Антикорупционната комисия ще проверява ловните трофеи на Първанов

Антикорупционната комисия ще проверява ловните трофеи на Първанов

© Анелия НиколоваЛовните трофеи на президента Георги Първанов ще бъдат проверявани от парламентарната комисия по корупция, съобщи председателят й Валентин Николов ("Атака"), цитиран от електронното издание Медиапул. Причината - сигнал до комисията, подаден от еколога Стефан Аврамов, с копие до центъра за противодействие на корупцията към Министерския съвет (БОРКОР).


Аврамов се позовава на медийни публикации по темата, като предоставя на депутатите и ценоразпис за отстрел на различните трофейни животни. Според данните му най-скъпо се таксува архарът – от 20 000 долара нагоре, глухарът струва 1950 лева, за лов на вълк се заплаща минимум 600 евро. Сезира комисията да провери позволяват ли декларираните доходи на държавния глава това хоби. Пита още какъв е редът за регистрация на ловните трофеи има ли такива на името на Георги Първанов.


Неотдавна президентът се похвали, че оглежда вълчица - Зорница. Допълни, че "В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк. Аз съм събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място."

© Дневник

Неотдавна президентът се похвали, че оглежда вълчица - Зорница. Допълни, че "В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк. Аз съм събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място."
"Издадени ли са фактури от съответните държавни ловни стопанства за отстрела на тези животни и свързаните с това услуги, за каква сума и на чие име са фактурите за тези трофеи? Какво ловно оръжие е регистрирано на името на президента, каква е неговата пазарна стойност и на чие име са фактурите за неговото закупуване?", пита още Аврамов.


В писмото се иска и проверка на случая с отстреляния от Първанов архар. През 2008 г. руският сайт Фергана.ру съобщи, че българският президент е бракониерствал в резерват в Узбекистан, където е отстрелял вписан в Червената книга защитен вид козел – архар. Тогава от пресслужбата на държавния глава нито потвърдиха, нито отрекоха информацията, отговориха само, че президентът е "следвал предложената от домакините му програма и по време на цялото си посещение е бил придружен от министър-председателя на Узбекистан." След като дълго време мълча по темата, чак през март 2010 г. президентът заяви, че не е застрелвал архар.


Комисията ще се запознае със сигнала след великденската ваканция на Народното събрание и ще прецени дали да образува преписка.

Ключови думи към статията:

Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Георги Първанов-„Гоце” не искал да си ходи сам, ах...


  Георги Първанов-„Гоце” пак се направи на велик. Според „Гоце” знаковите политически мъже на прехода трябвало да подготвят своето оттегляне от голямата политика. Но преди това били длъжни да обучат наследници. Изключителна наглост. Все едно Бойко Борисов тутакси трябва да хукне към пожарната, за да търси някой охранител – но Т.Ж. го няма вече, уви. Гаврим се, но очевидно не е достатъчно – такива като „Гоце” заслужават много повече гаргара. Иначе съвсем ще се вземат насериозно.

  Българските граждани ще решат, Първанов, кой става за водач, а системата на естествения подбор е доказана през вековете на еволюцията. Българите нямат нужда от кадровици като „Гоце”. Обратното би означавало да признаят, че кадри на ДС ще продължават да определят кой да е на сцената, а кой – зад кулисите. Влизането на „Гоце” в ролята на „кукловод” е част от партизанската конспирация на комунистите – само такива като тях могат да си вярват, че в условията на глобална икономика някакви „посветени” ще дърпат конците зад кадър. Колкото такъв като Любен Гоцев ги дърпаше, толкова и някой като Георги Първанов-”Гоце” ще го прави – само пред пърхащи невчасови репортерки. Другото е да чакаме някой самозабравил се комуняга да почерпи за 80-годишнината си. Я, циба!

  В същото време никой не може да отнеме правото дори на такъв като Георги Първанов-„Гоце” да люпи семки с някой пенсионер от ДС. Ако иска в „Монтерей”, ако го е напънало толкова – в Сирищник, на двора...Времето на „Гоце” изтече. Няма да го огрее да стане премиер. Дори и всички масони-комунисти да се съберат в двора в Сирищник да се напъват колективно. „Гоце” е на дузпата. Безпардонната подкрепа на такива като „Гоце” за дискредитирани местни управници гарантира, че ги чака мощен народен ритник. И никакви напътствия -заклинания кой трябвало да ги наследи и нагло дърдорене и плямпане, представено за политическа премъдрост, няма да ги спаси. Правилно са разбрали едно – пътници са. Политическата им епитафия е нарисувана...

  http://www.bgsniper.com/

 2. 2 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Анти-ченгеджийската и анти-триперната комисия също щели да го проверяват.

 3. 3 Профил на emsainada
  emsainada
  Рейтинг: 541 Весело

  Гьоте: "Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие."

  “Когато на света се появи някой голям човек, той може да бъде разпознат по това, че всички КРЕТЕНИ се съюзяват срещу него.” Джонатан Суифт

  Не може да има по-голяма трагедия за България от управлението на ГЕРБ !
 4. 4 Профил на lz3bupetar
  lz3bupetar
  Рейтинг: 488 Неутрално
 5. 5 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1074 Весело

  Абе каква е тази комисия,как си измислят насила работа!Дявола като си нямал работа-си бъркал в гъза...!
  Но ако се занимават на Гоце с трофеите,най-добре е да го прибавят към тях,но да му запазят мазната усмивчица,че след време и децата ни да го храчат!

 6. 6 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Ако пратят истинска антикорупционна комисия от Брюксел,едва ли от Гербаджиите ще има незасегнат от нея,друг е въпроса,че другаря бойко борисов се одупи на Доган,Костов,Станишев,цаля и пр.вместо да ги тикне в затвора.

 7. 7 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  И за мезонета да го проверят, и за мезонета!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 8. 8 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 541 Неутрално

  И този Валентин Николов ("Атака" се нареди на опашката Първанов да му "удари" една патка.

 9. 9 Профил на gLalev
  gLalev
  Рейтинг: 437 Неутрално

  "В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк." това изказване на Първанов достойно се нарежда до това на Цецка Цачева, че Петела не е гръбначно животно

 10. 10 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 710 Любопитно

  Представям си какво пропито с искрено възмущение и неподправено достойнство изявление би направил Гоце, ако сайта съобщил за героизма му с убиването на архара, не беше руски, а някакъв друг.
  А сега си мълчи като бълха в гащи

 11. 11 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Поредното отклоняване на вниманието от истинските проблеми на държавата и предизборен пиар на 'ЗигХайл'.
  А така, А така - със и без наколенки - А така!

 12. 12 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Ха дано доживеем да го видим как си връща архара на Узбекистан!!!

 13. 13 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Весело

  Неотдавна президентът се похвали, че оглежда вълчица - Зорница. Допълни, че "В своята хилядолетна история човечеството не е успяло да опитоми вълк. Аз съм събрал вълк и каракачанска овчарка на едно място."
  .................
  Да не ввземе да обърка Зорниците, като се напие, че после ще се наложи да му присаждат нова кропатка.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 14. 14 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Весело  Кучетата лаят > Мутрата се прозява ....

  Нали Ви казах девиза Му:

  - "По-добре с мезонет и избръснат, отколкото кирлив и с Ушанка".

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 15. 15 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 710 Любопитно

  Бай дъ уей повечето днешни кучета са били вълци в много далечното минало. Героизмът на Гоце се състои в това, че е направил само за няколко години това, което еволюцията е правила стоцици хиляди години...

 16. 16 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  Архара за бракониерски отстрелян добитък ли ще го считат , или друг път? Може пък вече да е нахранил с него вълчицата Зорница , за да заличи следите от бракониерстването си в чужда държава ???

 17. 17 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  Чичо , защо кашляш ? То не било пудра захар , ами узбекски архар ...

 18. 18 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Стиска ли и на тази антикорупционна комисия да прегледа и лукойл.За да влезе там,ще и трябва няколкохилядна армия

 19. 19 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До #18 -kitaec- Абсолютно си прав , но ако Гоце Архаров , не бе комбина и с тях , колко питания до съдилищата срещу лукойлци щеше да изпрати ??? Вместо това мълчи като срамежлив пациент нападнат от бледи спиротехи пред млада медицинска сестра!!! Изводът е един и той е ясен...

 20. 20 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#19] от "kimba3":
  Гоце в случая прилича на парче употребявана тоалетна хартия,в еврозоната и НАТО,не искат и да чуят за него,той само в русия и бившите от ссср ходи

 21. 21 Профил на liberville
  liberville
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Да го изследват и за сифилис!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK