Българите отделят по-малко време за работа и грижи за домакинството

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Времето за Интернет и четене на книги ми се струват доста любопитни. Почти равностойни са. А реалността малко опровергава такава констатация или всичко е въпрос на избор (къде се сърфира и какво се чете), а не самата дейност като такава.

 2. 2 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Много обичат такива изследвания...средни..хаха.., и какво става ясно от тях?? Някои четат, други сърфират, едни работят по 12 часа на ден, други са безработни... Много шум за нищо

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 3. 3 Профил на anzug
  anzug
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Изследването показва, че едва една пета от мъжете и 15% от жените спортуват. Тези, които го правят, отделят средно по 2 часа на ден."

  Може повечето да не спортуват, но тези, които го правят са ебати роботите! Средно по 2 часа на ден!

  "За четене на книги се отделят по час и 20 минути на ден." Похвално.

 4. 4 Профил на wildwife
  wildwife
  Рейтинг: 648 Весело

  "Изследването показва, че мъжете отделят време основно за събиране и цепене на дърва, отглеждане на растения и животни и пазаруване."

  Като тръгнеш на разходка из София на всяка крачка виждаш мъж да цепи дърва

  Съчкиии събирааам......

  "Вече видяно"
 5. 5 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1615 Весело

  "Изследването показва, че мъжете отделят време основно за събиране и цепене на дърва"

  Хахахахахахахаха

 6. 6 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 594 Неутрално

  да, смешно проучване с неясна цел! Или целта е била да се усвоят едни пари за проучвания?! Или това са заниманията на социалните инженери?! Сега да не преценят, че сме станали опасно свободни и да ни измислят нови задачки-закачки?!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 7. 7 Профил на foton
  foton
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Тези показатели касаят ли циганските ни сънародници?
  Те участват ли в изследването!?В графата "работен ден"?

 8. 8 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 648 Разстроено

  До коментар [#4] от "wildwife":

  ще събират я,
  то тая топлофикация се забрави,
  свалят по 9 кожи.

 9. 9 Профил на Lemmy Kilmister
  Lemmy Kilmister
  Рейтинг: 754 Весело

  " Най-дълго спят пенсионерите, а най-малко хората между 20 и 49 години. "

  ало, пенсиите, стига спали - отивайте да събирате дърва и да ги цепите - както би рекъл Доктора.

  не това проучване е класика, а анализа му е убийствено здрав. не съм се смял така откакто бе предложено кравите в странджа да се преследват с хеликоптери и снайперисти. явно тия в статистиката искат да засенчат шефовете от министерски съвет и разни други държавни агенции и ведомства... 10. 10 Профил на anzug
  anzug
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "За домакинска работа време отделят 95% от жените и 79% от мъжете. Това включва готвене, чистене, пране, гладене, пазаруване, грижи за децата и за домашните любимци, отглеждане на селскостопански животни и растения"

  Сиреч отглеждането на деца не само спада към домакинството, но и е в една графа със селскостопанските животни.
  " Скъпа, отивам да изхвърля боклука, да острижа овцете и да отгледам децата!"

 11. 11 Профил на epuk
  epuk
  Рейтинг: 541 Любопитно

  "Националния статистически институт" е събирал данни "през периода октомври 2009 - октомври 2010 г. с анкетиране на 5,500 души" - може ли да попитам колко ми е струвало на мен като данъкоплатец това напълно изкривено и безсмислено изследване? Защото очевидо не е вярно, и следователно, е безсмислено.

  You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all of the people all of the time.
 12. 12 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 648 Любопитно

  До коментар [#11] от "epuk":

  Ееее, недей така..те направиха специална "анализаторска" комисия която да ти следи цените на хляба и да ти ги..съобщава представяш ли си, защото ти сам ги не знаеш може би..хаха..та няма да направят проучване как хората били предимно спали, яли, гледали телевизия, ходили на работа...и как например за последните 10 години сме били работили с цели 8 минути по-малко и спали с 3 минути повече..разбира се средно на всички..хахаха..А случайно средно да са установили по колко време стоим в тоалетната..и точно какво вършим там???..хахаха..Аз ама много настоявам да се включи и този въпрос в изследването! Важно е!!!... Тази липса на смислена дейност не знам докъде ще докара накрая човечеството..хмм...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 13. 13 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Изследването показва, че мъжете отделят време основно за събиране и цепене на дърва, отглеждане на растения и животни и пазаруване."
  Как ли пък не- да пращам мъжа си да цепи дърва...Ей сега ще му кажа да излезе от офиса и да се заеме с тази дейност ХАХАХА...не е истина Обаче пазарува и не делим домакинската работа на мъжка и женска

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 14. 14 Профил на Tyr
  Tyr
  Рейтинг: 1067 Весело

  Не виждам времето за пиене на ракия. Основно занимание в България. Във всеки случай по-разпространено от събирането на дърва.

  In the land of the pigs the butcher is king.
 15. 15 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#13] от "dqdomart":
  Има дейности,които уронват непоправимо достойнството на женения мъж- миенето на прозорци,простирането на пране,гладенето,бърсането на дюшеме и тем подобни.Ако обичаш мъжа си и държиш на него,не му позволявай никога такива занимания.
  Мой дългогодишен приятел например ми падна в очите,когато веднаж когато му бях на гости,жена му през цялото време седеше на дивана и си гледаше телевизия,а той периодично ставаше да донася напитки,дори накрая стана, направи и сервира кафе(а кучката си остана пред телевизора !!!)

 16. 16 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#15] от "sabbath":
  "Мой дългогодишен приятел например ми падна в очите,когато веднаж когато му бях на гости,жена му през цялото време седеше на дивана и си гледаше телевизия,а той периодично ставаше да донася напитки,дори накрая стана, направи и сервира кафе(а кучката си остана пред телевизора !!!)"
  Я си представи, че съпругата му се е занимавал с работа, която изисква 7-8 часа нон стоп мислене, а точно този ден той не е бил толкова натоварен в работата си....Не зная дали случая е бил такъв, но се е случвало един път и в нашето семейство.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 17. 17 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1225 Весело

  Пиша ти бавно, защото знам, че не можеш да четеш бързо. А паралелно стрижеш овцете, пасеш кравите, почистваш курешките, събираш яйцата, готвиш, гладиш, съчки събираш, дърва цепиш, миеш си зъбите, спиш, работиш, гледаш тв, джиткаш на компа Та и час и 20 минути на ден намираш да четеш.
  Хвала на анкетираните. Това са свръхчовеците на новото време!

 18. 18 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#15] от "sabbath":
  с това поведение не е чудно, че Ви гони сексуално неудовлетворение и се чувствате притеснен за достойнството си! Всеки интелигентен мъж знае, че за да получи качествен секс трябва да глези жена си. Най-голямото чувство за достойнство изпълва мъжа, когато може да достави истинска наслада на жена си и това е и неговата награда!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 19. 19 Профил на ит
  ит
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "dqdomart":

  сигурно ли е, че не се познавате със саббат? ... и че не сте омъжена за дългогодишен негов приятел?

 20. 20 Профил на Логика
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:17 на 09/05/2011 от неговия автор.

 21. 21 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#19] от "ит":
  Сигурно ли е, че не се познавате със саббат?"
  Разбира се - семейните ни приятели не мислят като него
  " ... и че не сте омъжена за дългогодишен негов приятел?"
  Абсолютно сигурна Семеен приятел да разсъждава така за съпругата на приятеля си -"(а кучката си остана пред телевизора !!!)", нямаме

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 22. 22 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#15] от "sabbath":

  А и още, умението да се поддържа добра хигиена не уронва ничие достойнство! Точно обратното! Поне в цивилизованите общества е така!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 23. 23 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#15] от "sabbath":

  Браво на твоя приятел.Да свърши някаква домакинска работа ,не прави мъжа по-малко мъжествен.Точно обратното ,показва ,че е джентълмен и че цени съпругата си.Гледката на моя мъж ,поднасящ ми кафе ,винаги ме изпълва с дълбоко чувство на благодарност и любов..

 24. 24 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1131 Весело

  До коментар [#23] от "Irina":Един видял съседа си събира пране в 1 часа през нощта и го поканил да ударят по едно.Той му казал-не мога,имам да простирам още една пералня,след това трябва да гладя,после да готвя,след което да измия пода и всичко това до 6 часа,за да мога да направя кафе за жената преди да е станала.Оня го попитал-ти кога спиш бе?!
  Отговорил му:-спах когато се жених,стига ми толкова.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK