Цветанов се надява новата инфраструктура да върне емигриралите българи

Цветанов се надява новата инфраструктура да върне емигриралите българи

© Юлия ЛазароваВътрешният министър Цветан Цветанов поиска да връща българи от чужбина. Според него трябва да се създаде среда за това, "което не може да стане с административни актове, а с политики". "Надяваме се страната ни да става много по-привлекателна с развитието на инфраструктурата, гарантиране на сигурността, за да можем да гарантираме инвестициите, които идват в България." Това заяви Цветанов след представянето на Стратегията за национална сигурност на Република България (2011-2020) и Национална стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията (2011-2020).


Цветанов смята още, че България има необходимите стратегии за реализиране и анализ по темата за евентуален миграционен натиск. 


"Предприели сме необходимите мерки и имаме съвместната координация с всички служби, институции, които имат отношение към гарантиране на сигурността и недопускането на терористични прояви", заяви вътрешният министър, попитан дали България се намира под терористична заплаха.
Според него ликвидирането на Осама бин Ладен е "спечелена битка, но оттук нататък сме изложени но още повече предизвикателства". Все пак Цветанов смята, че пред България вече няма "тези предпоставки за външна заплаха отпреди години" и фокусът е вътрешната сигурност.

  • Viber
  • С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK