Бойко Борисов пред Би Ти Ви: Помолил съм "Лукойл" поне за едномесечен мораториум върху увеличение на цените

Бойко Борисов<br />

© Красимир Юскеселиев

Бойко БорисовПубликуваме едно към едно интервюто на Бойко Борисов, министър-председател на България, в предаването на Би Ти Ви "Нека говорят" от неделя вечер с водещ Диана Найденова.


Водещ: Господин премиер, чухте анонса - много въпроси.
Бойко Борисов: Аз се надявам поне половината да не ги коментираме, защото сме ги коментирали и ще губим време.


Водещ: Със сигурност. Обаче, аз имам една молба към вас, в началото, 25 минути ще си говорим. Може ли и аз, и вие да се опитаме през това време да се опитаме да не споменем три думи – магистрала, околовръстно и метро. Приемате ли?
Бойко Борисов: Не.
Водещ: Защо?
Бойко Борисов: Защото не е правилно. Защото примерно, бих сложил девиза за нашата предизборна кампания – това, което направи лъжите на Михалевски. А те са магистрали върху пепел. Сиреч, върху пепелта на тройната коалиция ще построим магистрали и ще ги построим. Така че как да ги пропуснем?


Водещ: Добре де...
Бойко Борисов: Ще направим магистрали върху пепелта, която заварихме.


Водещ: Добре де, обаче, не предозирате ли вече с тази тема?
Бойко Борисов: Не.


Водещ: Как не?
Бойко Борисов: 22 години хората говорят как се избиват, поради лошите пътища. Как не могат да се движат в София, поради огромните задръствания. И когато следващия април имат и метро, и магистрала, и южна дъга, ние да не го говорим?


Водещ: Знаете ли колко струва хляба?
Бойко Борисов: Знам – между 0.90 и лев за 700-750 грама.


Водещ: И? Продължавате да призовавате българите да стискат зъби, след като картофите са поскъпнали с 200%, тока скача...
Бойко Борисов: Да.


Водещ: Разбирате ли, че дори според Световната банка 55% от българите, които са останали тук, мизерстват?
Бойко Борисов: Хайде да се спрете, за да мога да отговоря.


Водещ: Да, отговаряйте сега.
Бойко Борисов: Да не говорим за магистрали? Искате да си карате по селските пътища?


Водещ: Не, не.
Бойко Борисов: Добре, карайте си.


Водещ: Искам, докато строим магистралите, да мислим за онези хора...
Бойко Борисов: Значи, толкова години си карате и ще си карате. И понеже ме питате за картофите, ще ви отговоря в... Питате ме за хляб, питате ме за картофи. Моето семейство, откакто аз се помня – от дете до ден-днешен, картофи не е купувало. Винаги сме си ги садили, копали, гледали и не сме ходили в плод и зеленчук, за да си купим – нито майка ми, нито баща ми, нито баба ми, нито аз. И мога да ви кажа как се садят, ако не знаете?


Водещ: Не, не, чакайте...
Бойко Борисов: Трябва да се сложат на тъмно, за да покълнат, след това малко с мотиката се копаят, слагат се. И толкова пустеещи земи, всеки може да си насади.


Водещ: Не е сериозно министър-председателя да се обръща към сънародниците си с идеята, че... Затова, че са обезлюдени селата сте прав, затова че ТКЗС-тата са били разбити – сте прав.
Бойко Борисов: Майка ми беше учителка, но също копаеше, когато имаше нужда да си подпомогне бюджета.


Водещ: Господин премиер, хайде да не говорим в личното ви качество и да не се връщаме назад в...
Бойко Борисов: Да, в личното ми качество, защото вие 200%... Те и 2 000 да порасне цената на картофите, мен специално, моето семейство е стотици, хиляди семейство това не ги касае.


Водещ: Не, касае ги. Хлябът също ги касае, повече от магистралите.
Бойко Борисов: Така ли?


Водещ: Да, убедена съм. Сега, да.
Бойко Борисов: Магистралите довеждат хляб, след това.


Водещ: Но след това.
Бойко Борисов: По селските пътища, хляб няма.


Водещ: Господин премиер...
Бойко Борисов: 22 години вие видяхте, че без магистрали, без инфраструктура, без европейска инфраструктура, хляб няма. Нали го видяхте? И понеже ме питате за хляба...


Водещ: Ако искате да спорим, аз ще ви кажа, че например, за последните две правителства...
Бойко Борисов: Последните две седмици със 70 лева на тон е паднала цената на пшеницата, така че...


Водещ: Искате ли да се изслушваме?
Бойко Борисов: И днес следобед съм правил съвещание с министър Дянков, министър Найденов и съм дал указания, включително и КЗК да се търси, защо тези производители, които още с обявяването на вдигането на борсовата цена на зърното, вдигнаха цената на хляба, сега когато със 70 лева на тон падна цената на пшеницата, не го връщат? И понеже държавата няма такъв регулаторен механизъм, както на времето Държавната планова комисия, ще направим всичко възможно да ги попитаме и да ги накараме да намалят цената на хляба, защото те нямат основание сега да я държат на това ниво.


Водещ: Добре, чудесно. И цената на бензина падна, с малко, но падна.
Бойко Борисов: След срещата при мен, падна със шест стотинки, мисля че.


Водещ: Пет стотинки.
Бойко Борисов: Във вторник е новата ни среща. Няколко мерки има, които мисля че ще дадат не лош резултат.


Водещ: Слушам, кажете ги.
Бойко Борисов: Едното е по така наречения биодизел. Включително на тази среща при мен донесоха документи, с които заводите-производители на автобуси, на ТИР-ове, на камиони, казват че не препоръчват, дори забраняват карането на такъв тип машини с биодизел. И затова сега ще предложим да се направим отделни колонки за биодизел. И фактически акциза по тези компоненти на биодизела, ще отпадне от цената на дизела. И аз, мисля че с това чувствително ще има понижение. Отделно резерва, който държат компаниите – за 90 дни, мисля че можем да го компенсираме с държавата, да стане наполовина.


Водещ: Добре, чакайте. Парите, които държавата ще даде, за да държи 45%, а компаниите 45, не са ли равностойни на това, например, да намали акциза?
Бойко Борисов: Не.


Водещ: Не?
Бойко Борисов: Не, защото завчера еврокомисаря каза, че...


Водещ: Каза, че не става.
Бойко Борисов: ... че това е просто див популизъм на тези политици, които си позволиха да кажат да намалим акциза. Това е подписано в нашето споразумение за влизане в Европейския съюз (ЕС). И, ако позволите, понеже говорим...


Водещ: Там сме подписали обаче, еднакъв акциз за дизела и за бензина, което никъде в Европа го няма.
Бойко Борисов: Това, предполагам, на кандидатстудентските избори на госпожа Кунева доста ще се напомни.


Водещ: Вие ще й го напомняте като кандидат или?
Бойко Борисов: Не, аз няма да съм кандидат, много пъти го казах. Но съм сигурен, че в тази кампания, всички ще й го напомнят. Нека да кажа и за картофите, защото...


Водещ: Моля ви, само не ми казвате как се садят.
Бойко Борисов: Да, не е срамно човек да работи и да си подпомага семейството.


Водещ: О, не, не е срамно. Но моля ви, да говорим... Вие сте министър-председател и сега трябва да говорите на земеделците.
Бойко Борисов: И като министър-председател ще кажа, че в сряда министър Найденов ще бъде в Брюксел. Заедно с Румъния настояваме от 2014 година да се изравнят помощите за европейските и за нашите земеделци. За съжаление, и там е подписано, от предишните, че това може да се случи от 2016 година. Затова ние в сряда...


Водещ: Да уточним на хората, че в момента старите страни-членки, земеделските производители там, ако не ме лъже паметта, взимат два пъти или три пъти по-сериозни субсидии от страните... Последните две присъединили се.
Бойко Борисов: За продукти взимат различно.


Водещ: Тоест, вие ще се борите от 2014 година, вместо от 2016 година?
Бойко Борисов: От 2014 година, обаче е подписано от предишните пак за 2016 година.


Водещ: Обаче, хайде да говорим за сега.
Бойко Борисов: Сега нищо друго не може да се направи. Защото ние и за животновъдите дотираме само с национални доплащания, от бюджета. Миналата седмица, помните, 1 млрд. и 18 млн. пратихме по селските ни стопани. Но тук, пепелта отзад, която пепелта под магистралите, т я е пепел навсякъде.


Водещ: Е, стига, магистрали се разбрахме да не казваме.
Бойко Борисов: 2007 година са ни глобили с 40 млн., 2008 година – с 50 млн., два пъти, заради доплащания, които са били фалшиви, нека да ги наречем.


Водещ: Не, договорени.
Бойко Борисов: Не, излъгали Брюксел. И затова примерно, нашата нива и вашата нива, една до друга. Вие мерите 200 метра, да речем и от моята, и искате и за тези 200 метра доплащане, а пък меря и...


Водещ: Да, да.
Бойко Борисов: И в един момент като дойдат, измерят и проверят и казват – а, това е далавера и глоба. С една дума – 90 млн. плащаме ние сега глоби, заради предишното правителство. И тези 20 000, които сега, от близо 90-те хиляди хора, на които дадохме този 1 млрд. и 18 млн., 70 и няколко хиляди са си ги получили, 20 000 имат проблем. И ние не можем да ги платим, защото след 40, след 50, вече за нас ще има наказателна клауза. И за това не мога да го позволя да земеделския министър.


Водещ: За една година инфлацията е 5%.
Бойко Борисов: Е, вие питате нещо за картофите, аз обяснявам, вие не искате да ме слушате.


Водещ: Е, хубаво де, ние имаме 25 минути. Разбрах за картофите.
Бойко Борисов: Дали разбрахте?


Водещ: Да, разбрах.
Бойко Борисов: Какво разбрахте?


Водещ: Че аз съм влязла във вашата нива, а вие с моята нива и фалшиво сме дали едни пари...
Бойко Борисов: И сме платили 90 млн. за тази дяволия.


Водещ: Да, така. Приключихме ли с картофите?
Бойко Борисов: И ако и ние, сегашното правителство продължим по същия начин, ще ни спрат парите. Защото предишното два пъти са го глобили.


Водещ: Обаче, докато сегашното правителство се бори със зъби и нокти за макроикономическа стабилност, лошите кредити нарастват, инфлацията нараства, хората мизерстват. Затова се налага в качеството ви на министър-председател сега, докато ни гледат да кажете – най-уязвимите – пенсионерите, социално слабите, майките, ще бъдат ли защитени от държавата или стискат зъби още?
Бойко Борисов: Не, ние от първи ден, от който дойдохме на власт, започнахме да плащаме високи пенсии.


Водещ: Да, обаче, инфлацията ги изяжда. ОК, разбрахме се затова, че платихте онези 90 млн. Сега какво правите?
Бойко Борисов: Нашите сънародници, сто пъти ще го повторя, трябва... Неслучайно хората са казали: "Не ми давай една риба, а ме научи да си ловя рибата". Ние трябва да изградим държава, икономика и инфраструктура, която да ни носи риба. А не да вземем сега наготово една риба да нахраним за един ден хората и толкова.


Водещ: Онези, които обаче, вече не работят и имат нужда от пенсиите си, защото са работили през всичките тези години, честно и за държавата.
Бойко Борисов: И затова им вдигнах пенсиите, още в първия ден, в който дойдох.


Водещ: И инфлацията ги изяде.
Бойко Борисов: Затова сега правим всичко възможно...


Водещ: Какво?
Бойко Борисов: ... и пак обясняваме, че няма как след като "Мариците" са дадени по такъв безогледен начин, да се изкупува от държавата тока, толкова по-скъпо, два пъти, три пъти по-скъпо от "Козлодуй", когато така безпардонно са разпилени ресурсите на държавата, когато сме дали за "Цанков камък" един млрд. лева...


Водещ: Добре, кажете ми ще вдигнете ли...
Бойко Борисов: Ще вдигнем, ако има пари.


Водещ: Юни?
Бойко Борисов: Дали е юни, дали е юли, няма никакво значение. Ако няма пари в държавата, няма да ги вдигнем.


Водещ: И ще загубите изборите.
Бойко Борисов: Голяма работа. 22 години ги лъгаха българите, нито имат инфраструктура... Не съм чул пенсионер да е доволен от пенсиите си досега. Значи, нито са доволни от пенсиите и от заплатите, а нямат и инфраструктура. Аз залагам на инфраструктурата и, дай Боже, аз съм убеден, че стратегията ми е правилна. Това в следващите години ще донесе пари на държавата, те ще отидат в хората и тогава вече можем да вдигнем пенсиите и заплатите.


Водещ: Следващите години обаче, говорим?
Бойко Борисов: Да.


Водещ: Аз ви питам засега. АЕЦ-"Белене"... Защото времето напредна и разбрах, че няма да ми отговорите на въпроса конкретно...
Бойко Борисов: На кой въпрос?


Водещ: На въпроса за доходите.
Бойко Борисов: Ако има пари в държавата, ще ги вдигнем. Ако икономиката и всичко, което правим не се сработи така, както трябва, няма откъде.


Водещ: Хубаво де, ама, един човек, не е задължително дори да е учил икономика, разбира че от ръста сега на всички храни и горива, печели държавата, защото тя събира данъци върху по-голяма основа.
Бойко Борисов: Затова и с ръководството на "Лукойл" разговаряхме и може би, ако и за Либия стане въпрос, ще говорим, особено след тази война, която тръгна от вчера...


Водещ: Ще скочат много горивата.
Бойко Борисов: Аз съм убеден, че утре борсите ще отворят и ще има голям скок на петрола.


Водещ: Е, какво ще правим ние?
Бойко Борисов: Аз съм ги помолил да помислим за поне едномесечен мораториум на цените, в посока нагоре. Ако падат надолу, да й Боже, нека да си падат колкото може. Но от това равнище да не се качват нагоре.


Водещ: Тоест, от цените, които паднаха сега от 0.05 до 0.07 стотинки, в следващия месец независимо от ръста... Договорено ли е това?
Бойко Борисов: Във вторник, предполагам, че ще има отговор.


Водещ: АЕЦ-"Белене"?
Бойко Борисов: АЕЦ-"Белене", какво точно?


Водещ: При положение, че целия свят се е приковал в момента в това, което се случва в Япония... Просто кажете – или правим още един реактор, онзи реактор, го слагаме на готовата площадка в "Козлодуй", или плащаме на руснаците 6.3.
Бойко Борисов: Много е лошо, когато всеки се изказва по тема, в която не е компетентен.


Водещ: Мен ли имате предвид?
Бойко Борисов: Вас. Това да не е едно бидонче – да го вземеш и да го занесеш на площадката на АЕЦ-"Козлодуй". Знаете ли колко години работа има, за да се преправи тази площадка и да се насади нов реактор там?


Водещ: Ами, тогава дайте на руснаците 6.3 млрд.
Бойко Борисов: Така, но да се върна към популизма, дето лъжат хората, че ще им вдигнат доходите.


Водещ: С това приключихме, говорехме за АЕЦ-"Белене".
Бойко Борисов: Доходите могат да се вдигнат само, ако работим повече, влагаме максимално усилия, здрава фискална дисциплина, за да привлече инвеститори и съответно да привлечем и още еврофондове. Това е начинът да се вдигат парите.


Водещ: Хората биха работили с удоволствие, ако не беше безработицата над 10% и то по официална статистика.
Бойко Борисов: Аз мисля, че има много хора, които работят и получават добри заплати.


Водещ: Да, така е, но не много.
Бойко Борисов: Така че, знам колко е неприятно да го чуят, но всеки един от нас трябва да си зададе въпроса – защо е изпаднал в състоянието на безработен, дали е бил толкова ценен кадър, че никой да не го иска да работи.


Водещ: Е, какво искате да кажете? Чакайте, навсякъде по света хиляди и специалисти в резултат на кризата загубиха работата си. Искате да кажете, че всички онези хора ...
Бойко Борисов: Но тръгват на преквалификация, тръгват да се ограмотяват, тръгват да сменят професията и търсят да се реализират.


Водещ: Не, г-н премиер, навсякъде по света фирми фалират и никога повече не отварят врати в следващите години, защото икономиката се чисти, включително и онези, които са били излишни.
Бойко Борисов: А ние какво би трябвало да направим, да създадем държавни предприятия, за да вземем безработните ли?


Водещ: Не, да не казвате, че всички, които са на улицата са некомпетентни, неграмотни, не ги обиждайте.
Бойко Борисов: Аз знам и съдете по себе си, когато един човек работи много и е добър специалист, и е квалифициран дори да му фалира фирмата, веднага му предлагат работа на друго място, веднага, включително и в журналистиката е така.


Водещ: Да се върнем на темата, с която аз не съм компетентна, за бидона, кажете за АЕЦ "Белене", защото и финансовият министър, и вие сте били категорични, че ние искаме 5 млрд., а руснаците казват, че ако искаме повече сигурност, ще трябва да платим повече от 6,3 млрд., а Европа в момента, въобще целият свят преразглеждат ядрената политика.
Бойко Борисов: Ами да си спрем и 5-ти и 6-ти реактор и токът не да скача с 2-3%, което всички казват, че дори и това е непосилно, а да скочи с няколко пъти. Що не спрем пети и шести тогава?


Водещ: Аз чух икономическият ви министър да казва, че в следващите 3 месеца тази тема няма да се дискутира, вие какво казвате?
Бойко Борисов: Тази седмица икономическият министър направи няколко много необосновани изявления, така че не бих го коментирал. Аз съм му казал какво имам предвид.


Водещ: Кои са те?
Бойко Борисов: Когато казваш примерно, че една компания се управлява не достатъчно публично и не компетентно, а имаш представител зам.-министър в борда на директорите, трябва да си зададеш въпроса, а какво си правил 2 години ти.


Водещ: Говорите за "Лукойл"?
Бойко Борисов: Говоря за "Лукойл". Така че първо ще си дадеш самооценка какво си правил 2 години ти и тогава ще даваш оценка на други. Но да се върнем за "Белене".


Водещ: Другата грешка на министъра е за "Белене" ли?
Бойко Борисов: Що се касае до "Белене". В това предаване, точно там на другия стол бях при Росен Петров, когато публично отправих за кой ли път, пореден към г-н Първанов да каже какво са се договорили като цена за АЕЦ "Белене". И ще ви кажа защо спорим за цената в момента.


Водещ: Записаното е 3,9 млрд.
Бойко Борисов: Да, но те когато са го записвали много ясно всичко са знаели в този пиано бар, че ще стане 6-7. И аз единственото, което им казах, за да ме освободят политически от ангажимента и да не ме атакуват политически след това, защото те са достатъчно нагли, е да кажат за колко пари са се договорили. И ако кажат 5-3-4 и веднага да направят видео мост с руската страна, за да кажат дали за това са се договорили. Защото те вече по споразумение 5 са платили преди да дойдем ние по най-високия инфлационен индекс. Те реално, ако сега отидем от 1 април ...


Водещ: Вие ми казвате, че строим "Белене".
Бойко Борисов: Да, разбира се.


Водещ: Да, разбира се?
Бойко Борисов: Да, ще строим "Белене". Как няма да го строим.


Водещ: Ще строим "Белене"?
Бойко Борисов: Да.


Водещ: А независимо, че руснаците не са склонни да паднат под 6,3, строим "Белене"?
Бойко Борисов: За това ние сме им направили предложения как, без ние да даваме пари, ако ни дадат финансова схема, за това надявам се тези дни с "Ей-Чи-Би-Сибанк", която е банката, избрана за консултант по този проект, да ни даде финансова схема, по която да изпълним, да не даваме нито държавна гаранция, нито пари от бюджета.


Водещ: Но вие нямате европейски инвеститор.
Бойко Борисов: А да се привлекат инвеститори.


Водещ: Но нямате такъв.
Бойко Борисов: Нека не бързаме.


Водещ: И европейският енергиен комисар ви каза, че нямате инвеститор и само руснаците са онези, които искат да влагат пари в централата.
Бойко Борисов: Засега не е така.


Водещ: Сега е така.
Бойко Борисов: Не.


Водещ: Как е?
Бойко Борисов: Ще почакате още малко и ще видите.


Водещ: Кои са тези двама европейски инвеститори, за които вие говорите?
Бойко Борисов: Те бяха в София, обявили са се.


Водещ: Това са онези с 2,5% ли?
Бойко Борисов: Колко им дадем. Ние две условия поставяме – 51% държавно и да не даваме пари. Оттук нататък една от най-голямата банка с най-добрите експерти в света, ако разбира се подпишем с нея, която в момента 8 централи, до колкото знам, ядрени консултира по финансово-икономическата обосновка, ще ни направи схемата, защото нито аз, нито Първанов, нито Станишев, нито вие можете да говорите за енергетика, особено ядрена, защото хората са учили много, много години за това.


Водещ: Строим "Белене", добре.
Бойко Борисов: Но аз ви предлагам да не се приказва повече действително по тази тема, защото пак АЕЦ "Козлодуй" пети и шести реактор са проверявани 24 пъти, а всичките 60 ядрени реактори на Франция – 5 пъти. Извинявайте, сега дали ще има авария, не дай си Боже, в някоя държава, 1000 реактора работят в света. Значи ние само да затворим нашите, да фалираме нашата икономика, за да угодим на кой?


Водещ: Не, г-н премиер, преди месец ви чувах да казвате, че за 6,3 вие не сте склонен да строите "Белене", а сега ми казахте – да.
Бойко Борисов: Толкова съжалявам, че не слушате и не вниквате. Пак ще повторя.


Водещ: Че нямам да даваме ние пари.
Бойко Борисов: А като не даваш пари, какво те интересува каква е цената и имаш 51%.


Водещ: А ако имаме държавни гаранции?
Бойко Борисов: Аз съжалявам, че не слушате.


Водещ: Не, аз ви чух, че ще се борите.
Бойко Борисов: Две условия сме поставили. До този момент не строим.


Водещ: Кой европейски инвеститор в тази ситуация ще дойде да ви дава тези пари, при тези условия, които поставяте при това, което се случи в Япония, вие ми говорите за мечти.
Бойко Борисов: Знаете ли колко реактора има Япония? Ще ги спрат ли сега?


Водещ: Не, няма да ги спрат, въпросът е, че новите мощности ...
Бойко Борисов: А да си спрем ние нашите. Япония след катастрофата не ги спря.


Водещ: Не. Само Русия и Турция ви казаха, че ще строят. Видяхте ли Меркел какво направи?
Бойко Борисов: А Чехия, а Румъния. Какво направи Меркел? Каза, че 7 от всичките си 70 реактора ще ги провери.


Водещ: Не.
Бойко Борисов: Какво каза?


Водещ: Спираме удължаването на живота на онези реактори, за които Германия беше преразгледала предишния мораториум. Това е сериозно решение.
Бойко Борисов: Така. Икономиката на Германия, ако може да понесе това натоварване, българската икономика не може. Така че, мисля ясно разбрахте.


Водещ: Да, разбрах ви.
Бойко Борисов: "Белене" се строи при две условия – 51% държавно участие, мажоритарно наше и да не даваме пари.


Водещ: И зависим от руснаците. Така ще се окаже.
Бойко Борисов: С кое зависими?


Водещ: Защото ще видите, че те ще дадат парите на финала.
Бойко Борисов: Когато не даваш ти пари 100%, финансовият риск в кой е?


Водещ: Влиянието също е важно.
Бойко Борисов: Кое влияние?


Водещ: Икономическото, политическото. Вие ли ще ми кажете, че не е важно, че интересите икономически, баланса на световните сили ...
Бойко Борисов: Можете ли да спрете.


Водещ: Спирам.
Бойко Борисов: Пети и шести реактор на Козлодуй какви са?


Водещ: Какви са?
Бойко Борисов: Руски. Имат ли влияние? Нямат. Харчим си тока, най-евтин в Европа и ние е хубаво и продаваме, и печелим пари.


Водещ: Сега ще трябва да започнем да си говорим за политическо влияние.
Бойко Борисов: Никакво политическо влияние. Имаш ли пари, държавата генерира ли печалба, няма влияние друго. Има влияние ...


Водещ: Уорлик би казал друго, но кажете за Либия, моля ви, кажете, снощи чух президентът категорично да казва, че би било грешка, ако ние се включим във военна операция. Към момента от външния министър знаем, че ние сме част от хуманитарна и медицинска. Т.е. ние не като французите, а като германците, така ли?
Бойко Борисов: Първо да обясня, че ние нямаме техника, нямаме самолети.


Водещ: А иначе щяхме ли?
Бойко Борисов: Така че това, което върховният главнокомандващ е казал, той всъщност е казал – понеже ние така или иначе не можем, за това не участваме. Много правилно. Нашите самолети не са обозначени за свой и чужд. Ако ги платим към Либия, ще ги свалят тях първо. Това върховният главнокомандващ би трябвало да го знаем след 7-8 години в президентството. Така че ние във военна операция няма да участваме, единствено, ако след 2-3 месеца продължи тази операция и тогава има един ротационен принцип, започват да извеждат кораби, ние имаме само фрегатата "Дръзки", която може да отиде да оказва логистика.


Водещ: Та тази фрегата е една лодка.
Бойко Борисов: Това имаме, но сме я платили скъпо, прескъпо с предишните правителства.


Водещ: Ще помоля за един коментар. "Уикилийкс" публикуваха поредните секретни грами с адрес България, в които посланик Пардю е говорил ужасяващи неща за българската политика. Президентската кампания, спонсорирана от г-н Кюлев, лека му пруст. ТИМ и всички групировки, близки с правителството на правителството на Сакскобургготски. Замислихте ли се, между другото, ако сте чел тези грами, какво пише сега за вас посланик Уорлик?
Бойко Борисов: Аз чета първо какво пише в докладите на Департамента на САЩ.


Водещ: Това е друго, в грамите се пишат други неща.
Бойко Борисов: За първи път в докладите на Департамента на САЩ, не случайно заедно с посланик Уорлик четохме доклада в Министерски съвет, е, че за първи път има политическа воля за борба с организираната престъпност, с наркотрафика и следствие на нашите действия в тази една година над 190 души, включително и зад граница в организираната престъпност, особено в амфетамините и наркотрафика са задържани. Огромна разлика от това, което сте чела вчера и днес. И още една тема – питате какво ще пише посланик Уорлик. Първо ще пише, че водим и много успешно борба за диверсификация на газовите ни доставки, борбата срещу организираната престъпност.


Водещ: Че ще строим АЕЦ "Белене" и това ще запише.
Бойко Борисов: Разбира се, че ще го запиши и аз онзи ден говорим с него и му казах, колкото бързо ...


Водещ: Трябва да приключваме, защото следват извънредни новини за Либия.
Бойко Борисов: Нека да кажа само за студентите, че говорихме с министър Игнатов и Дянков ...


Водещ: Какво за студентите?
Бойко Борисов: Вторник, сряда 6 млн. допълнително, защото имаме повече студенти за радост тази година. 6 млн. ще отпуснем за стипендии до края на годината. Да бъдат спокойно и да си получат и новите студенти стипендии.


Водещ: Благодаря ви, успех желая.
Бойко Борисов: Благодаря ви.

Ключови думи към статията:

Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ще моли. И още как!

  На началството не се държи остър тон.

 2. 2
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:38 на 20/03/2011 от неговия автор.

 3. 3
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:15 на 20/03/2011 от неговия автор.

 4. 4 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "Харчим си тока, най-евтин в Европа и ни е е хубаво и продаваме, и печелим пари."

  Да, хубаво ви е, печелите, знаем това. Затова искате и още един АЕЦ - да печелите повече. А токът далеч не е най-евтиният в Европа.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 5. 5
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:14 на 20/03/2011 от неговия автор.

 6. 6 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  На какво основание Лукойл са длъжни да се съобразят на молбата?

  Нали цените бяха пазарни?

  След като са пазарни цените откъде накъде премиерът ще се меси по този начин в ценообразуването?

  И пак ще попитам:

  Нали цените бяха пазарни?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 7. 7 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  ПС
  Това интервю щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 8. 8 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 832 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dehumanizer":

  Къде е по-евтин?

 9. 9 Профил на aptana
  aptana
  Рейтинг: 381 Неутрално
 10. 10 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2378 Весело

  На колене ли се молеше ?

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 11. 11 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Уникално тъп и страхлив т. нар. "премиер". А в докладите на САЩ са докладвани, най-близките приятели на Тиквата - Пашата, ТИМ и др.

 12. 12 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Г-н Премиер бихте ли помолили за мораториум върху цените и производителите на храни, че само с бензин няма да издаяним до зеленото.

  gorskia
 13. 13 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 648 Весело

  Деба и водещия(та).
  Не можах да разбера, как се сади компиро

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 14. 14 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  " 22 години хората говорят как се избиват, поради лошите пътища. Как не могат да се движат в София, поради огромните задръствания."
  И как реши, че 100 км магистрали, че решат тези проблеми! Ти скоро пътувал ли си по най-често използваните пътища у нас, а именно междуселски и други, между малки общини, ако могат да се нарекат пътища въобще! Между впрочем, вижте какво ще е около магистралата http://stzagora.net/2011/01/20/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B7%D1%8F%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1/

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 15. 15 Профил на ohubohu
  ohubohu
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#9] от "aptana":
  По лошо - той е като "Алиса в страната на чудесата" - живее в някакьв свой измислен свят! А все пак е министър-председател на ... България!

 16. 16 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dehumanizer":

  Иска да каже ,че на тях им излиза най-евтиния ток в Европа ,защото за нас е най скъпия.

 17. 17 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Краставицатаааа... съдържа 99% вода...

  А за зелето?

  Зелето е зеле, не е като Краставицааатааа, която съдържа 99% вода.

  А за млякото?

  Млякото? Млякото съдържа само 30% вода, не е като Краставицата, която...

  ______

  Имало е нявга Един котарак,
  Един котарак с Един крак...

  Приказката тая със мерак, със мерак
  Ще разкажа пак!


  П.П. Това е моят преразказ на интервюто, не ме трийте, съвсем по темата е!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 18. 18 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#5] от "nqma zna4ka koi":

  Валентин Златев привика Бойко Борисов на инструктаж:

  http://www.youtube.com/watch?v=WF3HZK1tTZE

  От две години привикването се извършва най-малко веднъж на две седмици в хотел РИУ - Правец или в резиденция "Правец"...

  Който не вярва да пита крепостниците в селото на Т.Ж.

 19. 19 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Цени на тока в Европа:
  http://www.energy.eu/

  Иначе (както е предишната новина) ще е хубаво да се пише след като се изгледа интервюто или се прочете статията, а не да се пишат "остроумни" коментари върху заглавието.

 20. 20 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#6] от "NPaine":

  Мнооого си любопитен
  Когато ни изнася са пазарни. Когато следващата седмица пак ще се изсипят хиляди протестиращи срещу неспособността на правителството да си върши работата, просто правим сделка с нашите приятели и спонсори. Проста логика нали?

  А между другото "великолепен" старт на предизборната кампания на ГЕРБ
  "Кой какво си направи...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 21. 21
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:07 на 20/03/2011 от неговия автор.

 22. 22 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 544 Разстроено

  Някой беше казал, че всеки народ си заслужава управниците. Дълго вярвах в това, но сега вече не толкова. Защото, ако заслужаваме такива управници, то не може да заслужаваме да съществуваме и би трябвало да сме вече изличени от лицето на планетата. Но все още сме тук, нали? Значи живеем в някакъв абсурд.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 23. 23 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 181 Неутрално

  "Помолил съм "Лукойл" поне..."
  Благодаря ти, наше Слънце и Въздух за всяко живо същество.
  Ама защо "поне"! Нека и другия месец пак, а? Може ли?

 24. 24 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#17] от "Музар":

  А картофите? А?
  П.П. И моето не е по темата, ама в интервюто ставаше въпрос за КАРТОФИ! Не за зеле и краставици
  П.П.П. Що ли не коментирам нормално, когато става въпрос за важни неща, а вече само ме избива на смях, след като чуя "мъдрите мисли" на нашия пръв държавен и партиен ръководител...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 25. 25 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1519 Неутрално
 26. 26 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "По селските пътища хляб няма..."

  Общо взето, пълен олигофрен!

 27. 27 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Kartoffeln und Paprikaschotten. Verstehen Sie?

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 28. 28 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#24] от "drakar65":

  Ама хич не ме избива на смях!

  Прибирам се от среща - вкусна хапка, леко винце, сладки приказки... и у дома ме посрещат с преразказ точно на това "интервю"! 'Ма с тухла да ме бяха "шамаросали", по-лесно щях да се "отръскам".

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 29. 29 Профил на horemag
  horemag
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Този е еталон за "главанак". Само не е уточнено дали между ушите е празно пространство или е пълно с конски фъшкии.
  Толкова групости за толкова кратко време - уникално...

  Да си върнем държавата и бъдещето
 30. 30 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Кадърът е супер!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 31. 31 Профил на mironz
  mironz
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Боко ,Боко може да си лачен ,но си си цървул .Леле , какви глупости.Никой не може да води нормален разговор с тебе нали?. А за тези преди тебе - прав си, големи боклуци са .

 32. 32 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Към коментар [#30] от "Музар":

  Опс, става дума за снимката - "кадрото" !

  Но и в другият смисъл - "наш кадър" става!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 33. 33 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Бойко Борисов: Това, предполагам, на кандидатстудентските избори на госпожа Кунева доста ще се напомни.
  ------------------

  КАНДИДАТ какви?!?!?!?!??!?

 34. 34 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 907 Неутрално

  нашият премиер се нуждае от сериозни интензивни курсове по основи на пазарната икономика ...

 35. 35 Профил на ivoapostolov
  ivoapostolov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dehumanizer":

  Всъщност е: http://energy.eu/#Domestic

 36. 36 Профил на mijqtovic
  mijqtovic
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Интересно ми е чии интереси лобират в главата на мин.председателя ни,при положение че и той като Цонко Цонев се "гъделичка" на важни теми касаещи българският народ.ех тези магистрали вече на пъпа ми покараха.народа се бори за своето оцеляване ,връщайки се в зората на демокрацията ни а той само за едни евро пари и инфраструктура ,която е на път да докара анурексията като водещо заболяване сред българите

 37. 37 Профил на vict
  vict
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#22] от "Емо":

  Тъжно е човек да чете коментарите - повечето са на лузъри, които чакат някой да им оправи живота, да им оправи цените, и въобще да ги ОПРАВИ наготово, без да положат и най-малко усилие. Да си бяхте останали при Живков и Виденов, който на времето фалира Нефтохим за да поддържа социални цени на бензина. Всичко беше толкова социално, че се намерихте със заплати 10 долара и пенсии 5 долара.
  Дали японците се вайкат като вас? Бойко е прав - трябва да се помага на икономиката, на тези които дърпат България напред, а не на лузърите, които са без работа, защото не са свикнали да работят или защото не ги искат на работа. Които искат евтин бензин, за да не си раздвижат задника пеш, и да продължат да си пушат цигари по 100-150 лева на месец.
  България прилича на селска провинция, без пътища, със запустели земи. Вземете се хванете и свършете нещо полезно, вместо да се оплаквате по форумите. Човекът си заряза рахата да помогне на тази държава, да привлечем инвестиции, да се почувстваме европейци, на способните да успеят, но лузърите са бесни, защото няма оправяне без работа. Другото е 50-100 милиарда дълг като Гърция и обратно ще завлечете децата си в блатото.

 38. 38 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Гневно

  До коментар [#37] от "Vict":

  "Човекът си заряза рахата да помогне на тази държава..."

  Ти чуваш ли се какво пишеш??????

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 39. 39 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#28] от "Музар":

  "Ама хич не ме избива на смях!" - може би си прав, но не си губи чувството за хумор. До изборите, според мен ще станем свидетели на бисери подобни на "Таз година полупроводници, до година цели проводници" , "Честит 8-ми март скъпи студенти" и т.н...

  Имаме два избора-
  1.Още да търпим самообявилите се политици завършили в "ПАТКА" - /нищо лошо към перничани, просто заемка от "Пълна лудница"/ и да го ударим на майтап. Само се питам докога...
  2.Или да последваме примера на на нашите "братя" от Северна Африка...
  Май, че като сме на последно място по какво ли не в Европа, сме се свлекли до северните брегове на Африка...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 40. 40 Профил на Maya Bahchevanova
  Maya Bahchevanova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  В интерес на истината, Лукойл така са посрали публично Трайков, че нищо чудно и да не се навият на молбата за мораториума на цените...
  http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=686485
  И са си много прави хората, аман от разбирачи, когато става дума за чуждите пари, всички чакат държавата да ги оправи и се скъсват да псуват по нета, а не си мърдат задника да направят нещо за себе си.

 41. 41 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#39] от "drakar65":

  Глей сия, с целите проводници е малко опака ситуация... Онези, полу-проводниците, всички знаем, за бой не стават. Ама целите - ехееее! стават си от всякъде !!!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 42. 42 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Садете картофи!
  Не крадем от магистралите, използвайки некачествени материали. А от къде Цецо има толкова имоти?
  Как 1000 гербери от съюза на зърнопроизводителите(неплщащи аренда на собствениците), които получават по причина, че членуват в ПП ГЕРБ 500 милиона субсидии всяка година, свалиха със 70 лева цената на некачествената, фуражна пшеница, с която ни хранят.
  Как падна цената на бензина след срещата с ...(да се свети името му, защото е спонсор на изданието) онова правешко ..., което ограби милата ни Родина.
  Няма да е кандидат, Слънцето ни, а кандидат на ПП ГЕРБ ще е кметът на с. Катунци, може би.
  Пенсиите ще ловят риба, няма само да ручат наготово.(чудех се, що в торентите има 10 диска за ловене на речини товари)
  Костов, виновен си за "мариците", май беше бащицата Му - царчето с коснатите "марици".
  Петролът се вдига, защото Либия..., ама петролът на другаря ...(да се свети името му) си е от СССР на Путин.
  Доходите ще се вдигнат ... ако работим повече! Явно Цветелина е работила най-много в тази ... мила Българийка.
  Белене се строи, усети се Слънцето ни, че може да свие и от там някой лев. Търси инвеститор, милият, само за да разбере, че никой няма да инвестира, освен братята от СССР. Така Гоце и малкото му гейче няма да имат достъп до взятките.
  Харчиме си тока... най-ефтин в Европа..., даже и го продаваме... Е...ти, кефа - 200-300 лева за ток е към 1/2 от дохода на нормален работещ в прованса.


  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 43. 43 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  ''Водещ: Че ще строим АЕЦ "Белене" и това ще запише.
  Бойко Борисов: Разбира се, че ще го запиши и аз онзи ден говорим с него и му казах, колкото бързо ...''

  Баси мамата. дрОгара борисич , на развален Български ли е говорил ........или нещо Дневник се е загубил в превода ?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 44. 44 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#40] от "maybah":

  Какво значи "посрали"??? Щяхме ли да разберем, че един регистриран с бг-фирме е включен от руска страна без трайко? Не, май??? А?

  Сигурно са го настъпили, хич и не се съмнявам.

  А за пазарните принципи - точно пък тия - рушняците, хич не ми ги и споменавай!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 45. 45 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#37] от "Vict":

  Просто нямам думи...
  Абе човек на кой свят живееш!? Ако което си написал го вярваш, а не е продиктувано.
  Въобще не се вайкам! От 3-дни не съм писал във форума нищо, щото имах много работа и не можех да си позволя да се разсейвам. Когато имам свободно време си позволявам да си "загубя" малко време тук.
  Там е работата, че това правителство вместо да си върши работата за която е избрано създава всевъзможни пречки, да не кажа, че просто не знае какво върши, или обслужва нечии интереси, но в никакъв случай на народа!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#37] от "Vict":

  Този ти пост явно считаш за връх в интелектуалната ти дейност, щом го слагаш под всяка статия. Проблема е пълната му безмисленост. Аз, за разлика от теб няма да си повтарям отговора и тук.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на Пламен Войтилски
  Пламен Войтилски
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#43] от "ARRI":

  Борисов беше повече от пространен и обстоятелствен.
  Говори за мама, за домашната градина, за картофките...
  А че мисълта му се отвличаше на моменти, вече сме свикнали.

 48. 48
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:21 на 20/03/2011 от неговия автор.

 49. 49 Профил на alxx
  alxx
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#38] от "Музар":

  Без това,за рахата,в думите на "Vict" има доста истина... Особено ми хареса изречението за японците

 50. 50 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Ако Трайчо е достоен човек би сиподал оставката след тези думи на ББ.

 51. 51 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Значи Трайко дето си траеше най-накрая се показа мъж и се мадигна срещу баджанаците Златев-Борисво. Надяваше се на народната подкрепа, ама му свиха сърмите набързо... Както вече е очевадно лидера не застава зад своите, а се дупи на дъртия миндил с 20 годишната булка. Този човек ли искате за лидер? Ми той елементарно отношение няма към политиката... Боже, явно Айнщайн е бил прав; ..., поне за вселената не е доказано, че е безкрайна.

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 52. 52 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#38] от "Музар":

  Тва не го е писал той . Хвалебствените слова са дело на ПРката на дрОгара борисич, а той само ги е пейстнал . Нещо позакъсаха с рейтинга и мобилизираха нова бодра смяна .........

  Б Е С Е Н !!!!!!!

  п.п. ЧЕСТИТО НИ БЕЛЕНЕ , БЪЛГАРИ !!!!!!!!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 53. 53 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#43] от "ARRI":

  АРРИ, че има ли нещо в това интервю, което да НЕ става за гъделичкане??? (ти се сещай другата дума и място )


  Знаеш как е по частните партита. Там всякакви хора влизат - дори и стари приятели, без никаква връзка с "ядрото на компанията". Дори и със съвсем противоположни виждания - върви купон и всико е ОК. Е, чат-пат на бара се решават и съвсем сериозни въпроси. Който чул, чул. Който разбрал - разбрал.

  Ама сега изглежда, че горилите от входа са се взели съвсем "на_сериозно" и са Ръгнали да играят "трефа".

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 54. 54
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:25 на 20/03/2011 от неговия автор.

 55. 55 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#47] от "Пламен Войтилски":

  Значи дрОгара борисич е говорил на развален руски, и проблемът не е у Дневник . Благодаря за пояснението .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 56. 56 Профил на nemoest
  nemoest
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#37] от "Vict":
  Най - жестоко наказваният грях от Господ е глупостта

  Maxime crudelis of Dominus castigati peccatum est stultitia. Res sacra est miser stultus
 57. 57 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 926 Весело

  Деянчето се държа като червена вещица-не слуша отговорите ,а плямпа глупости.Че и условия постави в началото?!А Бойко добре приклещи руските пиянки-51% без да плащаме,ако не-чао!

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 58. 58 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Прочетете това, хм, инТервЬО :) После хубаво помислете. После пак го прочетете! Цитирам Дякона: "Българийо!!!"

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 59. 59 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#57] от "Аксел":

  Не, Боко каза, че АЕЦ ще има. Мен лично тия условия никак не ме устройват, но пък братушките са им прекрасни. И на Боко също. А журналистката има пълното право в нейното предаване да поставя рамките на разговора.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 60. 60 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Няма друга държава с нещо подобно за шеф.
  Може би само Венецуела!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 61. 61 Профил на Пламен Войтилски
  Пламен Войтилски
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#55] от "ARRI":

  Да, със силен отклад на а-а-а-а-,ъ-ъ-ъ--ъ между репликите. Диана също не беше много във форма.

 62. 62 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 548 Неутрално

  "Дневник" бихте ли добавили и линк в статията: http://www.btv.bg/shows/neka-govoriat/videos/id/586

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 63. 63 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Можеше и по-добре да е това интервю. 20-25 мин са подигравка със всички. От телевизията, интервюиращата, през интервюирания до зрителя. Той затова я подфана за компирО, ама тя не клъвна. Нали е от стара коза яре.
  Трябваше поне 45 мин да е и в по-спокоен тон.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 64. 64 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Така, сега съвсем сериозно. Без да се задявам с прежде писалите.

  1. Един политик НЕ МОЖЕ да определя какви въпроси ще му задават. Той трябва да отговори на всеки въпрос, зададен от журналист или обикновен човек. Да сме наясно с това изначално условие.

  2. Когато му зададат въпрос, трябва да отговаря точно и по смисъл. Всякакви отклонения се приемат и са (!) уфлянкване!

  3. Като сбор от горните - всеки политик ДЪЛЖИ отговори на обществото, независимо кой как е гласувал. Но истински отговор, да не се повтарям.

  4. Приоритетите в политиката не може да се използват за измъкване (магистралите). Това, че има приоритети, изобщо не означава загърбване на останалите страни от дейността на държавата - щото точно този политик е и Глава на тази държава.

  има още много, адски много... като праввила в политиката и като съотвестващо поведение, говорене и действане. Но да се правиш на лумпен изобщо не влиза в схемата. А помпиерът точно това прави, съжалявам, не гласувах за него, но очаквах поне нормално поведение от него.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 65. 65 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Простак!
  Как може да се държи така на обществено място? Той не си говори със любовницата си! Със служебно лице говори..."Искате ли да си карате по селските пътища?
  -Не.
  Ами карайте си" .....................Кух,кух,че дрънка!
  "Да,знам между 90 ст за 700-750 гр".... Майка му е учителка ама не й е оставяло време да се занимава с него

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 66. 66 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1743 Любопитно

  * LET IT BE* - Beatles
  С него сваляхме комунистите преди 20 години.
  Бяхме много демократични. Комунистите се изплъзнаха.
  * LET IT BE* - Beatles
  Пак същото беше през зимните дни на 1996-1997 година.
  После малко загрубя играта. Но комунистите се разминаха с линчуването.
  Комунистите изиграха метаморфоза с НДСВ. Борисов беше там.
  Комунистите изиграха и своите реформирани. Нова метаморфоза - ТРОЙНАТА. Борисов пак беше там. В ролята на отказал се депутат. Кметът на ТРОЙНАТА. Новата метаморфоза.
  Комунистите окончателно изиграха левите реформатори. Изиграха и десните реформатори. Метаморфозата ГЕРБ.
  Борисов вече е начело. На метаморфозата.
  Плюс ДС-арите и милиционерите. Плюс вечната номенклатура.
  Борисов е начело на всички тях.
  Събирателен образ на контрареволюция. ЧЕРВЕНА!
  * LET IT BE* - Beatles
  За Борисов.
  * LET IT BE* - Beatles
  За ГЕРБ.
  Този път ще е третият. И трябва да успеем да смажем комунистите. Окончателно!
  За да не си губим времето и живота с четвърти път.
  * LET IT BE* - Beatles

 67. 67 Профил на nemoest
  nemoest
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#65] от "Бай тоз":
  "Майка му е учителка ама не й е оставяло време да се занимава с него"
  Тя е била по френски за това изненада онова джудже Саркози с поздрава "БОНЖУАР"

  Maxime crudelis of Dominus castigati peccatum est stultitia. Res sacra est miser stultus
 68. 68 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Бойко Борисов пред Би Ти Ви: Помолил съм "Лукойл"
  ...
  Помолил съм се на ...(еди кой си)... пред ... (еди какво си,... ма не битиви, а ...пред иконата Му, ..примерно)!
  Това е правилният изказ за молба пред светец покровител и закрилник, ....просто отбелязвам.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 69. 69 Профил на bosworld
  bosworld
  Рейтинг: 427 Неутрално

  nashiqt "General" striktno spazva zapovedite: Put_in !

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  чичковите червенотиквеничковчета
 70. 70 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#69] от "bosworld":

  Хаха! Много точно!

  Put_in !

  Вкарай го!


  Става ли този превод?

  Баси, издивяваме!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 71. 71 Профил на Dreadlord
  Dreadlord
  Рейтинг: 701 Гневно

  Тиквеникът си е тиквеник, но такова нагло, просто, досадно и противно кокоше като тая журналистка няма! Дали нарочно не води тя интервюто, за да изпъкне тиквеникът?

  Who is General Failure and why is he reading my disk?
 72. 72 Профил на bosworld
  bosworld
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Putin: Tovarish Borisov, ...
  BB: Tovarim, tovarim ...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  чичковите червенотиквеничковчета
 73. 73 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 648 Разстроено

  Доста простовато говори премиера (както винаги), но което истински ме ужаси в това интервю е невероятната простота и непрофесионалност на водещата. Във всяка нормална държава такова чудо не може да работи като журналст в която и да е себеуважаваща се медия. Прекъсва през цялото време събеседника, не задава въпроси а се опитва да налага отговори, прескача от тема в тема без всякаква връзка и принизява доста сложните теми на разговора до едно улично-селско ниво.
  Та общо взето е разбираемо, че ББ си изпуска на няколко пъти нервите. По този начин не може да има сериозен разговор по важни въпроси...

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#73] от "antikommunist":

  Някак си не се връзва. Една журналистка, колкото и трагична да е, няма как да е по-притеснителна от нулевото ниво на премиера.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ...С ЛИПСАТА СИ НА ПОЛОЖИТЕЛНИ КОНЦЕПЦИИ И НАТРАПчИВИ МЕГА ПРОЕКТИ СТУВАщИ МИЛИАРДИ, НЕСЪМНЕНО щЕ ДОВЕДЕ ВРЕДНИ ПОСЛЕДИЦИ И ДЪЛГОВЕ В ПРЕСТОЯщОТО ТЕЖКО ДЕСЕТИЛЕТИЕ. НАСЕЛЕНИЕТО Е ПРИКАНЕНО ПО СТАР КОМУНО ОБИчАЙ ДА СЕ САМОЗАДОВОЛЯВА С ПРОДУКТИ ТИПИчЕН ЖИВКОВСКИ ПОХВАТ ЗА ОПРАВДАВАНЕ НА МЕГАКОМУНО ИДЕИТЕ ЗА МЕЖДУНАРОДНАТА КОМУНИСТИчЕСКА СОЛИДАРНОСТ, сега на нов глас - да подкрепим идеите ня международната комуноикономическа конвергеция...С НОВИ МАГИСТРАЛИ ЗА МУТРОБИЗНЕСА И ЕНЕРГО РЕСУРСНА ДАЛАВЕРА В БРАТСКИ БЪЛГАРО-РУСКИ ИДЕОЛОГЕМЕН ПРОЕКТ - АЕЦ "БЕЛЕНЕ", защото другите 2 се оказаха руски популистки недомисля.

 76. 76 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ГАЗПРОМ може да е в нарушение на Евроинструкциите за монополното притежаване на суровината, и съоръжението за разпространение едновременно, както и за желанието за пълната собственост върху тръбите

  ЛУКОЙЛ е в нарушение на същите правила като притежава суровината, която преработва , след това на съоръжението което преработва тази суровина, а след това и на мрежата за продажба - това води до безконтролен монополизъм в отрасъла, както и до нарушение на разпоредбите на Европейският съюз в рамките на който се намира и България

  РОСАТОМ все още няма Европейски лиценз за строителството на ядрени съоражения в пределте на ЕО.

 77. 77 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ...нарочно интервюто е направено като блиц за да се създаде впечатление, че се работи и мисли много напрегнато. Върху неща много сериозни за бъдещето на страната както и за да няма нито смислено зададени въпроси, а и още по-малко смислени отговори... Стремежът е всичко да се решава бързо и на коляно, защото видители предишните отървали влака вече...Това е демагогски неправилно поставена позиция поставяки нещата пред свършен факт, нетърпяща друго мнение...

 78. 78 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Ами да вземе да помоли и Мишо Бирата...

 79. 79 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#64] от "Музар":

  Да, досега всички български политици отговарят на въпросите точно, ясно и по същество. "Царят" беше най-яркият пример в това отношение, но и Първанов, Станишев, Костов - кратки, ясни, конкретни и отговарят по същество.

  Ама откъде се взе Бойко, да шкалкави и да говори неясно и със заобикалки, тц, тц.

 80. 80 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dehumanizer":

  В жълто си, но но не уцели тоА път. Не може само по морето на масата да се върви. Трябва и СОБствено мнение да има човек, а тоя път не е сякаш.........................

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ... от отговора на Преседателя Б.Борисов за АЕЦ Белене се разбира, че България ще получи, 51% без да плащала нищо и eкспертите от HBCS ще кажели как БЪЛГАРИЯ ХЕМ ДА Е СОБСТВЕНИК НА 51%, ХЕМ ДА НЕ ПЛАТИ НИТО СТОТИНКА - нещо как да получим безплатен обяд...???

 82. 82 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#66] от "AzDebil":

  ..........Комунистите изиграха метаморфоза с НДСВ. Борисов беше там...........

  Първа ЛЪЖА.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 83. 83 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#79] от "kaka_ginka":

  ...те щото и другите като него и ти кат матриала, затуй тъй ти са струва Джина...

 84. 84 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#66] от "AzDebil":

  ВТОРА ЛЪЖА!


  .........Нова метаморфоза - ТРОЙНАТА. Борисов пак беше там. В ролята на отказал се депутат...............

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 85. 85 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Весело

  Много моля,ако някой знае как се гледат картофи на балконче метър на метър, да каже,че да взама да си подпомогна семейния бюджет!Благодаря предварително!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 86. 86 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  До коментар [#66] от "AzDebil":

  НАЙ-ДЕБЕЛАТА ВИ ЛЪЖА.


  .......................Събирателен образ на контрареволюция. ЧЕРВЕНА!
  * LET IT BE* - Beatles
  За Борисов.
  * LET IT BE* - Beatles
  За ГЕРБ.
  Този път ще е третият. И трябва да успеем да смажем комунистите. Окончателно!
  За да не си губим времето и живота с четвърти път.
  * LET IT BE* - Beatles....................

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 87. 87 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "AzDebil":

  На дърти лъжци като тебе никой не вярва вече, а ако се намери такъв АЗ ще му отворя очите ЧЕРВЕНУШКО.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#85] от "pavla":

  Картофи на балконче не може. Може домати.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#81] от "renegat":

  Зависи какво са решили да считат за внесен капитал.

  Иначе, аз останах с впечатлението, че ако не се изпълнят условията, централата няма да се строи.

  Между другото, да се надяваме, че ако се строи централата, в договора ще се запише, че разширяването на дела на европейските инвеститори ще е за сметка на руския дял, а не на българския.

 90. 90 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#81] от "renegat":

  Точно, иначе няма договор, няма и централа. 51 %.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 91. 91 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#79] от "kaka_ginka":

  Костов каквото е казал го е направил, а това, че на хората им се развали рахатлъка, без да го желаят е друга работа. Затова е и мръсен,черен, продал за 1 лев, окрал страната рушветчия и убил надеждите и мечтите и на сини и на червени разтурил всичко около себеси с жена партийна секретарка и завършил за летец преподавател по политикономика.

  И е ЕДИН МНООГО ГОЛЯМ ТРЕТИ ВЪПРОС за това като гласуваш ли за Борисов как получаваш Костов автоматично...

  И КАК СЕГА КАТО НЕ СМЕ ГО ПОЛУчИЛИ АВТОМАТИчНО трябва да сме много спокойни и да подкрепяме новото превъплащение на БКП с ново име. НО СЪС СТАРИ И ИЗПИТАНИ ДС И КГБ УПРАВЛЕНСКИ ЕДИНОНАчАЛНИ ПОХВАТИ ЗАКАЛЕНИ 66 ГОДИНИ ПАРТИЙНА БОРБА срещу едиа ерозирала нация, без самосъзнание за такава.

 92. 92 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#89] от "kaka_ginka":

  ...това Джина е един вариант, който не е нито предложен нито обсъждан, нито самият Председател на Републиката знае все още, но изказването граничи с простота за да бъде разбран и от пенсионерите, които като чуят, че ще получат нещо като безплатен стар гащеризон, малко употребяван от братята руси, и одплатен експертно от HBCS отиват и пускат билютина за ГЕРБ ...туй то!

 93. 93 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#89] от "kaka_ginka":

  Централата и нейният строеж се решава в Брюксел - нито в София, нито в Москва, а че сме дали пари и то не малко, това е пети въпрос, но баницата се изяжда от лудия, който знаем, че не е такъв още от самото начало. Но тъй като нестава дума само за баница, а за пари и то за МНОГО пари - всички се ослушват. РОССАТОМ трябва да си получи лиценза първо и да се докаже в Европа, което е и стратегическата цел на руснаците и после да мине на преглед как се строи в ДОКАЗАНА земетръсна зона И тогава чак кой колко как и кога... НО БЕЗПЛАТНИТЕ ОБЕДИ СА НЕОСЪЩЕСТВИМИ ДНЕС. A това е пи-ар блиц анкета, с блиц журналисткс в блиц телевизия...

 94. 94 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#36] от "mijqtovic":

  Той и путин с магистрали работи за имиджа си, но поне има газ, а нашите са талигаджийски,я мине някой - я не...Съдба...!!!

 95. 95 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Абе вие отворете възможностите за внос на гориво, пък Лукойл, ако ще, да вдига цените!

  Ама шефа не дава, нали?!

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 96. 96 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  До коментар [#85] от "pavla":

  Премиерът идва, огрява и картофите на балкончето цъфват и връзват за вчас.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 97. 97 Профил на lackofmotivation
  lackofmotivation
  Рейтинг: 8 Весело

  Кифла: Ами, тогава дайте на руснаците 6.3 млрд
  бръкни си в задния жоп и ги извади

 98. 98 Профил на lyudo65
  lyudo65
  Рейтинг: 381 Гневно

  Всеки говори, а никой май не помни какви бяха цените на горивата преди кризата през 2008 г. и какви, като започна поскъпването на петрола.
  Цена за 1 л газ 1.35лв. при 150 долара за барел.
  сега цена (е вече намалена) 1.22лв за 1л. газ при цена на петрола под 100 долара.
  смятайте сами и кажете ,че това не е спекула с цените и една голяма лъжа. Акцизи не са увеличавани, и няма защо да се намесват в сметките.
  Много е проста сметката: високи цени, повече пари за данък който се плаща на държавата и до тук. Това е, не се увеличава данъка директно на хората които работят, смуче се от всеки в държавата. Просто е :лесна система за обиране на народа, с приказки че някой нещо не разрешава да се направи.
  А, И ХЛЯБА НЕ СЕ ГЛЕДА ПО МАГИСТРАЛИТЕ И БЕЗ СЕЛСКИ ПЪТИЩА НЕ МОЖЕ!
  За друго вече не ми се пише,
  МНОГО СЕ УМОРИХ ОТ ЛЪЖИТЕ И НАГЛОСТА НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ

 99. 99 Профил на принцът
  принцът
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#64] от "Музар":

  Добре, че ББ няма нищо против подобни съвети.
  Станишев и компания, за да си спестят подобни коментари, не отговарят изобщо, или отговарят - но с някви дрънканици без да дават информация по зададения въпрос...

  Светът не е толкова прост, колкото ни се иска.
 100. 100 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1367 Разстроено

  Дневник, това не е коректно: "Бойко Борисов: Това, предполагам, на кандидатстудентските избори на госпожа Кунева доста ще се напомни."
  Борисов казва ясно "кандидатпрезидентските"! Айде, в името на коректността го променете...

  Ecrasez l’infâme
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK