СДС: Сидеров няма място в българската политика

Волен Сидеров<br />

© Юлия Лазарова

Волен СидеровВолен Сидеров нява място в българската поликита. Това се казва в декларация на СДС по повод сблъсъка между лидера на "Атака" и независимия депутат Корман Исмаилов в студиото на БНР.


Съюзът на демократичните сили изразява своето недоумение от събитията през последните дни, провокирани от политическа партия "Атака" и лично от нейния лидер Волен Сидеров, пише още в становището. Според сините "подобно поведение е и ясно доказателство за безсилието на същия да убеди собствените си последователи във фашистките си възгледи. Подобни насилствени похвати, ако и да са били нормални в пред демократичните общества, нямат място в българския политически живот и в България като демократична и свободна държава".


СДС определя извършеното от Сидеров като "посегателство срещу фундаментални граждански и човешки права" и призовава следствието и прокуратурата да си свършат работата.


Управителният съвет на БНР също разпространи декларация, в която заявява, че е недопустимо "ефирът на Българското националното радио, както и ефирът на останалите медии в страната, да бъде използван за разпалване на етнически, религиозни и национални вражди, за подбуждане към насилие и физическа разправа. Призоваваме политическите институции в страната, парламента, партиите и всички гаранти на гражданското общество да проявяват нетърпимост към прояви, които биха могли да накърнят личното достойнство, убежденията и вярванията на гражданите".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK