"Инвестбанк" ще осигури здравна помощ и почивка на заложниците в Сливен

Ръководството на Инвестбанк АД изрази удовлетворение от благоприятното приключване на инцидента със заложниците - служители на банката в Сливен и радост, че всички са живи и на свобода.


Председателят на управителния съвет и изпълнителен директор Диана Младенова съобщи, че банката ще предостави всички възможности, които има, на пострадалите служители и техните семейства, за да им помогне да преодолеят тежкия стрес през последното денонощие. Ще им бъде предоставена специализирана медицинска помощ от ЗОК "България Здраве", както и възможност за почивка със семействата им във "Феста хотели".


Ръководството на банката изказва специална благодарност на лекарския екип и на ръководството на болницата в Сливен за грижите за простреляния охранител Станчо Станев. По информация на банката животът му е вън от опасност.
Членовете на управителния съвет на "Инвестбанк", които от вчера са в Сливен, имат готовност при първа възможност да се срещнат със служителите и техните семейства.


Ръководството благодари на министър-председателя Бойко Борисов за личната му ангажираност и участие, на главния секретар на МВР Калин Георгиев – за ръководството на операцията, на органите на МВР като цяло, на областния управител на Сливен и на всички, които оказаха съдействие за успешното приключване на критичната ситуация.


Заложническата драма започна в 16 ч. на 23 март, след като въоръжен мъж нападна клона на "Инвестбанк" в Сливен. Тя приключи за близо 19 часа след и шестимата служители, задържани от похитителя,  вече са освободени.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK