Общината в Хасково затвори врати заради запорирани сметки

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Хасково е община не е кметство, нали правите разлика между двете????
  А иначе прави са хората да си искат парите, крайно време е кметовете да се научат да имат мениджърски подход при управлението на по-големите градове!

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  Ама , кметовете масово работят по социалистически-правят разходи,като смятат,че при свършен факт,държавата ще ги плати!За какъв *** са строили нови пътища и къщи за цигани!
  Това ли е най-належащото???

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Къде зимуват раците :

  ГРАЖДАНСКИ ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
  ...
  Глава четиридесет и шеста
  ИЗПЪЛНЕНИЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ, ОБЩИНИ И БЮДЖЕТНО СУБСИДИРАНИ ЗАВЕДЕНИЯ

  Изпълнение срещу държавни учреждения и общини
  Чл. 519. (Доп. - ДВ, бр. 13 от 2010 г.; Допълнението обявено за противоконституционно - ДВ, бр. 5 от 14.01.2011 г. с РЕШЕНИЕ № 15 на КС на РБ от 21.12.2010 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 13 от 2010 г.; Допълнението обявено за противоконституционно - ДВ, бр. 5 от 14.01.2011 г. с РЕШЕНИЕ № 15 на КС на РБ от 21.12.2010 г.) Не се допуска изпълнение на парични вземания срещу държавни учреждения и общини.
  (2) (Доп. - ДВ, бр. 13 от 2010 г.; Допълнението обявено за противоконституционно - ДВ, бр. 5 от 14.01.2011 г. с РЕШЕНИЕ № 15 на КС на РБ от 21.12.2010 г.) Паричните вземания срещу държавни учреждения и общини се изплащат от предвидения за това кредит по бюджета им. За тази цел изпълнителният лист се предявява на финансовия орган на съответното учреждение. Ако няма кредит, висшестоящото учреждение предприема необходимите мерки, за да се предвиди такъв най-късно в следващия бюджет.

  Изпълнение срещу бюджетно субсидирани заведения
  Чл. 520. (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2010 г.; Изменението обявено за противоконституционно - ДВ, бр. 5 от 14.01.2011 г. с РЕШЕНИЕ № 15 на КС на РБ от 21.12.2010 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 13 от 2010 г.; Изменението обявено за противоконституционно - ДВ, бр. 5 от 14.01.2011 г. с РЕШЕНИЕ № 15 на КС на РБ от 21.12.2010 г.) Не се допуска изпълнение върху средствата по банковите сметки на бюджетно субсидирани заведения, постъпили като субсидия от републиканския бюджет.
  (2) Изпълнението на парични вземания върху друго имущество-частна собственост на длъжниците по ал. 1, се извършва по правилата на този дял.

  [* Текст на чл. 519 и 520, преди противоконституционните изменения и допълнения от ДВ, бр. 13 от 2010 г.]
  Изпълнение срещу държавни учреждения
  Чл. 519. (1) Не се допуска изпълнение на парични вземания срещу държавни учреждения.
  (2) Паричните вземания срещу държавни учреждения се изплащат от предвидения за това кредит по бюджета им. За тази цел изпълнителният лист се предявява на финансовия орган на съответното учреждение. Ако няма кредит, висшестоящото учреждение предприема необходимите мерки, за да се предвиди такъв най-късно в следващия бюджет.

  Изпълнение срещу общини и бюджетно субсидирани заведения
  Чл. 520. (1) Не се допуска изпълнение върху средствата по банковите сметки на общините и другите бюджетно субсидирани заведения, постъпили като субсидия от републиканския бюджет.
  (2) Изпълнението на парични вземания върху друго имущество-частна собственост на длъжниците по ал. 1, се извършва по правилата на този дял.
  ...

  Тоест, ако Общината получи допълнителна субсидия от републиканския бюджет, може и да си върже гащите

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 4. 4 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Сега в Хасково, скоро и в други градове.

  Закривай !

 5. 5 Профил на rotorblade
  rotorblade
  Рейтинг: 479 Разстроено

  Къщи за социално слаби... лошо няма, но както винаги - лекува се вече наличния проблем, а не се прави профилактика с цел предварителна превенция... (знам, че ще ме разберете ) А от всеки грамотен лекар може да се научи, че първото е в пъти по-скъпо и (понякога) болезнено... Сбъркана работа...

 6. 6 Профил на Boncho Bonev
  Boncho Bonev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Този кмет е един от най корумпираните в България - казва се Георги Иванов! През 1999 беше издигнат от СДС за кмет и спечели, 2003 беше независим кандидат, 2007 беше независим кандидат подкрепен от БСП! Всички обществени поръки в общината са манупулирани, т.е. на тях се дисквалифицират всички кандидати с изключение на този който трябва да спечели. Справка за последните три търга:
  1. Ремонт на паркове - един кандидат - консорциум"Хасково 2010" толкова тежка процедура че участва само още един кандидат от София
  2. Снегопочистване - един кандидат от общо двама, само един е допуснат до отваряне на ценова оферта - консорциум "Грийнпартнерс"
  3. Сметопочистване и извозване на отпадъци - един кандидат от общо двама, само един е допуснат до отваряне на ценова оферта - консорциум "Грийнпартнерс", не е отворена цената на "Титан АС", а Заубмахер обжалват конкурсните условия

  НЕЩО НЕЯСНО ТУК? КОРУПЦИЯТА ТРЕСЕ ОБЩИНАТА!!!

  bboneff
 7. 7 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 479 Неутрално

  а кога това ще се случи и с държавата , за да се научи и тя да си плаща сметките

 8. 8 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Проста държава - слаб народ.

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 9. 9 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Да припомним, че преди години фирмите на сина на кмета, навършил скоро тогава 18г., все още ученик, печелеха като луди общинските поръчки.

  Кметът, подобно на един от Военното информационно обслужване, си пада по високоскоростните скъпи коли и редовно посещава изложения.

  На последните избори вотът се превърна в етнически. За това го избраха. На балотаж бяха той и ДПС. По местната ТВ призоваха хората да гласуват за българин. Така за хасковлии се наложи да избират омразните обрачи на ДПС или да гласуват с отвращение за Г Иванов.

  Но тази година ще трябва да се замислят как да гласуват за да няма отново запорирани сметки.

 10. 10 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 531 Неутрално

  аз искам да попитам кои са роднините на въпросните шефове на фирми - ако не са от същата община, да не се казвам иван!

 11. 11 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  Крайно време е. Нека кметове и общински съветници почнат да работят а не да "връткат далаверки"

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 12. 12 Профил на Boncho Bonev
  Boncho Bonev
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#10] от "hue":

  ама нищо не можах да ти разбера, напиши го уместено и правилно

  bboneff
 13. 13 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Люшкаме се по траекторията на махалото - от едната крайност до другата.
  До скоро държавата и общините можеха да си правят каквото си искат, а сега всеки частен съдия изпълнител може да блокра един град, а защо не и цялата държава заради неуредена сметка!
  След като текстовете в закона са били провъзгласени за противоконстуционни, защо не са се хванали да променят закона, така че да осигурят все пак върховенството на колективния над личния интерес в приемливи според конституцията граници?!
  Или миже би депутатите са били заети с поредната презентация на Верту!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 14. 14 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  "Pacta sunt servanda" (договорите трябва да се изпълняват).

  Казали са го римляните преди 20 и няколко века. Няма как да се нарушава този принцип и да се очаква, че може да има нормална икономика, където и да е по света.

  Нека частно лице спре да си плаща кредита на банката и след това да й плаче, че оставало без жилище, че отивало на улицата. В този случай никой не може "копче" да каже на банката. Каква е разликата, ако една община не си плаща за строителството?

 15. 15 Профил на granik
  granik
  Рейтинг: 165 Неутрално

  Хасково, Ямбол и Сливен са си ромски градове.

 16. 16 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#3] от "Кецалкоатъл":
  От това което си постнал става ясно,4е на една община не могат да се блокират всички сметки,освен това решението за запора е потвърдено на апелация,а има касация...
  Или Бъркам??А каде са "великите юристи"керановци на таз община да внесат пояснение?

 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#11] от "Gopeто":

  Доколкото имам близки контакти с хасковци те за далаверките са си наясно. Но си го преизбират, защото доста се е направило за града.

  Такава атака срещу този кмет имаше и покрай предишните избори.
  И не успя.
  Сега ... шъ видими. Аз съм скептичен.

 18. 18 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#15] от "granik":Братчет ти май на море не ходиш???Щото ако си ходил на море у Варна или Бургас никога няма да кажеш,че Хасково е цигански град...
  Ама така е днес младите-не ходят на море и малко са се пообъркали...

 19. 19 Профил на razumyt
  razumyt
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Скоро ходих в Хасково, градът изглежда много добре. Не мога да знам колко ефективно кмета изразходва публичните средства, но явно е надскочил парите, с които разполага... За нещастие никой няма да поеме извънредните му разходи, така че той ще си носи кръста...

 20. 20 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#19] от "razumyt":

  Добре е силно казано.

  Нали си спомняте песента на Маричков "Край реката редят се тополите". Писана е за Хасково и за реката с тополите и мостовете, която по дължина преминава през централната част на града. Беше много красиво, романтично и зелено край реката, мостовете и тополите.

  До като кмета не реши да попечели. Бетонира реката, отсече тополите и направи базари за ширпотреба и платени паркинги.

  Отдолу покритата река замириса на тиня и застояло. Градът загуби част от чара си. Нареди се към стандартните пост-соц. бетоново-корумпирани безлични урбанизирани места за живеене.

 21. 21 Профил на granik
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на The Jew
  The Jew
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Хасково е един от най-добре уредените в България градове,и това се споделя,дори от критиците на кмета!
  Никой не е вярвал,че покрай всички инициативи на Г.Иванов не е останало нещо и за него,но лично аз(против принципите си!) бих му простил,заради крайните резултати за местното общество!

  А по повод,конкретната и поредна драма-доста хора се изказват без да са наясно с детайлите.Истината,както обикновено е по средата!

  Trans penis mihi est!
 23. 23 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2310 Неутрално

  Тия къщи за социално слаби да не са били за децата на хасковските съдии? Нищо чудно че са фалирали.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 24. 24 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#15] от "granik":

  Хасково не е цигански град. Има доста турци, но циганите са горе долу нормално число и повечето от тях работят.

  Хасково е може би най-добре уреденият град, в който съм ходил, с няй-чистите улици и си личи, че се инвестира в инфрасктруктурата. Явно покрай тези инвестиции се е облагодетелствал и кмета. Доста го разнасяха по новините в последните години.

  По принцип, ако си българин, не е хубаво да отписваш с лека ръка цели областни градове от България с определенията "ромски", "турски", "помашки" и не знам още какви. Ако си ходил малко по България, ще видиш. Ама уви, от чата и нета толкова можеш да научиш, това е днешната младеж

  Virtus est medium vitiis.
 25. 25 Профил на igam
  igam
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хасково е най скъпия град!

 26. 26 Профил на igam
  igam
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С най високи данъци,вода и всичко това благодарение на кмета.Така е ,като няма граждани ,а овце.

 27. 27 Профил на igam
  igam
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако България е държава на мафията,то Хасково е столицата на мафията!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK