в „Дхампада” словата на Буда край реката, в селото и в планината звучат по различен начин, така и сега написаното вчера днес е различно.

  13 март 2011 година
  Бурята. Описваната хиляди пъти от стотици предсказатели и от автори на художествени произведения Буря най-сетне се разрази. Съветът ми е: стойте далеч от големите дървета. Мълниите падат най-често върху тях.

  Многократно съм писал, че първата стъпка към превъзмогване на унищожението е недоверие. Недоверие към властта. Недоверие към институциите. Недоверие към официалните информационни средства. Недоверие към всичко официално, към всичко общопризнато. Без недоверие следващата стъпка е невъзможна.

  Времето на Вестителите отминава, то почти отмина. Иде времето на Пазителите. От какво пазят и как го пазят? Какво пазят, едва ли ще научите. А как го пазят? Пазят го така, че след тяхното опазване и спомен не остава. Пазили са го преди милиарди години. Пазили са го преди милиони години. Пазили са го преди хилядолетия. И аз вярвам, че пак ще го опазят.

  Какво означават на дело тези думи? Означават, че Злото ще бъде унищожено. Заедно с неговите носители, разумните същества, допуснало то да се настани у тях. Злото ще бъде унищожено заедно с всички, които му съдействат и помагат. Неизбежно е. Случвало се е многократно в историята на планетата и отново ще се случи. При това съвсем скоро. Случвало се е преди почти три милиарда години. Случвало се е преди стотици милиони години, преди милиони години пак се е случвало. Едва няколко хилядолетия ни делят от последния подобен случай, а ние нищо не помним. Дори поука не е останала. Все пак у когото трябва, поуката се е съхранила.

  Нека уплашените роби на Тъмния демон строят своите убежища. Нека градят своите подземни градове. От Пазителите спасение няма. Каквото е останало от предишните разумни раси, същото ще остане и от тях, от самодоволните, от самонадеяните властелини на този свят. От робите на демона Йехова, каквито всъщност са. Тоест нищо няма да остане. Кухи подземия без вещи и оборудване. Без следи от разумност. Подземия, над които следващите цивилизации ще си блъскат главите и ще се питат дали са от естествен или от изкуствен произход. Но защо заедно с виновните ще пострадат и невинни? Защо обикновените хорица, от които нищо не зависи ще загинат и те? Нали всеки път все някой е оставал, за да продължи пътя и да поеме на свой ред щафетата на Мисията?

  Невинни няма. Няма и неутрални. Води се война и всеки е избрал къде да застане, от коя страна да бъде. Неутралността не е възможна. Не е неутрален дори неутронът, защото участва в строежа на материята. Още преди години беше казано и разгласено, че с всяко свое действие или бездействие ние се самобелязваме, саможигосваме. С всяко свое действие или бездействие ние се самопределяме. И когато сами, доброволно и по собствено желание ние се нареждаме в редиците на осъдените, кого ще виним, че ударът на възмездието ще се стовари и върху нас? Тогава? Има ли решение и какво е то?

  Решение има. Нарича се несъучастие.

  Едва до вчера бе вредно да участваме в мероприятията на властта. Бе вредно да ходим по събрания и митинги, да участваме в официални чествания и тържества, да слушаме безсмислените речи на политическите палячовци. Още по-вредно бе да им вярваме. Бе вредно да сме коректни и съвестни данъкоплатци, лоялни граждани, да търсим спасение в законите и институциите. Бе вредно да се надяваме, че попаднем ли в беда, тя, Държавата ще се намеси и ще ни помогне. Вярата вредеше, като ни пречеше ние самите да потърсим свой собствен път за спасение. Едва до вчера бе вредно да мислим, че те, политиците ни мислят доброто. Вече не е вредно. Вярата, доверието към Злото отсега нататък е смъртоносно. Вече не става дума за печалба или загуба, за вреда или изгода. Въпросът този път е на живот или смърт. Или ще умрем с тях и ще живеем без тях. Трето няма.

  Те не са от нас и ние не сме от тях. Те не са като нас и ние не сме като тях. Те, политиците, умъртвили със своите умишлени действия милиони българи. Те, заради които влачим мизерно съществуване. Те, заради които страдахме и продължаваме да страдаме. Те - политиците. И ние - народът. Нима те заслужават да им вярваме и да им се подчиняваме? Нима те заслужават да се жертваме за тях, заради тяхното благополучие? Нима Народът ще умре заради шепа политици? Нима народът ще се остави да загине заедно с тях, осъдените на смърт бивши човеци, превърнали се в нечовеци?

  Длъжни сме да спазваме законите? Утре ако съчинят закон, според който доброволно и съзнателно всеки от нас трябва да заколи членовете на своето семейства, а после сам да се обеси, вие ще се подчините ли? Не ви ли е идвало на ум, че дори законът може да бъде незаконен, щом води до гибелта на народа? Ама човешки и граждански дълг и други подобни щуротии… Когато видите у един-единствен управник поне една единствена проява не на дълг, а на обикновена човещина, тогава елате и ми говорете. Никаква мисъл за вярност към тях. Никаква мисъл за коректност и лоялност. Мислете за тях като за отровни влечуги и ще бъдете по-близо до истината. Когато влечугото препречи пътя ни, тогава се налага да избираме. Или да го убием или да го заобиколим. И тъй като не е разумно да почнем да ги убиваме, то ще е добре да ги заобиколим. В постъпките си. В мислите си. В живота си. Несъучастие в делата им. Несъпричастност към Злото. Те са от един свят, ние сме от друг. Те са от света на грабежа и печалбарството. Те са от света на алчността и нечовечността. Какво общо има техния свят със света, в който ние искаме да живеем? Нека спрем да ги слушаме, нека спрем да ги гледаме, нека не ги забелязваме, нека забравим, че те, политиците изобщо някога са съществували. Да ги изхвърлим от нас, да не ги допускаме и ние да не ходим при тях. Ето го решението.

  Около нас се води война. Невидима, но твърде осезаема. Във войната участваме и ние. Дали искаме, дали не искаме – никой не ни пита. Но дали ще отидем при предназначените за унищожение грабители и ще умрем заедно с тях или ще оцелеем, това вече решаваме ние.

  10 януари 2011 година

 66. 66 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#9] от "Музар":

  "Ако наистина ПРИЕМАТ оставката на Герджиков - това ще е единственото положително нещо от галимацията с данъците! "
  Това,което е направил Герджиков е достойно.В развития свят така се прави.Ако сгафи втори път,отговорност да поемат тези над него.Заслужава поздравления,защото такива отставки-за лошо свършена работа,са голяма рядкост в БГ.

 67. 67 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Хей, Дами и господа, Да ви напомня, че данъчната оценка, местните данъци и такси, наредбата за администриране на местните данъци и такси, план сметките на търговските дружества и балансите им се определят и утвърждават от Общенските съвети!
  Къде се скри оная мижитурка, председателят на общинския съвет, къде е председателят на бюджетната комисия, къде е публикуването на тези решения и предварителното им обществено обсъждане.
  Снижиха се по живковски и по бойко цветановски тия мижитурки.
  Андрейчо си гледка милиончетата, може неговите имотчета да се облагат по занижени ставки.
  Хей хора мислете, идват избори! Минко е поредният бушон, дадена точка, за да спечелят борбата, войната и т.н., казано по бойковски. Иначе пак ще ни бият!!!! И по джоба и наяве и насън.
  Гербаджиите много добре знаят защо взеха властта и я осребряват по всякакъв начин.
  Хора мислете, сега! Утре ще е късно!

  apoloniy
 68. 68 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 658 Гневно

  Вън СДС-арския (като М Герджиков) боклук от кметството! Освен да подливат вода и да крадат от СК (Старите Крадци) нищо друго не могат.

  И в морето ми е до колене .....................
 69. 69 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#64] от "07":

  Не си прав градски, нашето говедо е по-добро говедо от Софийското!Трябваше да им оставят и новите данъци , че да се научат там за кого да гласуват другия път!

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 70. 70 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  На офци пари не се връщат.

 71. 71 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Разстроено

  Само едно ще ви кажа: Очаквайте изненади на изборите.

  ТАЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ СЕЛСКА ПРЪЧКА КАКВО ПРАВИИИИИ В СОФИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ?
  ФАНДЪКОВААААААААААААААААААААААААААААААААААААА?
  ГОЛЛЛЛЛЛЛААААААААААА ВОДАААААААААА ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
  ПИССССССССНА МИ ОТ ВАС БЕ БОКЛУЦИ!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 72. 72 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Гневно

  А и ако не знаете какво е доносник, питайте ДС служителката от 2004 г. Минчо Разбирача. ЗАЩО Е ОТ 2004 Г. ДОНОСНИК В ОБЩИНАТА? КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ?
  СОФЯНСКИ ФИЛОСОВА ИСКАМ ДА МУ ЧИЯ .......НЕ НЕ ИСКАМ
  ТУКВАТА.....И НА НЕГО НЕ ИСКАМ
  ....ИСКАМ НЕКОЙ ШЕФ НА ДОСНОСНИТЕ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ КАКВА ИМ Е ЦЕЛТА НЕ ДС?!?!?!?!?!??

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 73. 73 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#63] от "Марко":

  те може и да са двадесет? въпроса е какво става с тях. за почистване в София през последните 15 години средствата са увеличени от 20 на 100 млн. и не е по чисто .как мислиш да продължаваме да ги увеличаваме?? или да променим начина на харчене?

 74. 74 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Разстроено

  Някой по БТВ гледа ли го тоя доснисник оня ден? Той пусна кавяво, сигурен съм. Виктор Николаев направо му скри токпата в гъза на БОйко....не знам. Срам, ме е че съм българин, че пожарникар ми е премиер, че доносници са навсякъде.....


  Айде....Кюнците, и другите боклуци да започнат да развиват сеските си плевенски или НЕ МЕ ИНТЕРСУВА СЕЛСКИ тези......НЕ ИСКАМ СТОЛИЦАТА МИ ДА СЕ ПРИПИКАВА ОТ СЕЛЯНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 75. 75 Профил на beshe
  beshe
  Рейтинг: 442 Гневно

  Герджиков им бил виновен!? Пълни глупости! Виновна е философията на управлението на герб. А нея я творят други мозъци, ако изобщо имат такъв тези изроди. Герб вече ще види властта през крив макарон. Нещастници ненаситни. Вместо да търсят рационални източници на приходи, най-лесно им бе да вдигнат данъците. Да се задяват дано. Но това сабо да беше. Откритото управление се оказа съвсем подмолно, телефонно. От къде били хонорарите на Доган?! Ами вашите от къде са?! Защо мълчите. Данъците са последната капка кръвчица която изцедиха и която преля чашата на търпението. отвратителни малоумни нагаждачи и послушковци. Това е герб.

 76. 76 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Уважавам оставката, но грешките станаха твърде много. Не е вярно, че от 1998г. не е извършвана преоценка - отново давам пример с Банишора - точно за 2009г. дан. оценки бяха увеличени с 33-50%, а сега с нови 77% върху вече увеличените през 2009г. Така жилище с дан. оценка от 27000лв. за 2008, стана 40000лв. за 2009, а сега 71000лв. Второ - ако има корекция в дан. оценки - тя трабва да се извърши справедливо за целият град. Има разлика в цените между Дружба и Банишора, но тя не е 300%. И трето - определянето на такса смет на база дан. оценка на имот е противозаконно /ЗМДТ/, бих казал и противоконституционно, за което моето семейство е внесло жалба до Омбудсмана. Този път играта загрубя...

 77. 77 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Целият процес на "скритото" увеличение засегна много повече от 123 000души, но и един само да беше засегнат по този недопустим начин, говори лошо за градската управа. За момента се учудвам защо бизнеса спи и не заведе дела срещу още по-крещящите нарушения в ЗМДТ при определянето на такса смет за бизнеса - таксата е няколко пъти по-висока от тази за граждани, за един и същ имот! Безобразно чиновническо своеволие!

 78. 78 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Дефенестрация! Само това може да стресне тези, които си мислят, че са над целокупния български народ! Дефенестрация!

 79. 79 Профил на kapitana
  kapitana
  Рейтинг: 442 Неутрално

  на който не му езнася хоп веднага оставката си подава....!Ами чакай бе аланкоолу, тез пумии дет ги забърка.?Онзи ден по бТВ-ту много му знауше зотката защитаваше интересите на некадърниците уж вижте че единични били случаите и той не знаел ..! незнаел бил и искаше водещия да му се извинява за обидата дет му нанесли....падал му бил рейтинга

 80. 80 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Сега ще чекаме дали ББ ще приеме оставката на Герджиков. И те ще чекат - дали ние още чекаме....Хахахаха.... Тая е голяма патка

 81. 81 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Да се готвят Петър Диков и Николай Костов...

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 82. 82 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Някой спомня ли си за обещаното кръстовище на две нива в "Младост" на бул. "Андрей Сахаров"? Разбира се такова, няма, няма и да има. А тротоарите са заприличали на лехи за култивиране на самоковски картофи.

 83. 83 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Весело

  "Фандъкова спира презонирането"

  Мама му стара. Начина на мислене на даскалиците си проличава. За какво става въпрос? За спиране на урока и завеждане на недпослушните ученици /софиянци/ при директора ли /Бат Бойко/?

  Алооу , милиционерите и даскалиците. Има решение на общинския съвет / с карта , който се интересува , за погедне /http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f21405.pdf, имаше и карта за зоните , аз ли сега не мога да я намеря или я свалиха/. Администрацията / столичната/ , го е изпълнила, няма, или ако има, грешките са минимални. Данъците за
  2011 са начислени, вече са изпратени и получени съобщенията. Много хора / в рамките на София може да са десетки хиляди / вече са платили увеличените данъци. Дето ще се спират. Как си представяте това да стане без сериозно сътресение. Спирането?

 84. 84 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#5] от "tolex":

  Иииий Минко Герджиков подал оставка???? Едно ченге по-малко на държавна службица !!!!

 85. 85 Профил на invent_mg
  invent_mg
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Жалък и смешен опит за ограбване на хората, но нещо номера не минава. Управляват ни пълни некадърници и престъпници. ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ И НОВИТЕ ДАНЪЦИ ДА ОСТАНАТ, СОФИЯ ЩЕ СИ Е СЪЩАТА ЦИГАНИЯ. Само някой хора ,близки на общинарите, ще станат по-богати заради изпълнението на накои общински поръчки, от рода на направата на 4 м мост над рекичка за 3 700 000 лева, полагане на боя на вело ялея за 60 000 лева и други извращения, останали непроверени и ненаказани !!!

 86. 86 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...ще го въведем догодина, изборите са важни, както и да подтиснем всяка опозиция и недоволство, а този герджиков е от сдс, да им дадем да се разберат тези костовистости...

 87. 87 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Коментирахме ситуацията с "повишения стандарт на живот" е един познат и то точно защото оня тъпак от общината каза - "ами ето - пострили са МОЛ и са оправили пейките в парка на Младост 2". Смях в залата. Като оставим встрани фактът, че МОЛ-ът е частна, а не общинска инвестиция, започнахме да си задаваме въпроси, какво е подобряване на стандарта на живота в даден квартал. Ето някои от тях:

  1. Построяване на детска градина.
  2. Постряване на болница.
  3. Ремонт на тротоарите или ИЗГРАЖДАНЕ НА ТРОТОАРИТЕ - да, в София има много улици, на които "тротоарът" представлява една кална лента.
  4. Равни улици без дупки. Заради безумното строителство не остана една ненагъната от самосвали улица. Особено живеещите в Дружба ще ме разберат.
  5. Осигуряване на паркоместа, а не разширяване на Синята зона.
  6. Облагородяване на зелените площи и детските площадки. Да сте виждали наскоро боядисана детска площадка?
  7. Махане на висящите между сградите кабели (нали по закон още 2007-ма щяха да ги махат?).
  8. Удобен и редовен градски транспорт с НОРМАЛНО ИЗГЛЕЖДАЩИ СПИРКИ. Метрото НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, че да се хвалят с него.
  9. Решаване на проблема с уличните кучета.
  10. Осветление на улиците - срамота е в квартали като Люлин да има натоварени улици, които в 20:00 са тъмни като гроб.
  11. Изграждане на улици или оправянето на градския транспорт на местата, където стават задръствания. Живеещите в Младост ще ме разберат - заради Бизнес парка, който уж "повишавал" стандарта на живот, в момента в час пик влизането/излизането от квартаал е меко казано, проблематично.

  Е, другари общинари, я отговорете на въпроса, кое от тези неща сте направили в кварталите, в които се е "повишил" стандарта на живот, че да им вдигате данъчната оценка?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 88. 88 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#68] от "БГА Балкан":

  ...до обединението "Б" -БЪЛГАРСКИ, "Г"-ГОЛЕМИ, "А"- АХМАЦИ "БАЛКАН", членовете на което не биха преминали всяка бариера за интелигентност, съблюдавайки личните си интереси съсредоточени изцяло в пластмасовия бидон с кисело зеле на балкона с едничката цел как при затоляне на времето да лиснат останалата течност върху прането на съседа отдолу, който е гласувал за СК...толкова могат това правят...

 89. 89 Профил на koko2000
  koko2000
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Браво на Фандъкова! Отдавна трябваше да се освободи от ченгето Герджиков.

 90. 90 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Проблемите в София идват от "Софийска вода" и "ЧЕЗ". Сила и мъжество трябва, за да се преразгедат тези приватизационни договори.

 91. 91 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 790 Неутрално

  До коментар [#87] от "epoc":

  И метрото не е тяхна заслуга.
  Заслуга е само плавателния канал по околовръстното!
  За кучетата да не говорим. И Миро Мазното що не глоби Фандъкова затова, че не си свърши той работата. Ами туризма на боклука и завода за отпадъци?!!Бояджийска защо и тя не си подаде оставката! Такса смет е нейна работа като разчет.Май много неща се събират за размисъл. Но всички тези проекти са напълнили много джобчета, гушки и гербаджийски лични каси. Справка Андрей Иванов и Цв. Цв.

  apoloniy
 92. 92 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Би било уместно тази усмихната жена да уведоми на следващата сесия Столичния съвет за своите данъчни геометрии и да предложи на всеки столичанин да бъде платено обезщетение за неграмотност на общинското управление.

 93. 93 Профил на б_еко - върнете стария Дневник
  б_еко - върнете стария Дневник
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Управляващите от ГЕРБ трябва да ги пребием с камъни! ГЕРБ-аджииска мафия! ГЕРБ били подобрили условията на живот??? Невероятна наглост! Боклуци! България е едно ГЕТО, ГЕТО, ГЕТО. Когато дойдат изборите накажете ГЕРБ като ги изхвърлите от управлението, както изхвърлихме крадливото, лъжливо НДСВ. ГЕРБ са мафия!

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 94. 94 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Не харесвам усмихнати кметове.

 95. 95 Профил на Никола Станчев
  Никола Станчев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Лошо управление на публични финанси...

 96. 96 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 790 Неутрално

  До коментар [#95] от "Никола Станчев":

  С умисъл!

  apoloniy
 97. 97 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 790 Неутрално

  До коментар [#30] от "virtuoz1234":

  Защо ли ми звучи, като, че ли сте в паника?!

  apoloniy
 98. 98 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  фандъкова вече втора година не върши нищо съществено, както своя предшевственик, той поне можеше да заблуждава лековерните.

 99. 99 Профил на tst54
  tst54
  Рейтинг: 442 Неутрално

  меркел къде си да обясниш на софиянци необяснимото

 100. 100 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Усмивка Нафъндъкова, или там, както се казваше кметската усмивка на София или на Бойко, да се заеме с делата на Уста Софиянский Лъчезарний, тоже вечно усмихнат, та поне да повърнат десетина милиарда лева, откраднати с усмивка... Тези люде занапред да не оскверняват паметника на Апостола с присъствието си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK