Видинският общински съвет обвини държавата в дискриминация срещу града

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  Тъжна история - мизерията явно е единствения обединител на представителите на различните политически сили....

 2. 2 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Що за глупост ? Всеки град/община има праео да провежда своя-собствена политика за привличане на инвестиции , не е работа на държавтаа да осигурява раб.места , т'ва ,че поколения кметове в този район не са работили не е виновна "държавата" (която между другото включва в себе си българските граждани) и обвинявайки "държавата" те обвиябват българския народ , т.е. БЪЛГАРИ вие сте виновни ,че видинските управници не си вършат работата!

 3. 3 Профил на bluesky2
  bluesky2
  Рейтинг: 225 Гневно

  Големият "виновник" северозападна България да се нарича "северозападнала" е ликвидацията на "Видахим" !

 4. 4 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Маските за комедия и трагедия си приличат.

 5. 5 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#2] от "ямболия":

  Вероятно си мислите че работата на държавата е само да бие арестантите, да разпъва чадъри над мутрите , контрабандистите и приятелите на президента, а пък министър преседателя да рита топка с митничарчетата, да цъка тенисче и да пълни джобовете си с отрязани лентички

 6. 6 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  До коментар [#2] от "ямболия":

  кабинета са изявява като правителство на София а районите са ги оставили на самотек - това е ясно от поне 20 години - прави са хората - поне да се направи малко повече децентрализация и районите да разполагат с повече от приходите си от такси и акцизи и да се създадат комисии към всяка област които активно да се занимават с привличане на инвестиции и оптимизиране на администрацията и процедурите - един вид борд на директорите

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 7. 7 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#5] от "bate_Ventzi":

  Това няма нищо общо с темата кой с кой ритал или играл ... тази декларация на тези хора сама по себе си е една велика идиотия !

 8. 8 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#6] от "Пешката":

  Ами има още какво да с ежелае по отношение на децентрализацията ! Но какъв е проблема с привличането на инвестиции , кой им пречи на общините??? Да обвиняваш и анатемосваш "държавата" за твоите проблеми зад това прозира собствената ти неспособност да се справиш с тях.

 9. 9 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Айде след Пловдив и Видин тия общинари са най-неграмотните и некадърни в света! Няма такива идиоти!

  Що въобще вземат пари и заплати????

 10. 10 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1141 Весело

  Тия селяци кво искат бе?! Ако се разделят всичките държавни и европари дето им се наливат покрай новия мост на броя хора, изведнъж да не се окаже, че са най-облагодетелствани?!
  Да не говорим, че тоя мост не трябваше изобщо да им го правят там а да бъде или при Лом или при Оряхово, за да е полезен не само на петимата семкаджии от градския площад на видин, ами и на столицата, Гърция и цяла България!

 11. 11 Профил на anlon
  anlon
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Очаквахме от правителството да провежда политика за излизане от това незавидно положение и да спре негативните процеси. Очаквахме едно по-добро бъдеще, очаквахме да има висше учебно заведение, по-добра инфраструктура, а защо не и магистрала до Видин. Вместо това, необяснимо за нас Митница-Видин се закри (митница на две граници!), изнесоха се ръководствата на поделенията на държавните структури – Инспекцията по труда, Бюрото по туда, НАП, Лаборатория по храдините, РДНСК. С това проблемите на града и общиата продължиха да се задълбочават. Тъй като населението на Видин представлява над 60% от населението на цялата област, то от развитието и състоянието на областния град зависи и развитието на областта.
  Особено сме разтревожени от достигащата до нас информация за намерението на правителството да продължи с изнасянето и на последните останали тук държавни струтури – РИОСВ, Напоителни системи, Агенция по храните и т.н................
  =============================================
  Та така. За ямболията - не се завирай там, където не ти е работа и не коментирай неща, от които не разбираш. Видин е град в ъгъла на държавата, отдавна изоставен от управляващите. С труден достъп докъдето и да било, с разбити комуникации към останалата част от страната.
  На 5 март ще се проведе втори митинг в града, за спиране на разрухата му. На първия преди месец имаше автошествие с над 800 изброени автомобила. Мероприятието не бе отразено подобаващо в централните медии. Ще видим какво ще стане този път.

 12. 12 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1141 Любопитно

  Да не пропуснем факта и на обявения безумен проект за ж.п. линия София видин за 2 милиарда евра!!! И тая линия нали се сещате, че от другата страна на ряката ще се свърже със скоростните 85 годишни релси на румънците, които никога няма да тръгнат да правят и един грам инфраструктура след видин. И затова тоя коридор, който ще ни струва колкото половин Белене никога няма да стане международен а ще си е символ на грешните политики на държавата в опитите и да спасява мъртви региони, затривайки други с потенциал.

 13. 13 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Отначало този текст бе атакуван остро от политическите опоненти на БСП и коалиция, но след това представителите на всички партии в общинския съвет с почти пълно мнозинство гласуваха декларацията."
  Абе, опонентите да не са изпаднали в шизофренно раздвоение на илчността? От една страна опонентът предлага да се попита централната власт - нашата за дереджето, а от друга, дереджето налага да се гласува, щото идат избори. И острият политически протест се претворява в пълно(почти) единодушие. Шизофренично та дрънка. Ся остава, след остра критика да приемат и декларация на БСП за оставката на Дянков, защото това следва логически. Нищо друго.
  Ако говорим за политика сериозно де.

  Ecrasez l’infâme
 14. 14 Профил на anlon
  anlon
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Варненски, и на теб нищо не ти е ясно. Този мост са го заправили от 15 години, строителството на прилежащата инфраструктура на практика е спряно от миналата година, строежът на самия мост се влачи едва-едва и ще има за кой ли път нов пусков срок, а заплатите на работещите българи там от март са вече само 330 лева. Така че, нещо не виждам да се изливат пари във Видин, а и този мост едва ли ще ни помогне кой знае колко.
  Цялата държава е зле, но ние сме локални патриоти и ще направим каквото можем за родния си град.
  Абе откога в Максуда и имате Интернет?

 15. 15 Профил на Niki Tom
  Niki Tom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "anlon":

  На 5 Май..

  Общ работник
 16. 16 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  До коментар [#11] от "anlon":

  подкрепям видинчани! Не може цяла една област да се остава на произвола на съдбата!
  Дано да направят моста колкото се може по-бързо и поне един скоростен път от Видин до Хемус да стане до 2013а!
  Иначе има много земя в този край - защо не се окрупни и не се съсредоточите в биологичното земеделие - има огромен пазар в ЕС!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 17. 17 Профил на Dreadlord
  Dreadlord
  Рейтинг: 714 Гневно

  До коментар [#10] от "Варненски":

  А магистралките!?! Барем една да приближава поне Северозападна България? А данъчетата прибират... То не може само да лапат тия началници по София и после да очакват само хвалби.

  Who is General Failure and why is he reading my disk?
 18. 18 Профил на Google
  Google
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Горкият Видин. Град с дух, за разлика от 90% от останалите. Т.е. с пречупен дух. Казват, че където е текло, пак ще тече, но... Картината там наистина е отчайваща. Дето мине комунистическата човеколюбивост, трева не никне.

  Don't be evil
 19. 19 Профил на anlon
  anlon
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Поправям се - следващият митинг срещу забравата и разрухата на Видин ще бъде на 5 май.

 20. 20 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1141 Любопитно

  Хехе! Мене ми е интересно колко от тук пишещите видинчани се намират във видин а не в София? Като сте големи местни патриоти си стойте у .. градо бе!
  Пък тоя коментар с това, че моста нямало да промени кой знае какво направо ме уби? То кво предлагаш пич? Примерно, парите за моста да се разделят на 100-те хиляди души в областта и да ви ги раздадат в пощенските пунктове ли?
  Мост, магистрала, скоростна ж.п. линия. Всички супер скъпи и всички без никаква (НИКАКВА) реципрочна инфраструктура от другата страна на границата. Всички се строят и ще се строят заради "изоставения" район на видин. Ебаси изоставянето, що и ние тука във Варна не ни изоставят така!

 21. 21 Профил на luckanova
  luckanova
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#10] от "Варненски":

  Тия "селяци" са българи,забравени от много български правителства. Ако държавата не се интересува от съдбата на една част от българите- това си е дискриминация.И нека да не си говорим,че благоденствието на една община е зависещо само от нея. Хммм...този принцип,че спасението на давещите се е дело на самите давещи се...

 22. 22 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  До коментар [#20] от "Варненски":

  Проблемо е у манталитето при нас - ние чекаме да ни управят и както казва мислителя - те обикновено идват и го правят -

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 23. 23 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#12] от "Варненски":

  Варненски, дай да им пратим армията. С право мерене да реши въпросът със столицата на последното българско царство. А?
  Ей, тоя местен егоизъм ще ви заличи по-бързо от "опитите и да спасява мъртви региони, затривайки други с потенциал."
  Абе, замислял ли си се, че Дунав е един от най-големите транспортни коридори на Европа?

  Ecrasez l’infâme
 24. 24 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1141 Весело

  Абе каквото и да си чешем езиците извадете картите и ще видите, че всичките пари изливани във видин са нахалос. Не в Северозападна България, говоря за видин. Този коридор, който се опитват да наложат там отдавна не е актуален, поне не и след като Сърбия не е ембаргова държава и особено повече след като е на път да стане членка на ЕС. В мига в който това се случи, по моста ще минават само местните от калафат на разходка до видин.

 25. 25 Профил на anlon
  anlon
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Варненски, никакви пари не са "изливани" във Видин. Пак ти казвам - ако не можеш да помогнеш, поне си мълчи.
  И не се връзвайте на приказките за ЖП линии, за тунели под Петрохан и т,н. Това са само предизборни плямпания. Не ревнувайте, нищо от това Видин няма да получи.

 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#25] от "anlon":

  За съжаление.
  http://www.jptactis.com/Archives/jpt206/stanev.htm

  Ecrasez l’infâme
 27. 27 Профил на Dreadlord
  Dreadlord
  Рейтинг: 714 Гневно

  До коментар [#18] от "Google":

  Старата престолнина си е стара престолнина. Може да има някакви моментни проблеми, но то падението е до време - от един момент нататък ще започне възстановяване, колкото и да не им е кеф на разни подчовеци от други краища на страната - за разлика от тях, тук се е запазило едно доста автентично българско население - въпреки стадата цигани... Регион, които два пъти е бил самостоятелна държава не може да изчезне току-така.

  Who is General Failure and why is he reading my disk?
 28. 28 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  До коментар [#26] от "Graf":

  интересна статия - Но гръцката идея ще минава много близо до Косово и през южна сърбия - която е също така населена с албанци! БЮРМ също е доста нестабилно място и може да се очакват още сътресения
  Зависи и от приемането на Бюрм и сърбия в ЕС - за които ние трябва да поставим доста условия!
  Няма кой да тръгне по двете страни на триъгълника само за да заобиколи България - това е само мокър сън на зехтинопроизводителите - те така или иначе си продават железниците в момента и въобще не е сигурно какво ще става от тук нататък

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 29. 29 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 707 Любопитно

  др.михайл миков дупетат в Народното Събрание от няколко мандата не направи нищо за избирателите си.Га беше БСП на власт що нямаше такива декларации???.

  Ръй! Ръй!
 30. 30 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Аз много бих искала Борисов да разкаже на хората по какъв принцип се разпределят парите за общините.
  Най-малко съображението ми е по повода, че финансирането на всички общини в страната е намаляло драстично през минала и тази година, в същото време е ясно, че бюджета на София от 600 милиона лева вече е 1,3 милиарда.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#28] от "Пешката":

  Статията засяга проблеми, които "патриотите" от ВМРО и Атака не съм чул да дискутират. Дай им да бият Свидетели и да вият пред входа на някоя джамия.
  Статията е добър пример за качествена журналистика и разглеждане на проблем в дълбочина. За съжалене, българските политици са далеч от това да мислят в такъв ракурс и за подобни "подробности".
  "Зависи и от приемането на Бюрм и сърбия в ЕС - за които ние трябва да поставим доста условия!"
  Ето, ти намери условностите за членството на БЮРМ и на Сърбия в ЕС. Националния ни и икономическия ни интерес. Като добавим фактът, че по Дунавската стратгегия министерството на загубеният из щенията на превозвачите министър Цветков е гледал умно пируетите на Плевнелиев и ни става ясно за "капацитетът" и на този кабинет.
  http://www.mrrb.government.bg/index.php?do=reg_dev&id=4&lang=bg&type=75

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на optimist
  optimist
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Искам да информирам всички които четат тази статия,че декларацията приета от видинския общински съвет е копие на ПРОТЕСТНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ от гражданския протест на видинчани от 23 март проведен на площад"Бдинци" на който присъстваха над 4000 души и над 804 коли.Групата за "Възраждане на Видин" подготвя втори протест на 5 май,тъй като институциите към които е отправена декларация не отоговориха в едномесечния срок.Първият протест не беше отразен в новинарските емисии поради информационната мъгла в България,за да не пада рейтинга на ББ.Видинския регион е заложник на управляващите по-вече от 20 години и именно поради тези причини достойните граждани на Видин с своята активност и действия показаха на управляващите ,че Видин е в Европа и ще остане в Европа!

 33. 33 Профил на optimist
  optimist
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Граждани на Видин,
  Включете се в
  ГРАЖДАНСКИЯ ПРОТЕСТ
  на 5 май от 17 часа на пл. „Бдинци” под надслов „Да спрем унищожаването на Видин”

  *Да покажем, че не сме безразлични към разграбването и разрухата на родния си град!
  * Всеки един, който се чувства съпричастен, нека организира свои приятели и колеги да се съберем всички да изразим свободно несъгласието си спрямо убийственото управление на старопрестолния Бдин.
  ДА ВЪРНЕМ ВИДИН НА ВИДИНЛИИ!!!
  От всички ни зависи успеха:
  глас народен – глас Божий!

 34. 34 Профил на oshane
  oshane
  Рейтинг: 8 Гневно

  Чудя се какъв коментар да направя,но съм длъжен,защото и аз живея във Видин.Държавата,та нали и тя е във Видин,в лицето на Областната държавна служба,Прокуратурата,и тя е Държавна. Държавната Прокуратурата не вижда ли,че надлеза ще падне,нали през него минава и Държавният прокурор на Видин,защо не се самосезира и да подведе под отговорност фирмата,която излапа парите за ремонта. А кой трябва да затвори бул."Панония" защото е опасен за движение,не виждат ли Държавните служби кратерите по булеварда и не минават и те всеки ден по него. Какъв е този Държавен Областен управител,за какво ни е! Да лапа хилядарките. Държавата във Видин е виновна за това дередже на града. Кметът на Видин,отдавна трябваше да е в затвора за състоянието на бул."Панония",оставил го на произвола на природата. При първият протест на Видинчани всички Държавни служби се изпокриха като мишоци,депутатите от Видин и ТЕ!

 35. 35 Профил на optimist
  optimist
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Всеки има право на избор , да отстоява своите граждански права или да чака някой да му реши проблема.Има и такива ,които напуснаха града и се реализират в друго населено място.
  Ние от групата за "ВЪЗРАЖДАНЕ на ВИДИН" избрахме по-трудното:
  Да се борим,да събудим видинското гражданство,да формираме активно гражданско общество и резултатите са налице.
  Всички политици се активизираха,дават всеки ден пресконференции,обещания и т.н.и все в бъдеще време .
  След 3,5 години платените общински съветници се събудиха,приеха нашата декларация и се усетиха ,че са избрани да работят за града.Убеден съм ,че ще се събудят и депутатите и всички ония, които са длъжни да отстояват интересите на видинските граждани.
  Видин е бил, е и ще бъде!
  На всички активни граждани на Видин и на България -Свалям Ви шапка и Господ да ви благослови!

 36. 36 Профил на Дива селянка2
  Дива селянка2
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Наистина е нещастие да си роден в този край на България,

 37. 37 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  щастито си го правиш сам - или в група с едномислещи сътрудници като хората от Възраждане на Видин - когато има проблем не може и не трябва да се чака - трябват действия - затова браво на Видинчани! Само така могат да накарат тулумите от общ съвет да се размърдат
  Идеята за голф турнир по дупките по улиците не е лоша също така -
  Будното гражданско общество е анти-корупционна мярка #1 и ние сме длъжни заради нашите деца да сме част от него!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 38. 38 Профил на miliardpojarnov
  miliardpojarnov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ква държава ..мафията на гробарите....

 39. 39 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#20] от "Варненски":

  не съм видинчанин, но познавам доста от тях и не са по-големи селяци от миекащите варненци варна е по-добре от видин само по една причина, независеща нито от кмета ви, нито от ТИМ - морето. А това че сте се надупили на руската мафия ви прави по-жалки и от последния каруцар в Кула.
  Моста при Видин и скоростната жп-линия софия-видин са част от голям европейски коридор, в който дори София изглежда малка брънка - тук конкуренцията е със сърбите, които правят паралелно трасе Белград-Ниш-Скопие-Солун, но ние имаме шанс да получим европари, докато сърбите си го правят сами.
  Иначе и видинчани имат много трески за дялане - главната е че 20 години след края на комунизма са крепост на червените кратуни.

  low riders team
 40. 40 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Най-сетне директно да се каже на политическите измекяри в София, че съсипват този регион. Поздравление за общинарската декларация. Наистина и те се сетиха след протеста, който бе организиран от съмишлениците на "оптимист", за което най-сърдечно да им благодарим.

  malart.blog.bg
 41. 41 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#14] от "anlon":
  Алоо, чшшш, мокър.
  Седи си там у Новио път и се не обаждай от коньовръза.
  Кат дойдохме да правим цех при Вас, ни обяснявахте, че у Сърбия, с легени и цигари, прайте маса пари и да работят маймуните, за да се очовечават. Па сега ревете. Хак да Ви е. Даже Ви е малко. Не мое с колегата в делничен (работен) ден, да не мое да намерим 2 свободни места в кафенатата у 10 часа сабайлем и да искате да сте добре. Ми бачкайте бе, търтеи мързеливи. То у кръчмата се харчат пари не се печелят. Да Ви таковам у готованците скапани, мокри.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 42. 42 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#39] от "Comandante Marques":
  Аз па съм от Видин и живея във Варна и мое ти кажем, че си толко мноо заблудЕн, че нема накъде повече. Ако някога се видим, мога да ти разправям с часове, как сме се опитвали от 1994 до 2000 да направя някакво производство в оня край и проблема, който ни е отказвал винаги е, че нема останали читави работници там, а само мързели и търтеи.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 43. 43 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#42] от "0nzi":

  така е, защото поне 20 хиляди от тия дето могат да работят са избегалЕ у Италия и у Испания, там да зимат евраци, щото при вазе заплатите са гоуеми затуй не си могъл. Сега у Варна що чиниш? врабци йебеш?

  low riders team
 44. 44 Профил на 0nzi
  0nzi
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#43] от "Comandante Marques":
  Ми бачкаме си, нон стоп. А заплатите беха същите като у Варна. Само че тогава и куцо, и сакато въртеше търговия в бивша Югославия и никой не искаше да бачка, па сега били най-пропадналия край. Нормално е. Сума читави хора избягаха по ония години и си изместиха бизнеса в София, Плевен, Варна и т.н. А па да не ти говорим, че 98-ма година Общината в едно село ни поиска луди пари за едно хале. За горе-долу същите пари си купихме хале в промишлената зона във Варна. Как да се прави бизнес там? Па сега се сетили. А дано, ама на да ли.

  Реалността е състояние на духа, предизвикано от липсата на алкохол.
 45. 45 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#44] от "0nzi":

  мдам, там покрай баба Вида още мечтаят за югоембаргото, факт и са цоциалисти. Само като се сетиш, че онзи чугун Михаил Миков е от Кула.

  low riders team
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK