Борисов: Разгледах 20 кандидатури, преди да се спра на Тодор Коларов

Борисов: Разгледах 20 кандидатури, преди да се спра на Тодор Коларов

© Анелия НиколоваРазгледах 20 кандидатури, преди да се спра на него", каза премиерът Бойко Борисов за назначаването на Тодор Коларов начело на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. По думите му на финалната права са останали три кандидатури. "С активната помощ на правосъдния министър Маргарита Попова и финансовия Симеон Дянков се спряхме на Коларов", обясни премиерът.


Борисов уточни, че назначението му е съгласувано неофициално с парламентарно представените политически партии. На въпрос американския посланик ли е предложил кандидатурата на Тодор Коларов премиерът Борисов заяви: "Не съм го чул този въпрос, защото ме обижда."


Тодор Коларов обясни, че от 2004 година работи с наказателната дирекция на департамента на САЩ в американското посолство в София, а от една година е ръководител на офиса за прокурорско сътрудничество в посолството на САЩ в България
Коларов обеща да работи като зачита всички международни и български норми и правата на гражданите.


Премиерът Бойко Борисов препоръча на Коларов "тези тройни-четворни по-големи заплати и бонуси, които раздаваше Кушлев, да бъдат спрени". По думите на Борисов таванът на възнагражденията в комисията не трябва да превишават премиерската заплата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK