Бивш германски дипломат: В България 20 години цари произвол

Бивш германски дипломат: В България 20 години цари произвол


България е най-тъжното място на света - в тази държава цари произвол вместо ред, мрежите на ДС продължават да си разменят постове и услуги, а за премиера се знае, че навремето е бил близък до бандитите. Това казва в свой анализ бившият зам.-посланик на Германия в България Клаус Шрамайер, публикуван в сп. "Europäische Rundschau".  


Шрамайер посочва, че в България никой няма интерес от преосмислянето на комунистическото минало. Напротив, този период от историята на България, с всичките престъпления и несправедливости, просто се премълчава. "Невъзможно е да се започне начисто по простата причина, че номенклатурните кадри все още са внедрени по всички етажи на властта и държавните структури", пише юристът-дипломат и обобщава: "На всички е известно, че промените в България са само фиктивни." А така нареченият преход логично вече от 20 години тъпче на място.


Според него бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо. Основната им цел е забогатяване на гърба на обикновения човек. "България като най-бедна членка на ЕС е и най-тъжното място на света", обобщава Шрамайер.
Най-тежкият и дълготраен проблем той лаконично формулира така: произвол вместо ред. По думите му престъпността се е сраснала с политиката, а правовата държава е удушена още в зародиш. Макар и невидима, мрежата на бившите доносници продължава да функционира безупречно, коментира Шрамайер. Според него участниците в тази мрежа си разменят постове и услуги и взаимно си пазят гърба. Така юристът обяснява многобройните неразкрити поръчкови убийства.


В анализа си Клаус Шрамайер задава и въпроса дали българската мафия не е свързана с Русия и дали организацията, наследила КГБ, не дърпа от разстояние конците в България. "Но който и да дърпа тези конци, прави го много умело, а всичко това е някак си убягнало на разсеяния Брюксел по време на преговорите за присъединяване на България към ЕС", обобщава той.


Шрамайер упреква Европейската комисия заради пасивността й към инициативата на България и още пет бивши комунистически държави за подвеждане под наказателна отговорност за престъпленията, извършени по времето на комунистическата диктатура. Премиерът Бойко Борисов беше сред най-възмутените, когато комисията за досиетата огласи имената на действащи български дипломати, бивши агенти на ДС, казва Клаус Шрамайер и подължава: "Нека се запитаме обаче доколко Борисов е независим политик, като си припомним миналото му на офицер от МВР и близък до престъпните групировки телохранител".


"България току-що беше отхвърлена като кандидат за членство в Шенгенската зона, след скандала с дипломатите-агенти натрупа още черни точки пред ЕС - не само, защото агентите са възпитаници на съветския КГБ, но и поради двойния морал на управниците, който лъсна на показ пред целия свят, твърди бившият зам.-посланик на Германия в България.  Самият президент Първанов, разобличен като агент Гоце, не намира за нужно нито да подаде оставка, нито да упражни правомощията си и да освободи компрометираните дипломати, коментира Шрамайер. Той допълва, че сегашното правителството, "при цялото си възмущение срещу дипломатите-агенти", е назначило осем от действащите посланици, въпреки известното им минало като агенти на ДС.


Според Шрамайер в България преосмислянето на комунистическото минало попада в спиралата на едно безкрайно забавяне, защото никой не иска да поеме отговорност, липсват адекватни закони за отваряне на досиетата, а оттам и подведени под наказателна отговорност и осъдени. "Никой не понесе отговорност за издевателствата по време на т. нар. "възродителен процес", припомня Шрамайер, а това допълнително обременява и без това обърканото отношение на българите към комунистическото им минало.


Според него най-тревожната тенденция в България напоследък е свързана с масовите подслушвания. Бойко Борисов ги представя като превантивни мерки срещу корупцията по високите етажи, министрите му ръкопляскат и единствено правосъдната министърка не е съгласна, обяснява той. Добавя обаче, че е сериозно застрашена и свободата на словото, което пък е предпоставка за възникването на полицейска държава в България.


Анализът на бившия германски зам.-посланик в София завършва с въпроса: Защо никоя друга държава от бившия соцлагер не се интересува дали дипломатите й са били агенти на тайните служби? И защо всъщност само българите трябва да се срамуват?

Коментари (249)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 986 Разстроено

  "На всички е известно, че промените в България са само фиктивни."

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 2. 2 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 552 Неутрално

  "оставки" не мога...:D:D
  сега по-патриотично:
  тоя келеш да не плямпа много, а да си гледа втората световна война

 3. 3 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 841 Любопитно

  Безспорно човека е наясно с положението в България.
  Сега Гоце дали ще излезе с изявление да го опровергава?

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 4. 4 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  само боце и гоце се правят че не са наясно с положението тук...

 5. 5 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 825 Неутрално

  "а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции"

  Егати!! И на този звездите му го говорят. Откъде ли човека е разбрал, че тези неща са точно така? И защо някакви объркали се единици сред западните бивши политици говорят за тези неща, ами не излязат с официален доклад, който да ни обяви за диктатура? И като ни приемаха в ЕС и НАТО, не знаеха ли тези ми ти европейци и американци каква е работата или имаха някаква далавера и те с нашите хубустници?

 6. 6 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Казаха ли ни го в очите, а?! Ей това е голата истина, нито повече, нито по-малко:

  "Според него бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо. Основната им цел е забогатяване на гърба на обикновения човек. "България като най-бедна членка на ЕС е и най-тъжното място на света", обобщава Шрамайер."

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 7. 7 Профил на Farragut West
  Farragut West
  Рейтинг: 605 Разстроено

  Нямам какво да добавя!!

 8. 8 Профил на Чобанин
  Чобанин
  Рейтинг: 1203 Весело

  До коментар [#3] от "Торбалан":

  Ами Боце?!

 9. 9 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 848 Разстроено

  Поредният дипломат, който казва истината за "милата ни Татковина". Проблемът не е в това,което е казал, то си е истина, а в нашето отношение към проблемите , които е посочил и нашето безразличие към ставащото около нас за горепосоченият период.

 10. 10 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Само колко е прав човекът!
  И как агент Гоце Първаноглу ще се съгласи да се отзоват посланиците, след като той самият нямаше доблестта да се откаже от президентския пост, след като беше разобличен и лъжите му, че няма нищо общо с ДС, излязоха наяве.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 11. 11 Профил на манол
  манол
  Рейтинг: 714 Неутрално

  е, на фона на Хаити или някои части на Япония не сме най-нещастното място на земята, но за другото всички си знаем че е прав - особено за това:

  "...бившите сътрудници на ДС са се предрешили като бизнесмени, организирали са се в спретнатите редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции, като никак не се интересуват от общото благо."

  manol
 12. 12 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#8] от "cobanin":

  И той разбира се.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 13. 13 Профил на Добре Облечен Бизнесмен
  Добре Облечен Бизнесмен
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Има един голям пропуск в оценката на ситуацията в България. Теориите за ДС-КГб конспирации са си една недоказана фикция. Основна тежест за държавата ни е пълната некадърност, бездарност и безхаберие на по-голямата част от населението. Факт е че от доста години няма тиранин който да ни мачка и да ни кара да живеем така както не искаме. Даже напротив. Цялата кочина в която тънем си е лично наше дело и няма абсолютно никой който да можем да виним, освен нас. Избрахме си и царя и ДПС и БСП, а сега и ГЕРБ. Никой не ни е карал да го правим. Айде стига с тия глупости че все някой ни е виновен.

 14. 14 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#6] от "Eagle Eye":

  Е, чо то не беше американския посланник, не беше френския, та кой ли не чужденец завъртял се дори за не много дълго време ведна почва да говри едно и също, за това какви са ченгета, "бизнесмени" и престъпници по властта... и то се думи които практически не се различават от това дето си драскаме тък, просто всичко е толкова прозрачно...

 15. 15 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Нека не забравяме и другарката Янка, която се пишеше нещо като консерватор, как провали импийчмънта на Гоце и й лъснаха червените гащи.
  А съдът е изцяло в ръцете на ДС - не се чудете, че Р.Овч, Пикаещия във фонтани, Сопола и други подобни са на свобода.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 16. 16 Профил на Марин Мидилев
  Марин Мидилев
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не е първоаприлски материала!
  Жива истина е! Май Европа се замисля да въведе протекторат тук!?

 17. 17 Профил на kazkad77
  kazkad77
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Боце и Гоце рекоха:
  - Е, и какво да направим!

 18. 18 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Навремето Бисмарк е казал: Свободата на българите не струва смъртта и на един померански гренадир.

  Изводите си ги правете сами.

  Според мен сме влезли в клуб, където имаме само партньори, без приятели.

 19. 19 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сгугню":

  То е клуб на съмишленици дето споделят трудности и неволи, а не на приятели дето са седнали на почерпка. На немците им е писнало все те да плащат сметката.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 20. 20 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 864 Неутрално

  До коментар [#3] от "Торбалан": "Безспорно човека е наясно с положението в България.
  Сега Гоце дали ще излезе с изявление да го опровергава?"

  Не, разбира се! "Накакъв си" германски дипломат.

  По-важно е, че Борисов "се бори с престъпността и корупцията" и води България към "европейско развитие".
  В тази "борба" и ТОВА "развитие" му помагат и ония около 2000 доносници на фашистката ДС, които "работят" в МВР.

  И за горивото няма картел, а къртиците се гмуркат весело в морето.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 21. 21 Профил на spiro2000
  spiro2000
  Рейтинг: 442 Разстроено

  От истината боли, но управниците ги боли гъза от истината, а народа търпи ли търпи. И не започвайте пак Боко, Моко и щъркела Чоко, защото всички са за съд, но не нашия, а такъв Народен, на площада. 96-97 година, когато тълпата беше на косъм от щурм на парламента, трябваше да ги изпуснат вътре и където сварат депутат - червен, син, зелен бой по тиквите, да знаят гладен народ как бие... И сега щеше да е друго, когато имаш едно на ум, че може пак да ядеш бои, друго щеше да е

 22. 22 Профил на Question Mark
  Question Mark
  Рейтинг: 744 Разстроено

  Повече такива статии трябват! Благодаря на дипломата, че адреса проблемите!

 23. 23 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#11] от "манол": А защо реши, че в Хайти и Япония са нещастни? Я се замисли малко!

 24. 24 Профил на gwendolin
  gwendolin
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Помогнете да изброим най-големите задници в БГ, направили ни турски клозет:
  1. Любен Гоцев;
  2. Тамбуев;
  3. Ж. Желев;
  4. Овчаров;
  5. Гоце Първанов;
  6. Симеон;
  7. Бойко Борисов;

 25. 25 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сгугню":

  "Според мен сме влезли в клуб, където имаме само партньори, без приятели."

  По-добре партньори, отколкото "приятели", дето все искат да ни изклатят.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 26. 26 Профил на dimitarnz
  dimitarnz
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Об6теството трябва да следи и да помни какво то4но става с Белене, дипломатите, без4инствата на държавните органи и да се организира на масови протести. До колкото знам в протестите против Белене у4астваха само 300 ду6и...

 27. 27 Профил на sasvirco
  sasvirco
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Очаквам сега да излезнат с официалната позиция, че ще го съдят за клевета

 28. 28 Профил на 2384
  2384
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Ето какво били правели европейските дипломати в България. Доноси.

 29. 29 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Да допълним, че преди дни парламентарната група на ГЕРБ отхвърли предложението на "Синята коалиция" за предвижване на престоялия в деловодството на НС законопроект за отзоваване на дипломатите-доносници.

  Ден след това Цвъ. Цвъ. каза, че щели да чакат новият президент да ги отзове, като не даде отговор защо е назначен отново Сертов, който е от ДС.

  Николай Младенов и той мълчи, а преди месеци се ежеше като петле как до нова година и ще ги отзовем.

  А вече пролет пукна.

 30. 30 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#5] от "Отнесен":

  Отнесен, ти докато се отнасяш и разсъждаваш над "обърканите западни политици", ще излезнат резултатите от преброяването и грозната истина ще лъсне. И сигурно докато е траело дългото ти мислене, още стотина българи са си взели еднопосочен билет за Уелингтън и околностите.
  Накрая в страната ще останат пет магистрали, две руски АЕЦ, циганските гета, пет села, една столица с метро и южна дъга, 200 000 руснаци с постоянен адрес Варна и околности, 2 000 000 пенсионери с по 25 хронични болести, 200 банди от оскотели мутри, Гоце с АБВ-то и членската маса на БКП. Толкоз.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 31. 31 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  ако можеше уики лиикс да пусно сводките на всички чуждерстранни посолтва в България те на 100% щаха да са еднакви и да се припокриват с текста на статията...

 32. 32 Профил на Question Mark
  Question Mark
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#22] от "Question Mark":

  адресира*

 33. 33 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  Толкоз беше. Боко "ще види" Европата колкото я виждаше и Гоце... Ако стане президент и архар няма да може да застреля...

 34. 34 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Дипломатите от ЕС все по-често забравят дипломатическия тон и почват да говорят по същество. Явно и на тях им писна вече.

  Кирил Кирилов
 35. 35 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Само не разбрах къде точно тук беше новината? Нещо, някой да не знаеше от всичко това?

 36. 36 Профил на hristogd
  hristogd
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сгугню":

  Напълно си прав.Всички се наведоха пред това какво казал.Че ние си знаем и без да ни казва.Да си гледа собствената държава.

 37. 37 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#14] от "lol":

  Ами просто българите голямо внимание обръщат и журналистите по цял ден търсят в Гугъл под "bulgarian" , "bulgarisch" за нови публикации...и преписват....

  Тва Europäische Rundschau е накъв шит дет никой не го знае.... или пък ко казъл Марио Гомес за България.... всичко обаче става водеща новина в страната.....

  И после се юрват журналистите да интервюрат Джоу Блоу... и всякакви кухари които се чувстват важни..

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 38. 38 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Има нещо симптоматично в това, че първо Юрген Рот си позволи да говори в прав текст за реалностите в България, сега го прави друг немец, бивш дипломат. Като се вземе предвид, че Германия е най-развитата индустриално страна в ЕС и двигател на Съюза в настоящата криза.

  По отношение на миналото - безспорен факт. Те приключиха с него при Нюрнбергския процес, а тук - смяна на режима и толкова. Тук-там се появят досиета, тук-там има някоя и друга оставка, а същите процеси остават в действие и днес - и затова е и този социален дисбаланс, на фона на другите източно- и средноевропейски държави.

 39. 39 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5561 Неутрално

  По-точно от това не може да се каже. Сега очаквам позитанската бригада да накаца темата с мнения от сорта - тоя що се меси във вътрешните ни работи, тоя е дебел и грозен, тоя е имал дядо-нацист и пр. Репертоара им е познат.

  Gunter glieben glauchen globen
 40. 40 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  Мой познат чужденец ми гостува през далечната 1991 /!/ . Това беше времето на небивалия ентусиазъм и големите надежди...
  Водих го навсякъде , превеждах му пресконференции. След като видя доста от страната ни , реакциите на политиците и хората, начина им на мислене и действие, когато си тръгваше, ми каза "Напълно съм убеден, тази страна се управлява от КГБ".
  Аз се обидих...Все пак беше 1991 г...

 41. 41 Профил на Виктор Къдринов
  Виктор Къдринов
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Браво, господин Шрамайер!

  Сега платените боковисти ще квичат как САМО Гоце е марионетка на БКП/ДС, платените костовисти ще квичат как САМО Гоце и Боце са марионетки на БКП/ДС, но човекът е повече от конкретен:

  "На всички е известно, че промените в България са само ФИКТИВНИ." А ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ преход логично вече от 20 години тъпче на място."

  http://picbg.net/img.php?file=4b82d9b7521c8837.png
 42. 42 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  "Нека се запитаме обаче доколко Борисов е независим политик, като си припомним миналото му на офицер от МВР и близък до престъпните групировки телохранител"

  Това казва всичко за авторитета на Бойко Борисов в ЕС. Още един мит е погребан.

  Кирил Кирилов
 43. 43 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#30] от "Eagle Eye":

  "И сигурно докато е траело дългото ти мислене, още стотина българи са си взели еднопосочен билет за Уелингтън и околностите. "

  Те тези напускащите ако разбираха какви са причините да са зле, можеше и да не напуснат. Когато най-способните лекари отидат на запад, тук остава по-неспособните и болестите процъфтяват. И тези лекари не биха се върнали да ни лекуват нас, докато пациентите не им платят доходи колкото английските. Това са хора, които не ги интересува здравето на сънародниците им, а парите и са готови да жертват това здраве заради паричките. Никакви лекари не са това, а алчни хора с диплом.

 44. 44 Профил на diogen_1
  diogen_1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  лустрация пълна и безапелативна, и трябва да се внимава да не се тури втори седефчо на трона, защото тогава наистина жална ни майка.

 45. 45 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 605 Разстроено

  Шрамайер посочва, че в България никой няма интерес от преосмислянето на комунистическото минало. Напротив, този период от историята на България, с всичките престъпления и несправедливости, просто се премълчава..
  -------------------------------------
  Изобщо не е вярно, този период просто СЕ ВЪЗХВАЛЯВА!

 46. 46 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  До коментар [#37] от "KOBOLD":

  Щеше да си прав, ако написаното не беше истина. За наше съжаление си е голата истина и всеки го изпитва на гърба си, стига все пак да е в България, а не на 1800 км. Както е тръгнало, коментиращите от чужбина във българските форуми скоро ще бъдат преобладаващата част. А в същото това форумно време Божидар Димитров ще води поредното си телевизионно шоу за българските военни победи от края на 19-ти век.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 47. 47 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Това е ИСТИНАТА! Право куме в очи!

  И уж ние си я знаем, ама си траем- все чужденци ни я казват!

  Но народецът се почесва по главата и мърмори- "що пък тия чужденци са така недипломатични и се бъркат във вътрешните ни работи" и продължава да гласува за камунизи, мутри, агенти, гоцета, боцета и прочие боклук и да въздиша по путин!

  Ето ТОВА е резултатът- ПОСЛЕДНИ по всички показатели в ЕС! Напълно заслужено.

 48. 48 Профил на Thunder From the Blue
  Thunder From the Blue
  Рейтинг: 334 Гневно

  Това вече не е секретна грама, а истината казана от бивш дипломат работил в София! Човека си има име, адрес, телефон и сега всички журналисти бегайте за командировъчни!!!
  Ако сега медиите не се вземат в ръце и да отстояват мнението на обществото няма да има друг момент, защото обществото няма да ги търпи вече в този им вид!
  На мен ми писна да ме правят всяка вечер на балък...!
  А вас...?!

 49. 49 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Приятели, да не се лъжем.
  Единствените, които трябва да подадат оставки... сме ние, българите. Всеки две години избираме нови и нови управници. И тези сега, и предишните, които все ругаем за хала си, не са дошли на власт с оръжие в ръка, а след свободни избори.
  Българите се оставят да бъдат лъгани с такова постоянство, толкова упорито отказват да видятрправия път, че наистина им се смеят отвсякъде. Може ли друг народ да избере президент като Първанов? Едно безлично селско момче, един сопол, увиснал на лицето на държавата. Може, в Латинска Америка.
  Може ли друг народ да не се възмути от гадостите, които ни се случват, да каже "Стига с тая ДС!", както според изследванията повечето българи мислят.
  ОСТАВКА! Българите се провалиха като народ, оставка! Да се махат от тая хубава земя и да се затрият вдън гори тилилейски. Никога няма да се вразумят и никога няма да успеят.

 50. 50 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1374 Гневно

  Поредният камък, хвърлен в блатото, наречено България!
  Цоп!
  И нищо! Отново само воня и тишина!
  Няма раздвижване, няма крясъци, нищо. НИЩО!
  Срамно!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 51. 51 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#45] от "moreto":

  Забравих да кажа :
  И конграчулейшън на всички!

 52. 52 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Забележка: "Стига с тая ДС" не означава "да изчистим ДС от държавата", а "Не ни занимавайте повече с Държавна сигурност, да си пуснем чалга!".

 53. 53 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А най-лошото е, че на дебелооките ни, нагли "политици" изобщо не им пука- нито от казаното от посланиците, нито от недоволството на народа. Те си я карат както знаят, както искат и си подхвърлят властта по ред на номерата.

 54. 54 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  От ЕС си затвориха очите за голяма част от нередностите, които се случват в България, вероятно надявайки се, че като влезем в съюза, ще въведем ред в кочинката си по-бързо под зоркия им поглед.
  И добре, че ни приеха, защото не ми се мисли какво щеше да е положението в момента, ако не бяхме част от съюза. Не че е розово, но хаосът щеше да е много по-голям.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 55. 55 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#46] от "Eagle Eye":

  Да истина е това което казва, но пък от друга страна доста всеизвестна.

  Българите имат нагласата да висят и наблюдават собственото си развитие през очите на чужденците... какво казал Рот, какво казал Уорлик... какво казал Марио Гомес (футболист) и сега тоз Шрамайер (нова звезда)... това до никъде не води... много е пасивно....

  Коментар #13 ми хареса.... доста минуси сте му сложили...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 56. 56 Профил на kocka
  kocka
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като чета тази статия за реалността в България се срамувам и същевременно си задавам въпроса - "Как неможа за толкова години българската майка юнашка да отгледа един, който да милее за нея. Един единствен, който като Левски и Ботев да се жертва за общото благо"?
  Още колко ли години ще трябва да минат и изобщо ще осктане ли жив българин за да види,че нещо се е променило ,но в положителна посока.

 57. 57 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#48] от "Thunder From the Blue":

  "Ако сега медиите не се вземат в ръце"

  Драгий, медиите отдавна са слугинаж на политиците...На какво се надяваш ти? Да си ритнат канчето, да се откажат от тлъстите трохи, които им подхвърлят?

 58. 58 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  "В България никой няма интерес от преосмислянето на комунистическото минало. Напротив, този период от историята на България, с всичките престъпления и несправедливости, просто се премълчава."

  Утре сте добре дошли на протеста за демонтиране на паметника на армията-окупаторка.

  http://decommunization.wordpress.com/

 59. 59 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#49] от "Rael":

  ++++++
  Много тъжно и много вярно!

 60. 60 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#5] от "Отнесен":

  ти отново се правиш на ударен, или не си наясно с нещата...

  приеха ни в НАТО заради позицията на правителството на Иван Костов.

  поканиха ни в преговори за членство в ЕС заради позицията на правителството на Иван Костов.

  точно така. дължим членството си в НАТО и ЕС на драгалевския крадлив циганин, виновен за всичко.

  по време на прехода, виновен за това, че не отвори досиетата и че не прие закон за лустрация (въпреки, че всички очакваха от него да направи Швейцария - България на Алпите)...

  виновен и за това, че въведе валутен борд, виновен за приватизацията на Балкан и Кремиковци срещу жълти стотинки (без никой да отваря дума, че тия предприятия бяха окрадени и потънали в дългове и никой не искаше да плати за тях десетки левове)...

  виновен за това, че "драгалевски цигани" могат да станат премиери в тази иначе така етнически чиста държава...

  и никой отново не вижда, че комунистическите правителства разсипаха България 3 пъти по време на 20 годишния преход...

  РЕФОРМИ !
 61. 61 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1366 Весело

  От друга страна, ЕС си взе поука от прибързаното приемане на неподготвените за членство България и Румъния и повече няма да повтори тази си грешка, което значи, че цедката ще стане по-тясна и няма опасност да направят компромиси за някоя друга затънала в хаос и корупция държава.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 62. 62 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Демокрацията е единственият начин на управление, при който една нация получава точно това, което заслужава.

 63. 63 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Бивш германски дипломат: В България 20 години цари произвол-АМА ...ДОБЪДЕН! НИЕ ГО ЗНАЕМ ТОВА ОТДАВНА! ТА ДОРИ ЗНАЕМ, ЧЕ НЯМА И ТАКАВА ДЪРЖАВА, НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ!!! САМО ОСТАТЪЦИ ОТ НЯКОГАШНАТА 8-10 ПО ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА БЛАГА КАТО ЗЕЛЕНЧУЦИ, ПЛОДОВЕ И ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ-ТА ДОРИ И ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ!!!??? сЕГА НЯМА ТАКИВА РАБОТИ! ИМА САМО "СВОБОДА" /безработните от тази свобода се чудят къде да го хванат/ И ДЕМОКРАЦИЯ!!!??? И САМО ВИКАМЕ -"ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА, ТА ДАЖЕ НИ ...ПРЕПОРЪЧВАТ И НА ДРУГИТЕ, КАТО НИ ДАВАТ ПРИМЕР-НАПРИМЕР НА ЕГИПЕТ!???

 64. 64 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#41] от "Просто герой на някакъв фарс":

  Я кажи как Костов скри досието на гоце?Под тази статия за малко да пропуснеш да го напишеш!

 65. 65 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сгугню":

  Това какво е казал преди 150 години Бисмарк няма никакво отношение към това в което ние превърнахме държавата си. Бисмарк е велик лидер и политик и е гледал интересите на държавата си. При това доста успешно. За разлика от политиците които ние избираме.
  А хипотетичните ни "приятели" какво се очаква да направят за България ? Да оправят кашата която ние дробим !!!
  Както винаги неадекватен.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 66. 66 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#24] от "gwendolin":

  Жан Виденов
  Сергей Станишев.
  На първо място в тази класация.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 67. 67 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#60] от "Rage Against":

  Да,бе! Св.Иван Костов!

  Тоя въобще не се облажи от югоембаргото,от БГА,от Нефтохим,преди това от Сапио,ама хич не изнудваше фирмите,да даряват на семейната фондация! Още един такъв и атомна война не ни трябва!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 68. 68 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#6] от "Eagle Eye":

  Напално съм съгласна с теб ++++++++++++++++

 69. 69 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#60] от "Rage Against":

  "приеха ни в НАТО заради позицията на правителството на Иван Костов. "

  Ами тъй де - със или без Костов, комунистите явно са влезли в НАТО и ЕС като суперкапиталисти и си джъткат най-спокойно. Щом ЕС и НАТО не се притесняват от това да дружат с комунисти и да споделят общи военни тайни, не виждам защо ние трябва да се тревожим? В момента ЕС подкрепя Бойко Борисов - това е очевиден факт. Кой луд европейски политик би отпушил еврофондовете за да ги даде на комунистите?

 70. 70
  lz2
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 71. 71 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Добрутро! Ние това всичкото го знаем! Но добре, че има германци да кажат това официално! Лично аз съм опитвал много пъти да прокарам статии за различни НЕВЕРОЯТНО ГНУСНИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ БЕЗОБРАЗИЯ В КОЧИНАТА, НО ОБИКНОВЕНО СЪМ СРЕЩАЛ ОТКАЗ, с две изключения - статии в "Дневник" и "Политика": http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2006/01/29/187378_paragraf_399_ili_pravova_durjava_li_e_bulgariia/ ; http://www.politika.bg/article?id=13784
  Вижте блога ми за чудовищни безобразия, беззакония, безумия и престъпления в съда:
  http://kkabakciev.blogspot.com/

 72. 72 Профил на Lyuboznaiko
  Lyuboznaiko
  Рейтинг: 171 Неутрално

  "Всеки народ си заслужава управниците" - това е с няколко думи резюмето на статията... Голяма част от хората, които се вайкат за този ченгеджийски и просташко-комунистически кошмар, от който БГ не може да излезе вече 66 години, даже "аристократично" си спестяват гласуването по време на избори... после им остава само да оплюват когото си харесат за целта. Поне на още 2 души около себе си (включително и на безброй заблудени души от по-старите поколения) всеки от тях да да беше "отворил очите" през тези 20 години - сега все по-малко измет щеше хда има по върховете на властта.....

 73. 73 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5561 Любопитно

  До коментар [#70] от "lz2":

  Той Костов със сигурност не е ангел. Ама прави впечатление, че Станишев, царо и Доган не те дразнят толкова. Фиксация по темата Костов ли имаш, или си обикновен фатмак?

  Gunter glieben glauchen globen
 74. 74 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 2050 Неутрално

  66 изгубени години за България:

  45 години развиващ се социализъм и чичковци с червени книжки

  21 години развинтен социализъм и чичковци с червени куфарчета

  Да изчистим България за един ден ?

  Може, ама, който има достъп до ядреното копче...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 75. 75 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Изключително точен коментар! Германецът заслужава адмирации за тази своя открита позиция, в която излага доста нелицеприятни факти, които са известни на всички, но никой не иска да говори за тях.
  И аз се чудя защо Европейската комисия не започне да ни налага санкции. Особено по глава Правосъдие и вътрешен ред. У нас на практика такива неща няма. То и държавност няма, но това е друга тема.

 76. 76 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  НЯКОИ ПАРАМЕТРИ НА ПРОИЗВОЛА
  Наглата, варварска пасмина, наречена тристранна коалиция, създаде новите т.н. “изисквания за подаване на касационна жалба” и на практика превърна триинстанционното съдебно производство в двуинстанционно! Пасмината погази ПРАВОТО на гражданина да се явява пред държавните институции със защитник, като го превърна вЗАДЪЛЖЕНИЕ! За да подадеш касационна жалба, трябва да разясниш на съда каква е неговата собствена практика по същите или подобни казуси. Но какво се получава? Върховният съд, който чрез своето комуно-турско-жълто (а сега и герберско) лоби в парламента те задължава да му обясняваш неговата собствена практика, върши безобразия и престъпления, като издава съдебни актове, от които се вижда, че ПОГАЗВА СОБСТВЕНАТА СИ ПРАКТИКА! Ето доказателство:
  http://kkabakciev.blogspot.com/2010/06/blog-post.html
  А при определени касационни жалби искат от гражданина да обясни на съда с какво казусът му е важен за правораздаването и за развитието на правото! ДИВАЦИ! ИЗРОДИ!

 77. 77 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#71] от "Красимир Кабакчиев":

  Приятел, гледам съдиш държавата заради нещо свързано с БАН - "старши научен сътрудник" май видях да пише. Сериозни суми искаш. А заслугите ти какви са? Някакво откритие ли си направил, нещо полезно ли изобрети? С какво се занимава старшия научен сътрудник в Института по български език при БАН, освен с искането на пари?

 78. 78 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ПАРАМЕТРИ НА ПРОИЗВОЛА. Коментар по горните варварски законодателни изстъпления на пасмината "тристранна коалиция". (1) Погазено е правото на гражданина да се явява пред държавните институции със защитник, като го превърна в задължение. Конституцията е пределно ЯСНА! Чл. 56: "В държавните учреждения ... [всеки гражданин] може да се явява и със защитник." Пасмината обаче принуждава гражданина да търси адвокат и да му плаща за това, че просто ПРИПОДПИСВА жалбата му! Това е НЕВЕРОЯТНА ГАВРА с правата на гражданина, с морала, с устоите на самото право и на разума в една нормална и цивилизована (демократична, правова) държава! (2) За да може да подаде касационна жалба, гражданинът трябва да разясни на съда каква е неговата собствена (на съда) практика по същите или подобни казуси! Нещо повече, задължават гражданина да намери и да представи на съда неговите собствени (на съда) решения по тези казуси!

 79. 79 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#77] от "Отнесен":

  Веднага давам отговор на въпроса:
  http://www.springer.com/education+%26+language/linguistics/semantics/book/978-0-7923-6538-9
  Чакам незабавен коментар! Ако ти отбира главата поне малко от тия неща. Ако не отбира - айде ....!

 80. 80 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Продължавам с ПАРАМЕТРИТЕ НА ПРОИЗВОЛА.
  НЕВЕРОЯТНО ВАРВАРСКО е "изискването" да представяш на съда неговата практика. Това е все едно да отидеш на лекар, и той, вместо да ти изготви епикриза, да предяви искане да му предоставиш епикризи на други хора като условие да изготви твоята! МРЪСНИ ИЗРОДИ! А при определени касационни жалби искат от теб да обясниш на съда с какво казусът ти е важен за правораздаването и за развитието на правото! ТОВА Е АБСОЛЮТЕН ВРЪХ НА ВАРВАРСТВОТО И ЦИНИЗМА! Това е все едно един гражданин ДА ОТИДЕ НА ЛЕКАР И ТОЙ, ВМЕСТО ДА ГО ПОПИТА КАКВО ГО БОЛИ, ДА ПОИСКА ОТ ГРАЖДАНИНА ДА МУ ПРЕДСТАВИ ДИАГНОЗАТА СИ И ДА ОБЯСНИ НА ЛЕКАРЯ С КАКВО СЪСТОЯНИЕТО НА ГРАЖДАНИНА Е ВАЖНО ЗА ЗДРАВЕТО МУ, КАКТО И ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! ВАРВАРИ! ИЗРОДИ!

 81. 81 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#79] от "Красимир Кабакчиев":

  Първия ми въпрос - това какво общо има с българския език?

 82. 82 Профил на bayern
  bayern
  Рейтинг: 442 Неутрално

  не от 20 а от когато съществува бг

  Welthauptstadt Germania
 83. 83 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Предлагам Европейците да започнат да съдят нашите назначени бизнесмени в техни съдилища. Ако има престъпление то е извършено на територията на ЕС. Коце Маца е жив пример и сега май няма много много мерак да ходи по немачко
  ==========================================Марин Мидилев
  Неутрално 1615:3601 апр, 2011
  Отговор
  Не е първоаприлски материала!
  Жива истина е! Май Европа се замисля да въведе протекторат тук!?
  ==========================================
  Да въведат протекторат само, че трябва ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ ПО ВСИчКИ ХОРИЗОНТАЛИ И ВЕРТИКАЛИ

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 84. 84 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 631 Неутрално


  "България е и най-тъжното място на света"
  По-добре казано неможе да бъде.Нещата за жалост са точно такива.

 85. 85 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#73] от "g_t":

  "Той Костов със сигурност не е ангел. Ама прави впечатление, че Станишев, царо и Доган не те дразнят толкова. Фиксация по темата Костов ли имаш, или си обикновен фатмак?"

  Дразни ме,когато изопачавате истината! Станишев,Царя и Доган са изверги! Ама наравно с тях стои и Иван Костов,че и по нагоре от тримата крадци!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 86. 86
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:50 на 01/04/2011 от неговия автор.

 87. 87 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#79] от "Красимир Кабакчиев":

  Краси,

  интересно ми е колко книги са продадени досега ?

  Иначе респект - Шпрингер (съвсем различно от Аксел Шпрингер) е едно от най-реномираните издателства в света за спец. литература - като студент си купувах учебници по електротехника... все над 100 дойчмарки парчето...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 88. 88 Профил на Violet
  Violet
  Рейтинг: 497 Неутрално

  България е интересно място! Така, както го разбирам китайците.

  Всеки от нас би могъл да се възползва от това положение по примера на една мъдрост: "Only the weak search for peace, while stong people control the mess" или "Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса." Системата винаги е в равновесие, т.е. интелигентните винаги могат да владеят положението. Разбира се, стига да пожелаят.

  Време е да дойдат новите "Горяни": http://www.youtube.com/watch?v=sw5FbEOGFJ4
 89. 89 Профил на Язе
  Язе
  Рейтинг: 497 Весело

  "България е най-тъжното място на света"
  Тука спрях да чета

 90. 90 Профил на makca
  makca
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Българите избраха хляба пред револüцията и не веднъж остават и без хляб!!Тези държави ,които избраха револüциата и изритаха комунистите ,ядат хляб и то по избор със салам или сирене!!

  София=мъдрост(превод от древногръцки) "Тъй града се казва ( ирония жестока) гдето глупостта е най-евтината стока" Проф. Иван ШиШманов преди 110
 91. 91 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 841 Весело

  До коментар [#87] от "KOBOLD":

  И едно копие да е продал пак е повече отколкото сбора на всички дето досега се изказахме тук в форума.

  А да се отговаря или спори с такъв дето се подписва под линия с "Алкайда и ЦРУ рамо до рамо помагат на либийските бунтовници да се справят с режима на Кадафи" е просто безсмислено.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 92. 92 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  Сгуньо, пухкаво пиленце, това за Бисмарк е ни в клин ни в ръкав, което никой никъде не е виждал написано.

  Прочети книгата на Д-р Кръстю Раковски "Русия на изток" , племенник на Г.С Раковски , външен министър на Съветска Украйна писана още през 1895 г.
  Там ще видиш черно на бяло концепцията на руският азиатски /къдено е турена и България/ департамент към външното министерство на Русия.
  С две думи тя е : "От тук насетне /1885/ всяка победа за България ще е загуба за Русия"

 93. 93 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 605 Неутрално

  По-ясно и по-сбито обяснение за яловия "преход", крадливата "приватизация" и "бурната" дейност на дружеството "Съдебно-правораздаватена система" ООД не може да се направи.Е...и?Констатациите и драксането по форумите решават ли проблемите?Не.Извод: Ново издание на "арабските революции" само, че в България ще даде някакъв тласък, ама трябва да се стане от компютъра, да се откажеш от ....и хоп още 20-т години минали

  ZeroOne
 94. 94 Профил на makca
  makca
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Произвола достигна връхната си то4ка по времето на тройната Колалиция БСП ДПС НДСВ.......................................................

  София=мъдрост(превод от древногръцки) "Тъй града се казва ( ирония жестока) гдето глупостта е най-евтината стока" Проф. Иван ШиШманов преди 110
 95. 95 Профил на Nan_Kurunir
  Nan_Kurunir
  Рейтинг: 1257 Гневно


  Прав е,добре,но надявам се това е за пред немците,защото ние тези неща отдавна си ги знаем.Големият проблем е,че нищо не правим,за да ги променим,изпаднали в инициативна летаргия,само седим и цъкаме със задоволство когато Франция или Германия набутват нашите бандити в затвора,но къде по дяволите сме ние българите в цялата тази картинка.

  "Представи си,че не съществуваш и бъди свободен!"- Омар Хаям
 96. 96 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#91] от "Торбалан":

  Taзи тема семаника на езика е нещо доста специфично за тесен кръг от хора и ми е интересно колко ли книги могат да намерят читатели... чисто икономически...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 97. 97 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#18] от "Сгугню":

  Според мен сме влезли в клуб, където имаме само партньори, без приятели.
  ==================================
  ти откри топлата вода ....разбирам ,че това го пишеш за да наблегнеш ,че за сметка на това русия ни е приятел ..
  русия никога не ни е била приятел,а ни възприемала като малкото и невярно братче ...
  не говоря за битово ниво,където българи и руснаци се разбираме сравнително добре ,а за междудържавно...

 98. 98 Профил на Гуано
  Гуано
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Aман от умници, впрочем този доблестен дипломат сигурно не е ничий агент, нали?

  У нас не само смятат свестните за луди, но и лудите за свестни
 99. 99 Профил на peterap
  peterap
  Рейтинг: 442 Разстроено

  Страшна статия. Лошото е, че всичко е абсолютна истина и че изглежда никой не може или не иска да направи нещо по въпроса.

  Щом заместник-посланика на Германия го знае и разбира това, значи и Канцлера на Германия го разбира, значи и Европейската комисия го разбира и всеки друг който би могъл да се намеси го разбира, но нищо не смятат да направят.

  Това означава, че ние българите, които все чакаме друг да ни ОСВОБОДИ и СПАСИ (Брюксел, Германия, Русия или който и да е друг) е време да разберем, че не се ли борим всички заедно да се оправи този ужас, никога няма да стане по-добре, а винаги ще затъваме все по-дълбоко и обикновените хора ще бъдат все по-експлоатирани.

  Българският "елит" е всъщност народоомразна клика, която играе театър, че води народа си към по-добро, а всъщност го експлоатира безжалостно, краде и граби единствено в собствена полза.

  Това е така, защото свестните, честни, интелигентни и способни хора си налягат парцалите и се спасяват поединично, надявайки се, че точно те няма да станат жертва на тази клика. Докато те не се включат активно в политиката, никога няма да се оправим.

 100. 100 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Защо никоя друга държава от бившия соцлагер не се интересува дали дипломатите й са били агенти на тайните служби? И защо всъщност само българите трябва да се срамуват?

  Защото тия дето ни управляват са дупедавци,и се опитват да се направят на по католици от папата.Нито една държава в света не си е предала агентите, а ние го правим за пореден път.

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK