"Голямото завръщане" на Доган

В Джебел беше почетена паметта на жертвите на т.нар. възродителен процес

© Анелия Николова

В Джебел беше почетена паметта на жертвите на т.нар. възродителен процес




- Ако ГЕРБ загуби президентските, а това е почти сигурно, ще има предсрочни парламентарни избори, бъдете сигурни


- Вътрешно чувствам много големи съпротивителни сили за каква да е подкрепа на ГЕРБ
Ахмед Доган


Лидерът на ДПС Ахмед Доган и неговият най-остър критик Касим Дал за първи път се събраха на едно място, откакто бившият втори беше изгонен от партията преди три месеца. Събраха се, но не се срещнаха очи в очи.   




Поводът и двамата да отидат в Джебел беше възпоменателният митинг за жертвите на съпротивата срещу насилствената смяна на имената на българските турци от комунистическия режим. Причината за Доган - така да започне дълго отлаганите срещи с избирателите, за да заздрави редиците. А за Дал - да предизвика несменяемия лидер в една от "крепостите" на ДПС.


Въпреки че не се сбъднаха слуховете, носещи се няколко дни из района – че ще има две паралелни сцени, че Дал ще има алтернативно честване или ще направи изявление пред хората, дошлите имаше какво да чуят и да видят. Ахмед Доган проговори след близо двегодишно мълчание и прогнозира неуспех на ГЕРБ на президентските избори и предсрочни парламентарни избори. А привържениците на двата лагера замалко не стигнаха до сблъсък.


"Агенти на ДС - вън от ДПС" срещу "У-у-у предатели"


Касим Дал седеше и наблюдаваше митинга от съседно заведение, а политиците от ДПС повтаряха от трибуната в центъра на площада обвиненията си към него: предател, решил да разцепва партията и да създава нова формация. Но при откриването на възпоменанието няколко души, водени от друг изключен от ДПС депутат - Корман Исмаилов, вдигнаха плакат "Агенти и доносници на ДС - вън от ДПС". 


За минута бяха изблъскани от площада с възгласи "У-у-у" и викове "предатели", произнесени на турски език. Охраната на събитието беше подсилена от хора от жандармерията. Дал наблюдаваше, а малко след речта на Доган си тръгна.


Яки младежи покрай трибуната наблюдаваха през повечето време всяко движение на Касим Дал и групата му, а след като тя напусна площада, я последваха, без да проявяват повече интерес към тържествата.


Лидерът проговори


За първи път след парламентарните избори през юли 2009 г. лидерът на ДПС даде пресконференция, определена от заместника му Лютви Местан като "голямото завръщане" на Ахмед Доган. Преди това публиката в Джебел реагира като един и силно емоционално, когато Доган излезе на сцената. Част от словото си той посвети на Дал: "Рядко съм се отвращавал, но да гледаш някого, да го пазиш, да се грижиш за него, дори чадър да му правиш и той да тръгне без чувства за благодарност - изпитвам отвращение."


Извини се за грешката, която е направил - че е допуснал в партията "такива хора, които освен ясла, хазна не виждат друго и като им вземеш играчката, яслата, почват партии да правят".
Последваха политическите прогнози. По думите му всички с нетърпение очакват да разберат какво ще прави ДПС за президентските избори, но още било рано и няма да се бърза. "Само се знае, че без нас не може да се избере президент, това е достатъчно", обяви Доган.


Според него: "Президентските избори ще покажат какви ще са следващите парламентарни. Ако ГЕРБ загуби, а това е почти сигурно, ще има предсрочни парламентарни избори, бъдете сигурни." "Пролетта или най-късно лятото, запишете си този срок", уточни прогнозата за извънреден вот. Допълни, че прогнозата му за загуба на ГЕРБ е "предположение на базата обективна оценка".


И още: "Бъдете убедени, че ще има предсрочни парламентарни избори. След двегодишен провал на изпълнителната власт и президентски вот трябва да си луд, за да управляваш и да запазиш себе си и собствения си задник", каза още Доган.


На журналистически въпроси има ли вариант ДПС да даде по някакъв начин подкрепа за управляващата партия на президентските и местни избори тази есен Доган първо отговори, че на този етап все още е рано да се говори. При повторния въпрос заяви, че партията му все още е в проучвателен етап: "Твърде рано е, но на този етап ГЕРБ няма тези подходящи кандидати, които да покрият нашите очаквания." Добави, че ГЕРБ няма кадрови ресурс и "доколкото сме информирани, предимно от медиите, кого искат да номинират, сме скептични за тяхната успеваемост на тези избори".


Попитан отново значи ли това, че може и да намерят достоен за подкрепа кандидат на ГЕРБ, Доган отвърна: "Само ви проверявам колко отчетливо слушате. Вътрешно чувствам много големи съпротивителни сили за каква да е подкрепа. Не вярвам ГЕРБ да намерят такава подходяща кандидатура, освен да ме издигнат мен. Обаче, при положение че аз не съм съгласен, значи не виждам такъв ресурс."


Настойчивите въпроси за управляващите бяха предизвикани от съмненията за негласно споразумение между управляващата партия и ДПС, засилени от гласуването на депутати от ГЕРБ за кандидата на ДПС за новата комисия за конфликт на интереси. Политици от опозицията заговориха за нова коалиция - ГАД (ГЕРБ, "Атака" и ДПС). "Самата семантика на коалиция ГАД е пълно отрицание на такава възможност, звучи дори гадно", заяви по този повод Ахмед Доган.


Той заяви още, че не се е възприемал толкова сериозно, че да се види в ролята на президент. "Аз съм скромен човек. Моите задължения са ми достатъчни", допълни той. В последните месеци от ДПС няколко пъти споменаха, че обмислят дали да издигнат собствена номинация за държавен глава. Не може да се изключи такъв вариант, ако ситуацията го налага, защо да нямаме кандидат, попита Доган.


Нито той, нито ДПС са изолирани, каза той на журналистите. Това според него е внушение на други политически сили, "на вашите работодатели, които са част от политически-икономически ландшафт на страната". Според него има голям интерес да бъде изолирано ДПС и да се елиминира влиянието му в страната, но това не се получава. "Естествено е да не ни търсят, когато не сме на власт и това подсилва тези внушения, но ДПС никога не е била изолирано и няма да бъде."


За лагера на Дал


Извън политиците и техните гости от цялата страна и от Турция, изпълнили в последните дни хотелите из кърджалийския регион, другите хора, склонни на разговор за политика в Джебел, са основно партийните ръководители на структури от областта. Те с охота обясняват, че Касим Дал няма никаква подкрепа при тях, макар да обикаля и да организира срещи с хората, на тях присъствието е вяло. Оратори от ДПС също разобличаваха Дал, но обикновените хора говореха, че трябва Доган и Дал "да седнат и да се разберат", но казваха, че лидерът е един - Доган.


Хората на Дал


На следващите митинги ще видите какво ще бъде – повече плакати, повече хора... Това казаха пред "Дневник" хора от групата около Касим Дал. Те са решили да търсят съдействие от полицията, за да могат да изразяват свободно позициите си и да не им бъде забранявано да издигат плакатите си при следващи чествания. Обясняваха, че хората, изблъскали ги от площада в Джебел, са били специално извикани за това.


Дал и близките му разказаха, че в сряда вечерта двайсетина младежи от Джебел били привикани в полицията и предупредени да не нарушават обществения ред в следващите дни. Ще попитам в рамките на парламентарния контрол министъра на вътрешните работи каква е тази мярка – превантивно предупреждение, каза Корман Исмаилов.

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Спокойно можете да махнете кавичките...

 2. 2 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Разстроено

  Тиквата им подари изборите , поне за следващите 10 години...

 3. 3 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Да се кандидатира за президент щом всичко зависи от него.
  7-8 милиона гласа от чужбина и готово.
  Нагло и лицемерно човече.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 4. 4 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Мдаа, напълно очаквано Доган се появява и надъхва електората си. Колкото и да е странно, все още го може. Разбира се, основното на тази подкрепа е националистичната и верска основа .
  Основното от появата на Доган обаче е - да припомни цената, с която някой може да спечели чрез него изборите. Президентските. Срещу ключова роля в коалиция след предсрочни парламентарни.
  Една от най-опасните последици на управлението на мутрата е неминуемото увеличение на тежестта и значението на свръхтвърдия електорат на сокола.
  България влиза задълго в период, в който традиционните партии са силно отслабени , а новите - недорасли . Което означава слаби многопартиини управляващи коалиции тип сокол,рак, щука и къртица.
  С решаващата роля на сокола.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 5. 5 Профил на rimohit
  rimohit
  Рейтинг: 421 Неутрално

  На тези от снимка едно защо не им сложат по едни балкански "топузи" в ръцете да държат и разберат кой командва в таз държава!!!

 6. 6 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Голямото завръщане на Доган ще надписа над Софиския затвор.

 7. 7 Профил на alex111
  alex111
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Бойко трябва да интегрира интелигентните хора от тези прослойки във властта, за да ги измъкне от ръцете на този сбъркан тип!

 8. 8 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Едно нещо трябва да ни е ясно. Тези хора на митинга не се интересуват от това дали Доган е бил ченге, доносник, и.т.н., нито ги интересува какви са хората около него. Тях ги интересува как прокарва протурските интереси в България. В тези интереси те виждат защита на собствените битови и религиозни интереси. В този смисъл борбата на Касим Дал или който и да е друг представена като борба за демокрация, борба против ДС агенти, борба за интеграция в българското общество е обречена. Тези хора на митинга единствено се интересуват коя група има най-голяма гравитационна маса и те ще я подкрепят. В този смисъл всякакви надежди за разпадане на ДПС са наивни и безпочвени. Касим Дал най-вероятно в крайна сметка ще пренастрои агитацията си на протурска вълна, но и той ще изгори като всички преди него.

  От друга страна надеждите че част от мюсюлманското население може да бъде откъснато от орбитата около ДПС чрез приобщаване към други нерелигиозни и български самоосъзнати каузи са повече от наивни. Проектът с министъра на културата е изстрел в нощта. Това което българското население трябва да осъзнае е че вътрешномюсюлманските борби са преливане от едната чаша в другата. Те с нищо няма да променят географията на парламента освен ако взаимно не се сведат под 4% което е малко вероятно. Освен това е и неблагоприятно, тези хора трябва да се чувстват представени

  Най-правилното поведение на българското население е да е активно на избори и да приеме явяването като национална кауза. Куцо и сакато на избори, така като е при ДПС. Само така демографската карта на България ще бъде хомогенно представена, без да се стига до изопачения както преди години когато за малко ДПС да бъде партията с най-много гласове. Само така веднъж завинаги ще бъде натрит носа на Доган. Така че скъпи сънародници, агитирайте роднините си и приятелите си да не ходят за гъби в деня на изборите и сръгвайте всеки който говори за "наказателен вот" срещу политическата класа защото това е пълна глупост и неявяването на избори е антинационално деяние.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 9. 9 Профил на dragovishtica
  dragovishtica
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ако се въведе някой ден гласуване по пощата или по интернет, тогава позициите на Доган ще бъдат отслабени на половина.

  Освен това пак си позволява наглости - ами ние сме любопитни - какъв е бил този чадър на А. Д. над Х. Д.? Вероятно както многото му други мафиотски попечителства..

  Лъжата отначало е сладка, след това става горчива. Истината отначало горчи, след това става сладка!
 10. 10 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Изпитвам огромно съжаление към хората които са се събрали на митинга, оставили са си работа и ниви и са се пременили и вдигнали на митинг да гледат тая отрепка, откровен лъжец и измамник, тоя политически шарлатанин, тая парламентарна проститука.
  За мен това са ненормални, отчаяни и обезверени хора, неграмотни и с бъдеще почти толкова жалко колкото и миналото им.
  Да са живи и здрави и дано им дойде акъла в главата най-сетне.
  Във всеки случай - това са последните избори на Доган.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 11. 11 Профил на ALM
  ALM
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#8] от "emil_":

  Куцо и сакато на избори, така като е при ДПС
  ...........
  И за кого да гласуват ?! За ДПС ли? За когото и да гласуват все ще е ДС.

 12. 12 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Е, има ли още недоволни - бат'Бойко и Доган ни върна!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 13. 13 Профил на Dave
  Dave
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тия хора как стоят така с протегнати ръце сякаш изобразяват нещо съвсем различно.

  Доколкото знам от мюсюлманската вяра само при четене на молитва си ги държат така, а зад Доган вижда само Недим Генджев от който всички мюсулмани се отрекоха нееднократно.

  Сега пък се молят с него.

  Тия хора въобще знаят ли какво искат?

 14. 14 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 470 Гневно

  Медиите за кой ли път вече от най-новата ни история реанимират поредния политически боклук. Вместо дружно да забравим това "проклятие на България" (по думите на недолюбвания от някои Ив.Костов ) ние сега ще се втурнем отново да разсъжсаваме какво е казал агент Сава. Не ни ли омръзна да му плащаме от 20 години заплатата, яхтите, "чиниите" и да се кефим когато ни облива обилно от политическата трибуна този политически брокер ?!? С това свършвам, че много се ядосах

 15. 15 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Предлагам ви да направим най-дългия списък отизползувани или измислени епитети и определения за Ахмет Доган. Ще ги окрупним и ще му ги връчим официално чрез някоя медия. Аз започвам списъка така:
  политически брокер,проклятието на България,агент-доносник Сава Ангелов Сергей,сокол - мършояд, политически лешояд,недорязан балансьор-ченгесар,философ откривател на философския камък,центристокючеклия

 16. 16 Профил на parche
  parche
  Рейтинг: 418 Неутрално

  когато 4таците се съберат с 6таците =00/тоалетна/ това е .

 17. 17 Профил на evgenye
  evgenye
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Имах съмнения че има такава коалиция(ГАД - ГЕРБ. Атака, ДПС). От началото на годината обаче всички потвърждения са налице. Сега Доган изпълзя за да направи услуга за предстоящите избори на своите партньори от Герб и своите чеда от Атака.

 18. 18 Профил на Марта
  Марта
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#4] от "mi6osp":

  Не мисля , че сте прав като определяте подкрепата на електората на Доган единствено на националистична и верска основа. Българските турци , които останаха в България, в момента са едни от най-тежко засегнатите от икономическата криза. Правителството на ГЕРБ с нищо не показва, че мисли за тези хора ,поминикът на които основно е строителство за мъжете и отглеждането на тютюн за жените. Хората са отчаяни и за тях единствената надежда е връщането на Доган отново на власт.Неговото агентурно минало изобщо не ги интересува. Те търсят единствено работа.

 19. 19 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Още няколко изцепки от рода че без вас не може да се избере президент... и ще усетиш гнева на българския гласоподавател...
  Но дали пък не цели точно това?

  الرجل الكبير
 20. 20 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Еми като нещете Бат ви Бойко - на ви Доган. След това ще ви върнем и Станишев.

  Защо, глупаци, си мислите, че имате някакъв друг избор???

 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#19] от "bigman1":

  "Гнева на българския гласоподавател"??? Леле не бях се смял днес така. Що за простотия? Гнева на БГ гласоподавателя е страшен колкото гнева на мухата гледаща чинията през затворения прозорец

 22. 22 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#21] от "niakoi_si":

  Леле не бях се смял днес така
  ===========
  Радвам се че съм допринесъл за вашето добро настроение поне днес... иначе с вашия нихилизъм надали сте се усмихвали на нещо друго освен като видите падащ човек или пътна катастрофа...

  الرجل الكبير
 23. 23 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#21] от "niakoi_si":

  Явно си пропуснал си последните избори, когато такива като тебе разправяха, как никой няма да гласува, а изборите са купени, но в крайна сметка народа излезе МАСОВО и даде мнозинство на Бойко. Когато хората искат - могат, независимо от отчаяните ви празни приказки на вечно недоволни люде !

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 24. 24 Профил на gesler
  gesler
  Рейтинг: 418 Гневно

  Изпълзя от хралупата си гнидата((( Всъщност тези хора, които са на митинга, дали разбират нещо от това, което им се говори?

 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3401 Неутрално

  Как, през цялото му съществуване, това движение не е дало дори едно конструктивно предложение за подобряване на икономическото състояние на страната ни!
  Имах нещастието да чуя по БТВ голяма част от думите на Доган. В тях нямаше и минимална идея/предложение за решаване на проблемите на България. Само перчене и критики (всъщност откакто са в опозиция всички членове на бившата тройна коалиция).
  И това държание на Доган (бих го оприличил на горила която се бие по гърдите с цел да уплаши някой) бе прието с буйни и радостни възгласи. Интересно дали присъстващите са се замислили за приноса на ДПС в решаване проблемите в страната ни!? До колко то е и е било полезно за добруването на обикновените български граждани?
  Не е ли крайно време да мерим качествата на всеки политик и партия според истинския им принос за добруването на българите като цяло!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4161 Неутрално

  Доган трябва ръка за целува на Волен Сидеров - без Атака, ДПС отдавна щеше да е минало в забвение.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на Ал Нихао
  Ал Нихао
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ми я да си припомнин кои пък е Ахмед Доган-http://sindbadsi.wordpress.com/

 28. 28 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Любопитно

  До №18: Това, което казвате е правилно. Но Доган винаги играе на тази струнка: аз съм мохамеданин като вас, азсъм един от вас, но успял, аз съм вашият закрилник и опора...

  По същия начин сегашния премиер опитва да си създаде твърд електорат с непрекъснатите послания: Аз съм простак като вас, Аз съм най-преуспелия от простаците, Аз съм вашият закрилник и опора!!!

  Главното А е неслучайно.
  Огромната разлика между двамата е в отличната способност на единия да прави анализи и прогнози и пълната липса на това умение при другия.
  Затова единият е вечен политик, а другия- вечен популист.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 29. 29 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално
 30. 30
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:56 на 20/05/2011 от неговия автор.

 31. 31 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално
 32. 32 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 470 Неутрално

  решението на проблема "Доган" е само едно - бесило пред Парламента! така трябва да бъде постъпвано с всички национални предатели!

  it comes from inside, just listen ...
 33. 33 Профил на dr.m
  dr.m
  Рейтинг: 418 Гневно

  Доган е долен крадец и безбожник. ДС Боклук.

 34. 34 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 521 Неутрално

  . "Аз съм скромен човек. Моите задължения са ми достатъчни", допълни той.

  Неговите задължения са само едни - да краде милиарди. Неговите права? Да купува десетки апартаменти в Истанбул и да ги дава под наем, т.е. да умножава милиардите, а зомбираните от него турци да гласуват единодушно.

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 35. 35 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 624 Разстроено

  За съжаление май българските турци няма да излязат по-стока от българите. Няма съпротивителни сили на тази територия... Смачкани, обезверени хора - или с една дума, матри'ял...

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 36. 36 Профил на CMEXYPKO
  CMEXYPKO
  Рейтинг: 367 Гневно

  ДПС- партията на неграмотните!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща във форумите...
 37. 37 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  ГАПС-Гьвкави Автоматизирани Производствени Системи
  Герб
  Атака
  Пьрванов
  Станишев

 38. 38 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Майка ни жална с тази ислямизирана маса. Много успешен модел за справяне с този асоциален феномен в ислямските мехури в християнския свят е немския модел за "БЕЗКОМПРОМИСНО ОТДЕЛЯНЕ НА ТАЗИ МАСА ОТ ВЛАСТОВИ МЕХАНИЗМИ". Това става с едни прости критерий които са свързани с владеенето на езика ( НЕМСКИЯ и то добре) , в познаването и то добре на НЕМСКАТА ИСТОРИЯ, и естествено не на последно място споделяне на ОПРЕДЕЛЕНИ ЦЕННОСТИ на НЕМСКОТО ОБЩЕСТВО! И всичко това се съблюдава и от самите немци като съседи и приятели. Не попаднеш ли в тази матрица като цяло МАШИНАТА НАРЕЧЕНА НЕМСКО ОБЩЕСТВО те изхвърля в периферията на "ЗАВОДА". Стоиш си там драскаш около 1000 евро на месец от чистене и товарене и тичане напред назад две ислямски прасета ( които не ядат свинско но приличат на свине) ти готвят. Те самите също ходят да чистата но след 20:00 когато всички колеги са си тръгнали до 24:00. Пестят пари зада си купят една кола като се заемат още от родинин 1-ви 2 -ри 3-ти братовчеди. Та схемата на поведение на тези УНМЕНШЕН. Е една и съща. ИДВАТ по наша покана ( при нас са се самопоканили преди векове) и с наша помощ и злоупотребата с " демократичните" ценности започват бавно но сигурно да изземват нашите собствени демократични правила и норми в СОБСТВЕНИТЕ НИ ДОМОВЕ. Като ви се обяснява с говорители виещи на арабски коя е правилната вяра. .....начините за борба са много. Но най важния е СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ че си има работа със СКОТОВЕ които за алаха и задника си дават и отиват с овчо блеене да издигнат поредния ТАЛИБАНИЗИРАН псевдо демократ доган или асан но ПСЕВДО....!!!! И за това трябва да се гласува просто да се гласува ....... ЗА ДЕСНИЦАТА СДС или ДСБ все едно ..но да не е за БСП и ДПС.

 39. 39 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  в германиа мюсулманите може да са малко но наи гоемиа клиент на орьжие и коли от германиа са арабските страни
  бьлгария 50 години изасяше млади агнета за арабските страни и взимаше петро долари

 40. 40 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А аз съм "в голямото повръщане" след "голямото завръщане"

 41. 42 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 491 Неутрално

  От вчера се чудя какъв точно е сценарият с провокираното етническо напрежение.(17) и (19) подхвърлят идея която не е лишена от смисъл.Това което става в момента "втърдява" не толкова електората на ДПС и Атака.Той е достатъчно твърд.На последните парламентарни избори едно изказване на Доган вбеси дотолкова обезверените хора,че те гласуваха напук и срещу.Не толкова за Б.Б..Дали тогава "Сава" не е знаел,че го записват?И не беше ли всичко постановка?На предните избори Атака от кого взе своите гласове?Защо?Агентурното минало на нашите псевдополитици трудно можем да разберем.Но поне може да се замислим.Дали не се опитват пак да ни пробутат някой,за когото да гласуваме напук?За да си мислим,че прецакваме Доган и Волен?

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 42. 43 Профил на PMK
  PMK
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#13] от "Dave":

  Ръцете се вдигат по този начин, когато се отправя директна молитва към Аллах в свободен текст. Примерно "О, Аллах, дай поражение на ДПС на следващите избори!" Или пък обратното.

  Онези, които вярват, и юдеите, и християните, и сабеите, онези [от тях] които вярват в Аллах и в Сетния ден, и вършат праведни дела, имат отплатата си при своя Господ и не ще има страх за тях, и не ще скърбят. [Коран, 2:62]
 43. 44 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1509 Разстроено

  До коментар [#42] от "Loser":

  "...Агентурното минало на нашите псевдополитици трудно можем да разберем.Но поне може да се замислим.Дали не се опитват пак да ни пробутат някой,за когото да гласуваме напук?За да си мислим,че прецакваме Доган и Волен?..."

  За мене това е извън всякакво съмнение. Пак ни работят нещо. Болен се активизира синхронно със тополя и това не е случайно. И понеже болното е гъз.омийник на здравото, значи се готви нова тройна гъзоглава ламя. Властта не е за даване, а за държане и ползване. Само един наивник доброволно сдаде властта и беше наказан незабавно. Няма други наивници, които да постъпят така. Здравото ще се опита да стане президентин и да управлява с подставен премиерин, който ще бъде крепен от болното и тополя. И тогава Беров ряпа да яде. Такова плюскане ще падне, докато омаломощената ни държавица не бъде разкостена като от пирани. А народът кой го пита? Който не успее да избяга, го чака пълен капут. Вервайте ми!

 44. 45 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 572 Неутрално
 45. 46 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Хитро серсемче е Доган, плете си кошничката с мощната подкрепа на Турция, а на овчият ни народ не му дреме! Насади се с годините едно отвращение към политиците въобще, а оттам и към най-важното право на хората - ДА ГЛАСУВАТ! Точно по същото време наш Доганчо действа стабилно по съответното направление!

  И така, лека полека, само след няколко годинки, ние, българите без турско самосъзнание, ще станем електорално малцинство с правителство, съставено без коалиции - само от ДПС - ето това ще "овенчае" края на държавата България такава, каквато я знаем или помним от близкото минало.

  Виждате, че и ГЕРБ, чийто лидер твърдо заявяваше, че ще идва на власт само и само да отвъди ДПС - накрая все пак размекна китката за да не изпусне "толерантността ми е по-скъпа"!!

  От кое, Бойко, ти е по-скъпа?! От родината ти ли? Така излиза, защото само слепец не вижда накъде сме тръгнали уверено!

  Какво е решението ли - БЪЛГАРИ - ИЗЛИЗАЙТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОГОТО СЧЕТЕТЕ ЗА ДОБРЕ, СТИГА ДПС-сарските гласове да намалеят като процент от общо гласувалите! Ето това можем да направим - поне все още! Скоро и това няма да помогне - тогава ще ни останат само три избора - да приемеме друга вяра, да свикнеме да живееме като малцинство, озвучавани от минаретата или да стягаме всички куфарите за далечни земи и да живеем цял живот като чужденци! какк ви се струват възможностите - на мен ама никак не ми се нравят, но без вас гласът ми ще е глас в пустиня! ГЛАСУВАЙТЕ ВИНАГИ!



  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 46. 47 Профил на Мравояд Всеядев
  Мравояд Всеядев
  Рейтинг: 418 Весело

  най ме изкефи името на новата коалиция - ГАД хахаххаа





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK