Съдебният съвет в яростна контраатака срещу подалите оставка

Съдебният съвет в яростна контраатака срещу подалите оставка

© Анелия НиколоваОставките на двете съдийки - членове на Висшия съдебен съвет, Капка Костова и Галина Захарова предизвикаха нападателна агресивна реакция в колегите им. Членове на съвета обвиниха двете си доскорошни колежки в лобизъм, дезертьорство, бягане от отговорност и участие в сценарий срещу държавността. ВСС се обяви и за жертва на натиск от страна на съдийската колегия.


Дебата по оставките им формално откри главният прокурор Борис Велчев, който заяви, че съдебният съвет губи много с напускането на Костова и Захарова и за него е било удоволствие да работи с тях. Той каза, че напускането им е личен акт и няма какво да се коментира. След него обаче думата взе Божидар Сукнаров, който отхвърли обвиненията, че изборът на приятелката на вътрешния министър Цветан Цветанов Владимира Янева за председател на Софийския градски съд е бил нагласен.


След това директно обвини Захарова в лобизъм: "Тя каза, че не обича да лобира, но тя е човекът, който преди избора за градски съд дойде в моя кабинет и 10-15 минути ме убеждава да подпиша предложение за една колежка, която не познавам (Величка Цанова, основният конкурент на Янева - бел. ред.)".
След това Сукнаров заяви, че двете съдийки напускат не заради друго, а защото не издържали на напрежението, защото във ВСС се върши много работа".


След него думата взе шефът на Етичната комисия на съвета Цони Цонев, който обяви, че Костова и Захарова "не са пригодни да работят в колективен орган и да се съобразят с волята на мнозинството".


А след това разви следната теза във връзка с подписката, която почти всички магистрати от софийските съдилища огласиха в подкрепа на конкурентката на приятелката на Цветанов Цанова: "По времето на организирането на тази подписка Величка Цанова фактически беше ръководител на градския съд, а подписката беше организирана от нейни подчинени. Целта й беше прозрачна - да се окаже косвен натиск върху ВСС. Цанова не се разграничи от подписката, а показа, че иска да се възползва от нея. Започва да ми се струва, че тя е нарушила етичния кодекс на магистратите, който й забранява да се възползва от позицията си на ръководител."


Това директно обвинение в нарушаване на етиката, и то чрез изразяване на позицията в подписка, предизвика реакцията на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев. "Нито колегата Захарова, нито Костова са тук, г-жа Цанова също, за да се защитят, но подобен намек за използване на служебното положение не ви прави чест, г-н Цонев", заяви той. Подчинени в съда няма и аз искам отново да кажа на моите колеги винаги когато имат ясна позиция по един въпрос, да я изразяват публично, заяви председателят на ВКС.


Той попита Цонев защо, след като има съмнение за нарушаване на етиката чрез подписката, не го е изразил още преди избора за шеф на градския съд. Това накара Цони Цонев да смекчи думите си като обяви, че Груев не го е разбрал.


Председателят на Върховния административен съд Георги Колев заяви, че изрично не приема мотивите за оставките, при които се говори за лобизъм и кадруване в съдебната система по порочни критерии.


След него пък Елена Митова заяви, че приема акта на колегите си като бягство от отговорност.


Тогава думата взе правосъдният министър Маргарита Попова: "Този случай е без прецедент, но е имало много подобни дебати във ВСС проблемът е че вие, като лицето на съдебната система, не излъчвате сигурни и устойчиви послания, които да печелят доверието на обществото и съдебната власт." Тя заяви още, че гласувалите за Янева (18 души) не са обяснили достатъчно защо я подкрепят. "Хора, които заслужават да бъдат избрани, сега са поставени в много трудна ситуация за работа и частично са дискредитирани", заяви правосъдният министър.


Кулминацията на дебата сложи с изключително неясно изказване Георги Шопов, който обвини двете съдийки в лицемерие, което се обръща срещу държавността. След това заяви, че чрез тези оставки се прави опит проблемите на съдебната система да се прехвърлят на изпълнителната власт и то в момент, в който има мониторинг на системата, а България се опитва да влезе в Шенген. След това повтори, че има информация какво става и че има сценарий срещу държавността.

Коментари (194)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на metachrom
  metachrom
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това ли е ВСС?!? Тези ли хора кадруват? И ние чакаме правосъдие! Бог да ни е на помощ!

 2. 2 Профил на Maiko Itai
  Maiko Itai
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Явно ВСС не иска да излиза на светло нищо и никой. Реагират като Сицилианската мафия.

 3. 3 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Типично по нашенски!
  Когато на някой му писне от идиотизмът и реши да напусне,
  го обвиняват за всичко и във всичко.

 4. 4 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 61 Неутрално

  Че това си е направо банда а не ВСС.

  Orda
 5. 5 Профил на deroto90
  deroto90
  Рейтинг: 328 Весело

  Сега очаквам форумните платени драскачи от яростно да контраатакуват Съдебният съвет и да канонизират 2-те съдийки които се обявиха против Цветан Цветанов и политиката на ГЕРБ !! Целия съдебен съвет да си подава оставка и да останат само двете защото са се показали като достойни и честни хора !!! Щом си с ГЕРБ значи си измамник, а противник ли си на ГЕРБ значи си прекрасен човек.

 6. 6 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Ей , палячовци, алчни и негодни..Избягайте и ВИЕ от отговорност- така , както двете съдиики :))..Достойна постъпка , когато не си съгласен с нещо и си малцинство !!!!
  В съдебната система иМА и свестни хора - не само боклуци ..Като не ви харесват двете- да бяхте ИЗБРАЛИ ДРУГА - ПОНЕ с 10-15 годишен стаж , а не тази неадекватна и мътна женица от обкръжението на Цв,- забравилка да си декларира имотите !!???

  BIG AL
 7. 7 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  Не мога да ги разбера тези махленски скандали в съдебната система. Първо една съдийка във Варна, основателка на ГЕРБ, си подава оставката, сега пък тези, една от които обвинена в лобизъм. Такива трусове нямаше покрай казуса на Красьо Черния. А съществения дебат - за реформата на съдебната система - някъде прашасва в подсъзнанието на участниците. Само кадровите въпроси стоят на дневен ред. Уж независима система (при този квотен партиен принцип във ВСС не ми е ясно как се случва това, ама така говорят), уж всички се водят от буквата на закона и морала, пък се дърлят, все едно делят апетитно парче баница.

 8. 8
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:51 на 09/06/2011 от неговия автор.

 9. 9 Профил на sting
  sting
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ВСС е избран и изпратен там от гоцко и БСП.ББ обаче доста силно ги натисна и те се огънаха,за да си запазят местата.Затова избраха неговата съдийка,а тези които имаха някакви илюзии за независимост видяха ,че няма как да стане в този ВСС/сигурно и в следващия/ и си отидоха достойно да не се петнят имената им допълнително.

 10. 10 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Това е то, ако се натискаш да си вътре - лош, ако си тръгнеш - лош. Извинявам се, но на мен ВСС ми прилича на един казан с ла_на, влизаш ли, излизаш ли, все си си наа_ан.

  TAKE THE RED PILL!
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3041 Весело

  Ха-хааа!

  Както вече писах - шамарът с оставките е звучен и тежък.
  И докато в китна Българийка ще мине между другото, то навън отзвукът ще е силен.
  Което се доказва от изявленията по въпроса както на Тиквичко от вчера, така и от случващото се във ВСС според тази информация.

 12. 12 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 488 Неутрално

  да отбележим, че имаше подписи от съдии в срс , които не са подчинени.

  интересно защо всс не коментира конфликът на интереси межу председателя на сгс и делата които е гледал за софийски имоти.

  оставките показаха безпринцпността на всс и сега това е шок за останалите "магистрати".

 13. 13 Профил на The Chicago Boys
  The Chicago Boys
  Рейтинг: 54 Весело

  Оставките на двете съдийки - членове на Висшия съдебен съвет Капка Костова и Галина Захарова предизвикаха нападателна агресивна реакция в колегите им. Членове на съвета обвиниха двете си доскорошни колежки в лобизъм дезертьорство бягане от отговорност и участие в сценарий срещу държавността. ВСС се обяви и за жертва на натиск от страна на съдийската колегия.

  Аз когато вчера разправях на материала, че това са междуособици те не вярваха, и не Борисов е крив и иска да унищожи държавността и правосъдието в България/ то може ли да се унищожи нещо което почти го няма/. Опита за вкарване на ред и подобряване ефективността на съдебната власт води до това.

 14. 14 Профил на Мартин Христов
  Мартин Христов
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Де гиди морал у български съдия!? ВСС се състои от 25 члена, и само двама имаха доблестта да изразят позиицята си. Такова е и съотношението на честни/подкупни в останалите ръководни органи, 1 към 12,5 в полза на безпринципните и неморалните!

  Traduttore traditore
 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#5] от "deroto90":

  Щом си с ГЕРБ значи си измамник, ..)))))
  ..................................................
  Не са сами , не са ..САМО с БКП-БСП- могат да се КОНКУРИРАТ милиционерите от ГЕРБ..Имат обща ДС- закалка ...Знаят "как" ..
  В ДС- Симеоново и ВИФ-а , които са на власт - няма НЕ-измамници - основно положение - истина , не подлежаща на оспорване :)))
  В Градския съд - особено в ГРАЖДАНСКАТА колегия , има свестни съдии и съдиики - почтени и умни хора ..
  ТАКИВА в ДС- Симеоново- НЯМА ...))

  BIG AL
 16. 16 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Борбата (за кокъла) е безмилостно жестока!

 17. 17 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Весело

  Надежда всяка тука оставете, всички вие, що пристъпвате тук.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 18. 18 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Шопов и Цонев са пълни смешници. Пазят си синекурните длъжности с тъпи изказвания, навеждане и тотално слагачество.Не са само те обаче.Докато политически партии кадруват в правосъдието и хора , които не могат да събират прости числа/Ц.Ц./ си мислят, че това им е бащиния, раформа там няма да има. Мисля, че е дошло време редовите съдии да надигнат глас, а не да ги мачкат разни сдухани милиционерчета.
  Сега нека се включат дежурните по форуми и да щракат минуси, ако различават знаците де)))))

 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#13] от "The Chicago Boys":

  Опита за вкарване на ред и подобряване ефективността на съдебната власт....:))))))))
  ..........................
  НЕ СА ГРАМОТНИ, не могат цецки и фидоски , а камо ли компира ..Не става- като НЕ разбираш нещо ..:)))
  И аз не мога да реша задача от висшата математика и за един милион долара - не мога ..))

  BIG AL
 20. 20 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Виното изтече, джибрите останаха да вкиснат окончателно...

 21. 21 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#11] от "xm...":

  Прав си - отзвука ще е силен.....Европа от доста време ни натиска за корумпирата съдебната система, стигна се до там посланника на САЩ да каже, че в България имало съд за богати и съд за бедни..... надявам се да има още доста оставки за висши и не до там висши съдии .

 22. 22 Профил на aposteriori
  aposteriori
  Рейтинг: 2 Неутрално

  Красьо Черния е създал сам мит за себе си, смята Божидар Сукнаров. След това Сукнаров заяви, че двете съдийки напускат не заради друго, а защото не издържали на напрежението, защото във ВСС се върши много работа". Кулминацията на дебата сложи с изключително неясно изказване Георги Шопов, който обвини двете съдийки в лицемерие, което се обръща срещу държавността? След това повтори, че има информация какво става и че има сценарий срещу държавността? Господи, слез си прибери вересиите ...Господи, ако не можеш грешните...поне прибери си смешните!

 23. 23 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  "...защото във ВСС се върши много работа." - по-голяма глупост не бях чувал. Този съвет редовно осигурява "храна" на критиците на съдебната система с наглите си и неморални решения.
  Да се смени целия състав на ВСС.

 24. 24 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3041 Весело

  ...Председателят на Върховния административен съд Георги Колев заяви, че изрично не приема мотивите за оставките, при които се говори за лобизъм и кадруване в съдебната система по порочни критерии...

  Лобизъм и кадруване в съдебната система по порочни критерии? - учуди се Георги Колев.
  Георги Колев? ... учудиха се критериите

 25. 25 Профил на jagor
  jagor
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ЗАКЛЮЧЕНИЕ: ВСИЧКИ ЛЪЖАТ. Борбата не е между добро и зло, а между ЗЛО И ЗЛО!

 26. 26 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#1] от "metachrom":

  Бог едва ли ще ни помогне, докато не си помогнем сами!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 27. 27 Профил на hehe
  hehe
  Рейтинг: 160 Неутрално

  Кадруването на Физкултурника е като танго на слон в стъкларски магазин...
  Как само се мултиплицира некадърността и простотията в тази страна - не е истина...

 28. 28 Профил на aposteriori
  aposteriori
  Рейтинг: 2 Неутрално

  Съдебният съвет в яростна контраатака срещу подалите оставка
  Господи, слез си прибери вересиите ...
  Господи, ако не можеш грешните...поне прибери си смешните!

 29. 29 Профил на The Chicago Boys
  The Chicago Boys
  Рейтинг: 54 Неутрално

  До коментар [#11] от "xm...":

  Предполагам, че от ЕС ще обвинят Бойко единствено, че много дълго е чакал.

 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3041 Весело

  До коментар [#21] от "VellEll":

  Ъхъм.

  И да останат чистичките титани на правосъдието като Сукнаров.
  Който по "казуса Красьо Черничкия" всички знаем каква позиция зае ...

 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  ВСС реагира? Остро?
  Безсрамниците на Красьо не издържаха да им кажат, че са най-долнопробни к..ви? Мъжествено и бестрашно взеха да бият две жени, които вече са приключил дебат за структурата.
  Две жени станаха заплаха за държавността, мъжествеността, Шенген и мониторинговия доклад. И някакъв Шопов, в стил Берия и Вишински, гарниран със скудоумието на Цвъ ни обяснява, че имало "сценарий срещу държавността"
  Баси свинете в тоги...

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1694 Гневно

  Ама това заседание ли е било?! Много повече прилича на кварталана клюкарница. Някакви "хорица" знаели много и напоително за други "хорица" ама не го били казали досега, но понеже, обаче, защото ....
  Сега вече нямало шега и всичкОтО истина трЕбвало да се изкаже и даже още повече!
  Последното заявление обаче направо е покъртително. Имало "СЦЕНАРИЙ СРЕЩУ ДЪРЖАВНОСТТА"!!! Това направо си е обвинение в подготовка на държавен преврат!
  КЪДЕ БЯХТЕ ДО СЕГА ако всичко това е истина?!?!?!
  А ако НЕ Е ИСТИНА, ЗА КЪДЕ СТЕ СЕГА?!
  И всичко това заради две оставки. Сякаш е престъпление да се откажеш от власт!
  Баси!

 33. 33 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#13] от "The Chicago Boys":

  Писах ти плюс, а исках да цъкна минус.
  Абстрахирай се от политиката и погледни случая по-добре (ако изобщо забелязваш). Чети как е назначена Янева, с какви мотиви, кои гласуват за нея, колко стаж има, какви дела е гледала и погледни другите кандидати. После си сложи ръка на сърцето и кажи ТИ какво мислиш, а не какво мисли Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

 34. 34 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 754 Неутрално
 35. 35 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 490 Гневно

  ВСС може да се използва и като синоним на понятието "организирана престъпна група".

 36. 36 Профил на biggggy
  biggggy
  Рейтинг: 221 Весело

  Разбуниха змийското гнездо...

 37. 37 Профил на obiknoven
  obiknoven
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Интересно ми е някой от вас прави ли си илюзия, че там горе има непокварени съдии и прокурори?
  Моето мнение е, че нито един от тях няма съвест. Те живеят в един по-различен свят от нашият ...

 38. 38 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#5] от "deroto90":

  Съдиите и особено Висшия съдебен съвет трябва да работят по съвест. За съжаление на тези във ВСС им липсва. А на тези двете все пак се е появила

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 39. 39 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Малко факти, за да добиете представа за съдебната система:

  Е.Танчев, шеф на КС, е син на Петър Танчев, който беше шеф на БЗНС преди 10-и ноември 1989 г. и зам.председател на Държавния съвет от 1979 г. до 1989 г. Синът е дружка с Първанов от времето, когато Гоше беше председател на БСП.
  Б.Велчев е внук на Б.Велчев, член на ЦК, една от многото десни ръце на Тато. Внукът беше юридически съветник на президента на два пъти. Една от дългите ръце на ГП.
  Лазар Груев е шеф на ВКС, т.е. главният кадровик на съдиите на РБ. Той предлага шефовете на съдилищата в страната, а ВСС ги утвърждава. Бил е юридически съветник и шеф на юридическите съветници на ГП.
  Ана Караиванова е шеф на Инспектората към ВСС. Бивш депутат от БСП, върла червена юристка от Ямбол. Уволнена поради некадърност от Ив.Костов, назначена на отговорна длъжност по време на Тройната коалиция.
  Ген.Пенгезов - дължи генералските си пагони на президента, шеф на САС. И после говорим, че съдиите са безпартийни, далеч от политиката и бдят за спазването на закона. Съдът на генерала-съдия пусна от ареста Ал.Петров в подходящия момент и сега бившият служител на ДАНС хвърля посредством Янето компромат след компромат.
  Нали съдът на К.Пенчев оневини Доган, а Пенчев е доста близък и лоялен на президента.

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3041 Весело

  До коментар [#29] от "The Chicago Boys":

  ...Предполагам, че от ЕС ще обвинят Бойко единствено, че много дълго е чакал...

  Моля?

  Ти да не си още ученик?
  От ония, за които казаха, че не могат да асимилират и оценяват информацията?

  От една страна Тиквичко и Цвъцко по този въпрос казаха, че те не кадрували. Ама пък бяха направо вбесени.
  От друга - явно вЕрваш, че Боко ги е "махнал".

  Абе, вие, туй гербавите съсвсем се ошашавихте покрай шизофренията на вождовете си ...

 41. 41 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Това си е една престъпна група , абсолютно със същите характеристики като сицилианската мафия , съставена от изключително зависими хора , на които от вчера до днес са им натиснали бутона..Само съжаление буят изказвания от сорта - "ВСС се обяви и за жертва на натиск от страна на съдийската колегия." Тия хорица явно не могат сами да си разчетат абревиатурата..Мафиотски клан от анонимници , който трябва да бъде изметен...Ако двете съдийки не бяха прави дали щеше да има толкова бурна реакция?!

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 42. 42 Профил на todorsky
  todorsky
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Искам да се върне смъртно наказание. Може да не е цивилизовано, но за БГ е особено приложимо. Кога ще се случи - пред закона всички са равни? Никога, докато законотворците са като тия. Всеки на всеки пречи - явно или скрито. Да мрат...

 43. 43 Профил на ponedelnik
  ponedelnik
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ех, както поствах и по - рано, защо ли Сукнаров, Кипринска, Цонев, Шопов и сие не решат да подадат оставки.
  Как пак се крият зад колективната си безотговорност, как отново се говори за "демокрация", "мнозинство" и пр.
  За кой ли път свидетелстват сами за себе си, че са си една ГЛУТНИЦА ОТ НЕКОМПЕТЕНТНИЦИ! Треперят за статута си, за това, че мандата им изтича и трябва да се подсигурят за следващите години. А им е трудно да си намерят позиции, на които хем да са важни, хем хич да не им се налага да работят.
  Захарова и Капка не ги мислете - те ще върнат на местата си и понеже могат и са свикнали да работят, ще продължат да пишат и да се подписват със своите си имена. И няма да се крият зад мнозинството... скодоумно
  Мъка и срам...
  Занимават обществото с гнева си свещен и естествен, защото някой им е изкрещял в лицето ЧЕ ВСС Е ГОЛ, ГОЛЕНИЧЪК ...

 44. 44 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Ако това са били тонът и нивото на дискусията на ВСС-жална ни майка...И това ми било ВСС.
  Даи поведението на повечето от това заседание е показателно за цялата ни съдебна система...надявам се,че не.Иначе правосъдие в Бг по-добре да не търсим,а единствено подкрепа към силните на деня и мачкане на достойните,за да не изпъкват.

  bravy
 45. 45 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 488 Гневно

  Мръсни престъпници! Некомпетентни, корумпирани и арогантни!!! Махнете я държавата - тези хора възпитават деца... Ужас!

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 46. 46 Профил на Христо Кошев
  Христо Кошев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тихо, да не събудим Българите - казаха Гърците

 47. 47 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Малко е гадно но е истина...Ла***та в съдебната система се разбъркаха и замириса...Крайно време беше...Дано не си останем само с миризмата...а да си очистят авгиевите обори...

  الرجل الكبير
 48. 48 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Никоя групировка не е доволна когато някой от нейните членове наруши омертата

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 49. 49 Профил на pornpig
  pornpig
  Рейтинг: 221 Весело

  Така ще е, като го няма вече Красьо Черничкия да сплотява редиците, настъпва пълен хаос!

 50. 50 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 538 Разстроено

  Отвратително!!! Като на партийно събрание преди 25 години - разкритикуваха дисидентите.

 51. 51 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 674 Гневно

  Ние хубаво се скъсваме да плюем по форумите срещу тая отвратителна милиционерщина, ама само с онлайн активност няма да стане. Крайно време е да изразим ясно позициите си на площада. Само така може да се постреснат оня нагъл физкултурник и подчиненият му ВСС. Ако се съберат 200--300 разгневени граждани пред ВСС, ще ги видим какви ще ги дъвчат след това.

  Оставка за Цветанов!

 52. 52 Профил на gerbun
  gerbun
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Браво на г-н Сункаров.Право в лицето им каза на тия двете,а и на целия български народ,а и на цяла Европа,че държавността е лобизма.Че държавата е Цецо-чесния.Че нищо не се е променило не от бай Тошово време,а от времето на оня дето казал "държавата - това съм аз".С ГЕРБ до ГРОБ.

 53. 53 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Доста подозрителното заемане на позиция от иначе хлъзгавите Гоцеви съветници Велчев и Груев ме кара да мисля, че става дума за кални борби.

 54. 54 Профил на kasabira
  kasabira
  Рейтинг: 381 Весело

  Божидар Сукнаров: "... тя е човекът, който преди избора за градски съд дойде в моя кабинет и 10 - 15 минути ме убеждава да подпиша предложение за една колежка, която не познавам..."  Гъзолизникът НЕ познава съдия с 20 години стаж, НО " познава съдия с ... 4 години стаж! ...

  И кой те запозна с Янева ,бе Сукнаров ?!
  Цвъчко Апартамента или някои от "Софийски имоти " ?!.
  Че те това все безимотни сте това ИЗМЕКЯРИТЕ и ГЪЗОЛИЗЦИТЕ ! ....
  Пфу-у-у , ВОНИ та СЕ НЕ ТРАЕ !

  "Въобще не ми пука какво са писали за мен, стига да не е истина."
 55. 55 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Съдебният съвет спазва извечната тактика на страхливите да вадят нож на умряло куче или да обвиняват тези, които не са силни на деня, тези които могат да операт пешкира. Това показва, че съдебния съвет не търпи различномислещи, защото те могат да разклатят порочното статукво, което е удобно за корупция и некадърност. Време е да наградим за особени заслуги съдебния съвет с орден " Красьо Черничкия" първа степен.

  malart.blog.bg
 56. 56 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 538 Неутрално

  В коментарите някак си встрани остават думите на министър Попова "във ВСС проблемът е че вие, като лицето на съдебната система, не излъчвате сигурни и устойчиви послания". Това си е и "ключът за бараката" - оплетени в интриги и блюдолизничество, тези хора забравят защо са там. Поне аз мисля, че имат мисия да налагат справедливост, съобразно закона.Защото може пък да си вършат работата, заради която са изпратени там/вж. другите коментари/.

  Sic transit..
 57. 57 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 719 Неутрално

  В крайна сметка не разбрах избраната има ли достатъчен опит за тази позиция?
  Ако опита й е 4-5 години на фона на 15-20 на други кандидати какви са критрериите за подбор? В лелеяния Запад съществуват ясни механизми за подбор и оценка на кадри в съдебната система, които на практика изключват задкулисни игри.

 58. 58 Профил на aposteriori
  aposteriori
  Рейтинг: 2 Неутрално

  До коментар [#24] от "xm...":
  "От гледна точка на днешното развитие по-подходяща е кандидатурата на Янева."

  Така пък се "аргументира" безалтернативният председател на ВАС. Той самият едва ли си дава сметка, че е удивително точен!


 59. 59 Профил на juventino
  juventino
  Рейтинг: 488 Неутрално
 60. 60 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 932 Неутрално

  "Председателят на Върховния административен съд Георги Колев заяви, че изрично не приема мотивите за оставките, при които се говори за лобизъм и кадруване в съдебната система по порочни критерии."

  И какво, смениха един от малкото свестни във ВСС с едно послушно л.... а то има и наглостта да се обажда.

  На никой не пожелавам да ядоса Цветанов, да го разследват неговите полицаи, да го обвиняват послушните му прокурори и да го съди семейната му приятелка.

 61. 61 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Както много пъти съм казвал, тези лица (мнозинството) не са там, за да се противопоставят на безобразията, беззаконията, безумията и престъпленията в съдебната система, а,
  ЗА ДА ГИ ПРИКРИВАТ!
  Вж. блога ми за съдебната система:
  http://kkabakciev.blogspot.com/
  НЕОБХОДИМА Е РАДИКАЛНА РЕФОРМА В ТАКА НАРЕЧЕНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА!
  ПРОЧИСТИХМЕ ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОМУНИСТИТЕ (Е, ДОНЯКЪДЕ)?
  ПРОЧИСТИХМЕ Я ВСЕ ПАК!
  ЗНАЧИ И С ТАЯ ШАЙКА МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ!

 62. 62 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Капо ди тути капи /ВСС/ излиза от равновесие. Някои ще бъдат отстреляни.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 63. 63 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 434 Неутрално

  другарят биг ал в яростна защита на статуквото в съдебната система, защитаващо червената мафия - напълно нормално за комунист е да защитава комунистически-мафиоти - това впрочем е и позицията на мнозинството теменужени комунисти във форума, които много правилно са разчели сигналите на вожда си - съюз с БСП на всякакви нива, за да се защити московския интерес в ущърб на българския

 64. 64 Профил на red_rose
  red_rose
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#31] от "Graf":

  +++++++++++++++++++

  Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!
 65. 65 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 434 Неутрално

  инсинуациите, че ВСС бил подчинен на Цветанов, са си типичните комунистически маниери, сърдечно приети от теменужената московска гмеж

 66. 66 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#52] от "gerbun":


  ГЕРБУНЕ, не се казва Сункаров , а Сукнаров. Иначе девизът ти е правилен с" ГЕРБ до ГРОБ" . Много хора наистина стигнаха до гроба с тая партия!

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 67. 67 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 541 Неутрално

  ... "обвиниха двете си доскорошни колежки в лобизъм дезертьорство бягане от отговорност и участие в сценарий срещу държавността." ...

  В българския не се ли използваха запетайки или бъркам нещо?

 68. 68 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Любопитно

  Тези съдии много взеха да мислят за държавата и да се надуват, а когато ставаше въпрос за Красьо Черния бяха по-ниски от тревата и по-тихи от водата. Къде им беше куражът тогава, и защо главният прокурор Борис Велчев изрече великата фраза: "Мълчим като риби - работим като лъвове"!

  Някой видя ли резултата от тази "лъвска" работа?

 69. 69 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 434 Любопитно

  По цял свят се лобира за назначение на съдии.По цял свят.

  Проблема е ,че невижданата тъпотия наречена ГЕРБ не може и едно назначение да направи без скандал или ако назначи да се насере без скандал.

  Не са виновни.

  Те са тъпи.

  кому е изгодно?
 70. 70 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Разстроено

  До коментар [#68] от "Дедо Либен":
  Усети се само по милионерите съдии и скъпите им хотели придобити с ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА на работа във ВСС !
  А иначе престъпниците са по велики и от папата.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 71. 71 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Изводът е, че ВСС следва да бъде цялостно прочистен. Явно те са свикнали да правят "услуги". Преди на Тройната, сега на ГЕРБ. "Услужливостта" е коренът на злото тук.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 72. 72 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Всичките плужеци там проумяват, че това е достойна постъпка. И затова изтрещяват - гузни са, че нямат сили да го направят.

 73. 73 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#24] от "author":

  Лобизъм и кадруване в съдебната система по порочни критерии? - учуди се Георги Колев.
  Георги Колев? ... учудиха се критериите

  ++++++++++

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 74. 74 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#18] от "SSS":

  Аз пък си мисля, че ти си от дежурните!
  И много ви назначиха такива от позитано!
  Недей дрънка празни приказки, ами кажи твоето верую!
  За момента кажи кой е алтернативата у нас!
  По изказването ти личи, че имаш някой в предвид!
  Кажи го де!!!

 75. 75 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 928 Весело

  До коментар [#1084] от "autho :Достойна???Прочети внимателно изказванията!ДС и Гоце срещу държавността!!!

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 76. 76 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 747 Неутрално

  МЕД МИ КАПЕ ОТ СЪРЦЕТО, ЧЕ ЕДНИ БОКЛУЦИ, ВТРЕЩИЛИ ДРУГИ И ОБРАТНОТО - ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ МАТЕРИАЛЪТ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ Е ЗА БОКЛУКА, ПОНЕ ДА МУ СЕ ПУСНЕ МАЛКО КРЪВ!
  ВИЕ ВЯРВАТЕ ЛИ, ЧЕ НЯКОЙ ОТ ЦК НА БКП В БЪЛГАРИЯ ИМА ПОЛЗА ДА НАПРАВИ НЕЗАВИСИМ СЪД И ПОЛИЦИЯ?!
  В една Гърция крадат с финес и по много, но го правят умно, а в БГ се краде и се е крало винаги безочливо-на килограм, няма как да оправят съда, при такова елементарно грабене, всички ДС-та ще се озоват в затвора при реален съд и полиция, няма как да си заметат сами следите, затова трябва старите и новите курви, просто да бъдат изхвърлени от бардака - вкупом!
  Скоро президент на България ще стане Мадам Пръмова, тя вече се доближава до гръцкия подход на по-рафинираните - там обаче мащабите са в пъти по-големи и ще останат само кучетата, керванът ще избяга!
  Връзвайте топките на фльонга и скачайте в неизвестното, докато не са Ви ги вързали принудително, че натам вървят нещата - мечтайте за Шенген - тепърва нещата ще излизат от контрол, без значение коя политическа курва ще намества останалите!
  Бойко ще направи най-голямата глупост, ако се кандидатира за президент, тепърва му предстоят трудни и всепоглъщащи решения, следващите години ще са много тежки за БГ - нека избере някой, неопетнен, трудно контролируем(независим), но честен, йерудиран и справедлив човек, който има много спечелени битки и е светла личност - успяла!
  Успех в БАРДАКА!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 77. 77 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  И каква стана тя ?
  Първо - другарката Д.Здравкова напуска.

  Второ -Трактора познавач на нейната безпристрастност като съдия ,я кани в отбора си.

  Трето- провежда се избор в ВСС.
  Величка Цанова /подкрепена от 109 съдии в подписка - която е организирана от нейни служители до като е заместник/
  ГУБИ ИЗБОРНАТА ДЛЪЖНОСТ. Вестниците писаха - щяла нещо да прави , ама надали?

  Четвърто - Капка Костова и Галина Захарова хвърлят оставките си щото "Изпълнителната власт кадрувала в независимата съдииска такава"

  Очаква се:
  - трактора да привлече и тези двете достойни съдийки.
  - Янева да си кюта вътре в ВСС- щото нейната задача е друга ,на троянския кон.

  Май наистина се вижда логика в предположенията на Георги Шопов-"След това повтори, че има информация какво става и че има сценарий срещу държавността."

  Този трактор да не си прави ВСС в сянка?

 78. 78 Профил на 12bez5
  12bez5
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Всичко, което показва наглостта им е нагло. Всеки, който покаже достойнство дори и с едно действие и покаже, че не желае да живее в псевдодържава, атакува държавата. Защото, държавата това са те /по техни мисли/. Наистина, скоро очаквам да започнат да водят дела по Глава І на НК. Прокуратурата има богат опит от 40, 50 и 60 те години. И 6 месеца в ареста, без право на обжалване /за начало/. А, атакувай държавността. Що се отнася до този ВСС обаче, нищо не може да се каже, за да е равностойно на жалката, мизерна и безкрайно алчна природа на членовете му.

 79. 79 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 747 Неутрално

  ...не случайно гръцките лобита са изключително силни в Европа и не само, но като гледам БГ се запътила и тя към гръцкия сценарий - БКП изключително много е инвестирала в себе си, за не се рафинира след 70 години власт - желаещите да останат да си гледат хорара(ужаса), защото той тепърва предстои, а всичко можеше толкова лесно да се реши - за справка съседна Румнъния(шепа хора без морал, пометена от народа)...
  Честито на заслужилите!
  АБСУРДИСТАН - БАРДАК СЛЕД БАРДАК!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 80. 80 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#1084] от "author":

  Виж сега, милиционерската лексика ми е чужда.Виждам, че я владееш до съвършенство. Напълно убеден съм, че има "назначени" по форумите, които само това правят.
  Понеже ме питаш за мнението ми - ще ти кажа - прочети пост №18 - там ясно съм написал , че намесата на политици в съдебната система я съсипват. Явно в школата не са ви учили много по четене.Този ВСС е тотално компрометиран и трябва друг с нови хора или изобщо нова структура.
  И още нещо - личности като Владимира Янева и Колев/ВАС/ само вредят на системата - това са политически назначения, които генерират само скандали, корупция, покровителстване и зависимост от други политически личности.

 81. 81 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#74] от "péro":
  Нещо се бъгна - до теб ми е коментара, естествено

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  "Цони Цонев, който обяви, че Костова и Захарова "не са пригодни да работят в колективен орган и да се съобразят с волята на мнозинството"."
  Голям смях!
  Тези ВСС да не са ансамбловото съчетание на Нешка Робева или Хора на "телевизията и Радиото" , че има подобни изисквания!
  Пълни смешници са тези от ВСС! За съжаление две жени показаха на всички останали "достолепни съдии" останалите какво значи мъжко държание! Две жени се опънаха на наглия Цветанов произвол, докарал електората му до"бурен цвилеж на задоволство" от поредното арогантно погазване на всякакви морални и общественни принципи!
  Това ли бе достойната кандидатура на замесник на настоящия Омбудсман на България!
  Пълен предизборен фарс!
  Чиято основна цел е още веднъж да подчертае предсказуемостта на изборите и да отблъсне още повече нормални хора от участие в изборите!
  То и няма за кого да гласуваме!

  Но къде е Българската журналистика?
  Спи непробудно!
  Нали?

  Хитростта пречи на мисълта!
 84. 84 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Колкото повече Герб се натискат да слагат "свои хора" на апетитни позиции..толкова повече всички усещаме , че времето им отминава... ..За съжаление дълго време след като сме изритали некадърниците от власт ще си имаме срещи с техните подлоги на всякакви видни постове..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 85. 85 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Неутрално


  [quote#113:"ret"]Вярвам,че след този избор на Янева,която не е от тяхната банда и то с 18 гласа,лелките са се стреснали не на шега,че ВСС не е това,което беше-отбора на висшите от най-висшите.....
  Да си ходят,авторе и да не се обръщат даже.
  И не съм хитър,хитри и лукави са мангалите,както и вие тук дето се правите на ударени с мокър парцал моралисти.
  -------------------------------------
  Вчера го писах това и излязох прав.
  Няма как да не им повлияе избора на Янева с цели 18 гласа.Става нещо там и се плашат от неизвестното.
  Шумните акции на Цветанов"на пода по корем и с белезници на ръцете върху гърба"гаранция имат общо с това объркване и със сигурност им се е запечатило дълбоко в тиквите.
  Както се казва-едно добро начало.

 86. 86 Профил на jack_bauer
  jack_bauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  Върнахме се в ... 1952-ра!

  Разбира се, че съм параноик! Всички тук са параноици!
 87. 87 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Няма по-голяма КОЧИНА в КОЧИНЯСАЛАТА ни държава от съдебната система(вкл. прокуратура и следствие). Само пълното им разтурване и замяна на ръководните постове с прависти от ЕС може да помогне.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 88. 88 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Избор като този не дава шанс на професионализма – каза Костова.
  Не желая да участвам в такъв механизъм на кадрова дейност и не желая да получавам заплата за това – каза още съдия Капка Костова.

  Колко по ясно от това да се каже?

 89. 89 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#76] от "Ivan Petrov":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 90. 90 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#88] от "Наблюдател":

  След това директно обвини Захарова в лобизъм: "Тя каза, че не обича да лобира, но тя е човекът, който преди избора за градски съд дойде в моя кабинет и 10 - 15 минути ме убеждава да подпиша предложение за една колежка, която не познавам. (Величка Цанова, основният конкурент на Янева, бел ред.)".
  -------------------------------------
  А тоя дали лъже,как мислиш?

 91. 91 Профил на Кака Пена от голямото село
  Кака Пена от голямото село
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Преди години Мара Отварачката искаше да стане прокурор във ВСС.

  Истинският софиянец се отличава с това, че си затиска киселото зеле в мазето с жълто паве.
 92. 92 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#88] от "Наблюдател":

  Пусни Канал3,ако го имаш и им гледай цирка

 93. 93 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#39] от "Минувач":

  С такива зависимости и обвързаности скоро няма да видим реално ефективно правораздаване което да отдаде справедливост за деянията на Маргини, Маджовци ,Галевци , Митьовци, Петровци, Масларки и цялата останала паплач от мръсници, които безнаказано крадяха ,рекетираха, отвличаха,убиваха и тормозеха обществото с мълчаливата подкрепа на призваните уж да ги съдят. Изпитвам отвращение от ниския морал и безотговорността на т.н. магистрати. И още не мога да схвана каква е функцията на т.н. министър на Правосъдието след като всички колективни отговорности и безотговорности са концентрирани в т.н. ВСС и министъра се явява един фигурант с размити задължения пред обществото. Батака е голям и няма изгледи да се пооправят нещата и именно съдебната система ще катурне управлението на ГЕРБ, защото много хора очакваха да видят големите бандити и мошеници в затвора ,където им е мястото , но това се оказа непосилно и за това правителство.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 94. 94 Профил на bingo
  bingo
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Независима съдебна система", "Върховенство на закона" , бла бла бла ..... . Това са етикетни фрази които служат едиствено и само за извинение на некадърноста и корупцията която се шири.
  Едиственото нещо което ги интересува е дали ще има лапане.

  Най-смешно е като заговорят за морал . Изроди !!!

  Е няма такива наглеци. Всъшност може би само политиците ги изпреварват.

 95. 95 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно


  ВСС - ВСИЧКИ са МАСКАРИ.

  Нагли корумпирани Мутри.

  Още оставки на мутро-магистратите !!!


  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 96. 96 Профил на stasi8
  stasi8
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#24:"xm..."]Лобизъм и кадруване в съдебната система по порочни критерии? - учуди се Георги Колев.
  Георги Колев? ... учудиха се критериите[/quote]

  +++++++++))

 97. 97 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 808 Неутрално

  БЪЛГАРСКАТА ТАКА НАРИЧАЩА СЕ СЪДЕБНА СИСТЕМА Е ЕДНА КОЧИНА, ПЪЛНА С НЕКАДЪРНИЦИ И ДРАСТИЧНО КОРУМПИРАНИ ИНДИВИДИ!

  НЕОБХОДИМА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РАДИКАЛНА РЕФОРМА В ТАКА НАРИЧАЩАТА СЕ БЪЛГАРСКА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

  ИЗРИТВАНЕ НА ВСИЧКИ, СТРОГА АТЕСТАЦИЯ, ПРЕНАЗНАЧАВАНЕ САМО НА ДОКАЗАЛИТЕ СЕ КОМПЕТЕНТНИ И НЕКОРУМПИРАНИ, ВКАРВАНЕ НА МЛАДИ В СИСТЕМАТА, СТРОГ КОНТРОЛ ВЪРХУ ТЯХ!

 98. 98 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 946 Разстроено

  Хе, паяците в буркана започнаха да се ръфат един друг.
  Много са ми смешни някои по-горе, които обявяват двете напуснали крадливи кокошки за много "принципни".
  Мерси от "принципност" на основа "защо избраха Х, а не МЕН"?
  За голямо съжаление по нито едно решение, становище и пр. на ВСС от много години не личи да спазва някакъв друг принцип освен опазване на личния и тясноведомствен интерес и запазване на статуквото.
  Да ме прощават, но в случая "всички са маскари".

  Знанието е сила, информацията - власт
 99. 99 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Единственото решение е да избираме директно съдиите и те да си избират ВСС. Ако знаят, че на следващите избори вече може и да ги няма да се надяваме, че ще започнат да си изпълняват функциите.

  Браво на съдийките, които се противопоставят на диктатурата на некомпетентността на Цвъко!

 100. 100 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 61 Неутрално

  До коментар [#39] от "Минувач":

  Лъжеш! Костов не може да уволни А.Караиванова - тя подава оставка. Като прочетох тази лъжа, на другото не вярвам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK