Тотю Младенов: Президентът да беше възразил на пенсионната реформа миналата година

Тотю Младенов

© Цветелина Ангелова, Капитал

Тотю МладеновАко не е бил съгласен с приетата миналата година пенсионна реформа, президентът Георги Първанов имаше възможност да реагира при подписването на указа, с който обнародва промените в Кодекса за задължителното пенсионно осигуряване.


Така социалният министър Тотю Младенов коментира днес пред Дарик радио критиките на държавния глава по промените в пенсионното осигуряване. Позицията си Първанов огласи в статия в  личната си интернет страница вчера. В нея се посочва, че "идеите на правителството за увеличаване само на минималните и вдовишките пенсии са погрешни, защото това ще доведе до "уравниловка и противопоставяне на пенсионерите".


Пенсионната реформа беше одобрена с консенсус в парламента миналата година. Това президентът можеше да реагира, защото именно той "пусна" промените в закона, отговори задочно днес социалният министър.
Пет дни след като Конституционният съд обяви, че прехвърлянето на вноските на родените преди 1960 г., работили първа или втора категория труд, от частните професионални пенсионни фондове в Националния осигурителен институт (НОИ) е станало в нарушение на основния закон, Тотю Младено обясни, че парите за т.нар. ранна пенсия за работещите при тежки условия ще бъдат давани до края на 2014г. от НОИ, а от началото на 2015г.- отново от частните фондове.


Схемата беше обсъждана на среща на министъра с представители на пенсионните дружества и синдикатите два дни след решението на Конституционния съд. Така частичната национализация на личните партиди ще остане. Решението обаче важи в бъдеще и няма сила със задна дата


В следващите няколко месеца ще има широка дискусия за бъдещето на частните пенсионни  фондове, за да бъдат изчистени проблемите, каза Тотю Младенов. Той повтори отново тезата, че системата е била опорочена още при създаването си от предишните правителства.


Обсъждането на имена за овакантеното от Христина Митрева шефско място в НОИ продължават, обясни социалният министър. Той не се ангажира с прогноза колко време ще отнеме взимането на решения, като лаконично посочи, че то ще бъде взето "в следващите няколко седмици".


Увеличената производителност на труда е в основата на вдигането на минималната работна заплата, заяви Тотю Младенов. 


"Производителността на труда за миналата година е с 6,6%. Производителността на труда за първото тримесечие на тази година е с ръст 4,9% спрямо първото тримесечие на миналата година. Откакто за последно се увеличи минималната работна заплата, която стана на 1 януари 2009 г. 240 лева, досега общият ръст на производителността на труда е с 10,4% по-голям. Това дава възможност от 1 юли да се увеличи минималната работна заплата от 240 на 270 лева", посочи министърът.


Младенов увери, че решението е плод на целенасочена политика, а не предизборен трик. "Търсехме пресечна точка между социалната и икономическата област и възможностите на бюджета, за да стане факт увеличаването на минималната работна заплата", каза социалният министър и допълни: "Ние не сме популисти".

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1226 Весело

  За "сосиалното президент" Тотьо е прав - оня лъже, маже, демагогства, популизма му е пословичен.....Но и министъра има много трески за дялане!

 2. 2 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Бре! Трябва нещо да обърна!
  За първи път пиша в полза на гоце!
  Пенсиите не може да се повишават избирателно!
  Например на една цял живот домакиня може да се помогне само със социални помощи от държавата, а не да се "бърка" в пенсионния фонд!
  Щото примерно един миньор ще е с право недоволен, че неговата пенсия не се индексира, а е блъскал години и е наливал големи вноски! Абсолютно неправилно ще бъде!
  Даже се учудвам, че ляв президент е против уравниловките, а ужким "правите" политици са за "...всекимо според нуждите..."!
  Но с чужда пита не можеш да правиш помен!!!

 3. 3 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2889 Неутрално

  Тотю Младено обясни, че парите за т.нар. ранна пенсия за работещите при тежки условия ще бъдат давани до края на 2014г. от НОИ, а от началото на 2015г.- отново от частните фондове. Не беше работа на държавата да мести парите за да спасява ранно пенсионираните! Когато почнеха да получават по 20-30лв. Трябваше просто да канализира гнева им към виновниците( в това число частни фондове и хората измислили тази далавера - кои ли бяха?) !

 4. 4 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#1] от "dobrich":

  Абе господинчо може ли да отговориш на въпроса как така двама бивши синдикалисти, призвани да защитават трудещите се, минаха от другата страна на бариерата! Иван Нейков и Тотю. Отговорът е прост. Те никога не са били на страната на трудещите се. И сегашните не са. Къде е Тренчев? Къде са масовите национални стачки? няма и да има. Синдикатите имитират дейност в сговор с управляващите.
  Този идиот Тотю, защо не каже защо моята пенсия само за 2 години изостана от новоотпусканите с 40 лв. Ако днес се пенсионирам ще получавам с 40 лв. повече, защото средномесечния осигурителен дохо с който се пресмятат новите пенсии за две години се повиши, а старите пенсии не мръднаха. На Тотю дето е забравил какво е завършил, малко го интересуват хората на наемния труд.

 5. 5 Профил на miliardpojarnov
  miliardpojarnov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И този ръси мъдрости , е той срещу пенсионната ли е бил ..и е чакал подкрепа от гоцето...можеш ли ги разбра...оплетоха се в собствените глупости...

 6. 6 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1223 Весело

  Бе тоя как смогва? Снощи в Панорама, преди малко по тв7, в промеждутъка явно и през дарик е минал. Да не се състезава с вожда?

 7. 7 Профил на dalilan
  dalilan
  Рейтинг: 1341 Весело

  "противопоставяне на пенсионерите" и на всеки срещу всеки е целта!

  Интересен народ е българският - добитъка брои на глави, а правителството - на членове.
 8. 8 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1192 Любопитно

  "...Увеличената производителност на труда е в основата на вдигането на минималната работна заплата, заяви Тотю Младенов и увери, че решението е плод на целенасочена политика, а не предизборен трик..."

  От увеличението на минималната работна заплата най-голяма файда ще имат политическите партии, защото техните субсидии са обвързани с нея. Друг реално едва ли ще има полза.
  Индексирането на пенсиите е записано в закон и в КСО, ама гербер закон бръсне ли? То и Конституцията не бръсне, та закон. Затова ще се подхвърлят малко трохи на най-нискоквалифицираните пенсионери, които са плащали най-малки или никакви осигуровки и готово - ето още гласоподаватели за Гроб.

 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1226 Весело

  До коментар [#4] от "stoicho2":

  В общи линии мисля като тебе. Но и ние българите с нашия индивидуализъм, мързел да се сдружаваме, манталитета, че независимо от трудностите все някакси ще се оправим сами, сме си виновни!!! Достатъчно е да погледнем съседна Гърция където ври и кипи при най малкия икономически проблем....

 10. 10 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Тотю не става! Така или иначе, ако се осигуряваш ще ти откраднат осигуровките, за да ги дадат на тези, които гласуват - бабичките!

 11. 11 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Абе не знам за вас, но за мен Тотю печели всички призове "идиот на годината".

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 12. 12 Профил на lchristoff
  lchristoff
  Рейтинг: 221 Весело

  Не е имало "пенсионна реформа", г-н Министре, а замитане на боклука под чергата

 13. 13 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#4] от "stoicho2":

  Стойчо,
  абсолютно си прав!
  Защото формулата нарочно е сбъркана!
  Най правилно е пенсиониране по професии(Франция)!
  Вземаш 70 % от заплатата на младият ти колега, която сега получава! Но при условие, че сме нормална държава. Щото сега никой не знае кой какво получава!
  А за синдикати да не говорим!
  Прочетох в чуждата преса, че в понеделник Чехия ще бъде напълно блокирана от професионалните профсъюзи!
  И то при беработица 8% и средна заплата 2000 лева!!!
  Правителството е в паника! У нас кой ще го направи това?!
  Тренчев ли?! Боклуци!!!

 14. 14 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1226 Гневно

  "Увеличената производителност на труда е в основата на вдигането на минималната работна заплата, заяви Тотю Младенов" - Не само това, Тотьо! България има огромен за масщабите на страната и броя на населението чиновнически апарат, полиция, армия, пожарникари, брой даскали, неколкостотин хиляди неграмотни циганори на гърба на данъкоплатците!? При това държавните служители не плащат осигуровки??? Включително и работещите пенсионери държавни служители????

 15. 15 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Не съм фен на Първанов, но:

  "Според държавния глава въпреки многобройните проблеми, които законът поражда, това решение е един необходим компромис, за да не се засегнат интересите на някои категории граждани. От президентството обаче посочват, че това не означава отказ от възможността редица разпоредби на закона, които противоречат пряко на конституцията или на принципите на социалната държава, да бъдат атакувани пред Конституционния съд." 21.12.10
  Източник: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=716939

  Хубаво е по някога, когато нямаш какво да кажеш просто да си замълчиш. Ти мо и да знаеш, че си глупав, но така поне другите не го разбират. Кога най-сетне ще ... проумее, че Тотю Младенов е некадърен и поверената му власт на министър е изключително вреден ход за България.

  www.economistbg.com/
 16. 16 Профил на kratuncho
  kratuncho
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Айде сега, пак някой им е виновен. Ако не е президента, ще е тройната коалиция или всички правителства на прехода, 45-те години преди прехода ... закона за гравитацията. Истината, поне според мен е, че не сме имали по-безидейно правителство. Гьобелсовия принцип, че като повтарят сто пъти, колко е направено, прави се и ще се направи, колко реформи са извършени и т.н. нещата ще се случат, едва ли ще помогне на хората. Дано хората вземат пък да си помогнат сами.

 17. 17 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 727 Весело

  Първанов си обслужва интересите,и интересните!!
  Как да гласува в полза на България?
  Застаряващото комунистическо мекере,как да го направи?
  Смачкайте го,тоя гном,помогнал на Гаргамел!!
  Мартин може да не става, но бих гласувал с две ръце за СДС!
  Костов,вън от политиката!
  Драгалевски черен Гном!!!!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 18. 18 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Тия малоумници ни докараха до положението да ни се харесват дори Станишев и Първанов (Гоце). В интерес на истината трябва да се признае ,че въпреки глупостите които сътвориха последователно Костов,Царя и Станишев, взети на куп, не могат достигнат върхавете на глупостта и безхаберието които достигнаха Борисов и неокомунистическата му сбирщина наречена ГЕРБ.
  Тотю е само един ярък щрих от безпросветността, икономическия далтонизъм и политическата арогантност на управляващите.

 19. 19 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1226 Весело

  До коментар [#18] от "bate_Ventzi":

  Бат Венци, Луканов, Виденов, Гумен Речев и др. не ги помниш?

 20. 20 Профил на velkovski
  velkovski
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#10] от "yavooor":в десятката!

  Дайте ми жена, която обича бира, и ще завладея света. - Кайзер Вилхелм
 21. 21 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Слушах го снощи по "Панорама". Момчето направо си простее. Станишев е две глави над него. А и без брадата си Тотю си е просто Тотю. Смешно е на неговата възраст мъжете да махат брадата си по никое време. Това говори за неизграден характер. На тези години...?! Министър...?!

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 22. 22 Профил на velkovski
  velkovski
  Рейтинг: 889 Разстроено

  До коментар [#16] от "kratuncho":преразпределят, дейни са за себе си!

  Дайте ми жена, която обича бира, и ще завладея света. - Кайзер Вилхелм
 23. 23 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#19] от "dobrich":

  Прав си! Само правителството на Виденов може да се мери с постиженията на СИК-аджийския ни премиер Борисов и компания.Но дори и тогава нямаше такава открита подкрепа на контрабандата от най-високо равнище,каквато има сега, такава полицейска вакханалия, такъв унизителен за една демократична държава натиск върху съдебната система, такова срастване на властта с проруската олигархия.
  А пропо това е не само мое мнение,а и на американските посланници от това време.Справка Уйкиликс.

 24. 24 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#11] от "Чимиджимичамиджоми":
  До коментар [#18] от "bate_Ventzi":
  До коментар [#19] от "dobrich":

  Значи стигаме до консенсус - Тотю е топ идиота в това правителство, а самото правителство на ГЕРБ по идиотия е сравнимо само с това на Жанвиденовото. Дано и крайният резултат след управлението му да не е същият !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 25. 25 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#11] от "Чимиджимичамиджоми":

  Хе, поздравления за ника! Днес почти никой не знае какво е това. Хей, съществото от тръбата, на теб говоря!

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на red_rose
  red_rose
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#18] от "bate_Ventzi":

  ++++++++++++++++++++++++

  Да пишеш на български с латиница е като да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво!
 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#17] от "Белия Негър":

  Нямаше как типичния гербер в спор между Тотю олигофрена и агента Гоце, да не намери повод да намеси Костов като главен виновник. Все пак, оперативките явно имат само една точка

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#24] от "БЕЗПАРТИЕН":

  Недей така приятелю.Не трябва да чакаме тази да ни докарат като след Виденов, защото тогава нямаше дори хляб.
  Още наесен силен шут в задните части на това управление, колкото се може по-надалеч извън игрището, защото иначе не ни чака нищо добро

 30. 30 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#9] от "dobrich":

  Прав сте, но по принцип за да ври и кипи хората трябва да са организирани и да имат водачи. А къде са нашите? Тренчев го няма въобще и ако се появи ръси разни мъдрости. Три пъти пиша до КНСБ че новите пенсии изостават с много от старите, никаква реакция. Ако това продължава и старите пенсии не се коригират така, че ако съм се пенсионирал преди 10 години да получа същата пенсия както сега отпусканите проблема се задълбочава и няма да може въобще да се реши

 31. 31 Профил на hulcho
  hulcho
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#3] от "SS":

  Браво за коментара! Б.Б. /въпреки че не съм симпатизант на ГЕРБ/, ако вземе, че върне парите на пенсионните фондове, за да започнат да плащат ППФ-тата пенсии от 2011г., ще излезе с гордо вдигната глава от ситуацията:
  1. Никой няма да хленчи за частни пари на горките лица - прекратяват се споровете, има защита на осигурени лица.
  2. ППФ като толкова искат да папкат - нека и да плащат, за да видим как един пенсионер с 30-40-50 лв. пенсия ще си търси собствеността и ще ругае "национализацията". Но пък собствеността му ще е защитена.
  3. България е социална държава по Конституция, но НОИ не е бездънна дупка, а само дупка запълвана с нашите данъци. Нека намалим дефицита и борците за защита на осигурените лица /разбирай ППФ/ да си поемат и негативите. В крайна сметка 10 години прибират, редно и да дават вече.

 32. 32 Профил на hulcho
  hulcho
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#30] от "stoicho2":

  Пиши си колкото искаш писма. КНСБ са в Надзорния съвет на една от пенсионните компании, с което ми се срутиха в очите. Мислех, че те поне бидейки наясно с материята и своеволията в ПОД-овете, синдикатите ще се опазят от мръсотията.

 33. 33 Профил на Kamen Dimitrov
  Kamen Dimitrov
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Б.Б. е оставил социалния министър да върви в съвсем грешна посока. След като КС отсъди, че е противоконституционно, нека се върнат 100-те милиона, да се дадат на частните фондове дори и пропуснатите вноски, даже и малко лихва и да ги оставят да плащат пенсии. КСО е бил писан и казал как тези рабоници получават пенсия и точка. Но тогава ясно ще проличи, каква е истинската ситуация. КС отказа да се произнесе по въпроса с частната собственост и са прави, защото хората не могат да се разпореждат с тези партиди по никакъв начин. Тези пари се събират чрез законна принуда и насила отиват в частни фондове. Там им се събират колосални такси и комисионни и се започват масови злоупотреби, които не могат да бъдат наказани заради слабо написания КСО. Затова КС каза, че прехвърлянето противоречи на частната инициатива - а именно инициативата на пенсионните компании, които прибират чудовищни такси, въпреки, че не са в състояние да си изпълнят мандата. Най-смешното е, че КС сам нарушава Конституцията, като се разпорежда на държавата да не спазва чл. 51 ал 1 от Конституцията. Както и да е, оказа се, че КС е загрижен за компаниите, а не за гражданите на републиката. За пръв път пролича ясно, че Конституцията е писана да защитава частни икономически интереси, а не гражданите. Както казва Корнезов (бивш конституционен съдия) от БСП "бием с 12:0" - да, но всички голове за съжаление попаднаха във вратата на осигурените лица. Но аз тук официално предлагам следващата стъпка в пенсионната реформа - нови такси за пенсионните компании - такса вход пада от 5% на 2%, а инвестиционната такса пада от 1% на 0.6%. Така ще се осигури поне малко повече стабилност за в бъдеще.

 34. 34 Профил на stojmenova
  stojmenova
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Министъра е прав!Защо да се вдигат всички пенсии ,тавана на пенсиите знаем кои -другари го получават-ДС играчите.Те какво точно са допринесли за страната ни, нещо в произвосдтвото може би??? Хората с 30-40 години трудов стаж по ТКЗС и Заводите едвам свързват дватат края с пенсии от по 200лв., които цял живот са се трудили естествено е, че те трябва да получат повече пари! Защото пак справедливите другари от ДС си направиха пенсионна реформа по свой аршин , за да взимат по високи пенсии без никъкъв принос към човечеството , а явно паразитиране! Още веднъж БРАВО за ГЕРБ!

 35. 35 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1226 Гневно

  До коментар [#34] от "stojmenova":

  Не е ли време всички работили в апаратите на БКП, БЗНС-казионен, ДКМС, политическата полиция, казионните профсъюзи и др. да се лишат от трудов стаж за прослуженото в тези организации време??? Срамно е да получават едни от най високите пенсии...

 36. 36 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#25] от "master_yoda":

  Не в тръба, а във ВАРЕЛ )))

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 37. 37 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hristo Hristov":

  "Кога най-сетне ще ... проумее, че Тотю Младенов е некадърен и поверената му власт на министър е изключително вреден ход за България. "

  То да беше само тотю!!! Достойна конкуренция му правят прИмиера , Ал бънди -шестака , Мони-цъклйото и цялата им сбирщина некомпетентни идиоти

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 38. 38 Профил на handzhi
  handzhi
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  " Тотю Младено обясни, че парите за т.нар. ранна пенсия за работещите при тежки условия ще бъдат давани до края на 2014г. от НОИ, а от началото на 2015г.- ОТНОВО от частните фондове."
  Кога бе Младенов , парите за ранна пенсия са били давани от частните фондове.

  "Не ни трябват умни. Нужни са ни верни." Борис Стругацки
 39. 39 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  До коментар [#34] от "stojmenova":

  "...Министъра е прав!Защо да се вдигат всички пенсии ,тавана на пенсиите знаем кои -другари го получават-ДС играчите.Те какво точно са допринесли за страната ни, нещо в произвосдтвото може би???..."

  Виж кво сега, другарите от ЩАЗИ не са слизали от власт последните 21 години. Под мъдрото им ръководство сме на опашката на Европата. И твоите крясъци анти ДС са си само за камуфлаж. Та остава да кажеш - на всички равни пенсии, на всички равни заплати. Така ще се извисиш до недостижимото ментално ниво на Тотю смотания.
  А моят призив към все още мърдащия електорат е: "ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ ПЛАЩАЙТЕ НИТО СТОТИНКА НА КРАДЛИВАТА СГАН. ТЕ И БЕЗ ТОВА ЩЕ ВИ ОТКРАДНАТ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ОСИГУРОВКИ!".

 40. 40 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#36] от "Чимиджимичамиджоми":

  Прощавай, жабче! Забравил съм вече.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 41. 41 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Първо на първо пенсионната ни система не е нормална! Както правилно отбелязват някои ако се пенсионираш днес и си се пенсионирал преди две години сега ще вземаш доста по-голяма сума при еднакви други условия!!! Познавам пенсионери които след 35-40 години стаж взимат жалките 130 лева, които им не стигат да си платят тока и храната дори.. Според "социалният" президент тогава всички които са се пенсионирали преди 10 години когато доходите ни бяха по 10-на долара трябва да получават пенсийки по 20-на лева..хаха..за да не се изкривявало пенсионното осигуряване..А всички заслужили държавни готованци пенсийки от по 5000 лева.. Просто Гоце си защитава неговите интереси и на приближените си на държавни ясли-които взимаха луди пари като заплати и даваха големи части от тях като осигуровки..А познайте дали са заработили един лев от тези си свои "заслужени пенсии"?? Всичко е платено от данъкоплатеца-тоест нас... Гоце си е номенклатура първа класа и не е ама никак ляв..Жалко за наивниците които му вярват, че им разбих илюзиите..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 42. 42 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  До коментар [#41] от "ostin22":

  Трябва да има персонални, онаследяеми, олихвявани със сръдната за страната лихва пенсионни вноски!

 43. 43 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#28] от "Тони!":

  Не можеш да обвиниш точно този министър в герберизъм.
  Няма как.
  И за да сме точни,Точно Герб бърка в аналното отверстие на комунисти,и други техни производи......
  Не показвай плебейщина..

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 44. 44 Профил на miet
  miet
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Уважаеми г-н Младенов , вие трябва да бъдете следващия уволнен министър с оставка. Не се опитвайте да прехвърляте нещата и вината си, а кажете какво направихте вие. От вашата политика бе разбита на пух и прах възможността на хората да се пенсионират достойно. Защото покрай тези , които работят наистина в лоша работна среда под земята - миньорите , вие защитихте ранното пенсиониране също и на тези , работили само с писалки, без да са се напрегнали като чиновници , пенсиониращи се още на 50г., много млади - военни , полицаи и други подобни.Това направихте , за да имате поддръжката на Цветанов и на Аню Ангелов.Прехвърлихне незаконно спестяванията от частните пенсионни фондове в НОИ , за да може да изплащате големите пенсии и обезщетения на младите пенсионери - военни и полицаи. В същото време Аню Ангелов назначава тези пенсионери отново на работа за да получават големи пенсии заедно с големи заплати и заявява по телевизията , че това е заслужено. Росен Плевнелиев също не обявява в несъстоятелност ГУСВ , което е приютило от бившите строителни войски ,основно млади пенсионери с големи пенсии и заплати , които ходят в офисите само за работа на празен ход ,за да си прочетат вестниците и да се топлят , охлаждат и обаждат по телефоните за сметка на държавата. В същото време се увеличи на 40 г. изискуемият стаж за останалите кандидат- пенсионери и стана трудно , да не кажа невъзможно пенсионирането при постоянно увеличаващата се безработица и съкращения точно на хората между 50 и 60 г. възраст.Бюрата по труда и АЗ, под вашето ръководство само имитират работа на празен ход, не помагат с нищо на безработните и манипулират цифрите за безработицата.

 45. 45 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#35] от "dobrich":

  Моя съседка , инженер по образование но е забравила като Тотю какво е завършила, цял живот бе профсъюзен лидер. Брат й офицер от ДС, сега мастит бизнесмен. Госпожата е с 580 лв. пенсия, аз с 310 лв. (когато се пенсионирах през 2003 бях с 150 лв. и си "откупих" образованието с 1600 лв благодарение демократа Иван Нейков). След 1997 г. се наложи да работя само 1.5 г. неквалифицирана работа и благодарение на точковата система тези 1.5 г. ми намалиха пенсията с 25%. Е, за кого да гласувам?

 46. 46 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#42] от "dobrich":

  Трябва да има една единна държавна социална пенсия за всички и всичко останало да е в допълнително пенсионно осигуряване в частни фондове! Всичко друго е фарс! Държавната пенсия е със социална функция..който иска да взема огромна пенсия да се осигурява сам! Това не е функция на държавата! Нито на социалистическата, нито на капиталистическата!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#43] от "Белия Негър":

  Всъщност, обявих министъра в олигофренизъм, а не в герберизъм, но то четенето не ви е по силата на вас.. Въпреки, че като гледам, двете понятия се припокриват, а ти си едно чудесно доказателство.
  Виж, това с бъркането е прекрасна теория. Лошото е, че й изтече срока на годност преди около две-три години, и останаха само шепа неадектватници да й вярват. Но и тук си чудесно доказателство. Пича, дето все още не си е върнал партийния билет, бъркал еди къде си на комунистите... господи, поне някакви наченки на размисъл няма ли да проявиш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на Saint
  Saint
  Рейтинг: 434 Гневно

  "Ако не е бил съгласен с приетата миналата година пенсионна реформа, президентът Георги Първанов имаше възможност да реагира при подписването на указа..."
  ___________________________________
  "Ако баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка!"
  Тутьо Путьо! Ами той е реагирал бе идиот!
  Първанов пусна пенсионната реформа http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=716939

 49. 49 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#34] от "stojmenova":
  Заради ей такива тъпи овце като тебе хората ще спрат да си внасят осигуровките. Защо един самоосигуряващ се да внася осигуровки върху 2 хиляди лева, когато после матриалът като тебе ще иска равни пенсии - и за тези, дето се осигуряват върху 260 лева, и върху 2000 лева
  Поредно доказателство, че ГЕРБ е най-комунистическата сган, която се е добирала до властта - благодарение на профаните, некадърниците и неудачниците, които плачат за времето на Бай Тошо, когато държавата мислеше за всичко вместо тях !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 50. 50 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 434 Весело

  Тотьо по- добре мълчи ,че всички видяха колко ти струват статистиките.

  кому е изгодно?
 51. 51 Профил на geny77
  geny77
  Рейтинг: 488 Гневно

  До коментар [#31] от "hulcho":
  Правилно !

  Това, което са замислили парите за т.нар. ранна пенсия за работещите при тежки условия да бъдат давани до края на 2014г. от НОИ, това си е ЧИСТА КРАЖБА !
  Отново ще ограбят мене и тебе , за да пълнят гушите на НЯКОЙ СИ !
  Ама щял да получава 50 лева пенсия - но на мене не ми пука !
  ПУКА МИ , обаче за грабежа на малоумниците от ГЕРБ , защото ми писна тъпаци с власт да ме прецакват !!
  И изглежда най-добре ще е незабавно да се отървем от тях!!
  Та дори и доброзорно ...

  http://i1121.photobucket.com/albums/l516/poprangelov/66.jpg
 52. 52 Профил на Грую
  Грую
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Хаха, Тутю е изгрял с нова идея - прибраха парите на пенсиониращите се до 2014, и ще изплащат пенсии само до 2014...при около 7 години професионална пенсия - т.е. парите ще им стигнат за половината пенсии, и то само на първите пенсионирали се... после каква сила ще накара професионалните фондове да им плащат от 2015?

  То е ясно че реформата е мъртво родена, но спокойно могат да позволят ранно пенсиониране само при наличие на достатъчно средства за това.

 53. 53 Профил на Грую
  Грую
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#33] от "knowitall":

  "такса вход пада от 5% на 2%, а инвестиционната такса пада от 1% на 0.6%"....

  Става весело - знаеш ли, че от тези такси до 3% отиват в резерв?

 54. 54 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2233 Любопитно

  От 2 - 3 дни по всички медии тече информация за арестуването на катаджиите от Пазарджик изнудвали хора за пари. Не видях и един ред за случая в Дневник. Всякакви глупости има, но и един ред няма по случая. По същия начин беше практически скрит и случаят с русенските митничари.

  Не мога да разбера защо така. Дневник не се ли интересува от необходимостта от прекратяване на балканизацията на българските полиция и митница или пък Дневник е вестник на корумпирани полицаи и митничари?

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 55. 55 Профил на greco_jlt
  greco_jlt
  Рейтинг: 434 Гневно

  Конституционният съд обяви на 31 май за противоконституционен § 4а от преходните и заключителни разпоредби на Кодекса за социално осигуряване, с който се урежда прехвърлянето на средства по личната партида на осигурявани в професионален пенсионен фонд (ППФ) към фонд „Пенсии" на държавното обществено осигуряване (ДОО).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK