Плевнелиев: Планът е София - Виена за 6 часа по магистралата през 2014 г.

Плевнелиев: Планът е София - Виена за 6 часа по магистралата през 2014 г.

© Цветелина Ангелова, КапиталПрез 2014 г. ще пътувате от Виена до София за 6 часа. Това е планът." Това казва министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев на австрийския журналист Маркус Бернат. Той публикува материал на цяла страница за строителството на магистралите в България в австрийския вестник "Щандард". Публикацията е озаглавена "България си асфалтира пътя извън изолацията".


"Да се намираш в ъгъла, в географския му смисъл, изобщо не е толкова лошо: България иска да се превърне в център или централна точка за товарния транспорт към Близкия изток и усилено строи автомагистрали. При това все още липсва голямо пристанище", пише Бернат от София.


Той разказва историята със строителството на магистрали в България започвайки още с времето на социализма. "Плевнелиев е на 46, толкова, на колкото е и невероятната история на българските магистрали", посочва Бернат.
От идването на власт на правителството на Бойко Борисов, "един десен политик, с популистки стил и осанката на борец... Оттогава в България се копае, валира и асфалтира в акорд", пише Бернат.


Заради географското си положение България може да стане логистичен център в региона. "От гледна точка на спедиторите малката балканска държава е разположена по-близо до всички развиващи се пазари на бъдещето – Турция, Централна Азия, Китай, Индия. Единственото, от което се нуждае, са пътища, жп линии, пристанища", пише "Щандард". Вестникът посочва, че логистични гиганти като "Шенкер", който откри през май 2010 г. терминал за жп и тежкотоварни превозни средства, залагат на либерализирането на жп транспорта в България. "Тук, както и при решението за доразвиване на Бургас като контейнерно пристанище, правителството не бърза. То осъзнава, че с новите магистрали ще спечели точки сред избирателите", пише Бернат.


"България е страна на кръстопът, но се е самоизолирала", констатира Росен Плевнелиев в разговора с "Щандард" в София. Пет от десетте паневропейски транспортни коридори, които бяха определени в еуфорията на промяната в началото на 90-те години, преминават през България (4, 7, 8, 9 и 10), но в действителност това не означава нищо, пише "Щандард".По изчисления на "Дневник", за да стане факт обещанието на Плевнелиев е необходима скорост от около 170 км./ч., каквато не е позволена никъде по трасето, и то при условие, че тази скорост се поддържа през целия път от близо 1000 км. и ако той е само магистрали. При ограничение от 130 км/ч, каквото е обичайното по трасето, (макар на места да е 120 км/ч) максималното разстояние, което може да се измине, отново при идеалния вариант – само магистрала и без да се намалява скоростта през цялото време, е 780 км. Сайтът "Виа Мишелин" посочва, че от 996 км. до Виена 712 са магистрали.

Коментари (117)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 727 Любопитно

  А без кола за колко?

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 2. 2 Профил на The Jew
  The Jew
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  Включени ли са рутинните "проверки" на български,сръбски или румънски катаджии в сметката с хронометъра?!?

  Trans penis mihi est!
 3. 3 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Мислех, че СФ - Виена е към 1000 километра. Делено на 6 часа - средна скорост без спиране, проверки и т.н е 160 км/ч. Да не са вдигнали допустимата скорост по Паневропейските магистрали?

  http://5starhospitality.weebly.com/
 4. 4 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 506 Неутрално

  само до Белград са над 550 километра, този добре ли е или е пил нещо?

 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2585 Весело

  Ееее, Плевнелиев окончателно се е заразил от босовете си в правителството!
  Как ги ръси шменти-капелите напоследък, малиийййй!

  Плевнелиев, абе кажи "един ден" и ще е достатъчно.
  Какви са тези глупости София-Виена за 6 часа?

 6. 6 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Весело

  С цялото ми уважени към министър Плевнелиев, за 6 часа до Виена не може да се стигне. Ако ще и 2214 година да е. И на мен ми се ще да е за 6 часа, ама няма просто как да стане.

  Разстоянието София - Виена през Сърбия е ни повече, ни по малко от 1000км.

  Позволената скорост за движение по магистрален път 120-130 км/ч.

  Ако допуснем, че от София до Виена има само аутобан, то излиза че 1000км с максималната скорост (!не средната) от 130 км се взимат за 7 часа и 40 мин.

  Да обаче, нека добавим и все пак 1 час почивка иначе може и да не се стигне дори. Излизат 8ч и 40 мин.

  И то при допускания:
  -движене само с 130 км
  -липса на ГКПП
  -Околовръстно на Белград
  -непрекъсната магистрала

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 7. 7 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#2] от "The Jew":

  каква румъния бе глупако, погледни картата и после ръси глупостите си

 8. 8 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Човека е немски възпитаник нормално Австрия и Германия да го оценяват повече отколкото в България. Особено такива видни строители като Станишев без нито един работен ден в строителството.....или където и да е било.

  Но Плевнелиев НЕ СЕ харесва в България защото никога не е бил и никога няма да бъде типичният политик на държавна хранилка цял живот без да е направил каквото и да е смислено само политиканстване и политически борби. Те за това иде реч при бг политиците! И затоав никъде на запад от калотина не ги харесват докато Плевнелиев ей сега да се махне ще бъде уважаван и в ЕК и в Австрия и в Германия и където и да иде!

 9. 9 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Напротив, би могло спокойно да се вземе и за 4 часа... Но не и с кола, а с някой от ония свръхскоростни влакове.

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 10. 10 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Защо господин Плевенлиев не вземе да обясни какво са замислили по отношение на такса "магистрала" през следващата 2012 година?? Защото например с бензина очертаващ се да бъде към 3 лева литъра тогава и тази нова таксичка например пътуването от София до Бургас и обратно ще бъде с час по-кратко, но и само към 200 лева струващо..И да обясни какъв трафик точно очаква по тези магистрали от българските граждани на които доходите са изядени от инфлацията и замразени за неограничен период в близкото бъдеще....

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 11. 11 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Сега с повечко късмет се стига до Виена за 9-10 часа.
  Ако се поизпъне пътя тук там, всичко е магистрала и не се чака по границите 7,5 часа биха били възможни.

 12. 12 Профил на concept
  concept
  Рейтинг: 727 Неутрално

  мегаломански глупости

  това е същото като обещанията на Бойко в 2007, че до 2 години проблемите с детските градини ще са решени (минаха 2х2 и сме на абсолютно същото дередже), и обещанията, че до края на мандата всички магистрали щели да бъдат построени, а те още не са дори изяснени като трасета.

  Напълно кретенски изявления

 13. 13 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Мазния Росен пак взима хората за аборигени.

 14. 14 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 729 Неутрално

  А Плевенлиев случайно дали знае че ЕС стратегически се ориентира към нисковъглероден транспорт ???

  Може ли да ми каже какво прави за да подобри превоз на товари и пътници чрез ЖП или утре "ще се изненадаме" че трябва да плащаме прескъпо затова че 15 год, финансираме само пътища и се опитваме да фалираме всячески (чрез липса на реформи и липса на финансиране) ЖП-то

 15. 15 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 838 Весело

  Ееееее, колеги излагате се. Това е средна скорост на кортеж на НСО в България. Предполагам че Плевнелиев малко се е объркал че извън мутростан лампичките не ти дават право на втора космическа. За тия 1000км колко пъти ще трябва да се вади юмрук и да се бие по покриви на коли или пък направо да се стреля по тях (или по животни, както го записаха в новия закон) не е ясно.

 16. 16 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Стига сте се заяждали, той човека не е казал с какво. Може да е говорил за пътуване със самолет със и смени в Лисабон и в Хелзинки. От опит знам, че независимо какво казват българските политици, впоследствие се оказва, че са имали предвид нещо друго.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 17. 17 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Една задачка от учебника за 3-ти клас: Разстоянието от София до Виена е 1000 километра-максимално разрешената скорост е 120км/ч...Познайте възможно ли е да се стигне за 6 часа...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 18. 18 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1851 Весело

  Това сигурно с батмобила

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  До коментар [#17] от "ostin22":

  Нали вече имат право да стрелят от кортежите, така ще си разчистват пътя отдалече, и едно 200км в час не им мърда.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 20 Профил на Капитан Падна-ли-ми
  Капитан Падна-ли-ми
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Де късмет София - Виена за 6 часа. 1000 км. не се минажат лесно за толкова време дори да си без прекъсване на магистралата. трябва според мен да преминаваш ограниченията за максимална скорост, за да го постигнеш.

 21. 21 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 506 Неутрално

  А бе какво толкова е направил Плевнелиев? Това че всичките пари отиват за магистрали, вместо за образование и здравеопазване ли? Остава и да не ги направи, да ги беше направил без да взима парите от образованието и здравеопазването, тогава да го възхвалявате, но при сегашната ситуация не виждам за какво. И какво стана с незаконните строежи? Уж по списък, да е бутнал един мутренски хотел? Какво става с хотел Дюн, ще го бутне на 31 февруари? Какво става с морската градина във Варна? Нищо ! само евтин ПР за офцете.

 22. 22 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1391 Весело
 23. 23 Профил на toshir
  toshir
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "бай Петко":


  от софия са 380 км. , може би имаш в предвид от Нова Загора

 24. 24 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#19] от "Тони!":

  Опа... Не се съобразих, мислех че става дума за нормален гражданин спазващ правилата за движение...а то пак било министърът говорел само за себе си и за другите министри...Колко съм глупав само..да си помисля, че министър говори за нормалните хора, а не за своята шайка..Извинявам се...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 25. 25 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Да Виена е важен град! Много по-важен от София поне за мене, но за съжаление няма начин да се пътува с кола или влак по-малко от един ден, пък ако ще каквото и да направят. Вероятно има някаква грешка. Инак би било чудесно всеки месец да съм там за да си харча заплатата на едно много по-хубаво и приятно место, от кочините, наричащи се гръмко ГРАДОВЕ, в които ни принуждават да живеем тук!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 26. 26 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 450 Гневно

  До коментар [#8] от "merkel":
  Плевнелиев, Стига си си правил самореклама !
  Вземи си магистралите под мишница и върви на май##ата си , барабар с всички милиционери , фатмаци и тъпи РабФак-ци !...

  Разкарай се и нека те " уважават" , където си искат-изобщо не ми пука ! Само очисти хоризонта от мазната си физиономия и тъпунгерските си изяви !
  Всъщност, на кой разклон те тамери Боко Тъпото ?

  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2585 Весело

  До коментар [#9] от "Гуано":

  А пък със самолет .... малиййййй!

  Аре по-обективно, а?
  Изхвърлил се е - ще си носи подигравките.
  Да му е за урок.

 28. 28 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1092 Любопитно

  Първа точка от предизборната кампания:
  ТЕЛЕПОРТАЦИЯ още от 2012-та! Браво!

 29. 29 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Как може да сте такива песимисти всички и най-лошото - некомпенетно забравящи.

  Вие не помните ли, че следващите години ще се строи високоскоростна железница от Китай до България, която ще препуска през Азия с 250-300 км /ч. Това го казаха преди има няма и месец.
  След като се построи преез 2013 г, този влак стрела, колко му е едно коловозче да се пусне до Виената..

  Ей, забравяте, маауму стара, забравяте...

 30. 30
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:42 на 17/03/2011 от неговия автор.

 31. 31 Профил на ръца пръца
  ръца пръца
  Рейтинг: 838 Весело

  момчета и момичета, хайде инвестирайте повече чувство за хумор
  нещо хич не му вярвате на Министърот!? що тъй!?

  птицата може да се влюби в риба, но къде ще живеят...
 32. 32 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 727 Весело

  До коментар [#27] от "xm...":

  Със самолет няма да е под три часа, като реално е към 4 часа. От тях се "лети" към час и половина, а през останалото време ти ровят багажа или пътуваш от и до летището.

  Докато влакът ти спира в центъра на града. Е, Централа гара София, е леко неугледна, но като сме се седнали да си говорим (а до 1 април има толкова много време още) — ще я оправят и нея, скоро.

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 33. 33 Профил на The Jew
  The Jew
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#7] от "jetchev":
  Неуважаеми жечев,
  видно от начина на изписване на собственото ви име,нивото на самоуважение е доста близо до критичното,а и очевидно-кирилицата не ви е слабост.
  Обаче,от заявените от вас познания по география лъха не малка доза поза(извинявам се за римата!)!
  Нека се опитаме да поправим тези,надявам се не тежки пропуски във вашите знания:
  1.Пътят от София през Ниш,Белград за Виена няма да е по-кратък,като разстояние от пътя София-Видин-Тимишоара-Будаеща-Виена,след като бъде завършен Дунав Мост2,а също и магистралата крайдунавската магистрала в Румъния
  2.До тогава този вариант през Румъния ще е по-кратък и като време,особено след приемането на България и Румъния в Шенгенската зона!
  3.Дори и сега,понякога(напр. петък следобед или понеделник сутрин) е по-бавно да се мине през граничните балкански прелести на Калотина и после през класиката "Белградски трафик",отколкото през някой дунавски ферибот!
  4.Беше ми изключително приятно да помогна на човек,с огромни пропуски в логистичната,а явно и в емоционалната сфера.Не бъди толкова нежен и неуверен в себе си.Покажи на света,че можеш да превъзмогнеш срама от пъпките-недоебки по челото и мазолите по свивките на дланите си-излез от форума и излез навън.Току-виж може и да трябва да помогнеш да приберете кравите!

  Вярвяй в себе си!
  Trans penis mihi est!
 34. 34 Профил на radoslavdj
  radoslavdj
  Рейтинг: 450 Неутрално

  За справка - разстоянието от София до Виена е 996 км, от които 712 км са магистрали.

 35. 35 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Бай Петко, минъстъро не пътува с Москвич,както твоите бивши подчинени милиционери.Вярно е,че и ти със служебната Волго и с държавния бензин не би стигнал за същото време,но това не е повод да даваш акъли.
  По добре изгледай кръвнишки участниците във форума,шибни един шамар на най близкия и попитай по стар милиционерски навик:"Кой от вас ,бе мамицата ви ФАШИСКА е организатора"

 36. 36 Профил на pora
  pora
  Рейтинг: 395 Весело

  Май-май глупостта на Боко е заразна!

 37. 38 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 727 Весело

  До коментар [#35] от "sbssbs":

  Волго: кръстоска между Волга и Волво. Интересно от кой родител какво е взел животното.

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 38. 39 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 450 Весело

  Внимание -министъра е забравил да каже ,че ще са 6 часа не само до Виена а и до : Варна, Бургас, Пловдив,Пазаржик, Хасково,Ловеч,Костенец,Подяне, НДК .. и Луната.

 39. 40 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  За магистаралите - ок. Ама какво става с ЖП Линиите и Пристанищата?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 40. 41 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#38] от "Гуано":

  Ами Волга е оригинала,ама като го изръси някой милиционер става както ти харесва.И Волгу може да стане ако бай Петко разговаря с някой съвецки другар,тъй значи и на падеж да прилича и на Руски значи,абе изобщо по Ривулюционно някък си.

 41. 42 Профил на lehchevo
  lehchevo
  Рейтинг: 118 Весело

  Ей, Я това Лехчево - Виена го зимам за 5 часа с Мареа-та като ръчна на 3-та!

  Проблемът е до Монтана, от там после е лесно!
 42. 43 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 661 Разстроено
 43. 44 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#40] от "Gopeто":

  За тях - през 2020. След магистралите, Белене, Лувъра, Спортната Зала, Метрото, Завода за Отпадъци, Дунав Мост 2 и 3, Тунела под Стара Планина, пистата за Формула 1, Детските градини и Ясли в София, Шенген, Втория университет в Перник и тем подобни...

  http://5starhospitality.weebly.com/
 44. 45 Профил на lehchevo
  lehchevo
  Рейтинг: 118 Весело

  До коментар [#31] от "ръца пръца":

  На министърот си му вярваме!

  Не вярваме на журналиста къде е преписал от другуя журналист!

 45. 46 Профил на lyuboZAR
  lyuboZAR
  Рейтинг: 450 Неутрално

  В момента viamichelin.com го дава 10 часа и половина, от които 6 часа и 22 минути по магистрали. Това не включва тичане с флашка на Сръбската граница

  here be dragons...
 46. 47 Профил на lehchevo
  lehchevo
  Рейтинг: 118 Весело

  До коментар [#43] от "Сгугню":

  Кой?

 47. 48 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#47] от "lehchevo":

  IT-специалистът, с няколкото "манагирани" сгради опит зад гърба си

 48. 49 Профил на angus_jones
  angus_jones
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Купете си нови гуми за високоскоростното трасе!

 49. 50 Профил на kazkad77
  kazkad77
  Рейтинг: 506 Весело

  Още едно балонче се надува днес! Малко е странно след толкова спукани през последната седмица...

 50. 51 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 616 Весело

  Ех, пък вие критикари, такива. не давате на човека да си помечтае???!!!

 51. 52 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#35] от "sbssbs":

  По добре изгледай кръвнишки участниците във форума,шибни един шамар на най близкия и попитай по стар милиционерски навик:"Кой от вас ,бе мамицата ви ФАШИСКА е организатора"
  ..................................................................................

  Що ми слагате минуси. Точно това правеха Бай Петковците...
  Е, вярно е,че по бай Петково време ни интернет ни форуми имаше,пък и да имаше нямаше да имаме достъп до тях,ама така правеха Бай Петковци.


 52. 53 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#46] от "lyuboZAR":

  средна скорост от 230кkm/h =компенсация :Д

 53. 54 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 561 Гневно

  Не си гледат насраните задници а само се хвалят . Мислят българите за тъпи абуригени примамвани със стъкълца...

 54. 55 Профил на politika
  politika
  Рейтинг: 506 Разстроено

  Мили,Росене,стига вече популизъм,подмина и ментора си Борисов.Помисли пък и кажи, какво ще правиш с доходите,че за 22години, такова чудо не е било, да няма увеличение на доходи 30 месеца.

 55. 56 Профил на munolcho
  munolcho
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "sbssbs":
  "Бай Петко, минъстъро не пътува с Москвич,както твоите бивши подчинени милиционери.Вярно е,че и ти със служебната Волго и с държавния бензин не би стигнал за същото време,но това не е повод да даваш акъли. "

  Абе ти кажеш, че ограниченията по автомагистралите в Западна Европа са съобразени с Москвичите от бай Петково време, а?

 56. 57 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Че е на практика невъзможно да стигнеш за 6 часа до Виена е повече от ясно.
  Ама защо се хващате за тия 6 часа.За първи път бях във Виена през 1998 година.А исках да направя това още през 1976 година.
  Заради Бай Петковци на мен пътя до Виена се проточи цели 22 години.Какво сте седнали да ядете краката на министъра за някакви си 6 или 16 часа.

 57. 58 Профил на принцът
  принцът
  Рейтинг: 561 Весело

  !

  Светът не е толкова прост, колкото ни се иска.
 58. 59 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#56] от "munolcho":
  Не знам,по скоро за Москвичите ще има някакви ограничения.
  Дреме ми за Москвичите.Пък и Бай Петковците не падат по долу от Аиди,чистонов внос естественно карано от пенсионерка,дето само водила кученцето си на ветеринар с него.

 59. 60 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1299 Весело

  Възможно е това разстояние да се вземе за толкова време, че и за по-малко, ама не с лек автомобил, а с високоскоростна железница. Ама за това трябва бая повече инвестиции + регионално мислене на няколко държави... абе мишън импосибъл на тоя етап.

  Иначе е хубаво, че правят магистрали. И Плевнелиев се справя в това. В конкретния случай сигурно се е заразил от Тиквата и наплещил глупости, ама му е простено.

 60. 61 Профил на edisan
  edisan
  Рейтинг: 450 Весело

  Според мен сметката си е много точна, просто вие не можете да я разберете. Сега ще ви обясня как става номера. 2ч30 от центъра на София до летището, 1ч30 въртене и чакане на самолет, 2 часа полет и хоооооп във Виена.

 61. 62 Профил на roko17
  roko17
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Чудя се на акъла на много от пишещите, как този лигльо може да е рейтингов министър.
  Впрочем може, като се има предвид нискочелието на останалите воглаве с праймъра си.
  Та да си дойдем на думата, сутринта видно е пил газ. Варна- София трудно за шест часа. А разстоянието е по-малко от половината.

 62. 63 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#60] от "Гогич":

  Иначе е хубаво, че правят магистрали.
  .................................................................................................
  Именно!Хубаво е да има магистрали.Да тръгнат по тях и Бай Петковци.Нищо че после пак ще плюят.Само да внимават с плюенето и боклуците,само на определените места иначе ... глоба.
  Как ми се ще да има глоба и за замърсяване на виртуалното пространство.

 63. 64 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 641 Любопитно

  Каква толкова спешна работа имат българите във Виена, че така са се разбързали.

  Виена да не е столица на България. Не е ли по-важно да се оправят българските пътища, и не само магистрали.

 64. 65 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Любопитно

  ...а София - Москва за - 4 часа през 2020...

 65. 66 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#64] от "Vandelay Industries":

  Човекът е казал Варна, ама австрийците са разбрали Виена, нали тя им е в главата.

 66. 67 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Бургас-София съм го взимал за два часа преди повече от две години, М#нхен-София за 16 часа, М#нхен-Виена не засякох, ама да приемем за четири часа, един час престой по центъра на Виена и от там остават 12 часа до София - не ме питайте с колко съм карал и колко закона на колко държави съм прескочил, но е било по-бързо от разрешеното на магистрала, та идеята ми беше: тези на каква храна са, да не би да са за 4-ти километър, на тази магистрала с 200км/н ли ще се кара?!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 67. 68 Профил на ром
  ром
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#17] от "ostin22":

  "Времето е в нас и ние сме във времето!"
  Можем да стигнем за 6 часа до Виена,ама да станем като Виена-сигурно ще ни трябват 6 века,и то ако ни е полека!

 68. 69 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 616 Неутрално

  2020 - София - Луната 8 часа

 69. 70 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 886 Весело

  От всичко това произтича една много по-ключова новина - мин. Плевнелиев потвърждава приемане на Сърбия в ЕС и Шенген до 2014 г., в момента основна пречка се явяват ГКПП-тата.

  Радвайте се, братя сърби, опечена ви е работата!

 70. 71 Профил на serpico
  serpico
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Явно ще строим ТЖВ до Виена и на него ще товарим колите

  п.п. Иначе след Ниш пътят до Австрия с кола е песен

  Pure Chewing Satisfaction
 71. 72 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Мегаломанията е болест, Путин буледува хронично, Борисов също се разболя, но сега и Плевенлиев - заразата е масова - епидемията е близо...

 72. 73 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4066 Весело

  През 2014 г. ще пътувате от Виена до София за 6 часа. Това е планът." -някои хора са за Четвърти километър в София!!!!!!!!!!!Ако се използва хеликоптер,то може би министъра има право....Коѝ знае............

 73. 74 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  Съгласен съм с [#5]:

  Няма как да се стигне до Виена за 6 часа ако се спазват правилата за движение. В най-добрия случай може за 7 часа и половина и то ако се кара през цялото време с максимално допустимата скорост за магистрала. Но дори и така до 2014-та Сърбия няма как да я приемат в ЕС, така, че ще има и поне 2 ГКПП-та.

  Не разбирам защо Плевнелиев прави такива изказвания. Пътят до Виена е над 90% в чужда територия, така, че Плевенелиев и да иска не може да направи кой знае какво за да подобри скоростта. Ама, може би и това е идеята - да обещава нещо, за което той не носи никаква отговорност.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 74. 75 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  До коментар [#69] от "anonimen":

  Грешиш - ако се съди по състоянието на инфраструктурата София (и по-голяма част от България) са все едно на Луната.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 75. 76 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Поредният смешник-Калинка от правителството на Рапончо.

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 76. 77 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  В Германия се возих с един дзмей, който взе 800 км под 5 часа... като поддържаше 250 км/ч.

  Проблемът е че с такава скорост колата бая си гори и трябва често да зареждаш... и не трябва да има задръстване.... и отпред постоянно ти се пречат и трябва да ги гониш да ти се махат от пътя.... и аз умрях от страх и си мислех "поне няма кой да ни изпревари"... но и тва не стана - доде мотоциклет с около 300 км/ч. и тоя моя змей трябваше да прави път.... което доста го разстрои....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 77. 78 Профил на lehchevo
  lehchevo
  Рейтинг: 118 Весело

  До коментар [#77] от "KOBOLD":

  Ей, Я бех тоя с мотора, бе! Не помниш ли ма?

  Чръната ямаха!

  Даже зрасти ти виках!

 78. 79 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 682 Весело

  До коментар [#67] от "Ivan Petrov":
  Браво. За 4 часа 1000 км. Ти си карал със средна скорост 250км/ч. И то при положение, че имаш ГКПП - 2 бр. Евала.

  забавление и приключение
 79. 80 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#78] от "lehchevo":

  Да-бе-да... това беше преди там 15 -16 г... с едно Ауди ТТ от първите.... и при тези скорости пътя се вижда кръгъл...

  А мотоциклетистът мисля, че неможе да маха много-много, а трябва да седи наведен под стъклото да не изхвръкне...

  Значи тез 6 ч. от Виена до Кофия са реалистични, но на мотор... което е по-зле от самолета дет ще те метне там за 100 евро... без да дишаш пепеля

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 80. 81 Профил на lehchevo
  lehchevo
  Рейтинг: 118 Разстроено

  До коментар [#80] от "KOBOLD":

  Абе само ви светках с фаровете, не съм махал!

  Беше 1996 годин, края на летоска, я ТТ би беше сребристо и Я тамън бех зел книжка.

 81. 82 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#21] от "бай Петко":
  Ама ти май не си от най-образованите. Не си ли чел/чул, че магистралите се правят с подарени ни пари. От онези европейци, дето куманизите (дано и ти не си) ги наричаха "капиталисти", "експлоататори". "Люлин", както поне 100 пъти ти писаха, им струва 180 мил.
  Не лъжи - колко пари според тебе са "взети" от здравеопазване, пенсии и пр., след като за тях т.г. има рекордно много пари?
  И не разводнявай темата - тя е за магистралите, а не за всичко, за което се сетиш - писаха ни модераторите и трябва да почнат да баннват такива като тебе.

  Поздрави
 82. 83 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#81] от "lehchevo":

  Да наистина сребристо си беше... с герм. номер Н-ТТ-???...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 83. 84 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Сигурно може - ако ги возят с автомобил на НСО и отстрелват с базука всички дето им се пречат на магистралата!

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 86 Профил на cmedarski
  cmedarski
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Явно Плевнелиев взима пример от Вождът!
  "До 4 г. софиянци ще могат да пият кафето си в Солун след час и половина път по магистрала "Струма" , изчисли пред "24 часа" премиерът Бойко Борисов след среща с президента на Европейската инвестиционна банка Филип Мейщат"

 86. 87 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 955 Весело

  Плевнелиев пак е ди6ал лепило хахахаха!!!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 87. 88 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 955 Любопитно

  До коментар [#74] от "Nikolay UK":

  Пълни глупости са това!!! Последно Виена-София ми бе6е 11 4аса с около 1 4ас на грани4ните пунктове и умерени паузи за кафе и храна като в Хърватска карах със 150-160 докато не ми се изпразни резервоарът!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 88. 89 Профил на xii
  xii
  Рейтинг: 340 Весело

  До коментар [#85] от "D Day":

  Оу, той първо теб е ощастливил!

 89. 90 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Срещнали се двама мнистри в трамвая.Боко пита Роско: "Накъде"
  "Отивам във Виена на среща на министрите на регионалното развитие."
  "Хайде вземи Субарито и НСО-то и за 6 часа да си там.И се връщай веднага, че ще строим магистрали. Кажи им ,че разселвам чиновниците и сметките ни излизат. И карайте внимателно, спирайте на червено, нали обещах!"

  apoloniy
 90. 91 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#82] от "Starec":

  Какви подарени пари бе ? Алоо я виж колко плащаме в бюджета на Ес и колко сме получили. Подарени пари хаха Ганьо Ганьо и ти си седнал да казваш кой бил умен, боже опази. Ами ако почна да изброявам загубите на икономиката породени от Ес занеш ли къде ще му излезе края, само загубите от АЕЦ Козлодуй, не могат да компенсират с тези огизки които ни подхвърлят от парите които ние плащаме в бюджета на Ес, за да могат чиновиците в Брюксел които не знаят къде е България на картата да взимат по 300 ойро заплати.

 91. 92 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 506 Неутрално

  300 хиляди имах предвид ...

 92. 93 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#33] от "The Jew":

  аз си мислех 4е си само глупак, оказа се 4е си и перко, интерестно съ4етание

 93. 94 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Червената чугонория умира от завист,че най после има правителство и най вече кадърен министър който да построи магистрали, от които всички останали преди тях само крадяха!

  الرجل الكبير
 94. 95 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#92] от "бай Петко":

  Бай Петко внимай, ще разпаднеш Евросъюза, ще избягат евробюрократите и какво ще правим тогава? Послепак, България към който Съюз се присъедини и той се разпада!

  apoloniy
 95. 96
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:19 на 17/03/2011 от неговия автор.

 96. 97 Профил на neuro
  neuro
  Рейтинг: 229 Весело

  Не, бе, той Росен говори за новите TGV-та на БДЖ-то, не сте ли чули?

 97. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 99
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:30 на 17/03/2011 от неговия автор.

 99. 100 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#98] от "бай Петко":

  Добре сега кажи колко души (общия брой хора) има с тез 18 хил. / м. (Besoldungsgruppe 16 / Dienstlterstufe 3) ? Това са хора от калибъра на Кристалина и Йотингер....

  Това е като при Порше, където шефът им изкарваше 54 млн. на година, но това не означава, че всеки който работи при Порше има такава заплата.

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK