Бойко Борисов лично уредил парите за тютюнопроизводителите

 

© Юлия Лазарова

 Правителството изпълнява ангажиментите, които е поело пред земеделските производители и тютюнопроизводителите, каза министър-председателят Бойко Борисов на среща техни представители в Гоце Делчев, предаде БТА. В срещата в Дома на културата участваха също министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов, депутати от парламентарната група на ГЕРБ от Благоевградска област, областният управител на Благоевград Валери Смиленов.


Тютюнопроизводителите вече получават субсидиите си и от вчера Държавен фонд "Земеделие" започна изплащането на средствата по първия транш от 35 млн. лв. по схемата за национални доплащания на тютюн, каза премиерът. Изключително трудно беше да намерим тези пари, но факт е, че те са вече при вас, добави той.


През август ще бъде получена и другата половина от средствата, обеща Борисов. Премиерът добави, че вече е проведена среща и с животновъдите и ще бъде направено така, че и те да получат финансова подкрепа.
По думите на министър Мирослав Найденов всичко това е нямало да се случи, ако не е била личната намеса на премиера Бойко Борисов. Тези пари, които сега получават тютюнопроизводителите, не са били заложени в бюджета, а за допълнителни средства настояват и от други министерства, посочи той.


Изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов съобщи, че вчера са преведени субсидиите на над 30 000 бенефициенти за тютюн. Той поясни, че право на подпомагане по тази схема имат земеделски стопани, които са отглеждали тютюн през която и да е година от периода 2007 - 2009 г. и той е изкупен и премиран по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия.


Помощта по националните доплащания на тютюн се изплаща на килограм въз основа на средногодишното количество изкупен качествен /1-3 класа/ тютюн по сортови групи през 2007 - 2009 г. Когато земеделският стопанин не е отглеждал тютюн през всичките три години от този период, помощта се определя въз основа на средногодишното количество изкупен тютюн по сортови групи за годините, през които е отглеждал културата.


Очаква се вторият транш от останалите 35 млн. лв. да бъде по сметките на бенефициентите през месец август. В отговор на въпроси, поставени от присъстващи в залата, премиерът Бойко Борисов разпореди на изпълнителния директор на фонд "Земеделие" да се срещне с тях в гр. Гоце Делчев в понеделник, за да се потърси конкретно решение на повдигнатите въпроси.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:08 на 28/05/2011 от неговия автор.

 2. 2 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Алоооооооооо, за чия сметка си правиш предизборен ПР? Само, че ще се учудиш от резултатите на есен...

 3. 3 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Весело

  Приказки от Хиляда и една нощ,
  които не струват пукнат грош!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 4. 4 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1067 Весело

  Приятел в нуждник се познава. Визирам Миро стандарта

 5. 5 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1780 Весело

  НАП знае ли от къде са му тези пари???
  А?, дали не са от нашите?
  хах

 6. 6 Профил на RockyCoast
  RockyCoast
  Рейтинг: 561 Весело

  С по-голям шрифт не можехте ли да го напишете ,случайно някой да не пропусне новината.

  .
 7. 7 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  От джоба си ако ги е извадил добре, но най-вероятно е от моя, от твоя, от нашите...

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 8. 8 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3762 Разстроено

  Личната намеса на премиера била решаваща ...
  Дане би да е взел сумата от "Ипон"? Или кредит като физ. лице от Бълг. - американска кредитна банка? Цветелина отпуснала ли го е при преференциални условия? И да не забрави да го декларира в данъчната си декларация за 2011 г., защото е мно-о-ого над 10 хил. лв ... Е, тогава намесата би била лична! Сега е взета от фиска, т.е. намесили сме се всички глупендери, които все още внасяме дължимите суми там!javascript:void(0);

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 9. 9 Профил на hristo1951
  hristo1951
  Рейтинг: 395 Неутрално

  2
  20:09
  28 май, 2011

  Отговор


  Алоооооооооо, за чия сметка си правиш предизборен ПР? Само, че ще се учудиш от резултатите на есен...

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2566 Весело

  "...ако не е била личната намеса на премиера Бойко Борисов..." - ББ - ТИ МИСЛИШ ЗА ВСИЧКО!!!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2566 Гневно

  Само ДРУГИТЕ под ББ за чий са там?!? Заради РАБОТА или ЗАПЛАТИ?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Снимката е само за илюстрация на "Наръчник на начинаещия културист":
  По принцип повдигането на ръцете напред не натоварва силно ставите. Проблеми могат да се появят само при много големи тежести, при рязко изпълнение или люлеене на тялото. Пак тогава е възможно включването на други мускули в повдигането на тежестта за сметка на раменете. Ето няколко съвета за правилно изпълнение.
  * Изпълнявайте упражнението прецизно, без люлеене на тялото (при седеж и стоеж). Дръжте гърба изправен през цялото време. В противен случай можете ще си докарате травма или на кръста, или на гръбначния стълб. Ако повдигате от стоеж, най-добре се облегнете на стената (скрипеца) и не мърдайте от нея, докато изпълнявайте упражнението.
  * Изпълнявайте упражнението бавно и се концентрирайте върху раменете. Никога не правете движенията рязко, защото травмата ще дойде без да я каните.
  * Дръжте дланите на ширината на раменете. Не използвайте много широк или много тесен хват. Ширината му не оказва почти никакво влияние върху натоварването на мускулите, така че използвайте най-удобния за вас хват. Оптималният вариант е с хват на ширината на раменете или дори малко по-тесен.
  * Не използвайте маховете на тялото, за да повдигнете тежестта. Отпускайте ръце бавно и под контрол, с пълно спиране в долно положение. Не ги залюлявайте в никакъв случай - ползата от упражнението ще бъде минимална.
  * Не кривете тялото си по време на упражнение. Ако изпълнявате последователно или разнопосочно разгъване, не се извивайте наляво-надясно заедно с повдигането на тежестта. Движете само раменните стави - другите трябва да са неподвижни. Ако изпълнявате унилатерално повдигане, най-добре се дръжте с другата ръка за стабилна опора.
  * Не започвайте упражнението с големи тежести, преди да сте загрели добре. Нека първата ви серия бъде с по-малко тежести и повечко повторения, за да раздвижи раменете.

 13. 13 Профил на dalilan
  dalilan
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#8] от "domakinq":++++++

  Интересен народ е българският - добитъка брои на глави, а правителството - на членове.
 14. 14 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Изключително трудно беше да намерим тези пари, но факт е, че те са вече при вас, добави той. Къде ли не ги търсихме? Под дърво и камък! Стигна се дотам, че разпоредих на Дянков лично да претараши всички контейнери около Министерство на финансите да не би някой по невнимание да е изхвърлял и пачки покрай останалия боклук. Най-накрая, много притеснен от факта, че нямаме пари за първия транш, съвсем случайно от напрежение бръкнах в задния джоб на панталона си и там открих една Запис на заповед за няма и 35 милиона от времената, когато работех като най-обикновен служител в "Ипон". И ей с тия пари сега ще ви оправяме бакиите в тютюнопроизводството. Виновен за това, разбира се, е Санишев.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 15. 15 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Премерът уредил...
  Премиерът уволнил...
  Премиерът наредил...
  Премиерът кандидат-зетя си набил...
  Б. Б. стил!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 16. 16
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:23 на 28/05/2011 от неговия автор.

 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  Ясно, Боко Тиквата лично уредил с нашите пари да плати на тютюнопроизводителите

 18. 18 Профил на veskes1
  veskes1
  Рейтинг: 395 Неутрално

  ОТ ДЖОБА СИ ЛИ ГИ УРЕДИ БЕ ГУРЛЬО?

 19. 19 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3475 Любопитно

  До коментар [#15] от "berbenkov":

  Колко тъп трябва да е някой за да изка в ДНКто на децата си да има и от това на ББ ?!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 20. 20 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 736 Разстроено

  Това ако е така! Когато земеделският стопанин не е отглеждал тютюн през всичките три години от този период, помощта се определя въз основа на средногодишното количество изкупен тютюн по сортови групи за годините, през които е отглеждал културата.

 21. 21 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#8] от "domakinq":
  Може пък и да ги е уредил лично Човека, ....те липсващите пари от акциз върху цигарите ще почнат да се появяват, ... за туй, ....за онуй, ....за купуване на гласове, ....за кифтенца и кебапченца, ....за Преслава и Вреслава, ....Глория, Глория ... алелуя, .....Ние сме ГРОБ, с теб сме ....

  Свобода за СЛАВЕНА!
 22. 22 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  До коментар [21] от "Мани":
  То си е гротеска, жива пиеса на абсурда, Йожен Йонеску ряпа да яде ... Като капак на всичко Цветанов ГАРАНТИРА почтена предизборна кампания; "почтен ГЕРБер" е оксиморон, нали?

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 23. 23 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Макар да знаеха преди да вземат властта, че ЕС спира субсидиите за тютюнопроизводители и на практика ги забранява, Боко и компания им увеличиха субсидиите в размер три пъти бюджета на БАН - и това всяка година от нашия джоб само. Като резултат, вместо изискваното от ЕС заместване на тютюна с други култури, в БГ има увеличаване на засетите площи с тютюн и право пропорционално намляване на броя на учените в страната. Хвала на такава политика!

 24. 24 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 498 Гневно

  ББ лично получава месечна заплата от бюджета, който се пълни от всички граждани.

  Няма съобщение да не си получава заплата.

  Няма нищо страшно ако върши и работа както всички български граждани

 25. 25 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ето, това бях пропуснал да коментирам преди няколко дни:
  Борисов иска да играе с дпс на изборите:
  дпс тръгва да се разцепва - атака изригва за да мобилизира електората на дпс
  борисов се разграничава от атака но запазва 3-ма депутати за да има мнозинство но и за да е съвместим с електората на дпс. чудна комбинацийка ....

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 26. 26 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#25] от "merankol":

  ... и стана тя каквато стана - гласуваш за бойко получаваш сидеров + доган: българска тройка.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 27. 27 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Б.Б. е един човек, българин по рождение и съзнание, бивш комунист и настоящ аникомунист. Очаква 70% подкрепа от народа.
  Нямаме на настоящ момент по-добър политик от Б.Б. Няма

  Es muß Geld fließen!
 28. 28 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#3] от "berbenkov":От кога няколко десетки милиона лева станаха пукнат грош? Нещо отново хиперинфлация ли има?

 29. 29 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#26] от "merankol":

  и последно, за спрат червените тролове да се кефят цъкат ++++,
  русия печели винаги: кеф ти кунева, кеф ти борисов -
  все червени приятелчета с книжки в джоба.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 30. 30 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 498 Весело

  До коментар [#27] от "slan":

  Може да се каже, че е "най-добрият политик измежду пожарникарите", но че е "най-добрият политик измежду всички" - това вече не е вярно

  Защтото другите пожарникари не са получили шанс да се изявят в политиката...

 31. 31 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1251 Весело

  Споко бе, извадил ги е от джоба си. Какво се гневите толкова?

  Искате да кажете, че премиерът ни не е мъдър и великодушен? Че не може да огрее кат` слънце и най-тъмното място на земята?!

 32. 32 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Като чета последните изцепки на Б. Б. и С. Д. ми е много интересно за чий ни е Парламентът да си губи времето да приема Републикански бюджет за всяка година като първите двама после винаги за всичко намират пари?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Спомням си от уилище какво учихме за "Култа към личност" на разни там партийци.
  Мисля,че вече има Култ към личността на Б.Борисов.
  Той може лично да уреди Монетният двор да произведат монети с неговият лик.
  Лично аз все по често си мисля,че имам нужда от тоалетна хартия с неговият лик.... уважавам го. Бих го допуснал до себе си в най-интимният момент Заслужи си го .

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 35. 35 Профил на krasi5
  krasi5
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "veskes1":
  Да! От контрабандата на цигари.

 36. 36 Профил на g.markov71
  g.markov71
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#18] от "veskes1":

  Боко,трябва да се запознае набързо какво ще бъде гласувано в парламента и дали,ще има кворум,предвид вчерашните му изцепки в БИАД сега му е трудно да мисли бързо има главоболие.

 37. 37 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#14] от "master_yoda":

  Споко, Златев(русия) плащат! Казва му се стратегическа инвестиция матряла отново е задна прашка ....

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 38. 38 Профил на Fenko
  Fenko
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Относно коментарите тип "тези пари са ни от джоба" поне знаете къде ви отиват парите, а не като при други - даваш и потъват в бездната. Преди да се плюят хората си задайте въпроса какво бихте могли да направите вие на този пост и после изказвайте мнение.

  "Всяко постижение в науката започва с опит и свършва с него" Алберт Айнщайн
 39. 39 Профил на g.markov71
  g.markov71
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#23] от "Mai Tai":

  Браво на Боко,народа трябва да си пафка на воля,онези педали от ЕС,лъжат народа че цигарите били вредни,а лайната които продават по веригите полезни.

 40. 40 Профил на 2leva
  2leva
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Бравос, ББ лично тези, за които СИ " уредил парите" няма да гласуват за ГЕРБ, а за ДПС

 41. 41 Профил на g.markov71
  g.markov71
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#23] от "Mai Tai":

  С какви други култури,царевица ли?Как така,ще забраняват на хората да пушат и да им внушават че е смъртоносно,аз съм много против това и що за лудост е това да го спрат в заведенията.Там се пие и пуши,инече се губи смисълът,който иска да играе тихо на домино да си седи в къщи.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на g.markov71
  g.markov71
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#25] от "merankol":

  Не е вчерашен,Боко като слънчоглед е.

 44. 44 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 672 Весело  Стига стé сé пóтили брé.

  ... слагайте си дезодорант.  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !
 45. 45 Профил на g.markov71
  g.markov71
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#30] от "solen":

  Нали я знаеш тази приказка,с едната ръка пали с другата гаси!

 46. 46 Профил на g.markov71
  g.markov71
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#31] от "Гогич":

  Тъмните и тихи места имат най голяма нужда от такива пиромани като него.

 47. 47 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ГЕРБ обещава да няма популизъм преди изборите

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/28/1096717_gerb_obeshtava_da_niama_populizum_predi_izborite/

  Да бе, да . . .

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 727 Весело

  Батманът е издебнал Карагьозова да заспи, след което коварно ги е щипнал от личния фонд за червила и чорапогащи на бедната женица!

 51. 51 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#44] от "barsa":

  Ти да не се връщаш от концет на В Маринов по повод дарените на полицията 6.5 млн?

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 52. 52 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 813 Весело

  До коментар [#7] от "demonoid":

  Не бе! Те са от зелената банка на Балканите.
  Тютюна се бера зален и при съхненето пожълтява!

  Обаче надали! Не ми се вярва, човек който може да изкара пари да си купи банка, да ги разходва за егото на такъв нарциз.

 53. 53 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Гнусен наглец.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 54. 54 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Сънувам ли или наистина този човек, който депутатите ни натресоха за премиер е толкова глупав!?!?

 55. 55 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#54] от "svoboden":

  Доказано е отдавна ,че Тиквата е пълен глупак . Ние обаче сме големите балъци в този мач.

 56. 56 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  До коментар [#55] от "barionas":

  Всъщност си прав, Бойко Борисов стана един от най-богатите хора в страната при условие, че единствената му фирма ИПОН не е декларирала повече от 10,000 лв. печалба на година, докато е била негова, май наистина глупаците сме ние.

 57. 57 Профил на говедомелачка
  говедомелачка
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Уреждача си знае работата.
  Мирослав Найденов го издаде, че е Той.
  Иначе земеделските производители, тютюнопроизводителите, както и ние, още да се чудим чие е чудото.

 58. 58 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 498 Любопитно

  До коментар [#45] от "g.markov71":

  Не съм я чувал. Благодаря за нея!
  Звучи ми като да е от теория на манипулацията

 59. 59 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Всички правитества, които са раздавали пари преди избори са падали, ще падне и сегашното.

 60. 60 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 614 Весело

  Аз,аз,аэ!!

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 61. 61 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Пак ли с чужда пита ще правиш майчин помен бе шушумиго нещастна ???
  И сега какво ???
  С мюсулмански гласове се каниш да печелиш избори ли???
  Кой нормален българин ще гласува за коалиция ГАД ???
  Забрави ли , че дедо ти Симо на последните избори не го спасиха дори пренасочените гласове на Сопола???
  Хубаво си решил да копираш агент Гоце , ама няма да те огрее.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK