Лъчезар Иванов продължава да отрича конфликт на интереси, бил "сготвен" (обновена)

Лъчезар Иванов

© Дневник

Лъчезар ИвановДепутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов е нарушил закона за конфликт на интереси, тъй като за медицински консултации е взел хонорар от 131 хил. лв., но не го е обявил в декларацията си. Това пише днес на първата си страница вестник "Труд", като се позовава на народни представители от правната парламентарна комисия.


В края на миналата седмица от ревизионен доклад на Националната агенция за приходите (НАП) стана известно, че Иванов е получил крупната сума по два договора. Единият със застрахователната компания "Евроинс" АД и е от октомври 2009 г., когато вече е бил депутат. От дружеството депутатът е получил на два пъти по 5500 лв. Посочено е, че е извършвал медицински прегледи на кандидати за застраховане. Другият договор е с охранителната фирма "Секюрити груп алфа", но не е ясно за каква услуга.


На 16 юли 2009 г. Лъчезар Иванов отбелязал в декларацията по закона за конфликт на интереси, че няма сключени договори с "лица, които извършват дейност в области, свързани с вземаните в кръга на правомощията или задълженията му по служба решения", посочва днес "Труд" и публикува факсимиле от документа. Вестникът посочва, че при подписването на договорите с двете фирми по-късно същата година той обаче е бил задължен отново да подаде декларация, тъй като според чл. 12 от закона: "Лицето, заемащо публична длъжност, подава декларация за настъпила промяна в обстоятелствата".
Всекидневникът цитира неназовани юристи от парламента, според които Лъчезар Иванов е потъпкал закона и с други свои действия: "Евроинс" разполага и със здравен фонд, а докато е консултирал фирмата, Иванов е внесъл (през декември 2009г.) поправки в Закона за здравното осигуряване, както и множество предложения между първо и второ четене на същия закон, като доста от тях са били одобрени.


В сутрешния блок на Би Ти Ви, където се появи след обещание на премиера вчера, Лъчезар Иванов отхвърли всички обвинения и обяви, че атаката срещу него е опит да се удари ГЕРБ. Неколкократно цитира интервюто си пред Канал 3 вчера, в което обяснил, че е "бил сготвен". Той подчерта, че не се е намирал в конфликт на интереси, тъй като консултирал създаването на здравен продукт в Румъния и Македония.


По време на мъчителния почти едночасов разговор, в рамките на който неколкократно обвини водещите в некомпетентност и слаба предварителна подготовка за разговора, бившият зам.-председател на парламента показа свои дипломи, подчертавайки, че те са станали основание за високото му заплащане. Той обаче упорито избягваше отговора на въпроса дали би получавал подобни хонорари, ако не беше депутат.


" Аз съм принципен човек и съм спирал много атаки. Неудобен съм на много хора, защото казвам истината", заяви Лъчезар Иванов. В отговор на настояванията да конкретизира обвиненията си той назова името на Огнян Донев - един от собствениците на "Медийна група България-холдинг", издание на която е вестник "Труд". Донев е основен собственик и на фармацевтичната компания "Софарма".


Депутатът обвини Донев, че го атакува заради съпротивата му срещу предложенията да отпадне ограничението един собственик да има до четири аптеки. В началото на миналата година кабинетът внесе поправки, с които изискването отпадаше, но парламентът не ги прие. "Според закона в България не може да има вертикални структури - завод, дистрибуция и аптеки. Опитът да се промени ограничението не успя, а всички знаят, че г-н Донев има верига от аптеки", каза днес Лъчезар Иванов. И добави:"Целият стремеж е да има монопол в търговията с лекарства в България, с което аз лично никога няма да се съглася".


Народният представител отрече написаното днес от "Труд", че не се е регистрирал по ДДС, независимо че взетият от него хонорар надхвърля 50 000 лв. "Регистриран съм и съм внесъл 16 хил.лв данък", декларира той и призова всички бъ лгарски граждани да си плащат, като него, данъците на държавата.


Иванов допълни, че преди да стане депутат е получавал много по-висока заплата, но се отказал от нея заради нужните на България промени. В същото време уточни и че е преминал през тежък период, когато е трябвало да започне живота си отначало (след развода си миналата година - бел.ред.) и му се наложило да работи на две и повече места.


Лъчезар Иванов беше единственият депутат на ГЕРБ в миналия парламент, след като излезе от групата на НДСВ, с чиято листа беше избран. През юли миналата година той беше принуден да подаде оставки от всички заемани постове - зам.-председател на Народното събрание, шеф на здравната парламентарна комисия и лидер на столичната организация на ГЕРБ, след скандала, предизвикан от опита му да спре журналистическо разследване за незаконно забогатял митничар.

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гого
  гого
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Да се смеем, или да плачем...

 2. 2 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Тройната коалиция има достоен наследник - Герб. Очевидно бързо навлизат в играта, ако не са били още и преди това в нея.

 3. 3 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Млако селективно сте сте поднесли нещата, но нека цитирам едни ваши колеги:

  "Той „нападна" новите собственици на вестниците „24 часа", „Труд", „168 часа" и „Нощен труд", сред които Огнян Донев, че откакто Иванов се занимава със Закона за лекарствата и хуманната политика специално от вестник „Труд" се води една злостна кампания срещу него. "Причината е, че тези хора имат икономически интереси и искат да монополизират лекарствената политика, " подчерта депутатът от ГЕРБ.

  По думите му пряко засегнат с предложените изменения в този закон е въпросният собственик на "Софарма", тъй като с тях се забранява в страната да има вертикална структура, т.е. наличието на завод, дистрибуция и аптеки. "А всички знаем, че г-н Донев разполга с аптеки", поясни той."

  Ей така просто да има обективност!

 4. 4 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 470 Гневно

  айде пак многострадална Геновева

  rm -rf /bin/laden
 5. 5 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 499 Гневно

  Много ми е страно: обикновените граждани при лъжливи данни, отговарят по член 313, парична глоба или затвор до 2 години
  Българските изедници-депутати, ако излъжат, пият студена вода и всичко е отминало. И наричаме България правова държава??? Хей, къде се намираме. Правото важи за всички, или махате член 313, или го въвеждате за депутатите

  Es muß Geld fließen!
 6. 6 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  този смешния няма ли да се скрие, да мълчи и да не се обажда.... преди си мислех, че са му спретнали номер с обвиненията, че бие жена си и дъщеря си, ама вече съм убеден. спуквал ги е от бой. дребно и зло човече. важен човек в герб.

  Времето е наркотик, много от него убива.
 7. 7 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 470 Любопитно

  А между другото, какво стана с митничаря заради когото стана скандалът с Лъчко?

  rm -rf /bin/laden
 8. 8 Профил на emil17
  emil17
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Имаше едно време един Гошо, Гошо тъпото ..сега Лъчо, Лъчо тъпото..

 9. 9 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Типичен ГЕРБаджия - лаком, нахален, лъжлив.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 10. 10 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Весело

  Ако не се изрине тази пасмина която само обещава и лъже нищо добро не очаквайте.

 11. 11 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 675 Гневно

  Лъчоооо, никой не казва, че е незаконно. Неморално е лекар-гинеколог да консултира за неща, за които има много по-добри специалисти. Какво си им преглеждал на кандидатите за застраховане?! Нали ревахте че Доган не можел да дава консултантски услуги щото нямал диплом за инженер-хидролог? Да не говори за Цецо Ушите, дето с физкултурното си образование давал консултации за неща, които само е чувал докато е носил папките на Бойко. Това е узаконената съвременна форма на рушвет.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 12. 12 Профил на The Crack Fox
  The Crack Fox
  Рейтинг: 470 Разстроено

  "Той допълни, че преди да стане депутат е получавал много по-висока заплата, но се отказал от нея заради нужните на България промени."
  На ползу роду, а, Лъчко? Тъжна картинка, ама това е положението, като си нямаме съдебна система, закони и морал... Всъщност нищо си нямаме.

 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2819 Весело

  " Аз съм принципен човек и съм спирал много атаки. Неудобен съм на много хора, защото казвам истината" - по-добре да бъде изпържен!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 829 Весело

  Аз съм принципен човек и съм спирал много атаки.
  По време на мъчителния почти едночасов разговор, в рамките на който неколкократно обвини водещите в некомпетентност и слаба предварителна подготовка за разговора

  Принципно той беше готов да вземе едно Верту,но тъй като принципно БТВ му заложиха капан, сега той принципно не пропусна да ги нападне в ефир.

 15. 15 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1177 Гневно

  120 бона за "консултации" за здравословното състояние на служители в охранителна фирма...

  Няма такава наглост.

 16. 16 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  По поведението му в студиото на bTV изглеждаше така, че консултантската му дейност е далеч по-важна от законодателната, за която е избран в Парламента. Двамата водещи бяха някак смутени от напереното му поведение.

 17. 17 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Гневно

  До коментар [#8] от "emil17":

  Бързо забравяте преди 2 години бяха цвета на нацията 40%от избирателите ни вкараха в тази помийна яма а сега мълчат и не си признават.

 18. 18 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#12] от "The Crack Fox":

  Точно така каза. Искал той и ГЕРБ да променили страната, към по-добро.

 19. 19 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#9] от "Dehumanizer":Бих казал не нахален, а направо нагъл.

 20. 20 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1177 Весело

  До коментар [#8] от "emil17":
  И двамата колкото тъпи, толкова и алчни.

 21. 21 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#10] от "bokko":Да се изрине сама ли?!? Да бе, да. Дори още повече се окопава във властта.

 22. 22 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Лъчко тъпото.Пак ли се е насрал,горкия?

 23. 23 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#11] от "demonoid":Май се оказа, че и гинеколог не е. Ако все още е личен лекар на Б.Б. започвам да се притеснявам за здравето на пациета му.

 24. 24 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно  Лъчко,

  не ти минаха номерата като при НДСВ
  и се "изложи" като са Световно.
  А за "Врту"- промоцията пак ли да мислим като за "готварство".
  Беше сигурен, че като си лекуваш Борисов - ще правиш каквото си искаш.

  - Да - ама Не !

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 25. 25 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#12] от "The Crack Fox":Да знаеш на кой номер се пускат СМС с дарения за бедния Лъчко?

 26. 26 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Алилуя!!! Сега разбрах защо на този чичо му викат "МОЗЪКА"...
  Предлагам да се внесе законопроект против ГЕРБЕРАСТИЯТА - Тежко психично заболяване, при което пациента повтаря като мантра следните словосъчетания, в зависимост от ситуацията в която е изпаднал:
  1. "Това което всички мислят за черно, не е черно, а бяло, понеже така каза ББ!!!" - оправдателен изказ за замазване на противоположните мнения.
  2. "Те онези са виновни, а аз съм убавец!!!" - оправдателен изказ, за замазване на идейното безсилие.
  3. "Е, он па е много убав!!!" - оправдателен изказ за замазване на управленската импотентност.
  4. "А вие какво мислите ... !!!" - милиционерско-фатмашки изказ за печелене на време, докато в герберската мозъчна гънка, бъде намерена точната причина да се използват предните 3 словосъчетания.

 27. 27 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 572 Весело

  В класификатора на професиите трябва да се въведе нова професия : депутат-консултант и депутат от управляващите-консултант

 28. 28 Профил на angel_to
  angel_to
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#16] от "Читател":Атаката - най-добрата защита.

 29. 29 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#15] от "Гогич":

  Трябва да се добави за генекологичното здравно състояние . Основната консултация е дали охранител от мъжки с 10 годишен стаж може да роди здраво бебе

 30. 30 Профил на rali1977
  rali1977
  Рейтинг: 418 Весело

  Ех, мъъъка със съчетаването на обективната журналистика и корпоративните интереси/ приятелствата между собственицита на медии!

  Да, Дневник, можеше спокойно да цитира Мозъка, че обвинява за атаката срещу него Огнян Донев, съсобственика на Труд. Още повече самият Донев, незнайно защо, по-късно беше в сутрешния блок на БНТ и отговори, че Софарма била много успешна компания и нямала интерес да напада Лъчо Иванов... И да не е вярно звучи добре.

  Обаче отношенията Прокопиев - Донев са деликатни след като Дневник застана в началото на страната на Христо Грозев в драмата със собствеността на пресгрупата, та сега Дневник е на принципа - "парен каша духа"

 31. 31 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 929 Гневно

  "и обяви, че атаката срещу него е опит да се удари ГЕРБ"

  Ейде нема нужда !
  Нали ти биха шута от ГЕРБ отвсякъде още "През юли миналата година той беше принуден да подаде оставки от всички заемани постове."
  Ти си представител на ГЕРБ толкоз колкото и ланския сняг.
  Просто в момента няма процедура с която де те махнат и от депутатския стол и ти най-безочливо си кюташ , щото келепира е голям.
  Ама края все ще дойде ,а за теб ще е тотален!

 32. 32 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 829 Весело

  ГЕРБ-КОНСУЛТ ООД:
  Управител - Боко Тиквата
  Счетоводител- Мони Пицата
  Лекар -Лъчо Мозъка
  Почтеност,твоето име е ГЕРБ!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 34. 34 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Любопитно

  Слушах въпросното интервю (до 9 часа, bTV излъчва на вълните на Класик FM). Отговорите на Мозъка бяха в стил: "А вие защо биете негрите?". Изключително нагъл човек. А най-смешното е, че мисли всички за балъци. На всичкото отгоре завърши с едно сърцераздирателно изказване, че ГЕРБ нямали алтернатива...Въпросът е в какво нямат алтернатива!

  PHILIP
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2928 Весело

  До коментар [#33] от "be_google":

  Как да не е казвал ни една истина?
  Каза ли, че "Верту" не може да прави снимки? Каза!
  Quod erat demonstrandum ...

 36. 36 Профил на kasabira
  kasabira
  Рейтинг: 367 Гневно

  Нагъл, по-нагъл, най-нагъл , ГЕРБЕР !

  "Въобще не ми пука какво са писали за мен, стига да не е истина."
 37. 37 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Съд за това лайно! (без каквото и да е извинение!!!)

 38. 38 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  И аз гледах интервюто тази сутрин. Голям цирк! Лъчо Мозъка все повече заприличва на Ергени Минджев. С тази разлика, че шоумена не крие, че е обратен. Да е жив и здрав Б.Б. - с Лъчо мозъка към нови изборни победи!...

 39. 39 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 822 Весело

  Ше го поръчам Лъчко да ми пее на сватбата, само ше се обадя на шефчето му.

 40. 40 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  "Лъчезар Иванов беше единственият депутат на ГЕРБ в миналия парламент, след като излезе от групата на НДСВ, с чиято листа беше избран. През юли миналата година той беше принуден да подаде оставки от всички заемани постове - зам.-председател на Народното събрание, шеф на здравната парламентарна комисия и лидер на столичната организация на ГЕРБ, след скандала, предизвикан от опита му да спре журналистическо разследване за незаконно забогатял митничар". - Ще му казваме вече Лъчо Принципа...

 41. 41 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1177 Весело

  До коментар [#34] от "Philip":

  По едно време Лъчо Мозъка счупи глупомера като каза, че нивото в предаването било паднало, откакто Бареков напуснал

 42. 42 Профил на trudoliub
  trudoliub
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Този тиквеник, след всеки скандал с негово участие обяснява колко несправедлив е света към него! Колко пъти се дъни не е истина... Как има очи тоя тупан още да се показва пред хората...?! Вечно някой му правел номера и нямал нищо общо... Всичките се една бира и чеп за зеле не става от тия свине, ама ние сме си виновни дето им дадохме цялата държава на тепсия. Просълзявам се от умиление, като го гледам тоя тъпак.....

  trudoliub
 43. 43 Профил на mofo
  mofo
  Рейтинг: 213 Весело

  този е достоен наследник на Бай Ганю, де има келипир Мозъка е там . Верту да е аванта да е . Как може този комичен образ още да е депутат ?

 44. 44 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3748 Весело

  "Ах аз, бедното сираче! - изплака Карабас Барабас и пусна 12 жълтици в пантофа на градоначалника.
  -Кой те обиди, сираче? - попита градоначалникът, след като преброи позвънтяванията."

 45. 45 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1177 Весело

  [quote#42:"trudoliub"]Как има очи тоя тупан още да се показва пред хората...?![/quote]

  Боко го накара. Вчера каза в ефир, че ще нареди на Лъчо Мозъка да се яви лично в студиото да се обяснява.

 46. 46 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 808 Любопитно

  Безкраен дефицит на интелект, разпокъсана мисъл, необоснована тревожност, липса на смислена реч и и логически връзки, утежняващ синдром на трайно и бъзвъзвратно затъпяване, лека дебилност с тикове на клепачите/непрекъснато мигане като муха в пудра/. Синдром на Л.И.

 47. 47 Профил на Ivo Indzhov
  Ivo Indzhov
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Лъчезар Иванов е с двата крака в нещо, което от благоприличие няма да назова. Но, когато фактите говорят и боговете мъчат - Огнян Донев е един от най-големите играчи на фармацевтичния пазар и си купи "Труд" и "24 часа", за да защитават бизнеса му. Откакто смениха собствениците си, двата вестника бълват пиар публикации за "Софарма". И публикуват скучните интервюта на съпругата на Любомир Павлов Диляна Грозданова. А сега Донев и Павлов ще правят жълт вестник, задно със създателя на "Уикенд" - Недялко Недялков. Не бяха ли доскоро "Труд" и "24 часа" по-сериозни вестници, а "Уикенд" - синоним за некачествена журналистика?

 48. 48 Профил на trudoliub
  trudoliub
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#46] от "SSS":
  Другия вариант, според симптомите ми напомня наркотична зависимост... Дали пудри нослето тоя юнак...?

  trudoliub
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 50. 50 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Цецо е глупец и нагъл лъжец!
  В случая обаче, Цецо го пусна по пързалката, за да отклони вниманието от скандала със семейната приятелка.

 51. 51 Профил на Милен
  Милен
  Рейтинг: 1328 Гневно

  отвратителна муцуна има тоя. на челото му пише, че е калтак

  "Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит."
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 53. 53 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Гневно

  Крайно време е да се изрине тази крадлива пасмина от ГЕРБ. Тиквата, Цецо Рушвета, Лъчо Мозъко, Янева и т.н. да се измитат.
  А тези водещи от БТВ и 2-те са големи шушумиги

 54. 54 Профил на goodman69
  goodman69
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Добре де, Лъчо мозъкът бил прост, ама като се замисля - кои пък са по-умните от него депутати от ГЕРБ, че не се сещам?!?!

 55. 55 Профил на hater
  hater
  Рейтинг: 418 Неутрално

  този първо яко размирисва с ходене до вц-то, после ходи и маже да мирише ... ама ризката му беше най-яка тази сутрин, по-яка от намеците, че Бареков е як ха-ха

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#3] от "partakesh":

  Пич, приятелски съвет - не се настройвай срещу Огнян Донев. Не за друго, ми според мен той е следващия месия, който ДС ни е подготвило, и на чиято въдица ще клъвнете сеганшите герберчета.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  До коментар [#37] от "b_d_s":

  Аки-то Лъчо Мозъка и другите акита от ГЕРБ

 59. 59 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 873 Гневно

  На човек може да му се додрайфа само кат види мазната ,тъпа и корумпирана физиономия на тоя......

 60. 60 Профил на trudoliub
  trudoliub
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#59] от "pavel1989":
  Абе то не е задължително да е хубавец. Обърни внимание, че през около месец-месец и половина Л.И. е все в издънка а Бойко не взима мерки. Т'ва к'во ти говори...?! За мен означава, че човека се отчита редовно където трябва.

  trudoliub
 61. 61 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 822 Неутрално

  За да извършва тази дейност от която депутатът Лъчо познат като Мозъка е получил 131000 лв консултантски хонорар той трябва да е регистриран в Служба по трудова медицина,които са на регистрационен режим към МЗ.Може ли този Велик Консултант да покаже своя лиценз за упражняване на тази дейност?.Може ли да каже и какъв е екипа му ,който е задължителен за получаване на лиценз?
  Ако не беше в ръководството на Герб,ако не беше заместник-председател на НС да му набутат този подкуп/да това е точното название на тези мангизи/ в алчните ръчички.
  Цялата тази отвратителна история има и една положителна страна –колкото повече такива като Мозъка,Йелева,Калинка,Кръсопътната,Цецка,Шестте апартамента ,Фидоска толкова повече малоумници ще отрезнеят.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 62. 62 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Ако Лъчо е взел лиценз и има екип има ли право като депутат да извършва търговска дейност?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 63. 63 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#60] от "trudoliub":
  Въобще нямах предвид грозотията му - а излъчването му на плужек... Търпят го щот се е окопал в далаверите и няма как да го разкарат без да пострадат и други. Личния лекар на Бойко!!! Баси няма ли други ветеринари - та е опрял до Лъчо Мозъка???

 64. 64 Профил на trudoliub
  trudoliub
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#63] от "pavel1989":
  Убеди ме! Разбрах. Съгласен съм)

  trudoliub
 65. 65 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 873 Весело

  [quote#39:"Спеакер"]Ше го поръчам Лъчко да ми пее на сватбата, само ше се обадя на шефчето му. [/quote]
  Пич - нямаш толкоз кинти да му платиш хонорара!!! Тоя взема повече и от Елтън Джон!!!

 66. 66 Профил на невалиден
  невалиден
  Рейтинг: 530 Весело

  "Иванов допълни, че преди да стане депутат е получавал много по-висока заплата, но се отказал от нея заради нужните на България промени.".................. ще ме скъса от смях тоя мозък

  поручик Т.
 67. 67 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  Де го Меркел? Да дойде да громи противниците на "генералната линия"....

 68. 68 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 418 Весело

  Спомням си го как нетърпеливо очакваше да си получи новия ГСМ . Дребна душица и на малко се радва.

 69. 69 Профил на Ivo Indzhov
  Ivo Indzhov
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Защо ли "продуцентите" на "Труд" и "24 часа" (Огняна Донев и Любомир Павлов) и създателят на "Уикенд" и "Ретро" (Недялко Недялков) ще извадят нов "Терминатор на вестникарския пазар? Такава реклама има днес на последна страница на бившите вацови вестници. И дали "Труд" не изпълнява поръчка от Донев, собственик на "Софарма", като удря Лъчко?

 70. 70 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Гневно

  Лъчезар Иванов продължава да отрича конфликт на интереси, бил "сготвен"...Лъчезарчо мозъчният тумор, еманация на новия морал на ГЕРБ, консултант на охранители, лекуващ лекар на НС и личен лекар на премиера, продължава да отрича като Владимира Янева? Лъченце, манджата която забърка и "сготви" в държавата ни е безвкусна, горчива и прегоряла и засяда на гърлото на народа. Ти не си нито сварен или прегорял, а си за изхвърляне и то не в кофата, а директно на бунището. ...
  Консултантска фирма "ГЕРБ"- ЕООД.
  Собственик? - Управител? - Гл.Счетоводител? - Лекар? ...

 71. 71 Профил на Mr.Dog
  Mr.Dog
  Рейтинг: 816 Любопитно

  Колко годишен е този доктор?
  Обща медицина -6 години
  Анестезология -4 години/твърди че е анестезиолог/
  Акушерство и гинекология-5 години/и тази специалност казва да има/
  Трудова медицина-4 години/без нея не може да дава тези консултации/
  Комунитарна медицина -3 години/нали е и GP на ББ/
  Та излиза да в вечен резидент-22 години е учил само медицина,пък и в политикатае бил разбирам от години?
  Това не е човек, а направо феномен!

  "O usted se ha muerto,o mi reloj se ha parado"
 72. 72 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Весело

  Лъчезар Иванов се бил взел за заложник в парламентарната тоалетна. Смаяните журналисти чакали половин час пред парламентарната тоалетна, от която се чувал гласът на Иванов, който търсил съвети по телефона от пресаташето на ГЕРБ. След като прекарал 30 минути в клозета, Иванов излязъл и казал: “Няма нещо, от което да се притеснявам, всичко е на показ.”Лъчо Мозъка е новата мерна единица за наглостта на ГЕРБ.

  И Цецо консултанта и Лъчко консултанта много помагат за предсрочната кончина на герб, няма спор.

 73. 73 Профил на presto
  presto
  Рейтинг: 8 Весело

  декларира той и призова всички бъ лгарски граждани да си плащат, като него, данъците на държавата.
  ----
  Слаб ми е речника, единствено се сещам за безгранична наглост и лицемерие, а те са прекалено слаби думи както за този, така и за честната съдиика Янева.

 74. 74 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#41] от "Гогич":

  А да, това вече беше върха!

  PHILIP
 75. 75 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#50] от "goodman69":

  Даа, това е наистина друг поглед върху Мозъчните дела. Май си прав.

  PHILIP
 76. 76 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Ако Лъчо е Мозъка в ГЕРБ, представяте ли си мнозинството им какво представлява.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 77. 77 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Лъчезар Иванов беше единственият депутат на ГЕРБ в миналия парламент, след като излезе от групата на НДСВ, с чиято листа беше избран???
  Припомням, че ГЕРБ не беше парламентарно представена партия в 40 Народно събрание, както почти сигурно няма да бъде и в 42 Народно събрание. Лъчезар Иванов беше депутат от НДСВ в 40 Народно събрание, след което стана "независим" и като такъв в разрез с Конституцията на РБ влезе в непарламентарно представената партия ГЕРБ. Понеже премиерът обича да дава всичко на ДАНС и прокуратурата, крайно време е да се установи какъв е точно случаят „Лъчезар Иванов" и има ли незаконна търговия с влияние.

 78. 78 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Любопитно

  До коментар [#63] от "pavel1989":

  Търпят го, защото ако се разприказва, ще в ГЕРБ ще се размирише много

 79. 79 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Още повече, че Лъчо Мозъка е гинеколога на Боко Тиквата

 80. 80 Профил на Sara
  Sara
  Рейтинг: 411 Любопитно

  ......''бившият зам.-председател на парламента показа свои дипломи, подчертавайки, че те са станали основание за високото му заплащане.''- учил човека получава ..

 81. 81 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Той сутринта го обясни по БТв.Платил е данъци 16000 лв, в закона не се забранява депутатите да извършат такива дейности.Какъв е проблема.Пак намирисва на провокации от БСП

 82. 82 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Весело

  Обажда се един байчо от София и пита Лъчо консултантчето : „Докторе, мен има ли ме в новия бюджет?” Лъчо Мозъка: ”Има те, не може да те няма”. „А къде точно бе, докторе?” Лъчо Мозъка: „На колко си?” байчето вика: „На 75 ненавършени”. „Ами тогава си в разходната част...”Ами така де, какво да му кажа, да му дам от мойте 131 000 лева ли?

  Въпросите около имотното състояние на Лъчезар Иванов възникнаха още миналата година, когато стана ясно, че той си е купил къща за 200 000 лева. В декларацията си за Сметната палата депутатът беше обявил доходи от друга стопанска дейност за 120 000 лева и заем от 149 947 лева от Константин Каранов.

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/imena/2011/06/17/1108256_lucho_mozuka_bodigard/

 83. 83 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Има два вида крадци: едните признават пред хората и пред себе си, че са такива, а другите смятат, че са велики, че са заслужили, че им се полага. Докато от първите можем да очакваме, че ще се поправят, то вторите са загубени за обществото.

 84. 84 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  За чисто 5500 лева повечето лекари в псевдоевропейска България трябва да работят цяла година. За 131 хиляди пък ще трябва да работят към 7 години преглеждайки към 21000 мъже,жени и деца.По същото време когато ги е взимал нееднократно тези пари Лъчо Тъпото беше готов да внася законопроект в който всеки лекар , който не работи денонощно и не си е вдигнал телефона трябваше да бъде глобяван с по 500 лева всеки път. Естествено нищо не консултирал , това са мръсни пари дадени от групировки за парламентарни поръчки. Цецовия синдром 'Танцувай с мен за 6 тристайни (апартамента) ...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 85. 85 Профил на gigow
  gigow
  Рейтинг: 468 Неутрално

  [quote#15:"Гогич"]

  120 бона за "консултации" за здравословното състояние на служители в охранителна фирма...

  Няма такава наглост. [/quote]

  Как да няма. Наглостта ГЕРБЕРСКА няма граници!

 86. 86 Профил на Доктор
  Доктор
  Рейтинг: 213 Весело

  Колега и аз искам така да ме "сготвят".Казвай как става номера?Чакам!

  007
 87. 87 Профил на gigow
  gigow
  Рейтинг: 468 Неутрално

  [quote#60:"trudoliub"]Абе то не е задължително да е хубавец. Обърни внимание, че през около месец-месец и половина Л.И. е все в издънка а Бойко не взима мерки. Т'ва к'во ти говори...?! За мен означава, че човека се отчита редовно където трябва. [/quote]

  Напълно си прав. Абсолютно сигурно е че Лъчо е отчел какъвто трябва процент на Бойко.
  Също както и Фидоската с "ония" 150 000 лева от "Титан". Там пък беше "наем". На какво ли?
  Ама като се отчиташ на "правилния човек" (пожарникаря), нямаш проблем. До края на мандата прокуратурата ще "проверява"...

 88. 89 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1458 Неутрално
 89. 90 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1306 Гневно

  До коментар [#1] от "гого":

  Аз викам "Да почнем да бием вече" А?

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 90. 91 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  Лъчо е пътник. Това стана ясно още като го махнаха от зам председател на НС. Няма как ще трябва да го изтърпим още две години така като доизтърпяваме Първанов.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 91. 92 Профил на stolichanin
  stolichanin
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Щом закона казва, че всичко е ОК, не знам защо продължавате да коментирате...

 92. 93 Профил на jerry68
  jerry68
  Рейтинг: 418 Гневно

  Еххххх,ако някой си мисли че герб са по различни от тр. коалиция.........Лъчкооооо, земи се скрий бе тапир, че като те гледам ми иде да фана пушката. Да го духат всичките гербаджий нещастни, аман от малоумни милиционери и тъпи мутри. Скоро ще свърши лапането за вас вашата мамка фатмашка!!!!!

 93. 94 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#93] от "jerry68":

  jerry68, това ще се познае по следващите листи. Ако Лъчко е в тях - познал си. Ако обаче го няма - дължиш едно извиние.

  Прочим звучиш като човек на който са спрели "лапането".

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 94. 95 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 470 Весело

  не се заяждайте с човека,все пак щеше да получи суперготин телефон от самият клаус барби))

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 95. 96 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#91] от "emil_":

  Гербераст,ти го натресе мозъка на българите.Ще ти кажа защо няма да го махнат.Мозъка купува цигани във "Факултета".За изборите 2009г. беше осигурил половината "Факултет".Щом Сашо Диков го е страх да говори за тази тема си прави сметката какво е герб.

 96. 97 Профил на galcho
  galcho
  Рейтинг: 227 Неутрално

  За най-дълбоко съжаление, всички депутати вземат такива пари от "консултации", дали на свое име или на името на жена си, дъщеря си, не можеш ги хвана. Не, че го защитавам Лъчезар Иванов, щото то пък неговото такава безочливост.

  Върнете старата версия!
 97. 98 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Дали на някой става ясно, кога му остава време да работи в парламента, при тази заетост?
  Наглец!
  Този въпрос се изпуска от вниманието на обществото и внимателно се размива от Лъчо Т.и всички немуподобни лапачи.
  Какво правят в народното събрание освен себеустройване?
  Време е да се махат и отново, но дали този път ще има разум.

  apoloniy
 98. 99 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#27:"moreto"]В класификатора на професиите трябва да се въведе нова професия : депутат-консултант и депутат от управляващите-консултант[/quote]

  Я Дянков да се заеме с предложението и да им събере дължимите данъци и осигурителни вноски.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 99. 100 Профил на Анди
  Анди
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Герберастко царелизка идиотия. Клинично трагична

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK