Дянков: С радост ще увеличим пенсиите, когато има възможност

Дянков: С радост ще увеличим пенсиите, когато има възможност

© ДневникС радост ще увеличим пенсиите, когато има тази възможност". Това каза министърът на финансите Симеон Дянков, цитиран от БТА. На въпрос кога по-точно може да се очаква повишение той отговори: "Определено ще има възможност и определено ще ги увеличим".


По подобен начин преди време отговори и премиерът Бойко Борисов. "Ще вдигна пенсиите, ако има пари. Ако няма пари, няма вдигане на заплати или на пенсии", заяви той през март.


В приетата наскоро от кабинета бюджетна прогноза за периода 2012-2014 г. е записано, че нарастване на пенсиите може да има най-рано през 2013 г.


Преди месец Дянков заяви, че при финансова възможност от средата на годината може да се говори за повишаване на доходите на получаващите вдовишки пенсии и по-възрастните пенсионери, но изключи възможността за ръст на всички пенсии.

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Цицерон
  Цицерон
  Рейтинг: 524 Весело

  На въпрос кога по-точно може да се очаква повишение той отговори: "Определено ще има възможност и определено ще ги увеличим".

  Аз знам кога - преди изборите!

 2. 2 Профил на Дим Дим
  Дим Дим
  Рейтинг: 982 Весело

  вероятно ще има възможност към август-септември. всякакво съвпадение с избори е случайно

  ще се оправим...сами
 3. 3 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 524 Неутрално

  С радост ще изгоним неукия финансист, лошото е, че ще е осрал всичко дотогава...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 4. 4 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  С радост ще гласувам за Дянков, когато имам възможност (не съм за гъби)

 5. 5 Профил на ugz411068663
  ugz411068663
  Рейтинг: 810 Неутрално

  и аз знам кога. когато не останат вече пенсионери.

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 6. 6 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  По-добре им дайте и на тях ловна квота за безплатен лов. Ето, има идея: "ГЕРБ ще предложи законодателни промени, които да позволяват на хора на висши ръководни държавни постове да имат право на безплатен лов. Това обяви в интервю за ТВ7 министърът на земеделието Мирослав Найденов." Така пенсионерите ще се изхранват и няма да тежат на бюджета, че да ги мисли Дянков все тях.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 7. 7 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 876 Весело

  Дянков, всъщност е казал, че ако имат възможност няма да намаляват пенсиите, но предвид неизпълнението на приходите в бюджета, и това не е сигурно! Но все пак сме в криза и това е напълно нормално!

 8. 8 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Аз пък с радост ще гласувам срещу Герб при първа възможност! Всеки мислещ човек би следвало да направи същото!

 9. 9 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#1] от "Цицерон":

  Не, аз знам най-добре - през 2014

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 10. 10 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Две в едно!
  Вместо стандартните сафарита, които Миро Тъпото предлага във водещата новина, главни действащи лица да се пенсионерите.
  Да се организира руска рулетка и който оцелее, взима по 10% от пенсиите на загубилите.

 11. 11 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: 560 Неутрално

  затова е сложен там,да увеличава когато може,а не когато се прииска на някой.

 12. 12 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Весело

  "С радост ще увеличим пенсиите....
  ---------------------
  Гледам - приключили са с радостите и за тази година...

 13. 13 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#8] от "komutator":

  А ето това е много груба грешка - не трябва да се галсува ПРОТИВ някой, а ЗА някой. Гласуването ПРОТИВ дикара на власт и царя и герб. Гласуването ПРОТИВ на следващите избори може да е още по-страшно, защото вече не знаеш кой плужек ще се изкачи нагоре (или както беше казал поета - България е като кенеф - най-големите лайна изплуват най-горе).

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 14. 14 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 868 Неутрално

  2020 година , дръжте се господа пенсионери , още малко остана !!!
  Той просто мисли за Вас , защото ...........!?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 15. 15 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  "България без назначения „елит”, който вече двадесет години ограбва и обезсилва народа ни, „елит”, алчен и лишен от капчица състрадание, който върши геноцид спрямо родителите си и хората в затруднено положение, поддържайки ги в едно постоянно състояние на „контролирана бедност” , „затягане на колана” и обещания за живот „утре, утре, утре” , тоест никога…" (Димо Райков, по повод книгата "Кестени от Париж", http://dimoraikov.blogspot.com/ )

 16. 16 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  Необходимо е да припомним някои оптимистични прогнози на социопата.


  Дянков за бюджетния дефицит

  29 Юли 2009

  Дянков на първото заседание на новото правителство: ″Огромна дупка от близо 2.5 млрд. лв. между приходите и разходите при очакван в края на годината спад на икономиката от 6.3% се отваря в бюджета за тази година и правителството е изправено пред тежката задача да я запълни″.

  12 август

  ″Бюджетът и за следващата година ще е балансиран″.

  26 Август 2009

  ″Бюджетът за догодина ще бъде балансиран, защото валутният борд в България в очите на инвеститорите означава точно такъв бюджет″.

  7 Октомври 2009

  ″Правителството предлага консервативен бюджет за 2010 г. с нагласа за положителна актуализация в средата на следващата година″.

  17 ноември 2009

  ″От октомври правителството вече намалява дефицита и се опитва да балансира бюджета до края на годината″.

  ″За следващата година балансираният бюджет гарантира доходите на населението, валутния борд и дава заявка за влизане в еврозоната″.

  26 Ноември 2009

  Борисов: ″Всеки, който ни тласка да отидем на дефицит, за да прескочим тези няколко месеца на спокойствие, не е отговорен към следващото поколение″.

  Дянков: ″Балансираният бюджет е основна фискална цел на страната, за да можем да изпълним критерия за влизане в ERM ІІ и еврозоната. Ако постигнем балансиран бюджет, няма да се наложи да увеличаваме данъците″.

  3 декември 2009

  ″Бюджетът за догодина е единственият възможен и още една крачка за влизането на България в еврозоната″.

  9 Декември 2009

  Правителството одобри поисканото от финансовия министър Симеон Дянков актуализиране на бюджета за 2009 г., в който да се запише дефицит от 500 млн. лв. Предложението бе незабавно изпратено в парламента.

  13 декември 2009

  "Ние ще завършим годината с най-добрия фискален резултат в целия ЕС".

  7 Януари 2010

  ″Подготвили сме се и за по-лош сценарий и затова бюджетът (за 2010 г. -бел.ред.) е по-консервативен″.

  29 Януари 2010

  ″Балансираният бюджет е една от целите ми като показател за стабилност с оглед на кандидатстването на страната за приемане във валутния механизъм ERM ІІ като преходен етап към приемането на еврото″.

  11 Април 2010

  ″Засега не е необходима ревизия на бюджета за 2010 г., не вървим към свръхдефицит. Напротив, за 2010 г. бюджетното ни състояние е заедно с Естония – едно от двете най-добри бюджетни състояния в Европа. Ние определено ще останем в критериите под 3%″.

  5 Май 2010

  Борисов: ″Още днес в парламента ще бъде внесено предложение за актуализация на бюджета″.

  12 Май 2010

  Евростат отчете бюджетен дефицит от 3.9 на сто в България за 2009 г., който бе обяснен от премиера Бойко Борисов и правителството с възникнали внезапно плащания по сключени от предишния кабинет необезпечени договори.

  Заключение на Съвета на министрите на ЕС за България: ″Има значителна несигурност за овладяването на бюджетния дефицит на страната. Планираната за 2010 г. консолидация не е подкрепена напълно от мерките, заложени в конвергентната програма. Тяхното изпълнение зависи от оптимистичен макроикономически сценарий". Съветът посочи още, че изпълнението на програмата е в риск, ако не се намали бюджетният дефицит.

  14 май 2010

  ″При всички положения бюджетният дефицит ще се финансира със средства от фискалния резерв″, каза Дянков и отрече, че правителството възнамерява да намали резерва с близо 2 млрд. лв. ″Дори не се замислям, това е най-добрата стратегия″, заяви той.

  16 май 2010

  Дянков потвърди, че правителството ще намали фискалния резерв, за да пълни бюджетния дефицит. "Това е най-умният начин да стане това, защото това ни е безплатно. Казва се: бели пари за черни дни. Резервът е точно за това - за да се събира в добри времена и да се харчи в лоши. Времената сега са лоши. Всяка друга алтернатива означава допълнителни пари да се харчат от България за чужди банки. Това в момента не е разумно."

  27 май 2010

  Според финансовия министър увеличаването на бюджетния дефицит не притеснява инвеститорите. “Дефицитът сам по себе си е добър за икономическото развитие“, посочи той.

  Дянков за влизането в ″чакалнята за еврозоната″

  8 юли 2009

  ″България ще кандидатства за присъединяване към валутния механизъм ERM II през ноември (2009 г. - б.р.).

  16 Септември 2009

  ″Голямата ми цел до края на мандата на това правителство е България да стане част от еврозоната и вярвам, че това ще стане″. Дянков потвърди, че страната се готви да подаде молба за членство в ERM ІІ през ноември.

  7 октомври 2009 г.

  ″Кандидатстваме за еврозоната в края на 2010 г.″

  7 януари 2010

  ″Влизането в ЕRM ІІ и еврозоната е основната външнополитическа цел на страната″.

  11 Януари 2010

  В края на януари България ще внесе кандидатурата си за присъединяване към еврото, но се притеснява, че ще срещне пречки заради дълговата криза в еврозоната, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", като цитира премиера Бойко Борисов.

  22 Януари 2010

  Дянков потвърди, че влизането във валутния механизъм на ЕС – ERM II ще бъде основен приоритет за правителството в следващите шест месеца, но за разлика от премиера Бойко Борисов посочи по-широк срок за подаването на българската кандидатура за чакалнята за еврото – до края на испанското председателство на ЕС.

  26 януари 2010 г.

  Борисов: ″За мен като политик не е изгодно да се влиза бързо в еврозоната, защото ще се въведе еврото, а това е сътресение на пазара. Но всички страни са го минали, това трябва да направи и нашата страна".

  27 Януари 2010

  ″Документите за приемането в ERM II ще бъдат подадени най-вероятно през май″, каза Дянков.

  26 Март 2010

  Борисов в Брюксел: В ЕС всички са "много изплашени" покрай кризата с Гърция, така че сега е "най-неподходящото време дори да повдигаме темата за приемане на България в Европейския валутен механизъм."

  9 Април 2010

  Борисов и Дянков: Правителството доброволно ще ревизира бюджетите за 2008 и 2009 г., като по този начин бюджетният дефицит за миналата година ще скочи от 1.9 до 3.7% и страната ни ще се откаже от кандидатстване в ERM ІІ.

  11 Април 2010

  Дянков: "Няма стоп, няма край", напълно е възможно България да кандидатства за еврозоната през 2011 г.

  16 Април 2010

  ″ЕК счита за адекватна конвергентната програма на България и това ще ни даде възможност да кандидатстваме за включване в ERM ІІ до края на тази година″, съобщи Дянков в Мадрид.

  26 май 2010
  ″Не можем да кандидатстваме за ERM ІІ тази година. Трябва да почакаме. Но от 1 януари 2011 г. ще бъдем готови за това. Нашето намерение е да кандидатстваме догодина″, заяви Симеон Дянков в Букурещ.

  Ecrasez l’infâme
 17. 17 Профил на liberville
  liberville
  Рейтинг: 466 Весело

  Айде да иджат изборите!

 18. 18 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Любопитно

  Възниква и въпросът. Този идиот знае ли къде е?
  А някои викат, че цялостната политика на кабинета води до закриване на държавата България. В обозримо бъдеще.
  http://argumenti-bg.com/4064/konvergentna-programa-ili-programa-za-zalichavane-na-balgariya/

  Ecrasez l’infâme
 19. 19 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело

  Кък па сте се сбрале само берачи бе? Тука нема никакви садачи!

 20. 20 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#19] от "Wornoxmaniak":

  А ти па какво се умеша с нас. Бегай на компиро, да садиш. Таман му е времето.

  Ecrasez l’infâme
 21. 21 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#15] от "Читател":

  Това, че политическият ни елит се назначава, а не се избира от нас, вече е толкова очевАдно , че и слепите го виждат . Т.е. не е тайна . Въпросът е, как да измъкнем България от вълчите и хищни ръце на назначаващите ??? Ето на това искам да се намери отговор !

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 22. 22 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Toй бюджета на НОИ отдавна е изпушил с поне 1 млрд лв.
  Дянков трябваше да каже че пенсии няма да има, ама нали избор иидат все пак.
  И за кого пенсии? Тия дето довчера викаха НАТО Вън и Долу ЕС ли?
  Тия които се провалиха в възпрепятстването на комунистите ли?
  Тия които маршируваха на 1ви май пред Тато ли? На милициониерите пенсионирани на 45 години ли да повишим пенсиите? На пенсионираните с рушвет на ТЕЛК ли?

  България неминуемо трябва да направи пенсионна реформа - с онаследяеми вноски и индивидуални партиди, а това във всички случаи ще доведе до спиране на сегашните пенсии под този си начин на раздаване - като социални помощи.

  Въобщо колко нагъл трябва да си че да искаш страната ти да ти плаща 50% отгоре на това което всъщност си спестил дори и на разходопокривни принцип, че и да искаш увеличение.
  Ай сиктир бе!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 23. 23 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До 13 ерос:
  Напълно съм съгласен с теб за всичко което пишеш. Обаче:
  Това правителство със своето управление пряко ме засяга в крайно негативен план от последните 20 години:
  1.Заради безумната политика останах без доходи за 2 месеца, а работя в област която се финансира навсякъде по света с приоритет но не и в България. Това при положение, че съм издържал конкурс и правя всичко както трябва в настоящата си работа.
  2.Заради безумията в стрителството на пътища от сегашните управляващи и изцало мутренския им подход при отчуждаването на имоти циганите разграбват важна материална база в момента, без която съм за никъде. Знаеш ли как се отчуждават имоти, ако трябва да мине път някакъде в момента. Полицаи охранават работниците които влизат в чужда собсвеност!!! Такова нещо не е имало и в дивия запад в САЩ!
  3.Грубо се толерират частни интереси на най-високо ниво. Извинявай но подобно нещо не имало нито при Костов нито при Станешев в такава форма. А дори Виденов изглежда като агънце пред тия! Защо не забраниха изкупуването на скраб от физически лица?! Кой толерират с това?! Кои са Надин и на кого плащат знаеш ли?!
  Едва ли могат да дойдат толкова лоши управици след тия. А за реалните размери на разрушението което ни оставя Герб ще разберем едва като паднат от власт.

 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Весело

  До #19:
  Е, има и един силно неориентиран - за да има на кого да се смеем от време на време...

 25. 25 Профил на oglidov
  oglidov
  Рейтинг: 465 Неутрално

  браво дянков браво бойко с радост чета вашите изказвания и с радост няма да гласувам за вас няма да се мина както първия път тя акаква стана надежда всяка оставете а нали има преизпълнение на приходите къде са парите не стигат за заплати пенсии ами нека всички полицаи военни държавни чиновници поемат свояь дял от осигуровките както лансирахте лично вие нвв началота на мандата да ама не уплашихте се и дадохте заден те пиха вода и пушиха цигари а ние нямаме пари и за вода браво дянков а твоята се намърада във вашингтон със заплата по голяма от тази на хилари клинтън и на финансовия министър на щатите браво дянков колкото по скоро си отидеш толкова по добре иначе много пенсионери няма да дочакат обещаното от теб бащице увеличение действувай симеоне жалко за името ти

 26. 26 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#24] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Чистачката си да трае!

 27. 27 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Ако някои политик се даде на съд Дянков, и уреди неговата екстрадация от САЩ, след като се срине от властта, ще гласувам до живот за него. Дянков е най-лощото което се случвало на Българи последните 22 години!!!

 28. 28 Профил на Кака Пена от голямото село
  Кака Пена от голямото село
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Да ми падне възможност...такъв шут ще му бия на Дянков.
  Като зная колко са мераклиите, ще трпбва да се редя с дни на опашка.

  Истинският софиянец се отличава с това, че си затиска киселото зеле в мазето с жълто паве.
 29. 29 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#20] от "Graf":

  Отдавна е насаден и напръскан със син камик.

  Много глупендъри не схванаха тогава това с картофите, надявам се ти да не си от тях!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#27] от "komutator":

  Требва да си от най-големите скъсляци да го кажеш това!

  Яла да ти дам 50 лева без да ми ги връщаш!

 32. 32 Профил на пиленце
  пиленце
  Рейтинг: 1091 Гневно

  Бюджетните заплати и пенсиите ще видят повишение едва през 2013 година, предвижда тригодишната бюджетна прогноза за 2012-2014 г. на финансовото министерство. Тя е приета от кабинета на последното му заседание преди Великден.
  Според документа следва да има две индексации на доходите, но през 2013 и 2014 година, съответно с 5 и 7%. До тогава пенсии и заплати няма да се вдигат.
  Безработицата също ще падне до 8,9%, но през 2014 г.
  В прогнозата е посочено още, че се очаква от следващата година потребителските цени ще започнат да намаляват.
  За 2011 г. е предвидено средногодишната инфлация да достигне 3,9%. Причината е вносната инфлация, която се създава от ръста на петрола и храните в световен мащаб.

  Този кабинетен сметач Дянков, къде е видял да падат потребителски цени?

  виртуалният бизнесмен ми е пратил ЛС със следния текст: От virakocha днес, 21:59 еби си путката майна, дръвник
 33. 33 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#31] от "Wornoxmaniak":
  Ако имаш нещо аргументирано кажи го, иначе не се захващай с мен. Прак свидетел съм на всичко което става през последните 22 години и това и мнението ми се гради именно на това! Това е най-некадърното правителство до момента а финасовия министър работи срешу интересите на България, вероятно купен от СБ! Мога да ти го докажа аргументирано и чрез срвнение. Освен това оценката за ,,способностите" на управляващите я виждаме постоянно от външните шамари които получаваме (пример евро-зоната , шенген). А оценките които ще ни дават тепърва предстоят!

 34. 34 Профил на пиленце
  пиленце
  Рейтинг: 1091 Любопитно

  БСП иска за пореден път оставката на тая смешна креатура Дянков!

  виртуалният бизнесмен ми е пратил ЛС със следния текст: От virakocha днес, 21:59 еби си путката майна, дръвник
 35. 35 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Весело

  До #19:
  Е, аз казах ли Ви! Пак станахте за смях. Вече леко се притеснявам, да не би става въпрос за патологичен случай...

 36. 36 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#33] от "komutator":

  Имам мъж ли си или жена?

  За другото дето пишеш няма нищо вярно.

 37. 37 Профил на trudoliub
  trudoliub
  Рейтинг: 524 Весело

  Ха-ха-ха... Това "С радост ще увеличим пенсиите, когато има тази възможност" ми звучи като "Когато му дойде времето". Какво трябва да се случи конкретно...? Ами ако пренасочите част от паричките на МВР за подслушване към лечебните заведения и НОЙ, може и да стане номера с увеличението на пенсиите. Моят дядо, който беше ветеран от войната получаваше 32лв. върху пенсията за участието му във войната. Човека е бил мобилизиран 43- 45г. Все е заслужил да живее спокойни старини. И така са повечето негови набори.

  trudoliub
 38. 38 Профил на interesen1
  interesen1
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До номер 35: бате, смени си Псевдонима.
  Пророк Илия е голяма фигура в религията, много си в грешка, като ползваш този псевдоним.
  Смени го, преди да ти се е случило нещо неприятно и да се покайваш до Небето и се чудиш "защо така на мен?!"

 39. 39 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело

  До коментар [#35] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Ти ли си тука най-глупавия, а?

 40. 40 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: 560 Весело

  До коментар [#23] от "komutator":

  Доста плоско,комутатор с женски профил.Ама много плоско.
  Няма да се впускам в подробности заради твоите глупости,само ще кажа,че Дянков е професионалист отвсякъде.

 41. 41 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Тоя "човек" за Б. Б. може да е скъп,
  но за мене е прекалено тъп!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 42. 42 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар 40:
  Те и яничарските войски са били професионалисти от всякъде но са ги мразили и турци и българи!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на trudoliub
  trudoliub
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар 40:
  Там е проблема. Знае и може. А за мен извода е, че е недобронамерен. Слага наколенките пред Б.Б. и като някой негов колега започне да си дава сметка, че правителството не работи добре, той се оплаква на батко Бойко и той им дърпа ушите после.
  Говоря за Трайков и за интервюто от Севлиево. Когато му запушиха устата. Точно тогава и Бойко и Дянков ми приличаха на разбеснели се чавдарчета.

  trudoliub
 45. 45 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Любопитно

  По-добре с нерадост, но да се свалят до разумни нива. Сега има идеална възможност да се намалят пенсиите. Намалят ли

  се и пазара ще реагира веднага и основните групи стоки и услуги в постната и семпла потребителска кошница на

  пенсионера ще паднат с по-голям процент и така реално ще има увеличена покупателна способност.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 46. 46 Профил на liion44
  liion44
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Дано да сме живи да видим!!!!

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  "Няма да се впускам в подробности заради твоите глупости,само ще кажа,че Дянков е професионалист отвсякъде. "

  Мдаа, в коя област е професионалист и как го преценихте като такъв ?
  Професионалната кариера на дянков е на служител на СБ, професионално провалил всички проекти, за които е отговарял.
  Като министър на финансите дянков е пълен провал- той не е в състояние да мисли като финансов министър. Доказателствата за нивото на професионализма му тук са неизброими- като се започне със задушаването на икономиката ни в началото на кризата със спрените от него държавни плащания по изпълнени държавни поръчки, историята с повишеният акциз на цигарите, историята с балансираните бюджети , тази с чакалнята на еврозоната, историите с трите приети пакета противокризисни мерки , данъкът върху безвъзмездната помощ от ЕС за земеделците....... та се стигне до историите с помощите на студентки- майки с деца и неизброим куп подобни хептен малоумни хрумки.

  Та професионалист, а?
  Най-обикновен еничер на СБ.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 49. 49 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До 48 +++++++++++++++++++++++++++++
  Ама да го кажем и на изборите!

 50. 50 Профил на kumcho___valcho
  kumcho___valcho
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#18] от "Graf":

  Те пенсиите лесно се вдигат... като правиш дългове, като увеличаваш дефицита, като печаташ повече пари или като вдигаш данъците. Е да, теоричично може и да подобриш данъчната събираемост, но на хала на който са повечето фирми и работещи в България, така едва ли ще стимулираш икономиката.

 51. 51 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 799 Неутрално

  А за затвора е много вероятно да го вкарат следващите! Като опит за потушаване на недоволството което неминуемо ще избухне съвсем скоро, срещу Гербавите! Справка: арабския свят.Там май доста лидери ще си ходят скоро. А някои и от този свят. Аз предлагам управляващите да гледат Ал Джазира по-често за да видят какво ги чака догодина!

 52. 52 Профил на НЕгласуващ
  НЕгласуващ
  Рейтинг: 524 Гневно

  "С радост ще увеличим пенсиите, когато има тази възможност, заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков в сряда. Той с неохота коментира заложеното в тригодишната бюджетна прогноза замразяване на пенсии и заплати до 2013 година." - Това ако го каже гръцкия или френския Министър на финансите на Народа си ще избухнат масови национални стачки, а в Опита за Държава с име България нищо не се случва, само като се съберат булгурите (българите) на маса с ракия и салата ще псуват малко и това е... Овча нация сме ние и НИКОГА няма да се оправим, НЕ НАРОД А МЪРША СМЕ !

  Ако Изборите можеха да променят нещо в живота на хората,то те щяха да са ги забранили отдавна. Изборите променят живота само на политиците и техните близки !
 53. 53 Профил на The Jew
  The Jew
  Рейтинг: 1090 Весело

  "Улицата":

  -Детето:Тате,тате,кога ще ми купиш шоколад?
  -Бащата:Еб* ли му майката,тати!
  -Детето:Тате,а кога ще отидем на море?
  -Бащата:Зимата,тати,зимата!
  -Журналист:Дянков,кога ще увеличите пенсиите?
  -Дянков:Когато има възможност!

  Trans penis mihi est!
 54. 54 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ПЕНСИИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТПУСКАНИ, СИНХРОНИЗИРАНИ И АДАПТИРАНИ С ИНФЛАЦИОНИЯТ ИНДЕКС, А НЕ ДА БЪДАТ УВЕЛИчАВАНИ С РАДОСТ, това е или провокация и чист популизъм или изявление на дилетант.

 55. 55 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Мончо мамин, има една поговорка за теб: Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет.

  Кога си и сънувал, че ще управляваш толкова безрисков ресурс на готово наследен от комуноидите Бюджет на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ с всичките му възможности за преливане от пусто в празно.

 56. 56 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Тате каза, че ще ми купи колело... ама друг път.

 57. 57 Профил на Марта
  Марта
  Рейтинг: 654 Неутрално

  На Дянков изобщо не му пука за българите. Нагъл хитрец , който не спира да си прави финасовите упражнения на гърба на мизерстващите данъкоплатци с една единствена цел- да си намери добре платена длъжност след края на това правителство .Фактът , че във финасова криза си позволява да харчи огромни суми за собственият си лукс при непрекъснатите си пътувания , които едва ли са толкова важни и необходими е много показателен. Да не говорим за арогантното и бездушно поведение, което демонстрира по време на парламентарен контрол или по време на пресконференции или за слугинското му поведение пред Бащицата.
  Нямам претенции да разбирам от народопсихология, но според мен има нещо мазохистично в тези, които одобряват действията на финасовия министър на ГЕРБ.

 58. 58 Профил на KNG
  KNG
  Рейтинг: 868 Любопитно

  Има ли смисъл изобщо да коментираме едно изказване, което реално нищо не казва....

  Дневник, утре може статия под наслов "Борисов: Ако участвам в двубой срещу чък норис, ще победя и ще спечели цял народ"

  или

  "Янев: ще има саботаж на президентските избори; опитват се да преодвратят победата ми"

  I know not all that may be coming, but be it what it will, I will go to it laughing
 59. 59 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  "На въпрос кога по-точно може да се очаква повишение той отговори: "Определено ще има възможност и определено ще ги увеличим".
  Абе тоя философия ли е завършил, или икономика?

  "С радост ще увеличим пенсиите, когато има тази възможност"
  Това е за анализ от психоаналитик. Финансов министър с радост да увеличава нещо?! Да дава с радост пари?

  Явно по-голямата част от правителството имат спешна нужда от психоанализа!
  Раздвоението между мисли, говорене и действия взема заплашителни размери!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 60. 60 Профил на latch059
  latch059
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Дянков: С радост ще увеличим пенсиите, когато има възможност...
  Гласът на народа: С радост, ще ви махнем и ще осъдим виновните, при първата възможност...

 61. 61 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: 560 Весело

  До коментар [#51] от "komutator":

  Другарко,вие сте уникален руски чугун.
  Алджазира....потушаване...завор...
  Фифи перото

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK