Вълна от уволнения минава през властта - 13 за ден

Бойко Борисов

© Дневник

Бойко Борисов
"Смяната ми е промяна на конюнктурата и избор на една по-политическа фигура за критичния енергиен сектор."
Марий Косев


"Косев не беше удобен на руснаците, но работа му не беше това, а да защитава българския интерес и той правеше това."
Трайчо Трайков пред Mediapool

В историята на кабинета "Борисов" 18 май ще остане като деня на оставките и уволненията. За няколко часа бяха освободени общо 13 души, като за оставката на шефа на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева се знаеше от вторник вечер.


Най-интересните рокади днес бяха на транспортния министър Александър Цветков и на зам. икономическия министър с ресор "Енергетика" Марий Косев. Другите уволнения бяха в агенции и в КАТ - София. Смените изглеждат без връзка една с друга, като само тази на Цветков се очакваше отдавна.

Трябват ми прагматици с поглед в бъдещето, а не философи.


Още двама души ще бъдат отстранени от правителството, докато стигна до София.


Бойко Борисов, премиер

Премиерът Бойко Борисов беше твърде пестелив на мотиви. Той обясни рокадите в министерствата с желанието да оптимизира работата с Брюксел и да й наложи по-високо темпо. Това със сигурност важи за транспортното министерство, където оперативна програма "Транспорт" изоставаше много сериозно и министър Цветков нямаше добър диалог с Брюксел.


Заместникът му, който отговаряше за нея - Ивайло Московски, поема поста. Днес правителството гласува и промени в Закона за пътищата, с които част от функциите на транспортния министър се прехвърлят на регионалния. Досега ведомството на Цветков беше против тази идея.


Причините за смяната на Марий Косев водят в друга посока - Москва. Той ръководеше работните групи за строежа на АЕЦ "Белене" и с "Газпром" за доставките. Косев днес опроверга и първоначалната информация, че е подавал оставка, и каза, че причината е "смяна на политическата конюнктура".


Той коментира пред "Дневник", че е възможно отстраняването му да е заради ядрения проект, но не може да го твърди със сигурност. Той отрече да е отстранен заради закона за възобновяемите енергийни източници, както твърдяха народни представители от управляващата партия.


За негов наследник беше посочен депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, зам.-председател на икономическата комисия в парламента. Пред "Дневник" Добрев каза, че в петък му предстои среща с икономическия министър Трайчо Трайков и тогава ще знае ангажиментите си, включително и по АЕЦ "Белене". Той не коментира каква е позицията му за изграждане на втора атомна централа.


"Косев определено не им беше удобен на руснаците, но неговата работа не беше да е удобен на тях, а да защитава българския интерес и той правеше това", коментира вчера Трайков пред "Медиапул". Преди време заместникът му пръв съобщи, че в групата за преговори от руска страна е шефът на "Лукойл България" Валентин Златев.


Самият икономически министър два пъти предизвика остра реакция от руската компания, позволила си безпрецедентна атака срещу член на кабинета. Единият път беше, когато Трайков поиска информация как "Лукойл" формира цените си, а след това с позицията му за договореностите за АЕЦ "Белене" и уволнението на шефа на НЕК, подписал ключово за преговорите допълнение.


Още в първия случай премиерът Борисов реагира срещу министъра си, което даде повод да се очаква евентуалната му смяна. След това обаче стана трудно Борисов да освободи Трайков, защото щеше да изглежда като под натиск от руската страна. Това прави днешното уволнение на Косев да изглежда като жест към Москва в седмиците преди ключовите преговори за финалния договор за строежа на АЕЦ.


Очевидно освобождаването на Цветков и Косев е било подготвяно през последните дни, защото веднага им бяха назначени заместници. Докато за шеф на НОИ явно няма единодушие в управляващата партия. Борисов нарочи Митрева за пенсиониране още преди седмица, тя подаде оставка след натиск от ГЕРБ, днес парламентът бързо я гласува, но до тази вечер нямаше наследник.


Останаха информациите за две кандидатури - отново на депутат от ГЕРБ, Светлана Ангелова, и на икономист с опит в социалната сфера. За част от другите промени може да се предположи, че са свързани и с предизборни назначения на свои хора.


Другите отстранени вчера бяха шефовете на Патентното ведомство и на комисията, атестираща университетите, и беше пенсионирано цялото ръководство на КАТ - София.


Заради първите две рокади, които станаха известни сутринта по време на заседанието на правителството, репортери звъняха по министерства с въпроса "а при вас има ли смени", а в кулоарите на парламента вървяха всякакви информации, които "уволняваха" от двама до шестима заместник-министри. Според непотвърдена информация в близките дни предстои още една рокада, отново от втория ешелон.


Попитан дали ще иска оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов, Борисов отговори, цитиран от "Фокус": "Няма, само ако той не си я подаде." Той не потвърди и слуховете, че ще има още оставки на зам.-министри. На редовното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ във вторник Борисов е съобщил, че ще махне транспортния министър, но не е посочил други. Въпреки това в ГЕРБ се заговорило, че ще има още отстранени, разказаха депутати.


Защо


Днес от пресцентъра на транспортното министерство разпратиха до медиите съобщение, в което като причина за оставката на Цветков са посочени "лични мотиви". "Мотивите за оставката ми са изцяло лични", това каза и самият той пред Би Ти Ви вечерта. Цветков беше категоричен, че напускането му няма нищо общо с БДЖ, и обясни: "В БДЖ нещата вървят добре, в момента там се прави реформа, каквато не е имало от двадесет години насам."


В отговор на въпрос той каза, че не се сеща за нещо, което евентуално да представлява интерес за прокуратурата. Депутати от ГЕРБ обаче още преди месец казаха неофициално, че срещу него тече проверка в Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и се чака резултатът от нея, за да бъде решена съдбата му.


Преди половин година в медиите се появи информация, че Цветков и няколко негови подчинени са разследвани за злоупотреби около проекта за изграждането на терминал за комбинирани превози на жп гара Драгоман.


Политици от опозицията също имаха информация за разработка в спецслужбата. Не е известно дали тя е приключила. Днес обаче вицепремиерът Цветан Цветанов каза "Александър Цветков не е представлявал интерес за службите" и отказа повече разяснения.


Оставката съвпадна с одобряването на промените в Закона за пътищата, които предвиждат създаването на национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти". Транспортното министерство възразяваше срещу промените, според които само министърът на регионалното развитие ще отговаря за разработването на дългосрочна стратегия за пътната инфраструктура.


Цветков имаше сериозни забележки срещу създаването на новата национална пътна компания основно заради дублирането на дейности с пътната агенция. Промените в закона трябваше да минат през правителството още на 16 март според министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, но станаха факт едва на 18 май.


От екипа на вицепремиера Симеон Дянков, който наблюдава работата на транспортното министерство, коментираха пред "Дневник", че не са доволни от работата на Цветков и от известно време смятат, че той трябва да бъде освободен. Многократно критики към действията му отправяха и депутати на управляващите.


Темата е била обсъждана неведнъж, разказаха за "Дневник" източници от ГЕРБ. Въпреки че от дълго време вървеше слух, че Цветков ще бъде махнат, а във вторник Яне Янев от РЗС го каза и открито, въпреки че ръководството е било предупредено, смяната му донякъде изненада ГЕРБ - депутати напомниха, че той многократно е устоявал на натиск за отстраняването му от различни посоки - и от министри, и от среди в управляващата партия.


"Животът не е съвсем честен"


По повод решението за освобождаването на Марий Косев икономическият министър Трайчо Трайков каза, че то е било съгласувано с него. На въпрос за причините за смяната му той заяви пред "Дневник": "Не искам въобще да акцентирам върху това, защото по-важното е, че трябва да се оценява хубавото, което е свършил, а той е свършил доста хубави неща." 


Оценката на Трайков е, че Косев е свършил много работа по управлението на големите енергийни проекти и по подготовката на законодателните промени, "но се натрупва напрежение". "Животът не е съвсем честен, но в името на общата работа трябва да се върви напред", каза пък Трайков пред "Медиапул".


Пред медията той каза още: "Косев определено не им беше удобен на руснаците, но неговата работа не беше да е удобен на тях, а да защитава българския интерес и той правеше това." Пред "Дневник" Трайков заяви, че е предложил на мястото на Косев депутата от ГЕРБ Делян Добрев.  Според Трайков той е един от най-качествените народни представители и включването му в екипа на министерството ще е от голямо значение за бъдещата работа в енергийния сектор.


Версиите на политиците в парламента за рокадите варираха от "породени от лобистки интереси" до "предизборно изпускане на парата и демонстрация, че Борисов дърпа всички конци". Левицата очаква оставките на министрите Трайчо Трайков, Мирослав Найденов и Нона Караджова.


Следващи рокади обаче нямало да отменят намерението им да поискат недоверие на кабинета. "Синята коалиция" пък се закани да иска гласуване срещу правителството заради "Белене". От "Атака" се възмутиха, че не са запознати с рокадите, и поискаха обяснения от премиера защо ги прави сега.  "Смяната ми е промяна на конюнктурата и избор на една по-политическа фигура за критичния енергиен сектор."
Марий Косев


"Косев не беше удобен на руснаците, но работа му не беше това, а да защитава българския интерес и той правеше това."
Трайчо Трайков пред Mediapool

Коментари (144)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 551 Весело

  Цветков отдавна трябваше да си тръгне, но на ББ не му е стискало или не е знаел как да го направи. Всички си знаеха за недостатъците на Цветков, само премиерът не. Голям майтап!

  Proud to be anonymous!!!
 2. 2 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Няма ли кой и Б. Б. да уволни?
  Всички българи ще бъдат доволни!

  www.berbenkov.hit.bg
 3. 3 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Гербаджиите отдавна трябваше да изритат всички комуняги от по важните държавни структори,Боко тиквата продължава да назначава само комуняги и сега,макар,че постоянно реве от тях

 4. 4 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  Малееее, ....по 13 парчета на ден! Ма КАТ не барайте, ...тоя път без тях няма да минете, ....в събирането на заместници по пътищата и кръстопътищата.
  пп: Хих, ....усмихвам се, ....само се усмихвам!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 5. 5 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#1] от "Джони Браво":

  Точно обратното - за смяната се знае от поне месец, явно са се подготвяли доста рокади, които да се извършат в кратък период, което е причината да се изчака до сега!

 6. 6 Профил на kaun_meloner
  kaun_meloner
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Видимо от последните две назначения - на професорите Б. Биолчев и К. Топалов - решаващи инструменти на научната и образователната политика попадат в ръцете на хуманитаристи, по-точно литератори. Че и двамата са от един и същи факултет в СУ, Славянски филологии (първият е специалист по славянски литератури, в частност полска, вторият - по възрожденска). Не знам доколко това е добре, но ми се струва доста неподходящо писател и литературовед да управлява фонда за научни изследвания...

 7. 7 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Сега е време за Цветан Цветанов:
  http://krlkirilov.blogspot.com/2011/05/7.html

  Кирил Кирилов
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3939 Неутрално

  Този неадекватен човек на снимката горе трябва да уволни първо себе си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:35 на 18/05/2011 от неговия автор.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 442 Разстроено

  "Косев определено не им беше удобен на руснаците, но неговата работа не беше да е удобен на тях, а да защитава българския интерес и той правеше това."

  Явно защитата на българските интереси винаги води до зла участ в българската политика, срам ме е от Бойко и хора като него..

 13. 13 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#8] от "dodge_ram":
  Много си е адекватен даже. Виж колко прилича на мен!

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 14. 14 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#5] от "nqma zna4ka koi":

  За какъв месец ми говориш, за това се говори и трябваше да стане от преди година. Ма на ББ не му стискаше.

  Proud to be anonymous!!!
 15. 15 Профил на kratuncho
  kratuncho
  Рейтинг: 388 Неутрално

  А бе аз ли съм тъп - нещо не хващам:
  - маха Цветков, защото не се оправя с европейските средства;
  - слага заместника на Цветков, който до сега е бил отговорен за усвояването на парите от Европа;
  - кой точно е за кртикуване, министъра, който не е сменил некадърния си заместник или боко, който е предложил министъра на Парламента;
  - между другото, зам. министрите се назначават от премиера ...
  Хич не съм му фен на Цветков, оказа се, че единственият вид транспорт, от който малко отбира - автомобилния, беше съпътстван от най-много скандали. Разкара маса специалисти по конюнктурни съображения, не възропта когато дянков обра парите на държавните предприятия в транспорта ... подмазвач, ама ония над него пак си го трясна - конюнктурно. Може и да не е подготвил концесиите по целесъобразност ...

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Aman
  Aman
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Няма друго правителство на България, което да си е позволило да сменя министри и зам.министри като носни кърпи.......... с повече от неясни мотиви. Така не се печели доверие и 2-ри мандат

  "Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба" Уинстън Чърчил
 18. 18 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Косев определено не им беше удобен на руснаците, но неговата работа не беше да е удобен на тях, а да защитава българския интерес и той правеше това", коментира вчера Трайков пред "Медиапул". Преди време заместникът му пръв съобщи, че в групата за преговори от руска страна е шефът на "Лукойл България" Валентин Златев.

  Мдаа, Боко, като един старшина на рота, си подрежда поверения му склад за вещево доволствие, че да посрещне руснаците на чисто. Златев и другите сиви кардинали на българската енергийна зависимост от Русия, потриват доволно ръце.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 19. 19 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Ами, малко са! Трябва всички да си ходят...

 20. 20 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Мдаа, цялата серия от уволнение си изглежда просто като активно мероприятие, отвличащо вниманието от разправата с Косев.
  Защото пречи за едни комисионни в стотици милиони. Евра.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 21. 21 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  "Косев определено не им беше удобен на руснаците, но неговата работа не беше да е удобен на тях, а да защитава българския интерес и той правеше това."

  Поради тази причина му резнаха тиквето.

  Да припомним все пак, че смяната в този ресор не е първа.

  "Марий Косев стана енергетик номер 1 на републкиката, след като замени Мая Христова като заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма Мая Христова. Той е назначен по предложение на министър Трайчо Трайков от 3 юни 2010 г., със заповед на министър-председателя Бойко Борисов.

  «Предложението се основава на необходимостта от по-ефективна работа в ресор „Енергетика",

  както по отношение на концептуалните стратегически задачи - Енергийна стратегия на Република България и политика в сектор „Възобновяеми енергийни източници, така и в организацията на енергийните дружества», се казва в официалното прес съобщение."

  Причината да махнат Косев? Сигурно, че е защитавал българските интереси, а не руските.
  "Косев разясни, че по време на разговорите му с ръководството на „Ростаом" през февруари в Москва, Златев не е бил в неговата делегация.

  Разговорите бяха започнали, вече имаше два или три часа преговори и той се появи доколкото схващам вероятно някой му е казал, може би президентът на руската държавната корпорация "Росатом" Сергей Кириенко или някой друг. Златев си има някакви причини да се появи, но в интерес на истината той не си е позволявал да се намесва в разговорите или да дава мнения, за мен беше по-скоро изненада, че се е появил на такива преговори, но доста сърдечно се поздравиха с Кириенко и в никакъв случай това не е официален или неофициален български консултант по преговорите за АЕЦ „Белене", обясни Косев.

  Ecrasez l’infâme
 22. 22 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  До коментар [#17] от "Aman":

  Трябва да си пълне ненормалник, за да почнеш работа с тези идиоти. Този стил ще вцепени още повече адниминистрацията. На всички равнища. Накрая ще си останат в една група Дянков, Цветанов и Танов. Не че няма да е весело. Направо ще е за роман на Кафка.
  Ония с картофите не го мисля. Там нещата са за друга психиатрия...

  Ecrasez l’infâme
 23. 23 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#17] от "Aman":

  Мммм.... Правителството на Костов?

 24. 24 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 546 Гневно

  "Косев определено не им беше удобен на руснаците, но неговата работа не беше да е удобен на тях, а да защитава българския интерес и той правеше това."

  Трайчо плю право в лицето на Жа-Боко с този коментар. Айде да видим сега какво ще каже картоф-експертът на републиката. Или може би нищо няма да казва преди да подпише договорите за Беля-НЕ. А електоратът отново ще гледа глупаво и ще плаща с поколения напред алчността на ненаситната си политическа класа. Честито

 25. 25 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#22] от "Graf":

  Да. Тя, администрацията отдавна не работи. Просто са в процес на изчакване, или по скоро бездействие. Защото опитат ли се да свършат нещо, и то не е в правилната линия/мисловна/ на Б.Б. веднага ще изгорят както тези днес.

  Тия управляващи, вече дори задминаха и тройната коалиция в малоумията си!

  П.С.: Ама много правилно си ги изредил тримата...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 26. 26 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  И покрай тези новини излезе съобщението, че кабинета е отпуснал допълнителни 4.6 милиона лева за Специализирания съд

 27. 27 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#26] от "stenli1":

  При тоя матрял в съдебната система, и 46 милиона да отпуснат - все тая. Макар че всъщност май не е все тая - просто едни хора ще усвоят маалко повечко парици.

 28. 28 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Това е началото на края на самовлюбеният пъпеш Бойко Борисов.От тук на татък който и да уволни,каквито и промени в кабинета да настъпят,краят на тази милиционерска шайка е неизбежен и се вижда дори и от слепците който ги избраха.

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1198 Весело

  Бойко Борисов - най-добрият министър-председател. Кара ги да работят яко и изстисква максималното!

  Бойко 2052!


 31. 31 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1366 Весело

  Браво, все така ударно да я карат! С тези темпове до края на годината може да свършат "калинките" от "дългата резервна скамейка" на ГЕРБ.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 32. 32 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1198 Весело
 33. 33 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 556 Неутрално

  рано е за анализи "защо", дневник. историята ни е научила, че Бойко и Цветанов днес кажат едно, утре решат друго, а после се окаже трето и все ние не сме ги разбрали.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#30] от "Wornoxmaniak":
  Уорни, срам нямаш и никаква връзка с реалността! Също като идола си Б.Б.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 36. 36 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1198 Весело

  „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”. ...

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#30] от "Wornoxmaniak":

  Не съм видял някой да се е счупил от работа,виж от рязане на ленти бая ножици се счупиха.А между другото,България може да влезе в рекордите на гинес с най късата магистрала в света,и същевременно най скъпата.

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 546 Весело

  До коментар [#41] от "Мани":

  За какво му е да го сменя, току-виж новия го повредил южно от кръста

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  До коментар [#30] от "Wornoxmaniak":

  София
  Анатомия на едно управление

  http://www.dnes.bg/sofia/2011/05/18/anatomiia-na-edno-upravlenie.119048

  Ecrasez l’infâme
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#28] от "Владимир Български":

  Можеш ли да обясниш мисловния процес, по който стигна до този извод?

  Като как няколко оставки са нещо невидяно в световната история, че и начало на край?

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#36] от "Wornoxmaniak":

  Уорни, колко и да се пенявите, нема смисъл или значение, вече

  Ще си го отнесете каквото заслужавате, още на тези избори есента. А ако изкарате още 2г. просто не мога да ви мисля...

  „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”. ...
  Те и НДСВ беха такива/с разни измислени юпита/, ма май нещо ми се губят от цялата схема...
  Натам сте тръгнали и вие, и връщане няма!


  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 50. 50 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1198 Весело

  До коментар [#49] от "drakar65":

  Шъ си прикааме есенеска!

 51. 51 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#48] от "Wornoxmaniak":

  Нещо ни бъркаш с родата си - тая дето тича и се прави на кон .

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1198 Весело

  До коментар [#52] от "stenli1":

  НДСВ-то къде одиш?

 55. 55 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  "Новият шеф Топалов е писател, драматург, преводач, бил е дипломат. Роден е през 1943 г. Първите коментари за назначението му бяха скептични, защото няма опит в управлението на финанси, нито е бил мениджър, нито областта, в която е работел, има нещо общо с проектите, които фондът одобрява."
  ...
  Е, ...нищо де, ...нямал опит, ...че с годините ще го добие, ...да не е като Гоцевите сенилни старци, ...млад човек е, ...сигурно има визия за развитието на фонд "Научни изследвания", ...и в следващите 20-30 години ще я реализира.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#50] от "Wornoxmaniak":

  Не и преди да е прекипело виното и да отточим самотока...
  Първо работата после приказките...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#40] от "Wornoxmaniak":

  Все они таланты, все они поэты...

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 61. 61 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1249 Любопитно

  До коментар [#49] от "drakar65":
  Тия на царА (по Боко) всъщност управляваха два мандата. Гербавите са се запътили въобще да не влязат в следващия парламент, ако не фалшифицират брутално изборите.

 62. 62 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  "Александър Цветков: Мотивите за оставката ми са изцяло лични"
  ...
  Ааа, ...не! - мислеше си Боко - Нищо лично, ...просто бизнес, ... с руснаците!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Поздравления за политическата воля г-н Борисов, но неаргументираното поведение под светлините на прожекторите, винаги вещае тежки последици за простосмъртните!
  Много премълчани истини, много ощетени хора и всичките мълчат и не могат да проговорят, само догадки и бръщолевения - това е като многото нелепи смъртни случаи напоследък на възлови играчи по различни звена...
  Някой си стягат куфарите, други костюмите, а трети тренират езика на фльонга за да им провърви или оживеят - странна работа?!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 551 Весело

  Сигурно си е тананикал ББ -
  На, на-а-а, на на на наа-на - 13 лалета, 13-ти ред и мястото заето на всеки мой... министър...

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  "Раз печки, раз кюнци" да не е подал и той оставка от форума в този фатален за мнозина гербери ден?!

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на kratuncho
  kratuncho
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#59] от "Wornoxmaniak":
  Опитваш се да подражаваш, почти успешно, на любимия вожд-слънце. Ама той е неповторим, също и мандата му е неповторим - няма да се повтори ...
  Дано и хората в БГ се научат да не си повтарят грешките ... иначе ще има да ... повтарят, че са зле ...

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#66] от "pc_none":

  Или:
  "А нам все равно,а нам все равно,
  Не боимся мы волка и сову.
  Дело есть у нас,в этот жуткий час,
  Мы волшебную курим трын-траву."

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Проблемът компир , не е в този или онзи - разни хора , разни идеали..Хората са различни..
  Проблемът е в това , че ТИ не си годен да преценяваш този или онзи ..Не си компетентен , умен ,способен, квалифициран в нито ЕДНА област на човешкото познание , освен в маркучодържането..А то няма нищо общо с управление на една държава.Компетентен си , вярно , дори доста, и в една друга област- ръководство на банди от полуграмотни муцуни- след 1989 година - в почти комунистическа България ..))
  А сега, на наш гръб продобиваш и нова 'професия'- чичероне, разводач или туристически гид-обикалящ нагоре и надолу из България..Туй като друго и не можеш, като министър председател, ти пътуваш, маааш гащи или джипове-по цял ден и създаваш илюзията, че НЕЩО работиш..Всъщност, това ти е и стария навик- като шеф на банда или охранител-по цял ден обиколки :) За теб - това не е лошо..За НАС- нормалните , които ти плащаме заплата-без никакъв ефект- това е катастрофално.., защото цяла България затъва..Но , не затъват цветита , руските агенти, мутрите около теб , фирмата ;"ИПОН" или ДС- фуражките от герб..ТЕ ПРОСПЕРИРАТ..
  Затова е нужно по -бързо да бъдеш свален от власт, да се махнеш, компире-поради нефелност и малоумие-за доброто на нещастна България..Не ставаш компир, не ставаш за ТОВА, което си в момента..Тая работа , не е като ОНАЯ работа , старата, твоята...))

  BIG AL
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#78] от "drakar65":

  Само да допълня, специален поздрав за Уорни...
  http://vbox7.com/play:d7c31a82

  Те на това прилича в момента ГЕРБ.
  И действието сигурно се развива някъде по новооткритата минимагистрала/19км./, някъде около София...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#79] от "Мани":

  Хе, да си фен на ГРОБ и да не знаеш кой е Карл Май, е като да идеш да се запишеш в немската националсоциалистическа работническа партия и да не си чел Mein Kampf, че и да не знаеш кой е автора ѝ. Обида към лидера, един вид.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#88] от "Dehumanizer":
  А такива работи не се прощават ....в тези среди.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#38] от "Владимир Български":

  С най-много изхабени от правителството и премиера си ножици за най-кратко време.
  Писха, че е весело, но по-скоро е трагично!

  apoloniy
 93. 93 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Аха, викам си 13 оставки, а дано. Да, ама не! Ще трябва да чакам до октомври.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#81] от "BIG AL":

  Голям, писах ти +, ама хич не е весело!Трагично взе да става.

  apoloniy
 97. 97 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Докато държавната администрация не даде пример за българския бизнес и за Брюксел, че тя разбира и води процесите ( с една дума си гледа добре работата) няма как някой нито да ги пита нито да ги уважава за нещо.

  ББ е прав в едно нещо, идват изборите, т.е времето за отчитане. Всичко нередно и сбъркано действие ще лъсне и затова ако трябва и 13 промени на ден, но ще се правят.

  Интересното е че нито вицето Дянков, нито съотборника Трайков публично дават или даваха някакви признаци, че в
  техните агенциите някой не си е вършил добре работата.

  Те привидно "прожектират красивите филмчета", че с ГЕРБ всичко е точно, а когато нещата не вървят ги остават на премиера да носи отговорността да назначава и уволнява даже собствените им заместници или служители.

  Доколко по силно и по прагматично ще заработи правителството е сложно да се прогнозира, особено в сферите здравеопазване, енергетика и образованието например не вдъхват много голями надежди за ГЕРБ.

  Все пак е добре, че ББ започна да поставя поне някакъв ред в отношенията с Брюксел, защото идват изборите и освен самия него нито Дянков нито Трайков могат да се справят с комуникацията с Брюксел, те даже не се и опитват да градят отношенията като страна която е член на ЕС.

 98. 98
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:12 на 19/05/2011 от неговия автор.

 99. 99 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1198 Весело

  До коментар [#98] от "Dehumanizer":

  Не лошо и вие да седнете да прочетете нещо, що сте се наредили - един плюва, един след него му слага + и се подмазва. Абе жалка история сте - като ви сравнявам с Бойко все едно сте Вагнер и крави!


  — Абе, гяволи, изплашихте ли се? Сибирски студ не сте ли виждали, а? Я марш да се грееш на вълчето слънчице! Дай, дай огън бе, бае!
  Запали в преддверието и излезе на площадката. „Вълче слънце“ — тъй викат по тях на месечината. На шега де.
  Доста е отскочил месецът! Още толкова и ще иде до най-горе. Небето белее, та чак на зелено избива, звездите ясни, ама редки. Снегът бял блести, на бараките стените и те бели — а лампите като да ги няма.


 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK