Първанов: Уорлик се държи като генерал-губернатор

Първанов: Уорлик се държи като генерал-губернатор

© FacebookСамо ще отбележа, че от времето на генерал Каулбарс, извънреден пратеник на руския император, никой чужденец не се е държал така, като генерал-губернатор. Ако има нещо, което е фарсово, това е поведението на Уорлик". Така президентът Георги Първанов отговори на казаното от американския посланик по-рано днес, че дискусията между него и военния министър за отбранителната политика започва да прилича малко на фарс. Първанов публикува коментара си на своята страница във "Фейсбук".


Генерал Николай Каулбарс е извънреден пратеник на руския император през 1886 г. От името на императора той поставя на регентския съвет в България, ръководен от Стефан Стамболов условия да се отложат изборите за Велико Народно събрание, да се отмени военното положение и да се освободят арестуваните след превратаджии русофили. Регентите изпълняват последните две, но отхвърлят първото, като се позовават на конституцията. Така се стига до прекъсване на българо-руските отношения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK