Росен Плевнелиев: Българите ще забогатеят, когато санират сградите си

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 628 Весело

  Меркел, Барселонски, да не сте задрямали следобедно!

 2. 2 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1384 Весело

  дразнещо е когато някой ти казва ,че ще забогатееш като направиш еди кво си.....!!!!!!?????.....ми секи си има глава на раменете и преценява сам какво да прави с имота си.....стига основни насоки като едно време.......!!!!????.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 3. 3 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1112 Весело

  До коментар [#1] от "ban":

  Те не са, ама авторът на статията от "Дневник" маи е!

 4. 4 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Браво на Плевнелиев! Умен мъж!!

 5. 5 Профил на d_todorov
  d_todorov
  Рейтинг: 479 Разстроено

  Нов начин за забогатяване - саниране на сграда! Това е наистина епохално откритие, новият Нобел за икономика е наш! Ако навремето бяха открили това, вместо да ходят за злато при инките или в Аляска, да копаят за нефт и диаманти или да измислят разни джаджи, хората щяха да си санират къщите ежедневно и да тънат в богатство и разкош, да, ама откритието идва чак днес

 6. 6 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Аз бих добавил няма пари за пенсии щото или хората въобще не плащат пенсионни вноски или се осигуряват на фиктивин суми и вземат под масата ето доказателството ми и решението:

  Осигурените са намалели с 260 хил. за последните две години

  Това са официалните данни на НАП и НСИ! Липсата на тия хора в бюрата по труда говори само едно - масово са минали в сивия сектор за да НЕ плащат осигуровки и казват на нас пенсии НЕ ни трябват! Само че това създава един порочен кръг.

  Освен това от тези малко над 2 000 0000 на трудови договори колко са на реалните заплати и колко на фиктивни и остатъка получават под масата? И тук се създава порочен кръг.

  Обаче като станем пенсионери почваме да се чудим защо имаме ниски пенсии и изведнъж никой не ще да се откаже от пенсията си! Ето това е порочния кръг.

  А като добавим напастта която се задава от неграмотни цигани и става страшно!

  Изхода е един и САЩ, Япония и западна Европа отдавна са го намерили - Пенсионирането е проста математика! Елементарна аритметика - 60% от средната заплата която е получавал на година през трудовия му стаж! Иначе казано ако си се осигурявал на 240 лева- 60% от 240 лева ти е пенсията! Ако си се осигурявал на 2000 лева - 60% от 2000 лева ти е пенсията! Иначе няма да стане, ние сме балканци с балкански манталитет и винаги ще искаме да излъжем, откраднем, минем метър с мисълта че цакаме държавата, докато всъщност работодателя цака нас щото той си прави паричките осигурява се и си е вързал гащите отвсякъде а ние като стане време да се пенсионираме почваме да се чудим що имаме ниски пенсии!

  Така ще се сърдиш само и единствено на себе си. Никой няма да ти е виновен! Ако си се осигяравал на фиктивни суми и си вземал пари под масата ти ще вземаш ниска пенсия. Ако си се осигяравл на реалната заплата ще вземаш 60% от реалните си доходи! Елементарно е. Защо политиците така и не го разбраха?!?!

  Просто ттрябва да се действа бързо защото вече 2 000 000 НЕ плащат и здравни вноски!
  Като прибавим и зверски ниските данъци и става страшно! Полумава се ПАРИ НЕМА ДЕЙСТВАЙТЕ!

 7. 7 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  С парите от вредни емисии - масово закупуване на електромобили! Пътуването с електромобил струва 12 лв./150 км!

  Защо българите не си купуват масово електромобили като се има в предвид цената на петрола и колко парички ще спесятават само на месец от транспорт??? Стотици левове на семейство на месец ще се спестяват! Защо не ги купуват? Ами елементарно проблемите са два:
  1 Цената на електромобилите е твърде висока все още двойна на обикновенните автомобили
  2 Бензиностанциите нямат такива колонки за зареждане в момента тъй като няма електромобили!

  Държавата ако продаде всичките си квоти за вредни емисии ще получи над 1 милиард евро. Половината да ги използва за закупуване на електромобили ефекта ще е огромен! Каква е идеята след като продаде вредни емисии за примерно 100 милиона лева, Създава се общ фонд с тези пари и държавата прави една обща обществена поръчка като кани най-големите производители на електромобилите, а това са Германия, Испания, Япония и САЩ! Средно електромобилите струват 25-30 хиляди евро! След това прави схема като всеки гражданин който иска да си купи електромобил трябва да плати половината от сумата тоест 30 000 лева останалиет 30хиляди лева ги поема този фонд от вредните емисии! Ефекта и спестяването от един електромобил е огромен, а при такова масово закупуване с участието на държавата няма да има бензиностанция без батерия за зареждане!

  Пътуването с електромобил струва 12 лв./150 км! Толокав средно издържа един електромобил без зареждане 150км!
  Всеки сам да си направи сметката на месец колко ще спестява. Елементарна математика.

  Само си помислете каква сума бихте спестили с един такъв електромобил?
  С новите пътища и магистрали и с нови електромобили!
  Освен това пазим природата, климата и т.н. и няма причина държавите които купуват тези квоти да ни откажат парите да бъдат използвани за електромобили!

  С 100 милиона държавата може да купи над 30 000 електромобила като покрива половината от цената! Ефекта върху домакинствата ще е огромен а добавената стойност феноменална. Вместо 27милиарда в банките на доходност 6% с електромобилите ще спестяваме 60-70% от сметките си за транспорт!
  А както казах те имат да пордават емисии за над милиард евро!
  Правителството да помисли добре върху идеята!

 8. 8 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Заглавието е несполучливо извадено от контекста ето го правилният текст-

  Плевнелиев: Няма да забогатеем, докато си повтаряме колко сме бедни

  Около 2 млн. души в България работят в сектори с ниска добавена стойност, а едва половин милион - с висока.

  Парите не решават почти нищо. Когато една държава се фокусира върху парите като цел, тя обикновено не забогатява, смята Плевнелиев.
  Министърът каза, че парите са средство и трябва да се мисли върху фактите, цифрите и стратегията.
  Трябва да изработим парите за пенсии, за да ги дадем. Сектори с ниска добавена стойност се конкурират със страни като Китай и Виетнам, които няма да позволят увеличение на цените, повече приходи, повече потребление.
  Истината за миналото е, че в миналото ние похарчихме много пари и специално визирам частния сектор – без да има създадена перспектива, изтъкна министърът.
  По думите му – за първи път няколко министерства работят заедно, за да бъде развит потенциалът на България, включително иновациите да вървят напред.
  Плевнелиев заяви, че самоизолацията на България е жесток проблем, защото на секундата определени елементи трябва да бъдат доставени, сглобени, а това не става без инфраструктура. Имаме предпоставки да развиваме земеделие на световно ниво!

 9. 9 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Но иначе тезата за санирането е вярна де. След саниране се спестяват по 30% от разходите за ток и парно. 30% на домакинство по-ниски сметки за ток и парно ще се отразят добре на всяко семейство.

 10. 10 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 752 Весело

  Дооооообре, Ше чЕкам. Иначе санирането е необходимо..

 11. 11 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Няма пари за пенсии, защото първо трябва да ги изработим."

  Че те тия пенсионери са работили бе, драги! Търси ги тия пари при комунистите, те опразниха пенсионните фондове. А от санирането най-много да обеднееш. Ще забогатеят приятелските фирми, които лепят стиропор по стените на тройна цена. Като се скапе арматурата на панелките, няма тоя стиропор да ги държи във вертикално положение.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 12. 12
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:14 на 17/05/2011 от неговия автор.

 13. 13 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Боже, дано ги прибереш по-бързо.
  Може би малоумните българи ще забогатеят с опит, но нормалните...

  \материалът е на автор - Борис, известен в бг-блоговете, дал е предварително разрешение за разпространяване на статията си\

  http://borsi.blog.bg/biznes/2009/12/19/zashto-bylgariia-e-nai-bednata-strana-v-evropa.457620

  Заглавие: Защо България е най-бедната страна в Европа

  Причината за това е много проста - България е най-скъпата страна в ЕС.
  Всеки излишен Лев или Евро които например един германец или скандинавец биха дали за нещо друго, тук се дават само за едно - оцеляване на ръба на възможностите!
  От 20 години, всеки от нас и българския бизнес биват притискани и изсмуквани като целта е само една - печалбата от бизнеса да отива в нечии джобове, заплатите на работниците и служителите също. Ако може до стотинка, още по-добре!


  Тези дни софиянци бяха сюрпризирани с една "радостна" Коледна новина.
  Цената на водата ще поскъпне между 2-3 и 9 % в 13 града (В София с 10%), между които Враца, Видин, Плевен, Велико Търново, Сливен, Дупница и Благоевград. Поскъпването от 1 януари 2010 г.
  Държавната комисия за енергийно и водно регулиране отново започва със стария си номер, като за добра новина ще се представи поскъпване не с 15, а с 12 % например.
  Този театър или по-скоро медиен цирк, разиграван вече 20 години, ни се поднася всеки път като раздута сервитьорска сметка, с надписани вътре питиета и ястия които не сме консумирали. Калкулация - Крабжа, защото дали на улицата, в заведение или в къщи с фактура или касов бон това все си е кражба.

  Цените на водата в София поскъпвали защото - забележете - "През последната година се консумира по-малко вода, за това компаниите се налага да качат цените, за да защитят печалбите си!".

  Изблик на смях щеше да предизвика сегашното обяснения за поскъпването, ако не бе тъжен този нов удар срещи българина и националната ни икономика.
  Иди, че пести - както каза мой познат.

  Вместо да се стимулира пестенето на вода и електроенергия в България всеки опит за икономии води от 20 години само до едно - Покачване на цените!

  Преди около 4 години в разговор с мой познат работещ в енергетиката той горчиво ми каза по повод икономиите на домакинствата и предприятията и енергийната ефективност на жилища и заводи.
  "Колкото и да пестите, колкото и изолации, дограми енерго-спестяващи крушки да слагате, няма да може да свалите разходите си по една много проста причина - Колкото по-малко ток се консумира, толкова моята компания в тайни споразумения с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще ви качи цената, така, че да се запази печалбата за "тези на които тя се полага. Ще спестите за някой и друг месец, може би година максимум две, но после ще качат цените и ще плащате пак същата сума за електроенергия, но ще сте на минус и с разходите по енергоспестяването! Системата е направена нарочно така, че са се смуче колкото се може повече печалба, а за потребителите да не остава нищо!"

  Всеки българин всъщност, беден или богат, работник, служител, индустриалец, търговец и какъв да е предприемач е оскубван и рекетиран най-брутално и нагло от самата държава в лицето на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Комисията за регулиране на съобщенията и други паразитни образувания и тумори в България!

  Всички тези монополи, раздадени на този или онзи свързан с политиците ни "бизнес" са с една цел - Брутален, нагъл и убиващ българина и неговата икономика грабеж, обричащ на гибел всяка идея за реален, а не "статистически" растеж в икономиката, потреблението и жизнения стандарт.

  Никой от политиците ни така и за 20 години не можа да обясни защо в България цените на електроенергията за бита и за бизнеса са по-високи от тези във Финландия?!

  Това не е тяхна работа ли? А държавните комисии чии са и пред кого се отчитат?!
  Нима сегашното правителство, омбудсман и парламентът, не могат да зададат логичния въпрос - защо се иска качване на цените на електроенергия и вода?
  Могат нали? Въпроса е искат ли и най-вече какво ще поискат да чуят - а защо не правят нищо, или го правят очевидно твърде зле, оставям на умозаключенията на читателя!

  Не само електроенергията, отоплението, водата, мобилните и стационарни услуги в България са много по-скъпи от в много развити страни, но ако вземем дори една паста за зъби - то;

  Паста "Колгейт" в Торонто струва много по-малко отколкото в София или Варна! Странно нали?
  Месо - В 2006 година в центъра на Атина (Гърция), килограм първокачествени пържоли с кост струваха 5 лева докато техни доста по-рахитични подобия в Пикадили Варна струваха 8 Лева.
  Мляко - Москва 50 стотинки, тук - идете и вижте.
  В момента килограм хубави ябълки в Москва струват около 50 стотинки, а колко струват тук (В страна която ги произвежда) може да се убедите в първия квартален магазин.
  Пак за Москва, бирата е по 60 стотинки, хлябът е по 0.70- 1 лев, но е направен от брашно, а ако пък пише ръжен наистина е такъв. Правен е от ръж, не от боя. Реално с 80 лева там, в някой от големите им супермаркети може да си пазарите почти с 1/3 или двойно повече стоки и то с много по-високо качество от стоките които продават в тукашните супермаркети.

  И говорим за Москва - Един от най-скъпите градове в света!

  Шевролет Aveo тук сега е 20 990 лв. дори в разгара на кризата (Бе над 24 000 преди година), в Москва струва 6 000 долара.

  Реално за скъпотията в бедната ни страна дори не може да упрекнем данък корупция, въпреки, че и той е калкулиран в цените на стоките които купуваме или ползваме тук в България.
  Не. В Русия корупцията е по-висока от тук, но въпреки това в Москва и Петербург цените за обикновения гражданин са по-ниски.
  Защо, ще питате?
  Тук не става толкова дума за свободен пазар, конкуренция или икономически свободи, колкото до държавен грабеж налаган и на бизнеса и на потребителя.
  Много е просто - Един супермаркет в Русия или Финландия на квадратен метър площ, ще заплаща много по-малко пари за отопление и осветление от един подобен магазин в България. Един производител или търговец там няма да калкулира такива разходи върху стоката си каквито ще се наложи да калкулира тук.
  Един доставчик на стока, няма да плати в Люксембург например толкова за дизелово гориво колкото в България.
  В Андора дизела е 1.70 лева, а тук в България 1.84 лева!
  В САЩ 0.73 цента, а тук 1.84 лева.
  Да махнем обаче САЩ, и да се приберем в Европа и да попитаме защо в Люксембург(Най-богатата европейска страна дизеловото гориво струва по-малко отколкото в България? Та нали и те и ние сме членове на ЕС така, че акцизите калкулирани в цената, както и надценките би следвало да поне са едни и също, ако не и обратното (Като сме най-бедната и изостанала икономически страна в Европа тук те да са по-ниски).
  Няма да споменавам страни като Македония които ни конкурират вече по всички показатели, но с доста по-ниски цени на горива, вода топлоенергия и електроенергия, въпреки че са природно много по-бедна страна и с много по слаба индустрия (В селското стопанство за съжаление ни надминаха още преди години).

  Кой би дал задоволителен отговор на този въпрос?

  Реално всичко плащаме грабежа - Потребителите по джоба си, а производители и търговци по намалялото си поради високите цени и ниската покупателна способност на българина потребление.

  В огромна степен от там е и икономическата стагнация в България, от която страната ни така и не се измъкнахме за цели 20 години!

  Всеки опит за бизнес, разкриване на ново и по-високо платено работно място, всяка отвоювана по-висока заплата, която ще значи и увеличено потребление се удрят жестоко един или няколко пъти годишно с нови и неоправдано високи сметки за елементарни услуги предлагани в развитите индустриално и икономически държави.
  Всеки опит за калкулация на някакви що годе конкурентни цени в търговията и с още по-голяма сила в индустрията, се сблъсква с промените на горе в цените на електроенергия, газ, отопление и други.
  Всеки опит на българина да спести пари или да увеличи потреблението си се сблъсква като стена с месечните сметки.

  А българинът наистина няма с какво да купува!

  Дори да е започнал да получава последните години малко по висока заплата (Заради кризата заплатите в частния сектор се свиха почти двойно за 1 година) или пенсия, то качените в пъти последното десетилетие цени на ток, вода, топлина и телефон изяждат огромна част от парите му които неговия съгражданин в другите страни ползва за закупуване на стоки и услуги.

  Няма как да има пари за потребление, ако те са предварително откраднати, чрез надути неоправдано в пъти сметки за електроенергия, вода и други. Дори за храна няма пари, ако един човек получаващ 300 лева заплата е принуден да плати 120 лева ток, за да не се разболяват децата му зимата. Няма как да има пари за кино, за облекла, за уреди или дори за здравословно хранене, ако е принуден всеки ден да си купува хляб замесен от неизвестна субстанция, фалшиво сирене или месо с неизвестно какъв срок на годност, ако във всичко това са калкулирани цени определени от разните държавни комисии който освен тлъстите си заплати явно имат и други източници на доходи - защото друго обяснение няма при тези вечно покачващи се, анти-пазарни цени.

  Спомнете си колко пъти се е случило в тази страна, последните 20 години, след като уж минахме на пазарен принцип?

  Колко пъти чухте, че цените се качват поради - Високите цени на петрола, по-високите цени на електроенергия, по-високи цени на долара (Който от 2000 година насам все пада и то с много?), или друга изсмукана от нечия лъжлива уста дивотия?

  Защо не се хеджира, когато се очаква повишение така, че крайния потребител и бизнеса да не са тези които плащат винаги раздутата сметка?

  Как така нито веднъж при спада на цените в международен план (Нали внасяме и петрол и горива?), нито веднъж не спаднаха цените на електроенергия, заедно с нея цените на водата, на парното, на горивата - и покрай тях на всичко друго в което се калкулират тези все по-високи и по-високи, от месец на месец и от година на година цени?

  Пазарен принцип ли? Трънки! Това си е грабеж над икономиката на най-бедната и изостанала страна в Европа.

  Ето и международните цени и ги сравнете с тези в България, като отчетете всички спадове, който тук в страната ни странно защо нито веднъж не са калкулирани като изключим символичните намаления в няколко стотинки на цените на бензина, при десетките долари (!) намаление на цените на петрола. За намаление при електроенергията пък въобще да не говорим.


  Електроенергия. Тук колебанията са големи и на сравнително малки периоди, но ако загладим циклите пак ще се види, че цените за нашата икономика и потребление се смятат само по върхови стойности, че и нагоре, защото от 2000 година насам вече лично аз съм загубил сметка колко пъти и в колко процента имахме повишение.
  Тоест - Дали цената днес е като тази в 2005 примерно или поне като тази в 2007 година. Не нали?  Интересно защо в тези комисии няма нито един представител на потребителите?

  Пълни са само с представители на политическите ни кръгове и на енергийните лобита в страната! Защо ли?

  След като цел на създаването им и цел на милионите които харчат тези комисии е точно реална и справедлива цена за потребителите, намирайки тънката граница и баланс между монополистите и нас?
  Интересно защо бюджета, заплатите и представителните разходи и командировъчните на членовете на тези комисии са държавна тайна? Защо са тайна договорите сключени в Москва за цените на газта за страната ни? Защо е тайна каква част от тези цени отива в посредника по сделката Овъргаз и защо по дяволите ни е нужен посредник, като сделката реално е между нас - Българската държава и Газпром и това не само засяга икономиката на цялата страна, но и е от силно значение за националната ни сигурност?
  Защо са тайна договорите по продажба на енергийната ни мрежа сключени с ЧЕЗ (Които чудно защо не могат да накарат да отчита електромерите на всеки месец), ЕОН и ИВИЕН?

  Много-много въпроси и не само нито един отговор, но като че ли и много силна липса на желание да се зададат, от националните ни медии, контактуващи всеки ден политиците ни.

  Всичко това води само до едно - деградация на цялата ни икономика, наложена от държавата ни нарочно политика на бедност на населението, ниска покупателна способност, затриваща в зародиш всякакви наченки на нормален бизнес, търговия, индустрия и нормален икономически и социален растеж.


  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 14. 14 Профил на Лъчезар Александров
  Лъчезар Александров
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Имате ли идея защо се авторът се крие зад етикета "Дневник"?

  Групата "Икономедия" изповядва определени принципи, но анонимността на авторството ми се струва лишено от тях.

 15. 15 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1347 Весело

  Дневник,
  Плевнелиев е умен мъж, като цитирате извадка от едно изказване звучи тъпо, но Вие решавате. Крайно време е да зарежим утопията от 90-те, че в една бедна държава може всички да са богати. Между другото преди 15-на години едни други хора твърдяха, че всички ще са богати с масовата приватизация е видяхме како стана, същото ще е със санирането, но в по- малки мащаби....

 16. 16 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "ban":

  Ето го бе! Не спи, как ще спи...бил е на делови обяд с колегите по форум. Виж как силно се изказва след биричка две изпити в компанията на колегите по пропаганда...

  Иначе Плевнелиев е прав...ама не съвсем. Ще излезе че ключа към възхода на африканските страни се крие в облицавонето на кирпичените им колиби с изолация... Но безспорно ще е стъпка напред ако енергийната ефективност се подобри, мегдан за това има..

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 17. 17 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  И те какво направиха? Нищо. От къде един средно грамотен обитател на пан. жилище да разбере какви са вариантите за саниране. Предлагам на дневник, да обърнат по-голямо внимание на темата, защото много хора живеят в ж.к. и имат интерес. В етажната собственост са се натрупали огромни конфликти, хората чакат държавата да им помогне за разрешаването. Темата има огромен потенциал.

  Любовта ще спаси света!!!
 18. 18 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 535 Любопитно

  Вече съм спокоен и изпитвам истински сатисфекшън. Плевнелиев откри формулата на препетум мобиле.
  Но и съм леко раздвоен. Щото преди него и Борисов откри топлата вода - ще станем богати като построим магистралите и като си посадим картофи.
  Аман от откриватели

 19. 19 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#15] от "stoiank":

  Да мисля че ключа в разбирането на думите на Плевнелиев се крие в допускането на тотална неадекватност и неспособност на журналята да цитират без да търсят сензацията. Да не говорим че аз лично за журналист компетентен (ама истински компетентен: заършил икономика и работил в сектора) по икономически въпроси в България май не съм чувал.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 20. 20 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Странно и избирателно цитиране на извадки от оригиналният текст, драги Дневник. Опитът за сензационно тъпо изказване не успява.
  А до Плевнелиев: пенсионерите са работили, и то доста, къде са парите ? Масларова невинна, оня дето докара държавата до фалит, също. И още ред други престъпници. Саниране ли ? Говори ми за оцеляване на ръба на глада. Това е 70-80% от България. "Работете" казвате, добре, ама тия 600 лв например не стигат за нищо ? Търсим по-добра работа - няма. Терминал 1 и мияч на чинии в Чикаго ? По-вероятният сценарий за тоя голям процент българи.

 21. 21 Профил на dimilov
  dimilov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма смисъл от тъпа демагогия и брътвежи.Когато работи човек най-нормалното е парите за пенсия да отиват в доверителен фонд,който да управлява тези пари така ,че когато дойде време за пенсиониране от натрупаната доходност да се теглят средства и да се изплащат пенсийте.Навремето набутаха парите на поколения българи в ръцете на измамници от типа на Робърт Максуел,после създадоха изкуствена криза ,за да потулят дирите на парите и с откраднатите и обърнати в твърда валута пари и досега от разни овшорки пристигат "инвеститори" в България.Гади ми се от тая демагогия.Все едно да забравим ,че родителите ни са внасяли 35-40 години вноски ,а сега ,ако няма постъпления от работещите няма пенсий.Егати тъпия народ ще сме ,ако вярваме на такива глупости.

  Марчинко
 22. 22 Профил на vanvan
  vanvan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Заглавието е подвеждащо... Но относно санирането - истината е че ще спестиш пари за отщпление около 20-30%. И най-важното- фасадите в столицата са отвратителни. Грозни и всеки се оплакава, че София била мръсна с грозни фасади. Ами че фасадите се поддържат от нас. Защо всичко живо говори. че Париж е красив град. Има община, която задължава собствениците да си оправят фасадата. а ние к.во негодуваме от себе си. Случката с парапета в неделя е показна...

 23. 23 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1367 Весело

  Епа, санирахме. Дали сме забогатели ще видим като дойдат изравнителните сметки за парното. На този етап не се чувствам особено забогатяла, във всеки случай...

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 24. 24 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#7] от "merkel":

  На гол тумбак - чифте пищови?

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 25. 25 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  И тоя май е превъртял,
  без нещо за БГ да е дал!

  www.berbenkov.hit.bg
 26. 26 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#6] от "merkel":

  Да ти е минавало през акъла , че тия хора са загубили работата си благодарение на вещото ръководство на Тиква къмпъни?

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 27. 27 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Българите ще забогатеят ,когато държавата разреши да има конкуренция в топлофикациите ,енерго преностите дружества ВИК доставчиците.Примера с телекомите е доказателство за слаба държава и корупция.Ако ще 50см изолация да си сложа и 10 камерна дограма ,когато никой не контролира какво пишат и надписват във сметките няма да забогатея а ще обеднея.
  Може би министъра е имал в предвид ,че ще забогатеят определени фирми занимащи се със саниране ? Или тези който контролират самото санирането ? Но не и обикновенните граждани.

 28. 28 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Весело

  Като комсомолски секретар иска всичко да е еднотипно, без орнаменти по сградите - всичко е стиропор и вата.
  Така и Кремъл и Ал. Невски ще изолира от погледа на хората.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 29. 29 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Алоооо, златевчето ли е ?
  -Не , плевнелиев е ..
  - Е , и на теб да ти еб. май...та)))
  ....................................
  Трайчо, да ти ...и на дянков , и на Плевнелиев..)))
  Почвам от днес..
  КАКВИ хора, специалисти , МОГАТ и СА министри в правителство на КОМПИРА ??
  Какви 'личностИ', могат да имат за шеф Рапона ??
  Какви мутанти , могат да искат ТОВА правителство да продължи да управлява?? Правителство на МУТРИТЕ ??? На златевци и цветита ??
  САМО заради едните CV-ита -ли - да си ги попълните - в графата- бивш министър ???
  Очевидна е тъпотата на компира ..и за самите министри ..)
  Е , ЗАЩО тогава искате да ви слушаме и одобряваме ???
  Заслужавате ли уважение с този компир начело ??
  Айде де...)
  Ето затова , от днес , само майката ...от мен, трайчо..)
  И на дянков , и на Плевнелиев...
  майките...)))

  BIG AL
 30. 30 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#15] от "stoiank":

  Крайно време е да зарежим утопията от 90-те, че в една бедна държава може всички да са богати. ...)))))
  ...................
  Но в нито една цивилизована държава , няма 'правилото" - САМО мутрите и дс - другарите ще са богати...))

  BIG AL
 31. 31 Профил на Saint
  Saint
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Страхотно"! Бъбривата мажоретка на Тиквата щяла да санира 40-50 годишни сгради и така народът щял да забогатее!? Днес пък на автомагистрала "Люлин" не можеше да се размине от инвеститори. Инвеститор до инвеститор! От Перник до Люлин.
  "Страхотно"!

 32. 32 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 733 Весело

  Само дето не споменава точно кои българи и фирмите им ще забогатеят

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 33. 33 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Преди време четох отзиви за България в руските интернет-издания. Повечето бяха обикновенни - това е по-добре, това е по-зле и такак нататък. Но един човек написа изречение, в което отведнъж се побират всичките ни проблеми. Изречение колкото безмилостно, толкова и точно - "На българите бедността им е в главите".
  Това е.

 34. 34 Профил на mentat
  mentat
  Рейтинг: 697 Неутрално

  "БАН и университетите, и кадрите трябва да са в услуга на икономиката, смята още Плевнелиев"

  Трябва, но не са! Научният потенциал застарява и не е мръднал от 10 години насам.

  stincome.com
 35. 35 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Ако не се лъжа държавта осигурява 80% от цената за саниране. След това се спестява по 20-30% от цените за тока. Друго си е да мрънкаш.

 36. 36 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И тоя прихвана от безсолните лафове на баш началника си.

  От утре просто си санирам апартамента и край, забогатях - като отворя очи ще съм в имението си на Малдивите, отпред ще е паркиран последен модел Пагани Зонда, а в леглото ми ще се извива пищна красавица. Да бе, нали, сигурно тъй ще стане

 37. 37 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 210 Неутрално

  А ще санират сградите си, когато забогатеят. Параграф 22.

 38. 38 Профил на jiffylube
  jiffylube
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Първо трябва да се уточни какво значи "забогатявам", защото има неразбиране и по този въпрос. Като цяло беден човек може да стане относително по-богат единствено ако осъзнае какво може да прави с ресурсите, които притежава (ако притежава), включително (за някои единствено) интелектулния си ресурс. По принцип в много редки условия при монетарна система, която съществува това може да стане лесно. До известна степен Плевнелиев е прав, че не става въпрос само за пари.. Само че и той си дърпа само към собствената подопечна област със сгради и магистрали, при все че говори за интегриран подход и генерална стратегия.
  Истината е, че трябва да се стимулира прилагане на елементарни идеи във всяка една област, които могат да улесняват системите както в държавната администрация, така и в бизнеса. Затормозени йерархични системи с трудности при вземане на елементарни решения до никъде не могат да доведат. БАН може да свърши толкова много работа със същия ресурс, който използва сега, нужни са само някакви задания, които да получи и по които да работи... Елементарни идеи, които трябва да се стимулират, и от други държавни структури, и за подпомагане на отделни стратегически сектори и т.н.

 39. 39 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Росене, Росене и ти яхна метлата на телешкия оптимизъм, бе бате. Хората са се сетили да си санират жилищата и без теб. Ама без план и хаотично. Вижда се по изкърпените блокове навсякъде. Сега като предлагате 50 % финансиране от фондовете да не си мислите че тия с изолираните апартаменти ще се навият да я вършат тази работа втори път ? Ама без тяхно съгласие, няма начин целия блок да получи съфинансиране, понеже програмата изисква съгласие на всички без изключение. Па и като за начало имаш едни 65 млн. в министерството - таман за 65 блока

 40. 40 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Считах Плевналиев за свестен и кадърен човек но се оказва обратното.Боже такива мисли може да ги роди само празна глава .Народа правилно е казал с какъвто тръгнеш такъв ставаш,около Тиквата се раждат тиквета и кратуни.Време е вече за едно истинско текме,по гърбавите некадърници.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 41. 41 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Когато забогатеят българите няма да живееят в тез сгради.... няма мужда от саниране - това са хвърлени на вятъра пари...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 42. 42 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Санирането е енергийно ефективно само ако се санира цялата сграда, включително и общите й части.

  :-)
 43. 43 Профил на jiffylube
  jiffylube
  Рейтинг: 429 Неутрално

  добавка към 38..: Ама по принцип, когато някой разпределя и насочва към избрани джобове, и идеи и собствено осъзнаване не могат да ти помогнат..

 44. 44 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#40] от "омбре":

  Какво искате от комсомолски секретар само плямпания .

 45. 45 Профил на luckanova
  luckanova
  Рейтинг: 426 Весело

  Йес! Богата съм! Санирах си жилището,плащам си кредита за санирането. А като си изплатя кредита, ще си събера парички и за пенсия. Важно е аз да вярвам, че съм богата. Министър Плевналиев също ми вярва, остана сега и всички други да ми повярват.

 46. 46 Профил на grozd
  grozd
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Плевенлиев е тъп магистрален демагог - направо ми се повдига от мазния му глас и комсомолския му ентусиазъм.

 47. 47 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Като няма хляб -яжте пасти.

  Росен Плевнелиев.

 48. 48 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Плевналиев го питайте колко сгради е санирал той лично че да спастри толкова парици че да му стигнат да си купи 10 декара лозе в Швейцария барабар с вилата?

  Пълни глупости говори тоя човек.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 49. 49 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 688 Разстроено

  До Джулиан Асанандж, основател на Уикилиикс

  Г-н Асандж, кажете моля, от къде се източват повече пари в България! От енергетиката или от строителството? У нас няма кой да каже. Всички разчитаме на Вас.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 50. 50 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2824 Весело

  До коментар [#47] от "Дива селянка":

  Вместо да мърморите бягайте на опашката за европейски пари за саниране защотото и този филм ще го има тази година. Ако само мърморите, а европейските пари стоят неусвоени няма как да я прокопсаме. Все ви е млякото горещо, ту пък друго нещо.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 51. 51 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#50] от "emil_":

  Дреме ми. Аз съм си направила изолация на триетажна къща. А тя е само на 6 години.Ще чакам аз неграмотници да ми обяснят кое как.

 52. 52 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 636 Неутрално

  М-даа...Роско пак бръщолеви...Като за начало ще забогатеят едни "наши фирмички" които се занимават със санирането..А иначе редовият гражданин ще трябва да изплаща кредити..да речем 10 години-през които ще бъде по-беден..после 10 години ще си връща загубеното за тези първи 10 години чрез спестявания...Значи след 20 години ще бъде на кота Нула...ох, забравям че ще трябва и да се газифицираме..та значи още 20 години по този цикъл..Всичко е наред-след 40 години ще започнем да забогатяваме..хахаха...Та това е истината..не че съм против саниране и газифициране-просто ви обяснявам, че всичко ще е на вашата гърбина.. Чакай малко...Ама то май половината сгради ще бъдат за събаряне след 40 години.. Тъй че и това ""забогатяване" ще се отложи.. Важното е едни лозунги да има... То добре, че време му остана на Росенчето да се изкаже и по този въпрос, че до вчера се жалваше, че така бил потънал в работа с магистралите..съжалих го.. /Между другото спомена ли кога ще слага налозите- за минаване по магистралите??..веднага след изборите или от догодина?? Или този въпрос му е на "заден план"...хаха.. голям смешко е, истина ви казвам..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 53. 53 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Росен Плевнелиев: Българите ще забогатеят, когато санират сградите си" - аааааахахахахахахахаха.за малко да падна от стола...Какви са тея глупости бе хора? Тоя знае ли колко струва "санирането" на една сграда? И на кои сгради? На тези дето живеят пенсионери с пенсия 130лв, щото в Родината само те и ще останат... Аз имам едно решение на проблема - връщане на Крумовските закони, 10% от българите ще са с по една ръка,а политиците и без двете. Крадлива сган!

 54. 54 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#48] от "Десен":

  "да си купи 10 декара лозе в Швейцария барабар с вилата?"

  Десен, ако имаш такава информация пиши до Биволъ, пиши до Дневник, дай по-конректна информация. Слуховете и клюките от кварталната кръчма ги пази за КВАРТАЛНАТА КРЪЧМА.

  Естествено всички четат тъпото заглавие на новината, като не обръщат никакво внимание на КАЗАНОТО.

  "Иновациите не се случват на парче - не може без интегриран подход. БАН и университетите, и кадрите трябва да са в услуга на икономиката, смята още Плевнелиев."

  Не е ли така?
  Глупаво ли е изказването на Плевнелиев?

  Казаното от него е като част от "седмия иновационен форум", а не форум "ЗАБОГАТЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИНА, ЧРЕЗ САНИРАНЕ НА БЛОКОВЕ".

  Мислете малко, знам че е сложно, имайки и предвид че явно сме много тъпа нация.

  [ Място за вашата реклама ]
 55. 55 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 636 Неутрално

  ....То добре, че време му остана на Росенчето да се изкаже и по този въпрос, че до вчера се жалваше, че така бил потънал в работа с магистралите..съжалих го.. /Между другото спомена ли кога ще слага налозите- за минаване по магистралите??..веднага след изборите или от догодина?? Или този въпрос му е на "заден план"...хаха.. голям смешко е, истина ви казвам..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 56. 56 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  До коментар [#11] от "Dehumanizer":

  "Търси ги тия пари при комунистите, те опразниха пенсионните фондове."

  Боже какви наивници има в България? Естествено че ги опразниха. И сега какво да печата пари ли Плевнелиев?

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 57. 57 Профил на alkash1o
  alkash1o
  Рейтинг: 195 Весело

  До коментар [#6] от "merkel":

  Да ти имам МИЛИЦИОНЕРСКАТА простотия и наглост !...
  В целия този тъп ферман, който си копирал/а от флашката, дадена ти от централата на ГЕРБ , естествено си пропуснал/а НЕПЛАЩАЩИТЕ 70 000 милиционери , 45 000 зелени чорапки и към 250 000 държавни чиновници, които мъкнем на гърба си и са се впили като пиявици в снагата ни!...
  ХАЙДЕ НЕ НА НАС с тнези МИЛИЦИОНЕРСКИ НОМЕРА !

  МИСЛЕЩИТЕ Читатели на дневник са по-интелигентни не само от тебе , не само от инструкторите ти , но и от цялото ГЕРБ накуп ! ...
  И ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ , КОЙТО С УДОВОЛСТВИЕ ХРАНТУТИ ЦЯЛОТО МИЛИЦИОНЕРСКО-ФАТМАШКО ПАСТВО

  Проектът "Бойко": http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=360
 58. 58 Профил на petkan
  petkan
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До # 11. Напълно съм съгласен с това. Ние сме работили по 40 години, а че пенсионните фондове са изядени, това не е по наша вина. А що се отнася до санирането, това, което се прави в момента не е саниране. Трябва да се заздравят връзките между панелите, което не се прави. Топлоизолацията няма да предпази сградата от рухване. Просто някои фирмички си въртят далаверките под крилото на правителството. А Плевнелиев им е ПР.

 59. 59 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#9] от "merkel":
  "... След саниране се спестяват по 30% от разходите за ток и парно. 30% на домакинство по-ниски сметки за ток и парно ще се отразят добре на всяко семейство."
  Да де, по принцип... Щото като им паднат печалбите на ония ми ти холдинги с 30%, мислите ли, че няма да включат в цената компонент "доставка до санирано жилище", примерно...


 60. 60 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Е, аз като си го санирах, да не би, аджеба, да съм забогатял?! Тия изперкват повсеместно!

 61. 61 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Надай се куме на пияна жена.

 62. 62 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 836 Разстроено  При все моето най-искрено уважение към г-н Плевнелиев, трябва да призная, че ако наистина е казал "Няма пари за пенсии, защото първо трябва да ги изработим." направо може да се считал, че вече говори не като "експерт-министър", а като "политик-министър", какъвто отрича да е!

  Всеки на възраст около неговата, а и малко по-младичките, знаят защо сега няма пари за пенсии, след като навремето обединиха/ премахнаха едни фондове. Отделно - работещите сега не изкарват парите за СвОИТЕ пенсии, нали, г-н Плевнелиев?!

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 63. 63 Профил на alkash1o
  alkash1o
  Рейтинг: 195 Разстроено

  До коментар [#35] от "Yard":

  Ами ... ЛЪЖЕШ СЕ !
  И в лъжите си като разместваш цифрите дали някой ще ти повярва ?
  ИЗЛЪГАХТЕ го този народ преди 2 години , две години непрекъснато ЛЪЖЕТЕ и си мислите,че непрекъснато ще го лъжете ...
  Но и най-тъпият започва да поумнява, когато гладът си не може да задоволява ...
  ЗАПОМНЕТЕ ТОВА , малроумни ГЕРБЕРЧЕТА !!

  Проектът "Бойко": http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=360
 64. 64 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 384 Весело

  До коментар [#13] от "marquis":

  "Шевролет Aveo тук сега е 20 990 лв. дори в разгара на кризата (Бе над 24 000 преди година), в Москва струва 6 000 долара."

  Нека да проверим само това твърдение :
  http://www.chevrolet.ru/avtomobili/aveo/aveo-sedan/
  Средна цена на Шевролет Aveo - около 400 000 рубли.
  Валутен Калкулатор http://www.investor.bg/rates
  Какво получаваме ? - 19 600 лв. или 14 200 долара.
  Ако случайно върнем и стария си автомобил :
  http://www.chevrolet.ru/specialnye-predlozhenija/specialnye-predlozhenija/specialnye-predlozhenija8.html
  Ще ни намалят от цената още 2450 лв. или 1700 долара, което прави 12 500 долара.

  Блажени са верующите.

 65. 65 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#64] от "shogun":

  авторът го е писал това около времето когато тиквата беше само кандидат за премиер - 2008 година, май, т.е. поста е универсален - който дойде на власт те клати, независимо от цената на определена марка коли от "народния" сегмент.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 66. 66 Профил на dudo
  dudo
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  От тази статия става ясно, че не е статия. Нищо не се разбира. Нещо гнило има. Не може толкова тъпо да се изкарва изказването. Ехооооооо, Дневник, получавате минус за зле представени факти. Все едно излиза, че клепате Плевнелиев. Пуснете цялото изказване като текст, па да видим, а?

  Дудо ви обича!
 67. 67 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#65] от "marquis":

  Писал го е края на 2009та, и постът не е универсален, а измамен. Само се засилва всеобщото убеждение, че в БГ всичко е много по-скъпо от по света, което са пълни измислици. В БГ всъщност е евтино и тепърва ще става по-скъпо и като се замисля за ВСЕНАРОДНОТО МРЪНКАНЕ, което предстои направо ми прилошава.

 68. 68 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Ту ви млякото горещо, ту пък друго нещо.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 69. 69 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#67] от "shogun":

  спокойно, има ръст на мрънкането, който когато бъде подминат се случват неща като през 1876. Лошото е, че след това, обикновено идват или руснаците или Костов, което според някой, които експлоатират престоя му в Кременчук\ли беше\ си е същото.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 70. 70 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "ban":


  САНИРАЛ СЪМ за моя сметка преди 7 години.

  Пре'бах се !!

  Плевнелиев е виновен.


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 71. 71 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 688 Неутрално
  До коментар [#4] от "Irina":Браво на Росен Плямпалиев

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 72. 72 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Гневно

  Този глупак , да е видял някой , който да е заситил глада си след като е преминал от марули на лапад???

 73. 73 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Плевнелиев най-добре да си ходи в Германия, боже защо всички "успяли" емигранти се връщат в БГ, ужас. То не бе Малкия Мук, Милен Велчев, Царя, Дянков, Плевнелиев.

  икономист - неграмотник с диплома
 74. 74 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  До коментар [#72] от "kimba3":

  Кимба, иди да садиш марули ако ти се ядат марули лишенец такъв. Иначе ще си седиш на лапад. Ти каквото ядеш не е на Бойко задължение да ти го осигурява. Неговото задължение е да ти опазва марулите ако си насадил. Същото се отнася за всички останали мърморковци. Хайде нали искахте капитализъм. Преди имаше рекет и разграбване. Сега са сведени до поносими граници. Остава само да си размърдате задниците.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 75. 75 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#6] от "merkel":
  "Липсата на тия хора в бюрата по труда говори само едно - масово са минали в сивия сектор...."
  ...
  Тц, ...Меркель, ....а на бас, че към края на годината правителството пак ще иска да се удължи срока за пререгистрация на фирми. Най-големият страх на правителството е тези хора да не се появят в бюрата по труда. Хора с малки фирмици и с отдавна замразена дейност. Дупката в бюджета ще стане Бермудски триъгълник, ....да знаеш!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 76. 76 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Българите ще забогатеят, когато санират сградите си."
  ...
  Тц, ....и когато всички увием къщите си, ....ако ще с 1 метър ипиеси и експиеси, ...пак ще плащаме общо всички най-малко толкова за ток и топло, ...просто ще потребяваме по-малко на по-висока цена, ....подписвам се с две ръце под това!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 77. 77 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Гневно

  До # - 74- А бе наивник нещастен , от какво по - точно те е защитил Бойко Тиквата по време на управлението си???
  От точенето на ДДС???
  От сивата икономика ???
  От българската МАФИЯ ???
  Ти тъп ли си , или само глупав ???

 78. 78 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#73] от "tel_112":
  Плевнелиев успял емигрант!?!? ...Хих, че доколкото знам, той е участвал в една фирма в Германия, ....и то май била австрийска, ....и тя взела че ....фалирала!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 79. 79 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#72] от "kimba3"Препоръчвам ти да минеш на филии с мас,така след време може и да станеш премиер,кой знае.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 80. 80 Профил на gvalchanov
  gvalchanov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ще забогатеят, ама друг път.

 81. 81 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  И да се чудите и да не се чудите - в Германия де що има сграда е санирана и то с дебела изолация. Едва ли са го направили защото са по-глупави от нашия министър.

 82. 82 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Весело

  До # 79 - омбре - благодаря , ще опитам и тази диета , след като и олиото стана лукс , та почнахме като при социализма да го копуваме наливно за по- евтино...

 83. 83 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Любопитно

  До #81- Направили са го , защото имат по-честни от нашият министър.Ти наистина ли не можеш да загрееш чии фирми ще спечелят обществените поръчки за санирането , с какво качество и на каква цена ще ги изпълнят , или си забравил приличащото на Дунавската хълмиста равнина цариградско???
  А може би и ти си от тези които ще си оближат пръстчетата от поредната далавера на строителната МАФИЯ???
  Да си видял в България вкаран в затвора министър , кмет , общински съветник , шеф на фирма , за компрометирана обществена поръчка ??? Не, нали ??? Как тогава да вярваме на следващите лъжци и манипулатори , като Боко Тиквата и Плевенлиев , които отново се опитват да правят с чужда пита , майчин помен ?

 84. 84 Профил на Хесапов
  Хесапов
  Рейтинг: 8 Гневно

  Санирането, така както е замислено сега не може да донесе възвращаемост в разумен срок. Певнелиев го знае това много добре. Идеята на цялата процедура е да се уредят, както обикновено няколко ЛИЦЕНЗИРАНИ фирми за това. Същата е схемата в закона за етажната собственост, който изисква технически паспорт на всяка сграда. Тези които не знаят за какво става дума да си отбележат, че въпросния паспорт се прави пак от няколко ЛИЦЕНЗИРАНИ фирми, срещу много сериозни пари. Примерно в един жилищен блок от четири входа и осем етажа, с три апартамента на етаж това прави по около 300-500 лв на апартамент...и така ще можем да се снимаме с една дебела ппака ненужна хартия, баз полза за нас...
  ...Така ББ е отличник пред Европейската комисия, парите за саниране са усвоени, данъците платени, подкупите дадени...Става дума за огромни пари, които трябва да бъдат измъкнати от гражданите, без абсолютно никаква полза за нас!

  Хесапов - герой на нашето време
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK