Прокуратурата се зае с нападението на ВМРО над "Свидетелите на Йехова"

Разследване за оскверняване и повреждане на религиозен храм води районната прокуратура в Бургас за нахлуването на активисти на ВМРО и футболни хулигани в молитвен дом и нанасяне на побой на последователи на "Свидетели на Йехова".


Това е работна квалификация, тепърва предстои много работа, обясни за "Дневник" говорителят на прокуратурата Евгени Узунов.


Той подчерта, че след като бъдат готови медицинските експертизи, ще бъде ясно и какви телесни повреди са причинени на представителите на религиозната общност и ще могат да бъдат повдигнати обвинения и за тях, както и за хулиганство. Изясняваме и дали мястото на инцидента има статут на молитвен дом, каза Узунов. Ако няма такъв, разследването ще се води не за оскверняване и повреждане на религиозен храм, а за повреждане на чуждо имущество.
Узунов каза още, че са иззети видоезаписите на сблъска и са назначени технически и портретни експертизи за разпознаване на извършителите. Запис, разпространяван в интернет, показа как група хора, развяващи знамена на ВМРО, нападат йеховистите, изкъртват входната врата, бият ги, замерят ги с бомбички и дори със саксии. Според съобщение на МВР петима членове на религиозната организация са били ранени, а полицията е задържала десет нападатели, които малко по-късно са били освободени.


Провеждат се и трасологични експертизи, които трябва да установят извършителите според следите, които са оставили при нанасянето на телесните повреди и на щетите на молитвения дом.

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  А влизането с взлом? Заплахата за убийство? Груповото въоръжено нападение? Участието в организирана престъпна група?

  gradinko.bg
 2. 2 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Браво на прокуратурата!
  Но след това, да не пропусне да разследва и сектата "Свидетели на Йехова", както и БХК, който системно насажда етническа и религиозна омраза, дискриминира мнозинството и възпрепятства разследването на престъпления, извършени от етнически малцинства.

  Ако се санкционира само едната страна в сблъсъка, това ще доведе до още по-силното й радикализиране и съответно до още насилие.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 3. 3 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мустафанка":

  10+

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 4. 4 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#1] от "gradinko":

  Къде видя влизането с взлом..Проповедниците добре се бяха барикадирали..Не знам някъде нападение с пиратки и саксии да се третира като въоръжено такова , ама щом ти казвашВ НК много ясно е разписано що е организирана престъпна група и по този член е по-вероятно да разследват Свидетелите дето са свидетели само как им се прехвърлят имот след имот , от хората които са излъгали.Всъщност е много интересно - ако имаш собственост това е порочно , вредно и отиваш директно в ада ..Ако обаче я прехвърлиш на посочено от тях физическо или юридическо лице получаваш индулгенция и те като добрите самаряни поемат греховете на техните плещи..Божкеее , колко загубени хора имало още..То не е луд тоя дето яде баницата , както е известно..

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 5. 5 Профил на gazza
  gazza
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "gradinko":

  Прекаляваш,не мислиш ли?

 6. 6 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Майната им на тия от Свидетелите...
  Но не ми е приятно банда прошляци, повечето с вид на футболни хулигани да казват, какво е правилно и какво не е. Сектантите, после гейовете, после Цесекарите, после Левскарите, после хората различни от "шушляк от Люлин с два лева в джоба "...
  What next ?

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 7. 7 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#5] от "gazza":

  Мани го Градинко..От много плява в градината не знае де се намира и какво прави там..В следващия пост и за изнасилване може да поиска да ги разследват..Бъдещо такова)

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 8. 8 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#4] от "sion1972":

  Влизане в чужд двор и разбиване на входната врата на дома СА влизане с взлом. Нападение с камъни и пръти Е въоръжено нападение, напълно способно да убие човек. В случая произведе "само" петима ранени. Агитка, която има за цел систематично да участва във вандалски и хулигански актове Е организирана престъпна група.

  gradinko.bg
 9. 9 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#8] от "gradinko":

  ..си е ОПИТ за влизане с взлом..И въоръжено нападение е нападение с оръжие - огнестрелно , хладно/ ножовете се визират там/..По твоята желязна логика ако жена удари мъжа си с тиган трябва да я съдят за нападение , при това въоръжено..Бягай копкай в градинката че е пролет..Изникнаха плевели и ти замъгляват преценката.

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 10. 10 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "gradinko":

  ++++++ 10Х

  Важно е да се заклейми грозния начин по който ВМРО организира протеста. Утре по същите причини могат да скачат върху главата на жена, която обвинят във връзка с дявола...
  А сектата просто запълва вакуум оставен от църквата при най-уязвимата прослойка българи.
  Това трябва да е сигнал именно за Синода !! Докато се занимава с придобиване на хотели , футболни хулигани решили да се направят на мисионери ...

  Добре дошли в Абсурдистан..

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 11. 11 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#10] от "Манолов":

  Важното е след като заклеймим начина да разберем първопричината..И да се разследват както тези , които извършиха нападението , така и Свидетелите..Щото ако сега се ограничим без да разберем какво предизвиква тези хора да нападат точно онези хора нищо няма да решим.Има доста вероизповедания в България , както и доста учения..Никое друго не е предизвиквало такава неистова ненавист и откровена омраза у много хора...Пак да дам простичкият пример - да сте чули някой някога да е нападнал последователите на Дънов? Явно нещо/ а то се знае какво/ предизвиква хората..Да ви кажа колкото и да съм толерантен , колкото и вие да сте такива , няма да ви е приятно ако следобяд докато сте на работа някой звъни на вратата на апартамента ви и агитира детето ви с материали и обяснения.Точно тази агресивност при набиране на последователи води до отсрещната такава.

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 12. 12 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#1] от "gradinko":
  До коментар [#8] от "gradinko":

  10+

  Защо ако не да?!
 13. 13 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#11] от "sion1972":

  Съгласен съм, но ако доидат да агитират моето дете знам , че няма за какво да се страхувам, защото говоря редовно с него и няма да им "върже". Бих се притеснил обаче, ако тези "активисти" го срещнат на улицата и решат , че не е облечено по техен вкус или не харесва същия отбор....
  Предполагам ти също...

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 14. 14 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#11] от "sion1972":

  Това е много погрешна тези за насилието. Такава е била и на немците по време на Хитлер. Т.е. - те заслужават, ако не заслужаваха хората нямаше да ги мразят.
  От тук и разни безумни теори за конспирация - щом са толкова зли свидетелите, а Костов ги е пуснал в България, значи това е работа на Америка, Отворено общество, Ислямистите ... и какви ли още не простотии, на които безмозъчни същества вярват.
  Партии като ВМРО и Атака разчитат на примитивните и озлобени елементи от населението, а също така и на комплексираните псевдо патриоти.
  Тук залогът не са свидетелите или някакви други религиозни групи, а човешкото и цивилизовано отношение към различните.

  Защо ако не да?!
 15. 15 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#14] от "ages":

  Тук бъркаш и то много..При фашизма се говори за чиста раса ..Там хората се делят на база расови и етнически признак..Тук няма такова нещо , тъй като дефакто говорим за сектантско християнство.А никой не преследва християни или мюсюлмани само защото са такива.Тук говорим за нещо което представлява опасност за обществото както и за живота на индивидите в това общество и моралните му ценности..Не случайно изброих държавите в които тази секта е забранена..Вкл и в ЕС..На много места и е отказана регистрация..За всичко това си има причина и то е действията на същата тази секта..Никой не забранява нещо птсто щото си няма друга работа , да не говорим че в ЕС свободата на вероизповеданията е гарантирана и за да забраниш някой , който се представя за такъв трябва да имаш повече от сериозни аргументи.Явно в тези държави/в които е забранена и е отказана регистрация като вероизповедание/ имат сериозни аргументи че това така наречено учение е опасно за индивида в обществото..Ако е опасно там , логично да е опасно и тук..

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 16. 16 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#15] от "sion1972":

  Не си наясно много с режимите в някои страни от европейския съюз. Това, че им е отказана регистрация не означава, че им е забранено да съществуват.
  Просто в някои страни има регистрирана една или няколко конфесии, които са исторически. Останалите имат право да съществуват, имат всички права като останалите, но без това да е свързано с някаква регистрация.
  А иначе за разликата между етническа и религиозна омраза - само формална е. Омразата е омраза.

  Защо ако не да?!
 17. 17 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Скъпи фашизоидни приятели,
  влизането с взлом не предпоставя употреба на оръжие, а употреба на сила - няма никакво съмнение, че такава тук беше употребена

  Тъй като основната грижа на нацистите са децата ще ви попитам, видяхте ли деца в клипа?
  Да, аз поне видях едно - размахваше знаме на ВМРО


  До коментар [#15] от "sion1972":

  Преследвам те от статия на статия да ми посочиш тези държанви, в които сектата е забранена, а ти все Испания та Испания и накрая, баш там да се окаже незабранена

  И накрая една поука от Хана Арендт (Произход на тоталитаризма) - В предтоталитарните общества се появяват движения, които си присвояват говоренето от името на целия народ като отричат партиите и класите. Тоталитарното общество е безкласово общество, в което народа е заменен от тълпата

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 18. 18 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#17] от "Автор":

  Ама ти не четеш явно..Казах ти - Испания/ забранена е , споко/ , Гърция , Кипър , Русия//В много от държавите в ЕС и е отказана регистрация по закона за вероизповеданията , та я третирай по същият начин - неразрешена като регистрирано вероизповедание..Сега ако ме караш и лист да ти направя за останалите , направо ще ме отчаяш..Щом е забранена в държави членки на ЕС , значи има за какво..Най-малкото щото в ЕС действат изключително строги правила за подобни откази и забрани..Да си чул за наказателни процедури някакви? Значи е приета за опасна..Щом в Гърция е опасна , в България каква е - безопасна ли?!

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 19. 19 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#16] от "ages":
  Интересно. Благородно. Но....
  Бихте ли ми отговорили, как ще реагирате лично Вие на следната ситуация. Вървите си по улицата и Ви срещат активисти на "свидетелите". От дума на дума им става ясно, че сте чували за тяхната секта и че сте запознат в общи линии с учението им. Господата започват настойчиво да Ви канят да се присъедините към тяхната сбирка, която започвала след малко в сградата наблизо. Учтиво им отказвате и се опитвате да продължите пътя си, но те не се отказват и продължават да настояват. След 3-4 отказа им заявявате по твърдо да Ви оставят на мира, но те преграждат пътя Ви и продължават да нахалстват.... Та как бихте постъпили, при положение, че накъдето и да тръгнете Ви преграждат пътя и най-настоятелно Ви "молят" да ги последвате?

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 20. 20 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#18] от "sion1972":

  От бг-уики:
  "Организацията на Свидетелите на Йехова е известна с евангелизаторската си проповедна дейност. По данни на самата организация, към 2010 г. по света има над 7,5 милиона активни Свидетели на Йехова.[2] В много страни от Европейския съюз и в САЩ са регистрирани като вероизповедание. В Италия са втората по брой на членове религия след католическата църква. В страни като Русия, Гърция, Кипър и Испания Свидетели на Йехова са обявени за опасна секта и са забранени.[3]"

  Препратките са само към български статии в нета.

  Следва Руското уики!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 21. 21 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Руското уики:

  http://ru.wikipedia.org/wiki/Свидетели_Иеговы

  "Проповедь ведётся в 236 странах и территориях. В это число входит 30 стран [65], где деятельность свидетелей Иеговы запрещена, такие, как Китай[66], Северная Корея, Узбекистан[67][68],Туркменистн[69][70], Таджикистан[71], Саудовская Аравия, Иран, Ирак, Абхазия и другие.

  В ряде городов России деятельность организации лишена юридического статуса, а решения судов оспаривается в Верховном суде РФ и Европейском суде по правам человека[72][73][74][75]. 10 июня 2010 года Европейским Судом по правам человека было вынесено Постановление по жалобе «Религиозная община свидетелей Иеговы в г. Москве против России»[76][77]. Европейский суд по правам человека постановил, что имело место нарушение статей 9, 11 и п.1 статьи 6 Европейской конвенции в решении российского суда о роспуске религиозной общины Свидетелей Иеговы в Москве и обязал Россию выплатить заявителям 70 000 евро[78][79][80][81].

  Во всех странах Европы[82], включая Беларусь, Сербию[83] и Францию[84], свидетели Иеговы не запрещены и действуют на законных основаниях, в Греции и в Румынии имеют статус признанной религии[82]. Например, в Германии объединение свидетелей Иеговы (нем. de:Jehovas Zeugen in Deutschland) обладает статусом публично-правовой корпорации (нем. de:Körperschaft öffentlichen Rechts)[85]."

  "Ряд российских исследователей причисляют «Свидетелей Иеговы» к сектам.[2][5][22][26][27][28][29][30][31][32][45][39][46][47][48][49][50][51][52][53][54][55]. По мнению некоторых российских религиоведов «Свиделели Иеговы» сектой не является[56][57][58]."

  "В России в народе и в публицистической литературе по отношению к Свидетелям Иеговы часто используется ошибочный термин «иеговисты», который, в действительности, относится совсем к другой религиозной организации «Еговисты-ильинцы», не имеющей со Свидетелями Иеговы ничего общего."

  Следва английското уики

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 22. 22 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Уики на английски:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Jehovah%27s_Witnesses

  Persecution of Jehovah's Witnesses
  See also: Persecution of Jehovah's Witnesses in Nazi Germany

  Jehovah's Witness prisoners were identified by purple triangle badge in Nazi concentration camps.Political and religious animosity against Jehovah's Witnesses has at times led to mob action and government oppression in various countries. Their doctrine of political neutrality and their refusal to serve in the military has led to imprisonment of members who refused conscription during World War II and at other times where national service has been compulsory. In Germany, as many as 12,000 Witnesses were sent to concentration camps,[275] and were identified by purple triangles; as many as 5000 died.[276] More than 200 men were executed at the orders of German war courts.[277] In Canada, Jehovah's Witnesses were interned in camps[278] along with political dissidents and people of Chinese and Japanese descent.[279] In the former Soviet Union, about 9300 Jehovah's Witness families were deported to Siberia as part of Operation North in April 1951.[280][281] Their religious activities are currently banned or restricted in some countries, including China, Vietnam and some Islamic states.[282][283]

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 23. 23 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Да обобщим: "Свидетели на Йехова" са преследвани от фашистите и от комунистите. Забранявани са били във всички тоталитарни държави, най-вече заради отказа на членовете им да служат в армията (това, ако не знаете, беше задължително през комунистическо у нас. Управляващата партия се казваше БКП, сега БСП).

  В момента са забранени в държави като Китай, Виетнам, Северна Корея и ислямските държави (Узбекистан, Таджикистан, Туркменистан, Саудитска Арабия, Иран, Ирак).

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 24. 24 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#23] от "Музар":

  Въпреки , че не дейността им беше акцента , а опасното твърдение , че този начин на протест е нещо нормално -10х за поста!
  Това беше показно за бърз анализ!

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 25. 25 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#18] от "sion1972":

  Ето, че излезе ЛЪЖАТА:

  Во всех странах Европы[82], включая Беларусь, Сербию[83] и Францию[84], свидетели Иеговы не запрещены и действуют на законных основаниях, в Греции и в Румынии имеют статус признанной религии[82].

  Нещо повече - в Гърция не само не е забранена, но има и статут на РЕЛИГИЯ! (не на секта)

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 26. 26 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#24] от "Манолов":

  За извършването на такъв брутален акт на насилие е необходимо дори оправдание - по възможност такова, все едно се защитава общността.

  Заради това се разходих до Уикито - да покажа ЛЪЖАТА И ИЗМАМАТА на защитниците на този организиран погром.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 27. 27 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#19] от "0nzi":

  Спирали са ме, бутали са ми в ръцете списание, канили са ме. Отказвал съм, не са ме преследвали. Веднъж реших да говоря с една група, уговорихме си среща и цели 8 часа спорихме. Бетонирани глави, не искат да слушат, а само да проповядват. Това ми е ясно.
  Но не мисля, че това ми дава право да взема камъни и да им разбия главата.
  Нормалният човек има някакви граници.
  В случая с ВМРО със сигурност никой от тези надрусани гамени не е говорил нормално с някой йеховист. Те самите трепереха от страх, да не би нещо да ги заразят със сектанство.
  Нека и аз да те питам - смяташ ли за нормална реакцията на тези, които разбиваха врати и глави?

  Защо ако не да?!
 28. 28 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 636 Любопитно

  До коментар [#26] от "Музар":
  По никакъв начин не оправдавам непредизвиканото насилие, подчертавам, непредизвиканото. Защото ще се съгласиш предполагам, че има ситуации, в които колкото и да се мъчиш да избегнеш конфликта, не можеш.
  Въпреки, че се изговориха много приказки, за и против "свидетелите на Йехова", никой не отговори как би реагирал в ситуацията от пост № 19. И ще го допълня. А какво би направил, ако това се случва на съпругата ти?
  Както винаги съм казвал светът от жълтите павета и от Морската градина изглежда един, но на практика е съвсем друг.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 29. 29 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#27] от "ages":
  "Нека и аз да те питам - смяташ ли за нормална реакцията на тези, които разбиваха врати и глави?"
  В никакъв случай. Лично аз избягвам този тип хора, щото те само от бой разбират, а аз предпочитам диалога.
  Само, че ситуацията която ти описвам се случи с жена ми. Наблюдавах отдалеч, а и тя беше спокойна, защото знаеше, че съм наблизо. Но агресивността на тримата младежи растеше, та се наложи да се появя и да си поприказваме на по висок тон. Тренирал съм повече от 20-години бойни спортове и никога, ама никога не съм посягал първи, но тогава ми идваше да посегна. Щото като им се изрепчих веднага смениха плочата и едва ли не се оказа, че жена ми ги е нападнала. Далеч съм от мисълта, че всички последователи на сектата са нагло-агресивни, но че са нахални и арогантни особено към децата си е вярно.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 30. 30 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#27] от "ages":
  Може би аз съм негативно настроен срещу "Свидетелите на Йехова" поради описания и още един случай, в който се опитваха да зарибят сина ми. Двата случая станаха в за по-малко от 2 месеца. В никакъв случай обаче, не оправдавам ВМРО или който е организирал погрома, но не оправдавам и прокуратурата и полицията, които си затварят очите за опитите на различни секти да привличат децата.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 31. 31 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#30] от "0nzi":

  Свободата на вероизповедание включва и правото да го изповядваш пред другите. В някои страни (Гърция) има забрана за прозелитстване - т.е. да се опитваш да промениш вярата на някой друг, като му проповядваш. Но йеховистите спечелиха дела срещу Гърция. Защото правото на вероизповедание включва и правото да промениш вярата си.
  Това е големия проблем за християните в Арабския свят - там във фундаменталистичните страни е забранено да се променя вярата.
  Има си механизми за контрол над сектите - ако има престъпления се наказват според законите на страната.
  Но ако искаме да възпитаме някакви трайни ценности у децата си - християнски, атеистични, мюсюлмански или каквито и да са, това не става с омраза. С омраза ние създаваме фанатици и лумпени.

  Защо ако не да?!
 32. 32 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#30] от "0nzi":

  Разбирам страховете ти. Ще ти кажа какво мисля, че е най-добре, защото и аз имам деца, синът е тийнейджър, момичето сега навлиза.
  В тази възраст тийнейджърите имат нужда от отговор на въпроса "Защо?", а не на въпроса "Какво?".
  Т.е. ако смятаме, че нещо е лошо, грешно, неправилно и т.н., ще е напълно недостатъчно да им казваме просто - това е лошо, това е добро. Те искат да знаят защо.
  Ако не можем да им дадем разумен, логичен отговор, който да е по-добър от аргументите на йеховисти и др. тогава как можем да се надяваме да запазим децата си?
  Разбираш ли ме накъде бия. Ако искаме да възпитаме ценности, преди това трябва да са станали наши ценности.
  За да се аргументираме, трябва все пак да знаем по нещо за това "лошото", от което искаме да ги предпазим.
  Иначе да си мислим, че със забрани (на нещо, което не знаем даже защо е лошо) ще постигнем нещо, много се заблуждаваме.

  Защо ако не да?!
 33. 33 Профил на Сандо
  Сандо
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Оффф слава богу, под тази статия коментарите са много по-обнадеждаващи. Благодаря ви съфорумци, възвърнахте ми надеждите, че има и нормални ХоРа в тая страна.

 34. 34 Профил на blusprite
  blusprite
  Рейтинг: 219 Неутрално

  До коментар [#19] от "0nzi":

  В твоята хипотетична ситуация, бих продължил пътя си без да им обръщам внимание. Колкото и да се опитват да ти преграждат пътя, не могат да те спрат без да употребят сила, в който случай бих извадил телефона си и бих повикал полиция. Чл. 165 ал. 2 от НК предвижда до 1 година затвор за "онзи, който по същия начин (със сила и заплашване) принуди другиго да участвува в религиозни обреди и служби.

  И всичко това няма абсолютно никакво отношение към инцидента - колкото и да са нахални и дори неприятни може би, това не може да оправдае нападателите. Поради което е безпредметно да се обсъжда поведението на йеховистите във връзка с нападението.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK