Wikileaks: Посланик Байърли за Борисов - големи надежди, сенчести връзки (едно към едно)

Wikileaks: Посланик Байърли за Борисов - големи надежди, сенчести връзки (едно към едно)

© Анелия НиколоваСекретен доклад на американския посланик в България Джон Байърли от 9 май 2006г. публикуваха тази вечер Wikileaks и сайтът "Биволъ". Той е посветен на тогавашния кмет на София и настоящ прeмиер Бойко Борисов. Посланикът му прави портрет - на минало, демонстрирани и непублични връзки, поведение, амбиции, отношение към САЩ... Накрая Байърли завършва с "ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа".


От "Биволъ" отбелязват две особености - че докладът (на английски) е с ниво на конфиденциалност СЕКРЕТНО//НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ, а над него е само ТОП СЕКРЕТНО, с които Wikileaks не разполага. Другата според "Бивол" е, че "грамата е една от малкото в масива от 978 доклада от София, прегледани и одобрени едновременно от политическия съветник, военния съветник и съветника по сигурността на американското посолство, както и от посланик Байърли" . 


Обобщение на стенограмата - тук.
Публикуваме я едно към едно, така както е преведена на сайта на "Биволъ":


SUBJECT: НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ: ГОЛЕМИ НАДЕЖДИ, СЕНЧЕСТИ ВРЪЗКИ


Classified By: Ambassador John Beyrle, for reasons 1.5 (b) and (d).


1. (S/NF) РЕЗЮМЕ: Кметът на София и бивш генерал от  МВР Бойко Борисов щурмува националната политическа сцена през последните седмици, основавайки ново движение, което бързо стана най-популярната политическа сила в страната. Борисов отрече слуховете, че ще се кандидатира за президент на есенните избори; той изглежда се е прицелил в по-влиятелния пост на министър-председателя и публично  заявява, че не желае сегашното правителство да завърши мандата си. В миналото Борисов сътрудничеше тясно с Посолството в правоохранителната дейност, и, поне публично, остава силно проамерикански настроен. Борисов, обаче, е обвиняван в сериозна криминална дейност в миналото и поддържа тесни връзки с Лукойл и руското посолство. КРАЙ НА РЕЗЮМЕТО.


2. (C) Борисов беше избран за кмет през ноември 2005г., след кариера в МВР като главен секретар от 2001 до 2005г. От тази позиция той се катапултира към славата, след като лично предвождаше акции срещу наркотрафиканти и автокрадци и придоби почти героичен статус в медиите като най-големият борец с престъпността в България. Борисов, който веднъж описа себе си като "най-голямата придобивка на България" се харесва на публиката с обикновения си, но живописен език, непретенциозното си поведение и острата си критика към политическия елит на държавата. Той е най-популярната политическа фигура в момента, като поддържа постоянен рейтинг на одобрение от над 60% за последните пет години, въпреки противоречивите си успехи срещу организираната престъпност докато работеше в МВР.


Нещо като феномен


3. (C) На 27-ми март, Софийски градски съд обяви регистрацията на свързаното с Борисов движение "Граждани за европейско развитие на България". Въпреки че звучи странно за англоезичния слушател, името на  движението е внимателно подбрано, за да отразява баланса между патриотизма и проевропейските ценности. Референцията към Европа го отличава от екстремистката евроскептична партия АТАКА, а българското съкращение "ГЕРБ", с което то е познато, означава  "герб" като хералдически символ и има силно патриотично звучене.


4. (C) Борисов не е съосновател на ГЕРБ, или дори член – официално той е съсредоточен върху задълженията си на кмет. На практика, обаче, той е публичното лице на ГЕРБ и пътува из страната, изнасяйки речи на събитията на  ГЕРБ и официализира нови партийни структури. Неговите усилия са добре приети; "Гражданското движение", което е само на пет седмици, зае челото на националните проучвания на общественото мнение. В изследване, публикувано през април, 24,22% от респондентите са заявили, че ще подкрепят "партията на Бойко Борисов", ако парламентарните избори бяха днес. Водената от социалистите "Коалиция за България", която спечели първо място на предишните избори, зае второто място с 19 процента.


5. (C) Метеоритното издигане на ГЕРБ изсмука подкрепа  от радикалните националисти от АТАКА, чийто рейтинг  спадна, от 11 процента през януари (septel), до 7 процента. ГЕРБ също привлякоха привърженици от партиите в  център-дясно, които в последните години са твърде разединени от личностни конфликти между лидерите, за да могат да предложат някаква смислена противотежест на управляващата коалиция. Борисовите националистически заявки за "твърда ръка", проевропейска реторика и  популистки стил, карат много от политическите наблюдатели да го смятат за единствения, който може да обедини българската десница.


6. (C) Борисов не се старае да отхвърля тези идеи. По време на скорошна среща с Посланика, Борисов говореше пренебрежително за другите десни партии, като заявяваше, че "ще унищожи" АТАКА, и че Националното движение "Симеон Втори" (НДСВ), с което беше свързан в  миналото, "се топи". Ако би се съюзил с някого, каза, това би бил Съюзът на демократичните сили (СДС),  дясната партия, която управляваше  България през  голяма част от 90-те години. Партията има в момента по-малко от  5% подкрепа в проучванията, според  Борисов е "свършена", той би се замислил за партньорство, "за да запази марката" жива.


7. (S/NF) Идеята за точния момент и за тактиката на следващия ход на кмета остават неясни, но скорошните му заявления подсказват в каква посока ще е той. На 2-ри май, в интервю за тиражния вестник "24 часа", в  подзаглавието се появи цитат "Тази коалиция трябва да си ходи бързо". В скорошен разговор с нас, Борисов беше по-директен, като заяви откровено "Ще сваля правителството, след като се договорим за базите".  


Важен съюзник в установяването на военните бази


8. (S) Борисов многократно ни уверява, че подкрепя близките отношения със САЩ, включително и базирането на американски войски на българска територия. В статия на 5-ти май, той описа подписването на Споразумението за сътрудничество във военната област като "победа" за  България, подчерта ползите от съвместните учения и от американските инвестиции и призова опонентите на базите "да си държат езика зад зъбите, за да защитят националните интереси".


Понякога, обаче, Борисов променя посланието, особено когато се опитва да критикува непопулярния начин по който правителството се ангажира с инициативата. В реч в Хасково на 5-ти април, той каза на публика от няколкостотин човека, че лично той подкрепя базирането на американски войски в България, но описа нежеланието на правителството да проведе референдум по темата като "фундаментален пропуск". Други коментари, в следващо интервю, бяха по-твърди.


"В Ирак (правителството) казаха, че ще изтеглят войските ни незабавно. Не ги изтеглиха, изпратиха още една бригада там. Те дадоха и бази на  американците, без да поискат нищо в замяна."   Писмо от Посланика, адресиращо категорично тези коментари, постигна желания резултат – кметът се отказа да  критикува правителството по този въпрос, и в обширна статия, излязла на 5-ти май (повтаряйки дословно аргументацията на Посланика) изрази подкрепа за съвместните военни бази.  


Биография: От пожарникар до "батман"


9. (S) Роден на 13-ти юни 1959-та година, Борисов е  израснал  в Банкя, предградие на София, където  е бил замесен в местни банди и е придобил репутация на местен силов авторитет. След завършване на училище е посещавал Висшия институт на МВР (главната българска академия за обучение на служители в сигурността и полицията), който е завършил през 1982г. с диплома в областта на противопожарната охрана и противопожарната безопасност.


Бил му е отказан прием във военната академия  и в по-елитни факултети на полицейската академия, тъй като дядо му е бил екзекутиран от комунистите през 1950г. след показен процес. След завършване на академията,  Борисов, който има черен колан, е станал треньор на националния отбор по карате, преди да се присъедини към софийската полиция като взводен командир, а по-късно и като ротен командир. От 1985-та до 1990-та г. работи в  МВР и получава докторска степен по "Психологическо и физическо обучение на оперативните работници".


10. (C) След края на еднопартийното управление, Борисов се заема с бизнес. Основава собствена охранителна  фирма и я превръща в една от най-големите в бранша по времето, когато "частната охранителна дейност" беше  синоним на изнудване и силови действия.


През 90-те  години е бил личен бодигард на Тодор Живков (по онова  време вече извън властта) и по късно е бил нает като бодигард на бившия цар Симеон Сакс-Кобург Гота по време на частните посещения на бившия монарх в  държавата. Когато Сакс-Кобург се завърна в България за постоянно и беше избран за министър-председател, той назначи Борисов за главен секретар в МВР – пост, който Борисов превърна в най-силната позиция в правоохранителните органи в България.


В добавка към традиционните правоохранителни агенции, Борисов също управляваше Националната гранична полиция, митниците и Националната служба за сигурност, която е отговорна за  контратероризма и контраразузнаването.


11. (S/NF) Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му.  Наричан "батман" заради вездесъщото му присъствие, заради склонността му да носи изискани черни дрехи и  заради внезапното му появяване на местопрестъплението, Борисов изгради PR машина, която му спечели подкрепа във всички възрастови и социални групи.


Журналистите споделят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи. Неговото поведение го превърна в "националния шериф", въпреки 123-те показни убийства и липсата на арести на главните лидери на организираната престъпност. За  негова чест, Борисов постигна нови нива в сътрудничеството с американските правоохранителни и разузнавателни служби и организира множество арести на наркотрафиканти, фалшификатори и трафиканти на хора.


Той прави опити да използва тези свои връзки в своя полза, като често се хвали с близките си връзки  със службите за сигурност на Запад, включително и  тези в САЩ. Редовните му срещи с представители на  руското посолство получават по-малко публичност.


12. (S) В частни разговори, Борисов се представя като  яростен антикомунист -- епитет (комунисти, комунистически), който той прилага към съвременната Българска социалистическа  партия, както и към бившия режим. Той често споменава смъртта на дядо си от ръцете на комунистите и ръмжи  срещу водещата роля на потомците на "старите комунистически семейства", като министър-председателя Станишев, главния прокурор Велчев и председателя на Народното събрание Пирински.


Въпреки уличното си образование Борисов често изглежда наивен, както когато директно ни заяви, че очаква американска подкрепа за политическата си кариера, като знак на благодарност за  нашето сътрудничество.


Неговата енергичност и кратък диапазон на съсредоточаване върху даден въпрос понякога го карат да крачи напред-назад като тигър в клетка. Той е изключително чувствителен, когато става дума за публична или частна критика.


Мръсотията


13. (S/NF) Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на  метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните  си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.


Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев  (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още "Пашата").  


14. (S/NF) Борисов поддържа тесни финансови и  политически връзки с директора на "Лукойл България" Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля  в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов.  Кметът ангажира "Лукойл" в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да  дари асфалт за поправката на столичните улици, да се  грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните.


Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на  общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на Лукойл. Въпреки че сделката изглежда танто-за-танто,  публичните договорки на Борисов с "Лукойл"  са само  една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за  които получихме по други канали.


Коментар: Влияние върху интересите на САЩ


15. (S/NF) Бойко Борисов е непредсказуема личност с необуздана политическа амбиция и очевидно блестящо бъдеще в българската политика. Той вероятно е способен да изпълни заканата си да свали настоящето правителство,  макар и не без помощ отвътре от управляващото мнозинство. Във всеки случай, малко хора очакват той да предприеме стъпки преди президентските избори през ноември или преди планираното присъединяване на България към ЕС на 1-ви януари.


Борисов силно подкрепя близки отношения със САЩ, и е в позиция да подпомогне някои американски интереси в страната. Неговото ясно послание към националистическите избиратели може да го вкара в  конфликт с някои политики на САЩ, но той също е в състояние да предизвика по-позитивно разглеждане на образа на Съединените щати в обществото.


16 (S/NF) Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него - той жадува за международно  внимание и особено цени одобрението на САЩ. Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен  и видимо проамерикански политик, който вероятно  ще бъде следващият български лидер.


С други думи, ние  трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа.


КРАЙ НА КОМЕНТАРА


Байърли

Ключови думи към статията:

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1808 Неутрално
 2. 2 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  боко майна, така изглеждаш пред запада... тъжна работа, пък още по-лошото, че от изток са назначили друг да те пляска като кривнеш... мъка...

 3. 3 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1283 Любопитно

  "Флашка" от американското посолство. Ал Бънди да възложи на Института по криминалистика към МВР да провери дали не е манипулирана, като под манипулация да се има предвид и дали не е превеждана на български грамата...

  ---

  Сега сериозно: Не се казва нищо ново в секретната грама. Но пък съвсем различно е, когато тази информация излиза от такъв източник.

  Напълно нормално би било Боко да подаде оставка. Първо, заради криминалното си минало. Второ, заради възможността да бъде шантажиран от чужди държави заради миналото си, за да взема решения в протоворечие с интересите на България и в полза на чужди държави...

 4. 4 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 683 Разстроено

  "С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа."

  Кратко, ясно и вярно.

  После пак "американците са ни виновни", че казват "Царят е гол".

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 5. 5
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:12 на 26/05/2011 от неговия автор.

 6. 6 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Думата е една - ОСТАВКА!
  Ако бяхме народ, отдавна да сме го изритали! От колко време ходи на моренце при Златев и колко е прозрачно, че е зависим от него. Както и приятелката му - никой не пита от къде изведнъж се сдоби със стотици милиони.
  И сего всичко това - точно и ясно идва пак до нас. Пак ли ще го отминем и ще се заблуждаваме като вярваме, че имаме герой за премиер, вместо най-обикновен мутрофон.

 7. 7 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  В тази грама на американското посолство,общо взето се съдържат факти и обстоятелства, кито са известни отдавна на българската общественост.
  За съжаление въпреки това българския народ провъзгласи този полуграмотен бабаит за министър-председател в един твърде сложен и деликатен момент от историята на държавата.резултатът вече е налице. Докато останалите държави от ЕС макар и с променлив успех една по една се измъкват от икономическата криза, България продължава да копае нейното дъно.Увеличаваща се безработица, отегляне на чуждестранните инвеститори, само 2 млн. от населението получава доходи и плаща осигуровки,здраеопазванет е в колабс, образованието е низвергнато, науката е унижена, в резултат 200 хил. души в активна възраст са готови веднага да зарежат родината си.
  Пита се това ли е американската демократична солидарност и защо американците проявяват двоен стандарт и си ги шепнат тези работи на ухо, а пред нас усърдно потупват приятелски Борисов иоще по-плиткоумния му ординарец -Цветанов?

 8. 8 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  ББ е една свиня издигнала се до "главна свиня на републиката",каквото и да пишат и говорят за него той си остава една МУТРА. Какво очаквате от едного прочел само Винету? А то не е и сигурно дали генерал лейтенанта, доктор на поЖарникарските науки и тн титли дали изобщо може да чете? Единственият проблем за България е, че все попада на свине- управленци. Ами съдба ! Мръсна свиня, но наша свиня, ако перефразирам онзи далечен американски президент дето го е казал но за "нашето" куче!

 9. 9 Профил на Aleko
  Aleko
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Чудя се в нормална държава щеше ли да бъде свален от власт?!

 10. 10 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Да доста интересно написано.... нека да го видим какво ще каже самият той....

  Хората добре си вършат работата - седят си на гъза и пишат...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 11. 11 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#7] от "bate_Ventzi":

  Тва нещо да е всеизвестно е едно на ръка.... информацията става обаче наистина ценна когато се ситематизира и се покажат зависимости и обосновки... иначе само оттук-оттам... някой писал, друг чул, на третия му казали...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 12. 12 Профил на sasvirco
  sasvirco
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Единственото заключение, което мога да си направя от тази "грама" е, че Бойко е инфантилен егоцентричен манияк. Накратко луд за връзване.

 13. 13 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Мислех си че е само страхлива душица в голямо тяло, пък то било и бандит с голямо его на червени конци. Еманация на българския избирател.

  Колкото повече, толкова повече!
 14. 14 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Еми избрали сме си една проста мутра за премиер (аз не съм гласувал за него между впрочем). И хората си я описват едно към едно.

 15. 15 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Е, както става ясно и Белене ни е в кърпа вързана. Решенията ги взема правешкия генерал губернатор.

  Колкото повече, толкова повече!
 16. 16 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#11] от "KOBOLD":

  Съгласен. Много от тези неща са публична тайна. Но представени по такъв начин!? И то от дипломат, и то от САЩ!?
  Нещата са много по трагични от това което знаех до сега...
  Жалко наистина. И тоя "спасител" заминава на бунището на историята!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 17. 17 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "...обаче, е обвиняван в сериозна криминална дейност в миналото и поддържа тесни връзки с Лукойл и руското посолство. КРАЙ НА РЕЗЮМЕТО."

  "Редовните му срещи с представители на руското посолство получават по-малко публичност."

  Това е достатъчно за да стане ясно и на кьоравия, за какво става въпрос. Но не и на предубеденият, на този, който продължава да се опитва да заблуждава останалите, че Боко е някакъв антикомунист, а ГРОБ са проевропейска, дясна партия. Докато той, както и ГРОБ, явявайки се поредният БКП/ДС проект, са по-скоро руски троянски кон в ЕС.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 18. 18 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#16] от "drakar65":

  Текстът е написан изключително добре за да служи за високопоставени лица да си създадат мнение за 15 минути.

  Все пак има около 200 държави в света... и България не е от най-важните за САЩ...

  Освен топ-даун зависимости има доста ценни детайли, които вървят паралелно...

  Аз например научих, че той е бил бодигард на Тошо едва след 1990 г. , а допредеи това смятах, че е бил през соца... Детайлите са много важни и тука са представени доста сбито и изчерпателно... Интересно как той е плащал на журналята в кеш.... ха-ха... баси измекярщината... тва България мамата си трака... кочина отвсякъде...
  После циганите (и турците) били виновни...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 19. 19 Профил на инсп. Петров
  инсп. Петров
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Байърли с колегата веднъж го спрехме.
  Той вика - абе вий не видите ли че номера е чарвен?
  Викам - аз видим че а червен, а ти виде ли че светофара и той беше червен, кат мина а?
  А он гледа и вика - Ин гад уи траст, май френд, туенти?
  Викам туенти-муенти - давай насам и заминавай, айде от мен да мине тоя път.

  Добър ден! Вашите документи за проверка?
 20. 20 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 506 Неутрално

  да се насладим на бъдещия си президент.
  освен това, тоя текст е чудесен повод българските медии да ходят да се гръмнат, защото пет пари не чинят.
  благодарение на уикилийкс можем да прочетем нещо истинско, изглежда

 21. 21
  ****

  Този коментар беше изтрит в 04:07 на 26/05/2011 от неговия автор.

 22. 22 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Значи таз булка... как и беше името Любослава Русева може да сяда и да пише поредната си статия... егое матрял има достатъчно... трябва да го ошлайфа малко литературно...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 23. 23 Профил на kokorbashiyata
  kokorbashiyata
  Рейтинг: 561 Неутрално

  И от всичко разбираме, че медиите наистина са четвъртата власт в България. Проблемът е че те не са на наша страна и са зависими от политиците и спонсорите им.
  Успяха от толкова елементарен и първичен тип да направят герой и още по-лошо - масата хора се върза на зле скалъпения ПР, който приличае на треторазрядна холивудска екшън продукция.

 24. 24 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Не само оставка, но и затвор за Бойко Борисов! Ако е прикривал доказателства за себе си, това е много нагло. Помните ли, че Сретен Йосич го беше обявил за покровител? И Наш Бойко щеше да ходи да се обяснява в Белград, обаче като стана премиер и се спаси от това задължение...

 25. 25
  ****

  Този коментар беше изтрит в 01:11 на 26/05/2011 от неговия автор.

 26. 26 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#22] от "KOBOLD":

  Абе не знам "булката" Любослава Русева какво ще напише. Със сигурност ще е интересно.
  Но много по ми е интересна реакцията утре на Б.Б.!
  Ще се появи ли пък по телевизора? И как ще коментира това?
  И ще има ли congratulations товарищ Борисов?
  След това, по неговите думи просто не слушал събеседника си. Това за него било достатъчно...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 27. 27
  ****

  Този коментар беше изтрит в 01:15 на 26/05/2011 от неговия автор.

 28. 28 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#26] от "drakar65":

  Амчикак - разбира се ще се появи... и ще каже че това е мръсна фалшификация на Алексей Петров... завършвайки с думите "Питайте американския посланик (Уорлик) дали тез документи са истински... вървете и го попитайте!"

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 29. 29 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#28] от "KOBOLD":

  Пак ли флашки да чакаме?

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 30. 30 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Сега да го оставим ББ и да сравним работата на американския посланик в България с тази на българския в Америка.... за това едните са империя, а другите колония....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 31. 31 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#29] от "drakar65":

  Очаквайте следните думи (може словоредът да е малко разместен):

  "Питайте го американския посланик (Уорлик) дали тез документи са истински... вървете и го попитайте!"

  "Аз искате ли да ви кажа защо вашите шефове ви карат да идвате при мен и да ме питате? Вървете и питайте шефовете си защо са ви пратили да ме питате.... и кой им е казал на тях да ви кажат да додете да ме питате.... за да няма магистрали... да няма АЕЦ... "

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 32. 32 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 672 Любопитно

  Плащал си е човекот, кво мучите? Такива като Бареков, Трифонов, мадам В. и хиляди други знайни и незнайни са прибирали кинтите, а сетне някой друг е започнал да им дава повече.

  Боже, пази България!

 33. 33 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  ГЕРБ се усети и почна да цъка минуси... Липсват Меркел и дружинка да почнат да спамят... да са като салатка на ракията...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 34. 34 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 838 Неутрално

  не че откривам топлата вода но , от грамата ясно може да се види , че външната политика на САЩ ( а предполагам и не само на тях ) просто смърди от далеч . Какви са тези изрази от рода на
  "Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов " , каква е тази политика на използвачество и машинации , затова ли са националните правителства се питам аз . Излиза ,че избираме алчни , натрупали власт феодали , който да си играят на "Кой ще грабне световната власт " на международната сцена , криейки се зад гръмки фрази и идеали . Като резултат и света се продънва със всеки изминал ден , защото докато си играят на сцената , големите въпроси продължават да стоят нерешени като например ядрената енергетика , горивата , храната и още куп други . Този път обаче няма къде да се измъкнем и да кажем - ами то беше диктатура и аз нямах глас , гласовете и властта им я даваме ние самите , подаряваме свободата си в ръцете на алчните безкруполни типове . А за Бойко няма и смисъл даже да коментирам , всичко описано в грамата за него е достатъчно човек да си направи реална преценка , без платените медии да се месят .

 35. 35 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 674 Неутрално

  "Редовните му срещи с представители на руското посолство получават по-малко публичност."
  За тях изобщо не се говори, а те са много по-важни. Видяхме вече резултата - БГ не стана американски щат, а руски клозет!

 36. 36 Профил на Petrunof
  Petrunof
  Рейтинг: 450 Весело

  Много превъзбудени пак в сайта,едва ли не за пръв път им отварят очите за Борисов.
  Байърли е писал преди 5 г тая грама,като я чета ми става ясно,че повечето информация е взел от медиите,нищо съществено и ново за нас.
  Всеки нормален и мислещ човек много добре знаеше,че само човек от улицата и топ-ченге патриот като него може да разбърка лайната в държавата и никой друг.Но затваряйте си очите,то си е за ваша сметка,Борисов е железен,но не по вапцаровски

 37. 37 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#26] от "drakar65":

  То от това матрялче по-голям "конграджулейшънс" може да има единствено в российските грами, които никой не може да качи в никакъв лийкс, щото са придвижвани от пеши пратеници, а след прочитането на единствения екземпляр са изяждани лично от чекистчето Путин

 38. 38 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#31] от "KOBOLD":

  Абе къде е Цецо бе? А Явор? А СРС-тата? Къде са?
  Егати международния империалистически заговор!
  Къде е нашта полиция да ни пази?
  Някакъв "Биволъ" тръгнал с рогата напред...
  Егати и международното положение!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 39. 39 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#38] от "drakar65":

  ББ ще ти отговори:

  "Ей момче... тез документи са фалшифицирани от Ал. Петров по времето на Станишев... за да могат да се заяждат с мен пет години след това кат стана премиер и строя магистрали и АЕЦ-ове.... защото те искат да ги провалят..."

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 40. 40 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Ех, позната практика. Да видим по-нататък как ще го изиграят янките. Затова ли говори 3 в 1. Значи ще е по-демократичен път, по волята на народа. Щото в Централна и Южна Америка и в Карибите подходът беше друг.Все пак сме страна член на ЕС.
  Горещо лято и още по-гореща есен.
  Затова ще ни увеличат цената на тока, понеже друго ще ни грее.

  apoloniy
 41. 41 Профил на Petrunof
  Petrunof
  Рейтинг: 450 Весело

  Бате Бойко е железен,а и няма милост в тоя човек към старите муцуни.
  Прощавайте,колеги.

 42. 42 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ако българската администрация има и един-единствен чиновник, който е способен да напише толкова кратък и ясен доклад, аз ще престана завинаги да критикувам родната кочина.

  Дори и човек който не знае къде се намира България на картата веднага ще придобие идея що за управници има туй царство.

 43. 43 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Това се оказва формулата, с която Русия диктува политически решения на суверенната уж страна – член на ЕС.
  Големата енергийна "петчленка"
  Противно на публичните изявления, от грамите лъсва тясната обвързаност между трите големи руски проекта: АЕЦ Белене, Южен Поток и Бургас-Александропулис"
  http://www.bivol.bg/wlbelene.html
  Борисов ще поддържа позицията си на отлагане и протакане, през срещи с Путин, включването на "косматия дипломат" - каракачанския пес Йорго..., за да се стигне до драматичните събития от началото на 2011 и разконспирирането на основни лобисти като Валентин Златев, консултант на Росатом и особено приближен на премиера.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 44. 44 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 672 Любопитно

  http://www.versiasovsek.ru/fo/64026.jpeg
  командир на група "Алфа" Генадий Зайцев
  http://www.versiasovsek.ru/material.php?3337
  Произход ТИМ и агент "Буда"

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 45. 45 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Любопитно

  При управлението на ГЕРБ, свързани с ТИМ фирми налагат необезпокоявано картелни цени на зърното, а оттам – на хляба и олиото, което по същество е пладнешки грабеж, засягащ всеки български гражданин, но кой знае защо този монопол не е преследван съгласно антимонополното законодателство. Парите от контролираните от ТИМ пенсионни фондове „Съгласие” и „Сила” се преливат към друг бизнес на групата, а контролните органи дискретно си затварят очите за тези незаконни трансфери.

  На фона на всичко това скандалният проект на ТИМ "Алея първа", споменат и в грамата, изглежда почти безобидно бизнес начинание, но фокусира общественото внимание върху отношението на ГЕРБ към варненската групировка. Факт е, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов упорито отказват да коментират всичко свързано с ТИМ, както е факт, че депутатът от ГЕРБ Емил Радев е бивш "тюлен" и колега на шефовете на ТИМ, служил заедно с тях в секретното поделение "Тихина". Същият лобира за закриване на достъпа до Търговския регистър, което ще затрудни разследващите журналисти, търсещи информация за престъпните групировки и техния легален бизнес.

  Наистина, през 2005 г. посланик Пардю няма как да знае, че ТИМ ще придобие най-голямата си мощ при управлението на ГЕРБ, дошло със заканата да скъса връзките на властта с организираната престъпност. В случая с ТИМ става точно обратното - връзките се заздравяват. И тези връзки не са от вчера. Документите от Търговския регистър показват, че премиерът Бойко Борисов е бил съсобственик с Румен Николов - Пашата от СИК и Иво Каменов от ТИМ във фирма, произвеждаща контрабандно цигари през 1995 г.
  http://www.bivol.bg/home/item/772-bgoc.html

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на west7
  west7
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Полковник Румен Ралчев получи генералски пагони на официална церемония в маданската хижа "Рай". Високото отличие му бе връчено от Владимир Николаевски от Руската държавна дума и генерал-полковник Иван Марозов. Инициативата за престижната награда е на Руската служба за безопасност и охрана, с която Ралчев е работил дълги години наред.Руснаците са останали учудени, че колегата им дълги години заема генералска длъжност, но от българските институции не са се сетили да го удостоят с високото отличие. Указът за награждаването е издаден преди година и половина, но обстоятелствата наложили самата церемония да се позабави. Ралчев обяви пред гостите си, че приема повишението като признание от руската страна за приноса му към безопасността и охраната на висшето държавно ръководство и за това което той е дал. "Дълбоко съм трогнат от този жест от страна на министър-председателя Путин и на президента Медведев, жест на разбирателство между българските и руските специални служби.Ще продължавам да работя за българо-руските си контакти и за създаването на закон за националната служба за охрана", каза развълнуваният генерал-майор. През целия си живот той е работил в службите за сигурност. Ралчев е бил началник на охраната на Тодор Живков
  http://rodopinews.com/novinite/oblasta/Polkovnik-Rumen-Ral4ev-polu4i-generalski-pagoni-na-oficialna-zeremoniq-v-Madan?scf=1

 49. 49 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#42] от "Трезвен":

  Ти на английски ли чете доклада или на български?

 50. 50 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#39] от "KOBOLD":

  Ами като се има предвид, че неотдавна същият сайт беше публикувал "секретен доклад" уж с източник Уикилийкс, който бил "написан" от амрикански посланик, ама с дата няколко години след като посланикът си тръгнал от България, най-вероятно ще бъде прав.

  Между другото, най ми е интересно кой финансира биволския сайт. Много са му целенасочени изпълненията.

 51. 51 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  На наш Боце започнаха да му набиват канчето от всички страни и накрая ще се окаже на политическото бунище като очукана войнишка манерка

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 52. 52 Профил на Jorro Jorrov
  Jorro Jorrov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#51] от "tanas":
  И като Мишо бирата, Доктора, Кюлев , Ил. Павлов ........
  http://www.dclm-bulgaria.org/images/cross.jpg

 53. 53 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1406 Гневно

  До коментар [#50] от "kaka_ginka":

  Хайде да притоплим статийката на Congressional Quarterly. Тъй, за сравнение с грамата на посланика.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/03/08/317304_originalniiat_tekst_na_statiiata_za_boiko_borisov_na/
  Тъжното е, че такива като теб или са платени или са нечистоплътни като Борисов. Тези, които бяха смачкани от "пропагандната машина" на мутрата, имат своите оправдания. Днес обаче, когато е очевидно че държавата се управлява от мафията, опитите на такива като теб да продължават с пропагандните тези, за недостоверността на фактите е гнусен та гнусен...
  Лай.ар...!

  Ecrasez l’infâme
 54. 54 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#53] от "Graf":

  На писалия в Congressional Quarterly някой от България му е дал тази информация. Ха да видим от колко пъти можем да познаем от коя политическа сила е бил този някой.

  Да не говорим, че аз мога да извадя няколко статии от NY Times със съвсем различно съдържание.

  Държавата се управляваше от мафията до преди 2 години и то се видя ясно от загробените милиарди, пълното игнориране на закона, краденето на европейски средства и нищо неправенето съчетано с носенето по вълната на имотния балон.

  Иначе, ти си ясен, мечтаеш си за тройната коалиция и плюеш де що можеш в псевдо професионална форма.

 55. 55 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Добро утро, американчета!Защо тоя ваш посланик, не ги каже тези неща публично.А подкрепя тази приматка.Защо не кажете че това е правешкия клан назначен от златев?Нищо не пишете че приматката е подцинена на гоце.И пашата не е бивш партньор а настоящ.С покровителството на приматката прави контрабанда на цигари и наркотици.Почти всеки ден обядва на едно място и го пазят три милиционерски коли.

 56. 56 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#52] от "sewer70":
  Sic transit gloria mundi
  Quae licet Iovi non licet bovis per

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 57. 57 Профил на chocho2005
  chocho2005
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#50] от "kaka_ginka":Ха-ха. Ти вярваш ли си поне малко? Даже е спестено доста. Предположи, какво седи зад доклада с гриф "Строго секретно". Жалко за България, защото ББ можеше да е поне малко от това, за което се представяше. А най-жалкото е, че има подобни немислещи хора, като теб.

 58. 58 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  До коментар [#54] от "kaka_ginka":

  Милиционер, в Congressional Quarterly не работят Тошо Тошев и Валерия, с прозвището Мадам В. Очевидно е, че и на посланикът някой е дал информация за геройствата на героя.
  "Да не говорим, че аз мога да извадя няколко статии от NY Times със съвсем различно съдържание."
  Извади бе. Дай тук да прочетем. Да прочетем, че банкянският селендур е възпитаник на Харвард. Няма общи фирми с Трактори и Паши, че е интелигентен и възпитан, че знае няколко езика и че кариерата му не е продукт на малоумни гинки, кюнци, значки, печки, меркели и барековци... И на мощната пропаганда на завладените от ДС медии. Дай.

  На фона на дебеловратия ти кумир и Симеон, и Станишев, та и Доган даже започват да изглеждат като възпитаници на католически колеж.
  Боклук, вчера подопечната на мутрата Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) рече, че корупцията в централните ведомства, сиреч министерствата е нарснала десет пъти..Загробените милиарди са таман шест за две години. Щото ония баламурници ви оставиха да се къпете в пари и идиотщина.

  Ecrasez l’infâme
 59. 59 Профил на mars_attack
  mars_attack
  Рейтинг: 450 Весело

  До коментар [#54] от "kaka_ginka":

  За тебе ли Гьоте е написал : "Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." ?!...


  Кой е всъщност ББ ?
  http://zonabg.info/Tochka.40_43/12543.article/

  http://www.podlupa.bg/ShowPage.aspx?id=11757

  http://mutri.blog.bg/lichni-dnevnici/2007/10/16/boiko-metodiev-borisov-rapona.122384

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2011/02/16/1045116_neumeloto_upravlenie_katalizator_na_prestupnostta/?p=0#addcomment

  http://www.youtube.com/watch?v=B5gfqm1ZdpY&NR=1
  http://www.youtube.com/watch?v=ArRrGDkXUns&NR=1


  Генерал на мафиоти, главатар на койоти
  и успял да заблуди милиооони ИДИОТИ.
  Бил пожарникар, мечтаел да е господар -
  демократическа маска на комунистически звяр.
  Лична охрана на диктатора Живков,
  изпрал милиарди с ехидна усмивка.
  Кой трябва да си, за да пазиш "най-големия",
  на най-големия предател най-доверения???
  След комунизма охранителна фирма,
  рекет, убийства деветдесе и някоя година...
  СИК, ВИС, коя е третата най-голяма?
  Притежание на Бойко...
  НАСИЛИЕ и ИЗМАМА !


  И не забравяй, че когато правиш πR на квадрат, винаги излиза лице на кръг- т.е. кръгла НУЛА като Бокщо Тиквата и милиционерско-фатмашката му партийка ГЕРБ ...

  Тук ОЧЕВИДНО можете да намерите крещящо доказателство че има една НЕДОСТЪПНА за българина мозъчна функция - МИСЛЕНЕТО !
 60. 60 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Не трябва ли Главният прокурор да извърши проверка по сигнала на посланика на нашия Голям брат за миналото на ББ? И да проучи цитираните в докладите източници?
  И след всичко това ББ да се кандидатира за Президент?

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#50] от "kaka_ginka":

  Амчи, няма друга възожност освен всичко това да е мръсен фалишификат и тоз долен биволски сайт да се финансира от Доган, който иска да си отмъсти за бутнатото барбекю.... и най-вече (пак да припомним): ЗА ДА НЯМА МАГИСТРАЛИ И АЕЦ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.....

  Просто трябва винаги да изхождаме от презумцмята : Бат Бойко и добрият, който иска да спаси света (ПОСТРОЯВАЙКИ МАГИСТРАЛИ).... а другите са лошавите....

  Това е като в кино където прожектират филм с бат Гойко (Митич).... циганчетата на първия ред постоянно са нащрек крещейки: "Бат Гойкоооо, внимавай... отзад са... обърни се... бат Гойко...."

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 63. 63
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:07 на 26/05/2011 от неговия автор.

 64. 64 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Аз няма да коментира, но очаквам с интерс коментарите на политиците - най-вече от Синята коалиция.

  И престанете с тези магисрали и АЕЦ!
  През енергетиката или през стрителството се източват повече пари, че разберем по-късо. Пак от Wikileaks. Това вече съм писал, няколко пъти.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 65. 65 Профил на Question Mark
  Question Mark
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#51] от "tanas":

  Право казваш , Танасе..

  Ще го заплюват както плюеха и по прежните измекяри..

 66. 66 Профил на curious1234
  curious1234
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Проблемът не е в личността на ББ, а в модела на представителната /формална/ демокрация, която концентрира много власт в една личност и тя нерядко се побърква от този наркотик.

  Посолството е обобщило неща, които са ни били ясни и без него. То и САЩ се управляват от престъпници - войната в Ирак си беше чисто престъпление, от което се обогатиха фирми, близки до политическата върхушка /ярък пример - Чейни/. Така е от много време /Виетнам - Никсън например/.

  Калпаво замислените институции превръщат иначе генетично пълноценни хора във властолюбиви и ненаситни шимпанзета. Бог да ги прости!

 67. 67 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Фотографията горе: "И портретът от стената, злобно ме следи..."

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 68. 68 Профил на Super GUAPO
  Super GUAPO
  Рейтинг: 450 Весело

  Ей маймуни /визирам/ всички постове
  Бе вие работа нямате ли.... я марш на полето.... анализатори с анализатори

  SUPERGUAPO te SALUDA
 69. 69 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Разстроено

  Въпреки уличното си образование... едно правилно отношение на САЩ към дипломата на Висшия институт на МВР в областта на противопожарната охрана и противопожарната безопасност.

  След завършване на училище е посещавал Висшия институт на МВР (главната българска академия за обучение на служители в сигурността и полицията), който е завършил през 1982г. с диплома в областта на противопожарната охрана и противопожарната безопасност.
  Въпреки уличното си образование Борисов често изглежда наивен, както когато директно ни заяви, че очаква американска подкрепа за политическата си кариера, като знак на благодарност за нашето сътрудничество.
  На 2-ри май, в интервю за тиражния вестник "24 часа", в подзаглавието се появи цитат "Тази коалиция трябва да си ходи бързо". Сега този трябва да си ходи още по-бързо, да тича, да бяга, даже.

 70. 70 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 925 Весело

  До коментар [#69] от "latcho59":Окончателно е решено-ГЕРБ да изкара само 5 мандата и Борисов да си тръгне през 2029 год поради преминаване на висок пост в Федерална Европа.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 71. 71 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Весело

  До коментар [#70] от "Аксел":Окончателно е решено-ГЕРБ да изкара само 5 мандата и Борисов да си тръгне през 2029 год поради преминаване на висок пост в Федерална Европа.

  То така се получава, че няма да си жив да го видиш бе, ненагледни мой "Аксел"?!
  Е, това е лошо само за теб.

 72. 72 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 925 Весело

  До коментар [#71] от "latcho59":Божа работа,може и да си прав.Червените обаче ще са живи-в историческите писания,че е имало нявга и партия на чугуните.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 73. 73 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Че това са неща, които всеки нормален българин знае и е чувал е ясно. Този път обаче имаме нещо много по-важно - това е официална, секретна информация от посолството на САЩ в София до висши амреикански управници и отговорници по външната политика. Никой посланник не би си позволил да пише улични клюки в подобни документи - всяка дума вътре, освен ако не е уточнено друго, е гарантирана истина. Този текст не е писан по 24 часа и Труд , а въз основа на информация събирана от американското разузнаване.

 74. 74 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 953 Любопитно

  До коментар [#3] от "Гогич":

  "Напълно нормално би било Боко да подаде оставка. "

  Да но това не е нормална държава, на която той е министър председател.

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 75. 75 Профил на Асен.p.i.m.p
  Асен.p.i.m.p
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не ми харесва някой да говори за "големи надежди"...Подценяват интелигентността на всички ни.

 76. 76 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 476 Весело

  Ще си имаме президент за който чуждите посолства смятат, че е наркотрафикант, гангстер, рекетьор и изобщо абсолютна мутра!
  Такъв резил, че няма накъде повече!

 77. 77 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#6] от "b_d_s":

  Тези, дето искат оставки, нека първо се замислят дали САЩ са се изказали по-ласкаво за някого от политическия материал в БГ.

  С голям кеф бих прочела нещо за Гоцето, Станишката и Румен Петков... Макар че какво да има за четене, Борисов поне го канят в САЩ и се срещат с него, а на онзи нещастник плевенския пияница дори му взеха визата...

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 78. 78 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#64] от "schwarz":

  Енергетиката според мен е най-мощният инструмент: никакви магистрали, проститутки, наркотици и търговия с оръжие не могат да се сравняват с енергетиката. Просто си погледнете сметките за ток всеки месец, умножете ги по 2-3 милиона, прибавете разходите на икономиката (не че е много, ама все пак капват няколко милиарда годишно) и ще ви се завие свят. Неслучайно "братушките" се увиват като бръшлян около БГ енергетиката...

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  До коментар [#77] от "liliakostova":
  Има и за тях (просто не сте запозната явно), но да не изместваме темата.

 81. 81 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Ми толкова обстоен портрет няма за никого другиго. ББ пак успя да белсне

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 82. 82 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 941 Неутрално

  "ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа".
  ------------------------------------------------------------
  Ми да - щом е съгласен да го бутате в правилна посока това че е мутра въобще не ви пречи!!! Ще е много любопитно да излязат такива грами и за връзките на Маджо с ДЕА..... Може да е бандит - ама е намерил правилната посока!!!

 83. 83 Профил на mashke
  mashke
  Рейтинг: 443 Весело

  Блъгария е като една КОЗА НОСТРА,но в по-първичен вариант,а сега предстои да изберем и БАЩАТА на ФАМИЛИЯТА! пази Боже нам от так`ваз "закрила"!((((((((((((((((((((((((

 84. 84 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  До коментар [#81] от "liliakostova":

  И като почна едно индуцирано блясване. На избирателите му. За тях фактът, че ги управлява търговец на дрога и контрабандист на горива е без значение. За тях намекът в грамата, че мутрата е "разчистила" терена от свидетелите на престъпната му дейност, че в съучастие с любовницата си пере пари на организираната престъпност, че корумпира или заплашва журналисти... че, че, че...
  Това е без значение. Те светят с отразената светлина на осветения от грамата мафиот и даже се радват... Че са го изпратили да ходи в САЩ...


  Ecrasez l’infâme
 85. 85
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:31 на 26/05/2011 от неговия автор.

 86. 86 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1225 Весело

  Точно така, тлъсти хамбургери с мозъци по-лоясали и от нашата чалгарска паплач! В Косово си имаме работа само с достойни хора - те са честни, копат доматца и краставички и по тази причина имат милиони! Али Ахмети май би трябвало да е съден от "независимия съд" в Хага. Изродите от една албанска армия, наречена АНО също. А чеченските другари са си направо светци.
  МОЛИМ ВИ, ДАЙТЕ НИ ДОГАН - той НИКОГА не е бил в ДС, само 21 години е на власт и по всичко личи, че ще конкурира Кадафи, Мубарак, Тато и с-ие. Искаме си Станишката! Ние, тъпите трудови малоумни хора дълбоко вярваме в този ерудиран мазник, който е работил през живота си следното: председател на ВС на БСП, премиер и депутат.

  Ала, бала!
 87. 87 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално  Мдаа, абсолютно нищо ново в грамата- все пак е отпреди пет години. Е, изнесеното в нея не може да бъде отхвърлено и коментирано с " Измислици на комунетата", а от упоменатия политик- с традиционното махване с ръка и "Не ме занимавайте с глупости!!!"
  Ако не бе Wikileaks , тази грама нямаше да види бял свят . След време ще се окаже, че САЩ са били наясно и ролята му в цигарената контрабанда, и в безакцизния алкохол, и в комисионните за АЕЦ Белене и още , и още , и още.
  Защото вълкът кожата си мени, нрава -не.
  Вълк ли казах.
  Не, мутрата!

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 88. 88 Профил на to4ka
  to4ka
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А вие какви сте ми...Друга песен пеехте преди няколко години...

  Гробищата са пълни с незаменими хора...
 89. 89
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:03 на 26/05/2011 от неговия автор.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:03 на 26/05/2011 от неговия автор.

 92. 92 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Помиярът си е помияр, независимо на каква каишка е закачен - руска или американска.Гадното и жалкото е че за да прогледнат хората трябва да се ударят челно с експресен влак, та да видят полога в който са се насадили.Ама едва ли. Казано е - прост народ, слаба държава.

 93. 93 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#58] от "Graf":

  Не ставай смешен. Буш нападна Ирак, щото един иракски дисидент излъгал, че Садам имал ОМП, а ти май си мислиш, че Congressional Quarterly е поставило задача на ЦРУ да разследва Бойко преди да напише статията.

  Ето тук нещо от NY Times.

  http://www.nytimes.com/2010/02/08/world/europe/08iht-bulgwomen.html

 94. 94 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 664 Неутрално

  С две думи (по-точно с три): КУКЛА НА КОНЦИ!

  А конците дърпат от руското посолство и от Правец.

  Е, щем ли избра тая кукла отново, ако има избори за нещо? Та дори за кмет на Банки?

  Проклета да е Русия!
 95. 95 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Перефраза: "Ега ти държавата, щом Боко-Тиквата ѝ е министър-председател".

  А се готви и президент да става!

  Проклета да е Русия!
 96. 96 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#84] от "Graf":

  Абе Графе, ти от небето ли падаш? Не ти ли е ясно, че живееш в страна на престъпници, партийни и борчески мафиоти от десетилетия?

  Аз го разбрах с безпощадна яснота, когато започна цирка около оставката на Румен Петков. Оттогава ми е ясно, че политическата картинка е България е мноооооооого страшна. Проблемът не е, че Борисов заплашва журналисти. Проблемът е, че журналистите няма на кого да се оплачат, ако някой ги заплашва. Това е страшното. Проблемът е, че в България е пълно с безхаберници: като почнем от най-ниското и стигнем до най-високото ниво. Или обратното.

  Аз знам, че Борисов не е стока. Но преди да започна да го плюя, си задавам логичния въпрос: а кой, по дяволите е? Борисов е еманация на българското в момента. Управлява ни точно човекът, който заслужаваме. Борисов е точно това, което българският народ заслужава. Той е огледалото на нацията. Така че, преди да пищим срещу него, нека сме наясно, че той е събирателният образ на всеки един от нас. На някои повече, на други по-малко. Но заслужихме си го. И сега ще си го носим като кръст. Докато пораснем като народ и общество толкова, че да заслужим нещо по-добро.

  На мен в момента много ми е жал за него, честно да си призная. Представям си като куче, застанало радостно пред нечия врата, откъдето му хвърлят кокалче и му се усмихват, а пък в един момент са му хвърлили студена вода. И то се чувства незаслужено обидено.

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK