МВР "безукорно" събра над 6.5 млн. лв от частни дарители за три месеца

МВР "безукорно" събра над 6.5 млн. лв от частни дарители за три месеца

© Георги КожухаровМВР е успяло да събере 6 512 714 лева от частни спонсори само за първите три месеца на годината, показват данните от междинния отчет на ведомството до 31 март. Данните са от графата "Помощи, дарения и други безвъзмездно получени суми", достъпни на сайта на МВР.


Вчера Би Ти Ви показа любителска снимка на караул на КАТ, в който има "заповед", написана на ръка, да не се спират и проверяват няколко конкретни коли. По неофициална информация на "Медиапул" част от автомобилите са собственост на една от големите застрахователни фирми у нас.


Служители от системата са коментирали пред сайта, че практиката фирми да спонсорират МВР, след което да получават "преференциално отношение" от униформените, е дългогодишна и добре организирана.
Ако се установи наличието на списък от хора с привилегировани автомобилни номера, ще бъдем безкомпромисни, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Хага, цитиран от  Би Ти Ви. Цветанов придружава премиера Бойко Борисов на седмата среща на българските медии в чужбина.


Той обаче заяви, че получаването на дарения не е укоримо, защото няма никакъв ангажимент към хора, направили дарение на МВР. Министърът посочи, че трябва да се прави разлика между спонсорство и дарение. В немалката си част мотивацията за подобни дарения е добре свършена работа от страна на полицията, каза още Цветанов. Подчерта, че МВР има добрата практика да се самосезира и по материали от медиите.


Сигналът, макар и анонимен, е обект на разследване, проверката ще приключи до месец, каза заместникът на Цветанов - Димитър Георгиев, пред Би Ти Ви. И допълни: "Сега само ще ви кажа какво правим ние в посока, с оглед доказване на лоялността и на желанието от наша страна, и на волята за това да не се получават възможности за корупция, чадъри и дейности, които са нерегламентирани, от страна на МВР. Ами, примерно за миналата година имаме над 90 досъдебни производства, които са заведени срещу служители".


Георгиев подчерта, че всеки ръководител на структура в МВР може да получи подобно дарение и сам носи отговорност и преценява дали може да го приеме. То се приема от съответната структура на МВР, като задължения към дарителя няма по никакъв начин, подчерта и зам.-министърът. По думите му юридическите лица в министерството са 28 областни дирекции, както и главните дирекции.


Георгиев посочи още, че показаният в репортажа на Би Ти Ви списък е без подпис, без регистрационен номер, но въпреки това, "за да има прозрачност се проверява всичко".


"Ние сме от министерствата, които водят възможно най-прозрачна политика и ще информираме обществеността за резултатите от проверките ни. Желанието за дарения към МВР показва, че хората оценяват работата ни", коментира още зам.-министърът.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Защо има толкова крупни безвъзмездни дарения (милиони левове) за толкова кратко време към МВР - само за три месеца - а същевременно - няма пари за компютри, за бензин и нови гуми на патрулките, за ремонт на РПУ-тата, за заплати?

 2. 2 Профил на emsainada
  emsainada
  Рейтинг: 561 Весело

  Такива списъци има и за колите и за митническите проверки на спонсорите и дарителите на ГЕРБ !
  Иначе нямаше да ги има - дарителите испонсорите де ...
  Я да покажат един акт на водач на кола на " Лукоил" , например ?! ...

  Не може да има по-голяма трагедия за България от управлението на ГЕРБ !
 3. 3 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "Ако се установи наличието на списък от хора с привилегировани автомобилни номера, ще бъдем безкомпромисни, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Хага".
  Ще има хиперинфлация на ставките ли ?

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 4. 4 Профил на xamctep
  xamctep
  Рейтинг: 450 Весело

  Каква ли е минималната сума... да дарим и да не ни закачат!

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2788 Любопитно

  "...любителска снимка на караул на КАТ, в който има "заповед", написана на ръка, да не се спират и проверяват няколко конкретни коли..." - а когато НЯМА ФАКТИ "кво прайм"?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 616 Весело

  "Дарителите" не са откритие на ГЕРБ!Така е от началото на демокрацията!То за това и ченгетата са объркани и не смеят да закачат богаташите!Обикновенните ченгета имам в предвид!Шефовете им си знаят,кой на коя ясла е!

 7. 7 Профил на dhk13
  dhk13
  Рейтинг: 1170 Любопитно

  Ако беше само за колите - иди дойди...

  Силно подозирам, че някои от дарителите имат и "по-сериозни" мотиви от това да не ги глобяват за неправилно паркиране...

  Ако е конфликт на интереси когато министърът на МВР получи дарение, защо не е конфликт на интереси ако МВР получи дарение? Обяснете, моля, разлката?

  "Никога не съм се отнасял сериозно към себе си, винаги съм се отнасял сериозно към мненията си!" Честъртън
 8. 8 Профил на morbo
  morbo
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Родната полиция ни пази


  срещу заплащане

 9. 9 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 506 Весело

  Има ли някво пакетно предплащане за катаджиите, да не ми взимат по 5 лева на вечер, а дирекно да си предплатя и да карам спокойно... А, глупомер, прост???

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Нека след графологична експертиза, съответния шеф на РПУ-то, на чиято територия бе заснета въпросната бележка, да обясни какво означава тя и откъде идва разминаването между думите на министъра и разпорежданията на местния началник, ако това не е самия той!

 11. 11 Профил на Don Octavio del Flores
  Don Octavio del Flores
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Лошо няма държавата и МВР да получават дарения. Само че повечето хора в тази държава имат упреци, а не поводи за дарения към МВР. Така че всичко изглежда подозрително, дори да не е, а Цветанов трябва да се оправдава за нещо, което само по себе си не е лошо.

 12. 12 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1391 Гневно

  И МВР стана частен вилает, работещ за който си плати. Пита се има ли държава у нас?! По дефиниция модерната държава е обединение, защитаващо интересите на всички граждани, които населяват дадена територия - по това се отличава от феодалната, която защитава интересите на определени съсловия само. Е, не живеем ли все още (или вече) във феодализъм??

 13. 13 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  СУМАТА Е МНОГО ГОЛЯМА ЗА ДА НЕБЪДЕ СВЪРЗАНА С ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ И Е СЪБРАНА САМО ЗА ТРИ МЕСЕЦА

  ВСЕКИ ДА СИ ПОМИСЛИ КАКВО СТАВА, А АКО МОЖЕ ДА СИ ОТГОВОРИ ПАК ДОБРЕ.

 14. 14 Профил на Don Octavio del Flores
  Don Octavio del Flores
  Рейтинг: 450 Неутрално

  МВР може да направи най-доброто дарение - да реформира структурите и да съкрати онези, които не допринасят и най-вече онези, които не знаят, че работят в МВР.

 15. 15 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  6 512 714 - ШЕСТ МИЛИОНА И ПОЛОВИНА за 3 месеца.

 16. 16 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Парите се събират целево и ще се използват целево.

 17. 17 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Хм, аз пък веднъж опитах да даря играчки и стари дрешки в дом за сираци, но ми казаха че политика на дома е да не приемат дарения. Явно държавните институции си имат различни правила. Ако ги пазех, щях да ги дам на милиционерите, че завалиите нямат с какво да си облекат и зарадват децата.

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  ...В немалката си част мотивацията за подобни дарения е добре свършена работа от страна на полицията, каза Цветанов...

  А в останалата, по-малката си част? А, Цвъки?
  Че това са си по 100 000 лева дневно "дарения" бе!
  К'во се правят на умрели лисици?

 19. 19 Профил на morbo
  morbo
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Реално, за да бъде правен какъвто и да е сериозен и адекватен коментар, трябва да бъде направено сравнение с даренията за МВР за предишни тримесечия - както по времето на настоящото, така и при предишни правителства.

 20. 20 Профил на narodovazpitatel
  narodovazpitatel
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Цветанов смята, че получаването на дарения не е укоримо, защото няма никакъв ангажимент към никой, извършил дарение към МВР. В немалката си част мотивацията за подобни дарения е добре свършена работа от страна на полицията...

  не е важно кой как гласува,а чии са привилегированите коментари ;)
 21. 21 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#16] от "renegat":

  Целта оправдава средствата ,трябва нов апартамент номер 7

 22. 22 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 561 Весело

  и после кой ще каже, че българите не сме щедри

 23. 23 Профил на fribble
  fribble
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Брей, защо ли здравеопазването или социалното министерство не получава такива дарения....

 24. 24 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 561 Весело

  Абе тия наистина приватизират сериозно , полиция .митници ,икономика

 25. 25 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Весело

  Еййй, ....гулема новина, гулемо нещо, ....че то Цъко от едната тъща "безукорно" събра маса пара, че от един куп дарители нема, ....мани, мани!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 26. 26 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 838 Неутрално

  МВР не е фирма за да получава дарения , това е пропуск в закона, не може държавни учреждения от какъвто и да е тип да получават дарения , защото както знаем никой луд няма да даде 1 милион на вятъра .

 27. 27 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Ами направо да почват да продават индулгенции-купуваш си и като те спре полицаят, показваш я и заминаваш. Индулгенциите да бъдат годишни и за "вечни времена", според джоба на "дарителя".

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 28. 28 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  На това се казва законен рекет.

  Кирил Кирилов
 29. 29 Профил на Димитър Лабарба
  Димитър Лабарба
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Абе много търсени тези платени услуги на МВР. Дали ще направят разни абонаментни планове?

  50 лева месечно - имаш право на 5 пъти превишена скорост, 10 пъти паркиране на пешеходна пътека.

  100 лева месечно - 10 пъти превишена скорост, паркиране върху тротоар пред работното място, и подарък - ваучер за 6 месеца каране без технически преглед.

  200 лева месечно - неограничено каране с превишена скорост, газене на пешеходци по пешеходни пътеки, с позволена лека до средна телесна повреда + подарък имунитет за проверки, даващ възможност за пренасяне на до 6кг синтетична дрога или суха тревна маса.

 30. 30 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  А някой дали би се захванал да проверява даренията за останалата администрация и за съдебните власти и прокуратурата? И изобщо откъде накъде ще трябва ад е разрешено на администрация да получава дарения? И по какъв начин даренията засягат 90-те служители, които биват разследвани в момента?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 31. 31 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#12] от "Mai Tai":

  Винаги е било така, откакто съществува тази институция.

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 32. 32 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Интересно каква ли ще е волята на дарителя и как тя ще се изпълнява от надарения, което е задължително за дарението.
  В общините даренията се приемат с решения на общинския съвет с поименно гласуване.
  В МВР по личната преценка на ръководителя. Много интересно решение.
  В САЩ даренията се връщат публично при най-малкото съмнение за нечисти пари, намерения или конфликт на интереси.

  apoloniy
 33. 33 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Първо Частно Мвр. И не е от вчера. И не е откритие на ГЕРБ. И не е само в пътна полиция. Иначе сада ни е виновен "..ние ги хващаме, те ги пускат"

 34. 34 Профил на Димитър Лабарба
  Димитър Лабарба
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Сега остана да се окаже, че и НАП имат дарители и тогава вече - туш

 35. 35 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1466 Любопитно

  ...заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Хага, цитиран от Би Ти Ви. Цветанов придружава премиера Бойко Борисов на седмата среща на българските медии в чужбина.

  На мен пък ми стана интересно какво търси един министър на вътрешните работи на среща на медиите в чужбина?!?!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 36. 36 Профил на Schwejk
  Schwejk
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#19] от "morbo":


  Да. Освен предложените от теб неща, които са безспорно полезни аз предлагам МВР да отчита и нетна печалба, парични потоци и EBITDA и направо да вземе да се листне на фондовата борса. За да е по-атрактивно, може да обещае, че ще раздава постоянни дивиденти – примерно, под формата на двустайни и тристайни в Изток.

 37. 37 Профил на jack_bauer
  jack_bauer
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#35] от "BG Reality":

  на въпросът ти: "-На мен пък ми стана интересно какво търси един министър на вътрешните работи на среща на медиите в чужбина?!?! ", отговорът е следния цитат:
  "Журналистите споделят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи."
  Преведено на разговорен език означава: "подкупи, шантаж и заплахи"!

  Разбира се, че съм параноик! Всички тук са параноици!
 38. 38 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 616 Весело

  ....Кой откри пак топлата вода чак през 2011г....Смешниците от БТВ..

 39. 39 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Идват избори-всичко се плаща.... Вместо черна каса- съвсем безукорно "дарение".

  А срещу милионите "дарение" какво се получава само можем да гадаем- частно МБР, частен КАТ, частна държава.

  Интересно сега на Цв.Цв ще му намалят ли бюджета. Какво ли питам- разбира се ще го увеличат. За заслуги.

  Боко, защо не въведеш лепенки- дарител на МВР, та да не се излагате с тези списъци! Хем не е нова концепцията....

 40. 40 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Това със заповедта сериозно ли се е случило? Какво е развитието на репортажа? Това е по-скандално от първата смяна на носа на Майкъл Джексън, тъй като нарушава еднин от най-фундаменталните членове на Конституцията, а именно: ВСИЧКИ СА РАВНИ ПРЕЗ ЗАКОНА.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 41. 41 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Абе вместо да говори глупости тва милиционерче, да вземе да съкрати щата и разходите на подареното (няма грешка) министерство.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 42. 42 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Кой би дал пари на МВР без нищо в замяна ?
  Изобщо някой наема ли се да каже каква е сумата който влиза в МВР от спонсори и рушветодатели , и какво е съотношението с бюджета на МВР ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 43. 43 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Чак сега видях, че са гласували за забрана на застрахователните стикери. Боко- извинявам се, помислил си вече за замяната им със стикер " дарител на МВР". А аз се усъмних, че си забравил тази стара концепция, а пропуснах, че първо трябва да се справиш с конкуренцията. Само арестите не са достатъчни..

 44. 44 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 506 Неутрално

  добре де, аз само не разбирам тия за толкова задръстени ли ни смятат... или този, който е уговорил "даренията" е толкова тъп, че не е знаел, че стават публична информация и си е мислел, че може да си ги вмъкне в джоба незабелязано Колко плоско е това МВР да взима дарения и защо изобщо е позволено? Това трябва моментално да бъде променено!

 45. 45 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#35] от "BG Reality":

  Как какво прави? Носи му папките. Той само това може.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 46. 46 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Неутрално

  "Дарение и консултация" - новият "изискан" начин на корупция!..хаха..И е толкова законен!!! Справихме се с всички проблеми вече..Браво, Герб! Да живее "демокрацията"!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 47. 47 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1421 Весело

  До коментар [#35] от "BG Reality":

  "На мен пък ми стана интересно какво търси един министър на вътрешните работи на среща на медиите в чужбина?!?! "

  Не питай. Щото някой от американската амбасада ще ти отговори, че иде реч за моркова и тоягата...

  Ecrasez l’infâme
 48. 48 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Боко така зане да работи - плащаш си и не те закача. За мен са невероятни тези дарения в милони точно в тази криза. Това трябва да се провери изкъсо.

 49. 49 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  Имаше един случай с дарение от страна на Дарина Павлова (съпругата на покойния Илия Павлов) в полза на кандидата за сенатор Хилари Клинтън. Каква беше реакцията на предизборния ѝ щаб, също е общоизвестно.

  Интересна би била статистиката колко от предложените дарения МВР е отказало. Дали тези шефове на ОД на МВР се интересуват от това кой им е "толкова благодарен"?

 50. 50 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Това разследване го имаше във в. Галерия отпреди три седмици, включително със номерата и марките на колите и имената на фирмите. БТВ затлачи и насочи "разследването" си в друга посока, която да не застрашава или изобличи Цветан Цветанов. Долна, жалка сган са 99% от журналистите в България.

 51. 51 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  Какво се ядосвате-нормално е хората да си въведат предплатени услуги и ваучери. Сега ще пуснат услуга "За приятели", която ще се таксува по същия тарифен план. Лошото ще стане, ако им се скапе билинг системата или решиш да се прехвърлиш към друг доставчик на полицейски услуги.

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 52. 52 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Указа се,че няма как да се извърши по крупен обир,без участието на полицаи

 53. 53 Профил на ner0n
  ner0n
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Точната дума, която описва цялата политика на герб е БЕЗОБРАЗИЕ!
  Едни долни, крадливи безобразници, каквито никога досега не са ни управлявали? Защо някой не попита тоя лайнар цветанов какви са тия дарители?
  Защо някой не пита онзи престъпник мутрата бойко за това, което излезе в уикилийкс?
  Знаете ли защо нито един журналист не се опитва да попита или поне да натисне тия изроди за някакъв нормален отговор?
  Защото сме една курвенска дъжава. Защото сме прост народ, затова и си избрахме да ни управлява бивш силовак и охранител на комунистически лидер. Защото има моменти, в които на всеки един интелигентен и нормален човек (каквито останаха много малко в булгаристан) му идва да си вземе всичко и да плюе на тая държава, която нищо не му е дала, а само го е тъпкала и мачкала през годините, и да не се върне повече при бойко, цветанов, доган станишев и прочие. Стой си при тях, като гласуваш за тях, неразумни народе. Нека да те мачка полицейщината на герб, нека да слушаш как разни хитреци са дарители на мвр и въртят милиони на твой гръб, чети как премиерът ти е участвал в трафик на наркотици, които са почернили множество майки. Трай! И на следващите избори пак си гласувайте за герб, простаци такива!

 54. 54 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#34] от "Димитър Лабарба":
  "...дарители в НАП" Хи-хи-хи!
  Много добре казано! Направо ме развесели!

  "МВР "безукорно" събра над 6.5 млн. лв от частни дарители за три месеца"
  Това ми звучи като фразата: "Елате вие, за да не дойдем ние"
  Още повече, че днес са гласували закон за премахване на стикерите на застрахователите от автомобилите. Иначе глоба 50 лева.

  Нещата си идват на мястото, мъглата, се разсейва, ледът се пропуква господа заседатели...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 55. 55 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  ....графата "Помощи, дарения и други безвъзмездно получени суми"

  Хора, подарете нещо,
  Хора, запомнете ни добре,

  ..... текст Евтим Евтимов, ....изпълняват Хора на МВР, ...форма лятна строева с дарителски таблички, ....Веско Маринов да мълчи и да се учи.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 56. 56 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Бих искал да видя издадените актове за пътни нарушения в България за последните десет години, но с разбивка по марки автомобили. Да не се окаже, че определени марки и модели нямат нито едно нарушение?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 57. 57 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#56] от "Dehumanizer":
  G класата е класата на най-изрядните водачи, ...аз не съм чувал "кубче" да извърши нарушение, ....е, ...много рядко вземе некое да наруши леко Закона за движение по пътищата, ... убие 2-3 от плебса, ...като "кубчето" на Йоско, ...но тогава органите винаги са на местото си да съставят съответния констативен протокол.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 58. 58 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Защо плащаме данъци? И какво получаваме срещу тях, в частност от МВР? Нищо не получаваме! Данъци, глоби, но "дарения"??? Вместо тия 60 000 дебелогъзи и нищо не вършещи да бъдат съкратени с 50%, МВР събира "дарения". Идиоти! Повечето от така наречените полицаи са обществени ПАРАЗИТИ ! Особено в администрацията им. МВР е огромна тежест за данъкоплатците. И очакват дарения? Нечувана наглост! Що за държава е тази, която няма ефективна полиция и не може да я обезпечи? МАФИОТСКА! Докато ГЕРБ управляват нищо няма да се промени в МВР! ГЕРБ са партия на мафията и олигархията!

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 59. 59 Профил на interesen1
  interesen1
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Да попитам МВР-то, защото другите не си вършат работата, кой доставя Интернет за дома на нормални цени в РБ?
  По-евтино от 30лв на месец с безсрочен договор няма... + 16 лв инсталация...

 60. 60 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Румъния е над 20 милиона,а полицията като численост са наполовината на нашите и далеч по добре се справят.Прокурорите и съдиите в румъния също са по малко от нашите

 61. 61 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#58] от "ЗА Революция":
  "Защо плащаме данъци?"
  ...
  Е как защо, ...че това ни е единственото европейско нещо май. Бедни сме, най-бедните в Европа, ......но не сме Андрешковци, ....нещо такова.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 62. 62 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1263 Весело

  До коментар [#45] от "demonoid":

  Е добре, носи ги. А кой му ги чете папките? В тях едва ли е принтиран Винету

 63. 63 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#61] от "Мани":

  Честта на първо място - "Дерат ме от КАТ, значи съществувам и съм личност!". Нещо такова.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 64. 64 Профил на wonder
  wonder
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Само аз ли намирам, че да се правят дарения на МИНИСТЕРСТВО е нелепо?! Това е свръх нагъл пример за корупция "на едро" и нищо друго...

 65. 65 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  И аз съм правил дарение на РПУ-то си.
  Компютърна конфигурация с монитор и принтер.
  Съставихме протокол за дарение, писахме 100 лв, защото бяха доста стари, инак трябваше да ги изхвърля.
  Никакви услуги насреща не съм искал, получавал или изобщо помислял.
  Според мен не трябва да се забранява да получават дарения, но протоколите за тях трябва да са единни - на МВР и да се издават от тяхно име и от тяхно лице.
  Особено за даренията в пари би трябвало да са в 100% от случаите предмет на проверка на вътрешния им инспекторат.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 66. 66 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 855 Весело

  Около 25 000 000 годишно дарения, дадени съвсем безкористно и с чисто сърце, разделени на 60 000 служителя прави към 417 лева на фуражка...

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 67. 67 Профил на инсп. Петров
  инсп. Петров
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Даряват хората бе, сега какво -да ги връщаме ли?
  Питам аз един ей сега - викам тука пише 80, а ти караш със 140.
  Сега какво ще правим?
  А той вика - ми аз ще изпусна тая петдесетолевка пък ти ще я прибереш, да не прави боклук тука.
  Еми викам ти си решаваш.
  И той изпусна, ама на минутата изпусна.
  И си тръгна момчето.
  И аз какво сега - дарението няма да го оставя у прахта да се валя я. Пък и боклук да прави. Ми то е срамота така, да откажеш като хората зорлем дават.

  Добър ден! Вашите документи за проверка?
 68. 68 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 460 Весело

  Понякога наистина са им нужни тези дарения, особенно в по-малките населени места. Но да им се дари компйутър ми изглежда безсмислено-кой, освен на4алникът донякъде, може да го ползва

 69. 69 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#64] от "wonder":
  До коментар [#65] от "Десен":
  До коментар [#68] от "werginija":

  Дарение от фирма на полицията, колкото и да е полезно, изглежда и смърди на подкуп. По същия начин и дарение на съда и прокуратурата би смърдяло. А още по-странно е, че за три месеца са събрани 6 милиона лева. Според закона за бюджета за 2011 на МВР се отпускат 907 000,0 милиона лева. Е, очевидно това е недостатъчно на служителите, и се търсят допълнителни приходи - 6 милиона са нищо за организацията, но са ужасно много са сам човек, че дори и за 100 човека, особено пък в рамките на три месеца.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 70. 70 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  6.5 млн. лв от частни дарители за три месеца за МВР-то!?!? .... Може, може, .....сигурно така ще започнем да приличаме на нормалните държави, ....ма само ако за министерството на културата са дарени 65 млн. лева, ....а за здравеопазването 165 млн. лева, ......за същия период, ....от частни дарители, ....некво инфо за даренията там?

  Свобода за СЛАВЕНА!
 71. 71 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  А битивито са правят на маймуни по три месеца за да съберат три пъти по-малко за нещастни дечица, ....мани, мани, .... меверето трябва да правят страшно шоу, ....шоумени изобщо.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 72. 72 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  И какво излезе .....милиционерското министерство е най-бедстващото у нас, .....и то при най-милиционерското управление.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 73. 73 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Или Министерството на любовта обира цялата любов на частните дарители, .....мани, мани, ....я да видя календара, ... да не е случайно година едно девет осем четири.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 74. 74 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#56] от "Dehumanizer":

  Много искаш! А да не би случайно, да поискаш и ключовете на квартирата, където си държа парите и ключа за нея? Ха-ха-ха... Майтапчия, ще да е този...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 75. 75 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 855 Неутрално

  ,,Всички са равни, но някой са по равни от другите,,

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 76. 76 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  МВР "безукорно" събра над 6.5 млн. лв от частни дарители за три месеца-ДА АМИ КАК ИНАЧЕ? ПРЕДСТАВЕТЕ СИ, ЧЕ ТЕЗИ ДАРИТЕЛИ СА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА НАРКОТИЦИ....И КАТО ДАРЯВАТ ИСКАТ И ДА НЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ!? ИНАЧЕ ЗАЩО В ТАЗИ КРИЗА ЩЕ ДАРЯВАТ!??? ДА НЕ БИ ЗА ЧЕРНИТЕ ОЧИ НА ЦВЕТАНОВ??? ЗНАЧИ СИ ИМАТ ИНТЕРЕС!? А И ТЕ ИМАТ МНОГО ПАРИ ЗА ДАРЯВАНЕ! /МНОГО УДОБНА ФОРМА ЗА ДЕЙСТВИЕ НА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА НАРКОТИЦИ, А МНОГО ОТ ВАС СЕ СЕЩАТ КОИ СА ГОСПОДАРИТЕ ИМ-ЗА ПОДСКАЗВАНЕ ....НАМИРАТ СЕ ОТВЪД ОКЕЯНА!!! САМО ПРОЧЕТЕТЕ "талмудата" ИМ ОТ ИНТЕРНЕТ, ТОГАВА ЩЕ СИ ОБЯСНИТЕ МНОГО РАБОТИ В ГЛАВИТЕ СИ!!!

 77. 77 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 575 Любопитно

  А, митниците събират ли дарения?

 78. 78 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  ЦЦ шест апартамента потули, сега една бележка ли ще му се опре......

 79. 79 Профил на nanrico
  nanrico
  Рейтинг: 561 Разстроено

  До коментар [#37] от "jack_bauer":
  Преведено на разговорен език означава: "подкупи, шантаж и заплахи"!
  ..................................................................................

  Нищо ново за милиционерската сган !
  От времето, когато ОТКРИТО другаруваха със СИК , ВИС и други подобни...

  „Свестните у нас считат за луди” http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=236324
 80. 80 Профил на woland
  woland
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Днес сутринта, по bTV, имаше и едно репортажче за рекета от страна на МВР към бизнеса. В сутрешния блок, около 8 - 8 и нещо. За съжаление, с идването на "Цецо Мафията", ръководството на МВР се превърна в поредната банда, занимаваща се с рекет, изнудвания и други подобни.

 81. 81 Профил на Torlak
  Torlak
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Всъщност даренията за полицията е една практика възниканала още преди 20 години и очевидно е действала без пркъсване до сега.
  Но по любопитният момент е как са изразходвани тези пари. КОй се е разпореждал с тях и за какво са отишли?

  Като съм торлак, да не съм ахмак, да ям зелени краставици!
 82. 82 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  предлагам всеки който види служител на МВР да дарява по едно левче, ей такак за всеки случай

 83. 83 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 561 Весело

  Публично да обявят дарителите! Те трябва да се зарадват от ПР-а, дарители на милиони левове....

  [ Място за вашата реклама ]
 84. 84 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Къде е справедливия съд и прокуратута, къде са оставките на правителството и специално на премиера и вътрешния министър за това грубо погазване на ред закони?
  А, няма ги (справедлив съд и прокуратура...?!? оставки?!?!?!)
  Само лустрация може да ни даде макар и малък шанс да се отървем от тази пасмина. И то само шанс да започнем.
  http://www.peticiq.com/lustraciq_na_ds_agenti_i_satrudnici

 85. 85 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#80] от "woland":

  Превърнало се... като че ли някога е било нещо друго. Аре стига уе... дай да си говорим сериозно за сериозните неща.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK