Кметове обсъждат как да привлекат инвестиции в Северозападна България

Министърът по управление на евросредствата Томислав Дончев ще открие конференцията "Предизвикателства пред инвестиционния климат в Северозападна България", организиран от Българския икономически форум (БИФ). Организацията изпълнява проекта InvestNothWest, финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. 


Целта на проекта е да подпомогне местните власти чрез обучение в привличането на инвеститори в региона, който наскоро бе обявен за най-бедния в целия Европейски съюз.


Конференцията е заключителната част от проекта, в която ще бъдат обобщени резултатите от него и ще бъдат обсъдени слабите места пред привличането на инвестиции в Северозападна България. Очаква се да бъдат набелязани и мерки за тяхното преодоляване.
При изпълнението на проекта представители на местните администрации са били обучавани как да общуват с чуждия бизнес, как да представяте възможностите за инвестиции, как да подготвят брошури за съответния град. 
По време на събитието ще бъде представен и интерактивният портал www.investnorthwest.info, в който общините от региона имат свои профили. Сайтът, който е насочен към чуждите инвеститори и също е част от проекта, съдържа полезна за компаниите информация за условията за правене на бизнес в Северозападна България. 


В конференцията ще участват кметове и областни управители от тази част на страната. Поканени са и представители на няколко министерства. 


В средата на февруари стана ясно, че работна група ще подготви стратегия за развитието на най-бедния регион в целия ЕС

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK