КЗК отмени решение на "Пристанищна инфраструктура" по поръчка за 3 млн. лв.

КЗК отмени решение на "Пристанищна инфраструктура" по поръчка за 3 млн. лв.

© Impact Press GroupКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" по обществена поръчка за изграждането на информационна система за управление на трафика по черноморското крайбрежие.


Поръчката е на прогнозна стойност 3 млн. лв. и според възложителя трябва да бъде спечелена от консорциум "Скортел-Транзас". Класираният на второ място участник консорциум между  българската "Балкантел" и естонската "Сибернетика АС" е обжалвал избора, с мотива, че точките на победителя са неправилно изчислени.


Според жалбоподателя при оценяването на техническото предложение комисията е присъдила повече точки на "Скортел-Транзас" и неоснователно е занижила тези на класирания на второ място консорциум. От "Пристанищна инфраструктура" са обяснили пред КЗК, че част от офертата на българо-естонския консорциум е била неясна и за това той е получил по-малко точки. От антимонополния орган обаче смятат, че оценката е сгрешена и трябва да се направи наново.


Обществената поръчка е обявена през декември миналата година, като целта й е изграждане на информационна система за управление на трафика, като бъдат монтирани специални устройства по черноморското крайбрежие в селата Кичево и Китка (обл. Варна), в Бургас и на връх Китка.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK