Болканлийкс пусна нецензурирана грама за организираната престъпност в България

Джеймс Пардю

© Юлия Лазарова

Джеймс ПардюСъздателите на сайтовете и bivol.bg и Balkanleaks публикуваха нецензурариния текст на грамата, която бившият американски посланик Джеймс Пардю е изпратил през юли 2005 г. на службите в САЩ на тема
"Организираната престъпност в България"


В края на миналата година сайтът Wikileaks на Джулиан Асандж предизвика скандала Cablegate с
разсекретяването на 251 287 американски дипломатически телеграми. Досега са публикувани около 2% от тях, като документите от американското посолство в София са осем.

Части от телеграмата на посланик Пардю за българската организирана престъпност бяха публикувани в британския вестник "Гардиън" и френския "Монд" , като съдържаха предимно обобщения и коментари по темата.


Нецензурираната версия съдържа раздел "Кой кой е в българската организирана престъпност", в който се проследяват главните действащи лица в нея от началото на прехода. В документа е посочено, че е
в отговор на искане за информация за организираната престъпност в България и на Балканите. Уточнява се, също, че "където не са цитирани директни източници, връзките се базират на информация от оперативни контакти и обществено достъпни публикации".
Създателите на Balkanleaks обясняват, че са получили по-пълния текст на грамата от списанието "Русский Репортер", което подготвя публикация за влиянието на руската мафия в България, с молба да проверят автентичността на имената и събитията и да предоставят свои коментари по темата.


По думите им автентичността на документа е била потвърдена и от друг източник - норвежкия вестник Aftenposten, който има независим достъп до всички дипломатически телеграми, изтекли в Wikileaks.

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на str2sarcasm()
  str2sarcasm()
  Рейтинг: 853 Неутрално

  The up-and-coming star of Bulgarian organized crime, the Varna-based TIM group, is increasingly resembling MULTIGRUP in its successful efforts to permeate as many legal and illegal sectors as possible; currently, TIM and its subsidiary business empire is one of the largest and most serious economic concerns in Bulgaria.

  Гоце ~ Gotse ~ Goatse
 2. 2 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 684 Неутрално

  The up-and-coming star of Bulgarian organized crime, the Varna-based TIM group, is increasingly resembling MULTIGRUP in its successful efforts to permeate as many legal and illegal sectors as possible; currently, TIM and its subsidiary business empire is one of the largest and most serious economic concerns in Bulgaria.

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 3. 3 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1132 Весело

  https://www.balkanleaks.eu/images/stories/boyko-sic.png

  Ventsislav Dimitrov Stefanov – associate in INTERGROUP, President of the Slavia soccer club, Rumen Nikolov – The Pasha, Boyko Borisov – Rapona and Nikolay Zlatev, president of TSBank.

  Бойко Борисов-Рапона.
  Ей каква градация у нашто слънце, от рапон вече стана на тиква

 4. 4 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Много добре ги е описал посланика. Ние не, че не си ги знаем де, ама защо на избори въобще има толкова много заблудени и гласуващи за тях в "различните" им партийни проекти. Трябва да не се допескат въобще до каквото и да било управление.

 5. 5 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 789 Весело

  Стига дееее, тези неща не са истина.Целия свят се е съюзил
  срещу самае передавое правителство на ББ Слънцето.

 6. 6 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 765 Неутрално
 7. 7 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 684 Неутрално  И преди и "СЕГА" - БСП е МАФИЯ !!!


  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 8. 8 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Весело

  РУМЕН GOTZOV Николов - Пашата изчезна от обществения живот. Има доказателства за дейността си връзки през 90-те години с настоящ премиер БОЙКО БОРИСОВ (на ТЕО МЕЖДУНАРОДНА компания). Те заедно собственост на фабрика за незаконно производство на цигари в Крайморие, в близост до Бургас. Незаконното производство е била открита по време на анти-мафия единица операция през 1996 година. Борисов след продажбата на акциите си в ТЕО INTERNATIONAL да Каменов Георгиев Иво от ТИМ.

  Младен Михалев - "MADJO" живее в Швейцария. През 2007 г. той се появява по време на процеса Marguins като защитен свидетел и след това министър на вътрешните работи Румен Петков, подредени изключителни мерки за сигурност за него, надвишаващи тези, използвани за защита на президента. През 2010 г. Madjo свидетелства, отново по време на съдебния процес Marguins. Според публикация на журналиста Иво Инджев, през 2003 г., председател, Георги Първанов и Madjo са както на рождения ден на главния секретар на Българската социалистическа партия, БСП, Евгений Узунов.

  Бойко-SiC

  Венцислав Димитров Стефанов - сътрудник в смесената група, президент на футболен клуб "Славия", Румен Николов - Пашата, Бойко Борисов - Rapona и Николай Златев, председател на TSBank. Снимка от Капитал

  БОЙКО БОРИСОВ - "RAPONA", настоящ премиер на България, която не е посочена от посланика на САЩ Джеймс Пардю в този кабел, е на ниско ниво сътрудник на СИК. Според доклад на вестник "Капитал" от ноември 1995 г., по време на юбилейното тържество по случай организиран от СИК, той е отговарял за връзките с обществеността на групата (защита от журналисти).  к

 9. 9 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#3] от "Офца":

  А, не лъжи! Борисов въобще го няма в доклада! Търсих го.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 10. 10 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#9] от "Milen.Ivanov":

  Браво не си прочел нищо .

 11. 12 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#9] от "Milen.Ivanov":

  Чети оригинала на английки там го има превода не е целия

 12. 13 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 614 Неутрално
 13. 14 Профил на Thunder From the Blue
  Thunder From the Blue
  Рейтинг: 346 Весело

  РАЗГЕЛЕ с три дни закъснение!
  Чудеха се кой да започне първи... ?!

 14. 15 Профил на kp
  kp
  Рейтинг: 233 Весело

  Писал доклади, публикували телеграми и кво. Споменатите фигури даже няма да се потрудят да си го местят из крачолите. Нищо не е публикувано, което не знаем. Сами си ги избирате и после ревете., че били бандити, мафия и мошеници.

  И едните и другите са маскари!!!!
 15. 16 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Хаха...1995 година вестник "Капитал"-"За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон" (ангажирана и е охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути - от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла. Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на Интергруп и едно от лицата на СИК Младен Михалев-Маджо той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман. Някои волно изтълкуваха това като жест към Красимир Маринов-Маргина, който прочете с микрофон в едната и папка в другата ръка семпло приветствие. Словата на Маргина бяха чути от застрахователи, гравитиращи около Добромир Гущеров, банкери от свързаната с Интергруп и СИК Първа източна международна банка (ПИМБ), шефове на банка "Моллов", Елитбанк, "Славяни", Обединена българска банка (ОББ), Стопанска банка, ТСБанк и БРИБанка. Намек за политическо представителство беше присъствието на Соломон Паси, либералката Светлана Шаренкова, ексминистъра Христо Тотев и Иван Славков, който се раздели с движението "Напред, България" в полза на БФС. Медиа - компанията се оформяше от Петьо Блъсков, президент на пресгрупа "168 часа", първия зам. главен редактор на в."Труд" Николай Стефанов, Валентин Панайотов, директор на в."Пари", Атанас Свиленов, и.д. главен редактор на "Демокрация", Явор Цаков, програмен директор на "Нова телевизия", и бившия шеф на две радиостанции Радослав Янкулов. Цяло ято от екипа на агенция "Балкан" кръжеше около потенциалните си клиенти за пресконференции. Празникът, за протокола, зачете и известният контактьор на Мултигруп е медиите Бойко Драганов, главен секретар на групировката. Ку-ку-пейзажа допълни Петър Корумбашев.." ....Неизживеният екскурзовод от охраната на Тодор Живков, вътрешен със СИК и цял куп други сенчести препрали пари особи, създател на спорният Ипон...та до днешните времена - връзките със ТИМ дори и в момента, близките отношения с Лукойл шефа...а ми е тръгнал да се бори с организирани престъпности, тръгнал ми е да се бори с монополи..маминия....е пък кой му вярва?? То и слепците видяха кой и как "наказа" за 18 месеца..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 16. 17 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  Това не е новина но е хубаво, че пак ни го припомнят:

  "Бойко Борисов е свързан с българската мафия", сочи американско разследване
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/03/08/317270_boiko_borisov_e_svurzan_s_bulgarskata_mafiia_sochi/

  Кой е Бойко Борисов
  http://oshte-info.de-zorata.de/oshte.info/doc/boikoborisov/001.htm

  Кирил Кирилов
 17. 18 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 614 Неутрално

  В България престъпността се организира чрез избори. Затова сме демокрация.

 18. 19 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#12] от "bokko":

  Е та оригинала четох.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 19. 20 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Но определено има интересни неща. Аз примерно Доктора не му знаех "връзките". А най ме изкефи, че в прав текст пише, че кюлев е спонсорирал "щедро" (!) гоце.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 20. 21 Профил на keller
  keller
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Два дни го бавят дневничари, сигурно са проверявали източниците )))))))

 21. 22 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Много сте начетени бе, форумци. Всеки си има "грама", но в България е драма.

 22. 23 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 740 Весело

  БОЙКО БОРИСОВ - РАПОНА Яко!

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 23. 24 Профил на mrh52499804
  mrh52499804
  Рейтинг: 458 Неутрално

  По-добре късно, от колкото никога...

 24. 25 Профил на ok
  ok
  Рейтинг: 684 Неутрално

  А Цветанов обича да казва - "тая групировка ТИМ, тя нищо незаконно не прави, затова и няма причина да я разследваме"

 25. 26 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Tweets from ForbesTech (200000 followers)

  BalkanLeaks posts documents that show the "total invasion of the State by organized crime – no more and no less." http://bit.ly/hjTxKe

  BalkanLeaks documents also show mafia tied to the nuclear power industry. Not a good combination. http://bit.ly/hjTxKe

  Красьо, обади им се!
 26. 27 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Да чакаме ли да видим какво ще кажат националните медии по въпроса - днес Дарик мълча като риба за това

 27. 28 Профил на str2sarcasm()
  str2sarcasm()
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#27] от "liksen":

  "K. (C) БИЗНЕС КЛУБ ВЪЗРАЖДАНЕ е основан през 2001 г. съвместно от ВАСИЛ БОЖКОВ (виж НОВЕ ХОЛДИНГС), ЕМИЛ КЮЛЕВ (виж ДЗИ), ИЛИЯ ПАВЛОВ (виж МУЛТИГРУП), БОРИСЛАВ ДИОНИСИЕВ, ДОБРОМИР ГУЩЕРОВ, ПЕТЬО БЛЪСКОВ (собственик на седмичника 168 ЧАСА), ТОШО ТОШЕВ (главен редактор и изпълнителен директор на ТРУД, най-големият по тираж всекидневник в България), и РАДОСВЕТ РАДЕВ (собственик на ДАРИК РАДИО)."

  Та какво очакваш да каже Дарик?

  Гоце ~ Gotse ~ Goatse
 28. 29 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  А къде са Цвятко Цветков, Любен Гоцев, Румен Петков - все червени свини?

 29. 30 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#28] от "str2sarcasm()":

  Прав си! То от Дарик освен подмазване към Герб други мнения се не допускат..Цензурата е пълна там..Независимо българско радио...хаха..правих си скоро труда да проверя как филтрирано пропускат само хубавите новини за градовете управлявани от Герб и само лошите или нищо за градовете, общините неуправлявани от тях.. Забавни са с наистина в начина си да насаждат и нагаждат "общественото мнение".. Ама и много от материала им се хваща..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 30. 31 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Брей .... тоя доклад най накрая излезна на светло! И сега като го осветлиха какво се променя ако няма някакви демонстрации срущи цялата тази ПАСМИНА от убийци и крадци? Нищо това моного форумци го знаят и то с детайли и какво от това ?

 31. 32
  ****

  Този коментар беше изтрит в 19:33 на 15/03/2011 от неговия автор.

 32. 33 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Весело

  Браво бе "Дневник" сетихте се. Във форума на Канал3 тази новина се дъвче от два дни.

 33. 34 Профил на LvM
  LvM
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Само аз ли не виждам линк към цялата грама в оригинал?

  "Socialism is not an alternative to capitalism; it is an alternative to any system under which men can live as human beings."
 34. 36 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1191 Неутрално
 35. 37 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 620 Разстроено

  Явно във България няма кой да се справи със тая огромна мафия от дс - групировки ...... трябва помощ от вънка .... за да се опрови ная истрадала нещасна Държава ......

 36. 38 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#37] от "Цезар":

  ...да де, пак Дядо Иван, да викнем...Както си знаем, по навик и опит имаме хем - двукратен, що не трети път - майка и баща???...

 37. 39 Профил на hito
  hito
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#27] от "liksen":

  Чакай да получат разпорежданията .

  А иначе работата въобще не е за смях.

 38. 40 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А бе ,защо пишете "гоце " с малка буква ?? Той е голям помак, и простак - трябва с глав. буква да го споменувате , дейб. негват. м.ма !!

 39. 41 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 721 Разстроено

  тъжната истина...и след това защо тънем в мизерия - та ние сме си едно типично гето отвсякъде...

 40. 42 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Какво да се очаква в държава ръководена от престъпници?Държавническо мислене в бандитска тиква...няма такова мислене.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 41. 43 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Весело

  З А П Р О Т О К О Л А !!!

  Прякора на алексей петров в престъпния свят е ''чунгата''.
  Казвам Ви го, за да не се чудите кой е , ако го прочетете някъде в доклада на Пардю . АЗ лично очаквам с нетърпение разкритията около чунгата . рапона е ясен !

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 42. 44 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Любопитно

  Бойко и ГЕРБ са ясни, но кои ще са следващите, които ще "оправят" България?

  Да разлая троловете!!
 43. 45 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 924 Любопитно

  ако бяхме една нормална цивилизована държава подобен доклад би довел до страхотни политически и социални катаклизми но в страна като България с население като българското едва ли ще се случи нещо ? Дано да се лъжа ?

 44. 46 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 856 Весело

  До коментар [#40] от "georgitarabov":Пишем с малка буква гоце,защото ни се изхаби мастилато до всеки мафиотски случей да се пише неговото име.Той е като многоръкият Шива.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 45. 47 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#29] от "gwendolin":

  Точно отсъствието на споменатите от теб червени отрепки ме кара да се съмнявам, че този доклад е автентичен. Особено пък допълнението му - типична ДС-манипулация: към нещо истинско се пришива фалшива кръпка, която получава същото доверие. Не бих се учудил ако се окаже, че това е продължение на историята с фалшивите флашки.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 46. 48 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Тая версия е напълно елементарна- взета е от вестниците. Нищо, което да е дадено в подробност, а за нас абсолютно нищо ново. Но, както се казва, кадрите определят всичко, а бившия посланик е бивш военен. Във всяко посолство има един, който прави изрезки от вестниците и накрая четем такива доклади. САЩ спешно се нуждаят от силни дипломати.

 47. 49 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Притеснително е, че за Васил Божков се смята, че контролира фирмата с най-големи договори за АЕЦ Козлодуй "Риск Инженеринг". Май трябва да се иска от ЕС пълен одит на сигурността на централата...

  Красьо, обади им се!
 48. 50 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 346 Весело

  Сегашните и да ги види някой, че крадат пак ще има хора, които ще твърдят, че Партията не греши.
  Е, то бива комунистически фанатизъм ... !

 49. 51 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 346 Весело

  До коментар [#48] от "grayeagle":
  Ама ти си голям умник! Как Обама не се е сетил да те пита!
  А до военните, те поне не чакат за двайсетачка на някое тъмно кьоше, както го правят други другари...

 50. 52 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Прочетете внимателно и тогава коментирайте. Във нецензурираната версия, никъде не се споменава Бойко Борисов. След това както е казал един от писалите тук има кръпка, в която от бивол.бг, казват " единственото правилно нещо е да публикуваме нецензурираната версия със следните коментари". и следват коментарите 7А, 7Б и т.н. и стигаме до " BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria, who is not mentioned by US Ambassador, James Pardew in this cable, was a low-level associate of SIC. According to a report by the Capital weekly from November 1995, during an anniversary party organized by SIC, he was in charge of the group’s public relations (protection from journalists)." Бойко Борисов - Рапона, който не е споменат от американския посланик Дж. Пардю в тази грама" и т.н.... ега ти допълнението и коментара към грамата. ББ не е споменат, но ние ще го споменем в коментарите към грамата. Че така може да прикачите всякоиме към грамата, бе другари... АМАН.

  Няма шики-мики.
 51. 53 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Дааа... и сега забелязах, на снимката в Капитал от 27.11.1995 година пише: Венцислав Стефанов, Румен Николов - Пашата, Бойко Борисов шеф на фирма Ипон, Николай Златев... никъде няма Рапон. А във вездесъщото допълнение и коментари на другарите от бивол.бг под същата снимка пише : " Ventsislav Dimitrov Stefanov – associate in INTERGROUP, President of the Slavia soccer club, Rumen Nikolov – The Pasha, Boyko Borisov – Rapona and Nikolay Zlatev, president of TSBank. Photo by Capital". Както се казва, открийте разликите. Нямате ли срам бе другари? Ама кво питам и аз, ясно е че нямате бсрам.

  Няма шики-мики.
 52. 54 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#12] от "bokko":

  Това, което аз видях, е следното:

  Информацията на Пардю от Уикилийкс. Информацията е от 2007 г.

  Коментар от бивол.бг
  Някаква информация за това какво станало, когато ГЕРБ дошъл на власт. Явно информацията не е от Пардю и явно не е от Уикилийкс. Най ми прилича на съчинение на бивол.бг за лансиране на нечии тези, които ха дано се възприемат като информация от американското посолство от немислещата българска публика.

  Както се вижда от твоя пост, в бивол.бг добре познават манталитета на немислещите.

 53. 55 Профил на Тот
  Тот
  Рейтинг: 120 Весело

  "Organized crime has a corrupting influence on all Bulgarian institutions, including the government, parliament and judiciary. In an attempt to maintain their influence regardless of who is in power, OC figures donate to all the major political parties. As these figures have expanded into legitimate businesses, they have attempted -- with some success -- to buy their way into the corridors of power."

  Ключов израз: "... donate to ALL the major political parties".

 54. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 57 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#17] от "Кирил Кирилов":

  Хубаво е освен първия параграф на статиите, да се чете и последния.

 56. 58 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#56] от "alkash13":

  А, тази хронология обяснява защо информацията се е появила в сайта "бивол", а не например в Гардиън.

 57. 59 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” he was in charge of the group’s public relations (protection from journalists). https://www.balkanleaks.eu/bgoc.html

  Времето е наркотик, много от него убива.
 58. 60 Профил на alkash13
  alkash13
  Рейтинг: 177 Неутрално

  До коментар [#58] от "kaka_ginka":

  Преди "информацията" да се "появи" у ЧЕРВЕНИТЕ ГОВЕДА (демек биволи) - най напред е цъфнала:
  "Създателите на Balkanleaks обясняват, че са получили по-пълния текст на грамата от списанието "Русский Репортер"

  Демек - КГБ ВЪРТИ НОМЕРА само и само Гоцко някак си да състави СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!

  Аз от комунетата очаквам дори ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ - само и само да не бъдат ИЗРИТАНИ ОТВСЯКЪДЕ, дето може да се крадне!!!
  Кат нищо утре Гоцко ще изкомандва някой ЛУД ОФИЦЕР да "спаси нацията"!!!

  Ама ДАНО ПОНЕ ТОВА НИ СЕ РАЗМИНЕ!!!

  Както и да е - КОМУНЕТАТА ПАК СА С ОСРАНИ ГЪЗОВЕ!!!

  Г О Л Я М
  К Е Ф !!!

  Ха да видим сега КАКВА КОЛА С ФЛАШКИ ЩЕ БЪДЕ ОТКРАДНАТА!!!

 59. 61 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  много е интересна информацията за ТИМ и топлите връзки с ГЕРБ, както и очакваното затваряне на Т. регистър, което ще обслужи притесненията на управляващите за осветляване на връзките им с мафията.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 60. 62 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#59] от "LZ161":

  Чети, бе другарю. Ама чукча писатель, а не читатель. Това, което си копнал е от коментарите на бивол.бг, а не от грамата на Пардю. Обяснил съм го няколко поста по-нагоре. Или ако не четеш коментарите, прочети внимателно самата грама и "коментарите" към нея на бивол.бг. Ще видиш че ББ не е споменат въобще от Пардю, а така любимия прякор рапона пак го има само в коментара на биволите и отсъства под снимката в Капитал от 27.11.1995, която те са благоволили да използват.

  Няма шики-мики.
 61. 63 Профил на alkash13
  alkash13
  Рейтинг: 177 Неутрално

  До коментар [#61] от "LZ161":

  Ами, че то НЯМА ИНФОРМАЦИЯ!!!
  Има:

  Една комшийка чула на женския пазар как две продавачки си говорели, че едната била чула от братовчедката на съпругата на механика на колите на ТИМ, че шофщорът бил споделил, че дочул как секретарката приказвала с някого по телефона, че ГЕРБ били свързани с ТИМ !!!

  И българите ЕСТЕСТВЕНО сме пълни говеда! И ядем ДОМАТИТЕ С КОЛОВЕТЕ!!! И пасем патките по асфалта!!!
  И затова ще повярваме 100% на това, което се пише АЛКАШКИ САЙТОВЕ!!!

  За последен път се убеждавам, че ВСИЧКИ РУБЛАДЖИИ са истински алкохолици!!! И след като се НАПИЯТ КАТО МОСКОВСКИ ВАТМАНИ повтарят като папагали всичко СПУСНАТО от сАвеЦката амбасада!!!

  Да сте живи издрави!!!
  Пийте на воля, щом кремълските джуджета са толкоз глупави та да ви ПЛАЩАТ ОДЕКОЛОНА!!!

 62. 64 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#61] от "LZ161":

  Търговския регистър чак толкова не могат да го "затворят". Обаче искат билетче за вход да късат, образно казано. А бяха обещали, че ще е безплатен. Данъкоплатците сме платили разработката, откъде накъде ще ни искат още пари?!

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 63. 65 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Уелкъм ту дъ търд уърълд Пардю!

  ------- COMMENT -------

  11. (C) Despite continuing pressure from the U.S. and the EU, past Bulgarian governments have done little to reduce the presence of organized crime. As a result, OC has increased its influence and is able to operate with virtual impunity.

  .
 64. 66 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#63] от "alkash13":

  Абе, тимаджия, на ВСЕКИ е ясно, че ТИМ и ГЕРБ за женени!!!
  Ще ме извиняваш ама когато БИВШИЯТ ГОВОРИТЕЛ НА ТИМ Е ЗАМ. КМЕТ НА ВАРНА....?!!?

  .
 65. 67 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 571 Неутрално
 66. 68 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#60] от "alkash13":

  "Демек - КГБ ВЪРТИ НОМЕРА само и само Гоцко някак си да състави СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!"
  ----------------
  и да даде зелена светлина на руските енергийни проекти.

  Да, логично звучи.

 67. 69 Профил на Georgi Angelov
  Georgi Angelov
  Рейтинг: 458 Весело

  Нали Костов беше виновен за всичко, защо дори не се и споменава тук? Иначе продължавайте да си гласувате за комунистите и техните разклонения...

 68. 70 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#69] от "brannik":

  ВЕРНО БЕ, КАК СА ПРОПУСНАЛИ КОСТОВ, ТОЗИ МЕРЗАВЕЦ, черенцинганинин, разподал всичко и убил синята идея с едно движение я утрепа тази синя идея, затова не само че е крадец, но излиза че е и убиец и защо го няма там в списъка? Сигурно има връзки и е подкупил съдиите, да и как не го пипнаха за нещо, ами си седи в парламента, те толкова ще го и осъдят, ама поне да го арестуват и да го пуснат после той ще е единственият убиец-парламентарист. УБИЕЦ НА ИДЕИ. на сини идеи, на червени идеи, на жълти идеи, рецидивист ниеден...

 69. 71 Профил на ugz411068663
  ugz411068663
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#69] от "brannik":

  костов е в друга грама ...

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 70. 72 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#69] от "brannik":

  До коментар [#70] от "renegat":

  Като се има предвид, че източникът на информацията се оказа списанието "Русский Репортер", липсата на Костов в материала поражда много интересни въпроси.

 71. 73 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Тази пасмина от бандити нямаше да си вее байряка, ако хората не посягаха към червената бюлетина на избори.

 72. 74 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#72] от "kaka_ginka":

  ...вземи та допълни де, само с недомлъвки нестава или се изхаби вече. Пиши,че е съветски възпитаник, завършил е първо за летец авиатор на селскостопански самолет, после политикономист една вредна политическа специалност нали, ами след това я и преподава на студентите и им пълни главите с червени идеи, че се и предлага на Луканов да му помогне в преустройството на пазараи икономиката - значи е червен, нищо ,че е черен. Пиши бе, що спираш в невменяемо мълчание?...ДОБРЕ, чЕ ЛУКАНОВ НЕ ГО Е ВЗЕЛ СЕГА ВСИчКО ЩЕШЕ ДА Е В РЪЦЕТЕ НА КОМУННОМТРОМУТАНТИТЕ, НЕ КАКТО СЕГА ДА НЕ Е.

 73. 75 Профил на kanti
  kanti
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Божее,боже!Япония ще се оправи от цунамито ,ама ние от цунамито връхлетяло ни през един септември никога няма да се оправим.Май тогава е създадена народната песен ,,Влачат ма,мамо,носат ма,,

 74. 76 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 627 Весело

  извинете, последно?

  Тиква или Рапон


  ха ха ха

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 75. 77 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 973 Любопитно

  До коментар [#45] от "Stewie":

  Не се лъже6!!!Ни6то няма да се слу4и!!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 76. 78 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#76] от "07":

  ...или: "ПРАНИТЕ ГАЩИ", а може би "буда"...но това е по от преди, когато нещата са били СОФТ.

 77. 79 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#44] от "lone_wolf":

  ...и следващите вече са ЯСНИ...но не на всеки...

 78. 80 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#74] от "renegat":

  Всъщност, имах предвид, че той е май единственият, направил нещо реално за руските енергийни интереси на Русия в България - продажбата на Нефтохим на Лукойл, за която незнайно как сега излиза виновен ГЕРБ, е дело на Костов.

  Дали руснаците връщат услугата като не го включват в горното съчинение или просто го пазят като най-ефективния техен човек в България, не мога да кажа.

 79. 82 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  В една от първите си книги за СИК, покойният Георги Стоев навсякъде пише за Боко Рапона, това с Тиквата не ми е ясно откъде се взе.

 80. 83 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Защо не публикувате текста на грамата?

  Истината е висша ценност
 81. 84 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  кака гинка е бот

  Истината е висша ценност
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK