Управляващите и левицата си размениха взаимни обвинения с декларации

Управляващите и левицата си размениха взаимни обвинения с декларации

© Юлия ЛазароваГЕРБ и БСП си размениха взаимни обвинения с декларации преди началото на парламентарния контрол днес.


От управляващата партия заявиха, че БСП вече е започнала предизборната си кампания крайно негативно, съобщи БТА. БСП цели да трупа рейтинг, играейки си със страховете на хората, и така се опитва да саботира усилията на правителството да строи магистрали, да усвоява средства от европейските програми и да създава икономически активни граждани, се казва в позицията на ГЕРБ, представена от депутата Иван Вълков. .


В декларацията си управляващите заявиха, че след управлението на Тройната коалиция българите вече не вярват на обещания, искат само резултати. В нея се посочва още, че БСП има една кауза - да разпространява лъжи и всячески да пречи на България, като целта е ГЕРБ да не успеят.
От ГЕРБ се обърнаха с призив към левицата - "Спрете да хвърляте пепел в очите на българите, спрете да се подигравате и да лъжете официалните институции, академичните институции, бизнеса и най-вече хората". За разлика от левицата ние доказахме, че стоим зад обещанията си, заявиха още от ГЕРБ и дадоха за пример началото на работата по магистралите "Марица" и "Струма", изграждането на "Хемус".


От своя страна пък парламентарната група на Коалиция за България заяви в декларация, че протестира срещу безхаберието на управляващите, демагогиката, която властва в страната, некомпетентната и безотговорна политика в областта на доходите и на икономиката и срещу липсата на каквато и да е грижа за обикновения човек.


Зам.-председателят на групата Ангел Найденов призова от трибуната всички, които споделят това разбиране, утре да се присъединят към организирания от БСП протест от 11.30 часа на площад "Батенберг" в София. Днес няма да предлагаме поредните мерки, решението за вас е едно - оставка на правителството, обърна се Найденов към министрите и депутатите от ГЕРБ. Той припомни, че от средата на миналата година от БСП и КБ многократно предупреждават за влошаването на социално-икономическата ситуация в станата - за повишаването на цените и обедняването на българите, настояват за активни мерки на правителството.


Вместо решения правителство ни предлагаше добре режисирани, но абсолютно неуместни пиар акции, отбеляза Найденов. Той цитира и данни на НСИ, според които през последното тримесечие на 2010 г. средният месечен доход на член от домакинството е бил 308 лева при необходими 600 лева.
Найденов отбеляза, че има всички основания да се каже, че са се върнали мрачните времена на борбата за оцеляване за огромната част от българските граждани. Според него, освен влиянието на международната обстановка, основната причина за катастрофалната ситуация в страната е липсата на последователна политика в икономиката и развитието на доходите в страната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK