Двама членове на съдебния съвет подадоха протестни оставки

Висшият съдебен съвет (ВСС)

© Анелия Николова

Висшият съдебен съвет (ВСС)Съдиите Капка Костова и Галина Захарова подадоха оставка от Висшия съдебен съвет (ВСС) в знак на протест срещу порочната и лобистка кадрова политика, която той води в съдебната система. Този акт е без прецедент, тъй като досега член на ВСС никога не напускал кадровия орган, за да демонстрира критика и несъгласие с решенията му.  


Исканията да напуснат съвета са внесени в деловодството на съвета, потвърди Костова пред "Дневник", но заяви, че ще коментира мотивите си подробно след като оставките бъдат приети.


Основен повод за тях е изборът на семейната приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов Владимира Янева за шеф на Софийския градски съд.

Можем само да съжаляваме, че двама достойни членове на ВСС напускат съвета, но приветстваме решението им да не работят в безпринципна среда, на която са безсилни да се противопоставят
Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите


Всеки има собствено мнение и може да го изразява като гласува
Георги Колев, председател на Върховния административен съд

С напускането на двамата членове на ВСС протестните оставки срещу назначаването на Янева са вече четири. Първа обяви, че напуска системата, основателката на сдружението ГЕРБ и съдия във Варна Душана Здравкова. След нея оставка като шеф на наказателното отделение на градския съд подаде основният конкурент на Янева Величка Цанова.


Цанова беше номинирана за шеф на съда от петима членове на ВСС и сред тях бяха Костова и Захарова. Със своите 20 години съдийски стаж и нито едно отменено решение от горните инстанции през последната година Цанова загуби срещу близката на Цветанов Янева и нейните 4 години реална съдийска работа.


Затова основният мотив за оставките на Захарова и Костова от ВСС е "несъгласие с незачитането на професионализма и качествата на магистратите при кадровото им израстване".


Двете бяха избрани за членове на ВСС от съдиите, които ще трябва да си изберат нови представители в съвета. Преди това Захарова беше съдия в Софийския апелативен съд, а Костова във Върховния касационен съд. Двете ще се върнат на старите си работни места след като утре съветът приеме оставките им.


Днес стана ясно, че предпочетената от ВСС Янева една година е протакала дело срещу шефовете на "Софийски имоти", които са продали два имота на баща й.


Възмутен от липсата на критерии при избора на новия шеф на градския съд беше и председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев. Той определи като раздвоение на личността или предварителен сценарий факта, че само за минута и без всякакво обяснение между първото гласуване и балотажа конкурентката на Янева загуби 4 гласа. Груев цитира и коментари в парламента, че изборът на Янева е бил тест дали ВСС се подчинява на ГЕРБ, за да си гарантира, че няма да бъде разпуснат предсрочно.


Из мотивите на Галина Захарова:


"Изборът на председател на Софийския градски съд миналата седмица протече очевидно недемократично – непрозрачно и необективно, а предизвестеният му резултат е неприемлив, както за съдийската общност, така и за гражданското общество. Този случай е поредният от кадровите процедури, в които ВСС използва механизми, непредвидени в закона. Затова считам, че кадровата дейност се реализира по порочен модел, който противоречи на принципите за законност, откритост, достъпност, отговорност, отчетност и предвидимост. Повтарянето на едни и същи непрозрачни ситуации пък доказва, че на настоящия етап ВСС няма воля да преодолее този модел...Това недвусмислено сочи, че т. нар. "лобизъм" продължава да е сигурен начин за кадрово израстване в системата. В тази ситуация обективно не успявам да допринеса нито за независимостта на съда, нито да защитя онези почтени професионалисти, които стриктно са изпълнявали задълженията си по закон и които притежават всички необходими качества, аз да променят системата към по-добро и да израстват честно в нея само на основата на собствените си достойнства. Не желая и не умея да "лобирам", нито приемам да бъда изразител на чужда воля, защото съм съдия. Опитвах се да убедя мнозинството от ВСС единствено по начина и със средствата, които владея – чрез принципи, правила и аргументи, обосновани с факти. При безпристрастната оценка на работата си обаче не отчитам видими и градивни крайни постижения, за което поднасям най-искрените си извинения на гласувалите ми доверие колеги...Убедена съм, че е по-достойно да бъда сред свободите съдии, изразяващи демократично мнението си, отколкото да получавам възнаграждение за безрезултатност".

Из мотивите на Капка Костова:

"За пореден път надделяха не професионалните,а конюнктурните аргументи в подкрепа на направения избор. Бяха игнорирани обективните факти за действително разпознаваемата професионална кандидатура и бе направен избор при абсолютно неясни за обществото и аз съдиите критерии и съображения за тях. Пълната липса на конструктивност, интелигентност, реална конкуренция и сблъсъкът на професионални позиции, както и начинът на гласуване в двата последователни тура на избора, оставиха неизбежното усещане за предварителен сценарий и за предрешеност на резултата. Демонстративното неуважение към съдийското съсловие и проявеният двоен стандарт на оценка на определени факти, са обида към почтеността и моралния интегритет на работещите в системата съдии. Избори като този не дават шанс на качествата, професионализма и морала в системата. Те рушат независимостта на съда и поставят в риск върховенството на закона, а в крайна сметка – и държавността".

Ключови думи към статията:

Коментари (160)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1919 Неутрално
 3. 3 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 583 Неутрално
 4. 4 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Достойна постъпка, чийто ефект за съжаление ще бъде единствено и само усилване влиянието на Цецо Вифа във ВСС.

  Този човек е вреден за страната, трябва незабавно да напусне вицепремиерския си пост.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Не ми е ясно!Този съвет избира някого,после протестират.Най-вероятно господарите им са недоволни,и те са се "вразумили"!Простотии,след простотии в съдебната система!САМО ПЪЛНА ПОДМЯНА ЩЕ РЕШИ ВЪПРОСА!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#4] от "NPaine":

  Ти как го разбра това? А за Васко Кеца няма ли да кажеш нещо? Или ти е мъчно за Запалката?

 7. 7 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Гневно

  До коментар [#5] от "lz2":

  Въпросните госпожи, заедно с Л.Груев бяха от малкото които не участваха в цирка по избирането на приятелката на Цецо Вифа.

  Има протоколи, всичко си го пише. Можеш да прочетеш възмущението и въпросите на двете съдийки както и това на Груев.

  Груев пита на Цецо приятелката, елементарен въпрос - тя е толкова тъпа горката, че нито разбира въпроса нито може да отговори адекватно.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 8. 8 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  '' Цанова беше номинирана за шеф на съда от петима членове на ВСС и сред тях бяха Костова и Захарова. Със своите 20 години съдийски стаж и нито едно отменено решение от горните инстанции през последната година Цанова загуби срещу близката ан Цветанов Янева и нейните 4 години реална съдийска работа.''

  Ето какво се случва на читавите със 20г. стаж и без нито едно отменено решение от по-горни инстанции . За съжаление, у нас съвестните ги ''отстрелват'' и на тяхно място се слагат удобните хора .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 9. 9 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":

  Прочети статията пак, помисли пак.
  Ако не помогне - повтори.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 10. 10 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Тези мафиоти, които днес успяват да се измъкнат от възмездието благодарение на престъпниците, представляващи Темида с тоги, са много далеч от истината. Ако някой смята, че 27 държави ще позволят някакъв гноен цирей, какъвто е съдът в България, да стои в снагата на ЕС, жестоко се лъжат.

 11. 11 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Гневно

  До коментар [#6] от "BoboP77":

  Кое как разбрах?

  Ти сляп ли си, тъп ли си или се правиш?

  Не виждаш ли че вътрешният министър по безпрецедентен начин се намесва в уж независимата съдебна система, като назначава свой човек за шеф на най-големия съд в страната?

  Демокрацията се крепи на незасимоста на властите...когато изпълнителната и съдебната се слеят, това е предпоставка за тоталитаризъм и авторитарно управление.

  Нищо добро не ни чака...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 12. 12 Профил на suburban
  suburban
  Рейтинг: 479 Неутрално
 13. 13 Профил на hito
  hito
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Обнадеждено:
  Чудесно! Промяната трябва да дойде от достойните хора в съдебната система. (Който твърди, че таикива няма е глупак!) Сега ще се запознаем с някои от тях. Дано акцията продължи и дано доведе до положителни резултати.

 14. 14 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 950 Весело

  Не плачи съдийо не тъжи, съдийската хранилка приключи, време е съдиите да си платят версиите. Новите съдии ще им посочат верния път ... към затвора !

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 15. 15 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1211 Весело

  Ал Бънди коментира:
  - Капка Костова е роднина на Иван Костов и на Трайчо Костов. Такива като нея грабят от народното богатство, само аз, Веско и Бойко пазят хората от всяко престъпно братство. Аз не съм физкултурник и не съм тъп.

 16. 16 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  достойните хора във ВСС намаляха с двама. това не е добра новина. Инквизиционния съд на ГЕРБ може да се състои. Обществото трябва да се противопостави на шапкарщината, милиционерщината и зависимостите в управлението. Не случайно сме най-бързо обедняващата нация в Европа.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 17. 17 Профил на gench
  gench
  Рейтинг: 482 Любопитно

  До коментар [#7] от "NPaine":

  Къде ги има тези протоколи? На сайта на ВСС има само кратък стенографски протокол, съдържащ реалните решения, но без детайли...

 18. 18 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  До коментар [#4] от "NPaine":
  Достойните хора си подават оставките, вифаджиите запушват течове с тъста и тъщата.

  Когато и Ал Бънди да бъде изритан от властта, ще е късно.

 19. 19 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 583 Весело

  Спелчекът на Дневник, като гледам, също е подал оставка.

  Иначе браво на госпожите Костова и Захарова.

 20. 20 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 479 Весело

  иха колко лесно било ВСС съвет да се разпусне! Тази Янева ще се погъбарка още малко с другите, докато подадат оставки и после правилния човек ще дойде на място!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 21. 21 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Много добра новина.А останалите членове на съдебния съвет , кога ще подадат оставки?Да не се ослушват , работата им е толкова добре оценена , че трябваше отдавна да го сторят.

 22. 22 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Браво,добра новина!Все пак Цветанов постигна своето,ВСС започна да се пука в сегашния му вид,чудесно!Нови по-млади кадри да попълват бройката!А въпросните г-жи бяха тези,които бяха против за достъпа до СРС след проверка от ДАНС!Защо?Както се казва,плъховете започнаха да напускат потъващия кораб!Очакваме още оставки!

 23. 23 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#19] от "jamm":

  Главното "и" го оправихме, остана само да махнем "на" от "кадровата на политика".

  П.П. Моля да не се приема като заяждане - и аз мразя да се издребнява за такива работи, но.. проф. Брезински дебне!

 24. 24 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#22] от "kento":
  Млади и умни като Калина, опс... Владимира Янева ли?

 25. 25 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#11] от "NPaine":

  Теб те чака сенилната глупост.
  Странно как вътрешен министър има способността и инструментите да налага някого в съдебната система. Да кажем, че сенилната ти теория за конспирацията е издържана и това е точно така, както си го внушаваш или наистина си го вярваш.
  Следва, че тази независима, както я наричаш система, е много лесно да бъде манипулирана. Интересно ми е досега на какъв принцип на зависимост тогава се е крепяла като система.
  Да не забравяме, че истинските обвързаности не бяха разкрити още тогава, когато трябваше и оттогава насам влиянието е само едно. Ако се появи някакво ново влияние, което и да е то, е по-добре, независимо дали е на Васко Кеца или Ян Бибиян.

 26. 26 Профил на aposteriori
  aposteriori
  Рейтинг: 2 Неутрално

  Днес стана ясно, че предпочетената от ВСС Янева една година е протакала дело срещу шефовете на "Софийски имоти", които са продали два имота на баща й.
  Трагедията е пълна! Истини, полуистини и лъжи у нас са преплетени като свински черва. Очевадно за всички е, че са овързани като свински черва във взаимни интереси, фирми, зависимости и конкуренции. ...Хората са свързани като свински черва. Как живеят с толкова зависимости един от друг, просто главата ми не го побира. Ама хората са си големи лъжци и лицемери.


 27. 27 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И все още има българи с проминти мозъци , които вярват на милиционерското лоби ръководено от Б.Б. и копиеносеца му Ц.Ц.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#25] от "BoboP77":

  Лесно. Подслушване, компромати, изнудване, заплахи...

 30. 30 Профил на mitko_ignatov
  mitko_ignatov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  ПОЗНАВАМ ГИ И ДВЕТЕ СЪДИЙКИ-ТЕ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И ПО-ВАЖНОТО-МНОГО ДОСТОЙНИ ХОРА И ЛИЧНОСТИ. НЕ СЛУЧАЙНО ИМЕННО ТЕ СА ИЗБРАНИ ОТ ВСИЧКИ СЪДИИ ВЪВ ВСС ДА ГИ ПРЕДСТАВЛЯВАТ НА ЕДНИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ОБАЧЕ ДРУГИТЕ 11 ЧЛЕНОВЕ НА ВСС ИЗБРАНИ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА КВОТА ОТ МИНАЛИЯ ПАРЛАМЕНТ-ТОЕСТ ТЕ СА ХОРА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И БИ ТРЯБВАЛО ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ ПРОТЕЖЕТО НА ЦВЕТАНОВ,НО СЕ ПОЛУЧАВА НАПРАКТИКА ТОЧНО ОБРАТНОТО. НАЛИЦЕ Е ЕДНА ТАЙНА ДОГОВОРКА МЕЖДУ ЦВЕТАНОВ И ДПС-НИЕ НЕ ПРЕСЛЕДВАМЕ ВАШИТЕ КОРУМПИРАНИ КАДРИ ОТ МИНАЛОТО УПРАВЛЕНИЕ-ВИЕ НИ ПОМАГАТЕ ДА КАДРУВАМЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.ЗАЩОТО ДПС КАТО ЕДНА ПОЛУМАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НАПРАВИ МНОГО ЗА ДА СЕ УРЕДИ ВЕРНИ КАДРИ КАКТО ВЪВ ВСС ТАКА И НА ПО-НИСКИЯ УПРАВЛЕНСКИ ЕШЕЛОН В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.МОГА ДА ТВЪРДЯ ,ЧЕ ТАЗИ ВЪРХУШКА ОКОЛО ДОГАН В МОМЕНТА ИМА НАЙ-ГОЛЯМО ВЛИЯНИЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ГО ТЪРГУВА С ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ ЗА ЧАДЪР ЗА СВОИТЕ КАДРИ-СПОНСОРИ.

 31. 31 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Как живеят с толкова зависимости един от друг, просто главата ми не го побира."

  Живеят като едно голямо семейство.

 32. 32 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 501 Неутрално

  И какво им е пък толкова достойното на тези?
  Когато назначаваха Пенгезов, дъщерите и синовете си и всякаква друга паплач де им беше морала? Значи може да назначават свой близки и познати, но чужди - не?!
  Ама тая, новата, била млада, неопитна, че и имало съмнения в качествата и - професионални и морални?
  Ами по-добре, че е нова, че не е от тяхната банда!
  Току виж пък най-после СГС взел, че осъдил някого - я корумпиран политик, я ДДС измамник, я перач на пари, я някой "силов" или "бяла якичка" бос, я имотен измамник........
  А ако пък не - много важно, те и досега никого не осъдиха, няма да се промени към по-лошо. Защото няма на къде!

 33. 33 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Време е за смяна на поколенията в съдебната система. Или както се изразява Дянков да бъдат оставени тези които 20 години се гавриха с нас гражданите да почиват!

  За 20 години преход колко партии се смениха а съдиите останаха. Само сменяха олигарсите които обслужват! Да идват младите а старите да бъдат пуснати в заслужена почивка. Точно както Христо Друмев.

  Всички знаем колко корумпирани са дъртите хиени и не случайно не искат да пуснат кокала.

  Нагли са. Нито ЕК нито нищо не ги възмущава! А не само че ограбват българските данъкоплатци но и ни излагат. Няма институция която да не ни е оплюла заради съдебната ни система и корумпираните съдии. Които са се окопали ще кажеш че съдийството е златна мина. И вероятно е. Ваньо Танов обясни как някои митничари 10 години не са излизали в отпуск за да не им седне някой на местото и вземе дажбата.

  Време е да кажем СТИГА! Да си ходят. И да идват младите съдии.

 34. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#9] от "mapto":

  Няма какво да чета! Цялата съдебна система е комунистическа помийна яма!Тия протестират,че не е предпочетена другата комунистка!ОТВРАТИТЕЛНО! А другите,които ДОРИ ПО КОНСТИТУЦИЯ са независими,защо са гласували? Само заради тоя случай,ЦАЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА, трябва да се разпердушини! КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗМЕТ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 35 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#27] от "dakl":


  До коментар [#28] от "stenli1":


  До коментар [#29] от "Гогич":

  Смешна картинка сте,пичове!Жалка история,да си затваряш очите пред фактите и непрекъснато да правиш от мухата слон и на бялото да казваш черно!

 36. 36 Профил на kolcho_slepetza
  kolcho_slepetza
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Един от полезните начини за публичен натиск е да се обявят имената на членовете на ВСС които са си сменили мнението и подкрепили младата Янева, която се оказва, че е имотна, както и самия Цветанов. Може ли някой да ги каже и да ги въртим на форумите нон стоп

 37. 37 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 984 Любопитно

  До коментар [#31] от "jamm":

  Имаш предвид Янева - семейната приятелка на Цветанов ВИФ-а? Която бъкел не разбира от право и няма необходимия стаж. А?

 38. 38 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 479 Неутрално

  мъжете във властта са изгубили мярката.
  Всички съдии жени , които си подадоха оставките заради нагласените кадрувания из Съдилищата са достойни човеци и граждани!
  Не е за вярване ,но ги има!

 39. 39 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#32] от "fras":

  Точно!+++++++

 40. 40 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#35] от "kento":

  Кое наричаш факт? Калинка? Румяна? Владимира? Някоя друга некадърница, приятелката на мутра? 41. 41 Профил на kolcho_slepetza
  kolcho_slepetza
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#33] от "merkel":

  Този номер с да дойдат младите го гледаме вече двадесет години, и вместо промяна получаваме нова порция от същото. Младия и неопитен Виденов, младите и неопитни министри на НДСВ /оказаха се параван за мащабни давалавери в т ч и външния дълг/, сега пък младите и неопитни министри /Младенов също ще праща млади и неопитни посланици/. Този номер вече не минава, защото и младия Станишев и други млади са творения и щампи на старите. Янева е ключов играч в опитите на Цветанов да управлява по Путински съдебната система като кажат и веднага да го осъждат- Защото проблема с неосъждането в по-голяма степен лежи в негодните доказателства и тоталната корупция в досъдебна фаза.

 42. 42 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#2] от "svoboden":

  хехе все едно до сега имахме справедлив и неподкупен съд...съд защитаващ интерерсите на обществото ...та дай да седнем да плачем за няколко съдии подали си оставката

 43. 43 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  Постъпка която доказва, че заразата в съдената система идва от политическата квота, а не от избраните от колегите си представители във ВСС.
  Дано съдиите да не ги заменят, а да последват още оставки на представители на съдебната система. Така ще лъсне доминиращия политически състав на ВСС и ГЕРБ ще бъдат принудени да направят реформа.

 44. 44 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#30] от "mitaka71":

  АЗ познавам съдия Вили Цанова . Мога да кажа за нея, че е изключителна . И като съдия и като човек. Преди няколко години, водихме имотни дела с едни измамници. Нещата направо си бяха на кантар. Ако Вили Цанова беше взела кинтите им, направо отичахме у канала . Изключително честна, скромна и НЕкорумпирана съдийка е .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 45. 45 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Вж. последната статия в блога ми за така наречения Висш съдебен съвет:
  http://kkabakciev.blogspot.com/
  Безобразията в този съвет не изключват възможността в него да има отделни свестни лица. Проблемът е в мнозинството, и особено в кадрите на агент "Гоце".
  В т.н. държава България съдебна система просто няма. Има отделни нормални магистрати, но голямото мнозинство са едни умопомрачително некадърни и драстично корумпирани индивиди!

 46. 46 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 984 Неутрално

  До коментар [#35] от "kento":

  Кои точно факти бе пич? Няма по-жалка картинка, от напъните за защитаване и подкрепа на престъпните безумия на това управление

 47. 47 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Днес е един добър ден за българската демокрация...най после съда започна да се чисти от корумпираните съдии...дано и други си ПОДАДАТ оставката...

  الرجل الكبير
 48. 48 Профил на Helloween
  Helloween
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Ще се въздържа от коментар към управленеската политика на ГЕРБ.
  По този повод цитат от bivol.bg:

  Миналата седмица ВСС избра за шеф на най-важния съд в страната съдия Владимира Янева. Въпреки краткия си стаж от 8 години (от които 4 в майчинство), тя съвсем не е малоимотна, показва проверка в Имотния регистър. Не всички нейни придобивки обаче са надлежно декларирани пред Сметната палата.

  На 30 септември 1999 г. Владимира Янева купува къща от 93.9 кв.м2 и парцела от 485 кв. м.2 под нея на ул. Виктор Григорович 28 (точно срещу Медицинска академия). Стойността на сделката е 18600 лв.

  Декември същата година Янева продава на Владимир Чендов апартамент от 82.420 кв.м. на ул. Хубавка в София (кв. Гео Милев). Сделката е на стойност 46912 лв.

  За деня на жената - 8 март 2000 г., Янева си прави подарък, като за 29500 лв. купува апартамент от 70 кв. м. в Зона Б5.

  През 2007 г., заедно със съпругът си Илия Манолев теглят ипотечен кредит от 50 хил. евро от Пиреос Банк, като ипотекират апартамент и гараж в столичния кв. Стрелбище на ул. Нишава.

  Самият апартамент е купен от строителя "Метрон Инжинеринг" през септември 2005 г. срещу 23884 лв.

  През март 2010 г. Янева купува гаражна клетка в близост до жилището за 16 хил. лв.

  За разлика от съпругата си, Илия Манолев е по-скромен в имотните сделки. През 2002 г. той продава на Иво Георгиев и Надежда Георгиева апартамент в Хаджи Димитър. Те купуват 71 кв. м. за 18 хил. лв., но жилището е ипотекирано в полза на Манолев, като ипотеката е отписана следващата годиниа. Иво Георгиев е бизнесмен свързан с варненската група ТИМ. Той е управител на хазартната фирма "Астера I", дъщерно дружество на свързаното с Химимпорт дружество "Св. св. Константин и Елена холдинг".

  Имоти "укрити" от Сметната палата

  През повечето от годините, когато е извършвала имотните сделки, Владимира Янева е била младши магистрат и не е ясно откъде има средства за сделките. Тя е пропуснала да обяви придобитите от нея имоти пред Сметната палата.

  От достъпните декларации от сайта на палатата се вижда, че до 2009 г. тя е пускала само уведомления, т.е. че няма придобито ново имущество. Чак през април 2007 г. тя се сеща да обяви част от сделките, но избирателно. Освен това има разминаване между данните в нейната декларацията и тези в официалните регистри.

  Пред сметната палата, през април 2009 г. тя декларира, че през 2000 г. е купила апартамент от 70 кв.м. - това е жилището в Зона Б5. В този случай няма разминаване.

  В същата декларация новоизбраната председателка на СГС описва и купената през 1999 г. къща и парцел срещу Медицинска акадамия, но посочва, че тя притежава само 1/3 от имотите, като другите 2/3 са съответно на майка и Лили Янева и баща й Яне Янев. В имотния регистър, такова вписано обстоятелство няма. Според Агенция по Вписванията само майка й - Лили Янева притежава 1/3 от имота, а баща й - не. От партидата на имота се вижда, че купувач е само Янева. И за този и за другия имот, като произход на средствата новата председателка на СГС посочва "дарения".

  Пак в декларацията от 2009 г. тя посочва, че през 2005 г. със съпругът й са придобили и апартамента на Нишава, като за цена е посочено "23885", а източник - "заеми." Интересното е, че тя "пропуска" да обяви купения заедно с апартамента гараж.

  Янева не подава декларация за 2010 г. и въобще не намира за необходимо да обяви купеният лично от нея втори гараж.

  И "Софийски имоти"...

  Не по-малко интересни са и имотните маневри на родителите на Владимира Янева. Баща й - Яне Янев, който е ръководител на катедрата по урология в медицинска академия, купува през 2002 г. "Магазин - Помещение за химическо чистене" от 74 кв. м. в столичния квартал Зона Б5 (между другото, точно срещу блока, в който Янева е купила жилище през 2000 г.) Продавач е общинското дружество "Софийски Имоти", а цената на сделката - 52726 лв. Три години по-късно Янев успява да ипотекира същия магазин за 50 хил. евро.

  Същата година Янев купува още един апетитен имот от "Софийски имоти" - бившия билетен център на ул. Искър, зад Министерски съвет, цената обаче не е записана в имотния регистър.

  Двете сделки са притеснителни, защото в ръководения от Янева съд има няколко висящи дела по казуса "Софийски имоти" и ако те завършат с осъдителна присъда, държавата може да поиска да отмени скандалните сделки.

 49. 49 Профил на deroto90
  deroto90
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Е чак пък дъжд от оставки ,това по скоро е плюнка или сутрешна роса! В БГ-то 95 % от съдиите и прокурорите са за уволнение, а останалите 5 % да са под постоянно наблюдение ,като бройката от 95 % неставащи - меко казано магистрати, трябва да бъде попълнена от Западна Европа !!! Е тогава може да се говори за, честна, коректна и почтенна, съдебно- магистратска ситсема в РБ

 50. 50 Профил на Дива селянка7
  Дива селянка7
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#47] от "bigman1":

  И да се назначават любовници на министри вместо за секретарки направо във висши съвети

 51. 51 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#36] от "kolcho_slepetza":

  И не само нея.. Семейството е голямо - някои твърдят, че наброява точно 1977 души, но аз подозирам, че са повече.

 52. 52 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#46] от "stenli1":

  Кои точно факти бе пич?
  -----------------------------
  Че има пробив бе,пич!В независимата съд.система,за която цъкаме с език след всяка условна или оправдателна присъда на отявлени престъпници!Защо тия същите не подадоха оставки след скандала с Красьо,след Приморско,след условната присъда срещу Ковачки....Сега подават,защото виждат накъде са тръгнали нещата...пич!

 53. 53 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#12] от "Aldo":

  Ти как установи, че подалите оставки са достойни хора? Я дай някакъв смислен аргумент и конкретен пример, а не евтина пропаганда колко лош бил Цветанов и т.н.

 54. 54 Профил на jamm
  jamm
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#37] от "stenli1":

  Този, горният коментар беше за тебе.. ама нещо грешно цъкнах.

 55. 55 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Едно не мога да разбера, когато Цветанов мисли за себе си смятали че наистина СТАВА за работата на вътрешен министър?
  Наистина, не възклицава ли: "Бах ти и държавата след като аз съм й вътрешен министър!"

  Просто, човек тярбва да има някаква самооценка за себе си иначе сам без да усети, дори без да иска може да направи страхотни поразии.

  Иначе, на Капка Костова и Галина Захарова - Браво! ВСС в момента е страшен не защото е съставен от стари магистрати (някой горе словоблудстваше, за новите магистрати дето щели да дойдат сега) ВСС е страшен, защото е съставен от насрали се от страх магистрати!

  И тук Цветанов наистина постигна целта си - в пълнота си тъпота, той вся страх. Защото страшно е да се изправиш срещу тъпотата и уплашен от тъпотата губиш всякакви принципи - което и последните решенията на ВСС (изцяло одобрени от управляващите) ясно показват!


  П.П.
  Хора, на тези избори ГЕРБ трябва да загубят! Вървим към безумна катастрофа!

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 56. 56 Профил на dar4eto1
  dar4eto1
  Рейтинг: 374 Неутрално

  20 стаж в съдебната система = 20 години преход ,преход през който България бе поголовно разграбена и няма нито един осъден едър крадец ....... Е тази с 20 годишния стаж ,явно, само е цуцала пари на данъкоплатците, без да върши нищо съществено ......

 57. 57 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Не съм много в тази сфера, но как може на такъв пост да бъдат издигани и избирани хора с 8 г. трудов стаж от които 4 г. по майчинство. Няма ли по-сериозни изисквания??? Според мене като минимум трябва да се изисква 20 г. стаж и 50 г. възраст и оттам нагоре и ред други неща. Но тука все пак е България - страната на неограничените възможности

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 58. 58 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#53] от "VellEll":

  Ти наистина ли смяташ, че Цветанов не само става за вътрешен министър, но и разбира от право!

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 59. 59 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 636 Гневно

  Тия дрОгари загробват България вече 22 години !
  http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_1102670.jpg
  ВЪН, махайте се доброволно !

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 60. 60 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#52] от "kento":

  Браво за коментара++...
  Заслепени от партийните ни пристрастия не виждаме най-големия мафиотски октопод в България...съдебната ни система...

  الرجل الكبير
 61. 61 Профил на kento
  kento
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#55] от "Автор":

  Хора, на тези избори ГЕРБ трябва да загубят! Вървим към безумна катастрофа!
  -------------------------------
  На кои,човече?"безумна катастрофа"?)))

 62. 62 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#52] от "kento":

  +1

  Примерите които си изброил са една нищожна капка от това което се случва вече 21 години. В нашия речник думата съдия или прокурор стана нарицателно за далавера, подкупи, безпринпиност и т.н. и понеже някой явно е решил да им наруши безгрижния живот изпълнен с пликове парички давани от "невинните" и вечно "болни" мафиоти и сега подскочиха като ужилени...

 63. 63 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#58] от "Автор":

  Ако не си забелязал статията не е за Цветан Цветанов

 64. 64 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#57] от "The.Teacher":

  "Според мене като минимум трябва да се изисква 20 г. стаж и 50 г. възраст и оттам нагоре и ред други неща."

  т.е. някой комуняга? В системата от 50 год..20 год. стаж....

  Да се махат тия дърти комунисти и това е, с оставки даже по-бързо и лесно!

  Евала и чао чао

  [ Място за вашата реклама ]
 65. 65 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 984 Неутрално

  До коментар [#52] от "kento":

  Какъв пробив?? Владимира Янева ли е пробив? Замесена с мътни сделки и далавери с печално известната "Софийски имоти" и подала невярна имотна декларация - тя, "юристката"? Освен това, без достатъчно познания (като всеки ГЕРБ-ер) и стаж за да може да заема такава длъжност? На това ли му викаш ти "пробив"?????

 66. 66 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Вкалинчихме се (по И.Костов).

  На Ал Бънди съседа му е шеф на БОП, приателя му Веселин Маринов пее песни за МВР, приятелка му става шеф на СГС, колега от ВИФ-а е направен зам. шеф на РВД ...

  Тоя се осра направо...

 67. 67 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Весело

  До коментар [#63] от "VellEll":

  Напротив, баш за него и другарЕ е.

 68. 68 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#63] от "VellEll":

  Както си забелязал въпросът ми към теб и е за Цветанов! Ше го задам отново

  Ти наистина ли смяташ, че Цветанов не само става за вътрешен министър, но и разбира от право?


  До коментар [#61] от "kento":

  На тези които идват човече, на тези избори!

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 69. 69 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Здрав шамар, ченгене шамар даже!, по суратя на гербавите.

  За съжаление (да си говорим истините) отзвукът му в БГ-то ще е мижав.

  Но навън ... там ще отекне.

 70. 70
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:53 на 08/06/2011 от неговия автор.

 71. 71 Профил на neobiasnim
  neobiasnim
  Рейтинг: 374 Неутрално

  ДРУГАРИ МАГИСТРАТИ,

  ПРОСТО НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ПОВЕЧЕ!
  ДОКАТО ИЗБИРАХТЕ САМО СВОИ СИ ХОРА ВСИЧКО БЕШЕ ПРЕКРАСНО, А СЕГА ВИДИШ ЛИ СЛЕД КАТО ВЕЧЕ НЯМА КАК ДА ПРОБУТВАМЕ 'СВОИ' ИМА ГРАНДИОЗНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!

  ГА ЙЕДАХТИ КИФТЕТАТА НИ РИВАХТИ... !!!
  ЛИЦЕМЕРИ!!!

  Be smart, don't be a retard!
 72. 72 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#2] от "svoboden":

  жени с мъжки принципи и достойнство,а защо ли мъжете се спотайват....

  bravy
 73. 73 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Целта оправдава средствата, нали Цецко? Така са си мислели и комунистите след 1944 когато са унищожили демокрацията в България и дори са избили доста неудобни хора. Те също така са били едни простовати момчета, но иначе много енергични да налагат правдата така, както я разбират господарите им. Цецко, Цецко, имаш ли акъл в главата да помислиш над това? Но на какво ли се надявам, след като и Бойко е същия дол дренки като теб. Властта ни отново възпроизвежда комунистическата власт. Техните хора на важните места, професионализмът няма никакво значение...

 74. 74 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#68] от "Автор":
  Дали разбира Ал Бънди от право !?

  ЧОвека си е получил закалката в тази област от Боко Тиквата, когато му беше подгъзник в МВР - 2001-2005.
  Това е основноата в тази правна концепция:
  1) Ако има успех тръбиш, че това е твои успех и е затова че работиш неуморно
  2) Ако има провал търсих на кои да метнеш вината, а ти тръбиш как си хвърли всички сили, но другите са корумпирани и некадърни..

  Това е правото на Ал Бънди.

 75. 75 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Досегашната "работа" на "съда" е плачевна. Колкото повече оставки, толкова по-добре.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 76. 76 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 984 Неутрално

  До коментар [#52] от "kento":

  Или "пробив" е самия Цвъки с прибираните от него рушвети, от които само най-видимата, малка част са прословутите "6 апартамента"? Или завършилия "Магнаурската" школа в Симеоново, назначен от Цвъки и ГЕРБ за шеф на ВАС, за да спасява г..овете им на изборите? Кой точно пробив.......пич?

 77. 77 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Близка близка, колко да е близка на Цветанов? Ако искате да се приеме такъв закон във висшите кръгове на властта да бъдат назначавани само непознати - излизайте и протестирайте. Такова нещо няма. Това е доста народ - няма как да се случат само непознати. Ето я примерно, на Бил Клинтън жена му как я назначиха на отговорен държавен пост? А на Никола Саркози племенника? Айде стига глупости!

 78. 78 Профил на Gre
  Gre
  Рейтинг: 157 Неутрално

  Леле какъв рев за независимата съдебна система,тази дето има десетина процента обществено доверие.
  Като ви казват управляващите ,че реформите си вървят вия не вярвате.
  Скоро ще се разпусне ВСС, скоро ще се затворят общинските болници, и така нататък....

  Отбягвам боклуците на Костов и на Кутев
 79. 79 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#52] от "kento":

  На къде са тръгнали нещата? А другарю старшина? Към оправяне?
  Или към практиките на БРП(к) от средата на миналия век?
  Онзи ден, един окръжен съд, неовладян от милиционерите с едно брилянтно решение им каза, че искат да вкарат в затвора човек който е напълно невинен. Защото милиционерите ги е мързяло да изгледат половин час кадри от охранителните камери. Същият съд каза това и на прокуратурата и на долния състав на съда.
  Искате МВР да съди? Искате Цвъ да казва кой е престъпник и кой не?
  Знаете ли на къде сте тръгнали? Айде да ти помогна.
  http://www.youtube.com/watch?v=Vh-yyodFHWs&feature=related

  Ecrasez l’infâme
 80. 80 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#52] от "kento":

  Пожелавам ти да попаднеш на справедливия цветанов съд, най-искренно ти го пожелавам

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 81. 81 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Време е за смяна на поколенията в съдебната система. Или както се изразява Дянков да бъдат оставени тези които 20 години се гавриха с нас гражданите да почиват!

  За 20 години преход колко партии се смениха а съдиите останаха. Само сменяха олигарсите които обслужват! Да идват младите а старите да бъдат пуснати в заслужена почивка. Точно както Христо Друмев.

  Всички знаем колко корумпирани са дъртите хиени и не случайно не искат да пуснат кокала.

  Нагли са. Нито ЕК нито нищо не ги възмущава! А не само че ограбват българските данъкоплатци но и ни излагат. Няма институция която да не ни е оплюла заради съдебната ни система и корумпираните съдии. Които са се окопали ще кажеш че съдийството е златна мина. И вероятно е. Ваньо Танов обясни как някои митничари 10 години не са излизали в отпуск за да не им седне някой на местото и вземе дажбата.

  Време е да кажем СТИГА! Да си ходят. И да идват младите съдии.

 82. 82 Профил на pachino
  pachino
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Проблемът не е в това колко е близка въпросната персона на Цветанов, нали според един от местните любимци Иван Костов "всички сме братовчеди".

  Проблемът тук е, че на ключови постове във властта, гледана под лупа от Европа и призвана да възпира и озаптява другите две власти се избират очевидно крайно некомпететни, крайно неквалифицирани и крайно зависими лица. Ако в конкретния случай двете кандидатки бяха на едно прибилизително еднакво ниво - ок, лошо няма, че са й ударили едно рамо, то така си е за всичко в България и не само. Но при такива разминавания очевидно става дума за търговия с влияние и за сериозни нездравословни за държавата обвързаности. Така е и при много други "избори", конкурси, обществените поръчки.

  Какъв "висш съдебен съветник" трябва да си, за да повериш най-натоварения в държавата съд на съдия с 4 години стаж и с такова минало? Че то само заради "пропуска" да си декларира надлежно имотчетата трябва не да я повишават, а обратното. Това са съдии, стожери на законноста, а сами не спазват законите, по които правокривораздават.

  Какви са тези безгръбначни членове на ВСС бе, толкова ли не им стигнаха тия пари, че треперят за топлите си местенца да не би лошите политици да ги изгонят?!

  И въобще 80% от магистратите са такива безгръбначни, дори тези в МВР и ДАНС ги разбирам ако се държат сервилно спрямо началниците, все пак тези институции са си малко или много военизирани като дух, а и нямат имунитет служителите. А магистратите и най-високите заплати в държавата, и имунитет, и материално са обезпечени /без Софийски районен/прокуратура/, и пак не проявяват достойнство. Е, кой да го прояви, ако не те, Сулю и Пулю от село Уйново с 300-те лева заплата ли?!

 83. 83 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#81] от "merkel":

  Това вече го четохме - напиши нещо ново

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 84. 84 Профил на le coq non sportif
  le coq non sportif
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Цецко си постави Георги Колев (завършил" Магнаурската школа Симеоново" начело на ВАС, сега тази начело на СГС. Затвориха свободния достъп в Търговския регистър и т.н.
  От новите дишащи униформи на полицаите се видяха съвсем ясно много мръсните им ризи. Това правителство се оказа по - пагубно и от това на Тройната коалиция.... R.I.P.

 85. 85 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Който не му понася - да се изнася! Трябва да се приеме със закон комуняги и масони да не влизат в съдебните органи.

 86. 86 Профил на Nikolay Spasov
  Nikolay Spasov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Браво! Нека някой тропне с крак. Нека около такива скандали се вдига шум. Само така държавата и обществото може да мръдне нанякъде. Радвам се, че двете госпожи отстояват мнението си докрай. Не мисля, че зад това стоят лоши подбуди.

 87. 87 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#48] от "Helloween":

  Очевидно е,че не само Цветанов има страст към придобиването на апартаменти. И приятел(к)ите си е заразил с подобна страст.
  С какъвто се събереш, такъв ставаш, е казал народът.

  В гробищата място за апартаменти няма, не го ли разбраха тия хора.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 88. 88 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Любопитно

  До коментар [#4] от "NPaine":

  И кое му е достойното!

  Вие не разбрахте ли че злото в БГ произлиза от всички кадри на БСП-ДС!

  Цветанов това, онова но бързо забравяте кой кадрува в Съд - именно Гоце. 90% са негови приятели и приятелки по кражба, но това не ви притеснява така ли?

  Ами тогава преди да седнеш да драскаш във форума и да се чудиш защо държавата ни е на тоя хал десетки г., първо мини през психолог да те прегледа, че имаш някакъв вътрешен конфликт!

 89. 89 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 471 Неутрално

  номер 8 коментар...
  Със своите 20 години съдийски стаж и

  нито едно отменено решение от горните инстанции през последната година

  Цанова загуби срещу близката ан Цветанов Янева и нейните 4 години реална съдийска работа.''

  Нито едно отменено се отнася само за последната година, последната година....автора явно е пропуснал запетаята след година...съзн....или несъзн...нема значение.

  сократ1
 90. 90 Профил на Emanuil
  Emanuil
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Възхищавам се от постъпката на тези жени! Докато има такива хора, има надежда.

 91. 91 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#68] от "Автор":

  На фона на предишните министри на МВР Ц.Цветанов ми седи най добре. Само като се сетя щом за муцуни бяха: Богомил Бонев - министър на СДС а сега първи приятел на червения олигарх Гергов, Емануил Йорданов - Мистър Бийн, масона и агнет на ДС Петканов, Румен Петков, Миков....да наистина лично аз смятам, че Цветанов седи добре като министър !! А ти би ли обяснил защо е това голямо БРАВО което си написал за Капка Костова и Галина Захарова ? И от къде точно имаш впечатления за тяхната работа ?

 92. 92 Профил на kelesha2
  kelesha2
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":

  Прави сте!Метла.......

 93. 93 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#90] от "Emanuil":

  Докато има такива хора, точно обратното, ще бъдеш роб на червената мафия!!!

  Абе хора вие полудяхте ли ?!?!?

 94. 94 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1002 Весело

  До коментар [#90] от "Emanuil":
  Ти явно си пропуснал да си вземеш хапчетата, недей така, ще стане някой сакатлък и после джипито ще изкарат виновно.
  Оставката на тези вуйни показва само паническия страх на червено-жълтата съдийска мафия от неизбежните дълбоки промени в магистратурата - персонални и законодателни.

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 95. 95 Профил на kelesha2
  kelesha2
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#81] от "merkel":

  Хиени=-вън от яслата!

 96. 96
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:57 на 08/06/2011 от неговия автор.

 97. 97 Профил на trifon74
  trifon74
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Започваха да стават навик назначения, тип : "Вучката, къде ритаме заедно футбол".
  Това не е на добре.

  Промяна е нужна, но не по този начин.

  Ако ще сменяме приятелчетата на едни с приятелчетата на други . . .
  за каква "независима съдебна власт" говорим ?
  за каква конституция , какво разделение на властите ,

  ... за каква "демокрация ?

 98. 98 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#11] от "NPaine":

  Върховния административен съд започват три дела по доклади на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика на Народното събрание /КБККИПЕ/, във връзка с прилагането на Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси /ЗПРКИ/. Това съобщиха от съда.

  Според доклад на комисията Капка Костова - член на Висшия съдебен съвет, не е спазила законоустановения седемдневен срок за подаване на декларации.

 99. 99
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:13 на 08/06/2011 от неговия автор.

 100. 100 Профил на hansl
  hansl
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#32] от "fras":

  Току виж пък най-после СГС взел, че осъдил някого - я корумпиран политик , като Цвъчко Апартамента я ДДС измамник, като Бирата или някой от мачлетата на Картофа я перач на пари,като Цветелинка Бориславова ,я някой "силов" или "бяла якичка" бос, като Боко Тъпото , я имотен измамник , като бащата на Янева ........
  Ех мечти , мечти ! ...

  А проститутката на Цвъчко , че ще си има много ядове , това е сигурно !
  Защото курвите никой не "обича" завинаги ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK