Фандъкова ще проверява дали говорителите на джамията в София не са прекалено шумни

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (162)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Няма какво да ги проверява - проверките отдавна минаха. Да ги маха на часа.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 2. 2 Профил на hristo1951
  hristo1951
  Рейтинг: 402 Неутрално

  КАКВО СПАЗВА ДО СЕГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. 3 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  За тези тонколони съм чувал и преди, ала едва сега, след инцидента, Общината се задейства. Така ли трябва да работи администрацията? Съмнява ме хората от района да не са подавали сигнали.

 4. 4 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Не може в една светска и традиционно християнска европейска държава да се вдига джангър, все едно си в Близкия Изток. Освен, че се нарушава правото на вероизповедание на мнозинството, шумът дразни всички хора.

  Не трябва изобщо да има високоговорители на джамиите в България. Както спряха тези в Русе и Благоевград, да ги спрат и в София. Това е столицата на европейска държава, не на Афганистан.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 5. 5 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А защо чак сега? Воят от джамията и нагъзурчените "богомолци" не са от вчера. Дори за колоните от минаретата има направена подписка от над 40 000 човека още преди години, защо трябваше да се случи нещо такова, че да се сетят от кметството да си свършат работата?

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 6. 6 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Четете си собствените разпоредби, стига сте се правили на луди:

  НАРЕДБА
  за организация на движението на
  територията на Столична община:
  Чл. 23. Забранява се:
  т. 10. поставянето върху тротоарите и в пешеходните подлези на всякакви предмети и съоръжения, създаващи затруднения за движението на пешеходците.

  НАРЕДБА
  за обществения ред на територията на Столична община:
  Чл. 2. (1) На обществени места и в частни имоти, находящи се на територията на СО, се забранява викането, шумният говор, пеенето, свиренето и създаването на неестествен шум, използването на озвучителни системи и други електронни устройства, нарушаващи обществения ред и спокойствието на гражданите, включително и за религиозни, политически и търговски цели.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 7. 7 Профил на red_rose
  red_rose
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  "Като кмет съм длъжна да следя за спазването на законите и разпоредбите в държавата", каза Фандъкова.
  .....................

  Хахаха, сетила се най-накрая госпожата. А какво прави досега (близо две години)?
  И, разбира се, друг й е виновен, също както на шефа й други са му виновни за всичко.

  Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!
 8. 8 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 801 Неутрално

  дрън дрън. Щяла да провери, като че ли е научила вчера. И като че ли до момента не е имало камара от оплаквания. Ако столична община си беше свършила работата преди години и беше забранила тоя непоносим вой, нямаше да се стигне до тия грозни сцени. Не одобрявам направеното от Атака, но това е естествена последица от дългогодишния тормоз на който са подложени живеещите наоколо, без никой да им обърне внимание.

  Представете си съседа да пуска чалга в 5 сутринта, оплаквате се и никой не обръща внимание, какво ще направите?

 9. 9 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Типично по нашенски - трябваше да стане инцидент и да пострадат хора за да се вземат някакви мерки. А до сега къде бяше Фандъкова, Б.Борисов и Софиянски ?

 10. 10 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мустафанка":

  За съжаление, в толерастка Европа усилено се практикува и насърчава "положителната" дискриминация - нарушаване на правата на мнозинството за сметка на малцинството и всякакви маргинални групи са на почит и колкото са по-извратени, толкова повече се пищи в тяхна защита. Не знам докъде ще доведе така създаденото положение. По-точно знам - накрая на европееца ще му писне да го тъпчат и унижават всякакви събрани от кол и въже маргинални малцинства и то - в собствената му държава и тогава дори Втората Световна ще ни се стори малък локален конфликт. Обаче, защо трябва да се стига до там? Просто трябва да се спазва простичкото правило - "място за всеки и всеки на мястото си".

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 11. 11 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2094 Разстроено

  По същия начин чакаме деня, в който кола ще помете някоя майка с бебето й, защото на тротоарите няма място от коли, та да се сети обществото и градоначалниците, че не се прави така.

 12. 12 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Гневно

  До коментар [#10] от "Искандер":

  Така е, за съжаление. Положителната дискриминация е едно от недоносчетата на "прогресивното човечество", наред с други олигофрении, като мултикултурализмът и политическата коректност, също измислени от левичарската сган, за да тероризират можещите и трудещите се, които имат достатъчно мозък, че да не гласуват за тях.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 13. 13 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 601 Гневно

  До кога ще я чакаме тая мърда да си свърши работата?

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 14. 14 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Проблемът е, че исляма е антихуманна религия, която е така устроена, че няма никакъв шанс да претърпи някакво развитие и като такава, не може да бъде наложена по друг начин, освен насила.

  Затова са и показните молитви, провокациите и воят през високоговорители. Мисионерите, опитващи се да наложат исляма, усещат своята безпомощност, затова тероризмът е основното проявление на опитите една обречена и неадекватна на днешния ден религия да бъде разпространена.

  Време е цивилизованите държави да вземат мерки и да поставят поредната религия, която се опитва да сее терор и да руши, да бъде натикана там, където й е мястото.

  Не може да се случват такива неща в 21 век и то в цивилизования свят - Европа, Северна Америка, Австралия и т.н.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 15. 15 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1320 Любопитно

  А къде беше до сега!?
  За далеч по-дребни случки, в развитите общества се подават оставки. От кметовете. И от заместник кметовете.
  Но тук се стои во веки веков във властта.
  Или докато те изхвърли улицата. Което у нас е ставало само два три пъти за сто и тридесет години.
  И пак няма да си подадат оставките. Ще благодарят на "Атака" и на джамийската управа едновременно. После отново главата в пясъка. Като че ли сме Австралия.

 16. 16 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#15] от "AzDebil":

  Хайде, хайде... нетърпимостта към исляма не е само български патент. Все пак и в Швейцария го отсвириха с референдум(забрана за по-нататъшно разрастване), а в Холандия и Франция го ограничиха силно. Кога ние ще забраним бурките?

  In debt we trust
 17. 17 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#14] от "Мустафанка":

  Ернест Ренан (1823- 1892 г.)

  "Ислямът може да съществува само като държавна религия. Ако бъде сведен до свободно избираема религия, до вяра на отделния индивид, той ще загине. Той е не просто религията на държавата, както е бил католицизмът при Луи XIV във Франция. Ислямът е религия, заместваща, изместваща, изключваща държавата. Той е вечната война, която ще спре едва когато последният потомък на Ишмаел умре в мизерия, или бъде натикан с терор в пясъците на пустинята. Ислямът е пълното отрицание на Европа. Ислямът е фанатизъм, какъвто дори Испания при Филип II не помни. Ислямът е презрението към науката, ликвидирането на гражданската съобщност. Ислямът е ужасяващата простота на семитския дух, който стеснява човешкия мозък, затваря ума за всяка идея или чувство, за всяка рационална дейност, която може да противопостави мисълта на вечната му тавтология "Бог е Богът".

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 18. 18 Профил на muncho
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#14] от "Мустафанка":

  "Проблемът е, че исляма е антихуманна религия, която е така устроена, че няма никакъв шанс да претърпи някакво развитие и като такава, не може да бъде наложена по друг начин, освен насила"


  Проблемът е в секса. Част от мъжете имат по няколко жени(3-4), а останалите нула. Когато им обещаеш 12 девственици, те автоматично са склонни да поемат към редовния полов живот.

  In debt we trust
 20. 20 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2229 Весело

  --ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ тази загря !!!!

 21. 21 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#16] от "Fanetti":

  Чак дотам - да имаме нинджи по улиците, още не сме стигнали в България. Макар че, с тази толерантност, нищо чудно и това да стане един ден.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 22. 22 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1320 Любопитно

  До коментар [#16] от "Fanetti":

  Не ти разбрах коментара на моя коментар. А на въпросът ти: когато станем политическо общество като френското и започнем да мислим с израстъка над раменете си за държавните интереси и политическите ходове, които ги постигат.

 23. 23 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#17] от "Искандер":

  Велик философ, не случайно най-великите умове в миналото са били точно философи.

  In debt we trust
 24. 24 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#12] от "Мустафанка":

  Тук си в грешка, мултикултурализма и полит-коректността бе измислена от десничарската неолиберална 'сган', за да се забрави класовото деление на обществата

 25. 25 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#18] от "muncho":

  Из цяла християнска Европа камбаните на църквите си бият всеки ден и никому не пречат. Обиколил съм почти всички държави от ЕС и не съм чул някъде ходжа да вие от минарето или да има поставени колони, които да му усилват крясъците. След като сме в Европа, трябва да спазваме европейските норми - тоест, никакви ходжи да вият, никакви богомолци да се гъзурчат.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 26. 26 Профил на muncho
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото потребителят е нарушил ЗЗЛД като е изнесъл информация за трето лице.

 27. 27 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#18] от "muncho":

  Муне, май само ти и още няколко тарамбуки чувате в злокобния вой, примесен с шум пеене. След като на жителите на София, ама тези, които плащат данъци, не крадат, не просят и не осакатяват децата си, им пречи воят, значи тонколоните се махат. Така е в демократичните държави.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 28. 28 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#17] от "Искандер":

  Интересно как тогава в османската империя са съществували институционално толкова религии "г.з до г..з" ?! Има различни форми на ислям, някои от които много мирни и дружелюбни към другите религии! Избери си друг цитат!

 29. 29 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Весело

  .. И да, в СВЕТСКА, а не християнска Европа религиите са равноправни, и да, хората свободно могат да избират и изповядват религията си, и да, хората могат да се обличат както си искат, и да, Хитлер и Милошевич са мъртви, и да, ако се стигне до там на нацистите ще им бъде показано за пореден път по трудния начин, че хората в Европа имат всички тези права. Така че всичко е наред...

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 30. 30 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#27] от "Мустафанка":

  "След като на жителите на София, ама тези, които плащат данъци, не крадат, не просят и не осакатяват децата си, им пречи воят, значи тонколоните се махат. Така е в демократичните държави."


  Тонколоните са за в къщи. Със слушалки могат да си надупват и мохамед и ходжи и девственици до дупка.

  In debt we trust
 31. 31 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#19] от "Fanetti":
  Проблемът е в секса.

  В секса и в забраната на алкохола. Затова и младите мюсюлмани, лишени от естествен, нормален живот се опасват с бомби и отиват да се гърмят, само за да получат отвъд това, което нямат преживе. Иначе, кога някой подпийнал, весел човечец с готина мадама на колене ще си зареже всичко и ще иде да се гърми някъде? Никога!
  Между другото, Оруел го е описал това много добре в 1984г - че безкрайните паради и скандирания, минутките на омразата и прочие са само в резултат на неизразходваната сексуална енергия.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Тая офца е кмет на града ни, ужас...
  Ако аз си надъня колоните в нас, до 15 минути полицията ще ми тропа на вратата, а тия са така от години.
  И разрешението за митинга бил пред банята, а не пред джамията... На тая няма ли кой да ѝ каже, че джамията е пред банята....

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#28] от "Mai Tai":

  "Има различни форми на ислям, някои от които много мирни и дружелюбни към другите религии! "


  Какво означава "дружелюбен ислям", че нямам никаква представа? Още не съм срещал такова животно.

  In debt we trust
 34. 34 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Весело

  .. И не, човешките права на хората се могат да се отменят с подписки. Колкото и европейски помощи да са откраднали подписалите се. Това е положението. На който не му харесва че в България има много религии - марш в Северна Корея!

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 35. 35 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#26] от "muncho":

  Като спомена модераторите, мисля, че са повече от толерантни към хората и други двукраки в неравностойно умствено положение, щом те търпят да насаждаш етническа и религиозна омраза, както и антисемитизъм, през трите си профила. Не мисля, че точно ти, Муне, имаш основание да се оплакваш.

  Озвучителната система на джамията пречи на хората, които живеят, работят или просто се разхождат из центъра на София и е редно да бъде демонтирана.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 36. 36 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#29] от "muncho":

  И да, в Светска Европа, никъде не се чуват вой на ходжа от минарето; и да в светска Швейцария минаретата са забранени; и да, в светска Франция бурките са забранени; и да, в Светска Европа камбаните си бият редовно всеки ден; и да, мунчо пак е седнал на краставицата на шефа си и се е размечтал как убива, изтезава и взривява европейци, само защото не искат да приемат културните му особености.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 37. 37 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Живеем във века на технологиите. Както казваше един мой покоен колега, радиото е най-прекия път до Бог (съответно Алах).
  Не е кой знае какъв харч за вярващите да си чуват мюезина по безжична връзка, със слушалки -било радио, било друга безжична връзка, без да смущават околните. Така, че при добро желание има решение. Е, няма да могат Атака да "нарушават", а ДПС да "защитават" правата на хората, ама така за нас останалите е по-добре!

 38. 38 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#33] от "Fanetti":

  Съчувствам ти!

 39. 39 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Камбаните на Александър Невски се чуват по-надалече от високо-говорителя на джамията. Не съм сигурен, чии децибели са по-високи.

  Може да излезе, че няма проблем с децибелите щом издват от църква, но има проблем ако са от джамия.

 40. 40 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1252 Гневно

  До коментар [#18] от "muncho":

  ..." Пеенето от джамията пречело?! А биенето на камбаните не пречи ли?" - Абе БОКЛУК, България е предимно християнска държава! Не може по пет пъти на ден ходжата да вие от минарето по тонколони, че няма по велики от аллах и неговия пророк!? Това е обида към нашите християнски ценности!...

 41. 41 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#39] от "Nikolay UK":
  Може да излезе, че няма проблем с децибелите щом издват от църква, но има проблем ако са от джамия.


  Правилно си схванал. Камбаните не пречат, воят от джамията в 5 часа сутринта - да.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 42. 42 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#6] от "Dehumanizer":

  Освен всичко това искам да попитам :

  Кой и защо разреши преди години да се монтира ограда между колоните на джамията ? ? ?

  Питам , защото НЯМАШЕ НИКАКВА ОГРАДА ОКОЛО ДЖАМИЯТА !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 43. 43 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#34] от "muncho":

  Мунка, воят през високоговрител НЕ Е човешко право. Когато Мохамед е бродил из пустинята и си е търсел съпруга сред момиченцата, дори не е имало електричество. Този шум не е част от никакъв обряд, а е призив за молитва. Този призив обаче не вълнува християнско-атеистична София, още повече че никой българин не го разбира, защото е на арабски.

  Практикуващите мюслита в 21 век си имат часовници и знаят кога да отидат на молитва. Щом не щат да ходят и джамията в петък е полупразна, ако ще и през високоговрителите на Гражданска защита мюезинът да се провикне, пак няма да му се напълни джамията. Въпрос на желание е, не на вдигане на джангър.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 44. 44 Профил на cern
  cern
  Рейтинг: 186 Неутрално

  Нека си припомним- злоупотребата с лични неотменими права, каквото е правото на вероизповедание е забранена.Упражняването на личното и неотменимо право не трябва да нарушава правата и свободите на другите граждани. Г-жа кметът ни твърде много закъснява с проверките. Дано сега упълномощените от общината контролни органи си свършат работата.

 45. 45 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#28] от "Mai Tai":
  Избери си друг цитат!


  Веднага:

  Михаил ІІ Палеолог
  “Покажете ми поне едно ново нещо, което е донесъл Мохамед, и ще откриете само дела зли и безчовечни, като например заповедта му да налага с меч вярата, която изповядва.”

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 46. 46 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Любопитно

  И разбира се, че не става въпрос за шума. Става въпрос за религията. Тези дето ужким им пречи шума са същите дето си надуват чалгата до 3 през нощтта...
  Те не искат да няма пеене от джамията. Те не искат да има джамия изобщо, не искат да има мюсюлмани изобщо, не искат да има небели хора изобщо, не искат да има хора говорещи други езици изобщо, не искат да има различни изобщо...
  Протестите срещу "шума" са само рационализация на ирационалната ксенофобия, ислямофобия и расизъм на "протестиращите".
  Забраната на пеенето от джамията няма да ги задоволи. Така както нацистите навремето не са се задоволили да унищожат комунистите в Германия. Ще последват нови и нови "протести", побоища, нападения и изстъпления, ако нормалните хора се поддадат на неонацисткия терор и удовлетворят исканията на ислямофобите и започнат да ограничават правата на мюсюлманите. Както показва историята неонацистите никога не се задоволяват, колкото и милиони хора да унищожат. Затова властите не трябва да се поддават и трябва да приложат цялата строгост на закона върху нацистката измет, включително тази която разпространява нацистка пропаганда във форумите...

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 47. 47 Профил на dhk13
  dhk13
  Рейтинг: 1191 Гневно

  До коментар [#18] от "muncho":

  При такива "защитници" на веротърпимостта, врагове не й трябват.

  Прочети постовете ми - винаги съм подкрепял правото на всеки човок да вярва в Бог! Но, когато някой като теб превърне "търпимостта" в омраза, той не е по-добър от Сталин, Хитлер, Кадафи, Осама, Сидеров и подобни (изброявам по броя на труповете)... които превръщат "омразата в любов"!

  Вяра и право на мнение - ДА! Омраза и насилие срещу другите - НИКОГА!
  "расистката измет" - това ли е израз на толерантност? Или "гяури" и "кучета неверни" е по-правирно, осветли ме, моля те!


  "Никога не съм се отнасял сериозно към себе си, винаги съм се отнасял сериозно към мненията си!" Честъртън
 48. 48 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#46] от "muncho":

  Ако не беше дългогодишният ежедневен звуков терор от джамията в София, за който дори има подписка, подписана от 40 000 софиянци, ако богомолците не препречваха няколко часа улицата с черджетата си всеки петък, нямаше да се стигне до действията на атакистите. Но когато властта бездейства, хората са принудени да вземат нещата в свои ръце. Тоест, ако общината си беше свършила още навремето работата и беше премахнала колоните, отдавна щяхме да сме забравили за този проблем.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 49. 49 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#46] от "muncho":

  Тези, които си надуват чалгата през нощта, надувайки главата на съседите си, са същите тези, които през деня пък коленичат пред джамията и пречат на хората, които работят, за да им плащат издръжката за безработни, да минават по тротоара.

  Т.е. тези, които вечно искат да се изкарат жертва на дискриминация, произвеждат шум денонощно, смущавайки съня на хората, които им изплащат помощите.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 50. 50 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#45] от "Искандер":

  О, ти стигна до византийската религиозна пропаганда! А нещо извън Средновековието да ни цитираш?! Все пак не живеем в Средните векове

 51. 51 Профил на easy_rider
  easy_rider
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо се горещим толкова?Нека видим как се решават тези проблеми в Европа към която и ние принадлежим.
  Скоро имаше референдум в Швейцария.Това е наистина демократична държава защото там народа има последна дума и всички важни въпроси се решават с референдум.
  Както се оказа швейцарците на желаят минарета от които се провикват ходжи.
  Нека разни комитети да ги обвиняват.Хората решават какви са правилата в техния собствен дом.Не може гостите да решават какви ще са правилата.
  Да видим какво става във Франция родината на идеята за човешки права и либереализъм.Там също не са съгласни да бъдат натрапвани религиозни символи.
  Можем да погледнем и Германия,там също никой не се провиква от минаретата.
  И какво става ние в България се чудим трябва ли или не трябва.
  Ами ако някой много се съмнява в европейските ценности нека да проведем референдум.
  Глас народен глас божи.Не могат малцинствата да определят правилата.На това се гради демокрацията.Ако някой иска да живее по други правила има други места по планетата където спокойно може да живее както си поиска.

 52. 52 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Любопитно

  ... Разбира се има и друг вариант. Властите да не направят нищо, да оставят нацистката и ислямофобската измет да нарушава законите и конституцията в държавата, да се поддадат на натиска и да започнат да ограничават правата на мюсюлманите, ромите и хората без шапка и българия да тръгне по пътя на Сърбия..
  А какво има в края на този път знаем - изолация, бомбардировки, връщане назад в развитието и в крайна сметка нови държави в Европа, за сметка на територията на старите, където хората ще бъдат предимно без шапка
  Така че или по лесния или по трудния начин, но нормалността ще победи, както винаги

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 53. 53 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#50] от "Mai Tai":

  Някои неща са вечно актуални и не губят смисълът си, без значение колко време е минало.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 54. 54 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Любопитно

  ... И не, България не може да се сравнява с Швейцария (която не е в ЕС), нито с Франция. Не че някой е забранил исляма във Франция или Швейцария. Защото в Швейцария мюсюлманите са имигранти от скоро, а във Франция от малко по-отдавна. А в България мюсюлманите са част от българският народ от 600 години. Така че да, има разлика..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 55. 55 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Гневно

  Тази нагла патка , да си подава оставката на мига!!!!

 56. 56 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#52] от "muncho":

  Правата на мюсюлманите в Швейцария, Франция, Германия и Испания, където е забранено пеенето на ходжа от минаретата, нарушени ли са, муня? Ако да - защо не идеш да се взривиш показно в знак на протест в центъра на Женева, Париж, Берлин или Мадрид?

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 57. 57 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Гневно

  До коментар [#54] от "muncho":

  Исляма в България бил забранен? Кога това? Вчера поне беше разрешен, кога успяха да го забранят тези мръсни расистки и консервативни християнталибански боклуци?

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 58. 58 Профил на cern
  cern
  Рейтинг: 186 Неутрално

  Искам да попитам- защо в Турция, в почти 18 милионния Истанбул, няма високоговорители по минаретата на джамиите и няма мюсюлмани, молещи се пред джамиите на килимчета , а не вътре в тях? Да, Турция не е в ЕС, но твърде голям процент от гражданите й са мюсюлмани.

 59. 59 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Нейно абсолют5но задължение е , да се самосезира , за нарушения на комфорта на гражданите в поверения 'и град!!! Допускането на нечовешки вой в повереният 'и град е достатъчен повод за бламирането 'и!!! В българският закон е казано , че кметовете носят отговорност и а престъпното си бездействие , което компрометира реда в повереният им град. Къде е комунистическият прокурор Кокинов да се самосезира???Къде е и неговият шеф още по-голям потомствен комунист Велчев, да го контролира??? За тях законът за престъпното бездействие , не важи ли??? Комунистически наглеци !!!

 60. 60 Профил на easy_rider
  easy_rider
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "muncho":

  Значи според теб ако си емигрант от 50 години нямаш право да слушаш ходжата от минарето , ако си от 600 години имаш право. Много добра логика.
  И защо да не се сравняваме с другите европейски държави?
  Или отричаш принципите на демокрацията ? Швейцария не е демократична европейска държава така ли?
  Ако е така по нищо не се отличаваш от фашистката сган която така ненавиждаш.

 61. 61 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Любопитно

  И да, ислямофоби, ксенофоби и расисти има не само в България. Има ги и в Европа. В крайна сметка европейските християни са измислили робството, колониализма, расизма и са започнали няколко световни войни. Но все пак, постепенно, Европа се отърсва от расизма и ксенофобията, въпреки временните връщания назад като случаите в Швейцария или Франция. Въпреки това посоката в историята е ясна: робството е премахнато, колониализмът свърши, инквизицията няма власт, Хитлер е мъртав, проповядването на нацизъм е престъпление, расизмът е отречен от науката и етиката, дискриминацията се преследва от закона.
  Така че въпреки временни периоди като "възродителния процес", събитията в Югославия или случаи като този пред джамията в София, посоката е ясна и нормалността в крайна сметка тържествува

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 62. 62 Профил на dhk13
  dhk13
  Рейтинг: 1191 Гневно

  До коментар [#52] от "muncho":

  Моля те, спри!

  Не можеш да наричаш хората "измет" и да проповядаш толерантност.

  "Никога не съм се отнасял сериозно към себе си, винаги съм се отнасял сериозно към мненията си!" Честъртън
 63. 63 Профил на tartar
  tartar
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Има една поговорка,в която се казва - капка по капка - вир става ...
  Интересно,кога капките,ще се превърнат във вир и ще отнесат,цялата мръсотия насъбрала се на дъното на блатото наречено - България ...
  Дали,ще се намерят свестни българи да очистят насъбралата се тиня пропита с безмозъчни едноклетъчни ... преди да е станало прекалено късно!?
  Едва ли ...

  Things just happen. What the hell.
 64. 64 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#62] от "dhk13":

  Не наричам хората измет. Наричам расистите, ислямофобите, ксенофобите и нацистите измет, защото те са такива, те не са хора. Хората не нападат други хора заради цвета на кожата, езика или религията им. Прави го изметта...

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 65. 65 Профил на Грую Груев
  Грую Груев
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Бойко Борисов какъв беше наперен в началото.Ех ,рекох си,намери се решителен човек.Той излезе по-голяма баба от баба ми.Сега пък Фъндъкова.Щяла да проверява.Просто не трябва да има говорители навън.Точка.Такова е възможно в мюслюманска държава.Тук е противопоказно.Уж се в столицата на християнска държава ,а из въздуха се носят молитви на арабски,сякаш това е Истамбул.Като искат жтдалеч да слушат молитви,да вървят в мюслюманска държава.Тук ще е така.Без говорители.

  Хубав човек.Че и красив май.Аз си се харесвам!Какво ще кажете.
 66. 66 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#63] от "tartar":

  Прав си. Търпението на българите вече е до ръба от турската наглост и безкрайни претенции. Надявам скоро да прелее и да отнесе цялата мръсотия в Анадола.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 67. 67 Профил на easy_rider
  easy_rider
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#61] от "muncho":

  Мисля че вече прекаляваш и говориш с лозунги подобни на ''Моята борба".
  Ти наричаш швейцарския народ расистки.После причисляваш и Франция.Естествено може лесно да сложиш там и германците защото и там никой не пуска призиви на висок глас от минаретата.
  Ами ти се изкара най големия съдник за това кое е добро и кое лошо,кой националист и кой фашист.

  По подобен начин фюрера е определял враговете на райха.
  Може би и ти искаш да бъдеш като него?

 68. 68 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#61] от "muncho":

  Да, Мун! Нормалността тържествува и именно затова светът продължава да върви напред. Но нормалността в цивилизования свят не е вдигане на шум, натрапване на чужда религия, третирането на жените като добитък и забулването им с чували, нито гетата с престъпни и паразитиращи етноси.

  Това тук не се смята за нормално и за недопускането или последващото му санкциониране си има закони, по които се водим. Това обаче не са законите на шериата.

  Неслучайно Западната цивилизация движи света, а примитивите, които са решили, че могат да се борят с нея, тънат във войни, глад и мизерия, а самовзривяването им на публични места е най-хубавото, което може да им се случи в жалкия им живот.

  Цивилизованият свят няма да позволи ненормалността на назадничавите да унищожи нормалността, която е извоювана и изстрадана от векове. Сори, Мун.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 69. 69 Профил на Грую Груев
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#62] от "dhk13":

  И да, проповядвам толерантност към различието, а не към престъплението и нетолерантността. Не можеш да си толерантен към престъпника и нетолерантния, тоест към ислямофобите и расистите, които бият, плюят и палят хора, които просто се възползват от конституционното си право на свобода на съвестта.
  Толерантност означава да приемаш другия, различния, да признаваш правото му да е различен.
  И не, не ми разправяйте как онези били нетолерантни с пеенето на ходжата, защото същото важи много повече за камбаните на църквите, за чалгата по заведенията, за колите по улиците и прочее.
  И не, това че християнството е основна религия не му дава право да специално отношение и повече права от другите. България е светска държава и хората могата да избират и да изповядват религията си. Ако някой им пречи извършва престъпление. Точка.

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 71. 71 Профил на easy_rider
  easy_rider
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "muncho":

  Искам да ни кажеш на всички тук

  Франция светска държава ли е ?
  Германия,Италия,Швейцария,спания......

  Има ли там минарета от които се пускат високоговорители?

  Те според теб са расисти и ксенофоби които трябва да бъдат преследвани така ли?


  Ако е така искам ясно да го заявиш тук пред всички.

 72. 72 Профил на cern
  cern
  Рейтинг: 186 Неутрално

  Интересно, който нарушава наредби на СОС как да се квалифицира - закононарушител ли е или не Дааа- той не нарушава правата на другите граждани, нали- странна теза
  http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=133
  НАРЕДБА № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма община (ДЕЙСТВАЩА КЪМ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ)
  НАРЕДБА № 1
  за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община
  (Приета с Решение № 8 по Протокол № 28 от 12.05 и 13.05.1993; изм. и доп. с Решение № 4 по Протокол № 39 от 22.12.1993; Решение № 11 по Протокол № 51 от 27.07. и 28.07.1994; Решение № 254 по Протокол № 24 от 22.07.2004; изм. с Решение № 507 по Протокол № 33 от 25.11.2004; в сила с Решение № 695 по Протокол № 78 от 02.12.2010; изм. и доп. с Решение № 170 по Протокол № 86 от 31.03.2011)
  Глава втора
  Осигуряване и опазване на обществения ред
  Чл. 2. (1) Забранява се викането, пеенето и шумния говор и използването на озвучителни системи на обществени места.
  НА Р Е Д Б А за организация на движението на територията на Столична община
  (Приета с решение № 332 по Протокол № 48 от 19.05.2005 г.;
  изм. с Решение № 3 по Протокол № 67 от 12.01.2006 г.; доп. с Решение № 515 по Протокол № 83 от 13.07.2006 г; доп. и изм. с Решение № 709 по Протокол № 88 от 28.09.2006 г.; доп. и изм. с Решение № 250 по Протокол № 105 от 12.04.2007 г.; доп. и изм. с Решение № 364 по Протокол № 107 от 26.04.2007 г.; доп. и изм. с Решение № 502 по Протокол № 110 от 31.05.2007 г.; доп. и изм. с Решение № 645 по Протокол № 113 от 12.07.2007 г.; доп. с Решение № 82 по Протокол № 7 от 28.02.2008; доп. и изм. с Решение № 301 по Протокол № 14 от 12.06.2008; доп. с Решение № 378 по Протокол 16 от 10.07.2008; изм. и доп. с Решение № 460 по Протокол № 17 от 24.07.2008; изм. и доп. с Решение № 630 по Протокол № 23 от 23.10.2008, чието прилагане е спряно с Решение № 153 по Протокол № 35 от 12.03.2009; доп. с Решение № 152 по Протокол № 35 от 12.03.2009; изм. и доп. с Решение № 494 по Протокол № 45 от 29.07.2009; изм. с Решение № 419 по Протокол № 70 от 22.07.2010; изм. и доп. с Решение № 108 по Протокол № 84 от 24.02.2011)
  Чл. 23. Забранява се:
  10. поставянето върху тротоарите и в пешеходните подлези на всякакви предмети и съоръжения, създаващи затруднения за движението на пешеходците.
  http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=55

 73. 73 Профил на Borislav
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:44 на 25/05/2011 от неговия автор.

 74. 74 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Както обича да се изразява баща ми - "Където има демокрация, всичко е осрано" и винаги дава пример със Синагпур, където няма демокрация от 1959 година и няма цигании, минарета, тонколони, грамофони и пр. ненужни "свободи".

  In debt we trust
 75. 75 Профил на dhk13
  dhk13
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#64] от "muncho":

  ОК! А как наричаш Сталин, Тито, Димитров... Кадафи, аятоласите в Иран, (Хафез или Башер) Асад...

  Защо аз не мога да се разходя в Техеран с дъщеря си, когато тя е с къса пола? Без да се страхувам? Искам мюсюлманите да се молят свободно в София, но и аз да изповядам моята вяра в Рияд...

  Всеки от изброените от мен с имена какъв е? По мое време по тяхната логика забраняваха на момичетата да носят къси поли и на момчетата (като ман) да не молят в храмове - Св. Александър Невски - например, по Великден, ограден и с милиционери... Кажи, тогава как беше?

  "Никога не съм се отнасял сериозно към себе си, винаги съм се отнасял сериозно към мненията си!" Честъртън
 76. 76 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Толерантност означава да приемаш другия, различния, да признаваш правото му да е различен."

  Вай, вай... ще ме разплачеш.

  Никой не е ограничил правото на представителите на която и да било група от българското общество да бъдат различни. Но различни само в рамките на закона. Ислямският тероризъм, препречването на тротоарите, незачитането на официалния език в държавата, смущаване спокойствието на гражданите с високи децибели и натрапването на чужда религия, не са просто различие, а нарушаване на закона.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 77. 77 Профил на Borislav
  Borislav
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Цяла София знае, че подобен шум няма никъде другаде. Дайте да не проверяваме, а направо да налагаме закона

 78. 78 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#71] от "easy_rider":

  Бе не ми задавай отговори и не ме занимавай с глупости бе!
  Вие ако стъпите в Швейцария, Франция или Германия и видите всичките черни, червени, кафяви и жълти хора, всичките разноцветни и разностилово облечени хора по улиците (някои от тях забрадени), чуете всичките езици на които говорят, опитате всичката им разнообразна кухня, и (о ужас!) видите РАЗНОЦВЕТНИТЕ двойки ще получите апоплектичен шок и ще умрете на място в шок, ужас и безсилна злоба

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 79. 79 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#75] от "dhk13":

  Европа не взима пример от Иран! Европа има свои правила, едно от които е свободата на съвестта. Ако искаш да живееш в държава като Иран - какво търсиш в Европа?

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 80. 80 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#78] от "muncho":

  Баща ми е прав за демокрацията, ще ни изяде главите

  In debt we trust
 81. 81 Профил на cern
  cern
  Рейтинг: 186 Весело

  Хмммм, че защо не ми се отговори само за Истанбул- да не закачаме евростолиците

 82. 82 Профил на Toнчо(65)
  Toнчо(65)
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Чета, чета и се дивя на това образование маймунча, Иска да каже да се адаптираме към него ли? На него ли да почнем да приличаме? Дрънка , дрънка ама не нещо реално, ами от свят на приказките. Не ние трябва да се адаптираме апап, свиквай с нас. Тука е нашата страна, ако не ти харесва можеш да се възползваш от свободата ни - правото да напуснеш.

 83. 83 Профил на Мустафанка
  ****

  Този коментар беше изтрит в 02:18 на 26/05/2011 от неговия автор.

 84. 84 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#78] от "muncho":

  Цигански тюрлю гювеч, тоест? Не, мерси!

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 85. 85 Профил на easy_rider
  easy_rider
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#78] от "muncho":

  А значи това са глупости.Ами като виждам разноцветните двойки там не съм видял или чул някой да крещи по улиците и да нтрапва на другите своите виждания.

  И понеже ми говориш за толерантност и човешки права.
  Кажи ми нормално ли е през 21 век да има закон по който човешко същество да бъде убито с камъни защото някой бил казал че не спазва правилата?
  Това ли е толерантност,такива религии ли трябва да зачитаме ние? Отговори ми на този въпрос защото виждам че много разбираш от човешки права.

 86. 86 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#79] от "muncho":

  Да, именно защото Европа не взима пример от Иран, джихадът не е държавна политика, бурките, никабите и забрадките не са задължително облекло, а от минаретата не се носи вой.
  Като си в Рим...

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 87. 87 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Весело

  Мунча, ти ли виеш от колоните като настъпАна кучка, та така тръгна на първа срещу напълно резонните постъпки на общината, която се събуди от петвековния си сън и реши да вземе мерки срещу виенето от минарето, което е срам да се случва в центъра на столицата на християнска България. Бегай да виеш в Джебел, там ще ти уйдиса

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 88. 88 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2505 Неутрално

  До коментар [#7] от "red_rose":А като искаха мюсюлманите да си построят втора джамия в полите на Витоша, защо не им се даде разрешение? Там щеше да има достатъчно място за богомолците и килимчетата им. Ясно ее, че броят на мюсюлманите в София се е увеличил и че практикуващите религията при тях /участващите в общите богуслужения/ също. Което, впрочем, си е световен процес и се наблюдава и при традиционно православните. Но докато през последните години се построиха в София доста църкви, които се пълнят, впрочем, само на големи празници, втора джамия не бе построена. Явно районът бе запазен за мутри и мутреси!

 89. 89 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#18] от "muncho":

  Браво Муне! Отново показа величието на своя умствен потенциал. Ти самият си продукт на това за което претендираш!
  Ако нашето общество бе толерантно към другите религии по начина и нивото на толерантност на обществата от мюсюлманските държави, ти дори нямаше да помислиш да си покажеш носа. Именно тази толерантност в комбинация с търпимостта на българина позволяват на определени хора да си разиграват коня. Претендираш за права и свободи. Трябва да знаеш, че навсякъде те са ограничени от правата и свободите на останалите хора. Когато навлезеш в чуждо пространство и нарушиш нечии права и свободи е нормално да очакваш да загубиш някое око или зъб.
  По отношение на биенето на камбани се изказваш изключително неподготвен. Те не бият по пет пъти на ден по 20 минути т.е. да заемат 10 % от денонощието в прослава на Бога. Биенето на камбаната има множество предназначения - от оповестяване на точен час, до оповестяване на тревога или смърт. За всеки отделен случай има определен начин на биене, което естественно ти никога не си знаел.
  Ако ходжите са толкова религиозни, защо не се качат на минарето и се провикнат както преди 100 години и да си изпълнят задълженията към Аллах и вярващите? Защо включват на запис молитвата през високоговорителя?
  Ще ти отговоря на тези въпроси, защото знам, че ще изфабрикуваш някоя простотия.
  Не се качват на минарето, защото ги е страх от високото. Затова и минаретата са с по няколко балкона. Строят ги високи за да са по-близо до Аллах и същевременно се страхуват да се доближат до него.
  Използуват записи защото много малка част от тях знаят молитвата наизуст на арабски и още по-малка част знаят изобщо какво пеят.
  И още един въпрос - Защо в градове до 30 000 жители има само по една църква, а в села под 1000 жители има по 2 джамии. И отново ще ти дам отговора - Защото християните ползват църквата като духовен храм, а мюсюлманите използват джамията като средство за препикаване на територия - т.е. ние вече сме тука и това е наше. Следва тормоз и заключението ние имаме право на това - т.е. ще правим така, че вие да се изнесете.
  Тази стратегия на тебе ти е достатъчно позната. Всички мунчовци по този начин изгонихте почрядъчните хора от Столипиново и след това ревете - Не ни интегрират.
  И преди отново да започнеш с претенциите си отговори на въпроса - Дали ти си достатъчно толерантен и дали в себе си не таиш етническа или религиозна омраза, защото тя ярко прозира в коментарите ти.

 90. 90 Профил на Toнчо(65)
  Toнчо(65)
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Мустафанка +++++++++++++++++++... ето един линк http://nlandjowski.blogspot.com/2009/05/blog-post_30.html

 91. 91 Профил на dhk13
  dhk13
  Рейтинг: 1191 Весело

  До коментар [#79] от "muncho":

  Не ми отговори на въпросите! Преимам го като незачитане и неприемане

  "Толерантност означава да приемаш другия, различния, да признаваш правото му да е различен."
  ТОЧНО! А ти правиш ли го, или го наричаш "измет"? С какво си по-добър от Сидеров който нарича накои хора "боклуци"?

  "Европа не взима пример от Иран!"
  Много си прав - искам обратното! Все за това пиша!

  "Никога не съм се отнасял сериозно към себе си, винаги съм се отнасял сериозно към мненията си!" Честъртън
 92. 92 Профил на tartar
  tartar
  Рейтинг: 233 Весело

  Понякога ми става смешно,четейки как хора с претенции от всякакъв род бъркат общочовешките ценности с европейски ... и как неистиво защитават политики на държави,които открито противоречат с тези ценности ...
  Другото много забавно нещо в тези коментари е сравнението и примери с държави,с които България няма нищо общо - исторически,културно и т.н. ... та такива ми ти работи ...

  ПП ... а аз се притеснявах,че имам само килийно образование ...

  Things just happen. What the hell.
 93. 93 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2505 Весело

  До коментар [#30] от "Fanetti":Чакай бе, а защо църквата в Малашевци има тонколони и предава богуслужението си на площада?

 94. 94 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#85] от "easy_rider":

  Разреши ми да те допълня!!!
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=777615

 95. 95 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Весело

  Появи се все пак тук някое и друго ислямкомуне, колкото да не е без хич, да захвърля лиги по монитора. Тъй. Да си турят един предавател в джамията, една антена на покрива, ходжата ако иска да си я забоде на чалмата, по едни Bluetooth® или други слушалки в ушите на молещите се, и да си слушат воя, ако щат и до Централна гара. Но тихо, без да пречат на живеещите наоколо и на минаващите. Колкото до навика да се въргалят по черджета в работно време насред тротоара, най-вероятно ще се наложи да се сбогуват с него. В пост № 6 съм сложил необходимите наредби на общината, които трябва да се спазват, иначе за чий ни е тая община и тая кметица? Да ги гледаме за разплод? Или че са много красиви?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 96. 96 Профил на Toнчо(65)
  Toнчо(65)
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#89] от "ПАСТОРА":

  Точно така - и ние сме миролюбиви докато не ни предизвикат

 97. 97 Профил на Om
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:24 на 25/05/2011 от неговия автор.

 98. 98 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#88] от "patsis":

  Ти да не искаш в София да се предвиждат и райони за джамии? Тия работи малко по към Анадола, моля.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 99. 99 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2505 Весело

  До коментар [#40] от "dobrich":Хайде да направим проверка колко християни се причастяват поне веднъж на три седмици, което е задължително условие за да бъдеш православен според правилата на православната църква? Пък после да приказваме, че сме били християнска държава.

 100. 100 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#85] от "easy_rider":

  Ами щом толерирате религии които проповядват горенето на хора на клада, убиването им с камъни (да, убиването с камъни е юдейски и християнски патент), отричащи науката, отричащи правата на жените (да, християните отричат правото на жените да разполагат с тялото си и да изпитват удоволствие) и чиито свещеници проповядват въздържание а практикуват педофилия, то защо да не толерирате и други религии? Общо взето религиите са еднакви - опора за слаби духове и източник за вдъхновение на всякакви фанатици - всеки може да немери в тях каквото търси..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK