Митрева: ГЕРБ спусна списък с имена за шефове в НОИ

Около 300 служители на НОИ изпратиха със ставане на крака и ръкопляскания подалия оставка управител на институцията Христина Митрева.

© Георги Кожухаров

Около 300 служители на НОИ изпратиха със ставане на крака и ръкопляскания подалия оставка управител на институцията Христина Митрева.Имаше списъци с имена от местните структури на ГЕРБ и много голям натиск за назначаване на директори за регионалните управления на социалното осигуряване на хора без необходимата подготовка". Това заяви на прощалната си пресконференция Христина Митрева, половин час след като парламентът прие оставката й като управител на Националния осигурителен институт.


Тя обясни, че въпреки напрежението всички са се явили на конкурси с "ясни и открити правила". В резултат на това само четирима от предложените от управляващите 17 кандидати са се представили на ниво и са били назначени. Назначенията на директорите беше сред най-често споменаваните неофициални мотиви за натиска от премиера Бойко Борисов за подаването на оставката на Митрева през последните дни.


Пред няколкостотин служители на НОИ, представители на работодателите и синдикатити, събрани в киносалона на институцията, тя каза, че от два месеца министрите на финансите Симеон Дянков и на труда Тотю Младенов я държали в изолация, което направило оставането й на поста невъзможно. Тя отхвърли обвиненията, че е виновна за неправилното планиране на приходите в бюджета на Държавното обществено осигуряване, което беше формалният повод за искането на оставката й. Изказването й беше многократно прекъсвано от ръкопляскания.
НОИ не може да е единствената институция, която да понесе цялата отговорност за неизпълнението на приходите. Аз няма да поема тази вина, защото тя не е състоятелна, каза Митрева и добави, че "актюерският екип на НОИ е може би най-добрият в държавата". Тя добави, че завишаването на приходите е резултат от "прекалено оптимистичната макрорамка" на бюджета, която се прави от Министерството на финансите. Много скоро ще тръгне друга дискусия и тя няма да е за това, че планът за приходите от осигуровки е завишен, с което е подведено правителството или Министерството на финансите, а че неизпълнението им е следствие от положението на икономиката и пазара на труда, което ще се отрази и върху по-ниската събираемост на данъците, прогнозира Митрева.


Въпреки атаките срещу нея от шефа на НАП Красимир Стефанов, тя каза, че най-важно е "доверието на институциите" и добрата координация с приходната агенция, министерствата на здравеопазването и на труда, здравната каса и всички други ведомства.


Митрева разказа, че вчерашният й разговор с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков е бил "много кратък". "Той се опитваше да докаже, че ние носим вина, а аз му казах, че всичко идва от макрорамката". Тя добави, че Дянков й дал да разбере, че изпълнителната власт ще продължи да я държи в изолация, което ще навреди на НОИ. "Предложих му да седнем да смятаме – аз срещу целия му екип. Той не отговори, а аз му казах довиждане", разказа Митрева. Тя добави, че заедно с актуализацията на държавния бюджет през 2010 г. е било редно да се коригират и числата в бюджетите на осигуряването и здравната каса.


Христина Митрева многократно благодари на колегите си от института. "Каквото съм постигнала, съм го постигнала благодарение на вас". "Имате голям капацитет и аз ви вярвам. Един човек влиза и си отива, но институцията остава и продължава да работи", каза тя с разтреперан от вълнение глас и сълзи в очите. "Продължава, ама как...", чу се глас от залата.

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Червените бомбички една по една гърмят! Рев , ужас и сополи!

 2. 2 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 861 Неутрално

  В статията се говори за гербовите бомбички!

 3. 3 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Те червените нека гърмят, ама проблемът е че се назначават кадри, дето ритат футбол или имат двойка на конкурса и трябва Фидосова с цялата си маса да се намесва и т.н. други примери безбройни из страната. Герб не назначават компетентни хора, това е проблемът.

 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2927 Разстроено

  ПРОФЕСИОНАЛИЗМЪТ няма цвят, но ПРОСТАЩИНАТА в държавата е професионална...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  "...прекалено оптимистичната макрорамка" на бюджета...неизпълнението им е следствие от положението на икономиката и пазара на труда, което ще се отрази и върху по-ниската събираемост на данъците, прогнозира Митрева

  Зад завесата на официалната статистика все повече прозира официалната тежка истина , дами и господа....

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 6. 6 Профил на monitoring
  monitoring
  Рейтинг: 488 Весело

  Дааа, неподготвен материал , а шефове искат да стават!Може!При ГЕРБ всичко е възможно.Бъди послушен и ще станеш началник!Верни на партията,верни на вожда!!

 7. 7 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 274 Любопитно

  На въпроса, вълнуващ всекиго - какво беше постигнато през 20-годишния преход и какво не, първият демократично избран президент Желю Желев отговори: „Каква я мислехме, каква стана".
  "Имаше списъци с имена от местните структури на ГЕРБ и много голям натиск за назначаване на директори за регионалните управления на социалното осигуряване на хора без необходимата подготовка". Това заяви на прощалната си пресконференция Христина Митрева, половин час след като парламентът прие оставката й като управител на Националния осигурителен институт.
  Хора от ГЕРБ са се опитвали да кадруват в агенция "Митници", потвърди шефът на ведомството Ваньо Танов в интервю за БНТ.http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3532031


 8. 8 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#7] от "lacho59":Общо взето, ако не беше толкова трагично положението, щеше да е много комично...
  Митрева разказа, че вчерашният й разговор с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков е бил "много кратък". "Той се опитваше да докаже, че ние носим вина, а аз му казах, че всичко идва от макрорамката". Тя добави, че Дянков й дал да разбере, че изпълнителната власт ще продължи да я държи в изолация, което ще навреди на НОИ. "Предложих му да седнем да смятаме – аз срещу целия му екип. Той не отговори, а аз му казах довиждане", разказа Митрева. Тя добави, че заедно с актуализацията на държавния бюджет през 2010 г. е било редно да се коригират и числата в бюджетите на осигуряването и здравната каса.


 9. 9
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:43 на 18/05/2011 от неговия автор.

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3136 Весело

  ... "Предложих му да седнем да смятаме – аз срещу целия му екип. Той не отговори, а аз му казах довиждане" ...

  Малиййй!
  Ако наистина е било така, то тази си е направила яка пишка с чиновничето ...

 11. 11 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#7] от "lacho59":
  Преход ли?
  Спомнете си началото на т.нар. преход, който все още продължава, независимо какво ви казват социолози, политолози и политици, и няма да свърши докато страната продължава да бъде в ръцете на бивши партийни секретари и комсомолски дейци, както и офицери от ДС и техните наследници....

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 12. 12 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Достоен отговор,"довиждане".

 13. 13 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1235 Весело

  До коментар [#1] от "partakesh":
  Митрева бе назначена от Боко за шеф на НОИ.
  Дигай си партакешите

 14. 14 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#4] от "АБЪВ":
  До коментар [#11] от "Манолов":
  Некадърни, прости и алчни хора нахлуха на всички нива в управлението. Партията на управленската немощ и мениджърската несъстоятелност, се изроди в Партия на простотията и арогантността. Да си интелигентен човек днес в страната ни означава да се чувстваш лично засегнат, лично обиден, лично разстроен, лично паникьосан от интелектуалните, умствените, професионалните и моралните „качества” на първите лица в правителството и парламента! Малко, много малко са способните, образованите и възпитаните хора у нас, които да не изпитват стрес, страх и срам от езика, поведението, маниерите, плоските номера и тъпите хватки на формалните неформални и неформалните формални първи партийни и правителствени ръководители…

 15. 15 Профил на simo
  simo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Бойко, Бойкооо, пенсионерката те тури в малкия си джоб. Как мислиш, дали тебе един ден така ще те изпращат хората с ръкопляскания при напускане??

 16. 16 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#14] от "lacho59":

  Е, нямаше начин да го изкажа колоритно като теб!
  Поздрави!

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
 17. 17 Профил на kuhar
  kuhar
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ееееех, г-жо Митрева, шапка ви свалям. С всичките кусури на НОИ, поне вие излезнахте с чест от този батак. Не се скрихте като плаха мишка, а изплюхте в лицето на мутрата тлъста храчка.
  Трябваше... само че, те, истинските нагли, не им пука. Оooo, дааа, както много правилно благодари председателката на Надзорния съвет на НОИ Асия Гонева на Митрева, за мъжеството и "да застава на амбразурата, когато тези, които по пол са мъже, се държат по начин, който не бих искала да определям".
  Еми аз ги определям - гейове!!!!

 18. 18 Профил на Reggie
  Reggie
  Рейтинг: 537 Любопитно

  Кога е бил проведен конкурсът ?

 19. 19 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Държавата е в състояние на разпад.
  НОИ сега кой ще оглави и защо и като какъв, с какви очи и каква подкрепа?
  Особено без идея и споменаване дори за каквото и да е реформа на пенсионната и осигурителна система?
  То ще е ясно отсега че следващия ще е същия като Митрева - ще дойде да си узакони неплатения отпуск и да си го прибере докато е на всласт а после - чао чао, уж с достойнство.
  Къде си ма, госпожо, дето си отиваш под овации уж?
  Къде ти е проекта за реформа?
  Аман от послушковци на крадливи тъпунгери обиращи парите ни.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 20. 20 Профил на ner0n
  ner0n
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Нищо ново под слънцето- на всички ни е ясно, че е точно така и че гербаджии правят тия номерца във всяка една институция.
  Както беше написал Ди Велт, герб управлява България като силова групировка.

 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Айде пак. Поредната, която като я уволниха пусна лайномета. Защо като е имало натиск, кадруване и "парашутисти", не си подаде оставката преди време и не се оплака, че те натискат и кадруват? Как да ти вярвам сега?

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#10] от "xm...":Не си е направила яка пишка с чиновничето,а с "икономическата мисъл " на Гроб.

 23. 23 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Вярвам й напълно! Ситуацията, която описва ми е много позната! Това са типичните методи на мутрите!
  Браво на Митрева за смелостта да каже истината!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 24. 24 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#20]
  "Както беше написал Ди Велт, Герб управлява България като силова групировка. "
  Аз питам защо като?
  По правилно е "Силова групировка ГЕРБ управлява България. "

 25. 25 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Весело

  Ритайте футбол може да станете министър а ако стоите на кръстовището се оглеждаите за колата на ББ

 26. 26 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Е, какво излиза? Че жената е по-мъж и от мутрата и от финасовия му министър.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 27. 27 Профил на Дилбер Танас
  Дилбер Танас
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Взеха си беля с тази инатлива бабичка! Още като я видях, разбрах че е скрита лимонка

 28. 28 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Премиерът Бойко Борисов определи като нахалство твърдението на освободения управител на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева, че върху нея е оказан политически натиск, за да си подаде оставката. Тази оставка е депозирана, защото беше необходимо, каза пред журналисти в Пловдив премиерът. Борисов посочи, че от 28 дирекции в НОИ, само четири се оглавяват от членове на ГЕРБ. Останалите 24 са хора на тройната коалиция. „Аз питам за това кой назначи другите 24 и на кои политически партии са членове те”, каза Борисов. Той изтъкна, че днес от изказването на Митрева е разбрал този факт и никога досега не е говорил с нея по никакъв въпрос, освен когато е поискал да спре хонорари за 30 000 лева, които служители на НОИ са щели да си поделят. По думите на Борисов този факт красноречиво говори, че партия ГЕРБ не е правила чистка по политически причини. В момента обаче политическата отговорност носи единствено партия ГЕРБ и съвсем логично е тези 24 шефове на дирекции на НОИ да са блокирали работата досега, каза Борисов. Той бе категоричен, че ревизия на дейността на НОИ ще има. Министърът на финансите Симеон Дянков допълни, че още през месец октомври, когато е подаван бюджетът на НОИ, е било ясно, че той е нереален и влиза в реален дефицит и тогава е станало ясно, че институт трябва да има нов управител.

 29. 29 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Весело

  Дянков допълни, че още през месец октомври, когато е подаван бюджетът на НОИ, е било ясно, че той е нереален и влиза в реален дефицит и тогава е станало ясно, че институт трябва да има нов управител.


  да ама Дянков е внесъл бюджета .

 30. 30
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:10 на 18/05/2011 от неговия автор.

 31. 31 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тази женица е меко казано нахална!!! Когато е взела 31 000 лв за неползван отпуск си е мълчала, а когато я гонят говори.Децата и внуците на партизаните от БСП, които за нищо не стават още си стоят на сладките държавни служби, на които нищо не се работи и си вземат тлъстите заплати и бонуси.Някои райони на България са изцяло натъпкани с ДПС-ари и обезлюдени.Никъде не се вижда ГЕРБ да е правил политически чистки, а трябва!!!

  treasurer
 32. 32 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#28] от "kento":
  Бюджетът на Националния осигурителен институт е част от консолидирания бюджет на държавното обществено осигуряване, който на основание чл. 19, ал. 1 от КСО се приема от Народното събрание със Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване и действа за срок една календарна година. Държавното обществено осигуряване е обект на държавна политика, която на основание чл. 32 от КСО министърът на труда и социалната политика разработва, координира и провежда държавната политика по държавното обществено осигуряване. Но управлението на държавното обществено осигуряване (ДОО) е възложено на Националния осигурителен институт (НОИ) - чл. 33, ал. 1 от КСО.От разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване, а именно - чл. 30, ал. 2 , чл. 33, чл. 34, т. 2 и чл. 37, ал. 1 и 2 от КСО , се налага правният извод, че управителят на НОИ не е орган на изпълнителната власт, нито ръководител на ведомство, непосредствено подчинено на Министерски съвет. В текста на чл. 33 от КСО , изрично се казва, че Националният осигурителен институт, осъществяващ управление на държавното обществено осигуряване, отчита своята дейност пред Народното събрание. Също така в чл. 37, ал. 1 от същия закон е посочено, че управителят на НОИ се избира от Народното събрание за срок от четири години.

 33. 33 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Гневно

  До коментар [#14] от "lacho59":

  Д"а си интелигентен човек днес в страната ни означава да се чувстваш лично засегнат, лично обиден, лично разстроен, лично паникьосан от интелектуалните, умствените, професионалните и моралните „качества” на първите лица в правителството и парламента! Малко, много малко са способните, образованите и възпитаните хора у нас, които да не изпитват стрес, страх и срам....."

  Пич, знам колко ми е образованието и не знам за възпитанието, макар че се старая, но при вида на гореизброеното, не изпитвам нито срам, нито паника, нито лична обида.
  Да ти кажа ли какво изпитвам? ГНЯВ!!
  Гняв в чистата му форма. Гняв, че избраните с толкова вяра, не се посвениха да се изгаврят по такъв калташки начин с нея. Гняв към тези, които създадоха целия този проект, гняв към самозаблудата им, че са безсмъртни и са женени за властта докато смъртта ги раздели.
  Гняв към лековерието и късата памет на всички, които си затваряха очите за очевАдното минало на всички мутри в правителството и по-големите мутри ЗАД тях.
  Гняв към търпението и овчедушието ни, което не ни позволява да излезем на улицата. Гняв към всички, които предпочитат бягството пред сражението.
  И още ей такива едни неща.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 34. 34 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#21] от "daniel_defoe":

  Ами не. Направила е единственото правилно и достойно нещо, в тази ситуация - ПРОВЕЛА Е КОНКУРСИТЕ СПОРЕД ЗАКОНА И ПРАВИЛАТА.
  След което с достойнство си понесе последствията и не си замълча като ...... за причините, поради които я уволниха.
  За което шапка ѝ свалям.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 35. 35 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 274 Неутрално
 36. 36 Профил на lacho59
  lacho59
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#33] от "rapidfire":
  Гневете се, но не грешете
  Ако някой ви заяви, че това, в което вярвате, е пълна глупост; ако някой настоява, че не сте прав в убежденията си, че нямате основание да се чувствате така, както се чувствате; ако някой е убеден, че по-добре от вас знае как да си гледате работата или да живеете живота си, дразните ли се? Аз ­ да. Гневът се разпалва в мене и ме подсеща, че не съм кой знае колко по-различна от разлаяно куче или настъпена змия. Но мога да бъда. Ако поискам. Гневете се, но не грешете; слънце да ви не залязва гневни; нито давайте място на дявола... ­ казва св. апостол Павел ­ Всяко огорчение и ярост, гняв, вик и хула да бъдат далече от вас заедно с всяка злоба, но бивайте един към другиго добри, състрадателни, прощавайте си един другиму, както и Бог ви прости в Христа" (Ефес. 4:26, 31, 32).
  http://www.pravoslavieto.com/docs/gnevut.htm


 37. 37 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Весело

  Ами професията ми е такава, че всички по цял ден ми дават акъл как да я върша, а когато я върша както трябва ме наричат глупак.
  Еми съдба.
  А с бога на примирението, с другата буза, си нямам работа и не искам да имам. Това е вяра за роби.
  Достойнството не е нещо, което идва когато го можем или ако го поискаме. Или го има, или го няма. Всяко негово потъпкване трябва да води до гняв.
  В чистата му форма. И никога не може да е грешка.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 38. 38 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 754 Неутрално

  "Предложих му да седнем да смятаме – аз срещу целия му екип. Той не отговори, а аз му казах довиждане"

  РЕСПЕКТ !!!

  Спирам да плащам осигуровки за продънения бюджет на Хер Флик!!!

 39. 39 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Поради насраното положение да си слушкаме
  " СВЕТЛЮ енд дъ Ледежндссссс"

  Това е жена ми ела ми го фани!
  Минах я през лани ела ми го фани!
  сама ли си ани ела ми го фани!
  а не си ли сестра ми ела ми го фани!

  Все хора отбрани ела ми го фани
  Наградите грами ела ми го фани

  ....
  Та така !!!
  Поздравявам здравомислещите хора в България с

  ЧЕ.РЕ.МЕ.

 40. 40 Профил на Чиста Вода
  Чиста Вода
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ИдиотоУстойчиви хора, моля коментирайте :
  "Митрева е предложила на вицепремиера Дянков да седнат и да смятат, като е изразила готовност да се изправи срещу целия екип на финансовото министерство." ???
  Питам:
  1.Приключил ли е НОИ?
  2.Да спрат ли хората да чакат пенсиите си?
  3.Дали не следва изясняване кой и защо е похарчил парите за пенсиите?
  4.Има ли някой, който още не е разбрал защо "освобождават" Митрева? Заради бъдещия ни премияр/помиер, дянков, за да му избършат насрания задник, щото тотално е омазал бюджетната макрорамка.
  5.Има ли още някой, който да харесва борисов и дянков?

  Уважавай старостта, тя е твоето бъдеще.
 41. 41 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 480 Неутрално
 42. 42 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Много е лесно да се заканваш, че ще победиш Дянков на сметки! Тази ако знае толкова да се състезава с някой петокласник, а не да търси лекото.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 43. 43 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Неутрално
  Бабето е объркала сметките и "гърми".


  "Бабетата" във форума голяма жалейка му дръпнаха.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 44. 44 Профил на Aman
  Aman
  Рейтинг: 541 Неутрално

  ГЕРБ - втори мандат няма да видите!!!!!!!

  Управлението ви е повече от шизофренично!!!!!!!!!

  "Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба" Уинстън Чърчил
 45. 45 Профил на skarlet1
  skarlet1
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#3] от "mrakogor":
  ГЕРБ означава НЕКОМПЕТЕНТИ.

 46. 46 Профил на skarlet1
  skarlet1
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#42] от "др. Иванов":

  Дянков не е критерий за капацитет, категорично. Всеки средно статистически икономист, може да види продънената хазна и неправилната политика на ограничаване на доходи на това правителство с любезното съдействие на Дянков. Няма нормална икономика, която в кризисни моменти да вдига осигурителната тежест и съвсем да накара бизнесът да се задъхва. Нужни са коренно различни механизми. Ама не, давай да пълним бюджета от празните си джобове. Това не е нормална политика, а срам за управляващите.

 47. 47 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#29] от "bokko": На мен ми беше ясно , че НОИ ще бъде в дефицит още преди 3 години. При първото интервю, преди още да му предложат да стане финансов министър, Дянков заяви , че ще намали осигурителните вноски. После го направи , после се наложи да го вдига , трудно и не напълно , а резултатът го виждаме .

 48. 48 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 978 Любопитно

  До коментар [#47] от "ahasver":И на мен не ми е гот да плащам на ен брой работници повече осигуряване,но за съжеление ,това е единственият път за излизане от ямата изкопана от най-крадливото правителство в БГ историята-гоцевата тройка бандити.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 49. 49 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Време е!
  Колайдера Бг ще гръмне. Критичната маса нараства.Мутренските прийоми са запалката. Те затова не промениха ЗДС, КСО и ЗМВР и ЗО, защото им трябват силоваци.
  Как няма да е празен бюджета на МОИ, когато държавата не внася нищо, 1 млн цигани също?Тези групи общоразходват най-много !

  apoloniy
 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  И ГЕРБ, и БСП са едни и същи. Едните са отрочетата на другите. Само дето се правят, че имат противни мнения. До сега ГЕРБ да са направили нещо различно от БСП!
  Крайно време е българския гражданин да разбере, че единствено Синята коалиция имат желанието, опита и компетентността да изведат България от блатото, в което ни вкарват вече три поредни правителства. Крайно време е българинът да престане да прави експеримент със собствения си живот и да избере единствените, които са направили нещо съществено през целия този така наречен "преходен" период!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK