Капка Сидерова: Събитията пред джамията са победа на демокрацията

Капка и Волен Сидерови<br />

© Красимир Юскеселиев

Капка и Волен СидеровиИзбори 2022

Капка Сидерова - съпругата на лидера на "Атака" Волен Сидеров, определи като "победа на демокрацията в България" случилото се пред джамията в София.


"Тъй нареченият бой пред джамията е победа на демокрацията в България. Това е начин да извоюваш правото си да не бъдеш облъчван от воя на имама", заяви Сидерова в предаването на Би Ти Ви "Тази неделя".


По думите й границата не е мината, тъй като не е имало бой, а дърпане. Тя отбеляза, че подобни неща се случват навсякъде по света като форма на протест и даде за пример посещение на Джордж Буш в Брюксел, когато събралата се тълпа го е замеряла с яйца.
Капка Сидерова се съгласи, че трябва да има толерантност, но случилото не е в рамките на толерантността, а на защитата на демокрацията: "Виждала съм по света как хората защитават правата си. Това става по улиците. Случва се с бой, с много бой", заявява тя, цитирана от Би Ти Ви.


Според нея именно след събитията пред "Баня Башъ" се е стигнало до удовлетворяване на част от исканията – говорителите на джамията са намалени до минимум и е забранено да се изнасят килимчета отвън.


Напускането трима от "Атака" Капка Сидеров коментира така: "За пореден път видях лицето на предателството – грозното и озъбено лице на хора, които правят нещо за пари, а не заради кауза." Според нея депутатите не са си тръгнали от възмущение, тъй като са присъствали преди това на демонстрацията в Батак.


Тя отрече членове на "Атака" да са били принуждавани да теглят големи кредити. По думите й това е опит да бъде разбита партията. "Истината е, че тях ги дърпат, за да могат да отцепят от субсидията на "Атака". На три месеца има транш за всяка партия. За всеки един в парламента се полага около 50 000 на транш. Ако ти се разбереш с някоя партия, те да ти делят тази сума, то тя се превежда на съответната партия", твърди Сидерова.


За семейния живот с Волен Сидеров тя казва, че не се карат. Определя го като много емоционален човек, което идва от таланта му да пише и да говори. Така и го харесала.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK