Международна оценка: Изказванията на Цветанов за съда сериозно нарушават върховенството на закона

Международна оценка: Изказванията на Цветанов за съда сериозно нарушават върховенството на закона

© Анелия НиколоваНереалистичните очаквания за тежки присъди и предположенията и дори обвиненията на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за корупция и липса на компетентност от страна на съдиите излагат на риск независимостта на съдебната система и сериозно нарушават върховенството на закона. Това е основният извод на Международната асоциация на съдиите (МАС), чиито представители оцениха независимостта на магистратите в България.


Искането за това дойде от Съюза на съдите, след като през миналата година изказванията на Цветанов срещу съда и коментарите му за решенията по конкретни дела взеха връх. Международната асоциация на съдиите се срещна и с Цветанов при проверката си в България.


Според световното обединение на съдиите изказванията на Цветанов идват на фона на ниско качество на полицейското разследване. А самият той не позволява критики към подчинените му разследващи, въпреки че масовото мнение на юристите, с които експертите на МАС са разговаряли, е че работата им е под приемливите стандарти.
Изказванията на Цветанов, с които създава определени очаквания за присъди, създават голямо напрежение върху отделния съдия, констатират авторите на анализа. Те цитират едно от последните изявления на министъра, че "очаква съдът да накаже заподозрените и че усилията на полицията не трябва да отидат напразно заради провал от страна на съда".


Според Международната асоциация на съдиите тази линия на поведение на министъра увеличава без причина и без това високото ниво на недоверие, което обществеността има към съдебната система. "Въпреки че Цветанов говори за подкупи на съдии, до момента министерството не е подавало оплаквания пред Висшия съден съвет (ВСС), който има правомощията да предприема дисциплинарни мерки срещу тях", е противоречие между думите и делата на министъра, което са установили експертите.


"Настоящето правителство на малцинството, подкрепяно от националистичестка партия, превърна в основен приоритет борбата срещу организираната престъпност и корупцията и в това отношение бяха предприети редица мерки", се отчита в доклада. В него се посочва, че са били извършени много арести, на които е дадена широка публичност, и при всеки от тях Цветанов е заявявал, че "организираната престъпност е понесла тежки удари и че заподозрените трябва да получат дългогодишни присъди". Освобождаването на някои от задържаните е последвано от разгневени коментари на министъра. Повечето юристи, с които са разговаряли от МАС, обаче подкрепят решенията на съда заради ниското ниво на доказателствата да не потвърждава арестите.


В доклада се коментира, че системата за назначение и повишение на съдиите и административните ръководители е непрозрачна и според някои от интервюираните е обект на непотизъм. За пореден път международна организация подчертава, че не може следователи и прокурори да участват в решенията за кариерата на съдиите, както е в българския ВСС. Констатира се още, че членовете на съдебния съвет са в предпенсионна възраст и са продукт на друга система и нямат "правилна идея относно това каква трябва да бъде тяхната роля".Законността в България през погледа на чуждите съдии
По отношение върховенството на закона традицията в България е все още доста млада и много представители на управлението и обществеността като цяло не разбират в пълнота или не приемат тази концепция. По време на стария режим прокуратурата беше виждана като пазител на държавата, а съдът почти не беше разглеждан като релевантен. Въпреки промените в правната система промените в манталитета са много по-малко. Полицията е много силна и много малко зачита закона. Прокуратурата има пропуски по доста дела и понякога е поставена под голямо напрежение от страна на правителството. От време на време адвокати имат склонност да затрудняват чрез неправомерни действия работата по наказателни дела. Въпреки че в медиите съдебната система е широко критикувана поради липса на разбиране за ролята на съда, много малко оплаквания за корумпирани съдии са били подадени. Качеството на медиите е ниско и съществуват само няколко независими вестника.

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nesty
  nesty
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ми да вземат да разкритикуват и
  Европейската комисия като са много ербап тез съдии...

 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Най-добре е Шестака да се насочичи към единственото поприще на което засега показва що годе добри резултати - недвижимите имоти.

 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  "В доклада се коментира, че системата за назначение и повишение на съдиите и административните ръководители е непрозрачна и, според някои от интервюираните, е обект на непотизъм."

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:24 на 16/05/2011 от неговия автор.

 5. 5
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:24 на 16/05/2011 от неговия автор.

 6. 6 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Страхотен доклад, напълно реалистичен! Дано си вземат поука засегнатите в него страни!

 7. 7 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Едно е да искаш да направиш нещо, второ е да можеш, трето и четвърто е да го направиш. При Цветанов е налице само желанието, за жалост без никаква идея какво всъщност трябва да се прави. Най-опасната комбинация е работлив и глупав, толкова поразии можеш да сътвориш, че дълго след теб ще ти оправят бакиите.

 8. 8 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Дневник! Какво е това заглавие "Международна оценка:..." , а тя всъщност е от "Международната асоциация на съдиите (МАС)"

  Много неграмотно написана "насочваща" статия.

 9. 9 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Много тъпо - оценка на съдии за техни колеги

  Все едно доктор да каже, че негов колега е допуснал грешка

  Вие поговорката - за гаргите и очите не я ли знаете?

  По същата логика, сега Цвъ да поиска проверка от международния съюз на полицаите и те ще кажат, че съда в БГ е гъч от корупция.

  А иронията е че ще са прави. И едните и другите. Защото и съдиите и прокурорите и адвокатитие и полицаите и .... цялата ни правораздавателна система е един смърдящ на корупция и тлъсти пачки кенеф.

 10. 10 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Тия отвън кога ще кажат истината с пълен глас? На кого са притрябвали витиеватите им изказвания за това колко абсурдна е социалистическата ни съдебна система? Страх ги е да коментират вярно, не им пука или оправдават собствените си недостатъци?

  Отделете време навреме.
 11. 11 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 978 Весело

  Трагедята на милиционера - съдиите не трябвало да му играят по свирката

  PHILIP
 12. 12 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5888 Весело

  В България изобщо не е нарушено върховенството на Закона на джунглата!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 13. 13 Профил на PETER
  PETER
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Това е основният извод на Международната асоциация на съдиите (МАС)" - това се казва - "ултра обективна оценка"

 14. 14 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Явно не е случайно, че колегите му наричат Цветанов "ТУЙ".

 15. 15 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 645 Весело

  Ех, забавно е как милиционерските фенове оправдават Цветанов, въпреки че международната асоциация на съдиите им го каза в прав текст - милиционерите са некадърни и няма как съдия да приеме "доказателствата" им.

  Все едно българските съдии командват международната асоциация баси.

  Хора, опомнете се най-после, без ефективно МВР няма как да имаме правова държава. Съда се намесва в процеса чак когато дойде време за произнасяне на присъдата, как да има присъда когато делата не стигат до съда? Като с делото на Алексей Петров? Или като свидетелите се отказват от показанията си като с Мургина.

 16. 16 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1600 Любопитно

  Ами сега, "мъдрите слова" на Физкултурника "излагат на риск независимостта на съдебната система и сериозно нарушават върховенството на закона".

  Цвъки с неговите "операции със звучни имена" дори на думи за "мачкане" на престъпността не става, ама толкова е научил човечеца във ВИФ.
  Той е научен да надува свирката и да вдига 6ум; не е важно дали има ефект...

  Дали Цвъки е имал предвид неговия тъст (онзи, с нерегламентираните доходи и дарения), когато е отронол "организираната престъпност е понесла тежки удари и че заподозрените трябва да получат дългогодишни присъди"

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 17. 17 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  "Въпреки че в медиите съдебната система е широко критикувана, поради липса на разбиране за ролята на съда, много малко оплаквания за корумпирани съдии са били подадени. Качеството на медиите е ниско и съществуват само няколко независими вестника."
  ----------------
  ^

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 18. 18 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Аааааааа, червената гмеч била в този форум!

  Тъкмо си мислех, че днес ви няма!
  Но поне не сте на всеки километър!
  Слава богу!!!

 19. 19 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Докато отделните части на държавната машина (съд, прокуратура, полиция, следствие) се карат помежду си - осъдени няма да има. А може би това е и целта

 20. 20 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Няма такава оценка, посочете доклада да се чете!? Това е някаква съвецка пропаганда и манипулация .

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 21. 21 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Въпреки че в медиите съдебната система е широко критикувана, поради липса на разбиране за ролята на съда - някой явно не знае, че в България съдебната система включва съд, прокуратура и следствие.

 22. 22 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До мутрата и физкултурника!
  Хората ви го казаха право в очи и са прави: некадърници сте и то в това, в което заявявате, че сте силни и ви е основен приоритет. С тая милиционерщина и живковизъм само потрошихте милиарди за вътрешна "сигурност" и нищо.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 23. 23 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  Ето един интересен експеримент:
  Вижте статията за социалистическата правна система в Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Socialist_law#Soviet_legal_theory
  След това се опитайте да прецените дали има нещо от описаното, което да не е още в сила...

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 24. 24 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#22] от "VIVA_BG":

  Много хубава и точна символика има в аватара ти!
  Червеното е много малко и на дъното!
  Изчезне ли-спасени сме!!!

 25. 25 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Цв. Цв. като не знае
  какво да говори,
  да се затвори!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 26. 26 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Човек с подобен интелект не може да бъде държан отговорен за това, което говори. Не знам дали някой е обръщал внимание, но Цецко не е в състояние да конструира цяло изречение в съотвествие с нормите на българския език. Причината вероятно е, че ако се замисли по-сериозно ще загуби равновесие.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 27. 27 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 934 Весело

  До коментар [#9] от "niakoi_si":

  Е, все още полицаите не са станали правораздавателни органи и слава Богу !
  Макар че упорити опити полицаите да раздават присъди се правят !
  Утре ще поискате и адвокатите да станат част от съдебната система и да подпомагат обвинението - както впрочем беше при социализЪма на Живков, когото Боко възхвалява на лягане и на ставане

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 28. 28 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 986 Любопитно

  До коментар [#3] от "Beyond":
  Кормление - Кормления порождали произвол и злоупотребления местных властей, заинтересованных в обогащении в период пребывания в кормленщиках.
  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
  княжеской администрации получали «корм» обычно 3 раза в году — на Рождество, Пасху и Петров день. При вступлении кормленщика в должность население платило ему «въезжий корм». «Корм» давался натурой: хлебом, мясом, сыром и т. д.; для лошадей кормленщиков поставлялись овёс, сено. Кроме того, кормленщики собирали в свою пользу различные пошлины: судебные, за клеймение («пятнание») и продажу лошадей, «полавочное», мыт и другие. За счёт этих сборов они жили и содержали свою челядь.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 29. 29 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Не е фаталното това, че Цв.Цв. си има своите политически и професионални пристрастия. В края на краищата всеки, като се захване с нещо, иска да печели и успява. Затова системният му натиск към съда си има своето обяснение - най-вече заради пустия рейтинг и постоянното надъхване на обществото.

  Много по-страшното в отношението на Цв. Цв. към съда, е искреността на глуповатите му разбирания за съдебен процес. Става въпрос за липса на елементарна правна култура - нещо, което е безкрайно нелепо за лице, заемащо такава висока държавна длъжност.

 30. 30 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 454 Неутрално

  "системата за назначение и повишение на съдиите и административните ръководители непрозрачна и според някои от интервюираните е обект на непотизъм"

  какъв непотизъм, направо са си образец за непукизъм ...

 31. 31 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#24] от "péro":

  Наистина го направих умишлено. Имам алергия към червеното. По скоро направо ми повдига от него.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 32. 32 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Разстроено

  Бездействието на съда и вземането от магистратите на противозаконни решения по дела в името на ДС и РУШВЕТА , обезсмислиха съществуването на закона!!!
  Закони / макар , че някой от тях са калпави / има , но няма кой да ги прилага ...
  При това положение защо въобще трябва да има съд????
  Защо над присъдите издавани от същият този безсмислен съд не стои мотото:-"В името на парите?".
  Преди 9-ти септември 1944-та година , поне присъдите са издавани в "Името на царя!". Днес обаче гаврата е пълна.Присъдите се издават в "Името на народа" , от яничарите унищожители на същият този народ!!!
  Ако имаха малко съзнание за българска принадлежност , българските магистрати биха захвърлили тогите си на мига , а по-съвестните от тях , биха се самообесили по дърветата и уличните лампи пред съдилищата си ...

 33. 33 Профил на velkotod
  velkotod
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Цв. Цв. - даже и за ченге не ставаш! Учител по физкултура е вътрешен министър, пожарникар ни е министър-председател. Двамата взети заедно са тъпи като сто свини. Ама ние сме по-прости, че ги избрахме. Мамка му и прасе!

 34. 34 Профил на against
  against
  Рейтинг: 714 Неутрално

  По-тъпо нещо не бях чел никога. Това е толкова "международна оценка" колкото и съда ни е независим.

  Пълен цирк.

 35. 35 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Че има проблем в съдебната система в България всеки знае, но некадърен физкултурник да я критикува е недопустимо. Адвокати и съдии са особено съсловие. Не е възможно завършил ВИФ да се мери с тях. ГЕРБ си въобразяват че могат като Бойко да си говорят каквото им падне. С адвокати и съдии са в голяма грешка. Единственото което ГЕРБ могат да правят е да прокарват закони. Само със закони могат да променят нещо. Някой трябва да им обясни пронципите на демокрацията, разделение на властите и коя власт те имат.

 36. 36 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2839 Любопитно

  Каква е вината на разследващите и Цветанов, че при решение на съда "виновен" в укриване на 16 млн. лв. данъци, Ковачки получи условна присъда от 4 години?

 37. 37 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Любопитно

  И кой му сложи на Дон Кихот минуса , магистрат ли ????

 38. 38 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Вчера го коментирахме,днес има нови доказателства на тезата ми.За да има успех в борбата с престъпността,трябва цялата система да работи в синхрон,а това е МВР,прокуратура и съд.При нас обратно съзнателно се създава разнобой.Защо?Не вярвам Цв. да е толкова глупав,но сигурно се пише голям хитрец.Тъй като не е уверен в резултатите от работата на своето ведомство той се осигурява,като предварително хвърля упрек към съда.Това е номерът и на Бойко непрекъснато да се оправдава с вината на другите.Елементарно,примитивно!Колко струва МВР го е казал и гл. прокурор пред американския посланник,-колко струва прокуратурата също е негова преценка,но колко струва и гл. прокурор личи от факта,че няма кураж и доблест да каже всичко това пред народа си.Изобщо всико е пародия ,тъжно и жалко.

 39. 39 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 551 Неутрално

  И преди съм се чудел, защо никой съдия или съд досега не е повдигнал обвинения към Цветанов за клевета и уронване на престижа? Страх ли ги е от него? Те така могат да си работят безкрайно - полиция, съд и престъпници. Имаме престъпници, полицията не събира добри доказателства срещу тях, съдът ги пуска, после полицията обвинява съда в некомпетентност, съда се жалва на тоя и на оня от полицията, а престъпниците продължават да си развяват коня... И какво имаме в крайна сметка - един цирк на медийната сергия и никаква полза в крайна сметка. Ако Цветанов иска наистина да се бори с престъпността, да посочи кои закони и кои съдии му пречат, ако съдът иска същото и има малко самоуважение, да повдигне обвинения към Цветанов и да представи доказателства, че полицията не си върши работата. Другото е само врява в стил "Кучетата лаят, керванът си върви!".

 40. 40 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#36] от "Дон Кихот":

  Вината, смехурко, е в това, че обвинението се крепеше единствено на твърдението за фиктивно внесени машини. Машините се оказаха налице. Толкова по въпроса за обвинението. А за съда - при такива "доказателства" - и тази присъда не трябваше да дава. Ама си измиха ръцете. Ще има друга инстанция. Те да се оправят. Та се чудя такива "доказателства" от тъпотия ли се фабрикуват или просто обслужват обвиняемия? Щото ако е платил на някой Ковачки, не е на съдиите. Най си е сигурно с нефелно обвинение...

 41. 41 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2839 Любопитно

  Каква е вината на разследващите и Цветанов, че при решение на съда "виновен" в убийство на един човек и доживотно осакатяване на друг човек, Максим Стависки получи 2 г. условна присъда и продължава да застрашава живота на хората, като хвърчи из Москва с автомобили, отново пиян?

 42. 42 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Разстроено

  След 14 години , съдът за пържи път наложи осъдителна присъда за убийството на трина души ...
  Е га ти държавата , е га ти съдът !!!
  На втора и трета инстанция всеизвестният убиец вероятно отново ще го оправдаят...

 43. 43 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#36] от "Дон Кихот":

  Ако ти беше в съдебната зала когато са прочели съдебното решение и си се развикал че съдиите са некадърници, единственото нещо което ще постигнеш е да те затворят за обида на съда. Никой не може да критикува съдии, това трябва да знаеш и от футбола. АФ бе наказван много пъти този сезон дори за малки забележки към съдии.
  Вече трява да ти е ясна вината. Цветанов и ГЕРБ имат и друга вина. Тя е че не променят законите така че да елиминират възможността престъпници да бъдат оправдани.

 44. 44 Профил на red_rose
  red_rose
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#31] от "VIVA_BG":

  Много тъпо, драги. Уж ника ти е "Да живее Бългапия" (в превод де), а се гавриш с един от цветовете на националния флаг. Като те отвращава червения цвят, смени си аватара или си сложи знамето на Либия, например, в него няма червено. Колкото и да ти се повдига от червеното, то е е основен цвят от спектъра на светлината.

  А че Цвъки е тъп, го знаем доста преди и в от чужбината да ни го кажат. Каква правна култура, какви пет лева?

  Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!
 45. 45 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Гневно

  До # 40 zg- В подкрепа на Дон Кихот с пост 41- А каква е вината на френските полицаи събрали безупречни доказателства по случаят Борилски ???
  Не нами , етими пунтами , товарищи юристи !!!
  МАФИЯ БЕЗСМЕРТНАЯ!!!
  За мое огромно съжаление , българският народ е смъртен и извращенията на които е подложен от българската правосъдна система , само ускоряват краят му ...

 46. 46 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Абе много интересна тая работа със Световните сношения на съдиите - всеки съдия си има една мечта да направи кариера, като адвокат, а адвокатите си имат друга мечта да подадат подкуп на бивш другар от Съда от закъсал комунистически такъв - странна работа или Аз съм късоглед или истината има много лица, че в МВР са сбирщина от малоумници е вярно, но че се намират и свестни, и йерудирани хора също не може да се отрече - защо всичко ми изглежда посивяло - истината май не е едностранчива, черното и бялото са слели - да не прехвърлят топката само на МВР, а да се концентрират и върху собствените си недостатъци...
  Колко корумпиращи адвокати съдии и прокури са ми спрягали поименно, ама 'де ми е тефтерчето... ... Красьо Черния май е дребна рибка - ЦАЦА!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 47. 47 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#41] от "Дон Кихот":

  Коментираш като да си запознат със законите. Аз не съм и затова ще те попитам: Какво е минималното наказание за убийство с кола? Ако например е затвор 5 години и Ставински не е осъден на 5 години тогава си прав. Във всички други случаи нямаш думата.
  В това се състои проблема на правосъдието. Законите. Ако няма закон според който да те осъдят не трябва и да те осъждат.
  Всеки знае че Ставински трябваше да бъде осъден, но ако закона не го изисква няма за какво да се протестира. Единственото което може да се направи е лично отмъщение. Така като направи Витали Калоев, закла датчанина отговорен за авиокатастрофата. Американска погрупа написа песен за Калоев.

 48. 48 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не че Б.Б. е цвете , но това че Ц.Ц. е неговият зъл гений, няма никакво съмнение.Вероятно е и той да му изяде главата!

 49. 49 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#29] от "inn":

  Абе какво искате от човека? такъв му е гена. Таткото шофьор на генерал Шопов. Както някой каза имал е власт по-голяма от един полковник от ДС. Мислите ли, че не е издействал на сина си работа там. Сега доказват че Цв. чепкал вълна в ДС

 50. 50 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#44] от "red_rose":

  Харесвам си знамето и затова съм го сложил! Нямам проблем с червения цвят, а с това което символизира в България. Но тия с "червените рози", които са основната причина да ми се повдига от червеното, явно не разбират от символизъм. Pero добре е схванал нещо, което на Вас Ви убягва. Не се гавря с знамето си, но ти се гавриш с българския език: флаг, ник, аватар.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 51. 51 Профил на idin
  idin
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Интересно ми е от международната асоциация на полицаите какво ли становище биха имали? Наклата съдийска сган пак показват каква долна клика престъпници са.

 52. 52 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Джонатан Суифт-Гъливер в страната на лилипутитеАвтор/Глава шеста/:
  "...позорната практика да се получават високи служби, като се танцува на въже, или да се добиват почетни отличия и други знаци на благоволение, като се прескача пръчка или се минава под нея,.... е достигнала до днешните си размери чрез развихрянето на партийните борби."

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#41] от "Дон Кихот":

  Има едно схващане, което си има своето основание, но е далеч непълно - че съда е единствения виновник за липсата на правораздаване. Нещата, обаче не са точно така. На практика, прокуратурата е основния виновник за почти всички дела. И то в огромна степен дори това не е поради корупция, а поради обикновенна некадърност. Нивото на прокурорите е критично ниско. Това, по никакъв начин не оправдава съда, но в повечето случаи просто не се стига до там съда да нарушава закона, защото вече гафа е станал при прокуратурата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "По време на стария режим прокуратурата беше виждана като пазител на държавата, а съдът почти не беше разглеждан като релевантен.
  Въпреки промените в правната система промените в манталитета са много по-малко..."

  Като, че ли горните две изречения в пълна степен обобщават обществените настроения по отношение на съдебната система в България.

 55. 55 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#39] от "moro":

  "И преди съм се чудел, защо никой съдия или съд досега не е повдигнал обвинения към Цветанов за клевета и уронване на престижа? "
  Всъщност, доколкото разбирам, оценката от МАС е поискана от български съдии, именно във връзка с изказванията на Цветанов. Иначе, дело за клевета може да се заведе с посочени имана, а аз от Цветанов не съм чула такива. Иначе винаги може да се излезе с оправданието: "Аз нямах предвид тези, а едни други. Те не са ме разбрали правилно."

  Аз
 56. 56 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 986 Любопитно

  Независим съд!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Independence_Court
  Само в Анкара държавен независим съд остана действащ до 1927 година.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 57. 57 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1225 Весело

  Констатациите са вярни. Не че няма некомпетентни или корумпирани съдии. Има. Но делата се провалят предимно заради слабото досъдебно производство. МВР и прокуратурата са в пъти по-некъдърни и корумпирани от съдиите. Тиквата и Ал Бънди повтарят как втръсване как ние ги хващаме, а те ги пускали. В повечето случаи ги пускат, щото няма годни доказателства. Сега, когато го казват вече и чужди съдии, които нямат интерес в БГ, е съвсем различно. Отдавна трябваше да има оставки. Но тия явно искат да се о*ерат напълно.

 58. 58 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1225 Весело

  До коментар [#55] от "vanja969":
  Такова дело за клевета може да има, ако Ал Бънди бе назовал конкретно име на съдия. Когато оплюва цялата съдебна система, той не извършва престъпление, защото думите му не са конкретизирани спрямо определени лица, а говори ангро.

 59. 59 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 551 Гневно

  "...членовете на съдебния съвет са в предпенсионна възраст и са продукт на друга система и нямат "правилна идея относно това каква трябва да бъде тяхната роля"."

  ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗЪГЛАВИЕТО, защото това важи за почти всички ръководни позиции, заемани от ПЕНСИОНЕРИ в 'държавата' ни, с ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ в една ПРОВАЛИЛА СЕ система - соц/пост-комунистическа.

  Да се махат и да идват нови с НОВИ ИДЕИ, НОВИ ВИЖДАНИЯ, ЕНТУСИАЗЪМ и БЪДЕЩЕ.

  Да се махат динозаврите завършили КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВО.

  [ Място за вашата реклама ]
 60. 60 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 279 Разстроено

  Взаимовръзката между двете статии на Дневник - Международна оценка: Изказванията на Цветанов за съда сериозно нарушават върховенството на закона и Чужди компании са изтеглили инвестиции за 363 млн. евро през март от България.

 61. 61 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 475 Весело

  Какво има да се караме-съда си е виновен,защото е толкова калпав и страхлив,че дори не може да се самосезира и да накаже човека собственик на 6 апартамента,за чието закупуване няма ясен произход на доходите на лицето.Е,какво повече да говорим-съд-прокуратура,мииционерия....Я се изправете пред едно улично ченге и му кажете,че не може да паркира служебния си автомобил по средата на улицата-да видим тогава дали няма да ви осъди съда!?!Тука братче ,няма нищо като свяс-тука има ЛАПАНИЦА-няма такава държава,или по точно, не трябва да има такава държава в Европа.

 62. 62 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 475 Весело

  Номер 59-хубаво пишеш -да се махат ръководните кадри на комунистическите структури-това е правилно,но защо правителството не предложи нужните законови промени-конституционни промени,та да може да се махнат тези ръководни кадри?Защото, това значи ЛУСТРАЦИЯ-а сега се сетих ти може би си си мислел,че след като възроптаеш във форума и те ще си тръгнат доброволно,нали познах?????

 63. 63 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Гневно

  Всичките български съдии , на боклука!!!!

 64. 64 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#53] от "Тони!":

  Донякъде съм склонен да се съглася с теб, но проблемът е ,че при различните хипотези, ако се окаже ,че даден прокурор си е свършил съвестно работата, то тогава пък се попада на корумпиран съдия, или пък ,ако следствието си е свършило добре работата, то тогава пък някой корумпиран прокурор ще му намери цаката за да забатачи дадено дело, така че някой съвестен съдия пък да не може да осъди даден престъпник. Всичко опира до морала на всички в цялата верига на правораздаването. Ако са съвестни и честни ,съдебната ни система няма да е такъв батак.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 65. 65 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Радвам се,че има и други които мислят като мен.Присъдата зависи от доказателствата,обвинениео и закона.Знаем,кои имат грижата за това-МВР,законотворците и прокуратурата.Не мога да се изразя компетентно,но знам,че нашият съд за разлика от американския отсъжда на основание ,предвидното от закона,а не се основава на прецеденти.Аз го разбирам,че съдията не може да отсъди 1О год.за едно провинение,ако законът предвижда до 5год.или нещо подобно.Така или иначи проблемите ни са в цялата съдебна система,не само в съда.Но с приказките си Цветанов успя да омагьоса народните маси и те най-серсемски подкрепят висок ия рейтинг на ведомството му,голяма част от което са мундари

 66. 66 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  пълни глупости.

  "Международна асоциация на съдиите" е поредната нищо-неправеща синекурна от няколко чиновника и няколко секретарки. А оценката им е всъщност отговора на някой български съдия на запитване по мейл от тяхна страна.

  Смехотворно е подобно нещо да се титулува "Международна оценка".
  Всички доклади от ЕС посочват точно съдебната като най-големия проблем на България. Това са истинските международни оценки.

 67. 67 Профил на Некъф Човечец
  Некъф Човечец
  Рейтинг: 464 Любопитно

  И Цв.Цв. мечтае за независим съд!
  И Б.Б. мечтае от съда нищо да не зависи - по точно подобие на Прокуратурата, Полицията и ред други служби в налаганата ни социалистическа ни среда!

  Завръщане в бъдещето - посетете България!

  Животът е летална болест предвана по полов път! www.atgt.blog.bg
 68. 68 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#66] от "Ментор":

  Мисля че ти пишеш глупости. След като становището е на хора от повече от една страна тогава става международно. Дори мненията под тази статия може да се нарекат международни след като хора от различни страни ги изказват.
  Няма истински и неистински международни оценки. Повече от една страна ли е, тогава е международно. То е като български попайдол и евровизия. Сам кажи кое е международно.

 69. 69 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Въобще ВСС като такъв е недомислица и трябва да бъде премахнат. Той е политически орган и всяко мнозинство, което се задържи достатъчно дълго на власт може да сложи кариерата на всеки един съдия в джоба си. Така че, докато не бъде променена коренно кадровата политика в съдебната система и не бъде освободена от политически зависимости, всичко ще бъде шменти капели.

 70. 70 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#66] от "Ментор":

  Да, ама тези оценки са политически и служат за политически цели. Но нашите тикви са толкова кухи, че не вдяват колко мощно ги клатят. Действително, без независима съдебна система съвременно общество в България няма да има.

 71. 71 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#69] от "Димитров":

  Е ,да де. За каква независимост на съдебната система говорим като в т.н. ВСС всички са назначени по партийни квоти ,като едната партия - НДСВ ,от чието име има назначени висши магистрати, знаем ,че дори не е парламентарно представена, а другите са в дълбока опозиция - ДПС ,БСП и Първановите назначения. Това е в момента ВСС ,който трябва да контролира съдебната система в държавата и всички виждаме какъв е "контрола".

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 72. 72 Профил на curunir
  curunir
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Това поведение коолко много ни напомня за времето след 9 септември 1944г, когато една антибългарска партия ръководи живота тук ... като сега герберите го правят.

 73. 73 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Международната асоциация на съдиите е същата корумпирана и безочлива сбирщина като Венецианската комисия. И двете явно повече от всичко искат корупцията, купуването на гласове, изборният туризъм и нередностите в неефективния и корумпиран български съд да се задълбочат.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 74. 74 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 442 Неутрално

  то пък едно върховенство...............

 75. 75 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  "И двете явно повече от всичко искат корупцията, купуването на гласове, изборният туризъм и нередностите в неефективния и корумпиран български съд да се задълбочат. "
  ---------
  както и две твърдо сварени яйца.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 76. 76 Профил на sting
  sting
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Работата им е под приемливите стандарти-казано на български хабер си нямат как да събират доказателства,които да са годни в съда.Ако съдът не стиска очите падат почти всички дела.А съдиите не иска да стискат очите след такива изказвания и накрая-пълен провал.

 77. 77 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#68] от "dissident":

  Под истинска международна оценка имам впредвид оценка от организация с някаква тежест, авторитет и експертен потенциал. Т.нар. международна асоциация на съдиите не притежава нито едно от трите и няма как да направи оценка - може да препредаде мнението на някой нашенски съдия, или да обобщи каквото там се пише по вестниците. Становищата на подобни организацийки не са нищо повече от ненужен документооборот, и имат същата стойност като мнението по въпроса на недоучил журналист, който се е 'специализирал' по темата

 78. 78 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#77] от "Ментор":
  тази оценка става ли?
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/16/1090551_dokladchik_na_oon_sudut_e_jertva_na_natisk_i_otnasia/

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 79. 79 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Интересно .Дали пък Цв.Цв. ще подаде оставка?

 80. 80 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Цветанов да си седи, че идват избори!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 81. 81 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#78] от "wreck":

  е според тебе става ли?
  Международната асоциация на съдиите поне са няколко човека (наличието на 'асоциация' в заглавието го предполага). Това към което си дал линк е становище на някаква кака, една от хилядите треторазредни чиновници в ООН. Мнението и има по-ниска стойност дори от това на журналист (който, понеже живее тука, може би все пак е по навътре в материята).

 82. 82 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Добре де, Цветанов е министър от 2009 г., а съдебната система си стои непокътната от 60 години. Даже и по-зле, щото Ковачки сигурно по татово време /срам/ щеше да е с условна на кукуво лято.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 83. 83 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Весело

  "Въпреки че Цветанов говори за подкупи на съдии, до момента министерството не е подавало оплаквания пред Висшия съден съвет (ВСС), който има правомощията да предприема дисциплинарни мерки срещу тях",
  ========================


  ВСС-то направо ги скъса от наказания !!!

  мъмрене, намалени заплати, порицание ......

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 84. 84 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно  МИШОЦИТЕ от МАС


  ДА СЕ ИЗКАЖАТ ЗА ДЕЛОТО БОРИЛСКИ !!!


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 85. 85 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#55] от "vanja969":

  Да де, но не може ли самият съд, който е произнесъл оправдателни присъди да обвини Цветанов. Цветанов обвинява цяла една институция. Не зная как точно стои въпросът с клеветата в този случай, но ми се струва, че е редно когато някой хвърля тежки обвинения върху цяла една институция, то тя да може да си търси правата както това става и с обикновения гражданин. И защо българският съд трябва да увисва на полата на ЕС, няма ли той достатъчно ресурс и авторитет да се оправи сам с Цветанов в тази ситуация? Все пак това не е царя с неговите имоти, говорим за българският съд.

 86. 86 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Гневно  За каква "Международна оценка" става въпрос ?


  За "побратени" професионални сдружения ??  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 87. 87 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно  ИМА САМО 1-2 значими международни институции

  ЕК & ЕС >
  които дават редовно оценка за Съдебната Система в България.

  ЕК & ЕС >
  ВИНАГИ КРИТИКУВАТ съвсем основателно
  ШИБАНАТА СЪД.СИС. в БГ.

  Тези "банкетно-клозетни" сдружения >
  да ходят в КЕНЕФА на Куцкова да дишат чист въздух.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 88. 88 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#34] от "against":

  По-тъпо нещо не бях чел никога. Това е толкова "международна оценка" колкото и съда ни е независим.
  Пълен цирк.
  =====================


  Агейнски,
  аз му викам "ЖУРНАЛИСТ МАТРЯЛ".

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 89. 89 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  До коментар [#53] от "Тони!":
  "Това, по никакъв начин не оправдава съда, но в повечето случаи просто не се стига до там съда да нарушава закона, защото вече гафа е станал при прокуратурата."

  Аз не говоря имагинерно за "повечето случаи". В дискусията по тази тема съм цитирал два конкретни случая,в които, въпреки пропуските на прокуратурата, съдът се е произнесъл "виновен". И , извинявайки се на виновните, че не е могжал да ги оправдае, им налага смехотворни присъди!!! Напомням, че и двете дела бяха знакови и трябваше да дадат отговор на въпроса "Що за феномен е българският съд?". Сега отговорът е ясен. Благодарение на него България също се превръща във феномен- страна без престъпници!

 90. 90 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Неутрално


  КУЦКОВА

  често ли ходи на "Конференции" с тези колеги от МАС
  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 91. 91 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Неутрално  ПАК ПИТАМ:


  - Каква е оценката на МАС за ДЕЛОТО БОРИЛСКИ ??!!!


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 92. 92 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Правителството и други заинтересовани страни в България имат погрешни схващания за съдебната система и това хвърля сянка върху съдебната реформа. Това заяви Габриела Кнаул, специален пратеник на ООН по въпросите на независимостта на магистратите и адвокатите. Според нея включването на прокуратурата и съда в една и съща власт размива отговорността им за изхода на съдебните дела. Заключенията на Кнаул са в резултат на 6-дневна визита по покана на българското правителство и разговори с вицепремиера Цветан Цветанов и представители на прокуратурата, съда, следствието, Висшия съдебен съвет и други институции."
  Ако някой подценява мнението на Международната организация на съдийте и смята,че "гарван гарвану око не вади",то цитираното заключение е на ООН.Специалния пратеник на тази организация дава убийствено за това провителство интервю.Коментариите са излишни.

 93. 93 Профил на le coq non sportif
  le coq non sportif
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Акции с абсурдни имена на МВР под командването на министър Цветанов, който арестува най-известните и големи престъпници в българския криминален свят. Арести, които предизвикаха задоволството на хиляди българи, мислейки, че държавата върши съвестно и безкомпромисно своята работа. Изключителен PR на г-н Цветанова, като по учебник, имащ за цел да покаже неговата решителност и професионализъм на политик. Но прозорливите и будни хора почти от самото начало на арестите, започнаха да разбират, че има нещо съмнинентелно в това за изключителен кратък период от време да бъдат заловени лидерите на престъпната мафия, които бяха на свобода години наред през Прехода. И бяха прави. С този показен PR бяха показани само действия, които не доведоха до желаната ефективност, тъй като Цветанов не беше помислил задълбочено за годността на доказателствата пред съда. Повечето обвинения не успяха да издържат в съдебната зала, факт, който мнозина отричат само заради корупция или некомпетентност на бълграския съд, а забравят прибързаните действия на полицията и липсата на необорими доказателства.

 94. 94 Профил на Slarty
  Slarty
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  До коментар [#26] от "bravo": Напълно съм съгласна, отговорни сме всички ние - т.нар. "избирателно тяло", които допуснахме да ни управляват подобни хора. Само че, не знам каква е алтернативата....

  До коментар [#51] от "idin": На мен пък ми е интересно защо докладите от разните полицейски международни организации се развяват пред очите на всички ни и се приемат за чиста монета. Значи - съдиите - гарван гарвану око не вади, ама за полицаите не важи поговорката? Нещо.. на двоен стандарт избивате в оценките си!

  Без паника!
 95. 95 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Неутрално  "Няма как по друг начин да обясня на директора на Европол защо участниците в престъпната група за печатане и разпространение на фалшиви евро в цяла Европа, задържани през 2003-2004 г., са получили условна присъда".

  Бойко Борисов

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 96. 96 Профил на Цицерон
  Цицерон
  Рейтинг: 497 Неутрално

  кога ли цялата тумба ще се явят пред МНС ?! Или вече сме свикнали от 1300 години?!

  Или ни трябват "мирни" протести с подкрепата на цялата прогресивна "демократична" общност? Но нали им издигнахме паметник и скроихме дюнери.Те ни пазят.

 97. 97 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Весело


  неЗАВИСИМИТЕ ДЖУДЖОВЕ (Judge)
  отправят "питане" до няколко институции и само по "банкетна линия" МАС правят "теренна" мисия = не-банкетна.


  2. Сезиране на ПАСЕ, КСЕС и ЕАС/МАС от УС чрез Н. Куцкова, Говорител на ССБ, с искане за провеждане на теренна мисия за установяване дали в България се спазва принципът за независимост на съдебната власт.


  КУЦКОВА ще избие мухите в клозета !!!

  ДОКЛАДИТЕ на ЕС и ЕК само
  имат обективен характер, но желаещите да "душат" Куцкова > са свободни да го правят.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 98. 98 Профил на Цицерон
  Цицерон
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#97] от "barcelonski":

  Забравил си Сюлейман рязания Паси

 99. 99 Профил на Цицерон
  Цицерон
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Това е за мусито с перуката :

  ЕГА ТИ МАНГАЛСКАТА ДЪРЖАВА!!!

 100. 100 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  До коментар [#92] от "molesan2":
  "Специалния пратеник на тази организация дава убийствено за това провителство интервю."

  След надлежно организирано посещение в Благоевград?!?
  "Солидни" институции в целия свят са потънали в корупция, затова позволете ми да се усъмня, че един единствен представител на някоя от тях не може да бъде "обработен" от нашите суперспециалисти. Така че предпочитам да вярвам в това, което виждат очите ми наяве, а не в това, което ми се поднася сдъвкано и на тепсия като истина от последна инстанция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK