Първанов: Имам самочувствието на успял политик

Архив.

© Красимир Юскеселиев

Архив.Искам следващият президент да е по-добър от мен. Не бих ревнувал. Аз имам самочувствието на успял политик, и то политик, който е постигнал всичко сам."


Действащият държавен глава на България Георги Първанов казва това в Монтана, в препълнената зала на Младежкия дом по време на предизборна по същество среща с хора от града в четвъртък вечер. На въпроси от залата какво е АБВ президентът обясни, че създаденото от него гражданско движение АБВ няма да участва в изборите, но ще подкрепи кандидати за кметове.


Срещата можеше да бъде в почти всеки друг български град, дори и в друга година. Речта показа, че посланията на Първанов не са претърпели голяма промяна. Изненади има само в темите, които до момента не е успял да коментира.
Държавният глава отново убедително говори пред аудиторията си за това, че защитава българския интерес, като балансира между Русия от една страна и НАТО, ЕС и САЩ от друга.


Публиката, предимно от "хора с бели коси", както ги определи самият той, слуша внимателно как около час президентът говори по теми от закриването на болниците в малките населени места, през успехите на българската енергийна дипломация и смисъла от АЕЦ "Белене", цените на горивата, агресията в политиката, състоянието на армията и различните концепции за нейното развитие, историята.


На тридесетина стола седят и по-млади представители на града – и те слушат внимателно, почти с маниера на осмокласници пред учителя си по история.


"Аз, разбира се, приемам това, което е договорено за цените на горивата, но имам известен скептицизъм". Скептицизмът  на Първанов е какво ще се случи след месец и дали тогава цените няма да се увеличат, а направо да скочат.


Скоро след това настоящият държавен глава избира друга злободневна тема – заложниците в банковия офис в Сливен. Използва случая да сподели различния си анализ за случващото се от този на вътрешния министър. Въпреки че такъв въпрос залата не поставя.


Президентът намира корените на заложническия екшън в политическата агресия: "Апелирам да кажем стоп на политическата агресия като стъпка в овладяването на агресията в обществото"


Това дава повод на местен човек, приготвил дебела папка с документи по неразрешено дело, да попита каква е в България съдебната система - "държавна, частна или престъпна?"


Парадоксално, но в залата в Монтана Първанов сякаш се показа в два образа – в единия той се вписва напълно в обстановката на Младежкия дом, с архитектурата и атмосферата на 70-те години, която дреме зад червените завеси.


В същия момент българският президент изглежда и някак не на мястото си пред хората. Физически ги разделят само три саксии с изкуствени цветя. Думите му обаче изглежда трудно прехвърлят огромната пропаст между президента с официален костюм и вишнева вратовръзка и хората с поизносени дрехи, които седят срещу него .


Те се смеят на коментарите му, че не може премиерът в тази кризисна ситуация вместо да направи нещо, да съветва хората да си садят картофите. Държавният глава веднага подчертава, че знае какво е да работиш на полето от сутрин до вечер, защото самият той е роден на село.


С изключение на първите два-три реда в залата, където са най-активните от публиката, много хора по-назад гледат към сцената с полувярващи погледи, скептично мрънкайки в отговор на думите на президента за сравнително ниската безработица в Монтана. Повечето от  хората, които взимат микрофона всъщност не задават въпроси, а коментират лични впечатления от предишни визити на държавния глава или изразяват подкрепа.


Един офицер иска да чуе как Русия гледа на готовността на България да участва в мироопазващи операции и няма ли да наградят с ордени "Стара планина" двамата български космонавти. Ето какво отговаря върховния главнокомандващ за начина, по който България балансира между бившия хегемон на Варшавския договор и новите си задължения в НАТО:


"Дали обиждаме Русия? Вижте, вие сте ме избрали да защитавам българския интерес. Аз образно съм формулирал каква да бъде българската външна политика – такава, каквато позволява руски енергийни проекти, за които Западът се мръщи и такава, която позволява наличието на американски войници и полигони у нас."


Намерението на един гражданин на Монтана да се оплаче от адвокат и да разкаже проблема си своевременно бива прехвърлено на една от сътрудничките на президента, която  поема документите по проблема му. Сред малкото задали конкретен въпрос се оказа журналист от "Дневник". Другата част от медиите предпочитат да документират срещата.


Държавният глава избягва от конкретен отговор на въпроса как точно може да помогне на Северозападния регион, като го слага в приоритетите на основаното от него гражданско движение, но изчерпателно отговаря, че подкрепя горещо проекта за АЕЦ "Белене". Дори, по неговите думи, това ще е  антикризисна мярка, защото в изграждането му ще се отворят много нови работни места.


Въпреки напредването на вечерта хората продължават да стоят в залата, вероятно очаквайки какво ще чуят след обещанието на президента, че цяла вечер е на тяхно разположение.Какво  каза Георги Първанов пред жители на Монтана:


"Най-голямата причина да не излезем от кризата е това, че има криза на управлението."


"Искам следващият президент да е по-добър от мен. Не бих ревнувал. Аз имам самочувствието на успял политик, и то политик, който е постигнал всичко сам."


"АБВ е гражданско движение...Няма да участва, няма да издига свои кандидати на предстоящите избори, но, разбира се, може да реши да подкрепи един или друг кандидат за кмет."


"Българите се разочароваха тотално и от стари, и от нови партии."


"В перспектива аз мисля, че в АБВ могат да видят надежда онези над 40%, които искат да се реализират чрез друг вот, различен от традиционните партии."


"Аз не искам власт. Да се разберем – моята цел след 20 години в политиката е преди всичко да дам шанс на младите, не само младите, но на ума и таланта на нацията, както навремето казваше д-р Дертлиев."


"Да ви направя една другарска забележка – не сте достатъчно критични...Знаете, че нося на критика. Като съм ви паднал аз и няма министри, поне критикувайте мен и питайте."


"Що се отнася до "Белене", това е един проект, зад който аз стоя и независимо къде съм, дали в София, в Монтана, в самото Белене, аз ще отстоявам идеята за развитието на ядрената енергетика в България. Давам си сметка, че след катастрофата в Япония ще се повишат изискванията и аз съм за това....Аз съм за това Европа да има единни критерии за безопасност. Не искам нашата ядрена енергетика отново да стане жертва на ангажиментите, които имат западните политици към своите избиратели."


"Военният министър иска да имаме армия, която да се сведе до няколко контингента, които да въртим за различните мисии, изхождайки от съображението, че няма външна заплаха за националната сигурност. 1998 г. същото приказваше и Иван Костов...Месеци след това избухна юговойната и заплахата кацна на нашата граница....Е, как ще се съглася, че няма рискове, че няма заплахи?"


"Не може да има износ на демокрация. Така както навремето спорехме с идеята, не може да има износ на революция." (по повод Либия)


"Държавният глава не може да се произнася по ръководството на една или друга партия." (на въпрос докога ще се "влачи едно провалено ръководство на БСП?")


"Аз не идвам (в Монтана, бел.ред.) защото на мен ми предстоят избори... Надявам се след мен да дойде и премиерът и да изкаже своите различия, да ги обоснове и да влезем в спор. Няма лошо президент и премиер, президент и министри да спорят за политика, лошо е да си отправяме лични бележки, персонални характеристики."


"Защо не се прави рекапитулация на онези антикризисни мерки, които на два транша бяха приети от правителството?"

Коментари (146)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  То селското самочувствие обикновенно е неадекватно, та не се учудвам.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1025 Весело

  Агент Гоце е успешен Съветски, а после Руски политик, това е факт

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 3. 3 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Моля ??? Ти луд ли си бе ?!

 4. 4 Профил на Schwejk
  Schwejk
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Измерено в руски рубли, безспорно си прав Архарич

 5. 5 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Този, ако имаше световно по говорене на празни приказки, щеше да е многократен шампион... Трудно мога да си представяй някой, който да ми е по-антипатичен и чийто задник да искам да сритам повече.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 6. 6 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Най-успешният бракониер на републиката.

  Orda
 7. 7 Профил на bat johnny
  bat johnny
  Рейтинг: 367 Весело

  И аз имам самочувствието на нобелов лауреат

  Дюнери пробирам, ЕГН-та си набирам....
 8. 8 Профил на alex22
  alex22
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Е не . Не може да е толкова нагъл.

 9. 9 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1291 Весело

  Има си хас, някой родом от Пернишко да няма самочувствие.

  То тия с Голф 3ките си мислят, че са нещо смесено между Фитипалди и Шумахер на пътя, пък този ли представител на Граовската фауна няма да има самочувствие?

  Искам да припомня как обаче Гоце стана президент:

  По случайност!

  Който не ми вярва да си направи сметката Петър Курумбашев в чии екип е бил през 2001ва, какъв съвет е дал тогава и къде е той днес.

  А колко успешен е Гоце наистина, мисля всеки може сам да си направи сметка: два мандата изпълнени с лъжи, бездействие, празно говорене и покровителстване на частни интереси.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 10. 10 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1291 Весело

  Този окончателно доказа, че няма никаква връзка с управлението на физиологията си...

 11. 11 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  Кариерата му по план трябваше да развие още по-успешно и той да стане председател на "Големия ШЧленм", но събитията се развиха неочаквано и сега го грози смърт като таза на другия успешен Съветски, а после Руски политик - А. Луканов

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 12. 12 Профил на Ежко
  Ежко
  Рейтинг: 1291 Весело

  Е, кво пък? Нека си има самочувствие агентът. Нормалните президенти имат престиж.

 13. 13 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 802 Весело

  Наглецът - "сам" - или с помощта на ДС и Костов?

 14. 14 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Tрипера определено си живее в някаква своя си, паралелна на нашата реалност .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 15. 15 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Мдааа - Гоцето е "фигура", приличаща на Брежнев. Нищоговорене, нищоправене и раздаване на медали на свои почитатели и съратници.Любимо занимание на Брежнев. Всъщност една майка ги е раждала - Комунистическата партия. А оттам каквото излезе......
  А това, че е от село го знаем всички - там ще си и остане - само един каскет и едно колело му липсват.И навати ръкави на ризата ))

 16. 16 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  като го чета това и си мисля че не е било трипер а сифилис и то мнооого дълго време нелекуван... гоце изчезни моля ти се ...

 17. 17 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1291 Весело

  Е на тия побелелите Гоце им разказа играта, ама те си го обичат. Нали си е от тяхната черга - с външна тоалетна и всички останали екстри на селския бит и култура - ловец е, а от време на време и удря некое младо моме за разнообразие. Типичния селски партиен деребей от едно време.

 18. 18 Профил на българи юнаци
  българи юнаци
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Дебелокож и нагъл тип!!

 19. 19 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 726 Неутрално

  ...следващият президент да е по-добър...

  При такъв "еталон" няма да е труднопостижимо

  ...формулирал каква да бъде българската външна политика – такава, каквато позволява руски енергийни проекти...

  Позволява? Твърде меко казано... "Налага" ми звучи по-точно

  Айде Бегай Вече (АБВ)!

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 20. 20 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Е, истината не може да се отрече, макар, че трудно се преглъща.

 21. 21 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 726 Любопитно

  ..."Първанов: Имам самочувствието на успял политик...
  Публиката, предимно от "хора с бели коси"....
  от закриването на болниците в малките населени места,......
  много хора по-назад гледат към сцената с полувярващи погледи, скептично мрънкайки в отговор на думите на президента за сравнително ниската безработица в Монтана...."

  МНОГО УСПЯЛ ПОЛИТИК НЯМА ЩО....
  Ако бяха поуправлявали още малко комунистите, не само болниците щяха да бъдат закрити, ами и държавата! Защото малките населени места вече ефективно са закрити - просто няма хора...
  Но пък демагогията комунистическа е СТРАШНА СИЛА - сега и това се опитват да "пришият" на ГЕРБ!

  ПП: Поздравления за авторите на статията! Много добре написано. Има много текст и между редовете - за всекиго по нещо!
  Апропо, за въпросната СЕВЕРО-ЗАПАДНАЛА България винаги съм се питал: "Дали са бедни, защото са комунисти, или са комунисти, защото са бедни???"


  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 22. 22 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 648 Неутрално

  АХахахахахаха
  Не не, чакай, искаш да кажеш ... мхахахахах

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 23. 23 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 675 Гневно

  хахаххахахахахаххахахаххахахахха
  Фалшиво е чувството ти, че си успял, както е фалшиво чувството ти, че не си пълен изрод. Фалшив си до корена на корена на малкото си мозъче. Пълен със фалш и самозаблуди, и за твоето съзнание няма да има покой.
  Ако трябва да залагам, най-вероятно и до смърния си одър ще продължиш да настояваш, че не си мръсник, но дълбоко в себе си, винаги ще знаеш каква си жалка отрепка.

 24. 24 Профил на nofear
  nofear
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тони брат, много си прав за селското самочувствие на Гоце...Това е обяснението за тази наглост.

 25. 25 Профил на dudo
  dudo
  Рейтинг: 1291 Весело

  "Да ви направя една другарска забележка – не сте достатъчно критични...Знаете, че нося на критика."

  Чичо Гошо, щом носиш на критика, ето:

  Чичо Гошо, много си двуличен, задкулисен, властолюбив и убиваш невнни животни за удоволствие. Пишеш ненужни книги и изсичат дървета заради тях. И прати лошия Филчев на почивка, а той си е леко ......плюс това.

  Дудо ви обича!
 26. 26 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 932 Весело

  Съфорумци, изпитвам удовлетворение само като, ви чета и всички Вие против Гоце!!! Това ми направи денят по хубав )))
  ваш Дуле Савич!

  Forza Lazio!!!
 27. 27 Профил на vf315
  vf315
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Ако е турчин , помак , мангал , софянец - добре !
  Обаче ако е граовси шоп -мнооооого , ммного зле !

 28. 28 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Имам самочувствието на успял политик"
  Е Гоце много ти се иска . Ама оценката не я даваш ти, а хората и най-вече историята, а тя е безпристрастна.

  Sofianec
 29. 29 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Гоце ако знаеше какво е интернет и как го коментират хората там.... ама и на най-разни мероприятия го освиркват.... баси проститутката е....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 30. 30 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално  Сбогом дрогар, мисията е изпълнена !!!

  - Почивай в мир, амин !!!  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 31. 31 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 625 Разстроено

  бррррррр колко неприятно...

 32. 32 Профил на LvM
  LvM
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#25] от "dudo":

  И освен това е противен съветски гащник.

  "Socialism is not an alternative to capitalism; it is an alternative to any system under which men can live as human beings."
 33. 33 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 726 Неутрално

  И си успешен повече от всички други преди теб,а и всички действащи политици днес!

  bravy
 34. 34 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  "Той отново убедително говори пред аудиторията си за това, че защитава българския интерес, като балансира между Русия от една страна и НАТО, ЕС и САЩ от друга."

  Президентът да не е забравил, че България сме членове на ЕС и НАТО и няма как да балансираме с тях, ние сме с тях, а Русия са другите.
  Преди два месеца в дебата на Капитал за ПСА от младежкото БСП изразиха същото мнение - че трябвало да сме на равно разстояние от Брюксел и Москва.
  Аман.

 35. 35 Профил на strk
  strk
  Рейтинг: 224 Неутрално

  страницата в уикипедия за гоце е показателна за успешната му кариера

 36. 36 Профил на gwendolin
  gwendolin
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Гоце, ти май бе единственият политик персона нон грата на запад от Сърбия

 37. 37 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Любопитно

  ...........Монтана в препълнения Младежки дом снощи..............

  Някой има ли представа КОЛКО хора събира този Младежки дом в Монтана?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 38. 38 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Самочувствието на Гоце ,че успял политик е плод на провалил се народ.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 39. 39 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#34] от "Yard":

  .............Президентът да не е забравил, че България сме членове на ЕС и НАТО.........

  Е как ще забрави като ТОЧНО това говедо подскача най-много ПРОТИВ членството ни в НАТО.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 40. 40 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#37] от "Руслан 21":
  И колко "младежи" е имало

 41. 41 Профил на bgzele
  bgzele
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Еййй няма такъв нагъл тип. Успял е само да се изака в/у българия за всичките години които е бил политик.

  Не го е срам, мизерник, предател на България!

 42. 42 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 961 Весело

  ....в препълнената зала на Младежкия дом по време на предизборна среща с хора от града в четвъртък вечер....
  Каква предизборна среща е имало?!

  Машини прости, народ неук.
 43. 43 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  До коментар [#36] от "gwendolin":

  Р. Путков също е така...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 44. 44 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#37] от "Руслан 21":

  '' ...........Монтана в препълнения Младежки дом снощи..............

  Някой има ли представа КОЛКО хора събира този Младежки дом в Монтана?''

  Имало е 67 пенсионера и охраната на трипера . За хора не съм разбрал да е имало .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 45. 45 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Весело

  До коментар [#40] от "deepdish":

  А бе приемам и САМО младежи да са били. Все някъде наоколо там ще има дом за хора с ментални увреждания.
  Въпросът е колко събира залата?
  Това ме мъчи - бройката.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на bag
  bag
  Рейтинг: 470 Весело

  Типично за комунист.
  Нагъл/ценичен и самоуверен!
  Всички които не аса с него нищо не разбират и са тапънари нуждаещи се от РЪКОВОДСТВО! Та да им се отворят очите и разберат истината.
  Майкатааааааааааааа! Майката!

 47. 47 Профил на Harmand69
  Harmand69
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
  Krishnamurti

 48. 48 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Весело

  До коментар [#38] от "navy":

  От централата се объркват от коментара ти и затова само ти нямаш минус. Давай така, обърквай ги.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 49. 49 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  .........."Искам следващият президент да е по-добър от мен.Не бих ревнувал."..........

  Е това вече си е реално искане. Ще се изпълни това му желание. НЯМА как следващият да не е по-добър. Дори куче да вържем в президентството поразиите ще са в пъти по-малко.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#2] от "spas27":

  И какво му е успешното от руска гледна точка? Само празни обещания и издънки. Аз, ако бях от Кремъл, бих казал за гоце:

  "С такива приятели на кой му трябват врагове!?"

  (англ. поговорка)

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 51. 51 Профил на Търсач
  Търсач
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#47] от "Harmand69":
  http://bgsahajayoga.files.wordpress.com/2008/08/bertrand-russell-5.jpg

  "Freedom which does not have the background of wisdom has no meaning at all." - Shri Mataji
 52. 52 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  "Апелирам да кажем стоп на политическата агресия ....
  =======================


  Кой започна със записи в пРезидентството ??!

  Кой каза Мъка ..... ??!

  Кой каза "нешата отиват на зле" ....

  Кой каза, че ще направи Референдум за АЕЦ Белене ??!

  Ееее .... отиват на зле ама за Червената Мутра Гоце !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 53. 53 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 790 Неутрално

  HAHAHHAHAHAHAHAHAHAH

  Петък е! Ден на майстора!

  Гоце, ако туй го вЕрваш, значи следващият ти мандат ще е в Св Иван Рилски до Курило...

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 54. 54 Профил на kuni
  kuni
  Рейтинг: 213 Разстроено
 55. 55 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело


  "Думите му обаче изглежда трудно прехвърлят
  огромната пропаст между президента с официален костюм
  и вишнева вратовръзка и хората с поизносени дрехи,
  които седят срещу него".


  - Браво на авторите на статията !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 56. 56 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#9] от "NPaine":

  За това ,че Гоце е станал президент няма вина нито обикновения граовец,нито Голф -двойките.
  Гоце е президент заради тъпотията общобългарска.Гласоподаваелите от Пернишко са малко под 2% от общия брой и от тях за него са гласувалипо-малко от 1/3.Тези ли 30-40000 човека го направиха президент.

  До коментар [#27] от "vf315
  "Ако е турчин , помак , мангал , софянец - добре !
  Обаче ако е граовси шоп -мнооооого , ммного зле ! "

  Колко човека от Перник познаваш ти лично за да правиш такива обобщения .Или Учиндолския тъпак и двамата нискостеблени пияндури са те уведомили ,че е така

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 57. 57 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#34] от "Yard":

  И аз щях да цитирам това.Имам чувството, че някои нарочно ни промиват мозъците,че не сме пълноправни членове на ЕС и НАТО, и че сме разкрачени между Европа,Азия,Америка,Африка, защо не и Антарктида...

 58. 58 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално


  външна политика – такава, каквато позволява руски енергийни проекти, за които Западът се мръщи и такава, която позволява наличието на американски войници и полигони у нас."
  =======================


  До момента се е застъпвал само за руските енергийни проекти.

  Имаче хока
  НАТО, ЕС и 'Мериканците и империализъма.

  - Ходи си на село да копаш картофите - şibanа мутра червена !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 59. 59 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2430 Весело

  Много обгрижена и добре отредактирана статия! А когато прочетох "....през успехите на българската енергийна дипломация и смисъла от АЕЦ "Белене"..." се просълзих от умиление. Спомних си, че той десет години неизменно беше флагман на българската енергийна дипломация, както това е заложено в преките му президентски задължения, съгласно Конституцията! Благодарение на тази дипломация сега сме изцяло енергийнозависими от една единствена държава, но затова пък каква! Образец на вътрешен просперитет и демокрация, толерантност и коректност във външната политика!
  Да, наистина имаме успял политик! Жалко, че не може да има трети мандат, тогава може би щеше да успее да убеди Запада, че само губи, игнорирайки го като държавен глава! Пет години е голям срок, току виж агентите дошли на мода?

 60. 60 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално


  ОТНОВО за Империализъма .... >

  "..... да имаме армия, която да се сведе до няколко контингента, които да въртим за различните мисии, изхождайки от съображението, че няма външна заплаха за националната сигурност. 1998 г. същото приказваше и Иван Костов...Месеци след това избухна юговойната и заплахата кацна на нашата граница...."

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 61. 61 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Те, и мутрите-рекетьори имат чувството, че са успели бизнесмени.

 62. 62 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 675 Весело

  гоцэээ,на кого ни оставяш нас,сироти сирацииии!!!

 63. 63 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#57] от "miho45":

  ...........че не сме пълноправни членове на ЕС и НАТО, и че сме разкрачени между............

  Точно това е целта на внушенията, но както виждаш е напълно безуспешно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Пък ний имаме чувството, че живеем в неуспяла страна.... Гоце, ти си си просто едно Гуце....

 66. 66 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 675 Разстроено

  Какво безобразие-успял политик на фона на обеднял народ.Ало богатите,корумпираните,безобразно алчните огледайте се с вас нито започва света нито завършва.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 67. 67 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Как няма да е успял ..... :

  - мезонет
  - шлифер
  - мерцедес
  - костюм
  - вратовръзка
  - мохабет

  НЯМА вече:

  - каскет
  - ушанка
  - палатка
  - крави
  - говеда
  - катрофи

  ... как да не е успех за мутрата червена ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 68. 68 Профил на le coq non sportif
  le coq non sportif
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Първанка, Първанка, спасителю в ръжта, иди в родното си място заедно със самочусвствието си и не се показвай повече, отдай се на исторически трудове, направи спиъск с ордените, които си раздал, ако искаш се награди сам за последно и си почивай.

 69. 69 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Разстроено

  До коментар [#66] от "омбре":

  ..........безобразно алчните огледайте се с вас нито започва света нито завършва..............

  Обаче животът на децата им е по-хубав от този на нашите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на zhik_tak
  zhik_tak
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Признавам, че изобщо не четох статията! То само заглавието стига! В моите представи президентът, независимо дали има формална или каквато му отрежда закона роля, следва да е динамична личност, която да обединява нацията и да не е опетнен! Това изказване в заглавието според мен е напълно абсурдно!

 71. 71 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело  - Гоце, баби ... ела си на село чедо .....
  блага дума да кажеш на Благовещение баби.

  Примка ша напраим чедо, да та тричаме за здраве, да се отърсиш ... и да ти тръгнат нещата !!!

  ТРИЧАНЕ му е БАБАТА чедо ........ може и един баяч на село да намерим, да те ..... баЕбаЕбаЕбаЕ .....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 72. 72 Профил на k
  k
  Рейтинг: 976 Неутрално

  "... а вратовете им дебели - рубли да броиш..." - Захари Стоянов

 73. 73 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#72] от "k":  а на Гоцко вратлето дебело така, че поне 20-30 трипера да наредиш отгоре...

  РЕФОРМИ !
 74. 74 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Разстроено  ОЩЕ 5-6 месеца Лакардии .......

  Стискайте зъби братя - мутрата съвсем се е забравила !!!
  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 75. 75 Профил на naso_fr
  naso_fr
  Рейтинг: 418 Весело

  Първанов, животът ти е един провал. 100 живота да имах, 1 нямаше да изживея като теб!

  Мъдростта повелява когато не можеш да изпъкнеш с добро, да не се буташ да изпъкваш! Ти, приятелю, ще бъдеш помнен от всички българи като:
  бракониер, доносник, лобист на Русия, лобист за бившите доносници, покровител на широк кръг поробители на народа...

  Помни, че нищо от заграбеното няма да вземеш в гроба си, а ще оставиш след себе си само начина, по който си живял... а то по-добре да не беше се раждал!

 76. 76 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#70] от "zhik_tak":

  Няма и защо. Аз взех почти произволен абзац и бях напълно прав в изводите си. Това е гоце, всички знаем какво може, включително и неговите хора.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 77. 77 Профил на Posting Canter
  Posting Canter
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  властта води до огромна самозаблуда и загуба на перспектива. пожелавам на (чуждестранния) агент гоце да прочете тази статия, както и коментарите под нея. съфорумци, благодаря ви, стопля ми се сърцето като чета истинските мисли на мислещи хора.

  qui desiderat pacem praeparet bellum
 78. 78 Профил на KNG
  KNG
  Рейтинг: 778 Неутрално

  апфф, то кое по-напред да коментираш!! цял трактат може да се напише върху всеки един от цитатите от речта на първанов!

  I know not all that may be coming, but be it what it will, I will go to it laughing
 79. 79 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Червният индиански вожд Три Пера,бил преуспял политик...и как не.. нали всички покрай теб забогатяха и преуспяха...наглец...ДЕСЕТ ГОДИНИ ЗАСТОЙ...това ли ти е преуспяването...ако това ти е била целта ,наистина си преуспял...

  الرجل الكبير
 80. 80 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 470 Весело

  Самочуствие имаш, но явно образование и възпитание липсват... Май точно тези три качества са от изключително значение за всеки нагъл и арогантен доносник! Да е жив и здрав Гоце - най-успелия престъпник в България!

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 81. 81 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  На чии разноски господина ходи насам натам да прави сбирки в читалищата?

  http://5starhospitality.weebly.com/
 82. 82 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#81] от "Ивайло Йосифов":

  Наши, нашички парички. Ние му плащаме на гоце за всички екскурзийки.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 83. 83 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Ами то в Монтана е толкова зле, че Гоце си е бил едно малко шоу - забава за пенсионерите

 84. 84 Профил на neobiasnim
  neobiasnim
  Рейтинг: 367 Весело

  Мед ми капе на душата, като гледам единодушието във форума.
  Тук-там най-върлите демагози от 'медийния екип' на сюргюна надават глас, но набързо избледняват, потопени в общия океан от неодобрение и поврага към гуци!

  Be smart, don't be a retard!
 85. 85 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1291 Весело

  Ах, Гоце, Гоце... ти си всичко друго, но не и успял политик. Доносник - да. Бракониер - да. Но успял политик - тц.
  От всичките ни провалени президенти, ти си най-проваленият. Историята ще те закичи с фес, както закичи Желев и Стоянов. Но на твоята глава най ще отива.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 86. 86 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Успял политик"
  Нещо като "честен комунист" ли, що ли? Щото, както или си комунист или си честен, тъй и тук - или си политик или си успял.
  Ако си мислиш, че си политик - тцъ, не си успял.
  Пък ако си мисли, че си успял, мъ хич не си политик.
  Май, че наистина си успял (забогатял), ама не като политик!

 87. 87 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#55] от "barcelonski":

  Който е бил на партийно събрание (говорене на политици), без значение от партията знае, че обикновено контрастът е потресаващ. Много е шокиращо наистина и ГП не прави изключение. Според мен добре облечените хора нямат време или желание да се занимават с политика, което означава, че в българия няма никаква аристокрация и средна класа, а само новозабогатели и първенюта ) съответно политиците и политичките у нас влезат ли във властта много бързо се обличат фрапантно (ГП поне не достига до някои висоти, до които колежките му в разни министерства), а хората са доста скромни насядали отпред, което е предполагам нормалното за хора над 50, специално у нас. Сигурно и по-фрапиращи ще стават разликите по събрания, ако продължаваме в същия ход, радвам се, че повечето от вас, вкл. автора, не са виждали подобно нещо досега и изведнъж се изненадват.

  Имайте предвид, че вероятно са си сложили най-хубавите си дрехи, което е още по-тъжно.

  Не знам дали причината е в бедността на хората над 40 или просто от типа интересуващи се от тези събития, може би и двете, предполагам добре облечените са винаги от другата страна на линията граждани | политици, власт. На Запад мисля, че не е така, но тука явно е обичайно.
  Младите обикновено се интересуват повече от чалги и други неща или отиват в партиите кариерно и изобщо не си правят труда да слушат изказвания.

 88. 88 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  ХАРЧИ народни пари за УВО ..... !!!

  ... а Матряла седи и слуша и слуша и слуша .... и не се сеща да пита за Червените Олигарси, Червените-каси, "фалитите" на банките, "масовата приватизация" и кой организира не-организираната престъпност, с каква цел .......

  Глупав Матрял - седи и зяпа костюма на селското Парвеню !!!

  - Ало мутрата червена,
  кой плати за да си правиш реклама на ВъГъЗъ-то, бе .... чак в Монтана ??!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 89. 89 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Сичкото боклук пак се събрало да пикае срещу вятъра. Още три мандата ако имаше право да се кандидатира Първанов щеше да ви бие като маче в тараби!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 90. 90 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Звучи ми, като виц на годината!
  Давам идея за карикатура, която да е представителна на фразата: Кой ми сра в гащите?! - главно действащо лице, героят на снимката, по-горе!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 91. 91 Профил на Дайкири
  Дайкири
  Рейтинг: 521 Весело

  Гоце е със самочувствие на гнида, сред купчината от бълхи.

 92. 92 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  До коментар [#89] от "др. Иванов":

  Щеше иванчо, щеше, айде сега изпий Апчето дан стане беля. Успокой се.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  това което го говори Гоце,би трябвало да накара даже и червените комунистчета от този форум,да си намажат червените си дупета със сол

 94. 94 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#87] от "bette":

  Който е бил на партийно събрание (говорене на политици), без значение от партията знае, че обикновено контрастът е потресаващ.
  ====================

  Бети,
  добре си го описала и ще е полезно за тези, които са под 40 год. Не съм бил на партийно събрание, но знам как протичаха и каква беше "другарската атмосфера" - пълно с доносници, лицемери и тъпунгери а-ла-Първанов.

  ТАКА се ФОРМИРАШЕ и се ФОРМИРА МАТРЯЛА в БГ !!!

  Въобще НЕ ги съжалявам - сигурен съм, че са гласували 10-15 пъти за едни и същи тъпунгери, меркантили и демагози !!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 95. 95 Профил на Kobra
  Kobra
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Първанов: Имам самочувствието на успял политик"

  Това вица на деня!

  Noone needs the truth.
 96. 96 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 521 Весело

  Имам чувството, че на гоце му прави кеф да го псуваме! Нещо мазо... А?....

 97. 97 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#89] от "др. Иванов":


  дрогар Ибанов,

  НЕ пали цигара когато ходиш по малка нужда .....
  ще се самозапалиш !!!!


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 98. 98 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#94] от "barcelonski":

  Амче аз на партийно събрание на БКП никога не съм била, защото тогава още бях чавдарче, така че считай за какви партийни събрания става дума, тоест за бая сегашните.

 99. 99 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#98] от "bette":

  Сегашните също са доста комични:

  отвън паркирани Мерцедеси ......
  партийците-комунисти-фирмаджии .....
  а Матряла мига и тук таме долавя нещо когато стане дума за Империализъм, чистка, наши, другари, войната, ......

  Въпрос на Матрял - въобще НЕ ги съжалявам !!!!
  МАТРЯЛА ги направи
  НАГЛИ, МАЗНИ, ВУЛГАРНИ, ЦИНИЧНИ ... защото матряла чинно гласуваше като Говедо с червените бюлетини ....... 4 петилетки !!!!!!!!!!!
  ХАК ДА МУ Е ... на Матряла да мигат на парцали и да цъкат на костюмя на дрогара първанов !!!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 100. 100 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#99] от "barcelonski":

  хаха, не знам какво си въобразяваш, обаче аз приказки за империализмъ не съм слушала на събрания, само за реформи, спиране на социалните и то от хора, които очевидно не са в цъфтящо положение и може в даден момент да проимат нужда от социални. Картинката е трагична. А за това, което го описваш )) ако отида на някое събрание на БСП само напушена, иначе не ))) така ще мога да възприема нещата... някак си, което обяснява защо другарете толкова пият ))

  според мен и от ляво и от дясно у нас изобщо не са вчас, но няма значка

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK