Прокуратурата ще поиска постоянен арест за бургаския съдия

При търсенето на доказателства по случая беше претърсен и кабинета на Атанас Вълков в сградата на съдаОчаква се прокуратурата да поиска днес постоянния арест на председателя на бургаския административен съд Атанас Вълков, съобщи БТА, като се позова на източници в Съдебната палата.


Вълков беше задържан в четвъртък и обвинен за пране на пари и документно престъпление като помагач на 78-годишната си майка Руска Вълкова. Тя бе освободена от ареста с подписка, макар да е смятана за основен извършител на схемата.


За залавянето на Вълков беше използван агент под прикритие, представил се за купувач. Той е съставил фалшиви нотариални актове, които е използвал пред поземлената комисия, която е обявила четирима души за наследници на 12 декара в Несебър. Един от четиримата е Руска Вълкова, а останалите дори не са подозирали, че са станали собственици.
Те са нейни роднини, с които имат общ наследодател, който обаче никога не е притежавал тези 12 дка в Несебър. След това Вълков е съставил фалшив предварителен договор, с който тримата "наследници" прехвърлят на майка му техните дялове от имота. Този предварителен договор след изтичане на определения в него срок по искане на Руска Вълкова е обявен за окончателно сключен от районния съд в Несебър.


Интересен факт е, че Атанас Вълков всъщност наема от името на тримата останали "наследници" адвокат, който да ги представлява по делото за сключване на окончателен договор. Юристът е имал пълномощно от тези трима души, дадено му от Вълков. Именно въз основа на съдебното решение, с което договорът е обявен за окончателен, Вълков е опитал да продаде парцела на агента под прикритие за 2.2 млн. евро.  


От прокуратурата съобщиха още, че ще се проверява как е станало "връщането" и изобщо чия собственост е имотът, който се намира много близо до морската ивица в съседство с имот на Националната спортна академия.

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Момчил89
  Момчил89
  Рейтинг: 631 Любопитно

  Имот за 2 милиона евро без собственик... Звучи като ром без образование с Бентли и Яхта...

  Драконови закони ще оправят държавата!
 2. 2 Профил на Nick Tsekov
  Nick Tsekov
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Няма никакво значение какво ще поиска Велчевата прокуратура/завера/! Във всички дела се е насрала до ушите! Често действа в комбина с престъпниците и корумпираните си колеги от съда. Никой вече няма вяра, че някой и сега ще пипне недосегаемите - ами ББ сам се дъни - "Обещах му да не го пипам..." Бг е обречена да мухляса от криминали с тоги, с фуражки, трактори, пожарникарски маркучи, масларови дупки ...Ще дойдат избори, ще дойдат на власт нови спасители с старонасрани гащи и прясна мисъл за грабеж..

 3. 3 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#2] от "reagan":
  Аааа, в този случай не се знае....Схемата е описана доста ясно, което /за разлика от предишни случаи/ означава, че е ясна и на прокуратурата...Дано заради мотото "дело със голям обществен интерес" най- накрая да се напише правилно поне един обвинителен акт.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 4. 4 Профил на Nick Tsekov
  Nick Tsekov
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#3] от "dqdomart":абе какви пет лева, какви дела с какъв интерес??? ти сляп ли си или не помниш как накрая завършва всичко, щом подсъдим е някой от кастата на недосегаемите, а не обикновен циганин-криминал...Каква е тая поголовна амнезия българска....

 5. 5 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#3] от "dqdomart":
  Аз не вярвам и това обвинение да мине.Не, че защитавам някого а гледам по внесените до сега а и Прокуратурата и МВР са най - нереформираните звена в досъдебната фаза. Все нещо ще са недогледали и после пак ние ще платим за обезщетение по осъждането ни в Страстбург

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 6. 6 Профил на Nick Tsekov
  Nick Tsekov
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#3] от "dqdomart":виж какво ни казва и лечков: залагам си и двата хотела, че няма да ме осъдят! Това дори в Сицилия и Колумбия няма да посмеят да го изрекат тежко обвиняеми свързани с властта лица. Това могат да кажат само нагли български криминали...

 7. 7 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#5] от "tanas":
  Далеч съм от мисълта, че прокуратурата ни е работеща Просто да не забравяме, че материалите в пресата за извършено престъпление е законен повод за образуване на досъдебно производство.А дано наблюдаващият прокурор правилно се насочи, ако нещо във сегашното досъдебно нещо се закучи...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 8. 8 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Той и Топлото с майка си се оправдаваше

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 9. 9 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Весело

  Без повече шмекерии на съдебната система - чакаме ефективно осъден магистрат-тарикат! Ще дочакаме ли да видим една хлабарка с черна тога да рендосва затворническите нарове? Ако стане това - ще гласувам за Боко докато съм жив!

 10. 10 Профил на rikardo
  rikardo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#9] от "Дедо Либен":Нали знаеш че това не зависи от Боко, и той го иска отдавна.

 11. 11 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#7] от "dqdomart":
  Е а дано ама нада ли То ако се оповава само на изнесеното в пресата което в повечето случаи е откровенна лъжа или полуистина а и на МВР сътрудници и ''агенти под прикритие '' работата още от сега е ясна.
  По принцип във България нищо не се прави самосиндикално с малки изключения на някои изтрещели и ошашавени.
  Неразградените структорни звена на ДС по отрасли в икономиката на страната както и по ведомства продългават да си работят необезпокоявани даже в тях са се влели и нови попълнения които и закон за лустрацията няма да може да ги изчисти.Не е нужно чужди посланици да ни го казват това . Всеки ако се огледа около него поне за 3-4 -ма ще се сети как са тръгнали в бизнеса и какви са били преди това те и техните фамилии.
  България е малка страна с най - много ДС/БКП доносници и ченгета и обикновени двуличници на глава от населението.
  България загива от тъпегьозлъка си защото не е нормално 3-4 пъти да се спъваш в един и същи камък  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 12. 12 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#11] от "tanas":
  "То ако се оповава само на изнесеното в пресата което в повечето случаи е откровенна лъжа или полуистина а и на МВР сътрудници и ''агенти под прикритие '' работата още от сега е ясна. "
  НК
  Чл. 207. (1) Досъдебно производство се образува, когато са налице законен повод и достатъчно данни за извършено престъпление......
  Законни поводи
  Чл. 208. Законни поводи за започване на разследване са:
  1. съобщение до органите на досъдебното производство за извършено престъпление;
  2. информация за извършено престъпление, разпространена чрез средствата за масово осведомяване;
  3. лично явяване на дееца пред органите на досъдебното производство с признание за извършено престъпление;
  4. непосредствено разкриване от органите на досъдебното производство на признаци за извършено престъпление.


  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 13. 13 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#12] от "dqdomart":
  О.К. но ми е чоглаво защото туй съпричастното не се е изокало по въпроса а може и да съм пропуснал да го чуя и видя

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 14. 14 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#13] от "tanas":
  Ааа, тук сте прав... Един вожд, една държава, една партия, единен Парламент, магистрали,магистрали, магистрали...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 15. 15 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  А не, не Вожда той сега ще копа та да ощастливи и Филибето с чисто ново околовръстно
  Онуй е Туй дето бачо Таньо Ванов го именува така
  И се чудя защо още не се е изцепил даже от трибуната на Парламента а може и да са им набили канчетата от Брюксел та сега прехвърлят врелия картоф на Прокуратурата

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 16. 16 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#12] от "dqdomart":

  Извинявай, ама какво разбра от информацията?
  "За залавянето на Вълков беше използван агент под прикритие, представил се за купувач. Той е съставил фалшиви нотариални актове, които е използвал пред поземлената комисия, която е обявила четирима души за наследници на 12 декара в Несебър."
  Да приемем, че "Той" е агентът под прикритие, а не Вълков. Тогава тезата ще е по-доказуема.
  Велков е съставил фалшивите(неистинските) актове? Как бе? Откъде? Та бланките на актовете от времето преди 9 септември ги няма бе.
  В цялата тази история може да има скарани роднини, неоттеглени полномощия по съответния ред, злоупотреба с влияние и корупция в широкия смисъл на думата, ама пране на пари? Какво пране на пари, като сделката не е финализирана? Баси. И този случай смърди на милиционерщина, ама нейсе.

  Ecrasez l’infâme
 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#16] от "Graf":
  Ще си позволя да "преподредя" съдържанието на статията така,както аз я разбирам:
  1. "Той /Вълков/ е съставил фалшиви нотариални актове, които е използвал пред поземлената комисия, която е обявила четирима души за наследници на 12 декара в Несебър. Един от четиримата е Руска Вълкова, а останалите дори не са подозирали, че са станали собственици."
  2. "Един от четиримата/четирима души за наследници на 12 декара/ е Руска Вълкова, а останалите дори не са подозирали, че са станали собственици.Те са нейни роднини, с които имат общ наследодател, който обаче никога не е притежавал тези 12 дка в Несебър."
  3. " Атанас Вълков всъщност наема от името на тримата останали "наследници" адвокат, който да ги представлява по делото за сключване на окончателен договор. Юристът е имал пълномощно от тези трима души, дадено му от Вълков."
  4. "След това Вълков е съставил фалшив предварителен договор, с който тримата "наследници" прехвърлят на майка му техните дялове от имота. Именно въз основа на съдебното решение, с което договорът е обявен за окончателен, Вълков е опитал да продаде парцела на агента под прикритие за 2.2 млн. евро. "
  5. "Този предварителен договор след изтичане на определения в него срок по искане на Руска Вълкова е обявен за окончателно сключен от районния съд в Несебър."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#16] от "Graf":
  Има хиляди такива случаи, при които ПК възстановява собствеността върху земеделски земи, които представящите се за правоимащи никога не са притежавали. И когато действителните собственици на имотите преди одържавяването са сезирали Прокуратурата, че трети лица са използвали неистински документи за реституирането им, винаги са им отказвали да образуват наказателно производство с аргумента, че се касае за гражданскоправен спор. Какъв е конкретният казус обаче, е трудно да се разбере от информацията на МВР и Прокуратурата. Важното е, че е намесено името на съдия и това е достатъчно основание за поредния ПР на Цвъки.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 19. 19 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#12] от "dqdomart":

  НПК, колега, не НК Цивилистиката дава и взима

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 20. 20 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#17] от "dqdomart":
  И черешката на тортата
  6."От прокуратурата съобщиха още, че ще се проверява как е станало "връщането" и изобщо чия собственост е имотът..."
  Ако изнесените факти се подредят в подобен ред, казуса започва да придобива по- ясен вид.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 21. 21 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Това са глупости на търкалета. Тези земи са бивши "училищни", някъде през двейсетте години на миналия век са раздадени на несебърци, срещу плащане за училището, след това станала някаква каша, която беше толкова сложна, че дори не се занимавах с нея въпреки, че роднини имаха там 7 декара по списък на общината. Не нот. актове, а едни списъци от преди 70-80 години, на които пише на кой колко е раздадено, след това имаше други хвърчащи документи от преди и след девети и т.н. След много умуване община Несебър прие някаква сложна схема за връщане на тези земи, но тя нещо не проработи и затова общината направи квартал "Черно море" и даваше като компенсация отстъпено право на строеж там, освен на други и на тези с училищните земи. Не помня точно подробности, но по-заплетен казус не съм виждал и не съм чувал да е имало в България. Ако съдията наистина е извадил нот. актове, значи е безумно тъп, защото за там такива никога не е имало, да не говорим, че за тази земя се съди половината свят и два квартала на марс - община, вписаните в "училищните регистри", държавата, висши учебни заведения и вероятно арменският поп и Мадона. Та или става дума за невероятна глупост от страна на съдията, напълно неразбираема за нормален човек, още повече там има само трима нотариуси, които знаят наизуст кое на кой е или за скалъпена история.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 22. 22 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#19] от "Thermobee":
  Да Грешката е моя - изтървала съм буквата "П".МОЯ Грешка,макар и неволна....А за цивилистиката сте прав/а

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#19] от "Thermobee":
  А Вие съгласен/а ли сте с моето "пренареждане " на статията?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  По принцип нещата изглеждат малко по ясни във Вашата конструкция. Не работя много със ЗСПЗЗ, но пред поземлената комисия следва да са птедставени документи, легитимиращи посочените "наследници" с права още от преди национализацията на тези имоти, което не е лесно, но човекът, бидейки съдия, знае как да състави документ с невярнп съдържание. Вероятно и пълномощното от "наследниците" е неистинско. Изобщо документна измама в особено големи размери. По принцип документните измами трудно се опровергават - ето ги документите, същите са използвани /двуактно престъпление/, целта - облага е видна от предварителния договор, остава да се докаже авторството.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 25. 25 Профил на latch0
  latch0
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#19] от "Thermobee":
  Преди време изказването на Рудолф фон Йеринг -
  „Който не е цивилист, не е юрист“ е било почти безспорно. Сега обаче по - вярно е твърдението - „Който е само цивилист, не е юрист“.

 26. 26 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#24] от "Thermobee":
  "Изобщо документна измама в особено големи размери. По принцип документните измами трудно се опровергават - ето ги документите, същите са използвани /двуактно престъпление/, целта - облага е видна от предварителния договор, остава да се докаже авторството. " Тъй като статията не ни дава повече инфо и няма как да знаем точно какво се съдържа в прокурорската преписка, мисля, че Вашите разсъждения са в правилната посока.
  Остава ни само надеждата, че поне един прокурор ще се опита да работи съобразно задълженията си в ЗСВ.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 27. 27
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:31 на 03/04/2011 от неговия автор.

 28. 28 Профил на latch0
  latch0
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#26] от "dqdomart":
  ...документна измама в особено големи размери?
  Това пък какво е?

 29. 29
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:31 на 03/04/2011 от неговия автор.

 30. 30
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:31 на 03/04/2011 от неговия автор.

 31. 31 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#28] от "latch0":
  И тук ли се заяждате? Какво искате- това не е съдебна зала и съдебно заседание- всеки може да направи грешка. А и колегата не е длъжен да Ви дава писмен правен анализ без заплащане...справка- НАРЕДБА №1 от 9 юли 2004 г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения (Обн., ДВ, бр. 64 от 23.07.2004 г.; изм. и доп., бр.2 от 09.01.2009 г.) чл. 6 т.2.
  И още ВИЕ имате ли качеството на наблюдаващ прокурор по именно по тази прокурорска преписка, та знаете съдържанието на книжата, съставляващи прокурорската преписка по именно този казус? Много смело правите хипотези, без да сте запознати с доказателствения материал по преписката...Груба грешка, недопустима за юрист!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 32. 32 Профил на latch0
  latch0
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#31] от "dqdomart":
  Не. Просто те моля, върни ми жеста и ми обясни за документната измама в особено големи размери?
  Това какво е? Нищо друго.

 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#32] от "latch0":
  Прочетете си разработките от апис-а - Вие също го ползвате и там ще научите. За повече- отидете при колега пеналист и съобразно Наредба № 1 след заплащане на хонорар за извършване на услугата "предоставяне на устна правна консултация" , ще получите съответните правни анализи.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на latch0
  latch0
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#31] от "dqdomart":
  И още ВИЕ имате ли качеството на наблюдаващ прокурор по именно по тази прокурорска преписка, та знаете съдържанието на книжата, съставляващи прокурорската преписка по именно този казус? Много смело правите хипотези, без да сте запознати с доказателствения материал по преписката...

  Не. И за това беше под формата на въпрос към вас. Груба грешка, недопустима за юрист! Това не е престъпление, това е нещо по-лошо - това е грешка!

 35. 35 Профил на latch0
  latch0
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#33] от "dqdomart":
  Един от основните принципи на правото гласи „Дайте ми фактите, аз ще ви дам правото”. Дайте фактите, точно това се търси, юрист - "dqdomart". Всеки е невинен до доказване на противното, както пише в Конституцията – „с влязла в сила присъда”.

 36. 36 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#34] от "latch0":
  Г-не, Вашето мнение няма никаква правна или научно познавателна стойност за мен, дори да сте академик по правни науки! Не Ви уважавам, защото във всеки момент се заяждате със всеки съфорумец, който не зачита мнението Ви и със непонятна злоба превръщате всяка неволна чужда грешка в огромен проблем.
  За мен разсъжденията на ник "Thermobee" са в правилната посока,особено когато се има предвид изричното уточнение, че хипотезите ни се градят върху изнесеното в настоящата статия! Предпочитам неволната грешка на колегата, пред злобната Ви отчаяност, че не получавате някакво професионално признаване в този форум.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 37. 37 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  "От прокуратурата съобщиха още, че ще се проверява как е станало "връщането" и изобщо чия собственост е имотът, който се намира много близо до морската ивица в съседство с имот на Националната спортна академия".Ми то с това трябваше да се почне щото тоя имот е предмет и на документното престъпление и на прането на пари.От това дело може да се роди сценарий за нов жанр екшън трагикомедия или пародия на съдебен трилър.

 38. 38 Профил на latch0
  latch0
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#36] от "dqdomart":Не се доказват тук истинските юристи в България, те се доказват в съдебната зала.

  Написах ви го по толкова опростен начин, че и най-елементарният и невъзпитан човек, като вас да ме разбере. Но уви, явно пак не успях!
  Моля, не се правете на юрист, не си правете самоинициативи и не обиждайте! Не замърсявайте тук форумното пространство в опит да го направите форум за псевдо-юристи, като вас.
  Не се доказват тук истинските юристи в България, те се доказват в съдебната зала.

 39. 39 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Аз не разбрах за какво се карате. Понятието документна измама в особено големи размери е очертано в чл.212, ал.5 от НК. Разбирам че прокуратурата еповдигнала други обвинения - за пране на пари и документно престъпление, но само запознат сматериалите по делото може да прецени точната квалификация. Latcho, да не оспорвате че съществува престъление документна измама в особено големи размери?

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 40. 40 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  П.п. Можеби поддържате, че не може да се осъществи състав на документна измама по отношение на недвижим имот с оглед основния текст на 212,ал.1 НК. Както и да е, имаме обвинение, остава да бъде доказано.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 41. 41 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Само се вдига пушилка,прокуратурата ни е достатъчно импотентна,както и останалите власти.Нали виждаме,че още не могат да осъдят окончателно вальо топлото,а за да бъде осъден
  Атанас Вълков ще трябва да минат 250 години,освен ако му се не случи случка,като на мишо бирата

 42. 42
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:00 на 03/04/2011 от неговия автор.

 43. 43
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:07 на 03/04/2011 от неговия автор.

 44. 44
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:13 на 03/04/2011 от неговия автор.

 45. 45 Профил на latch0
  latch0
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#40] от "Thermobee":Може би поддържате, че не може да се осъществи състав на документна измама по отношение на недвижим имот с оглед основния текст на 212,ал.1 НК...
  Глава девета
  ДОКУМЕНТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
  чл. 308, ал. 3, вр. ал. 2 и ал. 1 НК,
  Когато деянието по ал. 2 е извършено с цел имотна облага, наказанието е лишаване от свобода до десет години. Имотната облага, ако такава е получена, се отнема в полза на държавата.
  Глава пета
  ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ СОБСТВЕНОСТТА
  Измама е в Раздел IV
  чл. 212, ал. 5 във вр. с ал. 1 от НК
  документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години.
 46. 46
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:21 на 03/04/2011 от неговия автор.

 47. 47 Профил на latch0
  latch0
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#45] от "latch0":
  Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда, а по силата на чл. 127, т. 3 от Конституцията на РБългария прокуратурата следи за спазването на законността.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK