Една трета от мерките на кабинета за намаляване на административната тежест още не са изпълнени

Една трета от мерките на кабинета за намаляване на административната тежест още не са изпълнени

© Красимир ЮскеселиевЕдна трета от мерките на кабинета за намаляване на административната тежест все още не са изпълнени, въпреки че това е трябвало да се случи преди почти три месеца. Това показва отчета за изпълнението на плана за постигането на тази цел към 31 март. Документът ще бъде обсъден на утрешното заседание на Министерския съвет.


Планът беше приет през април миналата година. В него са разписани 135 мерки, чиято цел е да намалят административната тежест с 20% до края на 2012 г.


Министерствата на културата и на вътрешните работи и Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" са изпълнили поетите ангажименти. Най-много мерки със забавено изпълнение има в ресора на министерството на земеделието. Голяма част от тях са с удължен срок за изпълнение заради необходимостта от законови промени.


Изпълнението на мерките до края на 2011 г. ще намали административната тежест с около 17%, обясниха от пресцентъра на кабинета.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK