Магистрала "Люлин" получи акт 16

Магистрала "Люлин" получи акт 16

© Юлия ЛазароваОбщина Перник е подписала акт 16 за магистрала "Люлин". Това съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). Това е станало на работна среща между Лазар Лазаров от Управителния съвет на АПИ и кмета на Перник Росица Янакиева.


До вчера тя отказваше да подпише документа за пускането на аутобана в експлоатация, тъй като искаше строителят турската "Мапа Ченгиз", да възстанови пътя от Перник за Мало и Голямо Бучино. Според кмета част от пътя е разрушена от техниката на строителя, а освен това фирмата дължи на общината 300 хил. лв. за използвани терени за депа.


На срещата днес е решено да се състави комисия с представители на АПИ, община Перник и кметовете на селата Мало Бучино и Големо Бучино. От 26 май звеното ще започне работа и ще проверява дали турската компания изпълнява ангажиментите си.
Междувременно от община Перник съобщиха, че е постигната договорка, ако турската фирма "Мапа Дженгиз" не изпълни клаузите по споразумението си с общината да обезщети засегнатите от строителството на магистралата, разноските да се покрият от агенция "Пътна инфраструктура" за сметка на турския консорциум.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK