Борисов залага на икономически растеж от производството на храни и вода

Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко БорисовРастежът в българската икономика може да дойде от производството на храни и вода. Това обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на конференция, посветена на секторната стратегия за инвестиции в страната,.


Според Борисов не може да има реален растеж от "приватизирането на мобилните оператори, нито от моловете, нито от възобновяемите енергийни изтчници". "Като няма петрол, ще ходиш пеша. Като няма електричество, ще запалиш свещ. Като няма храна и вода, умираш. България е прекрасен рай за нашия петрол – храните и минералните води, злато тече в реките", заяви още премиерът. Той се аргументира с това, че в света има рязка нужда от храни и вода, а в България има огромни пустеещи територии, които могат да се използват за земеделие."Много искаме да вдигнем пенсиите. В средата на юни ще знаем с какви възможности ще разполагаме. Дай, Боже!", заяви Борисов по повод предложението на социалния министър за компенсиране на пенсионерите заради нарастващите цени. Премиерът уточни, че ако разчетите на финансовото министерство не позволяват увеличаване на пенсиите или еднократна добавка за тях, както предлага Младенов, това няма да се случи. Премиерът обясни, че за да се гарантират по-високи пенсии и заплати, трябва да се направи така, че да се гарантира растеж на икономика.От изказването на Борисов стана ясно, че възможности за инвестиции може да се търсят и в строителството на вецове. Според него трябва да се върви и към строителството на втора атомна централа. "Ако след четири години Турция излезе със своите четири реактора, а ние с 800 лв. от ВЕИ (Борисов вероятно има предвид изкупната цена на електроенергията от алтернативните източници – бел. ред.), тогава ще питам каква е конкурентоспособността на българската и турската икономика", обясни позицията си министър-председателят.


И пред форума, и пред журналистите Борисов наблегна на възможността за строителство на нови ски писти. Той даде за пример това, че в Чепеларе работи най-голямата фабрика за ски в света. "А колко километра писти имаме ние? Вероятно сто-двеста. Австрия има 20 хиляди километра. Те изкарват милиарди от туризма, ние стотинки", добави премиерът. Той заяви, че растежът няма да бъде постигнат изведнъж, защото 20 години държавата се е борила да оцелява.

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Давай, машино! Води ни към производство на продукти с висока добавена стойност, каквато е тубата с минерална вода! Направи университет за бутилиране! Вожде, как ще ни стигнат европейците?!?

  Не цъкам плюсове и минуси.
 2. 2 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Това го каза и миналата година.

  Отделете време навреме.
 3. 3 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  '' Според него трябва да се върви и към строителството на втора атомна централа. "Ако след четири години Турция излезе със своите четири реактора, а ние с 800 лв. от ВЕИ (Борисов вероятно има предвид изкупната цена на електроенергията от артернативните източници – б.ред.), тогава ще питам каква е конкурентноспособността на българската и турската икономика"

  Тикво , тиквоооооо ......... ти задуши малкия и среден бизнес с данъци , тръгнал с мечките мед да яде . С турците ще се мери той, където заливат Европа с евтини дрехи, зеленчуци и др .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 4. 4 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Производството основно на картофи и банкянска вода. Ха...Ха...Ха

  Orda
 5. 5 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2964 Весело

  Знае,знае бат' Бойко,че 'раната прай борбата!!!
  Затова всеки требе да сади компир!

 6. 6 Профил на foton
  foton
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Хъката-мъката,пак да си дойдем на думата за АЕЦ Беле-Не!
  И на ски -писти-щот мафията обича курортите!И енергетиката!

  Какъв растеж ще дойде от ски-писти?

  Това правителство е потъчково-каквото му поръчат-това прави!
  Утре, ако мупоръчат Бургас-Александропулис-ще запее съответната песен!

 7. 7 Профил на concept
  concept
  Рейтинг: 714 Весело

  да се смееш ли, да плачеш ли.....

 8. 8 Профил на foton
  foton
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Евтина манджа и скъп ток-това е България/по Боко/.

 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1249 Весело

  Абе добре, но кой ще работи на полето, бре Борисов? Циганите ли? Техническите земеделски култури не могат да се отглеждат без човешка ръка...

 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Само за копринени буби не се е сетил рапона. Ма то щото е прост и си мисли, че коприната я запридат от рошколите на космати вифаджии.

 11. 11 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1655 Весело

  Растежът в българската икономика МОЖЕ да дойде...

  Властелинът на Компирите е ясно че разбира И от земеделие И от вода. (относно Водата - дали във Винету е споменато че България е доста бедна откъм водни ресурси, та не знам какво "злато тече в реките"?)

  От икономика обаче че Той отбира - това е ново Виждам и туризма е подхванал, веч пътя към светлото бъде6те е предначертан.

  Следната мъдрост да се изпи6е на мемориална плоча, пред която поколенията да се покланят "Като няма петрол, ще ходиш пеша. Като няма електричество, ще запалиш свещ. Като няма храна и вода, умираш."
  Да здраствует...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 12. 12 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 877 Весело

  Боже, Боже..... Ние ли криво ти се молихме. Ти ли криво ни разбра.

  Пак сме учили недоучили репликите. Само суровини ли ще изнасяме? Нещо, като преработвателна индустрия да сме чували? Продукти и изделия с висока добавена стойност? За енергийна ефективност нещо?

  За надморската височина на Алпите и Родопите няма да говорим. За климатични промени също. Немога да повярвам, че не е направил първа копка за магистралата Асеновград - Смолян /за справка на апологетите на премиера: Пловдив - Асеновград се води скоростен път, справка - министър Плевнелиев/.

  и най-умният си е малко прост....
 13. 13 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Според него трябва да се върви и към строителството на втора атомна централа. "Ако след четири години Турция излезе със своите четири реактора, а ние...........
  ...........................................................
  Тикво, рапоне , НЕ след 4 години, много по- скоро , недоварен компир -теб НЯМА да те има :) И слава Богу!!
  Прост полуфабрикат, мястото ти е в пандиза, сикаджийо..
  Няма да имаш време да закопаеш България - по плановете на руската агентура у нас..
  Тъпако, времето ти изтича..СМЪРДИШ дс-арски полуфабрикат ..Смърдиш на руски рубли, златни..
  Боже , спаси ни от този идиот..Става опасен за България..

  BIG AL
 14. 14 Профил на Tyr
  Tyr
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  "Те изкарват милиарди от туризма, ние стотинки", добави премиерът."

  Тръгнал с Австрия да се мери... А и какви храни са те патили? Кой ще ги произвежда тия храни? Бабичките по селата ли? Хората там да не са ненормални? Кожата им съдирате, защита нямат никаква, каквото и да насадиш, минават циганите и ти го обират, какви храни, какви млека? Като си толкова отворен защо се внасят толкова зеленчуци от други страни? Глава проста, помпиерска...

  In the land of the pigs the butcher is king.
 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Ей, кютук, износът на електроенергия се е увеличил , а нашето потребление е това- от 2009 -та година ..
  Или освен на Златев , трябва и джобовете на БКП- фирмите износителки на евтино електричество - да ЗАЩИТАВАШ ??
  Ей, балон банкянски , ей паяк мутренски, ще има килия и за теб ..

  BIG AL
 16. 16 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1620 Весело

  Кара, вара и все за компири говори. О, свещена простота!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 17. 17 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  Разбира се - производство на храни и вода.

  Други подценявани източници на икономически растеж са: школите по карате; любителския футбол за възрастни над 45 г. и непременно - инвестиране в закупуване на "Винету" за читалищата.

 18. 18 Профил на rosen
  rosen
  Рейтинг: 605 Весело

  Поне бай Тодор Живков е доволен и се усмихва от оня свят, че някой повтаря култовия му стил Нема ...нема..., не ке се роди, по- умно момче, от банкалийче...
  След време графите ще има с тия мисли....
  Обаче сега като почнат с Рапона, с Боко Тиквата...да се знае че обикновения избирател дори не знае ,че има вестник Дневник или форум, а точно такива изказвания на Борисов директно му носят народното благоговение. Владее таксиджийската логика на сто процента, а тя е вездесъща у нас.

  Свободата е на върха на копието...
 19. 19 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1644 Гневно

  За тези си думи Борисов консултирал ли се е с министъра на Околната среда. Или това не нужно, защото мнениетона министъра е същотото като на Борисов. Много се е излъгал обаче, че имаме вода в излишък. И ако почнем да я раздаваме, и да строим прекомерно и хаотично язовири, скоро ще заприличаме на Саудитска Арабия ама без петрола им.
  Водата в България не е достатъчно. И нищо не се прави за да се запазят водоизточниците. Горите се изсичат (било за писти, било за огрев, или било просто ей така, някой дса си свърши някаква работа), реките се изгребват, бетонират, преграждат без никой да мисли необходимо ли е, или не е. Според мен това изказване показва, не само че премиера е слабо образован, а дори и че не иска поне малко да прочете нещо или да чуе какво казват знаещите хора.
  Икономиката на Турция е по работоспособна не заради строежите на АЕЦ, а заради по добрата производителност и по-добра икономическа среда. Натам трябва да работи.
  А за пистите явно кого подкрепя. Печалбите от построените досега писти са стотинки, според официалните отчети. Загубите за околната среда от безконтролното им строене са огромни, но никой (най-вече Борисов) не иска да чуе това. А Австрия си има доста по-висока планина, в която все още вали сняг. И там приходите са милиарди, защото там знаят как да посрещат хората и как да правят туризъм без да мрънкат все на държавата.
  Мисля, че е време в конституцията да се въведа образователен ценз за министър председателя. И да заема поста след вземане на изпит, подобен на TOEFL и SAT

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 20. 20 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Борисов залага на икономически растеж от производството на храни и вода...
  Народът мре от глад, Бойко говори друго - „като немат пари за хляб, да произвеждат икономически растеж от храни и вода...“.
  Това изказване ми напомня за Мария-Антоанета, която каза: "Като нямат хляб, да ядат пасти".
  Мария-Антоанета (2 ноември 1755 - 16 октомври 1793) е австрийска ерцхерцогиня и кралица на Франция и Навара, съпруга на крал Луи XVI. Тя е майка на Луи XVII, който умира на 10 години в затвора Тампъл по време на Френската революция. Мария-Антоанета остава в историята с легендарната си екстравагантност и с трагичния си край — гилотинирана е в разгара на Френската революция през 1793 г., след като е призната за виновна по обвинение в различни престъпления.

 21. 21 Профил на foton
  foton
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  До коментар [#15] от "BIG AL":

  Трябва да пълним гушите на червените фирми в енергетиката,туризма и строителството.

  За това ще строим писти,магистрали и АЕЦ-и!

 22. 22 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Идиот, Турция е над 70 милиона.....Трябва им електичество , а тук- трябва ОЩЕ само на руските агенти и слугите им ..
  Империята отново да ни яха, да ни откъсва от ЕС - да си има БАЗА руската държавна мафия ...

  BIG AL
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 24. 24 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1257 Весело

  Общи приказки, подходящи за кръчмата. Има една група от хора около Трайков, които имат някакви идеи, но мутрата едва ли може да ги разбере, пък и е по-важно е какво му говорят олигарси като Вальо Златев. Тях мутрата ги слуша и изпълнява.

  Бог да пази България! Друг не остана...

 25. 25 Профил на Киро минев
  Киро минев
  Рейтинг: 388 Неутрално

  исторически развитието на икономиката преминава от аграрен тип до 17 век характеризиращ се с добив на първични ресурси и земеделски продукти, промишлен тип до 19 век характеризиращ се с обработка на първично добитите суровини и превръщането им в машини, и икономика базирана на услугите 20-21 век свързана с развитието на финансови, изследователски и други услуги отделящи икономиката от замърсяващите околната среда операции и носещи висока добавена стойност
  Справка
  Енциклопедия Британика

 26. 26 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 714 Разстроено

  "Растежът в българската икономика може да дойде от производството* на храни и вода."
  _________
  *поскъпването

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 27. 27 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1620 Весело

  Пропуснал е да спомене магистралите...

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 28. 28 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  "Много искаме да вдигнем пенсиите. В средата на юни ще знаем с какви възможности ще разполагаме"
  Даа в средата на юни ще знаете колко електорат ви е останал и съобразно това може и да вдигнете с някой лев заплати и пенсии.
  Изтъркано борисов!

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 29. 29 Профил на Лъчезар Александров
  Лъчезар Александров
  Рейтинг: 823 Неутрално

  http://lachezaraleksandrov.wordpress.com/2011/05/10/4/

  Ако се абстрахираме от говоренето на българския премиер, виждаме няколко идеи. Не всички са оригинални, но определено откриваме авторство в цитата:

  "Според Борисов не може да има реален растеж от „приватизирането на мобилните оператори, нито от моловете, нито от възобновяемите енергийни изтчници“. „Като няма петрол, ще ходиш пеша. Като няма електричество, ще запалиш свещ. Като няма храна и вода, умираш. България е прекрасен рай за нашия петрол – храните и минералните води, злато тече в реките“, заяви още премиерът. Той се аргументира с това, че в света има рязка нужда от храни и вода, а в България има огромни пустеещи територии, които могат да се използват за земеделие."

  За да имаш по-високи доходи, трябва да произвеждаш повече продукт. В развитите страни доходите са по-високи, без да имат ресурсите на Русия, например. Затова когато избираме какво да произвеждаме и да приоретизираме, трябва да гледаме кой продукт носи повече добавена стойност. Съмнявам се в близките петдесет години производството на храни и вода да задмине по добавена стойност мобилните оператори и „моловете“. Производството на електричество от ВЕИ се субсидира, което означава, че добавената му стойност е по-ниска от тази на производството на храни и вода. Тук премиерът има попадение.

  Нито туризмът, нито хранително-вкусовата промишленост трябва да бъдат поставяни на фокус. Още повече производството на електроенергия от ВЕИ.

 30. 30 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Разстроено

  България си остава първостепенен полигон за рускои-мперските обществени и технологични експерименти. Причината е че голяма част от населението ни, разбира тази експлоатация като вид руско благоволение, защото му се втълпява от люлката , че България е "вечно признателна" на Русия, и допуска на власт политици като Р.Офч. , Ге.Първ и Р.Петк. В крайна сметка всичко плаща от природо-населението, а десетината политици стават мулти милиардери...

 31. 31 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#25] от "astronavt":
  "Като няма петрол, ще ходиш пеша. Като няма електричество, ще запалиш свещ. Като няма храна и вода, умираш.
  България е прекрасен рай за нашия петрол – храните и минералните води, злато тече в реките", заяви още премиерът.
  Справка
  Енциклопедията - Борисов

 32. 32 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 714 Неутрално

  No brainer, а ако не успееш и да прогониш по-интелигентните хора съвсем и напълно, за следваща стъпка може да се заложи и леко така развитие в посока на нови, съвременни, технологични производства. Може и да ти е било хубаво да ручаш леб с мас, но може пък другите да не искат да палят свещи, а да имат електричество, технологии и ред други неща присъщи на съвремието.
  Днес е 21 век вече, др. Борисов !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 33. 33 Профил на west7
  west7
  Рейтинг: 442 Весело

  Икономика се прави с Компютри, а не с компоти и картофи !
  Компота и картофа е характерен таван за милиционерско мислене.

 34. 34 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Очевидно безхаберието на сегашния ни премиер няма граници!
  Неговото правителство с ускорени темпове продължава усилията на предходните две за бананизация на България, която практически е факт, като последица от деиндустриализацията на страната ни.
  Азбучната истина,че икономическия суверенитет и просперитет на една държава е функция на добре развита индустрия(металуртия, машиностроене, химическа промишленост и електроника). Акцентирането през последните години върху туризма,селското стопанство и преработващата промишленост, доведе страната до последното място по ниво но заплащане на труда в Европа а от там и до поредната емигрантска вълна, най-вече сред младите и образовани българи.

  И както правилно отбелязва по-горе един участник във форума, сучи го върти го Борисов,но в крайна сметка става само едно! Ще строим Белене. заедно с др.Първанов, др.Станишев и др.Доган, които уж толкова мрази?!

 35. 35 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Гневно

  До коментар [#17] от "inn":

  На този болния мозък няма ли кой да му каже че водата не се произвежда ебати тапира същите глупости приказва и на посещението в Япония щел да произвежда вода

 36. 36 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 714 Любопитно

  "Борисов наблегна на възможността за строителство на нови ски писти."
  =================
  И стадиони, и зали, и саниране, и още, и още...

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2011/05/04/1084903_doide_red_da_se_podariavat_i_stadioni/

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 37. 37 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Такава крайност в мизерията прави главния слуга и ляв и на приказки, а на дела отдавна го доказа. Това е типично социално, защото то вирее и е актуално само при мизерия и стремежа за генерирането е явен. И понеже няма да успее, ще трябва да си намери виновни в дясното лице на вицетата.

  Предстои мегаскандал под надслов "най-близкия ме предаде" за да бъде реализирано разочарованието като най-големия предизборен коз. Планират за цялата тежест на продължителната и мъчителна криза ще бъде набеден финансовия маг,

  а вътрешния слуга ще отнесе отстъплението и провала в борбата за вътрешния ред и правосъдието. На този фон заедно с доносниcat искат да излязат чисти като сълзи, като светци за да направят reverse по подобие на руския като сатанизират реалното дясно.

  http://www.youtube.com/watch?v=wagn8Wrmzuc

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 38. 38
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:25 на 10/05/2011 от неговия автор.

 39. 39 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#27] от "Хриси":
  Задължително “облекло” за люлинския Акропол.
  Защо трябва да се облицоват хубавите колони на магистрала “Люлин”, след като сега изглеждат като останки от римско време, учуди се преди време премиерът Бойко Борисов.
  Акропол от старогръцки - άκρος, акрос - връх и πόλις, полис - град) е термин използван предимно в археологията, за да се обозначи крепостното съоръжение на един град или каквото и да е друго селище в Античността или Средновековието, което обикновено е разположено в горната му част. Като синоним може да се използва "горен град".

 40. 40 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1319 Любопитно

  Не знам той ли е толкова УНИКАЛНО тъп или съветниците му го "пързалят" умишлено с такива "гениални" прозрения от които би се изчервил и Тато.

  колкото повече,толкова повече
 41. 41 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ..."в България има огромни пустеещи територии, които могат да се използват за земеделие..." .Да това е факт,но за това най-голяма бедствие сполетяло България има конкретни виновници-Ж.Желев, Ф.Димитров, И.Костов и редици още "политици" от всички парламентарно представени партии, които ако бяха осъдени за това им злодеяние в полза на новите ни "приятели" сега нямаше да бъдем на този хал!

 42. 42 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Гневно

  До коментар [#40] от "Морски":

  Не знам той ли е толкова УНИКАЛНО тъп или съветниците му го "пързалят" умишлено с


  Вече е ясно че не само той е УНИКАЛНО тъп но и всички гласували за него са УНИКАЛНО още по ТЪПИ

 43. 43 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Подобни изказвания за пореден път доказват абсолютната некадърност на премиера. Съчетано е с изключително ниска обща култура, пълна липса и желание за подобряване на елементарните знания за икономика и нулево владение на езици. Общия резултат е трагичен. Май наистина ще се окаже най-неспособния министър-председател в последните 20 години. Предлагам да отидем до урните след 5 месеца, а не за гъби. Няма значение за кого гласуваме, само да не е за герб. При бламиране на кандидата на герб за президент ще бъде началото на края на това некадърно управление което само ни връща назад.

 44. 44 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#41] от "dakl":

  да филип димитров на ходеше да сади картофи и земята запустя, гиди долния капиталист...

 45. 45 Профил на konanvarvarina
  konanvarvarina
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#12] от "kardinalat":
  Това ще бъде българския път на слънцето. От Пловдив до Смолян за 55 минути. Три ленти в едната и три ленти в другата посока. И стотици родопчани нарамили по торба картофи пъплещи пеша към Пловдив. Това е бъдещето начертано от ГЕРБ-ерите.

 46. 46 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  каквито и храни да произведеш на село ,със сигурност само ще нахраниш мързеливата циганска сган

 47. 47 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#41] от "dakl":

  Съсипването на селата и земеделието е от преди костов . Ето ти една статия по въпроса . Прочети я цялата, а не само откъса който съм постнал.

  Червеният капитализъм уби трудолюбието у българина


  Той, както ви казах, започна в загниващото общество. Започна с „Тексим“. От 1964 г. се създаваха най-различни капиталистически дружества с решение на Политбюро. Живков е бил много добре запознат. Той, колкото и да не е бил запознат с фините механизми в икономиката, е бил запознат с всичко това. Защото Тексим, през 1960 г., когато се създава, има основен капитал от 7000 лева. Три години по-късно, през 1965 г., има вече чиста печалба от 7 млн. 270 хил. лева.
  Ето ви капитала! Това го разбират и започват да го използват широко в най-различни покрити със сянка формации. Разбира се, никой не знае за това нещо по документи. Това е известно – на коя дата е решението на Политбюро за „Тексим“, цялото му развитие, хода му и т.н., това е известно. Сливането му след това с морския флот в Български търговски флот, първата банка – Търговска морска банка във Варна, всички тези работи са ясни. Но самият документ, решението на Политбюро – където и да го търсите, който и да го търси, го няма.

  Няма ги и другите постановления за създаване на подобни капиталистически организации: Указ 352, Указ 1159 … Ами вземете и знаменития Указ 56. Какво ще намерите от него? Само формирането му, и то с дата 3.01.1989 г. А фактически много от тези капиталистически предприятия, които след това бяха най-шумни, бяха създадени преди това.
  Да вземем за пример „Мултигруп“. Мултигруп започна като „МултиАрт“. МултиАрт имаше за цел да продава картини. Но той не продаваше картини, а изнасяше луксозна класа проститутки. Това бяха първите печалби на МултиАрт. В това отношение той беше абсолютно оформено капиталистическо предприятие, под прикрита форма, използвайки – тъй като още нямаше Указ 56 – закона за кооперациите.
  Виждате каква игра, кооперация! Всички тези хора бяха в тайните служби, особено към външнотърговските тайни служби. Те имаха възможност, ходеха навън. Те виждаха всичко това и можеха да го възпроизведат. Е как тези хора /да се оттеглят днес/?!
  Класово – партийният подход подготви всички тези хора, които постепенно узнаха тайните и възможностите за транзакции и т.н. и започнаха да ги прилагат. Забележете, че Указ, който се издава на 3 януари, само до края на годината, до 31 декември, има създадени по съдебен път 17860 фирми. Това са хората, които знаят какво трябва да правят.
  http://www.viennainvest.com/?p=3300

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 48. 48 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Като няма петрол, ще ходиш пеша. Като няма електричество, ще запалиш свещ. Като няма храна и вода, умираш....

  ХАХАХА, тоя пак изтрещя!

 49. 49 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Извън скептиката, Боко е прав.
  Ние друго нямаме какво да продадем.
  За машиностроене - нямаме ПРО чадър че да привлечем €20 млрд инвестиции, енергетика нямаме също. Хора пък хептен.
  Остава да бутилираме, да сервираме и отсервираме и да проституираме лятото на морето, а зимата да бутилираме минерална вода.
  Царочка, комунистите и вифаджиите до там ни докараха.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 50. 50 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 489 Любопитно

  Кратка и бърза рекапитулация: от 47 мнения - 43 отрицателни. Отрицателните - с 95% одобрение. Какво ли ще е на 23.10.2011?

 51. 51 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1319 Гневно

  До коментар [#50] от "e2e4":

  Бай Мангал отива на избори да "хвърля" за ГЕРБ , обидените за гъби.

  колкото повече,толкова повече
 52. 52 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 598 Неутрално

  "Според него трябва да се върви и към строителството на втора атомна централа. "Ако след четири години Турция излезе със своите четири реактора, а ние с 800 лв. от ВЕИ (Борисов вероятно има предвид изкупната цена на електроенергията от алтернативните източници – бел. ред.), тогава ще питам каква е конкурентоспособността на българската и турската икономика", обясни позицията си министър-председателят."
  След 4 години ще си имаме още АЕЦ "Козлодуй". Аз съм за икономически обосновани инвестиции, а не за "това ще ни трябва след 4 години и затова го правим. Сядате в публична дискусия на една маса с хора, които са против и ако има повече плюсове отколкото минуси се прави. Еднолично си решавайте в фирмата, не за сметка на българите.

 53. 53 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Весело

  Борисов залага...
  да се излага!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 54. 54 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  "Той даде за пример това, че в Чепеларе работи най-голямата фабрика за ски в света. "А колко километра писти имаме ние? "

  Не разбирам къде е проблема. В това, че Чепеларе изнася ски ли ? Ако наистина ги продават в Западна Европа и САЩ - Това е чудесно. Заслужава адмирации и трябва да се дава за пример.
  Не разбрах обаче, защо в този случай трябва да има повече писти в БГ та да работят?
  Ако не могат да ги реалилзират, то построяването на пистите с нищо няма да помогне на завода

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 55. 55 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Десен, може и да си прав, но това е тип икономика за бананова република, с тази икономика може да се изхранват най-много 1 милион, или останалите 6 милиона да се изнасят, те затова и не ни пускат в Шенген!

 56. 56 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар 50:
  На изборите според мен ще има жестока манипулация от страна на герб чрез мъртви души, купуване на гласове, мобилизиране на цинганския вот ( То май само циганите са фенове на сегашното управление понеже си крадат на воля). Ако го направят ние трябва да сме на улиците докато изгоним с камъни сегашните некадърници от министерски съвет. Иначе ни очаква много лошо при такова управление.

 57. 57 Профил на Мечо Пух
  Мечо Пух
  Рейтинг: 442 Любопитно

  "Растежът в българската икономика може да дойде от производството на храни и вода."

  А може и да не дойде ...

 58. 58 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 852 Неутрално

  "На една нация и на една жена не се прощава минутата на слабост,когато първият срещнат авантюрист може да извърши насилие над нея."/К.Маркс/
  "...за разумните хора е съвсем естествено да съдят за човека не по неговите думи,а по делата му; не по това,за какъв се представя,а по това,какво върши и какво представлява в действителност."/Ф.Енгел/

 59. 59 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#48] от "moreto":

  Не бе. В ред си е. Съвсем. Иска да каже, че ще го караме на леб и вода, ама ще ходим здравословно пеш и матряла да вади от мазите газените лампи . Ще живее демек. Няма да мре. На леб и вода, и лоени свещи....
  А матряла го налегнал скептицизъм. НСИ вика, че потребителското доверие пак се сурнало надолу. Най-вече у селата. То и у градовете не било нагоре, ама у съселяните на Тиквата настанало мрачно настроение.
  Викат още, че местното плебси се било отчаяло. "Общата оценка на потребителите за настоящото развитие на икономическата ситуация в страната през последните дванадесет месеца е по-неблагоприятна - 7.2 пункта намаление на балансовия показател от януари до април. По отношение на промяната на икономическата ситуация в страната през следващите дванадесет месеца очакванията на потребителите са също по-песимистични (минус 4.4 пункта)"
  Абе, тия не знаят ли, че обявиха края на кризата или трябва да им пратят и официално писмо?

  Ecrasez l’infâme
 60. 60
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:26 на 10/05/2011 от неговия автор.

 61. 61 Профил на dobriq
  dobriq
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Този Борисов наистина се е чалнал. В другиде страни се стремят към индустриализация и развитие на високите технологии, ние тук "ще садим пиперо" (може и картофи).
  Той като бяга от управленска отговорност, що не се пренасочи към земеделието, ами иска да става президент. Не че ще го огрее де...

 62. 62 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Много сте строги с Рапона.

  Тая работа със ски-пистите е обречена да успее. Щото кво е една ски-писта?
  Нанадолнище плюс сняг.
  Кво е снегът?
  ХашДвеО, по-известно като вода.

  Значи трябва да произвеждаме повече вода, да я разбиваме на сняг и с така получения сняг да покриваме многобройните нанадолнища, с които е така богата нашата страна.

  Полученият продукт е с висока добавена стойност, натрупвана предимно от безбожните цени на картите за ски.

  Бравос, Боко, да живееш!

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 63. 63 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 714 Неутрално


  ...храна и вода... за икономическият растеж на джобовете на определена шепа хора. Не знам "производството" на вода у нас да е осигурил растеж на нещо повече от личното богатство на ДС агентурата и собствениците на концесиите. (не че някои въпреки това не фалират, щото са безумни кретени)
  С храните е същото. Няма никаква причина да се мисли че, растежът на сектора, ще донесе какъвто и да било личен финансов растеж за работниците в сектора - тоест, пак елате да ви експлоатираме до дупка.
  Ех.... свиня мръсна такава.
  Както го каза цецо преди няколко дни: само да дойдат изборите и ни смачквате, нали така.

 64. 64 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...до там я докарахме да произвеждаме вода...

 65. 65 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 279 Разстроено

  До коментар [#40] от "Морски":
  Некадърни, прости и алчни хора нахлуха на всички нива в управлениетоПартията на управленската немощ и мениджърската несъстоятелност, която се изроди в Партия на простотията и арогантността. Да си интелигентен човек днес в страната ни означава да се чувстваш лично засегнат, лично обиден, лично разстроен, лично паникьосан от интелектуалните, умствените, професионалните и моралните „качества” на първите лица в правителството и парламента! Малко, много малко са способните, образованите и възпитаните хора у нас, които да не изпитват стрес, страх и срам от езика, поведението, маниерите, плоските номера и тъпите хватки на формалните неформални и неформалните формални първи партийни и правителствени ръководители… Ако само си кажем: Какво искаш от бивш охранител и недоучен физкултурник! – това би било прекалено опростенчески, даже малко жестоко спрямо тях двамата. То само ще ни отдалечи от истинската диагноза, ще ни насочи не към заболяването, а към неговите симптоми. Петната, туморите, ръждата, плесента, избили през последната година – година и половина по лицето на държавата и обществото са много повече и преди всичко следствие от дълбоки вътрешни процеси, вътрешни възпаления, вътрешни абцеси. И всички ние, всеки някак и всеки по своему сме виновни за болестта, разяждаща България и българите. Болест, която вече изхвърля вътрешните патологии върху външния ни облик, правейки го вече все по-очевидно отблъскващ и уродлив.

 66. 66 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Нещо за водата и ВЕЦ-овете:"Европа трябва да се подготви да посреща чести суши и наводнения в резултат на климатичните промени, предупреди член на Международната експертна група на ООН за развитието на климата (МЕГЛ).
  "Климатичните промени ще поставят пред Европа два сериозни проблема, свързани с водата: засилване на дефицита й в южната част на континента и зачестяване на наводненията в други части", обясни на пресконференция Збигнев Кунджевич, автор на частта от докладите на МЕГЛ, отнасяща се до водните ресурси.Според него сегашните методи на управление на водите не са достатъчно адекватни, за да се намалят негативните последици от климатичните промени.
  По думите му Южна Европа вероятно ще пострада повече, отколкото северната й част и проучванията вече показват как там периодите на високи температури и засушавания зачестяват и стават по-продължителни, което води до недостиг на вода в тези райони.
  Най-сериозно ще пострада земеделието, но и електроенергията от ВЕЦ ще намалее с 20% до 50 на сто.
  Ще се увеличи и замърсяването на водата."

 67. 67 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Нали беше първо картофи - сигурно от ланските има още сега и водата като добавим - от друго може и да няма нужда, супата е готова. ОСТАВА ДА Я ДУХАМЕ ГОРЕЩА.

 68. 68 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#66] от "benkovski11":

  Аха, затова трябва да я произведем тази вода в крайна сметка...Недостига да го наваксаме някък...

  И после да продаваме, като електричеството...

 69. 69 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#65] от "lacho59":

  ++++++++++++++++++++++++++++++
  Няма какво повече да се каже.

  колкото повече,толкова повече
 70. 70 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Не мога да повярвам колко уникално прост човек имаме за премиер! И очакваме този 'икономически титан' да вземе добре анализирано решение за АЕЦ Белене - пращаха му писма с подробни разчети и т.н..... смях и скръб....

 71. 71 Профил на ner0n
  ner0n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ох, тикво малоумна, направо мед ми капе от сърцето като видя, че си издрънкал поредната си простотия!
  Продължавай така до октомври, ноември и дано и на малоумните ти последователи им дойде акъла в главата и да разберат, че по-лошо от герб България не е и никога няма да види.

 72. 72 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 602 Весело

  "Като няма петрол, ще ходиш пеша. Като няма електричество, ще запалиш свещ. Като няма храна и вода, умираш."
  Кой ще му обясни на този изключително интелигентен човек, че петролът не се използва само за автомобили и електричеството не служи само за цъкане на лампички (също така дава възможност да си включа телевизора, откъдето да чуя умните му брътвежи). Тези нещица се използват и в производството и ако умникът смята, че селскостопанска продукция се произвежда само с мотика, то нека някой да го светне, че с мотика дори и 100% от годните земи на България да се обработват, производството ни пак ще намалее.
  А по отношение на туризма, Австрия и 5 км. писти да има, пак ще има повече туристи от нас. Защото туристическият продукт е комплексен и не се изчислява на километър писта, а на цялостно обслужване, инфра и суперструктура (да му се разясни, че инфраструктура не е синоним на магистрали). След като "успя" в качеството си на кмет да превърне София в българската Виена, сега явно е тръгнал да превръща България в Австрия, което направо ме плаши.
  ПП: Обръщам се към Народното събрание с предложение да отзоват ББ и да направят 16-годишната ми дъщеря министър-председател - говори значително по-умно от премиера, владее 2 западни езика, бедните й познания по икономика са изключително задълбочени в сравнение с тези на ББ и за разлика от последния първо мисли, после говори, а не обратно. Всъщност в България има доста 16-годишни деца, които ще се справят с премиерския пост по-добре от ББ.

  Аз
 73. 73 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Тоя още ли е министър-председател?

 74. 74 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#73] от "stenli1":
  Преди години Нейчо Неев, бившият вицепремиер в правителството на Беров , а всъщност на октопода Мултигруп, беше така добър да ни уведоми за очевидната истина: “егати държавата, щом аз съм й вицепремиер”! Днес ставаме свидетели на римейк...“егати държавата, щом аз съм й премиер”!


 75. 75 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Хубаво би било, всичко да е някакъв лош кошмар, но не е за съжаление!

 76. 76 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "И пред форума, и пред журналистите Борисов наблегна на възможността за строителство на нови ски писти. Той даде за пример това, че в Чепеларе работи най-голямата фабрика за ски в света. "А колко километра писти имаме ние? Вероятно сто-двеста. Австрия има 20 хиляди километра."

  Значи дължината на пистите - според броя на произведените ски?! Тогава следва да увеличим значително броя на хотелите, щото произвеждаме много санитарен фаянс в Севлиево!

  Значи щом Австрия има 20 000 км писти - и ние да ги направим 22 000, а? Ами в Швеция има 7 000 футболни игрища с много високо качество - да направим и ние поне 7 500! Да има бе! Няма лошо.

  Нали Черепите, Цоло Вутовците и едни там по атомните централи искат работа - трябва да им я осигурим.

  А за гръбнакът на България - средната класа, която идва от предприемачеството и малкия бизнес - ни вопъл, ни стон. Започна да заприличва на древногръцка трагедия - №2.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 77. 77 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 551 Весело

  А бе къде са натискачите на минуси? Тия дни бая ги бяха активизирали, сега са се покрили някъде. Или днеска взимат заплатката?
  Иначе Боко както винаги е на ниво... бакшиш.
  Чудя се дали това не му е стратегия за президентските избори- да се кандидатира и на хората толкова да им е писнало да е премиер та да гласуват за него само и само да се маха...

 78. 78 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Гола вода за гола вода мечтае!

 79. 79 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Като слушам Борисов винаги си спомням една прекрасна история на Илф и Петров - световното по шахмат в село Васюки, което организира Остап Бендер. Намирам поне три разлики между Боко и Остап.
  1. Боко надминава Остап по мащабите на измамните си визии
  2. С много интелект и изобретателност Остап все пак успява да заблуди ентусиастите от Васюки, Боко няма никакъв шанс - всички знаят, че лъже и говори глупости и никой не му се връзва (освен заклетите боковисти, Паниковчета
  3. На Остап накрая му се налага бързо да бяга, а Боко (засега) лъже и маже безнаказано

 80. 80 Профил на Opsss
  Opsss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Форест е ясен много отдавна. Потенциалът му се разви и ето, днес достигна до прозрението, че за да се прави бизнес, като Ейпъл е достатъчно да наемеш гараж и да започнеш да продаваш ябълки.
  Акцентът за пистите не е случаен. Предлагам те да са района на Пампорово и да се опъне и една магистрала до там. Това е правилната плодово-зеленчукова концепция.
  Апропо, идеята за декларация до НС не е лоша. Това безобразие просто не може да продължава повече!

 81. 81 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Според Борисов не може да има реален растеж от "приватизирането на мобилните оператори, нито от моловете, нито от възобновяемите енергийни изтчници".
  Ами приватизирайте АЕЦ Козлодуй ТЕЦ Марица Изток 2, Мини Марица Изток. А? Асарел Медет и Елаците мед са пътници - скоро ще се продадат сами на западни инвеститори Държавата ще трябва да прехвърли концесиите и сме готови
  Искам да чуя и герберчетата и бесепетата

 82. 82 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#80] от "Opsss": Номерът с пистите е следния: Те не са малко спрямо възможностите на планините ни, но са малко спрямо застроените хотели. Като по черноморието - ние сме световни рекордьори по брой легла на км. плажна ивица Същото в момента е и по зимните ни курорти - легла/капацитет на постите. И тук виждам Остаповсия момент - да се сравняват нашите планини с Алпите е просто смехотворно.

 83. 83 Профил на tilia
  tilia
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Черешките във фирума днес не им ли просветна
  Бойко е една политическа гъба ВИЛИ образно казано, нали го познавате.

 84. 84 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Малко по иначе стоят нещата с водите - минералните води и земеделската земя.
  Факт - имаме неизползваеми води (земи) които биха могли да се използват. Водите - за бутилиране и балнеолечение и СПА туризъм. Земите за увеличаване на селскостопанското производство. Но възможностите на тези ресурси са далеч от гигантските замисли на Боко да храни и пои света. Това, че не се използват ефективно днес, не означава, че могат да станат "двигател на развитието"
  Тук идеята на Боко, според мен, е друга. И в двата сектора - минерални води и земеделие, има сериозен подем през последните 2 г. (от как Боко е на власт). Този подем няма нищо общо обаче с управлението на ГЕРБ. Идеята е това развитие (а то е неизбежно) в последсвие да се припише на далновидната и мъдра политика на Боко.
  Само се моля да не вземат да пипат в тия области - непременноо ще омажат нещата

 85. 85 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Весело

  Сади компир, пий студена водица, това може да роди боковият главундер!
  Гледай гуде и яж филия с мас!
  Ей боко, да кажеш нещо за култура, образование, здравеопазване, развите на науката, въвеждане на нови технологии и т.н. и т.н. или интелекта ти стига само до плюскането и с...нето!
  Ох божееееееее какво ни пиле окълва!

  ура и да живей!!!
 86. 86 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Друг факт: Все още имаме неизползван ресурс за строителство на ВЕЦ и заедно с това за КОНТРОЛ на водите. Само, че този ресурс не е голям и освен това само си мислим, че е наш (български) Каквото и да направим тепърва по Арда, Струма, Места, ще трябва да се съобразяваме с Турция и Гърция по силата на международното прави и по силата на ДЕЙСТВАЩИ договорености.
  Прави са форумците тук, които казват, че България не е богата на води, но същевременно не са прави - България е най-богатата страна на води в РЕГИОНА! Това наистина е стратегически ресурс, но той трябва да се използва много внимателно, деликатно, без изхвърляния от соц тип като Кремиковци, Плама Плевен, врачанския торов завод.

 87. 87 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 605 Неутрално


  Само че като вещае Борисов за план за икономическо развитие на страната, според който чак след 10-20 години българите ще се доближат по заплати със средния европеец...... усещам как де-що колебаещите се хора в трудоспособна възраст ще стегнат куфарите бързо-бързо и няма да я търпят тази мизерия още толкова десетилетия. Тях със земеделие и бутилиране на вода няма да ги задържат в никакъв случай.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 88. 88 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Отидоха в историята наште високи сини планини. Не ми се мисли какво ще стане сега. Всяко говедо близо до хълмче ще иска да го асфалтира за ски писти. Единствената ми надежда е, че днес ББ ги плещи едни, а утре други.

 89. 89 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#87] от "rayo": Прав си! Поне половината от трудовите емигранти отиват да вършат селскостопанска работа в Гърция, Англия, Холандия, Дания. Толкова им е квалификацията. Да се надяваме, че на тяхно място ще дойдат българи (а и не само) от Молдова, Украйна, Западните покрайнини.

 90. 90 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#85] от "пуц муц":

  От тъп матрял такова тесто ,нали в България всички са разбиращи от всичко , Тоя път им го надянаха както трябва ,80% повишение на цените и замразени заплати и огромна безработица .Оправиха ли ви добре сега ще повторят упражнението за по тъпите повторението е майка на знанието.

 91. 91 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  За целта си имаме и подходящият министър на земеделието и храните! С такива водачи няма как да не ги бием хърватите!

 92. 92 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  До коментар [#50] от "e2e4":

  Както и досега: Победа на изборите и президент излъчен от ГЕРБ.

 93. 93 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Трябва производство на всичко, което може да се произвежда у нас. Обаче то беше унищожено през т.нар. преход и заменено от внос, търговия, услуги и туризъм. И сега никой не иска да се занимава с нещо различно от изброените.

  :-)
 94. 94 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 665 Любопитно

  милиционерчетата се опитват да зарибяват дясно ориентираните гласоподаватели с типичния си семпъл и тъповат стил, но хората отдавна видяха, че нито знаят как да управляват, нито имат топки да вземат тежки решения, когато знаят какво трябва да се свърши...

 95. 95 Профил на pfs
  pfs
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ген.лейт., д-р, мин.предс. Борисов,
  Фабриката в Чепеларе произвежда, доколкото ми е известно, само дъските за ските. Браво на чепеларци , че са развили производство и са станали световен лидер в това което произвеждат, но за пореден път ни се представя изкривена информация.

 96. 96 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#92] от "Wornoxmaniak":

  И напред към светлото бъдеще и презрял социализъм!
  Компири и вода във всеки дом!
  Да не оставим земеделец без мотика!
  Всяка бутилка вода- 2 лева акциз за Дянков!

 97. 97 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#92] от "Wornoxmaniak":

  Заслужаваш една бира да те черпя за куража да се покажеш ! Кажи къде да я пратя !

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 98. 98 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#95] от "pfs":
  Мислите ли, че Боко може да произнесе думата "франчайзинг"?

 99. 99 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#89] от "Дамян":

  То е ясно, че тези, за които говориш отиват заради много по-високото заплащане и то забележи в кои отрасли на селското стопанство - тези, в които наистина е нужна достатъчна работна ръка - овощарство, зеленчукопроизвоство, скотовъдство. При нас се развива на 80% зърнопроизводство, където заетостта е минимална и дори такива места не се обяват по борсите, защото реално няма търсене.....Кой да я създаде тази допълнителна нужда от работна ръка като пазарът е залят от вносна продукция точно от трудоемките отрасли и никой не я ограничава? При тези ниски заплати и евтина земя да си неконкурентно способен, означава че наистина нещо е сбъркано тотално в схемата. Та не знам на какво всъщност залага Борисов с тази "стратегия"...

  un buen dia empieza con un solo rayo
 100. 100 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Глупости говорят, предизборно. За да има каквото и да е производство, правителството трябва да отпусне хватката си върху икономиката и най-вече - върху малкия и среден бизнес, а не да ги задушава с разни лицензионни режими и т.н. Не може вечно да се точи от малкия човек - той или ще избяга навън, или ще прекрати бизнеса си. Сега тука някой може и да сложи някаква критика, но реално - реално! кое правителство е направило условията в страната по-добри за малкия бизнес? Според мен - никое, просто някои бяха по-агресивни в изсмукването на силите на икономиката ни, други по-мързеливи, но като цяло погледнато - все още социализмът и социалистическото мислене е актуално и в държавния апарат, и в народа - и съответно за повечето българи малкият частник е отрицателна фигура ... а кой друг ще даде сила на икономиката ни, ако не малкия човек? Който такива като Б.Б. и другите подобни преди него здраво тъпчат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK