Цветомир Паунов: Всички наши кандидати ще бъдат с регистрация от името на ГЕРБ

Цветомир Паунов, ГЕРБ

Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ и зам.-председател на предизборния щаб на партията

© Георги Кожухаров

Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ и зам.-председател на предизборния щаб на партиятаИзпратихте анкетни карти до всички ваши симпатизанти, в които да посочат техните проблеми по места, виждания, идеи. Върнаха ли се вече отговорите, какви са първите ви наблюдения?
- По електронната поща изпратихме 15 хиляди карти, а по пощата - 35 хиляди. До 4 април сме получили по електронен път около 4600 попълнени карти. До 15 април очакваме и писмата по пощата, досега сме получили около 3700.


Те тепърва ще се обработват, но това, което от сега може да се каже, че нашите членове са активни. Ще се постараем до един месец картите да бъдат обработени. Дадохме срок до 21 март на общинските структури да ни изпратят анализите си. Всички организации са изпълнили искането и данните са обработени, за да ни послужат за бъдещите решения около изборите.


Какво показват тези анализи?
- Искахме да видим какво е реалното състояние на структурите. Ние сме в непрекъснат контакт, непрекъснато пътуваме, но искахме да видим и тяхната гледна точка, оценка. Те са в добро състояние, има тенденция към стабилност, няма съществени трусове или трудности.
Но впечатленията, които и ние знаем, са, че за съжаление предизборната кампания започна много отрано, и то по непочтен и некоректен начин. Това се забелязва не само на национално ниво, но и по места. Има отвращение от това, че не се води политика, а компроматна кампания срещу ГЕРБ.


Как по-конкретно се отразява това на структурите и симпатизантите ви? Забелязва ли се например отлив на симпатизанти?
- Всички сме на мнение, че няма да влизаме в подобна полемика и няма да отговаряме на това ниво. За активистите тази кампания носи огорчение, а не че има някакво друго отражение. За членството в ГЕРБ - още от самото начало то запазва постоянна тенденция, няма отлив или масиран наплив например в период преди избори.


Очаквате ли спад в подкрепата за ГЕРБ заради участието в управлението, заради неоправдани очаквания?
- Периодичните социологически изследвания показват определен спад в доверието на ГЕРБ, но ако направите съпоставка с предишни правителства, това е в рамките на очакванията, дори за първи път няма такъв осезаем спад като в предишни мандати. Това означава, че хората в определена степен оценяват направеното.


Може би искат да се случат по-бързо нещата, реформите, но от друга гледна точка запазват своето стабилно доверие в управлението на ГЕРБ. Освен това аз като социолог от години съм критичен към резултатите на други колеги. Не всички, не искам да влизам в конкретика. Но в определени моменти могат да се направят определени внушения, които не отразяват реално обществените представи.


Затова най-истинската социология е директната среща с хората и уверявам ви, че многобройните обиколки, които правим, показват, че хората имат доверие на ГЕРБ. В същото време очакват някои неща да се случат много по-бързо, отколкото това реално е възможно. Но до този момент това, което бяхме заложили като програма и ангажименти - нещата се случват.


А как се отразяват на ГЕРБ скандали като този около СРС-тата например?
- Пак се връщам на темата за компроматната война - структурите приемат с отвращение случващото се. Не се отразява по друг начин освен в недоволство, че тези атаки идват от същите тези хора, които 20 години са участвали в прехода на страната, в определени схеми и в разграбването. И сега се опитват да са морални съдници на всички. По същия начин действа и организираната престъпност, която си има партия.


Преди скандалите, засегнали сериозно вътрешния министър Цветан Цветанов, премиерът Бойко Борисов беше казал, че именно той е най-вероятният кандидат на ГЕРБ за президент. Още ли е актуално това?
- Вие видяхте какво се случи - в момента, в който се спомене някое име, всички започват да го атакуват по всевъзможен начин. Това, което мога да кажа, е, че в края на юни - началото на юли ще обявим нашия кандидат за президент.


И все пак още ли стои вариантът Цветанов?
- Обсъждат се кандидатури.


Бойко Борисов ли ще бъде издигнат?
- Нека изчакаме края на юни - началото на юли.


След анкетите със симпатизантите и обработването на резултатите възможно ли е да се стигне до смяна на местни партийни лидери?
- Не. Ние преди около година имахме отчетно-изборни събрания, те бяха в присъствието на всички членове на структурата, направиха се отчети за работата до момента, номинации и така утвърдихме общинските ръководства.


Няма да ги сменяте дори и да има недоволство срещу тях, така ли?
- Има си утвърдени ръководства, само по някакви непредвидени обстоятелства може да се стигне до смяната. Но това не стои на дневен ред.


През последния месец се появиха доста информации за търкания по места. Включително в големи градове като Бургас, Свищов, Силистра. На какво се дължи това?
- Не бих казал, че става въпрос за търкания или борби. Нормално е в една силна структура, каквато например е бургаската (и като работа, и като личности), да има конкуренция. Говорим за нормална конкуренция.


Затова гледаме всяка структура поотделно, защото нещата са твърде различни. Имаме и структури, където се е налагало намесата и решения на изпълнителната комисия, когато се вижда, че противоречията идват от опити за доминиране на користни и лични интереси над мнението на членовете и на самата структура.


Очаквате ли тези проблеми да се задълбочат около местните избори?
- Това са единични случаи, броят се на пръстите на едната ръка. Не може да се говори за тенденция или масовост. В повечето случаи хората, които са влезли в ГЕРБ, за да удовлетворяват личните си амбиции, сами се отказват, като виждат, че няма да получат предимство само защото са в партията.


Твърди се, че доста депутати биха искали да се кандидатират за кметове, вярно ли е и как гледате на това?
- Естествено е, където има силни личности, те да искат да се кандидатират. Но номинациите ще бъдат направени от местните структури.


Каква ще е инструкцията до структурите - по няколко кандидати ли ще искате?
- Винаги сме искали по няколко. Има места обаче, където номинацията е безспорна - например Димитър Николов в Бургас. Там, където има няколко силни личности - крайното решение ще бъде взето от изпълнителната комисия на базата на анализите, дискусиите и т.н.


Възможно ли е ГЕРБ да подкрепи независими кандидати по места?
- Възможно е да номинираме хора, които досега са били независими или са напуснали са други партии. Но не говорим за подкрепа, а за възможност, ако структурата прецени, че няма достатъчно добър партиен кандидат, тогава ще регистрираме в избирателната комисия някой, който не е член на ГЕРБ. Но ние ще го регистрираме като кандидат на ГЕРБ, а не независим с наша подкрепа. Задължително всички наши кандидати ще бъдат с регистрация от името на партията.


Има ли забранени коалиции?
- Не. Самата структура ще преценява на местно ниво как да участва, естествено последната санкция ще е на изпълнителната комисия.


А партньорство с БСП и ДПС?
-  Не подлежи на коментар! Това, че на места общинските съветници на ГЕРБ са гласували по определени принципни въпроси със съветници от БСП в интерес на гражданите от общината, например за строеж на детска градина или за приемане на бюджета на общината не е проблем, това изобщо не означава коалиция. Но в безпринципни коалиции няма да влизаме. Пак казвам ще регистрираме кандидати от името на ГЕРБ.


Какво ще смята ГЕРБ за успех на изборите?
- След първото ни участие на местни избори имахме 39 кмета, спечелихме близо 600 хиляди гласа, 993 общински съветници - това е позицията, от която тръгваме.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Този човек съзнава ли какви глупости говори!

 2. 2 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Цветомир Паунов: Всички наши кандидати ще бъдат:

  рапони , фуражки , дс- деятели , рабфаци , руски агенти , мвр- ветерани , бедни - с по над 5 апартаменти , шменти капели , "десни " , за евро- азиатско бъдеще на България , предложени от другаря Златев и елита на симеоново и пожарната , колеги на цецко и боко , бедни фирмаджии- червени, като "Б" отбор на БКП .., едва връзващи по 2 изречения , без да четат , хора на ТИМ и СИК , ..Изобщо Ентелекта на България:)
  И Господ да пази България - от вашите кандидати ..)))

  BIG AL
 3. 3 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "А как се отразяват на ГЕРБ скандали като този около СРС-тата например?
  - Пак се връщам на темата за компроматната война - структурите приемат с отвращение случващото се."

  И ние така..Единия накисна тъщата за доказва доходи , другия звъни и осуетява митническа проверка , третия се оказа със 60 имота..Идея си няма Паунов колко е прав - всички ви гледаме с отвращение.

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 4. 4 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ГЕРБ ще изгубят много, ако не се разграничат категорично от БСП и ДПС и не ги поставят в пълна изолация, както се прави с прокажените и нечистоплътните.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 5. 5 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Много Паунови се навъдиха напоследък все видни обществени личности!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 6. 6 Профил на anzug
  anzug
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Вече е пределно ясно, че останаха само 2 партии, които нормалният човек може да избере- СДС и ДСБ...

 7. 7 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Двата клана на Рапоните-герб и бкп-бсп- се "подготвят" за избори..)))
  Едните - по-умни , другите -по-тъпи , но по техните стъпки..)))

  ЗАБРАНЕНИ словосъчетания, грозящи с пандиз , този, който ги употребява :
  Рапони, тъпаци , руски агенти , мутанти , Гоцета , фуражки , дс- мутри , СИК и ВИС , компир , тиква , ДС- доносник , руски слуга , Боко и Мюлер и Щирлиц, сбирщина от червени мутанти , червени олигарси , волска мутра от Правец , измет червена , популист и лужец , червени милиардери, Цветита и "бедните" от Герб , Цецо- и апартаменти ,и тъща, и тъст , рабфак- цецка и фидоска , трой шлемове и Боко , магистрали и блато, мачле и рапон , инфлация- герб , Правец- мафия и слуги , тим и варненски владения , Вучката и неговите футболни умения ,Мишо бирата, кюлев и мъжа на лечева , Гоце - и ниско чело , Боко и крепостни на...
  руснаците , Боко и футболни умения , Боко и радостта на народа , Боко и ленти , Боко и Ентелект , Р,Овч, Боко и гоце , Боко и митници , ........))
  Да се сведе до знанието на ВСИЧКИ журналисти , писатели и форумджии...)))))

  BIG AL
 8. 8 Профил на koko2000
  koko2000
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ГЕРБ, не само че не може да се разграничи от ДС-доносниците, но и активно си дружи с тях. Въпросният Паунов си гука с доносника на 6-то Богдан Богданов в училище за политика, например, където Богданов е в управителния съвет, а ГЕРБ изпраща политици да се учат как по-добре да доносничат и интригантстват.

 9. 9 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#4] от "Mohammed":

  Това може да си го помисли само един наивник. Естественото място на ГЕРБ е коалиция с двете партии на следващите парламентарни изори - ТОВА СА СТАРИ СЪЮЗНЦИ ПО ПРАВА РОДНИНСКА ЛИНИЯ.

 10. 10 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ...рапона ще се кандидатира за президент, защото ако не се кандидатира губи всичко...рискът е голям.

 11. 11 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 886 Любопитно


  Питали Радио "Ереван":
  - Къде няма търкания и допитване до структурите на ГЕЕРБ преди изборите?
  Отговорът:
  - Във Варна. Там съдружната на ГЕЕРБ "охранизация" на Трудолюбивите ИнтелИгентни Момчета ( ТИМ) ще реши, кой да е кмет!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 12. 12 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 886 Весело


  Питали Радио "Ереван":
  - Какъв трябва да е кандидата на ГЕЕРБ според допитването до структурите?
  Отговорът:
  - Да е мъж на място, т.е. да не се страхува от телефони.
  Да обича бирта, но да "рита мач".
  Да държи на думата си - не като Гоце, но и да е гъвкав, ако сутрин има едно мнение, вечер да има друго и двете да са правилни.
  Да работи за "европейското развитие" на България, като оценява "достиженията" на Т. Живков и ДС.
  Да е патриот като естествено да обича Русия.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 13. 13 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ПРЕДСТОЯТ РЕГИСТРАЦИИ НА БСП И ДПС КАТО КАНДИДАТИ НО ОТ ИМЕТО НА ГЕРБ. ОТ ИМЕТО НА ГЕРБ, А НЕ ДА СИ СМЕНЯ ПАРТИЯТА, САМО СЕ ПОКАЗВА, КАНДИДАТУРАТА МУ. ГЕРБ ГО ПОДКРЕПЯ И АКО Е ИЗБРАН ТОВА ЗНАчИ чЕ Е ИЗБРАН ГЕРБЕРСКИ РЕГИСТРАНТ, НО ОТ ДРУГА ПАРТИЯ....

 14. 14 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 688 Весело

  На тези избори както винаги отивам на риба..

  Умната!
  После да няма плачове и псувни, че пак ви извозиха.

  СДС и ДСБ са също долни мръсници..

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 15. 15 Профил на Conservator
  Conservator
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#14] от "07":

  Ти си виновен за положението на държавата!

  Trump '16
 16. 16 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  И свали кожената 'тужурка" палячо ..
  Времето на 'мюлеровци" и "комисарите -болшевики"- мина отдавна ...)))))

  BIG AL
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#14] от "07":

  ...всеки който не гласува - налива вода в мелницата на анормалното управление на страната, защото и едната четвърт гласове стигат то да продължи, тъй като ще се обоснове само на твърд електорат, а не на истински вот на мнозинството.

 19. 19 Профил на svishtovec
  svishtovec
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Сменете си името на:

  Граждани за
  Единство м/у
  Русия и
  България

 20. 20 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#17] от "aceton":По-кротко!Пази си нервите!ГЕРБ ще размаже наесен червената катафалка!Президент от първи тур и всички големи градове като минимум.Бедна ти е фантазията каква омраза има към червените бандити в цяла България!Боя 120:40 от предните избори ще им се вижда като златен медал!

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 21. 21 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До №20 АКСЕЛ прстъпление е да гласуваш за червените и ГЛУПАВО да гласуваш за герб.Жив и здрав да си.

 22. 22 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "You can fool some of the people all the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all of the people all the time.
  Abraham Lincoln"
  "Можеш да заблудиш/изгъбаркаш/изпързаляш някои хора в даден момент, както и всички за известно време, но не можеш да заблудиш/изгъбаркаш/изпързаляш всички хора през цялото време"
  казАл го е, разбираш ли, Ейбръхам Линкълн, навремето.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK