Посланикът в Австрия Ради Найденов става постоянен секретар на външно министерство

Ради Найденов беше шеф на кабинета на Симеон Сакскобургготски

© Надежда Чипева, Капитал

Ради Найденов беше шеф на кабинета на Симеон СакскобургготскиДосегашният посланик на България в Австрия Ради Найденов е назначен за постоянен секретар на Министерството на външните работи, което е най-високата длъжност в дипломатическата служба, съобщи ведомството.


Досегашният постоянен секретар Максим Гайтанджиев е назначен за висш дипломатически служител в дирекция "Америка", отдел "Латинска Америка" на МВнР.


Ради Найденов е роден през 1962 г. в София, завършил е УНСС, специалност "Международни отношения", и Европейския колеж за изследвания в областта на международната политика и политиката на сигурност – център "Джордж Маршал", пише в биографията му, разпространена от външно министерство. Имал е специализации в Германия, Франция и САЩ. Постъпва на работа в МВнР през декември 1992 г. като референт за скандинавските страни, последователно е заемал позициите на аташе, трети секретар в посолството на България в Берн, Швейцария, 1994 - 1996 г. и първи секретар в посолството в Берлин, ФРГ, 1999 – 2001 г. От 2005 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Австрия. Бил е заместник-министър на отбраната от 2001 г. до 2002 г., след което до 2005 г. е началник на кабинета на министър-председателя на Република България.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK