ГЕРБ отказа да осветли агенти на ДС, работещи и след 1991 г. в разузнаването

ГЕРБ отказа да осветли агенти на ДС, работещи и след 1991 г. в разузнаването

© Асен ТоневГЕРБ отхвърли предложението на десницата да се осветлят сътрудниците на бившата Държавна сигурност, които след 1991 г. са били началници на отдели или сектори в разузнаването. С 16 гласа "за" , 20 "против" и 68 "въздържали се" поправката, внесена от лидера на ДСБ Иван Костов и Йордан Бакалов (СДС), не беше приета.


С промяната трябваше да се разшири възможността за проверка и обявяване на агентите на бившата ДС, които работят на щат в разузнавателните служби и след 1991 г. Според действащия закон на проверка подлежат директорът, зам.-директорите, директорите на дирекции, началниците на отдели и сектори в служба "Военна информация" към министъра на отбраната и в Националната разузнавателна служба. За началниците на отдели и сектори в двете разузнавателни служби след 16 юли 1991 г. е направено изключение.


Поправката в закона беше внесена в края на миналата година покрай скандала са посланиците-агенти на бившата ДС. Предложението беше да отпадне текстът от закона за досиетата, който предвижда да не се проверяват за агентурно минало лицата, заемали или заемащи длъжност началник на отдел или началник на сектор в служба "Военна информация" или в Националната разузнавателна служба след 16 юли 1991 г. Според вносителите няма основание за изключението, още повече че то е изключително вредно, тъй като прикрива точно лицата, които са управлявали мрежата от сътрудниците на репресивните сили.
Иван Костов аргументира предложението с това, че така ще се разплете мрежата на всички доносници. Той напомни, че когато се приемаше закона за досиетата през 2006 г. се говореше, че 40 души на служба в разузнавателните служби след 1991 г. са на ключови позиции – от администрацията на президента до енергетиката.


Зам.-председателят на групата на БСП Ангел Найденов попита какъв е смисълът от упражнението тази поправка да се разглежда сега в пленарната зала. "Това е тема, върху която много от политиците и партиите паразитират от 1990 г. насам. Не искам да си мисля, че Костов и Бакалов са според тези политици", посочи той. Сравни законовата поправка с "политическа виагра за спадащия рейтинг на формациите". " Не искам да си мисля, че СДС и ДСБ имат нужда от политически набухватели", добави той.


Според него поправката ще затвърди усещането за несигурност за всички служители в сектора за сигурност, защото темата постоянно се използва за плашило и средство за натиск и влияние.


"Няма по-добра защита на нашето предложение от изявлението на Найденов", каза Костов. Според него, ако законът бъде приет, ще стане ясно, че БСП са били неискрени през 2006 г. към европейските партньори, че са изпълнили ангажимента да разкрият репресивния апарат на ДС. "Ако ГЕРБ подкрепят закона, БСП ще изпие горчива чаша, дали ще е пълна, зависи заради колко души е направено това изключение", каза Костов.


"Висшите служители на бившата ДС създадоха организираната престъпност и смисълът на поправката е да се види обвързаността не едни и същи хора с репресивния апарат и с организираната престъпност", посочи още Иван Костов. Той призова депутатите да не прикриват тази позорна връзка и да подкрепят предложението. Другият съпредседател на "Синята коалиция" Мартин Димитров също призова ГЕРБ да подкрепи закона. "Не може да нямате ясна позиция за ДС – един ден казвате, че са най-големият ви враг, на следващия ги криете", добави той.


В дискусията не участваха представители на ГЕРБ и "Атака". След гласуването шефът на групата на ГЕРБ Красимир Велчев каза пред "Дневник", че имат виждане по въпроса и ще внесат свое предложение, когато са готови. Той не уточни в каква посока ще бъдат поправките, но още през февруари в ГЕРБ обмисляха идеята да се огласяват само пенсионираните служители.


Всички присъствали 10 депутати от "Синята коалиция" подкрепиха поправката, както и Десислава Танева и Валентин Микев от ГЕРБ, Христо Бисеров от ДПС, Венцислав Лаков и Огнян Пейчев от "Атака" и независимият Димитър Чукарски, показва разпечатката от гласуването. "Против" гласуваха 17 депутати от БСП, Костадин Язов и Стефан Дедев от ГЕРБ, както и Любомир Владимиров от "Атака". С "въздържал се" по поправката гласуваха 62 депутати от ГЕРБ, 3 от БСП - Андрей Пантев, Георги Пирински и Янаки Стоилов, Георги Колев от ДПС и двама от "Атака" - Кирил Гумнеров и Цвета Георгиева.

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Страх лозе пази .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 2. 2 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Е няма как сами себе си да се осветляват......

 3. 3 Профил на lilliolla
  lilliolla
  Рейтинг: 524 Весело

  Тогава трябваше да осветлят и "негова светлост" Боко Тъпунгеров , познат и като агент Буда ...

  И това на герберските платени клакьори нищо не им говори! Изобщо една е бедата , че те нямат нищо във главата ...
 4. 4 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Станислав Димитров, бивш съдия от Конституционния съд: Липсата на лустрация имаше пагубни последствия за България | http://www.infodir.org/newsinfo/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2_%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2_%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88_%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F_%D0%BE%D1%82_%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D1%81%D1%8A%D0%B4_%D0%9B%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%BB%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5_%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%8F_%D0%B7%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/61811
  Въпросът е принципен – става дума за професионална непригодност. Този, който е бил сътрудник на ДС, той е имал съответните убеждения, съответния манталитет и съответните способности, за да работи в условията на една тоталитарна власт в нейните служби за сигурност.
  Е, добре, тези същите хора ли трябва да представят една демократична страна? Дори ако е сътрудничил не по убеждения, а по принуда, той е дискредитиран и на него не може да се има доверие. Такива хора не могат да представляват България и да изпълняват професионалните си ангажименти, включително и поради липса на доверие от страна на нашите партньори.
  Защо според вас липсваше политическа воля?
  - За съжаление в България – за разлика от всички други държави от бившия източноевропейски блок, които въведоха такива лустрационни норми, даже имат и закони, в България така и не се разбира, че това е един много важен, много съществен елемент от декомунизацията.

  Има и други съображения срещу възможността лица, които са формирали и провеждали една престъпна политика, били са част от висшата комунистическа номенклатура или от репресивния апарат на БКП, да заемат ръководни постове в държавната администрация, защото тези лица могат да застрашат конституционните права на гражданите, демократичните принципи на правовата държава, както и нейната сигурност.
  Това не се разбираше дори и от мнозина в СДС и така бе пропуснат безценен исторически шанс да се преустанови по-нататъшното проникване на лица, свързани с бившия репресивен апарат на един престъпен режим, в изпълнителната, законодателната и съдебната власт и в днешните служби за сигурност.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 5. 5 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вярно е посочил проблема с ДС агентите костов, но знаем, че той нищо не направи, за да ги разкрие?! Ако и ГЕРБ не го сторят, да не чакат подкрепа! Лустрация за всички ДС агенти!

  "Същественото е невидимо за очите."
 6. 6 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1312 Разстроено

  С 16 гласа "за", 20 - "против" и 68 въздържали се

  Няма да коментира броя на гласувалите, но ако е удобно поименно тези, които са гласували против и въздържали се, както и техните агентурни имена...

 7. 7 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ... ГЕРБ отказа, не заради КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕТО, а заради запазване на СИНЕКУРИЯТА и пенсионата им осигуреност, защото България, никога не е имала такова, или ако е имала, ТО Е БИЛО ВИНАГИ СВЪРЗАНО С ЕДНО ДРуГО СЕВЕРНО КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕ, претърпяло доказан и безпрецедентен КРАХ.

 8. 8 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Заглавието е погрешно. Това става ясно и в самата статия. Ще бъдат скрити не агентите - обикновени пионки, а кадрови офицери на важни позиции в Държавна сигурност.

 9. 10 Профил на Yoda
  Yoda
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Според мен много добър ход на Костов за пореден път. Много неща стават ясни само с едно движение.

 10. 11
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:59 на 04/05/2011 от неговия автор.

 11. 12 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#5] от "A10":

  Ауе човек, или си много млад или си много възрастен за да ги говориш тия. Костов сам никога нищо не е управлявал та дори и семейството си. Ако се поровиш по добре в ДОКУМЕНТИ, а не просто в мрежата, ще разбереш, че тоя е единственият ни министър председател от 22 години насам, който опита да направи лустрация, защото го искаше.
  Като помислиш малко, ще разбереш че и сега дсб и до голяма степен сдс са единствените, които гласуват каквито и да са закони и имат дейност в парламента която защитава твоите права. От аспирациите за здравна реформа, през стандартизирането и контрола на храните, енергетиката, образованието (също доминирано от ДС) та до което щеш.
  На мен ми е жалко, че в страна като нашата няма една нормална либерална партия, че десните идеи не са ми близки, но пак ще гласувам за дсб, и се надявам пак пропагандата да не убеди отново всички, че няма смисъл да се гласува, пък и за тях въобще, защото те видите ли, не можели да спечелят властта.
  На мен ми е ясно че далеч няма перфектни организации в политиката ни и никога няма да има, но ако искаме по-добри, ние ТРЯБВА НА ВСЯКА ЦЕНА да се отървем от ДС влиянието в държавното управление, за да има шанс ако не за нас, то за децата ни, да растат в справедливо място с равни възможности и не в безумна изоставаща все повече и повече от света държава.

 12. 13 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 810 Весело
 13. 14 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 500 Неутрално

  ЛУСТРАЦИЯ! ВЪНКА СЪВЕТСКИТЕ ПОДЛОГИ ОТ БГ!!! ВРЕМЕ Е ДА СИ ВЗЕМЕМ ДЪРЖАВАТА И ДА СИ ГРАДИМ БЪДЕЩЕТО САМИ!

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 14. 15 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Неутрално

  до 12
  Много възрастна дама съм, при това върл седесар и винаги съм гласувала за костов, но вече не бих го подкрепила! костов не е това за което се представя! Зная го.

  "Същественото е невидимо за очите."
 15. 16 Профил на pegaziigazibarov
  pegaziigazibarov
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Самият Костов е агент и то на руските служби!

 16. 17 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#15] от "A10":

  Да бе, знаем ви вас, разочарованите. От какво се разочаровахте точно? Че Костов не ви направи пенсиите по 2000 долара? Или че не обеси собственоръчно всички комунисти по дърветата?
  И защо не се разочаровахте от Петър Стоянов или Цонев, а все от Костов?

 17. 18 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Властта никога няма да приеме да обяви истината за себе си. Това може само гражданите да го направят, ако узреят за това.

  Отделете време навреме.
 18. 19 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#15] от "A10":

  Нищо не знаеш. Искам да ти го кажа официално и ако искаш мога и по телефона. За да знаеш, трябва да базираш мнението си само и единствено на данни и факти. Ако вземеш да обработиш целият спектър от такива, ще разбереш, че иначе не особено симпатичният ни г-н Костов ръководи ЕДИНСТВЕНАТА организация, която защитава интересите на хората в ограмната си част. Като съм ходил в парламента и съм влизал в помещенията на различние групи, мога да ти кажа, че даже и сдс бяха като комунистите и бсп - с плата с мезета и неща за пиене наредени по масите В 10 ЧАСА СУТРИНТА. Говоря за миналата година!
  (В офисите на дсб цари такава работна атмосфера, каквато няма в нито една фирмена или друга организация у нас.)

 19. 20 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#17] от "Знам и Мога":

  точно така! Защо не от филип димитров, от станишев, от доган, от ДС а от Костов братче... аре стига с тоя рефрен скрита агитация да не се гласува, че ми писна от вас.
  Повечето хора дето пишат, че са отвратени и не гласуват, после като ходя на проучвам коментарите им през годините, се оказва че винаги са гласували почти.. (не са от тези дето не гласуват никога) и то я за ндсв, я за дпс, я за бсп, я за герб и после все разумно заключват как повече нямало да гласуват. Ай сиктир и мръсотията е това, и е най-голямата ДС работеща тактика и до ден днешен, защото хората ви се вързват още.
  Накарвае ги да си мислят, че няма смисъл, и те не гласуват, или наред с вас, или за разлика от вас дето гласувате за поредното превъплащение на офиса на КГБ у нас.
  Писна ми от тази тъпа, долна шибана манипулация. Аз пък ще гласувам и сега и винаги.

 20. 21 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4625 Весело

  Споко, приятели! След има-няма сто години проблемът с бившите сътрудници на ДС сам ще се разреши. Който е жив дотогава, няма и да си го спомня!

 21. 22 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#21] от "patsis":

  ...тези 66 минали години броиме ли ги, или от тук нататък....???

 22. 23 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Винаги съм гласувал за СДС, после за ДСБ. Когато обаче ме попитат, защо когато имаха цялата власт, СДС така и не отвориха досиетата, нищо не мога да кажа.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 23. 24 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#21] от "patsis":

  И това дето го пишеш и това е гадно, защото до тогава, не само финансовия и всеки един ресурс ще е у поколения мръсници, както бе в аржентина и други държави, ами и от тази страна ще е останала само невероятна задръстения на куп. Ако въобще е останало нещо, щото невероятно задръстените и изостанали държави се разпадат рано или късно.

 24. 25 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#15] от "A10":

  Който ПРОПАГАНДИРА ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА е от БСП/ДС, И НАТИСКА ДРУГИТЕ ДА НЕ ГЛАСУВАТ, а той ходи и пуска всеки път тайно и системно червената бюлетина, защото толкова му е УМСТВЕНИЯТ БАГАЖ.

 25. 26 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#23] от "charlyb":

  Защото до последно, до преди буквално 2 години, сдс беше партия на подставени лица, които накрая като разбраха, че е трудно вече, (дори и след като я управляваха години) се опитаха да я откраднат, затова приятелю!
  Та като те питат другия път им кажи, че е заради ДС ченгетата и мръсниците, дето години наред тайно и отвътре управляваха партията, която и до ден днешен не се е отърсила от тях докрай! Ако се стигне за гласуване за лустрация, ще Видиш откъде идва вътрешнопартийния отпор в сдс.

 26. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 27. 28 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#23] от "charlyb":

  ДОСИЕТАТА НЕ СА ТЕТРАДКИ ИЛИ БАКАЛСКИ ТЕФТЕРИ - ЗАКОНИТЕ БЯХА ПРЕДЛОЖЕНИ, НО БЛОКИРАНИ ОТ НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ПЕТЪР СТОЯНОВ, тогава заемаш длъжноста президент, след това НДСВ И ДПС първата им работа с радостната подкрепа на БСП бе, да ги блокират и в Парламента - ОТ СТРАХ И СИНЕКУРНА АНОРМАЛНОСТ.

 28. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 29. 31 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Сетила се Мара да се обар..... Гаргамел като имаше цялата власт в държавата + президентството го "домързя" да направи лустрация, сега се сетил нагляра. Що за нагъл ТИП?

  In debt we trust
 30. 32 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Весело

  до 17 и 19
  Хора, разсмивате ме с тази всеотдайна защита за костов и с въпросите си.
  до 25
  Никога не съм "пропагандирала" да не се гласува?? Напротив, добре би било всеки да гласува. Аз винаги гласувам, ще гласувам и този път.

  "Същественото е невидимо за очите."
 31. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3489 Неутрално

  На когото още не му е ясно: ГЕРБ са реактивираните ченгета, които не подлежат на "осветляване". Още въпроси?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 34 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#27] от "be_google":

  Т.ЖИВКОВ, а след това и Ж. ЖЕЛЕВ - ДАДОХА ТОЗИ ОТКРОВЕН ТЛАСЪК, единият нарочно и користно безцеремонно и егоистично, а вторият по убеждение, че така би било по-добре.

  Първият кла, мъчи и разстрелва в началото, после се хили и подиграва на поколения българи, правещ се на умствено незрял, а всъщност хитро поставяш целите на котерийната си скупщина и икономическите и блага и привилегии като пръв приоритет.

  За да имат хората скритото чуство за превъзходство, а той да си прави каквото иска близо 40 години. Вторият тшестславно убеден в правотата на опростенческите му възгледи за фашизмът като соцоален модел, но никога неразбрал себеси, и кой е и какъв е, подтикван от група неестествено и неадекватно държащи се, но с определена цел ДС кадри десетилетия преди избирането му, ПОМИЛВАЛ ПЪРВИЯ И САТРАПСКАТА МУ ПАРТИЯ ПОЗВОЛИЛ ПРЕИМЕНУВАНЕТО И ПРЕБОЯДИСВАНЕТО И ЗА ЕДНА НОЩ СЪС СЯДАНЕТО ИМ ОКОЛО КРЪГЛАТА МАСА ЗАЕДНО.

  Та нещата, нито започват с ГЕРБ, нито с БОРИСОВ, те са заложени от по-рано още от описания герой от Алеко Константинов, НО ИЗБУЯЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯТ ПОЛОВИН ВЕК ЦЪФНАЛИ И ДАЛИ ОТРОВНО КИСЕЛИТЕ И СМРАДНИ ПЛОДОВЕ за консумация на обществото в днешното време.

  Пълната липса дори и на умерен радикализъм след 10.10.1989. доведе до съглашателство и позорно примирение с една престъпна бизнес групировка повсеместно срасната с властовите структури наречена БКП и диктуваша насоки в политиката на страната нямаща нищо общо с нормалните граждански изисквания за откритост и контрол на ПОДОБНИ НОРМАЛНИ държави и политически групи по света. Вече 66 години.

 33. 35 Профил на nasko'geo
  nasko'geo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Костов прави всичко това с користни цели (хвъля кал срещу Герб и собствен PR ) в а не за благото на БГ .... и без оправдания че като бил на власт му пречели , ако обичате !

 34. 36 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#32] от "A10":

  ГЛАСУВАНЕТО е въпрос на лична СВОБОДА, но практикуването на пропагандата да не се гласува, защото така и така всички са МАСКАРИ е най-малкото безотговорност, граничещо с престъпно всяване на недоверие към личните права на другите.

 35. 37 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 581 Гневно

  68 "въздържали се"....

  Какъв е смисъла от този ПАРЛАМЕНТ и тези ДЕПУТАТИ?

  Клатиш се на едно столче 4 години и само цъкаш "въздържал се".

  Никакви принципи, никакви идеали, никакви дългосрочни цели, Е КАК ДА СТАНЕМ НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА?

  [ Място за вашата реклама ]
 36. 38 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#37] от "mclovin":

  ...така е, когато не се мисли, а се ходи на разходка до изборното място и се пуска някъква бюлетина само за разнообразие с цел махленски клюки...

 37. 39 Профил на pencho1
  pencho1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#5] от "A10":

  Конституционния съд отмени закона на Костов, мисля че 1998 г. беше.

 38. 40 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Добре , рапоне ..))
  ДС- въшките вече изцяло са те 'облазили"..По челото , по празната ти кратуна, по врата и по футболните ти 'части"..Лазят , гъмжат, в очите ти влизат - на спокойствие..Добре ги подхранваш, макар че главата ти е ..празна ..Там ,най- отпред е една голяма , червена въшка, от Правец била-всички пред нея козируват..Въшки, въшки, въшки- в цялата ти парламентарна група, в областните управители, дори в ..горите 'гербаджийски"..Смучат ли , смучат- кръв..народна ..
  Въшлясал ДС- компире , нима си мислиш , че ще си 'вечен" ??? )))))

  BIG AL
 39. 41 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#32] от "A10":

  Нещо не намирам никаква логика в думите ви. Някой във форума ви обесни - сигурно за десетхиляден път. СДС оглавявано от Костов, поиска лустрация. Тя бе санкционирана с вето от президента. Точка.
  Някоя друга партия организирано да е предложила такова нещо? Някога? Не.
  А ти за кого ще гласуваш, като "вече" не гласуваш за сдс?

 40. 42 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#32] от "A10":

  Вместо да се смееш, вземи да разкажеш за разочарованието, че да се посмеем и ние.

 41. 43 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Весело

  до 42
  Какво да казвам решавам АЗ.

  "Същественото е невидимо за очите."
 42. 44 Профил на nasko'geo
  nasko'geo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#41] от "Hristo'o":

  Абе тарикат по времето на костов кой беше президет че не помня от коя партия беше издигнат ... а !? Стига с тоя евтин пиар ... омръзна ни вече !!!

 43. 45
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:10 на 04/05/2011 от неговия автор.

 44. 46 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 524 Весело

  Ами президент беше петьо косатката,доколкото си спомням,а той,петърчо,е бил 3/три/ години НЕСМЕНЯЕМ комсомолски секретар на гимназия *Лиляна Димитрова* - гр. Пловдив.Както се казва - без коментар.....

 45. 47 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Мюлер казва на Щирлиц:
  - Така-а-а-а… Значи си руски разузнавач, а?
  - Откъде разбра?
  - Идиот, писал си го в автобиографията си!

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 46. 48 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#43] от "A10":

  Хайде-е-е, вече се разочарова и от мен.

  Е, аз не очаквах друго. Типично е да пляснеш нещо толкова шаблонно, като легендата за синия избирател, разочарован от Костов, подобна ограниченост не предразполага към диалог.

 47. 49 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Вече и на пеленачетата стана ясно че ГЕРБ е филиза на БКП (дс).
  Със Станишев и Луканов тях една майка ги е кърмила, от един кабинет са взимали куфарчетата.
  Жалко, много жалко за глупавия български избирател.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 48. 50 Профил на A10
  A10
  Рейтинг: 8 Весело

  до 48
  Не мога да ти помогна, всезнайко, водиш си монолога сам.

  "Същественото е невидимо за очите."
 49. 51 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 982 Неутрално

  На който му отърва е гласувал ЗА, а на който не му отърва или го тресе безхарактерност е гласувал НЕ или ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ. Иначе ми е драго, че все Костов е на топа на устата - добър знак в случая за един все още пълен с енергия и кураж политик!

  Ясно, ГЕРБ отново пробват да се измъкнат като пр.дня по пантофи...

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 50. 52 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Що зо глупост ? Нима е възможно днес да се иска разсекретяването на американските шпиони в България, т.е. тези които след 1991 година ръководят политиците у нас!

 51. 53 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Барековото и Кулезиното лустро на Боки губи пласт по пласт. Всеки ден. Репресирания член на БКП с пионерската връзка, воюващ с Държавна сигурност която прикрива. Този човек е ходещо противоречие... или просто нагло нахален...

 52. 54
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:50 на 04/05/2011 от неговия автор.

 53. 55 Профил на anav
  anav
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Благодаря на авторката, че изреди имената на гласувалите против и въздържали се. За тях - без коментар... Поздравления за Иван Костов и СК за смелата поправка, дори и да не е минала...
  а за г-жата А10, тази розичка на иконката сама по себе си казва към коя партия принадлежи. Много бодливи са тези розички...

 54. 56 Профил на hansl
  hansl
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#46] от "tedif":
  Нали Петьо Коня се канеше да съди "Труд" , че е разпространил информация за него като агент "Виктор"?!
  Някой да е чул за такова дело ?
  Или Стоянов няма пари за адвокат ...

 55. 57 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Само дежурните по форум милиционер-демократи или пълните безхаберници все още се правят,че вярват на дясно-центристката мимикрия на Бойко Борисов и левичарско-популистката му сбирщина наречена ГЕРБ.
  Истинската му същност лъсва когато стане въпрос за агентите на ДС или за АЕЦ-Белене. Тогава започва да се върти като гювендия и да сменя позицията си по три пъти на ден, докато в крайна сметка се оказва в пълно съгласие с уж "омразните" Станишев и Доган.

 56. 58 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Аз не занм някоя държава да разкрива имената на действащите в разузнаването, тази стъпка на Костов си е едно национално предателство

 57. 59 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#58] от "canuck99":

  За какво разузнаване става дума, за нови технологии ли или за създаване на нов вид платнишени подгчзници за събиране на конското гюбре при въведената животинска тяга масово от малцинствените ни съграждани или?...

  Може би се има предвид достолепно пенсиониране на небезизвестни губиделници?...

 58. 60 Профил на iivailo111
  iivailo111
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Няма да разбият мрежа на ДС а ще разбият български мрежи свързани с разузнаването от което имат полза.... други страни!Ако бяха направили това което се иска следваше разбиване на цялата българска разузнавателна мрежа по света и меко казано разкриване на вербуваните агенти!!Пак повтарям помислете СДС за кой работи че да иска това

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK