Българите масово завършват гимназия, но 41% са неграмотни

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на snakeyes
  snakeyes
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Е значи всичко върви по план. "Негрите" бачкат белите седят на компютри и зимат пари - в ролята на негри сме ние разбира се....

 2. 2 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Любопитно

  За българите , или за ромите става въпрос , уточнете се моля !

 3. 3 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#2] от "kimba3":

  За теб става въпрос!

  Колко правописни грешки има в постинга ти?
  Предположи някакво число, ей така, на око?

  Обаче сигурно се смяташ за по-образован от който и да е циганин, както,впрочем, мисли за себе си и нискостебленото ви фюри- пръкнало се някъде из ямболско.

  pump it!
 4. 4 Профил на scoffer
  scoffer
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Създайте работни места където хората да могат да развиват потенциала си, а не да гледат към запада само защото и всички и да са образовани и с пет езика и куп ли не знания и накрая 400лв не действа мотивиращо. А в същото време хора без образование и хора където източват 16млн лв им дават 3 години условно не знам що за нормална държава сме.

 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1194 Весело

  хехехехехе......Ами нали в това е проблема - в нормалните държави завършващите средно образование са 5% по малко!? При нас Сульо и Пульо завършва - делегиран бюджет! И "стахановска" статистика...

 6. 6 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1194 Весело

  Българите масово завършват гимназия, но 41% са неграмотни - Заглавието отразява целия абсурд на нашата образователна система!?…

 7. 7 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Весело

  До- #3-pump it- Аз съм с основно образованое , така , че тази статистика мене не ме лови . Ти с начално ли си , че се изказваш така непрофесионално по темата ??? Явно у твое село не са имали ток , за да ти напомпят с компресор акъл в главата , а явно само с обикновенната ръчна помпа не , са я докарали до никъде !!!

 8. 8 Профил на pet_1
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:32 на 19/04/2011 от неговия автор.

 9. 9 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Правят по три грешки на изречение в автобиография за кандидатстване за работа. А 50% се плашат от думата СВ или правопис! След 20 години в България, втори език ще е маймуницата-идиотница!

 10. 10 Профил на kulan
  kulan
  Рейтинг: 950 Любопитно

  От ограничен и подтискан преди 89г., сега народът ни премина на следващото ниво, ...прост и необразован, ...всичко върви по план...следващото ниво е щастлив роб, намират се достатъчно радетели, които работят в тази насока, радетели на заплати, радетели известни и винаги работещи в името на обществото...найс, а ??!!

  чюфютю-комуно-фашизо-демократичната паплач, обича да стриже овцестадото ! Подстрига ли се днес ?!! Беееееееееееееееегом ! Найс, а ?!
 11. 11 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  "През 2000 г. делът на българите със слаби умения в четенето, математиката и науките е бил 40.3 на сто, а през 2008 г. вече минава половината от населението."

  Кофтият човешки матриял, който гласува за Бойко.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 12. 12 Профил на Петкова
  Петкова
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ако е вярно, че българите масово завършват гимназия неграмотни, най-разумното е държавата да върне данъците на хората и да ги остави да се оправят сами с образованието. Вероятно ще се справят по-добре.
  А статистиката отдолу нищо не казва. Ако едно дете не ходи на предучилищна, това не означава непременно, че ще има по-слаб успех и повече трудности в училище. Много родители, баби и дядовци работят с децата/внуците си индивидуално, и те могат да четат, да пишат и да смятат, когато са на пет или шест години.

 13. 13 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3263 Любопитно

  1. "Над 80% от българските младежи са завършили гимназия.."
  2. "През 2000 г. делът на българите със слаби умения в четенето..... е бил 40.3 на сто, а през 2008 г. вече минава половината от населението..."
  Нещо не разбирам, завършват средно образование, и едва четат!

 14. 14 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  До [#1]
  Да, така е. През 2001г. "интелигентният" българин, недостатъчно оценен от своите управляващи (според "Труд" избра мадридския бандид, който промени закона, че министри могат да бъдат и със средно образование.
  Очаквайте нова промяна - че премиер може да стане и неграмотен, не само помпиер!

 15. 15 Профил на Yankee
  Yankee
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Българина го мързи да мисли и учи, но бясно завижда на всеки по-умен от него. За това такава жлъч и помия се изсипа върху учителите и искането им за достоен доход. За сравнение, ще ви кажа, че учител в щата в който живея взима 3-4 000 $ - малко повече от полицай или пожарникар, при почти два пъти по-малка ангажираност и отговорност от български учител. Такова нещо в БГ звучи абсурдно - там на мода са фуражките-шкембаци и помпиерите с тези "Как се размотава маркуча по баир". За това и децата завършили гимназия са практически неграмотни! За университетите изобщо няма смисъл да говоря - там червената проказа е изградила бастиони чак до Второто Пришествие...

 16. 16 Профил на aaaa
  aaaa
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Имам големи резерви към изнесената стастика!

 17. 17 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 733 Разстроено

  Тази статистика показва само едно ,скоро положението по тази територия няма да се подобри.
  Много от хората които пишат ,че заплата 400 лв е немотивираща са абсолютно прави.От друга страна как да се внедрява технологично производство което да повиши производителноста
  съответно и доходите,като преобладаващата част от работниците са полуграмотни?Ще дам елементарен пример
  смених старите фурни с нови с пограмно управление ,спестява
  ръчното засичане на времето и ръчното регулиране на температура и влажност.Е цял месец не могат да се научат да работят с тях.Хем от фирмата продавач дойде специалист
  който въведе нужните програми.Да ама ако правиш нещо друго
  и се наложи смяна на програмата ?Аз шефа на фирмата ходя и я сменявам, а заплатата им е 750 чисто след данъци и осигуровки.А най -лошото е ,че нямат и интерес и желание да се научат /що да се напъват като има кой да свърши работата/.

 18. 18 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#17] от "Крез":
  Еми няма да се научат, който не се е научил навреме (до 20 г.) значи НЕ Е ИСКАЛ, защо на 30-40-50 г. ще иска да учи. Също като чиновниците, понеже са некадърни, ходят в работно време на безплатни курсове за компютри, езици и пр.
  Трябва смяна на материала - иначе за какво получават заплатата - само защото са засукани и ближат .... на шефа!

 19. 19 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Малко пояснение за 17% вишисти в Чехия. Почти всичките си работят по специалноста и в Чехия това че си завършил висше образование се котира изключително високо и намира отражение и в общестен престиж и заплащане.
  В БГ и 100% да са завршилите висше образование положението е като с гимназиите.
  Освен това при условие че местата за студенти са повече от кандидатите и почти всеки ВУЗ се бори за държавна субсидия на калпак, не виждам как може да се гарантира някакво качество в образованието. По добре 15% качествени кадри отколкото 90% дипломирани некъдърници.

 20. 20 Профил на bezrabotna_52
  bezrabotna_52
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#17] от "Крез":

  Не вярвам чак такива малоумни хора да има. Какви са ви изискванията към кандидатите за работа? За 750 лв. чисто все пак става дума. При нас, в провинцията, за тези пари и висшисти (истински, а не "вишисти" ще се сбият за такава работа.

 21. 21 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ами каквито са учителите - такива са и учениците.
  Аз не виждам на тия парцали за какво им плащат след като си вършат работата през пръсти.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 22. 22 Профил на gargantua100
  gargantua100
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "У нас е така", гласи надпис над една кръчма, който Г. Марков е взел за заглавие на разказ.
  Да оставим как е у нас. Оправия няма, за образователна реформа се говорят само общи приказки от политиците и нищо не се прави. Не само, че няма дела, а няма и нищо планирано за напред.
  Затова пък, вчера един директор на гимназия се похвали, че нямат човек с под 900 лв плата измежду даскалите. Бравос! И къде са им резултатите от работата?
  Реформа няма как да има, защото обществото е против. Въпреки приказките и устните декларации, ако се проведе такава, ще изпищят всички:
  - Даскалите ще намалеят, защото учениците няма да стигат до по-горни нива. Университетите направо ще затворят половината.
  - Родителите ще побеснеят от ниските оценки на гарджетата си и невъзможността им да вземат първа диплома, камо ли втора.
  - Учениците ще трябва да учат здраво, за да не окапят по пътя.
  - Политиците губят гласовете на недоволните избиратели.
  - Образователните чиновници от Просветата, ще трябва да вършат много работа, от която нищо не разбират.

  Ееее, как тогава ще има реформа, като целият народ няма да я ще?

 23. 23 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#14] от "gwendolin":

  Ми не е нужно за 5000 BGN можеш да завършиш право в Югозападналия Университет или в престижния Пернишки Университет ... а и на още доста места

  Въпреки, това купената диплома няма как да те направи грамотен

 24. 24 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Весело

  Още по Тошово време, в големите градове, учениците масово сричаха в 4-ти клас. По селата беше още по-страшно - сричането продължаваше до 8 клас. Учителите винаги ги пускаха напред, защото нали трябва да отчитат дейност и успехи. И, между другото, все караха малкото деца, които се справят добре, да помагат на другарчетата си. Сиреч, да им вършат работата. А от инспектората смело слагаха "Под игото" и "Без дом" да се прочетат като домашна лятната ваканция след първи клас.

  Сега децата на тия хора как да са по-добре. Те са горди, ако детето прочете криво-ляво заглавието на първа страница на вестника, защото на тях то все още им се опъва. А учителите продължават да ги записват в по-горни класове, да не би да лъсне, че не си вършат работата.

 25. 25 Профил на Георгий
  Георгий
  Рейтинг: 374 Разстроено

  Голям проблем е, че все повече хора завършват и висше образование (по-точно взимат дипломи за такова), оставайки си неграмотни!

 26. 26 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1275 Разстроено

  Ниското качество на образованието и неграмотността в съвременния свят са гигантски проблем за всяка държава защото са в основата на пирамидата от други проблеми - спират нормалното функциониране и развитие на обществото. Всъщност може би основният проблем даже. Защото ако знаеш как може да направиш от нищо нещо. Както и обратното ако не знаеш как (или само си мислиш, че знаеш) може да направиш от нещо нищо т.е. да го развалиш. Поговорката "Човек се учи докато е жив" не е дрън-дрън. Рано или късно, неуките (както и псевдообразованите) биват изхвърлени в периферията на живота. Получаването на диплома (каквато и да е) може да бъде само начало на процеса на учене, но не и край. Примери около нас безброй, но много хора само ги гледат без да ги виждат, така както неграмотните гледат буквите, но не разбират какво пише.

  🇧🇬🇺🇦
 27. 27 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#15] от "Yankee":

  Ако ще гледаме фактите, учителите в САЩ като цяло са на заплата по-ниска от средната, погледни статистиките.

 28. 28 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Абе, Крез, извинявай, ама ако търсиш хора, ще може ли един мейл да дадеш, да пратя едно си ви!

 29. 29 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#20] от "bezrabotna_52":
  Е ма тук е София претенциите големи ,за съжаление покритието
  не чак толкова .

 30. 30 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#28] от "ban":

  За съжаление не търся ,даже ще съкращавам кризата и сринатото потребление удари и в София .Ще оставя само най кадърните и свивам бизнеса на оцеляване.При тия лихви и условия не мисля да тегля кредит за поддържане на обема.Даже вече затворих единия от големите обекти .

 31. 31 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 531 Весело

  Пълни глупости, ние българите сме най-интелигентни и красиви, жените ни са най-прекрасните във вселената, всички работим денонощно и живеем само от спестявания, шефовете и света просто не ни разбират и са тъпи, трябва да ги бием и плюем като на стадиона.
  Или просто не...не е така. Наистина държавата е засипана с неквалифицирана работна ръка и в комбинация с тоталната ни липса на предприемчивост и дългосрочни цели, сме просто кенефа на Европа.

  [ Място за вашата реклама ]
 32. 32 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Българите масово завършвали гимназия, но 41% са неграмотни!!

  ЗАЩО ПАК САМО СТЪКМИСТИЧНИ КОНСТАТАЦИИ БЕЗ ПРИЧИНАТА И ФАКТИТЕ??
  ЕТО ЗАЩО;

  "Учителите застаряват, училището губи връзка с обществения живот"
  "Рашидов нямал грехове към културата, ЗАЩОТО НЯМАМЕ ВЕЧЕ КУЛТУРА" !!
  ЗАЩОТО ВСИЧКО ВЕЧЕ Е С КРАКАТА НАГОРЕ!!

  ЗАЩОТО ПРЕВЪРНАХМЕ ШКОЛАТА СИ ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА.
  НИКОЙ ВЕЧЕ НЕЗНАЕ КАК СЕ ПИШЕ ТЪНКО И ДЕБЕЛО.
  ШЛЯКЙОСВА СЕ НА ЛЯВО И НА ДЯСНО МЕШЕЙКИ БУКВИ С ЦИФРИ.

  СЛЕД Горбачевският БАНКОВО-ЗАРОБИЛ НИ КАПИТАЛИЗЪМ, ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА БЕЗПЛАТНИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ.
  СТУДЕНТИЕ ВЕЧЕ "НЕ ИМ ТРЯБВАТ" СТИПЕНДИИ.

  НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ БИЛИ И ЩЕ ОСТАНЕМ КАТО НАЙ-ВИСОКО “ОБРАЗцОВАН” НАРОД НА ПЛАНЕТАТА, ЗАТОВА "НЕ НИ ТРЯБВАТ" И УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ.
  УЧИМЕ САМО АЗБУКАТА В ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ВЕДНАГА ПРЕД ТВ-тaтa И КОМПЮТРИТЕ.

  ТАМ ВСИЧКО БИГ-БРАДЪРСКО, Ф€С-БУКЛЬОВСКО, ГУГЛЬОВСКО И
  яAXO-ВСКО, НИ „гарантира” Б€ЗПЛАТНО Р€ГИСТРИРАНО, БЛЮ-ЧИП имплантирано и ПАСВОРДИРАНО више, МОЗЪЧНО-ПРОМИТО “ОБРАЗЦОВАНИe”.

  НЕКА Г€РБ-оПЕЙСКОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО "СП€СТИ" ПОНЕ МАЛКО ЗА ДА НАМАЛИ БЕЗРАБОТИЦАТА вследствие от поголовната кастрация на щата.

  Eто че дойде и времето на Б€Зплатните ХОТ€Л- нощувки, и още по-радостното е че, от Коледните праздници започва €рата и на Б€Зплатните P€сторанти.
  Bече на нас Българите не ни трябва нито пари, ни левове ни КОЛОНИАЛНИТ€ ТАМ €ВРО-ве.

  Сега е вече времето на истинската Cоциална и Pелигиозна ПЕРЕСТРОЙКА.

  УЛТРА-ДЯСНО-Ц€НТРИСТСКА, КУЛТ-Групирана, партийно разединена и ГРУП-ПОЛЯРИЗИРАНА
  РОДИНА НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ И ВАПЦАРОВ, "ВЕЧЕ НЕ НАША" България;
  A НАТО-П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНА МАРИОНЕТКА, ПИС-КИЛЪРКА.

  ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ E И КАКВО ЗНАЧИ БЪЛГАРСКИЯТ СИМВОЛ "ТАНГРА"?
  KАКВО Е БИЛО ЗНАМЕТО И ВЪОРЪЖЕНИЕТО НА НАШИТЕ ПРАДЕДИ?
  ЗАЩО НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЕДНА ОТ НАЙ ГОЛЯМАТА И НАЙ СТАРА НАЦИЯ НА ПЛАНЕТАТА?
  ЗАЩО СЕГА ние БАЛКАНСКИTE "българчета" че и с вас заедмо , СМЕ ЕДИН ОТ НАЙ-МАЛКИТЕ НАРОДИ в евро-КОНГЛОМЕРАТА?
  ЕТО ЗАЩО;
  ЗАЩОТО СМЕ СТАНАЛИ РОДИНО-ПРОДАЖНИЦИ,
  ЗАЩОТО СМЕ СТАНАЛИ ИЗБОР-САБОТЬОРИ,
  ЗАЩОТО СМЕ ПАРЛАМЕНТ-ДИСКРИМИНИРАНИ И ПОЛЯРИЗИРАНИ
  ЗАЩОТО СМЕ НА КУЛТ-ГРУПИ, БЕЗПРИЕМНСТВЕНО-ХИПНОТИЗИАНИ,
  ЗАЩОТО СМЕ ВЕЧЕ НАТО-МАРИОНЕТКИ, ПИС КИЛЪРИ,
  ЗАЩОТО СМЕ БЕЗОЧЛИВИ,
  ЗАЩОТО СМЕ БЕЗСРАНМИЦИ;

  Съдия остава в ареста, а ПРЕСТЪПНИКА ЧРЕЗ ОTКУП-КО-ПРОДАЖБА НА ЗАКОНА (ОТКУПeн ) e на свобода.

  "Почетохме как да е без нищо да се отчете в чужбина, паметта на Апостола",
  КАТО БЕЗСРАНМИЦИ, ЗАЩОТО ТОЙ ДАДЕ ЖИВОТА СИ ЗА "ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА", А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ РОДИНАТА НА ТОЗИ ВЕЛИК ЧОВЕК, В ЕДНА Ултра-дясно центристка, НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНА МАРИОНЕТКА, ПУСНАЛА В ПРОДАЖБА И ЗАКОНИТЕ СИ!!
  ЗАЩОТО СМЕ ЗАКОН-ПРОДАЖНИЦИ,
  КОГА НАЙ-ВЕЧЕ ЩЕ ЗАБРАНИМ ПРЕСТЪПНАТА ТЪРГОВИЯ СЪС ЗАКОНИТЕ НИ?
  ФАКТА ЧЕ, ОСТАРЯЛАТА НИ ДЕМЕК-оКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ Е ДОПУСНАЛА ДА СЕ ОТКУП-ВАТ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА, ВЪЗМЕЗДИЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, И ТО САМО ЗА ФИНАНСОВО-НЕЗАТРУДНЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, БЯГАЙКИ ОТ ЗАКОННОТО ВЪЗМЕЗДИЕ, А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ФИНАНСОВО-ЗАТРУДНЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ, КАКВО ВОДИ ТАЗ ТЪРГОВИЯ СЪС ЗАКОНА?
  ФАКТ, ПОТДЪРЖАЩ ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЪРЖАВАТА КАКТО И КЛАСОВОТО РАЗЕДИНЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТО, НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ.
  А ВСИЧКИ БРЪЩОЛЕВИМ ЗА "демокрация".

  ЗАЩОТО СМЕ България; НАТО-МАРИОНЕТКА-ПРОСЯЦИ.
  РАЗПРОДАДОХМЕ ИКОНОМИКАТА СИ НА ЧУЖДЕНЦИ А СЕГА ПРОСИМ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ!!
  ЗАЩОТО; НИЕ “СЪВРЕМЕННИТЕ” САМОИМУНИЗИРАЛИ СЕ "мижитуритетно "българи, РОВИМ В ХАЗНАТА СИ ПОД ПРЕТЕКСТ "Бюджет-Кампанийно", НЕ ЗАСЛУЖИЛИ ДАЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕМ ПОТОМЦИ НА-Апостола, защото харизахме на чужденци-покержии, даже и горите на този велик Българин-ЛЕВСКИ!

  БИ-СМИЛ-AЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
  СМЪРТ НА П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНИTE ПИС-КИЛЪРИ!

  На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
  а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
  "В. И. Кунчев-Левски"

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Фактите са неоспорими!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 33. 33 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Българите масово завършвали гимназия, но 41% са неграмотни!!

  ЗАЩО ПАК САМО СТЪКМИСТИЧНИ КОНСТАТАЦИИ БЕЗ ПРИЧИНАТА И ФАКТИТЕ??
  ЕТО ЗАЩО;

  "Учителите застаряват, училището губи връзка с обществения живот"
  "Рашидов нямал грехове към културата, ЗАЩОТО НЯМАМЕ ВЕЧЕ КУЛТУРА" !!
  ЗАЩОТО ВСИЧКО ВЕЧЕ Е С КРАКАТА НАГОРЕ!!

  ЗАЩОТО ПРЕВЪРНАХМЕ ШКОЛАТА СИ ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА.

  НИКОЙ ВЕЧЕ НЕЗНАЕ КАК СЕ ПИШЕ ТЪНКО И ДЕБЕЛО.

  ШЛЯКЙОСВА СЕ НА ЛЯВО И НА ДЯСНО МЕШЕЙКИ БУКВИ С ЦИФРИ.

  ЦЯЛАТА НИ Баджанак-Шурейска партийно-ЗАТВОРЕНА, И САМОИМУНИЗИРАЛА С€, Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОНН СИСТ€МА € Г€РБ-оп€йски ПРЕСТЪПНА!!?
  Боби ГЕРБ-опейчoв НАТО-МАРИОНЕТKОВ ,
  НЕКА ВЪРНЕ И НАКАРА ДА СДАДАТ ОРЪЖИЕ НАШИТЕ НАЕМНИ УБИЙЦИ, ШЛЯЕЩИ СЕ НАТО-МАРИОНЕТKИ БЕЗПРИЧИННО В ИРАК, АФГАНИСТАН И СРЪБСКО КОСОВО!

  БРИТAНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но-1 v21vi ВЕК, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧЕСКИЯТ СИ Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  Hе може да не се отбележи, че Aнглия -(член в €вро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.

  Същият тoзи „€врoпеец” в съглашение с “Чичо-САМ”-NATO дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху „Открадната територия”;

  Това е базата “Diego Garcia” до момeнта.

  Англия за да скрие Престъплението си, е дала острова под-наем на НАТО.

  (Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing-a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger)
  (http://video.google.com/videoplay?docid=-3667764379758632511)

  Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.
  Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с МАС-OОН-СКОТО ГН€ЗДО), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права.
  Да, СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТ-член на €вро-Конгломерата!

  Tук позволете ми да запитам;
  * Д€мокрaция ли е да се търпи „Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ” от Държава-член в €вро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това??
  * Д€мокрaция ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-“демокрaтичeн”Съюз?
  * Какви ca тeзи Нови М€ждународни Отношения и тази “Д€мокрaция”, за кoито всички €вропейци говорим, претендирамe и “градим” в момента?
  * Как и по какъв критерий беше проведен избора за членство в €вро-Конгломеpатa ( “cъюзa” ), така и не стана напълно ясно, но щом е допусната такава огромна грешка в подбора, че е включен член-КОЛОHИАЛИCТ, пределно e ясно, как отново „Финансовите €вро-Бизнес-инт€р€си от нов вид” за пореден път са замеcени и са основният движещ фактор на тoзи „Нов вид Международни “€вро-д€мокрaтични” Отношения”.
  * В това число как мисли и какво прави БЪЛГАРИЯ, претендирайки за световно Демократично признание със Свободният дух на Ботев и Левски??

  "Само онзи, който е Cвободен, само той може да се нарече Човек в пълния смисъл на думата.
  в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г. "Христо Ботйов"

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
  а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
  "В. И. Кунчев-Левски"

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 34. 34 Профил на Петкова
  Петкова
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Гвендолин, вероятно авторите на това изследване имат предвид функционална неграмотност, т.е. неумение да се разбира текста, а не неспособността да се прочетат самите букви. Моето обяснение е, че учебниците в училищата са написани на много неразбираем стил и поднасят информацията по такъв начин, че децата трябва да я назубрят, за да я "възпроизведат" на изпитването. Този процес в дълъг период от време води до функционална неграмотност.

 35. 35 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#11] от "master_yoda":

  ха!
  щото за БКП/ДПС гласуват само PhD, MBA, MS, или просто life-long learning ентусиасти, нали?

  РЕФОРМИ !
 36. 36 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2867 Весело

  41%! Потресаващо! Все пак имах това подозрение породено от някои от форумните постинги.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 37. 37 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 479 Неутрално

  абе мястото ни е в африка при буркина фасо а не в европа.. жалко подобие на държава.

  Да кажем не на педерастията!
 38. 38 Профил на Yankee
  Yankee
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#27] от "anona":

  High School Teacher $43,626

  Elementary School Teacher $40,453
  Middle School Teacher $42,403
  Special Education Teacher, Preschool, Kindergarten, or Elementary School $41,018
  Special Education Teacher, Secondary School $43,946
  Secondary School Teacher $42,376
  Special Education Teacher, Middle School $42,117

  Firefighter
  Salary $28,825 - $74,429
  Bonus $143.76 - $7,174
  Total Pay $24,833 - $72,133

  Police or Sheriff's Patrol Officer Salary
  Salary $29,894 - $78,373
  Bonus $191.49 - $5,135
  Total pay $28,779 - $77,818


  Shut up now, червен боклук-провокатор!

 39. 39 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  До коментар [#12] от "Петкова":

  Петкова, да бъдем реалисти. Нашата светла държава вече е оставила на хората сами да се оправят с образованието, само още не се е сетила да им наложи данък за тази "привилегия."

  Иначе съм съгласна, че ако децата ще ходят на училище, за да стават неграмотни, можем да си ги правим неграмотни и вкъщи.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 40. 40 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#3] от "pump it!":
  Спорове на тема, кой е по-грамотен? Сигурен признак за ниска интелигентност

  ZeroOne
 41. 41 Профил на ***жана
  ***жана
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#21:"Десен"]Ами каквито са учителите - такива са и учениците.
  Аз не виждам на тия парцали за какво им плащат след като си вършат работата през пръсти.[/quote]

  По-скоро каквито са родителите... Да не забравяме, че не учителят е този, които трябва да ти възпитава детето...

  ***жана
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK