Започва събарянето на първите незаконни постройки край язовир Ивайловград

В 10.30 часа днес започва събарянето на първите петнадесет незаконни постройки край язовир Ивайловград, съобщи БНТ. Разрушаването тръгва със строежите в т.нар. Весело село, собствениците на които не са обжалвали актовете на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).


Кметът на село Дъбовец, в землището на което се намират незаконните къщи, обясни, че няма представа кой ги е построил и защо. Той обаче изрази учудване защо тези постройки, които са обитаеми, трябва да бъдат бутнати, при положение че "не са построени за лошо".


Проверката на ДНСК за строежите в чашите на язовирите установи, че най-много са незаконните постройки около язовир "Ивайловград". Там от 195 проверени обекта 169 са се оказали незаконни.
Пред журналисти в Министерския съвет днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев уточни, че от 169-те издадени заповеди за премахване на незаконни строежи в сила са влезли 44, а останалите се обжалват.


"Изненадани сме, че толкова много заповеди са влезли в сила. Част от тези заповеди са за постройки с неизяснени собственици и можем само да гадаем как са наливани пари в сгради без собственик", каза министърът
.
Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK