Представители на румънска компания огледаха летище Русе

Представители на румънска компания огледаха  летище Русе

© Анелия НиколоваКъм русенското летище има проявен интерес, но засега не са закупени документи за процедурата по концесионирането му. Това стана ясно след заседание на експерти от работната група "Регионални летища" към Асамблеята на европейските региони, съобщи БТА. Чужденците огледаха летище "Русе", като заедно с експертите имаше и представители на румънската авиокомпания Blue Aero.


Според депутата от ГЕРБ Пламен Нунев срокът за документите по концесията е до 15 юни, но той може да бъде удължен. Пред чуждестранните експерти Нунев обясни, че ще бъде гарант да заведе инвеститора при министъра на транспорта, от когото има заявена пълна подкрепа. Според него има вариант, ако до определен период няма интерес към летището, при по-голяма концесия за друго, в нея да има условия и за летище "Русе".


Областният управител на Русе Пламен Стоилов посочи, че реализацията на концесията е тясно свързана и с терен на Министерството на отбраната, който е в непосредствена близост до летището и е с добра инфраструктура. Той е на площ от 2 хиляди декара.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK