Бойко Борисов и ГЕРБ пред тежки избори и през лятото
Ще се кандидатирам за следващите президентски избори. Ще изкарам този мандат и половината от следващия и тогава
Бойко Борисов

Бойко Борисов и управляващата партия са пред тежки избори преди гласуването наесен за президент и местна власт. Решението кого да издигнат за държавен глава става все по-трудно. Рейтингът на премиера за пръв път отбеляза най-висок спад - с 5 пункта до 35%, и се изравни с неодобрението за него, показа представителното проучване на агенция "Алфа Рисърч", проведено в периода 27 май - 2 юни сред 1020 души.


Почти паралелно с обявяването на нагласите вчера по обед Борисов заяви: "За медиите искам да кажа отсега - да знаят, че ще се кандидатирам за следващите президентски избори. Ще изкарам този мандат и половината от следващия и тогава." Той обясни, че ГЕРБ ще обяви номинацията си за президент през септември, като изтегли още малко срока спрямо обещанието досега през август да е ясно.
Намерението да не се включи в битката за поста на държавен глава Борисов потвърди и снощи в пряко включване в новините на Би Ти Ви. Видимо дразнещ се от всички въпроси, свързани с изборите, той отказа да коментира наистина ли окончателно е изключен вариантът, като видят кандидатите на другите партии - той да бъде претендентът на ГЕРБ.


"Ни най-малко не се притеснявам" - така Борисов отговори на цитираните данни от прочуването. То показва, че две години от началото на мандата спада не само рейтингът на Борисов, но и одобрението към партията и правителството му - кабинетът събира едва 19% положителни оценки срещу 41% отрицателни, като най-критични са хората с по-ниски доходи, възрастните, жителите на по-малки населени места.


Въпреки "магистралите, рязането на ленти и първите копки" премиерът не може да "диктува" обществена подкрепа за кабинета, отчитат социолозите. В същото време икономическият песимизъм сред хората остава изключително висок и два пъти по-малко са тези, които се надяват ситуацията в страната да се подобри - от 38% през декември м.г. на 19% сега.


Икономическата ситуация е другият сериозен проблем пред кабинета. Въпреки позитивните сигнали от някои сектори и данните за износа от началото на годината, прогнозите за растеж и оптимизма на финансовия министър за излизане от кризата усещането на потребителите е обратното - над 73% не смятат, че икономиката се променя към по-добро, 78% от българите заявяват, че хората около тях не планират големи покупки и разходи, а над 55% заявяват, че познатите им задлъжняват все повече.


Рязането на ленти вече не помага, показват данните, а избирателите приемат магистралите и строежите просто като свършена обещана задача, а не като особена заслуга. Въпреки това премиерът продължава да залага само на тази карта. И снощи пред Би Ти Ви той изреди магистралите, метрото и спортната зала като големите успехи на управлението.


От изследването става ясно, че събитието с най-голям отрицателен ефект за последните 2-3 месеца са цените на горивата, и явно популисткият опит с едномесечния мораториум на "Лукойл", договорен от премиера, не е впечатлил българите.


Друго изпитание преди изборите ще е и политиката и евентуално решение за строежа на АЕЦ "Белене", тъй като критично настроените към проекта са се увеличили и се е повишила чувствителността по най-заобикаляната от политиците тема - за икономическата му рентабилност.


Има ли кой?


Въпреки че когато беше лансирана възможността премиерът да предпочете поста на държавен глава, той отрече това да е бягство от отговорност, за 60 на сто от анкетираните ще бъде точно това. Една трета - 33%, са на обратното мнение, че ще поеме още по-голяма отговорност. При симпатизантите на ГЕРБ съотношението е обратното - 34% към 64%, което показва, че макар и в различни пропорции, вътре също са налице демаркационни линии, коментира Боряна Димитрова, съуправляващ партньор в "Алфа Рисърч".


Две трети от българите смятат, че е по-добре премиерът Бойко Борисов да остане премиер, само 28 на сто са на мнение, че е по-добре той да се кандидатира за президент.


Борисов като кандидат за президент обаче събира най-много протестен вот

Социолозите отчитат, че той ще мобилизира мнозинството от симпатизантите на партията, но ще увеличи и т.нар. протестен вот. При хипотеза, в която той се изправи на втори тур срещу друг кандидат, ще нарасне вотът "за", но и вотът "против" него, коментира Димитрова. Подобна тенденция отбелязаха и други социологически агенции.


Ако ГЕРБ издигне "по-експертен тип кандидатура", близка до профила на строителния министър Росен Плевнелиев или столичния кмет Йорданка Фандъкова, тогава няма да бъдат така силно мотивирани симпатизантите на ГЕРБ, но могат да бъдат привлечени гласове от по-широк политически спектър, смятат наблюдатели.


Без подкрепа от ДПС за кандидата на най-голямата политическа сила ГЕРБ със сигурност ще има балотаж, дори кандидатите да са само известните досега претенденти - Волен Сидеров, Меглена Кунева, кандидат на "Синята коалиция", прогнозират социолозите.


Кунева черпи подкрепа главно от БСП и ГЕРБ


Меглена Кунева влиза в предизборната надпревара с положителната оценка на една трета от българите и неодобрението на една пета. Това обаче още не е електорална подкрепа, тъй като позитивните нагласи идват в значителна степен от симпатизанти основно на БСП и ГЕРБ, а макар и в по-малка - и на "Синята коалиция", отбеляза Боряна Димитрова.


По думите й предизвикателството пред Кунева е дали ще успее да задържи тези гласове, или те ще се върнат при партийните си кандидатури в процеса на изостряне на предизборната кампания.


А-отборът на ГЕРБ


С най-висок рейтинг от всички български политици е еврокомисарят Кристалина Георгиева - с 54% одобрение. "Алфа Рисърч" отчита, че сред министрите в кабинета безспорен фаворит е строителният министър Росен Плевнелиев, който продължава да трупа позитиви от декември, когато излезе начело, и се оценява като най-успешния член на кабинета (38.5%).


Неговото име беше завъртяно сред потенциалните номинации за президент на ГЕРБ, но самият той категорично отхвърля такава възможност. Вчера на събитието, на което Борисов заяви, че няма да се кандидатира, той даде думата на Плевнелиев с репликата "нали ще го издигаме".


Най-силен е спадът при земеделския министър Мирослав Найденов (с 14%). Според социолозите това е резултат от проблемите в Държавен фонд "Земеделие" и разплащанията със земеделските производители. Известни негативи от скандалите около преговорите за горивата и АЕЦ "Белене" търпи и министър Трайчо Трайков, но в много по-малки мащаби. Въпреки ръста на отрицателните оценки се увеличават и неговите привърженици.


Лек спад има и в крайните критични оценки за финансовия министър Симеон Дянков, който остава в дъното на класацията с най-нисък рейтинг. Той продължава да събира негативите от непопулярните решения на правителството, но и трупа известни позитиви след извършените в някои области кадрови промени.


Сидеров с най-голям спад сред партийните лидери


Лидерите на основните парламентарни сили бележат спад в доверието към тях, а председателят на "Атака" Волен Сидеров губи най-много от рейтинга си - от 10% през февруари на 6% сега. Според социолозите това се дължи основно на нарасналите след последните скандали критични настроения сред избирателите на ГЕРБ и доскорошни симпатизанти на "Атака", които заявяват, че през 2009 г. са гласували за партията на Сидеров.


Твърде нисък остава и рейтингът на лидера на ДПС Ахмед Доган - от 7% през декември м.г. на 4% сега, и има по-малка подкрепа от тази за партията. От февруари насам нарастват критичните настроения към него вътре в ДПС и сред хората, които декларират, че са турци, отчитат социолозите.


След трудните преговори за общи кандидати и решението за провеждане на вътрешни избори лидерите на "Синята коалиция" - Мартин Димитров и Иван Костов, също губят част от доверието към себе си - най-вече на избиратели от големите градове в активна възраст, които вероятно са очаквали заявяването на по-ясна и силна алтернатива.


Само лидерът на БСП Сергей Станишев има лек ръст в рейтинга си - от 15% през февруари на 16% сега. От "Алфа Рисърч" коментираха, че това говори за консолидация на електората на БСП около председателя след заявките на президента Георги Първанов да прави гражданско движение АБВ.


Нагласи за търсене на алтернатива

Социолозите отбелязаха и значим ръст на евентуален вот в полза на "друга партия", който достига 9.8% от всички избиратели. Анкетираните не са посочили за коя "друга партия" биха гласували. Затова не е ясно дали избирателите имат предвид конкретна партия, или се възобновява желанието за подкрепа на нови политически субекти. Според Боряна Димитрова това говори за нагласи от 2001 г. и 2007 г. на търсене на алтернативи.


ГЕРБ продължава продължава да свива подкрепата си, но остава първа политическа сила с 24% одобрение (26% през февруари). БСП стабилизира и леко подобрява позициите си - от 16.6% през февруари до 17.5% в края на май. Намаляват декларираните намерения за подкрепа на ДПС - от 4.9% на 4.3%, и слабо се увеличават тези за "Синята коалиция"  - от 3.4 на 3.9%. "Атака" запазва дела си от 2.5%.

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на psgan
  psgan
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Ще изкарам този мандат и половината от следващия ..."
  Хм , много е сигурен , а дали ще успее да спечели следващите парламентарни избори с този падащ рейтинг , който ще продължи да пада ....

 2. 2 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 591 Весело

  Много се иска на някой да лапат отново.
  Няма как дошло е време да си плащате обяда.
  И 10 прогнози на уж независимите агенции няма да променят нещата.
  Ама продължавайте хубаво ми става като пищите.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 3. 3 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 618 Неутрално

  При толкова социология наскоро попаднах и на математическа формула за бъдещото на ГЕРБ. Формулата е :

  ББ + ЦЦ + ПП = ПП2 (т.е. на квадрат),

  където ББ си е ББ, ЦЦ си е ЦЦ (но не Цецка Цачева), ПП е Герб, но не Политическа Партия, а Партия на простаците. Резултатът ПП2 пък не е нито Политическа Партия, нито Партия на Простаците, а Пълен Провал, при това на квадрат.

  По-пълна обосновка на формулата може да се види в статията на следният линк:
  http://blog-modernity.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2012-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=4

 4. 4 Профил на valdodoval
  valdodoval
  Рейтинг: 411 Весело

  Не му го пожелавам но ако продължава така следващата му кандидатура ще е за шеф на пожарната в Банкя.

 5. 5 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  "БСП стабилизира и леко подобрява позициите си - от 16.6% през февруари до 17.5% в края на май."

  Това е абсолютна лъжа! При все че има много идиоти и все още мърдащи червени бабички, тези седемнайсет и половина процента за Столетницата са недостижими. Съмнявам се, че към момента събират повече от 10% - твърдият им електорат + малко разчоравони от политиката на ГЕРБ леви избиратели, които в последния момент могат да си променят мнението и да не ги подкрепят.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 6. 6 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Бойко Борисов е политически труп.Дали ще го мумифицират, кремират , или предложат на червите-на кой му пука???

 7. 7 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Интересно какво ще стане, ако вотът на недоверие не мине? Защото винаги нещо може да се издъни, а българските политици понякога са неконтролируеми. И без друго рейтингът на бб/герб пада и очевидно никой от управляващите няма никаква идея как да се излезе от тази ситуация.

  И още друго интересно нещо "Само лидерът на БСП Сергей Станишев има лек ръст в рейтинга си - от 15% през февруари на 16% сега." Как да не се учуди човек - за да се вдига рейтинга му, той трябва да върши нещо, а човечеца мълчи като пукал. Явно столетницата хич, ама хич не е за подценяване - там и нищо да не правиш, рейтинга ти все се пъне да оди на Бузлуджа (демек нагоре).

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 8. 8 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#6] от "kimba3":

  Добре, че си ти анализаторе да ни кажеш Само не знам от Позитано или от Раковска 134 ти плащат за да пишеш небивалици, но така както ви е ПРЕБИВАЛ ГЕРБ през последните 6 години-така ще ви бие и утре ...

 9. 9 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#2] от "mikewolf":

  И на теб ти се иска вожда да не е

  мутра и простак ,

  ама - фактите са други.

 10. 10 Профил на against
  against
  Рейтинг: 675 Весело

  Ей, обаче българите сме изумителен народ.

  20 години чакат и се молят да дойде някой да ги оправи, накрая се намери един, който чат пат да работи за държавата и те го пребиха с камъни

  Прост народ - слаба държава, както е казал поета. Връщайте си Станишев и умирайте от глад (както сте я карали винаги).

  PS: за тези, които още не знаят откъде изгрява слънцето - избора е между ГЕРБ и БСП (другите партии нямат шанс за мнозинство).

 11. 11 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#5] от "Мустафанка":

  И аз си мисля, че %-те на БСП са реално около 10. Но с платените цигански гласове могат ОТНОВО да качат до 16-17.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 12. 12 Профил на verin
  verin
  Рейтинг: 367 Неутрално

  НЕУДЪРЖИМИЯТ ВЪЗХОД НА ГЕРБ
  06.2009 (ЦИК) – 39.72 %
  07.2010 (МБМД) – 32.0 %
  03.2011 (НЦИОМ) – 30.7 %
  03.2011 (Алфа Рисърч) – 26.1 %
  03.2011 (ЦАМ) – 25.1 %
  04.2011 (Галъп) – 24.6 %
  04.2011 (ЦАМ) – 25.1 %
  06.2011 (Алфа Рисърч) – 24 %

 13. 13 Профил на Мухльо
  Мухльо
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Пилците се броят на есен.Всичко друго е смучене от пръстите , пренаписване на три статии от едно проучване , според който плаща музиката.Някой вярва ли изобщо че СК и ДПС са с изравнени избиратели от по 4% ???

 14. 14 Профил на against
  against
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#6] от "kimba3":

  Незнам до колко е труп, но това е единствения политик, който се е задържал толкова дълго в политиката. Няма друг, който след като се е показал на сцената, да не се е сринал. А бат ти Бойко върви само нагоре. И това са факти.
  Ти сещаш ли се за друг такъв пример? Единствено Гоце донякъде, ама той си е мазник...

  Така че тия приказки за политическия труп си ги пускайте в тясна червена среда, че там може да си вярвате

 15. 15 Профил на Мухльо
  Мухльо
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#10] от "against":

  Много си прав.Това са реалностите за момента.

 16. 16 Профил на Paul Kane
  Paul Kane
  Рейтинг: 367 Неутрално

  алооо!

  say - fuck that "party"

  още едно, царче искаме?

  ПС
  червените - гласувайте за България

 17. 17 Профил на against
  against
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#11] от "naturisten":

  Ти мани платените гласове, ами има 1 милион мъртви души в избирателните списъци (както лъсна от преброяването). И тия един милион неможели да се заличат и си гласуват.

  При 7 милиона гласоподаватели, от които 30% не гласуват, това прави към 20ина % фалшив вот (ако не ме лъжат сметките).

  Сещайте се тия за кой гласуват.

 18. 18 Профил на iskra_fen
  iskra_fen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "psgan":

  Мисля, че много скоро ще забравим за него.

 19. 19 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  За да не се опозори като Председател, би били добре да стане Президент, но тогава Герб ще се опозори с несъстоятелни решения и недостиг на финансов ресурс.

  Неадекватните харчове и АЕЦ Белене ще катурнат колата.

  От друга страна Президент, който не знае английски е много неприятно нещо. То не, че Тодор Живков знаеше руски... А и български не знаеше ама пак управлява 38 години. Обаче вече невърви, много се изложихме навсякъде....Смеят ни се не само зад гърба ами и в лицето.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 521 Весело

  Бойко Борисов е избран за президент и държи реч пред гладна тълпа трайно безработни българи облечена в дрипи:
  - Днес искам да ви говоря за прекрасното! Имате ли въшки?
  - Не-е-е, нямаме! - подвикват от тълпата.
  - Е-е-е, не е ли прекрасно, питам ви! - казва нахакано Бойко.

  (по виц от в."Стършел"

 22. 22 Профил на wornox
  wornox
  Рейтинг: 0 Весело

  Така че пиленца - криза е и у САЩ и у нас, ама 35% са си 35% и никой нема толкова от другите!

  А следващият президент е от ГЕРБ, нема друг начин от ГЕРБ е!

 23. 23 Профил на vicada
  vicada
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Кой ще е следващия? Вече не останаха цветове, посоки и политически убеждения, които да не сме пробвали. Никой няма голяма подкрепа. Пак ще гледаме многоцветно правителство, пак ще се краде от 2-3 партии, вместо от една. Ех...

 24. 24 Профил на Paul Kane
  Paul Kane
  Рейтинг: 367 Неутрално

  това говно - си го вземет със царя и си го набутйте - късно ли е - пак ...

 25. 25 Профил на Paul Kane
  Paul Kane
  Рейтинг: 367 Неутрално

  не знам, ако в тази стрна имаше хора - щяха да живеят по-добре...

 26. 26 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 519 Неутрално

  зад борисов стои мозьчен трьст с много пари и каквото каже борисов елитьт зад него започва да работи за изпьлнение на казаното от него по всички фронтове на деиствие
  затова е инструктиран борисов да говори малко или да прави преразкази на вече случчило се нещо което е казал
  комунягите ако не е тяхна разаработка доста ще го закьсат
  защото при игра на шах ако се играе без пари е комунизьм ако се играе с пари е капитализьм

 27. 27
  ****

  Този коментар беше изтрит в 05:57 на 09/06/2011 от неговия автор.

 28. 28 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Чудно ми е защо в скъпата родина интересът все се върти около избори, политици, рейтинги, т.е. все около виртуалното. Не е ли по-важно за хората какви са прогнозите за бизнеса, за жетвата, за цените, за курса на еврото, за пенсиите, за законодателството и.т.н. Докога ще се публикуват и кого топлят обстойни анализи относно това кой кого би издигнал, какви са шансовете му, какви са резервните му ходове? Измества се вниманието от важното към маловажното. Като издигнат кандидатитите ще ги видим и толкова, какво има отсега да мислим и да правим сметки, това да не е световно по футбол?

  По тоя начин у българина се натрапва впечатлението че съдбата му зависи от някого и трябва да бъде решена от някого. Вместо да тича и да си оправя собствените проблеми той сяда пред телевизора и прекарва деня в четене на вестници. А проблемите чака неволята да му ги решава както в приказката. Да ама неволята все не идва. Вече 22 години не идва.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 29. 29 Профил на Др.Иванов
  Др.Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "За медиите искам да кажа отсега - да знаят, че ще се кандидатирам за следващите президентски избори. Ще изкарам този мандат и половината от следващия и тогава."

  НАЙ- ВЕЛИКИЯТ! Браво!

  Говорете си каквото искате тук, а и по другите форуми, а аз ще кажа същото, ама след изборите!

  НАЙ- ВЕЛИКИЯТ! НАЙ- ВЕЛИКИЯТ! НАЙ- ВЕЛИКИЯТ! НАЙ- ВЕЛИКИЯТ! НАЙ- ВЕЛИКИЯТ! НАЙ- ВЕЛИКИЯТ! НАЙ- ВЕЛИКИЯТ! НАЙ- ВЕЛИКИЯТ! НАЙ- ВЕЛИКИЯТ!

  БРАВО!

  Гласувай за ГЕРБ! Спаси България!
 30. 30 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно  На избори > като на война.


  Медийна война.
  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 31. 31 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Има ли психопати ,които ще гласуват тази есен?

 32. 32 Профил на miliardpojarnov
  miliardpojarnov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  самоубийствено и лично...гласуваш за гроб.. твой да е....добре...оптимистично.

 33. 33 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1349 Разстроено

  Сори Бойко, но ти клекна на всички... клекна и го пое с финес.
  Въпреки ниските доходи, въпреки цялата тежест която носим всички ние ежедневно, въпреки... въпреки... ако ти беше застанал ясно и категорично зад интереса на обществото, на нас... щеше да я имаш подкрепата.

  Да... въпреки всичко благодарност много рядко има за на този свят, но въпреки всичко човека дори в скотското си положение винаги ще бъде благодарен на този който благоволи да направи поне нещо за него. Ако ти, Бойко беше политик, който самостоятелно и осъзнато е извървял пътя до сегашното ти положение щеше да можеш да разбереш къде е пробойната в кораба. Няма как да защитаваш интереса на капитала и да се обърнеш към нас за подкрепа... обърни се към него!!!!

  Жената е покана за щастие
 34. 34 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Аз пък мога да ви кажа кой ще е кмета на Бургас и то на първи тур

 35. 35 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  "На една нация и на една жена не се прощава минутата на слабост,когато първият срещнат авантюрист може да извърши насилие над нея."/К.Маркс/
  "...за разумните хора е съвсем естествено да съдят за човека не по неговите думи,а по делата му; не по това,за какъв се представя,а по това,какво върши и какво представлява в действителност."/Ф.Енгел/

  "Когато изведнъж се разбере,че един човек,каквото и да е неговото обществено поведение и колкото и скромно да е то,съвсем не е това,за което са го вземали,раздразнените и измамени съседи обикновено почват да разгръщат страниците на историята на неговия живот,да се ровят в миналото му,да си спомнят всичките му грешки и да си припомнят негови странни прояви и ексцентрични постъпки в миналото; в края на краищата те намират злобно удовлетворение в извода,че е трябвало да се сетят за всичко това по-рано."/ К.Маркс/.

 36. 36 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#1] от "psgan":

  Е ако не ги спечели Герб, ще ги спечели БСП Такава е електоралната нагласа в БГ.

  Така, че не бързайте да се радвате на спада на Герб, той определено не генерира ръст при другите десни партии - сините.

  В момента алтернативата ви е - Герб, Герб+БСП+ДПС или БСП+ДПС. Не ви харесва избора - ваш проблем, това е реалността.

 37. 37 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#5] от "Мустафанка":

  Не се съмнявай, във България винаги е имало и ще има критична маса идиоти, които ще гласуват за БСП, Гоце, АБВ и прочие гнус.

 38. 38 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 418 Весело

  "...над 55% заявяват, че познатите им задлъжняват все повече."

  Това навежда на предположението за селективност при анкетата. Анкетираните очевидно са от някаква особена категория, която не задлъжнява, ами познатите им такова...

 39. 39 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  На Борисов малко му куца математиката. Мандата на следващия президент, най-вероятно той да е Светослав Малинов, изтича през февруари 2017 г. След което до края на управлението на следващото правителство, при пълен мандат и на настоящето, остават само шест месеца.

 40. 40 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Останалия срок от мандата ти в затвора ,а после пред взвода за разтрел гнусен наркотрафикант!!

  кому е изгодно?
 41. 41 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1286 Разстроено

  До коментар [#33] от "bgpainter":

  Ох миличката.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 42. 42 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  До коментар [#33] от "bgpainter":

  "...ако ти (Бойко) беше застанал ясно и категорично зад интереса на обществото..."

  Мойсей затова ги е разкарвал евреите из пустинята преди да ги заведе до обетованата земя за да умре и последният който е живял като роб в Египет. Явно докато не си отидем всички които сме живяли при социализма той ще продължава да звъни в главите ни и да ни се струва че някой "трябва да се обърне към нас", някой "трябва да ни подкрепи" и други такива момински схващания.

  Истината е че всеки трябва да е способен да се оправя сам, а всички заедно да сме по-силни. Лошото при нас е че хем не знаем как да се оправяме сами, хем си пречим един на друг. Бойко няма да оправи нито моя, нито вашия живот мила художничке. От него очаквам да следи за законността и равноправието, да опазва имуществото ми и да следи как се разходват данъците ми. Това е. От всички управлявали досега той го прави най-добре. Не е съвършен, но го прави най-добре.

  И не искам той да ми оправя живота, аз сам ще си го оправя.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 43. 43 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1349 Весело

  До коментар [#42] от "emil_":

  Визирам Вальо Златев, визирам Белене, визирам субсидиите за тютюна, но липсата на такива за зарзавата, визирам повишаването на акциза на цигарите и чадъра над контрабандните канали... защото всички знаят, че евтини папироси ще пуши само най-бедната част от населението или 70-80% от тютюнджиите.

  Никой нищо не е направил за мен в този живот, правя си го аз и ако се надявах някой да оправя живота ми в оня смисъл който ти си визирал явно из редовете ми то нямаше да пиша в сайта на Дневник, а в този на Блясък.... или още по-зле - бегемама.

  Моите уважения, но Бойко се разграничи от капитала след като го смъмриха... иначе можеше и да ни го завира в лицето всеки ден по няколко пъти.

  Жената е покана за щастие
 44. 44 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Неодумявам как е възможно БСП да събира 17% одобрение

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 45. 45 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1286 Весело

  До коментар [#43] от "bgpainter":

  Добре миличка.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 46. 46 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Лошо е, ако Янева е в приятелски отношения с Цветанов. Въпреки, че има 15 години стаж като съдия и 3 като прокурор, излиза че няма право на професионална кариера. А от години всички съветници на президента Първанов са заели възлови позиции в съдебната система. Вместо да критикува, нека Лазар Груев (съветник на Първанов) си припомни как стана шеф на ВКС.

 47. 47 Профил на Капитан Падна-ли-ми
  Капитан Падна-ли-ми
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Кога не е било тежко на ГЕРБ. "Тежки избори с победа за ГЕРБ" - това трябваше да е заглявието на статията.

 48. 48 Профил на miti6a
  miti6a
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бойко,следващите избори ти и компания ще приветствате от панделата за масова инквизиция на българския народ.

 49. 49 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  http://www.blitz.bg/news/article/110502 Това е мнение на гръцката младеж за България и българите.Мислете каквото си искате, но аз лично смятам, че дадената за нас характеристика хич не е далеч от истината.

 50. 50 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#1084] от "author":

  Бих написал пространен коментар, описващ хората които 4 дена по-късно продължават да вярват че това наистина се е случило, но възпитанието ми не го позволява.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 51. 51 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Системата по странен начин третира бутона за Отговор, но коментара ми беше към [#49] от "citoyen"

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 52. 52 Профил на riformator
  riformator
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Винету наивно вярва, че ще остане в историята с метрото, магистралите и спортните зали (като неговия идол бай Тошо)... Груба грешка поради липса на капацитет. Неговото управление ще остане в историята с това, че съсипа образованието, науката, културата и дребния бизнес в България точно тогава, когато целият развит свят заложи на тях, подготвяйки се за времето след кризата... Такива държави НИКОГА няма да имат място в предния двор на Европа!!!

 53. 53 Профил на Чико
  Чико
  Рейтинг: 418 Гневно

  Като гледам на какво ниво е предизборната кампания на Синята коалиция,тези предварителни избори съвдем ще и изядат главата.Имам впечатленията,че има някакъв бойкот вътре в СДС.Когато предстоеше да пристигне Я.Янев в града ни,бяха плъпнали негови симпатизанти и връчваха на минаващите листовки с мясото на срещата.Два-три дни преди изборите дори пред клуба на СДС по нищо не личи,липсва обява,плакат на кандидата и каквото и да е друго.Жалко за нас десните избиратели,зорлям ни отказва от гласуване!

 54. 54 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 726 Весело

  Хубаво на тези тъй-наречени независими социологически агенции е че си вярват.
  Но никой друг не им вярва.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 55. 55 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#10] от "against":

  Ай стига, бе! Това Мишо Бирата, Цветелина, Златев и др. п. ли правят обгрижения народ?

 56. 56 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Колкото и папагалско да е, смятам да спамя с това следващите няколко дни... гнус ме е вече да им коментирам и изказванията на тия плужеци.
  Хора, дайте та се хванем просто в протест с едно единствено искане - ТОТАЛНА ЛУСТРАЦИЯ
  а именно хора, свързани с тайните служби както и хора заемали висш държавен пост преди 89, както и лица участвали в общи фирми с тях след 89, ДА НЯМАТ ПРАВО ДА ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ ОТ КАКЪВТО И ДА Е ХАРАКТЕР.
  Моля някой с повече юридически знания да го формулира по-добре и просто този призив да се разпространява навред.
  След като в останалите държави имат такъв закон и не нарушават ничии права, значи и тук може. Аз не виждам как може да се оправим иначе.

 57. 57 Профил на darth vader
  darth vader
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#3] от "gullwing":

  Всичко във формулата си е съвсем вярно, обаче познайте от първия път, кой ще плаща за провала на квадрат ... а тенденцията е да става все по голям провал ....

  kostasss
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK